A ​halhatatlanság szabályai (Éden-trilógia 1.) 366 csillagozás

Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai

Megmentheted az emberiséget, ám válj érte azzá, amitől a legjobban rettegtél. Te mit tennél?

Ha életben akarsz maradni e pusztuló világban, át kell adnod magad a sötétségnek…

Allison Sekemoto a fallal körülvett város legkülső körében, a peremen él. Nappal társaival együtt előmerészkednek, és élelem után kutatnak, éjszaka azonban bármelyikükből áldozat válhat, és nem tudják biztosan, megérik-e a holnapot. Ebben a világban a vámpírok két lábon járó vérzsáknak tekintik az embereket, Allie-t pedig az irántuk érzett gyűlölet tartja életben. Aztán egy éjszaka Allie meghal, és maga is szörnyeteggé változik.

Bár maga mögött hagyja a várost, titkolnia kell új énjét. Továbbra is embernek adva ki magát csatlakozik egy elcsigázott felmentőcsapathoz. Allie válaszút elé kerül, és döntenie kell, hogy miért – és legfőképpen kiért – éri meg feláldoznia halhatatlanságát.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994344 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Allison Sekemoto · Kanin · Ezekiel 'Zeke' Crosse · Cingár · Darren · Jebbadiah Crosse · Ruth


Kedvencelte 77

Most olvassa 12

Várólistára tette 293

Kívánságlistára tette 230

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Xoxoribizli>!
Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai

Nem tudom ki adhatta ennek a könyvnek a YA címkét, de biztos nem olvasta a könyvet. Ez minden volt, de ifjúsági nem az biztos! Ezért előre elnézést kérek a hasonlataimért. :D Ez a könyv számomra olyan volt, mint az első rövid ital.
Először csak belenyalsz és érzed, hogy ez nem lesz jó neked, nem ízlik, nem kelletek egymásnak. Viszont már ott van a kezedben, mit lehet tenni? Kiöntöd, vagy lecsapod?
Lehúzod, és érzed, hogy marja a torkod, könnyek gyűlnek a szemedbe. Arra gondolsz, ezt jobb lett volna kihagyni, de már mindegy.
Észre sem veszed, de már le sem lehet lőni, és egyszer csak egy asztal tetején találod magad, ahogy a zenére ugrálsz.

Ez voltam én és ez a könyv. Az első pár oldal után azt éreztem, hogy mi nem vagyunk egymásnak valók. Hatalmasat tévedtem! Imádtam, teljesen elragadott! Olyan gyorsan történt minden, észre se vettem, mikor kezdett el annyira érdekelni a történet, hogy már le sem tudtam tenni, és az adrenalin csak úgy zúgott a véremben.
Hölgyeim és Uraim!
Julie Kagawa megalkotta a Walking Dead vámpíros változatát. Azzal a különbséggel, hogy a sorozat után mindig nyugodtan aludtam, ez után pedig nem is tudtam aludni.
Nem tudom, hogy ezt szerettem-e benne, vagy nem. Mert szörnyen féltem olvasás közben, mi lesz a következő lépés? Mi fog történni? Ki fog meghalni?
Nem véletlenül nem olvasok horror sztorikat, nekem már ez is elég horrorisztikus volt. Lehet a képzelőerőm túl jó, ahhoz, hogy elképzeljem ezeket a borzalmakat. Vagy a kedves írónő tudta nagyon szemléletesen levezetni a vérengzést.
A lényeg a lényeg, IMÁDTAM! ♥♥♥

