Like ​Gravity – A szerelem vonzásában 76 csillagozás

Julie Johnson: Like Gravity – A szerelem vonzásában

„Minden ​érzelemhez megvan a hozzáillő dal, Bee. Minden könnycsepphez, minden mosolyhoz, minden szívfájdalomhoz és minden győzelemhez…”

A húszéves Brooklyn „Bee” Turner számára a gyász régi ismerős. Miután hatévesen szemtanúja volt édesanyja brutális meggyilkolásának, Brooklyn zárkózott, sebzett, és – mindenki szerint – egyenesen kiállhatatlan lett. És a lánynak tökéletesen meg is felel, ha elviselhetetlennek tartják, hiszen így senkit sem kell közel engednie magához.

Ezért aztán teljesen felkészületlenül éri, hogy miután– szó szerint – belebotlik Finn Chambersbe, az egyetem hírhedt szoknyapecérébe az egyik helyi együttes énekesébe, a fiú makacs elszántsággal igyekszik összebarátkozni vele, Brooklynban pedig veszélyes vonzalom támad iránta.

Tudja, hogy ami köztük van Finn-nel, az több lehet szexnél.

Talán több barátságnál.

És talán több még szerelemnél is.

Ám amikor felbukkan a múltjából egy fenyegető árny, és minden eddiginél nagyobb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576600 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · ISBN: 9789635614332 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · ISBN: 9789635614349 · Fordította: Komáromy Zsófia

Kedvencelte 7

Most olvassa 14

Várólistára tette 138

Kívánságlistára tette 126

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Julie Johnson: Like Gravity – A szerelem vonzásában

Először 2015-ben akadt a kezembe ez a regény, és már akkor kedvenccé vált. Azóta az írónő szinte minden könyvét olvastam, és kivétel nélkül imádtam őket!

Brooklyn csupán 6 éves volt, amikor kénytelen volt végignézni édesanyja halálát egy szupermarket parkolójában. Azóta eltelt 14 év, de a lány máig nem tudott megküzdeni a gyászával. Senkit sem enged magához igazán közel, a fájdalmát szurkálódó megjegyzésekkel és cinizmussal takarja, és olyan erős falakat húzott maga köré, amin semmi nem tud áttörni. Legalábbis ezt gondolta. Ugyanis a gondosan felépített falak lassanként elkezdenek megrepedezni és porrá omlani, amint megjelenik az életében Finn Chambers, az egyetem híres/hírhedt zenésze…

Annyira szerettem ezt a könyvet! Rengeteg érzelem volt benne és nagyon szép íve volt a történetnek. Minden megvan benne, amire egy New Adult könyv kapcsán számíthat az ember, és még annál is több. Személy szerint nekem nagyon tetszett a történetben lévő krimi szál is, szerintem izgalmassá tette a történetet.

A szereplőket is megszerettem. Úgy láttam, hogy a magyar olvasók közül sokan bírálják Bee-t a szúrós viselkedése miatt, de szerintem pont ettől lett valóságos és igazán erős karakter, aki nagy utat tett meg a könyv során. Na és Finn. Te jó ég, annyira imádom ezt a srácot! Finn Chambers 2015 óta kitartóan a kedvenc könyves álompasijaim versenyének dobogósa, és bár azóta több száz könyvet olvastam el, nagyon kevesen tudnak a nyomába érni.

Imádom az írónő stílusát, és számtalan idézetet jelöltem meg a könyvben. A fordítással kapcsolatban azonban kicsit vegyesek az érzéseim. Egyfelől jó volt a fordítás, bár itt-ott kicsit szabadnak találtam, ugyanakkor valamiért Bee csipkelődései és szarkasztikus, cinikus gondolatai sokkal élesebbnek érződtek a magyar fordításban, és sokszor éreztem úgy, hogy ha egy kicsit finomabb szinonimákat választ a fordító, akkor Bee is szimpatikusabb lett volna a magyar olvasók számára is.

