The ​Forever Song (Blood of Eden 3.) 11 csillagozás

Julie Kagawa: The Forever Song Julie Kagawa: The Forever Song

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

VENGEANCE WILL BE HERS

Allison Sekemoto once struggled with the question: human or monster?

With the death of her love, Zeke, she has her answer.

MONSTER

Allie will embrace her cold vampire side to hunt down and end Sarren, the psychopathic vampire who murdered Zeke. But the trail is bloody and long, and Sarren has left many surprises for Allie and her companions—her creator, Kanin, and her blood brother, Jackal. The trail is leading straight to the one place they must protect at any cost—the last vampire-free zone on Earth, Eden. And Sarren has one final, brutal shock in store for Allie.

In a ruined world where no life is sacred and former allies can turn on you in one heartbeat, Allie will face her darkest days. And if she succeeds, triumph is short-lived in the face of surviving forever alone.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Harlequin Teen, Toronto, 2014
402 oldal · ASIN: B00I66AAFA
>!
Harlequin Teen, Toronto, 2014
304 oldal · ISBN: 9780373211128
>!
Mira, Richmond, 2014
394 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781848452893 · ASIN: 1848452896

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Allison Sekemoto


Kedvencelte 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Masni>!
Julie Kagawa: The Forever Song

Ha lehetne most sokkal több csillagot adnék rá. Ez mindent felülmúlt. Szerelem, halál, betegség és reménytelenség. Összetörte a szívemet. spoiler. spoiler . Nem mintha nem szeretném, de a visszatérése csak sírást és fájdalmat hozott a többiekre. Örülök, hogy Sakál helyretette. Allison sajnálom nagyon. Szinte mindenkit elvesztett akit szeretett. spoiler Titokban nekem mindig is ők lesznek a tökéletes vámpírpár, hiába inkább apafigura volt a lány számára. Izgalmas volt, véres és halálos. Sarren nagyon jól tolta a főgonosz figurát. Elképesztő, hogy mennyire beteg ötletei voltak. Sajnálom, hogy vége… Allison útját szívesen olvastam volna tovább.

Fallen_Angel P>!
Julie Kagawa: The Forever Song

Az utolsó rész hozta az eddigiek színvonalát – fordulatos, izgalmas és szórakoztató (főleg spoiler ). Tetszett, hogy a történet egyes részei elég sötét hangulatúak. Hiszen Allisonban egy démon lakozik, és ő nem őzekre vadászó, gyémántfénnyel szikrázó, barátságos vámpír, hanem gyilkos fajtából való szörnyeteg (még akkor is, ha többnyire elég jól kontrollálja magát).
A lezárás is jól sikerült, nem lett túl habos-babos, rózsaszínű. A sorozat pedig az egyik legjobb tini disztópia/fantasy-sorozat, amit eddig olvastam, és vámpíros könyvek között is elég jó helyen áll.

2 hozzászólás
manami>!
Julie Kagawa: The Forever Song

Hát ez remek volt! Semmivel se gyengébb, mint az előző részek – a fél csillag levonást egy (nekem) totál abszurd „fordulat” miatt adom spoiler, semmi másért. Ez persze nem kell, hogy zavarjon másokat, de nekem full random volt.

Nos, ugye mind tudtuk (sajnos), hogy Zeke spoiler, mivel az író úgy döntött (rosszul) a második kötet végén, hogy ezt is árulja; „She is coming, (…) I cannot wait to see the look on her face when she finds us again. (…) Don't you think so… spoiler. Ezzel sajnos tompította a meglepetést egy adott helyen spoiler – de nem rontotta el. Viszont nem is tudom… Zeke egy olyan karakter, akit értek ugyan, de valahogy szeretni különösebben nem tudok. Fogalmam sincs miért van ez így, de egyszerűen nem. Azzal nincs bajom, hogy Allie szereti, mert érthető a dolog (szerintem), és végre nincs is nevetséges szerelmi háromszög sem… Bár, megmondva az őszintét, itt kb. én akartam, hogy legyen – mert ebben a helyzetben cseppet sem lett volna nevetséges, sőt sokkal inkább logikus. És higgyétek el, ez a kijelentés még engem is meglep.