16 hozzászólás
Naiva P>!
Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai

Igazán kellemeset csalódtam. Eddig még csak egy könyvet olvastam az írónőtől, a Vaskirály sorozat első részét, de ez sokkal jobb, izgalmasabb volt. Izgalmas és letehetetlen poszt-apokaliptikus vámpíros olvasmány. Engem hangulatilag az Angelfallra emlékeztetett. A történet szereplői főleg fiatalok, de egy olyan borzalmas világban, olyan részletes leírásokkal, hogy azt az ifjúsági címkét én onnan kivetetném. Szórakoztató, de olykor mintha átment volna horrorba.
Allie, a főhősnő igazán nagyszerű, könnyen szerethető és nagyon könnyű vele azonosulni. Nagyon életrevaló, badass és attól függetlenül, miken megy keresztül, van szíve és logikusan gondolkodik.
Jó volt olvasni a gondolatait és nagyon jó volt nyomon követni, miként változik a személyisége. Főként úgy, hogy az első laptól kezdve szerethető volt. Jómagam jobban örültem volna, egy spoiler, mert Kanin-t nagyon hamar megkedveltem.
Ebben a könyvben minden megtalálható, amit egy nagyszabású könyvben keresni szoktam. Rengeteg akció, egy nyomasztó atmoszférájú disztópikus társadalom. Éppen ezért kevéske romantika és humor, de az annál viccesebb, és persze természetfeletti lények. Érdekel a folytatás. Szívem szerint 4 és ¾ csillagot adnék rá. Kár, hogy olyat nem lehet!

13 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai

Ez a történet mintha Spirit Bliss és Justin Cronin könyveinek keresztezéséből született volna. Sötét hangulatú vámpíros disztópia, ahol a vámpírok nem csillogó szépfiúk, hanem igazi ragadozók. Mégsem ők a legrosszabbak, hiszen egy vámpír nem feltétlenül öl meg, amikor vacsorázik belőled, a veszettek, ezek a mutáns dögök viszont simán széttépnek. Allison gyűlöli a vámpírokat, és amikor ő maga is azzá válik, eldönti, hogy nem lesz szörnyeteg. Érdekes módon nincs függővég, aki akarja itt abbahagyhatja a sztorit, mert Julie Kagawa nem a rózsaszín cukormázról ismert. Előre borítékolom, hogy a romantikus szálnak nem lesz jó vége.

4 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai

Te jószagú hold! Annyira tudtam, hogy nem fogok csalódni az írónőben. Szerettem a másik sorozatát is, ez teljesen másmilyen, talán komolyabb.
Ez a könyv simán lehetne a TWD vámpíros verziója, nem egyszer jutott ez az eszembe. Allison tökös csaj, aki emberként a jelöletlenek közé tartozik, vagyis nem hódol be a vámpíroknak, és segít a társainak a boldogulásban. Leginkább a „barátja” Cingár szorul segítségre minden tekintetben, mert egy rohadt besz@ari alak, ráadásul sz@rt sem csinált, csak várta a sültgalambot belerepülni a szájába, ezen kívül hálátlan kis dög akit meg tudnék folytani egy kanál vízben.
Kanin, aki átváltoztatta a lányt végül elkapják, onnantól kezdve róla nem igen hallunk, csak néha tűnik fel a lány álmaiban.
Allison ahhoz képest, hogy utálta a vámpírokat, egész hamar megtanult együttélni ezzel a tudattal, hogy ő is egy lett közülük, viszont az emberiességét sem tudja feladni, és a sors úgy hozza, hogy megismerkedik Zeke-vel és a csoport többi tagjával. Van, aki kétkedéssel fogadja a lányt, de a fiúnak persze megtetszik.
De persze ha valaki titkolózik, az ugyebár előbb vagy utóbb kiderül….
A vége sokat sejtető, és annyira de annyira szeretném már olvasni! <3