Én úgy gondolom, hogy kategóriájában ez egy igazán kiemelkedő könyv, azt pedig még most is elképesztőnek találom, hogy ez volt az írónő debütáló regénye, amit egy 22 évesen, egyetemista lányként írt. Nálam továbbra is a kedvencek pocán van a helye, és őszintén ajánlom azok számára, aki szeretik a hasonló műfajú könyveket!

http://veronikasreaderfeeder.com/julie-johnson-like-gra…
BÓNUSZ JELENET (EPILÓGUS): http://veronikasreaderfeeder.com/julie-johnson-like-gra…

3 hozzászólás
Hddorka P>!
Julie Johnson: Like Gravity – A szerelem vonzásában

„Ezt a regényt mindazoknak ajánlom, akik valaha is küzdöttek a gravitáció nyomasztó ereje ellen, abban reménykedve, hogy egy nap elérhetik a csillagokat.”

Meg kell hogy mondjam, hogy ez a 74% amin most jelen pillanatban van ez a könyv számomra egy kicsit megdöbbentő. Ennél sokkal de sokkal jobb! Igaz még csak most jelent meg, így reménykedem abban, hogy többeknek nyeri majd el tetszését, mint eddig.
J.J. egy fantasztikus történetet írt. Ha eddig olvasott könyveim valamelyikéhez kellene hasonlítanom, akkor vetekszik spoiler és spoiler c. könyveivel.
Számomra ez egy szép, megható, ugyanakkor fájdalmas történet egy gyönyörű borító mögött. A téma amit feldolgoz nem egyszerű. Egy szívszorító történet egy lányról, aki 6 évesen olyan traumát élt át, amit nem kívánok senkinek sem. Ez a könyv egy lányról szól, aki küzd a múlt démonaival, harcol a túlélésért. Erről szól minden napja, amíg nem találkozik Finnel, aki feje tetejére állítja addigi életét ♡. Olyan érzéseket kelt Bee-ben, amit eddig sosem engedett meg magának: a boldogságot, a szerelmet.
Szerettem a könyv minden egyes sorát a szereplőkkel együtt. A múlt és a jelen párhuzamát, mely együtt alkottak egy kerek egészet azért, hogy egyszerre minden értelmet nyerjen. A romantikus, vicces részek mellett van a könyvnek egy rejtélyes, komor hangulata, mely körbeöleli a történetet és egy sokkoló fordulatot vág a fejedhez a könyv végére.

Dallista a könyv olvasásához: https://www.youtube.com/playlist…

Illatos_Hópehely P>!
Julie Johnson: Like Gravity – A szerelem vonzásában

Rögtön egy szívszorító prológussal indít az írónő.
Ezek után nem csodálkoztam, hogy Bee két téglasorból álló falat vont maga köré.
Finnek valahogy sikerült apránként lebontani és egyre jobban megkedveltette magát Bee-vel, ami valljuk be nem egyszerű dolog, tekintve, hogy Finnek milyen híre van az egyetemen.
Ahogy olvastam a könyvet és Finn egy-egy elejtett mondatára, koncentráltam, kezdett összeállni a kép a mi szívtiprónk kilétét illetően és nagyon aggódtam Bee-ért hogy mi lesz vele ha rájön az igazságra. Itt egy pici túlzást éreztem Bee részéről, ahogy kezelte a dolgot, de Angelini doktornő, azért rávilágította a lényegre.
A múltból felbukkanó fenyegető árnyra, már akkor gyanakodtam, amikor villanyszerelési munkálatokat végeztek a lakásban. Arra gyanakodtam, ami a végén ki is derült és borzasztóan idegesített, hogy Be ezeket az információkat, miért nem osztotta meg a zsarukkal ? spoiler
Változatlanul nem értem az alacsony százalékot.
Olvassátok, megéri! :)

4 hozzászólás
zuna19 >!
Julie Johnson: Like Gravity – A szerelem vonzásában

Még szombaton elindítottam az olvasást és rögtön abba is hagytam 1 fejezet után. Általában nem szeretem a szomorú könyveket/filmeket. Itt konkrétan lehetett tudni, hogy az egész könyv erről fog szólni, így nem sok kedvem maradt hozzá. Vasárnap este viszont nekilendültem másodjára. Ha már egyszer elindítottam az olvasást ne hagyjam félbe, azért mert nem szeretem a melankolikus hangulatot.
Eléggé untatott a sztori. Az alaptörténet igazán megható. A kidolgozással volt jócskán problémám. Elég hamar rá lehetett jönni az egész csavarra (most komolyan ezt lehet csavarnak nevezni). Semmi írói furfang nem volt itt.
Amit, vagyis akit maradéktalanul szerettem a könyvben az Finn. A borító is igazán szép. De kb ennyi jóságot találtam az egészben. Összességében viszont csalódtam.