Nem tudom, hogy miért de valahol végig (na jó, inkább a második könyvben)… arra számítottam, hogy Allie és spoiler össze fognak jönni. Örültem volna, ha így történik, de boldog vagyok úgy is, hogy nem. Továbbra is imádtam spoiler karakterét, egyszerűen zseniális volt, én nem is emlékszem mikor imádtam ennyire szereplőt! És itt most le is szögezném, a szereplők nagy része nem ember, és nem is emberekként viselkednek, így én sem akként ítélem meg őket, így hát spoiler sem! Nem jó „ember”, de iszonyatosan jó karakter.

Kanin pedig! Végre megkapta amire vágyott. Örültem neki. De emellett persze spoiler. Nem is tudom miért, de Mr. Crepsley érzésem támadt újra – és gyerekként spoiler, szóval… hát igen. Ennél már csak az ütött volna nagyobbat, ha spoiler. Na, akkor borult volna a bili és vágtam volna a könyvet a tűzbe. spoiler és Allie elbúcsúztak egymástól… *Mély sóhaj*.

A történet tetszett, és engem nem zavart a spoiler, sőt, nem is tudom mennyire spoiler a vége, az emberek nagy része meghalt, spoiler, spoiler elment, Zake spoiler még ha Allie ezt meg is könnyíti kicsit, a „zombiság” a világ többi részén még mindig tombol, a vámpír hercegek továbbra is sanyargatják az embereket spoiler, persze, személyes spoiler mondhatni van, de ettől még az egész világ ugyanolyan helyzetben van, mint előtte, és baromi hosszú út vezet el a végig. Szóval nekem nem volt gondom a véggel.

De erről szólva a cselekmény többi részével sem. Nagyon pörgős volt, engem fogva tartott, beleéltem magam. És ezzel tényleg a kedvencemmé vált ez a sorozat is. Az egyik legjobb, amit valaha olvastam, minden hibájával együtt.

esztikriszti>!
Julie Kagawa: The Forever Song

Ütősre sikerült az utolsó rész, számos váratlan fordulattal. Ifjúsági regényben szerintem még ennyi vérengzést nem olvastam mint amennyi ebben szerepelt, de ez is az izgalmak egyik „hozzávalója”. A lezárás profi volt, a romantikus szál nem ment át rózsaszín vattacukorba, egy kerek egész történetet kaptunk. 5*

robnor>!
Julie Kagawa: The Forever Song

Hm az előző részben megsejtett dolog valóban bekövetkezett egy kis csavarral megspékelve, de ettől még továbbra is érdekes és izgalmas maradt a történet. Allie és Jackal párbeszédein nagyon jól szórakoztam, a komoly történetbe ezek hoztak egy kis humort. Egy kis csöpögős közjátéktól eltekintve a könyv maradt az előző részek színvonalán és egy szép kerek történetet kaptunk.


Népszerű idézetek

esztikriszti>!

"Oh, isn’t that sweet,” came Jackal’s loud, mocking voice… “Let’s make goo-goo eyes at each other in the middle of a stinking corpse field, how very romantic.”

esztikriszti>!

“Rescuing bloodbags and saving puppies.” He sighed. “That sounds about right for this group. You bleeding hearts are going to be the death of me, I just know it.”

esztikriszti>!

If we are talking about choice and regret, what has happened cannot be undone. And dwelling on the past changes nothing. You will only drive yourself to insanity if you do.


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After
Kresley Cole: The Dark Calling
Marissa Meyer: Cress (angol)
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night
Marie Rutkoski: The Winner's Kiss
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands
Patrick Ness: Monsters of Men
Tahereh Mafi: Restore Me
Victoria Aveyard: King’s Cage
Pintip Dunn: Seize Today