Like ​Gravity 19 csillagozás

Julie Johnson: Like Gravity Julie Johnson: Like Gravity

Twenty year-old Brooklyn “Bee” Turner is no stranger to grief. After witnessing her mother’s brutal murder at age six, Brooklyn is guarded, damaged, and – by all accounts – a bitch. And that’s just the way she likes it, if it means keeping everyone at arm’s length.

When she stumbles, quite literally, into Finn Chambers – campus ladies’ man and the lead singer of a local band —she’s unprepared for his persistence in befriending her, and for the dangerous attraction she begins to feel for him.

Because with Finn, she knows it would be more than just sex.

More than just friendship.

And maybe even more than just love.

When a sinister presence from her past reemerges, Brooklyn will be pushed to her breaking point. For the first time in fifteen years, she will confront both her grief and her memories, as she plays a deadly game of cat-and-mouse with an unforeseen enemy.

Because sometimes, the demons we must confront aren’t only on the inside..

>!
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780991311316
>!
316 oldal · ASIN: B00ES2A8XU
>!
310 oldal · ASIN: B00ES2A8XU

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Finn Chambers · Brooklyn “Bee” Turner


Kedvencelte 4

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Julie Johnson: Like Gravity

Ez a könyv valami fantasztikus érzelmi hullámvasút volt. Tényleg hasonlít a Hopelessre, de én még Mia Sheridan Leo c. regényét is hozzátenném. Ráadásul van benne egy kis thriller szál is egy pszicho stalkerrel.
Már az elején a szívem szakadt meg a hat éves kislányért, a vége pedig sokkoló.
Ahhoz képest, hogy ez volt az első könyve az írónőnek, azt kell megállapítanom, hogy J.J. őstehetség. Gyönyörűen fogalmaz, ahogy átadja az érzelmeket, a szereplők ábrázolása, mind mind különleges.
Miért nem jelent meg tőle még semmi itthon?
Nagyon ajánlom a romantikus NA kedvelőinek.
Tökéletes rubin pöttyös lenne.

3 hozzászólás
pveronika>!
Julie Johnson: Like Gravity

Soha, úgy értem SOHA nem hittem hogy lesz még valaha olyan könyv ami akár csak a közelébe érhet a Hopeless olvasásakor okozott élménynek. Hááát. Ez a könyv erősen súrolja a határt. Imádtam minden sorát!

Brooklyn „Bee” Turner 6 éves korában végignézte, ahogy egy szupermarket parkolójában meggyilkolják az édesanyját. Azóta eltelt 14 év, de még mindig nem enged senkit magához igazán közel, a gyászát pedig pimasz és szellemes beszólásaival leplezi. A főiskola első napján egy kisebb baleset éri, így ismerkedik meg Finn Chambers-el, a tetovált, dögös, nőcsábász rosszfiúval, -aki nem mellesleg egy banda frontembere-, aki mint lovag a fényes páncélban, a lány segítségére siet. Ezután persze hiába próbálja lekoptatni a bunkó rock sztárt, nem jár sikerrel. :)

Nagyon-nagyon jól el lettek találva a karakterek, és Finn-be egyszerűen nem lehet nem beleesni. Lassan nem tudom két kezemen sem megszámolni a Perfect Book Boyfriend-eket akikre szívesen lecsapnék, de Finn határozottan az élmezőnyben van. :) Bee egy nagyon kivételes és erős karakter, akit nagyon megkedveltem. Talán az egyetlen ember, akivel szorosabb a kapcsolata, a szobatársa Lexi, akit szintén nagyon megkedveltem, Bee és Finn pedig az egyik kedvenc párosom és nagyon szórakoztatóak voltak a szócsatáik.

Ez a könyv nem csak megható volt, hanem nagyon fordulatos is. Tipikusan az a letehetetlen kategória, ami éjszaka is ott kattog az agyadban és hajnalban jóval a felkelési idő előtt kivet az ágy, mert olvasni akarod és egyszerűen tudni szeretnéd mi fog történni. A legnagyobb fájdalmam az volt, mikor az utolsó oldalhoz érve lapoztam egyet és rá kellett döbbennem, hogy nincs tovább… Nagyon fiatal az írónő, úgyhogy le a kalappal előtte, és egy ilyen erős debütáló regény után alig várom, hogy a többi könyvét is a kezembe vehessem.

http://veronikasreaderfeeder.com/julie-johnson-like-gravity/

Második olvasásra is elvarázsolt! :) Egyszerűen hihetetlen, hogy ez volt Julie Johnson első könyve és, hogy csupán 22 éves volt, mikor megírta! Elképesztően tehetséges írónő és az összes könyvét imádom! :)

2 hozzászólás
Fallen_Angel P>!
Julie Johnson: Like Gravity

A Like Gravity szép történet egy, a barátnője által kissé gonoszul (de találóan) érzelmi fogyatékosnak nevezett lányról, akinek a múltban történt tragikus események határozzák meg az emberi kapcsolatait – illetve azok hiányát. A lány egy nap találkozik egy fiúval, aki elkerülhetetlenül feldúlja az életét.
A történet kiszámítható, de ennek ellenére nem bánom, hogy felültem arra az érzelmi hullámvasútra, amit Julie Johnson könyve kínál. Annyira magával ragadott a történet, hogy fél nap alatt kiolvastam, mégis csodálkoztam, hogy csak 316 oldal volt – olyan sok minden történt benne, hogy valahogy többnek tűnt.
Az első könyvem volt a szerzőtől, de vélhetően nem az utolsó.

_Dany_>!
Julie Johnson: Like Gravity

A tipikusan addig nem eszek, nem alszok, nem készülök érettségire amíg be nem fejezem könyvek közé tartozik. A karakterek nagyon jól kidolgozottak voltak Finn-be egyszerűen nem lehet nem beleszeretni. Brooklyn talpraesett lány de viszont Finn mellett kimutatta a sebezhetőségét is. Tetszett a humor benne ahogy egymással viccelődtek.
Tényleg sok hasonlóság van Hopeless-sel (nekem még mindig verhetetlen könyv) de bőven akadtak ebben a könyvben is fordulatok.

12 hozzászólás
CsepAdri>!
Julie Johnson: Like Gravity

A fél csillag levonás, mert kitaláltam, ha nem találom ki akkor 5. Tetszett Brooklyn karaktere, mert maga ment segítséget kérni, nem kellett oda imádkozni. Lehet nekem is kell egy saját Finn :))) (énekelhetne és mesélhetne éjjelente :D :)

1 hozzászólás
ma_ya17>!
Julie Johnson: Like Gravity

Ez megint egy olyan könyv volt amire az 5 csillag nem elég. Aki szerette Colleen Hoover – Hopeless könyvét az garantáltan ezt is szeretni fogja.
Van hasonlóság a két könyv között,de nem sok. Ami jobban tetszett,hogy itt,az írónő megpróbált nem túl nagy hangsúlyt fektetni a tragédiára. Persze,leírja mindazt ami történt,és amit a hősnőnk átélt közben,de nem olyan hangnemben teszi mindezt hogy beárnyékolja az egész könyvet.
És visz bele egy kis veszélyt is. Ami szintén nagyot dobott nálam a könyv értékén. Egyszóval,itt mindent megtalálsz ami egy jó könyvhöz kell. Izgalmas történet,szerethető karakterek,szenvedély,szerelem,akció,.Mindenkinek csal ajánlani tudom. És természetesen keresem az írónő újabb könyvét.

U.I. Remélem eljutok odáig,és akkor a blogomon lesz hosszabb értékelés róla

1 hozzászólás
robnor>!
Julie Johnson: Like Gravity

Igazán kellemes olvasmány volt, olyan bevezetéssel, ami beránt a történetbe és nem ereszt. Érzed, hogy készül valami, de nem érdekel csak folytatni akarod… és akkor megtörténik a dolog és minden a feje tetejére áll, de kíváncsi vagy, hogy mi lesz.
Nagyon élvezetesen ír a szerző, de sajnos egy idő után nagyon kiszámítható a cselekmény. A kezdeti felfokozott hangulat után egy kicsit úgy érzem, leeresztett a történet, hogy aztán ismét erőre kapjon. Nevettem és sírtam sok érzelmet megpengetett bennem.

tinti10 P>!
Julie Johnson: Like Gravity

Nem volt egy rossz könyv, bár szerintem a főszereplő hölgyünk kicsit túl reagálta Finn ’árulását’. De ezen kívül, szépen felépített, jó karakterekkel rendelkező könyv. Kicsit olyan mintha a Hopeless és a Dublin Street gyermekét olvasnám, bár szerintem, ha koppintott is, csak a könyvek jó tulajdonságait hozta magával amit kifejezetten értékeltem.