deen>!
Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai

Komor és sötét történet egy lányról, aki még nem kész a halálra, ezért halhatatlanná válik. Azzá lesz, akitől egész életében retteget és menekült, és kénytelen megtapasztalni új létének mindennehézségét, korlátait. Egyáltalán nem könnyebb vámpírként élni, mint jelöletlen emberként. Allie erős, és megfogadja, hogy ő nem válik lelketlen szörnyeteggé. Ez azonban igen nehéz, ha a túléléshez emberi vérre van szüksége. Útja során megtanulja a szabályokat, amiket be kell tartania, hogy életben maradjon. Egy veszettekkel és vámpírokkal teli világban, ahol az emberek a préda, nehéz megőrizni az emberséget. Az emberi természetet nagyon jól mutatja be az írónő, kevesen vannak, akik túl tudnak nőni önmagukon és adnak egy esélyt annak, aki más. Allison megküzd ezért, egy csapat ember között, akik egy Éden nevű helyet keresve vándorolnak a világban. Egy nagyon jól megírt könyvet olvashattam, nagyon jól leírt világgal és társadalommal, bemutatva mindkét oldalt a maguk valójában. A könyv helyenként nagyon lelassult, rengeteg volt benne a környezeti leírás, mégsem volt unalmas vagy vontatott, sőt szerintem nagyon is kellett, ahhoz, hogy teljes valójában lássuk ezt a kegyetlen világot. Emellett izgalmas is volt, féltem, hogy a kis csapat elfogy, mielőtt elérnék a végcélt. A szereplők közül csak keveset tudtam tényleg megkedvelni, de ettől függetlenül elég jól kidolgozott karakterek voltak, a mellékszereplőket leszámítva. Összességében egy nagyon jó könyvet olvastam, ami hagyott nyomot maga után. Remélem hamar jön a folytatás.

1 hozzászólás
Wandamaci__könyvkuckója P>!
Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai

Rögtön az elején muszáj megemlítenem, hogy nem egészen értettem egyet a Vörös Pöttyel.
Olvastam már pár disztópiát, nem sokban tért el a megszokott felállástól a történet, de mégsem untam.Egy kicsit megismerkedünk a világfelépítéssel, finoman el vannak rejtve az utalások, hogy hogyan is működnek a dolgok errefelé, így hamar képbe lehet kerülni, utána már a történésekre lehet koncentrálni.
A dolgok igazán onnantól válnak érdekessé, amikor megjelenik A vámpír, Kanin. Újabb könyves álompasival gazdagodtam. Realista, titokzatos, megfontolt…mondanom sem kell, hogy ő lett a kedvencem a könyvből.
Az információk nagyrésze megegyezett az eddigi vámpírtörténetekkel: a napon elégnek, halottak, vért szívnak… semmi egetrengetővel nem találkoztam, bár bevallom vártam valami mást, valami különlegeset.
Tetszett, hogy az Éhség ennyire központi szerepet kapott, az unalmasabb részekben ezzel kellő izgalmat tudott belecsempészni az írónő.
Egy pont után megértettem azt a VP-t…Életveszélyes helyzetekbe kerülnek, erre Zeke az ügyeletes jófiú megemlíti, hogy Allie gyönyörű mire a lány rögtön beleveszik a rózsaszín ködbe…
Mindent Allie old meg, mindenkit legyőz… értem én, hogy vámpír, de akkoris csak nemrégiben lett az, de már ő lett a vámpírok női Chuck Norrisa…
A végén lévő csavar megmentette a sztorit, visszatért a kedvem, Kanint is megemlítettük..remélem a 2. rész leginkább róla fog szólni, mert ezt a szőke nyegleséget nem bírom még egy könyvön keresztül elviselni.
Nagyon sokat vaccilláltam a csillagozásnál. Valamivel jobb, mint 3,5 csillag, de nem is szívesen adom meg azt a 4 csillagot…viszont a 3,5-nél mindenképpen jobb.

