Shadow ​of the Fox (Shadow of the Fox 1.) 5 csillagozás

Julie Kagawa: Shadow of the Fox Julie Kagawa: Shadow of the Fox Julie Kagawa: Shadow of the Fox

Once Every Thousand Years…

Every millennium, one age ends and another age dawns…and whoever holds the Scroll of a Thousand Prayers holds the power to call the great Kami Dragon from the sea and ask for any one wish. The time is near…and the missing pieces of the scroll will be sought throughout the land of Iwagoto. The holder of the first piece is a humble, unknown peasant girl with a dangerous secret.

Demons have burned the temple Yumeko was raised in to the ground, killing everyone within, including the master who trained her to both use and hide her kitsune shapeshifting powers. Yumeko escapes with the temple’s greatest treasure—one part of the ancient scroll. Fate thrusts her into the path of a mysterious samurai, Kage Tatsumi of the Shadow Clan. Yumeko knows he seeks what she has…and is under orders to kill anything and anyone who stands between him and the scroll.

A wish will be granted and a new age will dawn.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Harlequin Teen, Toronto, 2018
ISBN: 1488097224
>!
Harlequin Teen, Toronto, 2018
400 oldal · ASIN: B07843G18J
>!
HarperCollins, London, 2018
384 oldal · puhatáblás

2 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

manami P>!
Julie Kagawa: Shadow of the Fox

Az írónő előző sorozata (Blood of Eden) nagyon nagy kedvencem, így kérdéses sem volt, hogy kézbe fogom-e venni az új könyveit. Itt megkaptam ugyanazt az élmény, de mégis máshogy. Az írásmód továbbra is élvezetes, de mentes minden sallangtól, kifejezetten egyszerű. Remek, egymástól teljesen elkülöníthető karaktereket kapunk, érdekes háttértörténetet, rengeteg kalandot.

Amihez igazán hasonlítani tudnám, az egy anime. Ha láttátok (vagy olvastátok) valaha az Inuyasha c. animét – ezt a történetet is némileg ismerős lehet. A könyv ugyanis, felépítését tekintve erre hajaz a legjobban; mintha egy hasonló stílusú anime első évadát gyúrtuk voltak egybe, nagyjából tényleg húsz-negyven percenként felbukkanó kalandokkal. Nekem nagyon tetszett, izgalmas volt (és ezeket a kalandokat nem csak elmesélte az író, de láttuk is).

Adott a nem Japánnak nevezett Japán, annak minden ártó, segítő és csínytevő lényével (amiket nagyon, nagyon szépen épít a történetbe az írónő!), na meg persze a különböző klánokkal (amik erejük szerint tagolódnak, tűz, víz, föld, árnyék, nap, szél, ég). Két főszereplőnk: egy kitsune (hé, csak félig!), valamint az Árnyék Klán démonirtója. Ugyan igen különös felállás ez, mind a ketten feladatuk teljesítik, még ha igen más okból is. Egy dolog fontos csak; a mindenki által óhajtott Ezer Ima Tekercse.

Az biztos, hogy többnyire nagyon könnyed a hangulata, így komolyan venni se lehet különösebben (de azért megvannak a maga sötét pillanatai is). Ha csak sodródunk a történettel és a kalandokkal, nagyon élvezetes történetet kapunk.

Hibái azonban ennek is vannak spoiler, de remek kikapcsolódást nyújtott. Kivéve persze a végét… ahol a hajam téptem volna, mert HOGY MERI ÍGY BEFEJEZNI A KÖNYVET?!

Azonnal kézbe kell vennem a következő kötetet.

Sabinomi>!
Julie Kagawa: Shadow of the Fox

Szeretném @Fanni_Pumpkin-nak még egyszer megköszönni a könyvet! Nagyon szerettem :)
Érdekes, Julie Kagawának a leghíresebb sorozatát, a Vastündéreket, nem tudtam sehogy sem megszeretni, míg a vámpíros sorozatának az első részét nagyon szerettem. Ennél a könyvnél kicsit féltem, hogy megint nem fogunk klappolni, de szerencsére nem így történt. Persze, imádom a japán kultúrát és mitológiát, így nem volt nehéz dolga.
A könyv már a legelejétől elvarázsolt. Nagyon tetszett Kagawa írásmódja, és Yumekót rögtön a szívembe fogadtam. Általában idegesítenek a naiv karakterek, de itt épp a naivitása tetszett, meg természetesen a kis csínjei. Nagyon nehéz úgy alkotni naiv karaktert, hogy ne legyen idegesítő, de itt szerintem nagyon jól sikerült.
A könyvnek van egy kicsit repetitív összetétele. Utaznak kicsit, összefutnak egy szörnnyel, legyőzik, utaznak tovább, újabb szörny, újabb győzelem, és így tovább. Eleinte nagyon tetszett ez, sok-sok mitológiai lényt megismertünk, tele volt akcióval, de 400 oldalon kicsit sok volt. Nem untam a könyvet, csak egy pici hiányérzetem maradt.
Amúgy nagyon szerettem, ajánlom mindenkinek :)

2 hozzászólás
robnor>!
Julie Kagawa: Shadow of the Fox

Ez egy kalandregény, amelyben Japán és Japán mondavilága inspirálta fantasy-t olvashatunk.
Humoros és akciódús jelenetek váltakozása során főhőseink találkoznak és együtt egy csapatként összeállva próbálnak megoldani egy súlyos problémát.
Az alaptörténet nekem szimpatikus, a karakterek egytől-egyig szuperek, az akció ugyan hagy némi kivetnivalót maga után, de talán ez még fejlődhet.
Mivel engem általában érdekel az ázsiai kultúra, nagy kíváncsisággal olvastam a könyvet, de nem tudom, hogy aki nem nagyon ismeri ezt a világot, mennyire fogja értékelni a sok japán szó beletűzdelését a szövegbe.
Összességében jól szórakoztam és várom a folytatást.


Népszerű idézetek

Szabó_Ági>!

It was raining the day Suki came to the Palace of the Sun, and it was raining the night she died.

(első mondat)

Szabó_Ági>!

There's a whole huge world out there, cub. Full of wonder, riches, chaos and things you can't even imagine.

72. oldal


A sorozat következő kötete

Shadow of the Fox sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nafiza Azad: The Candle and the Flame
Sarah J. Maas: Throne of Glass
Sabaa Tahir: An Ember in the Ashes
Kami Garcia: Unmarked
Victoria Schwab: Our Dark Duet
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Rick Riordan: The Blood of Olympus
Rick Riordan: The Serpent's Shadow
Anna Banks: Of Poseidon
Leslye Walton: The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender