The ​Eternity Cure (Blood of Eden 2.) 14 csillagozás

Julie Kagawa: The Eternity Cure Julie Kagawa: The Eternity Cure Julie Kagawa: The Eternity Cure

Allison Sekemoto has vowed to rescue her creator, Kanin, who is being held hostage and tortured by the psychotic vampire Sarren. The call of blood leads her back to the beginning—New Covington and the Fringe, and a vampire prince who wants her dead yet may become her wary ally.

Even as Allie faces shocking revelations and heartbreak like she’s never known, a new strain of the Red Lung virus that decimated humanity is rising to threaten human and vampire alike.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Harlequin Teen, Toronto, 2014
406 oldal · ASIN: B00FBZL2II
>!
Harlequin, Torontó, 2013
448 oldal · ISBN: 9780373210695
>!
Mira, Richmond, 2013
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781848451858 · ASIN: 1848451857

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Allison Sekemoto · Kanin · Ezekiel 'Zeke' Crosse · Jackal


Kedvencelte 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Masni>!
Julie Kagawa: The Eternity Cure

Ezt nem tudom elhinni!
Sokkal jobban tetszett, mint az előző rész. Akciódús, izgalmas és letehetetlen.
Végig izgultam az egészet. Először Kanin miatt, hogy vajon sikerül időben megtalálni? spoiler De amin Zake ment keresztül a történet végén az mindent vitt. Nem igazán sikerült megkedvelnem őt mert túl emberi, túl kedves és aranyos egy ilyen világban, de ezek után még érte is izgulhatok. spoiler *-* Jackalt nagyon megkedvelnem. Bár még nem tudom, hogy hova tegyem őt, jó vagy rossz, de ez engem nem is érdekel bírom és kész. Tényleg úgy viselkednek mint az igazi testvérek. Allisont pedig mindig is imádtam, ez nem változott. Sarren tökéletes főgonosz, kegyetlen és elég őrült, hogy problémát okozzon. Kicsit meglepődtem, hogy ennyire részletes egyes véres részeknél, ami engem nem zavar természetesen, de egyeseknek az ifjúsági címke megtévesztő lehet.

Fallen_Angel>!
Julie Kagawa: The Eternity Cure

Az egyetlen dolog, amitől ez a könyv ifjúsági, az a főszereplő kora. Meg talán az a spoiler. Julie akár írhatta volna a karaktert pár évvel idősebbre, mert Allison nem tűnik tinilánynak. Többnyire felnőttként viselkedik, küzd, harcol, miközben visszatér New Covingtonba Kanin és a vírus gyógymódjának nyomában. A történet elég ütős, sőt talán izgalmasabb és eseménydúsabb, mint az első rész. Vérben sincs hiány – és nem csak a vámpírok táplálkozási szokásai miatt. :)
A vége durva függővég, és most örülök igazán, hogy nem álltam neki a sorozatnak, amíg meg nem jelent az utolsó rész is.

manami P>!
Julie Kagawa: The Eternity Cure

Az év egyik legjobb döntése volt beszerezni a sorozat le nem fordított darabjait, főleg, mert már az első részt is nagyon szerettem (és nem igazán hiszem, hogy megjelenik magyarul a többi).

Ne hagyjuk, hogy becsapjon az ízléses borító!

Ez a könyv kérem szépen, ha jól hiszem, életemnek első olyan „középső könyve”, ami nem hagyja cserben az olvasót. Személy szerint imádtam. A cselekmény pörgős volt (de tényleg), a karaktereket kifejezetten szerettem.

Voltak kiszámítható pillanatok, de egyszerűen nem érdekelt, nekem rettentően tetszett az egész, ahogy volt. Még engem is megdöbbentett, mennyire bele tudtam élni magam az eseményekbe, még annak ellenére is, hogy YA kategóriában árulják a könyvet (bár egy picit azért komolyabb hangvételű annál – voltak részek, ahol felfordult a gyomrom).

A kedvenc karakterem természetesen spoiler . Gyűlöltem, és mégis imádtam… Meg is értettem, meg nem is. Imádtam gyűlölni, inkább ezt mondanám. Zseniális volt, tényleg. spoiler

A legszebb az egészben, hogy a főgonoszunk indítékait, a legalapvetőbb szinten megértem – ez pedig kifejezetten tetszett a történetben.

Az egyetlen dolog, ami zavart, hogy Zeke spoiler. Komolyan hiszem, hogy spoiler. Szeretem a karakterét, de valahol mégis utálom. Olyan nagyon… ember, hogy az hihetetlen! Egyszerre szerethető, és éri el, hogy az ember a falat kaparja az értetlenségétől (ami nem igazán ostobaság, inkább az emberség).

Allison nagyon szerethető karakter. Cseppet sem idegesít (ami ritka), megértem a reakcióit, és kedvelem is.

A történet is tetszett, eseménydús volt, soha nem unalmas, és egyáltalán nem szenvedett a „középéső rész szindrómában”, nem csak összekötő rész volt, kifejezetten élvezetesre sikerült, sőt, bizonyos szempontból még jobb is volt, mint az első rész. Voltak hibái persze, de olyan nagyon beleéltem magam, annyira magával ragadott a történet, hogy megmondom őszintén; pont nem érdekeltek a hibák… Alig vártam, hogy olvashassam, és minden népszerűtlensége ellenére, az egyik legjobb YA, amit valaha olvastam. (De persze ez is csak személyes vélemény.)