csfannie P>!
Julie Johnson: Like Gravity – A szerelem vonzásában

"Klisés? Igen. Kiszámítható? Igen. Kikapcsolt? Igen. Tetszett? IGEN!
Őszintén, abszolút alaptalannak tartom ezt a silány 78%-ot, amit kapott a könyv. Persze, valószínűleg nem ez a legkiemelkedőbb és legszuperebb, legérzelmesebb Rubin Pöttyös, amit valaha olvastam, de ettől függetlenül jó szórakozást tud nyújtani az olvasóknak. A hibáival együtt is azt mondom, hogy kár lenne kihagyni Brooklyn és Finn történetét, és tényleg tudom ajánlani mindenkinek, aki nem riad vissza a negatív értékelésektől."

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2020/09/julie-johnso…

Kathreen>!
Julie Johnson: Like Gravity – A szerelem vonzásában

Ez a könyv több soron húzott fel, erősen gondolkoztam, hogy abba hagyom, de már kíváncsi voltam a végére. Egyedül a borító és Finn miatt adtam 2,5 csillagot, mert ő egy értékes, kedves pasi, akit Brooklyn nem érdemelt meg.
Brooklyn egy éretlen, alkoholista, hisztis p*csa, akinek a viselkedésére nem mentség, ami a múltban történt. spoiler És Finn nagy titka, most komolyan?? Ha nem csak magával foglalkozott volna, akkor lehet hamarabb kiböki a szemét a nyilvánvaló, de ő itt is nagyon „jól” reagálja le. spoiler
Aztán a nagy fenyegető árny, na azt végképp nem értettem. Inkább olyan érzésem volt, hogy ugyan legyen már benne egy krimi szál, de minek???
Lexi-ről már nem is beszélek, mitől olyan nagy barátnők ők?? Ha nekem ilyen lenne a „legjobb” barátnőm, gyorsan elgondolkoznék, hogy hogy tudnék minél gyorsabban megszabadulni tőle.

3 hozzászólás
Evika82 P>!
Julie Johnson: Like Gravity – A szerelem vonzásában

Tudtam én már az olvasásom elején, hogy nem fogom érteni ezt a 77%-ot.
Nagyon jó kis történet volt, szerethető szereplőkkel. Csak azért nem adom meg az 5 csillagot, mert a könyv végét kicsit összecsapta az írónő. Ott még elfért volna szerintem egy plusz 30-40 oldal…
Nem egy értékelésben olvastam, hogy Bee szerintük egy hisztis picsa stb…
Ehhez csak azt fűzném hozzá, hogy ember legyen a talpán az, aki 6 évesen átél egy olyan traumát, mint ő, és nem hagy nyomot a személyiségében. Neki is csak a megfelelő emberre volt szüksége, aki meggyógyítja a szívét, aki segít abban hogy túllépjen a múlton.
Finn az maga a tökély, a magabiztos macsó álarca alatt ott lapul az érző, gondoskodó, imádnivaló fiú.
Szerettem olvasni a kialakuló kapcsolatukról, annyira cukik voltak együtt, még annak ellenére is, hogy Bee nehezen fogadta bizalmába Finnt.
Szóval egy szó, mint száz nekem személy szerint tetszett a könyv, és szívesen olvasnék még az írónőtől.

4 hozzászólás
perpetua P>!
Julie Johnson: Like Gravity – A szerelem vonzásában

Szomorú vagyok, mert jobbra számítottam. :( Egyre jobban igyekszem megválogatni, hogy tényleg csak azokat a könyveket vegyem meg, amik nagyon nekem valóak, és itt mindenképp erre számítottam, főleg, hogy sokan hasonlították egyik nagy kedvencemhez a Hopeless-hez. De hát nem lehet mindig jól választani. :D
Azért akadtak szerethető elemei, ennél sokkal rosszabb könyvek is kerültek már a kezembe, inkább itt is az érzem, hogy hiányos volt. Az eleje, sőt sokáig egy egészen egyszerű new adult romantikus sztorinak indult. Lehet itt bennem van a hiba, mert elég sok ilyen könyvet olvasok (hiszen ezeket szeretem), és valami igazán egyedi dolog kell, hogy kiemelkedjen a történet a többi közül. A vége nagyon nagyon tetszett. Az azt megelőző Bee féle kiborulást nem tudtam megérteni, lehet nem tudott jobbat kitalálni az írónő és nagy „szakítás” nélkül nem lett volna igazi a könyv. de a legeslegvége nekem nagyon bejött. A felvezetés volt laposabb, megtűzdelve 1-1 igen aranyos jelenettel, de semmi kiemelkedő. :(