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.hu/2017/04/julie-kagawa-halha…

8 hozzászólás
ViveEe P>!
Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai

Hát ezt a könyv nem egy esti mese. Szét izgultam magam rajta. Nagyon jó! :)
Kagawa megfogta a legjobb könyves elemeket és megfelelően adagolva összerakta ezt a könyvet.
Nekem már az eleje is nagyon bejött. Egy betegséggel megtizedelt emberiség, akiken a vámpírok uralkodnak, kint pedig a „zombivámpírok” alig várják, hogy széttépjenek. És nagy az éhezés. Vagy a véredet adod az ételért, vagy boldogulj, ahogy tudsz. Imádom! Allie pedig az utóbbi csoportba tartozik. Szívszorító volt a küzdelme a napi betevőért. Engem már ennyivel is nagyon megvett. Bár Cingárt sniccerrel vágtam volna darabokra.. Aztán jön a tragédia és Allie is vámpír lesz.
Elkezdi megtanulni létrehozójától új létének titkait, de hamar elválnak útjaik mesterétől és belecsöppen egy menetelő embercsoportba, akik egy titkos menedék felé tartanak.
Itt persze lesz egy pici romantika, de szerintem bőven az emészthető formában.
Nekem tetszik a főszereplő: kezdi elfogadni új énjét, de még él benne az emberi eszme és próbál a két világ között egyensúlyozni. Erős, bátor csaj. És imádom, hogy 150 cm és katanával mászkál. Van stílusa. :D
De a könyvben lévő feszültség a legjobb. Nagyon nem szívesen látnék meg egy veszettet sem a tizedikről nagyon messziről, nemhogy körül vegyen a szabadban egy egész horda. Nagyon hatásos, gyerek kezébe még véletlenül sem adnám a könyvet.
Nagyon várom a folytatást. :)

Adri93>!
Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai

Hűha *-* durva, kegyetlen, és mégis tökéletes. Magas színvonalú történet. Erős és magabiztos főhősnő egy hanyatló világban, ahol az ember nem más csak préda.Nem egy rózsaszín habos történet, de végig fenntartja az olvasó figyelmét, soha nem lehet tudni mi történik a következő lapon. A szereplők könnyen a szívemhez nőttek, és végig lehet értük izgulni. Nagyon -nagyon ajánlom :D

9 hozzászólás
molybarby>!
Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai

Hát nem egy J.R.Ward azt szögezzük le…
Inkább egy zombiapokalipszis megfűszerezve vámpírokkal. Legalább is nekem ez jött le. Kicsit olyan Pippa Kennes feelingem volt miközben olvastam. És nekem az jobban tetszett. Rossz érzés volt egész idő alatt azt hallani, hogy ki mennyire rühelli Alliet. Megismerték és amikor kiderült róla micsoda, már rohantak is el. Meg se hallgatták. Sajnos ilyenek az emberek. Viszont másik felől őket is megértem. Mert hát semmit se tudnak a vámpírokról és amikor találkoznak egyel, nem az az első gondolatuk, hogy húúú de menő, hanem hogy bakker ki ne szívd a nyakam! :D Szóval megértettem. Ha még Zeke is ilyen lett volna, szerintem becsukom a könyvet és hagyom a fenébe…

kocybaba P>!
Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai

Démon leszel emberi arccal, vagy harcolsz a démon ellen az idők végezetéig, tudva, hogy a küzdelem mindörökké magányos lesz.

Ez volt az első könyvem Julie Kagawatól, és be kell valljam totál meglepetésként ért mennyire tetszett. Pedig korántsem egy könnyed, laza történet, hanem kegyetlen, véres, olykor kiábrándító és a szereplőivel sem bánik kesztyűs kézzel. Az elején aggódtam is, mert úgy éreztem elég távol áll tőlem, valamint féltem a leírásoktól is, de végül annyira belemerültem, annyira izgultam, hogy ezek nem jelentettek gondot. Allie-ben remek főhősre leltem, akinek nagy a szíve, kiáll magáért, könnyen szerethető, még ha ebben a nyomasztó, sötét világban maga is szörnyek közé tartozik. Szerettem olvasni a gondolait, a vívódását, ahogy keresi az egyensúlyt az új és a régi énje közt. A másik kedvencem Zeke lett. Tipikus szép + jó fiú kombó, de akkor is levett a lábamról. Tetszett ami kettejük között zajlott, és tökéletes volt egy enyhébb romantikus szálnak. Mellettük Kanin volt még, akit jobban megkedveltem, csak hát belőle meg többet kérnék. *sóhaj* Úgyhogy nagyon remélem, minél előbb jön a folytatás, és hogy nem végzi a süllyesztőben a sorozat!