Népszerű idézetek

pveronika>!

“Tell me a story,” I whispered, squeezing his hand tightly. “One with a happy ending.”
“Okay, Bee,” the boy said, returning my hand squeeze. Taking a deep breath, he began.
“Once upon a time…”

>!

“I’ve never felt anything like this before, and I know you feel it too,” he said, his voice low. “It’s undeniable – like a magnetic force. Like gravity. And it’s not something I can control, or change, or stop. It just is .”

_Dany_>!

„I don't know why I bother” he muttered.
„Because of my sparkling personality?” I asked, laughing a little at his blatant fustration with me.

pveronika>!

“Finn,” I said, snapping a finger in front of his face. His eyes flew to mine. “You can’t kill him, caveman. Haven’t you heard? Pretty boys like you don’t do well in prison.”
His lips turned up in a small, involuntary smile. I was getting to him.
“You’d end up with a 350 pound roommate named ‘Tiny,’ who’d totally take the top bunk and make you his bitch.”
His eyes narrowed, but I could tell he was fighting a laugh.
“Oh, hey, do you know what prisoner ’s use to contact each other?” I asked him.
He raised one dark eyebrow at me skeptically.
"Cell phones. Get it?” I elbowed him in the stomach for emphasis.
The dimple popped out, and I knew I had him. Soon, his small smile turned into a grin, and then to full blown laughter as he processed my pun.
“And you said my jokes were terrible…” he gasped out, trying to catch his breath.
“Whatever,” I shrugged. “Mission accomplished.”
“And what mission would that be?”
“Well, since you haven’t yet left to go kill Gordon, I’d say my efforts to detain you are succeeding.”

6 hozzászólás
pveronika>!

There's a song for every feeling. Every tear, every smile, every heartbreak and every victory. Music ignites the soul and strips us bare. It's our very essence. Even if you have no one else to turn to and you feel all alone, remember that you can always find comfort in ballads and melodies, serenades and love songs.

>!

Kissing him was like coming home after an impossibly long journey – one so long I’d not only forgotten what home looked like, but that it even existed in the first place.

pveronika>!

Mommy used to tell me, “Bee, a very smart man named John Lennon once said, ‘Everything will be okay in the end. If it’s not okay, it’s not the end.’ Remember that, sweetheart. Tuck it away and keep it with you when you’re having a bad day.”

pveronika>!

I’m not sure how long we stood there, locked together in our own little world, before the catcalls and whispers of the crowd around us broke into my consciousness.
“I think he just got you pregnant,” Lexi’s voice called from somewhere behind me. My lips broke away from Finn’s and I twisted to look over my shoulder at her.
“I mean, seriously, that was the hottest thing I’ve ever seen,” she continued, her expression reflective. “I may have had an orgasm just watching.”
Tyler, who was standing by her side, burst out laughing and pulled her into his arms.
“Lex,” I said, giggling. “You need to get out more.”

pveronika>!

“Are you always so friendly, or am I a special case?” he asked sarcastically.
“What can I say, egotistical jerks really bring out the best in me.”
“Ouch, that hurts,” he drawled, moving up next to me at the bar and grabbing the other shot glass. “You know, I’m only a jerk because I’ve been hiding my deep emotional pain. You want to come back to my place and hear about it after the show? I can open up to you, cry on your shoulder, and then afterwards you can comfort me. Preferably naked.”

Kapcsolódó szócikkek: Brooklyn “Bee” Turner · Finn Chambers
pveronika>!

“Fireflies,” he said, drawing my gaze to the glowing orbs darting through the grassy fronds that lined the banks. A small smile curled one side of his mouth up as he watched the phosphorescent bugs light up the sky. “They’ll be gone soon.”
“Why?” I asked.
“They’re only ever out in the summer months. This is probably one of their last nights, it’s getting too cold.” A soft laugh slipped between his lips. “I used to catch them in glass jars when I was a kid, just to look at them up close for a few minutes before letting them go. I’d sit out in the field behind my house all night, waiting for them to appear. Sometimes they didn’t. But when they did, it was like magic, you know? Like a sign that there was something more out there for me, and maybe if I was patient enough I could have it.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Colleen Hoover: Verity (angol)
Jennifer Lynn Barnes: The Inheritance Games
Leylah Attar: The Paper Swan
J. A. Redmerski: Killing Sarai
Audrey Carlan: Soul
Nora Roberts: Legacy
Beth Flynn: Nine Minutes
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)