Ani249>!
Julie Johnson: Like Gravity – A szerelem vonzásában

Félve kezdtem olvasni, mert elég alacsonyan áll a könyv. Felkészültem a legrosszabbra, de tetszett a történet, így nem is értem ezt a százalékot. Igaz, hogy a főszereplő lány enyhén alkoholista és jogi karhoz képest nem egy észlény, de a történet maga érdekes. Finn nagyon szerethető, szimpatikus srác. A végét egy kicsit jobban ki lehetett volna dolgozni, valahogy összecsapottnak érzem.

anikho>!
Julie Johnson: Like Gravity – A szerelem vonzásában

Könnyen belelendültem, ahhoz képest, hogy mostanra sok ilyen könyvet olvastam. Mind témában, mind hangulatban. Még Lexi se idegesített, ami nagy szó! És elnéztem Brooklyn szerintem nem épp megfelelő, és nem is alkalmas terápiáját amit a saját traumájára dolgozott ki.

Ezek egyike sem zavart.
Aztán valami mégis történt, mert az istenért se tudtam a kezembe venni.
3 hétre tettem félre! Elolvastam közben két könyvet.

Végülis legyűrtem… de nem okozott nagy meglepetést. Minden borítékolható volt. Teljesen kiszámítható. Így később belegondolva, biztosan azért tettem félre, mert egy idő után, ahogy alakult és haladt a cselekmény, biztos voltam benne, miket fogok olvasni..

Valahogy 4 csillagnál még sem tudok kevesebbet adni.


Népszerű idézetek

csfannie P>!

– Oké, talán nem egy észkombájn, de hát te amúgy sem komoly kapcsolatra vágysz – emlékeztetett, hiszen pontosan tisztában volt a randizási alapelveimmel.
– Az igaz, viszont attól még nem bánnám, ha a pasi szókincse és szövegértési képessége megütné legalább egy negyedikes szintjét, bármennyi időt töltök is el vele.

Ashriver>!

Minden érzelemhez megvan a hozzáillő dal, Bee. Minden könnycsepphez, minden mosolyhoz, minden szívfájdalomhoz és minden győzelemhez. A zene feltüzeli a lelket, és feltárja a legbenső énünket. Áthatja, meghatározza a lényünket. Még akkor is, ha nincs senki más, akihez fordulhatnál, és teljesen egyedül érzed magad, ne feledd, hogy mindig találhatsz vigaszt a dallamokban és ritmusokban, refrénekben és szerelmes dalokban.

csak_olvass P>!

– Már megint rákattantál a Szívek szállodája – ismétlésekre a tévében, mi? – vontam kérdőre.
– Ugyan már Brooke, minek nézel te engem? Még hogy ismétlések a tévében… Természetesen az egész sorozat megvan DVD-n!

agi452 >!

A könyvek menedéket adtak a hosszú években, amikor a leginkább szükségem volt arra, hogy felejtsek. Olvasás közben nem Brooklyn voltam, hanem valaki más lehettem, egy másik időben, egy másik helyen.

70. oldal

pveronika>!

…meg kell hagyni, állod a sarat. Remek haverok leszünk, már látom.
– Haverok? Még csak nem is bírlak.
– Dehogyisnem – legyintett, aztán felhajtotta a tequilát. – Engem mindenki bír.
– Lövésem sincs, miért.

pveronika>!

– Nyugi – suttogta a fülembe. – Nem harapok… hacsak az esetleg nem jön be neked.

Kasztór_Polüdeukész>!

Ezt a regényt mindazoknak ajánlom,
akik valaha is küzdöttek
a gravitáció nyomasztó ereje ellen,
abban reménykedve,
hogy egy nap
elérhetik a csillagokat.

agi452 >!

… van egy pont, amikor muszáj végre elengedned azt az életet, ami nem lehetett a tiéd, és el kell kezdened élni azt, amelyik jutott neked…

198. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk
Colleen Hoover: Verity
Helen Bryan: A háború jegyesei
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Joël Dicker: A Baltimore fiúk
John Marrs: The One – A tökéletes pár
Jay Crownover: Rule