ui.: Utólagosan is köszönöm @Naiva, hogy hála neked a várólistámon landolt a könyv!^^


Népszerű idézetek

Szyszyyy I>!

A földre tettem a sátor darabjait, és tanulmányozni kezdtem őket.
Jól van, meg tudom csinálni. Mennyire lehet nehéz? Letérdeltem. Felvettem egy hosszú fémrudat. Ez meg mi? Ezzel le kell szúrni valakit? A sátrakhoz vámpírölő szett is jár?

219. oldal

>!

– Ha nem vetted volna észre, az alacsony embereknek rövidebb a lábuk, tehát én hármat lépek, míg te egyet, úgyhogy ne szekálj!

Kapcsolódó szócikkek: Allison Sekemoto · Kanin
2 hozzászólás
Szelén>!

Harcos vagy és mindent megkérdőjelezel, amivel nem értesz egyet.

Kapcsolódó szócikkek: Allison Sekemoto
Nikii9125>!

Egy kart pillantottam meg a padlón, mire eszembe jutott, hogy talán elkelene most nekünk egy segítő kéz, de éreztem, hogy nem ez a megfelelő pillanat a viccelődésre.

384. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Allison Sekemoto
>!

Egyszer majd kést szúr a hátadba az, akit megmentesz, vagy mögéd osonva elvágja a torkodat, te pedig észre sem fogod venni.

Nikii9125>!

Egy hosszú, kétélű kard volt, fekete fém nyéllel, úgy nézett ki, mint egy kereszt. Kanin egy kézzel tartotta a majdnem másfél méter hosszú kardot. A fegyver a nyelével együtt pár centiméterrel volt nagyobb, mint én.
– Kétkezes germán hosszúkard – mondta, majd átnyújtotta nekem. Elvettem tőle. – Talán kissé nagy neked.
– Úgy véled?

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Allison Sekemoto · Kanin
Niah>!

Engem legjobban a „tulajdon” szó zavart. Nem vagyok senkinek a tulajdona. Ha azok az átkozott vérszívók engem akarnak, akkor próbáljanak meg elkapni! Nem fogom megkönnyíteni a dolgukat.

28. oldal

Niah>!

– Az isteni vadász – cukkoltam, ahogy kiosontunk a hátsó ajtón a kertbe. – Fél kézzel leterít egy őrjöngő vaddisznót, simán elbánik a veszettekkel, de egy idős nőtől összetojja magát.
– Mert ez egy ijesztő idős nő – tette hozzá, és megkönnyebbült, amint kijutottunk a házból. – Nem hallottad, mit mondott nekem ebédkor: olyan cuki vagy, hogy legszívesebben belesütnélek egy pitébe! Ne mond, hogy nem ez a leghátborzongatóbb dolog, amit valaha hallottál! – A hangja kissé megemelkedett, valóban rémültnek tűnt. – A mai desszert almás pite, áfonyás pite és Ezikel pite.

277. oldal

>!

Előbb vagy utóbb meg kell tanulnod, hogy mindenki magával törődik, és csak saját magadra számíthatsz, senki másra.


A sorozat következő kötete

Éden-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: Sötét örökség
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
Aria Brighton: Vérvörös rabság
Josh Malerman: Ház a tó mélyén
Jacqueline West: Csal minden álom
Laura Ruby: Bone Gap
Richelle Mead: A végső áldozat