Kedvenc. Már kapom is kézbe a befejező részt.

Dienn>!
Julie Kagawa: The Eternity Cure

Eleinte kicsit nehezen haladtam a történettel. Unalmas volt, de hamar beindult. Utána viszont letehetetlen. Kíváncsi voltam, hogyan folytatja az írónő a történetet, de nincs miért panaszkodnom.
A szereplőkkel kapcsolatos korábbi véleményem sem változott. Allie könnyen kedvelhető szereplő, de ebben a részben kezdett irritálni. A fenyegetőzései üres szavak, nincs meg az ereje, tapasztalat és évei, hogy egy bolha elnyomásánál nagyobb problémát jelentsen bárkinek is. Nem igazán értem a többiek hozzá viszonyulását, mintha ő lenne a főnök, vagy legalább különleges. Zeke továbbra sem a szívem csücske, inkább Kanin.
A befejezés kegyetlen, nincs rá jobb szó. Kíváncsi vagyok mit hoz ki az írónő a történetből az utolsó részben.

esztikriszti>!
Julie Kagawa: The Eternity Cure

Ugyanolyan jó volt ( bár inkább jobb),mint az első rész. Akció és kaland a köbön, szuper karakterekkel:)

PePetra>!
Julie Kagawa: The Eternity Cure

Hát ez röviden, tömören nagyon tetszett. :D
A hangulata szerintem sokkal másabb, mint az első részé. Ott még csak elindult a történet, itt viszont teljesen más a szituáció, és szuperül illeszkedtek bele ebbe a szereplők. A történet tetszik, fordulatos, de ez ne tévesszen meg senkit, teljesen kiszámítható. Egy kezdő olvasónak tartalmazhat meglepetést, viszont aki már túl van pár YA könyvön, rá fog jönni a csavarokra. Ami jó, hogy ettől függetlenül is izgalmas a könyv, tudtam izgulni a szereplőkért, szóval jól teremt hangulatot az írónő.
Azért egy csavarra (spoiler) kicsit morcos vagyok, mert nagyon elcsépelt és random volt, de üsse kő, elfogadom. És miért? Mert hiába nem tökéletes, nagyon jól szórakoztam ezen a könyvön, végre megint át tudtam olvasni az éjszakát, mert annyira lekötött. Úgyhogy az én elvárásaimat tökéletesen teljesítette, új kedvencem lett.

Amiket külön szerettem:
– a részekre tagolás (már az első részben is tetszett ez a megoldás)
– a cuki szerelmi szál (igen, velem ilyen egyszerű) – ez a drága, diszfunkcionális család és annak minden tagja <3
– Jackal :D
– hogy mennyire filmszerű volt a vége spoiler

robnor>!
Julie Kagawa: The Eternity Cure

Az első rész után nem számítottam arra, hogy második rész jobb lesz, pedig az lett. A történet majdnem ott folytatódik, ahol az előző kötetet befejeztük, csupán pár hónap telt el azóta, hogy Allie eljött Edenből. A második részben a cselekmény fordulatokban jóval gazdagabb, és izgalmakban sem szenvedünk hiányt. Bár sejteni lehet mi következik, legalábbis bennem felmerült egy-két dolog, de nagyon várom, hogy olvashassam a következő részt.


Népszerű idézetek

Lunemorte P>!

I smelled blood as soon as I walked into the room.

(első mondat)

>!

You will always be a monster – there is no turning back from it. But what kind of monster you become is entirely up to you.

Lunemorte P>!

”There are no good choices, Allison," Kanin offered in a quiet voice. ”There are only those you can live with, and those you can work to change."

Kapcsolódó szócikkek: Allison Sekemoto · Kanin
Lunemorte P>!

For myself, for Zeke, for this stupid, screwed-up world we were born into. For lost chances and unsaid words, and for the hope that seemed so bright and certain one moment, but so easily snuffed out the next.

Kapcsolódó szócikkek: Allison Sekemoto
manami P>!

„And here I almost thought you weren't a complete bastard.”
„Well, that's your mistake, not mine.”

68. oldal

manami P>!

„Is there anyone you haven't pissed off so much they wanted to kill you?” […]
„Hmm, lemme think. Well, there was this one chick who… No, wait, never mind. That didn't ended well, either.”

304. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Allison Sekemoto · Jackal
manami P>!

„What you have to ask yourself,” he continued, „is whether I'm the type who would stay awake long enough to kill you after you fall asleep, or if I'm an early riser who would kill you before you wake up.”

110. oldal

manami P>!

I smiled without looking up. „You know what I am.”
„Wasn't difficult. Pretty girl walking into a place like this either has a death wish or is already dead.”

10. oldal

manami P>!

The lesser of the two evils was still evil.

26. oldal

manami P>!

„You might want to get the meatsack out of here if you want his blood to stay on the inside. His inside, not mine.”

214. oldal


A sorozat következő kötete

Blood of Eden sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Girl of Nightmares
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Susan Ee: World After
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows
Ellen Schreiber: Vampire Kisses
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Maggie Stiefvater: The Raven King
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer
Isaac Marion: The Burning World