Iron's ​Prophecy (Iron Fey 4,5) (Iron Fey Universe 4,5) 9 csillagozás

Julie Kagawa: Iron's Prophecy

Meghan Chase is finally getting used to being the Iron Queen, ruler of the Iron Fey. Her life may be strange, but with former Winter prince Ash by her side at last, she wouldn’t have it any other way.

But when they travel to the Summer and Winter courts’ gathering for Elysium, the oracle from Meghan’s past returns with a dire prophecy: “What you carry will either unite the courts, or it will destroy them.” Now Meghan faces a devastating choice that may determine the future of all fey—and her and Ash’s unborn child…

A novella from the bestselling Iron Fey series

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Harlequin, Torontó, 2012
70 oldal · ASIN: B0088NH1VC

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash) · Meghan Chase


Kedvencelte 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Lunèa_Charlotté>!
Julie Kagawa: Iron's Prophecy

Rég tervben volt, de valahogy sosem jött össze. Suliban meg épp lyukas óráim voltak, unalmamba megnéztem hátha akad valami könyv letöltve rajta. Akadt is! :D
Nem nagyon emlékszem az elejére, tudom, hogy mindig közbeszakítottak, de azt is nagyon jól tudom, hogy olvadoztam olvasás közben. Ash! Ki ne tette volna, ha annyit láthassa a nevét! :DD
És mi egy oldala van…. No comment, a kis huncutja!
A történet meg teljesen ledöbbentett. Most már minden világos mi és hogy a következő részekkel, mondanom sem kell nagy izgalommal nézek elébe a következő résznek. *-*

Cheril>!
Julie Kagawa: Iron's Prophecy

Nem erre számítottam. Általában, ha megtetszik egy sorozat nem szokásom olvasni a fülszöveget, hagyom meglepni magam. Ez most is így volt, és hát meg is lepődtem.
Valami nyálas X év múlva happy endet vártam, minden boldog és minden szép alapon. Ez nem jött be.
Ritkán olvastak ilyen kis kiegészítő novellákat, sosem érdekeltek túlságosan. Ezek után úgy látom, hogy többet kéne, mert nagyon tetszettek ezek a kis kiegészítő részecskék (van még egy Valentin napos és Ash levele Meghannak). Nehéz dönteni, hogy ez vagy Puck novellája volt a jobb, mert mindkettő nagyon tetszett.
Végül is örülök, hogy elolvastam ezt, mert minél előbb el szeretném kezdeni a The Lost Prince-t ezért legalább tudom, hogy hol is járunk pontosan.
Itt muszáj megjegyeznem még, hogy valami fantasztikusak a borítók. Nem csak ez, úgy kb összeset imádom. Gyönyörűek.

Arianrhod P>!
Julie Kagawa: Iron's Prophecy

A befejező rövid novella nagyon jól indult, de végül elég érzelgős véget ért. Szerencsére Puck mindig megmenti a mesét. Az ő tréfái és agyalágyultkodásai most is átsegítettek az áradó nyáltengeren.

5 hozzászólás
vikiniki2>!
Julie Kagawa: Iron's Prophecy

Alapvetően érdekes kis írás, de nem hozza a regények színvonalát, csupán összekapcsolja az Iron Fey sorozatot az írónő új sorozatával, ahol Meghan öccse kapja a főszerepet. Sajnos itt csak maga a prófécia és így a probléma vetődik fel, de kielégítő megoldás nem születik. De azt elérte nálam, hogy el akarjam olvasni emiatt az új sorozatot is.


Népszerű idézetek

Cheril>!

”No, I’m not homesick. I might miss my kin, but my home is Mag Tuiredh, or wherever you wish to rule from. The Nevernever, the Iron Realm, even the mortal world, it doesn’t matter to me. Meghan…” He shifted closer, closing the distance between us, and one hand rose to brush my cheek. “My home…is with you.”

Kapcsolódó szócikkek: Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash)
Cheril>!

“How are you able to be here, Grim? You’re not an Iron faery, you still can’t be in Mag Tuiredh without being poisoned, and I’m certain you didn’t take that journey to the End of the World for yourself.” Grimalkin snorted, as if such a thought was highly offensive. “How are you doing this?” I continued, frowning at him. “And if you say ‘I am a cat,’ Iswear I will throw you off this balcony.”

Kapcsolódó szócikkek: Grimalkin (Kacor) · Meghan Chase

A sorozat következő kötete

Iron Fey sorozat · Összehasonlítás
Iron Fey Universe sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: What Really Happened in Peru
Anna Banks: Legacy Lost
Maggie Stiefvater: Lament – The Faerie Queen's Deception
Saundra Mitchell (szerk.): Defy the Dark
Neil Gaiman – Fábio Moon – Gabriel Bá: How To Talk To Girls At Parties
Kelley Armstrong: Hunting Kat
Annette Marie: Feed the Flames
Mercedes Lackey – Michelle Sagara West – Cameron Haley: Harvest Moon
Amanda Sun: Rise
Jennifer Estep: Spartan Frost