Like ​Gravity 18 csillagozás

Julie Johnson: Like Gravity Julie Johnson: Like Gravity

Twenty year-old Brooklyn “Bee” Turner is no stranger to grief. After witnessing her mother’s brutal murder at age six, Brooklyn is guarded, damaged, and – by all accounts – a bitch. And that’s just the way she likes it, if it means keeping everyone at arm’s length.

When she stumbles, quite literally, into Finn Chambers – campus ladies’ man and the lead singer of a local band —she’s unprepared for his persistence in befriending her, and for the dangerous attraction she begins to feel for him.

Because with Finn, she knows it would be more than just sex.

More than just friendship.

And maybe even more than just love.

When a sinister presence from her past reemerges, Brooklyn will be pushed to her breaking point. For the first time in fifteen years, she will confront both her grief and her memories, as she plays a deadly game of cat-and-mouse with an unforeseen enemy.

Because sometimes, the demons we must confront aren’t only on the inside..

>!
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780991311316
>!
316 oldal · ASIN: B00ES2A8XU
>!
310 oldal · ASIN: B00ES2A8XU

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Brooklyn “Bee” Turner · Finn Chambers


Kedvencelte 3

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

>!
pveronika P
Julie Johnson: Like Gravity

Soha, úgy értem SOHA nem hittem, hogy lesz még valaha olyan könyv ami akár csak a közelébe érhet a Hopeless olvasásakor okozott élménynek. Hááát. Ez a könyv erősen súrolja a határt. Valóban hasonlít egy nagyon picit a két történet, de komolyan mondom nem zavart, és imádtam minden sorát. Nagyon-nagyon jól el lettek találva a karakterek, és Finnbe egyszerűen nem lehet nem beleesni. Lassan nem tudom két kezemen sem megszámolni a Perfect Book boyfriend-eket akikre szívesen lecsapnék, de Finn határozottan az élmezőnyben van… :) Bee és Finn tipikusan az a full teasing páros. Nagyon viccesek voltak . Ez a könyv legalább olyan megható volt, mint a Hopeless viszont nagyon fordulatos is. Tipikusan az a letehetetlen kategória, ami éjszaka is ott kattog az agyadban és hajnalban jóval a felkelési idő előtt kivet az ágy, mert olvasni akarod és egyszerűen tudni szeretnéd mi fog történni. A legnagyobb fájdalmam az volt, mikor az utolsó oldalhoz érve lapoztam egyet és rá kellett döbbennem, hogy nincs tovább… Nagyon fiatal az írónő, úgyhogy le a kalappal előtte és nagyon kíváncsi vagyok a többi könyvére is.

bővebben: http://veronikasreaderfeeder.com/julie-johnson-like-gravity/

Második olvasásra is elvarázsolt! :) Egyszerűen hihetetlen, hogy ez volt Julie Johnson első könyve és, hogy csupán 22 éves volt, mikor megírta! Elképesztően tehetséges írónő és az összes könyvét imádom! :)

2 hozzászólás
>!
Fallen_Angel P
Julie Johnson: Like Gravity

A Like Gravity szép történet egy, a barátnője által kissé gonoszul (de találóan) érzelmi fogyatékosnak nevezett lányról, akinek a múltban történt tragikus események határozzák meg az emberi kapcsolatait – illetve azok hiányát. A lány egy nap találkozik egy fiúval, aki elkerülhetetlenül feldúlja az életét.
A történet kiszámítható, de ennek ellenére nem bánom, hogy felültem arra az érzelmi hullámvasútra, amit Julie Johnson könyve kínál. Annyira magával ragadott a történet, hogy fél nap alatt kiolvastam, mégis csodálkoztam, hogy csak 316 oldal volt – olyan sok minden történt benne, hogy valahogy többnek tűnt.
Az első könyvem volt a szerzőtől, de vélhetően nem az utolsó.

>!
tothbrigi98
Julie Johnson: Like Gravity

Talán nem minden ember kedveli majd meg a történetet, de nem is kell. Az én kis romantikus lelkemnek nagyon jót tett és ez a lényeg.
Kissé úgy érzem most magam, hogy szeretném, hogy mások is megismerjék ezt a remek írónőt, aki magánkiadásból, 22 évesen ilyet alkotott, de szeretném inkább magamnak megtartani a történetet, a szereplőkről nem is beszélve. (Finn Chambers, oh my god.) Mert ez tipikusan az a történet, amin még éjjel is kattog az agyad, pedig legszívesebben arra vágynál, hogy aludhass.

Senkit ne zavarjon meg ez a borzalmas borító, a regény fantasztikus, engem meggyőzött. Egy magánkiadásos novellától egyébként sem várhatunk többet egy ilyesfajta borítónál, de semmi pánik, fókuszálunk akkor a történetre – hiszen, mint már említettem –, az minden pénzt megér.

A történet szerintem erősen hasonlít K. A. Tucker ❝Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet❞ c. könyvére a végkimenetel esetében. De ez nem szabad, hogy bárkit is megrémítsen, mert az írónő szavakkal bánó technikája mindent felülmúl. Arról nem is beszélve, hogy milyen emberközeli karaktereket tár a nagyvilág szeme elé.
Emellett persze a történet tele volt olyan fordulatokkal, amire az olvasó nem számíthatott. Vagy ha mégis, Julie Johnson újabbat csavart a történéseken.

Bővebben itt: http://brinessza.blogspot.hu/2015/12/julie-johnson-like…

3 hozzászólás
>!
_Dany_
Julie Johnson: Like Gravity

A tipikusan addig nem eszek, nem alszok, nem készülök érettségire amíg be nem fejezem könyvek közé tartozik. A karakterek nagyon jól kidolgozottak voltak Finn-be egyszerűen nem lehet nem beleszeretni. Brooklyn talpraesett lány de viszont Finn mellett kimutatta a sebezhetőségét is. Tetszett a humor benne ahogy egymással viccelődtek.
Tényleg sok hasonlóság van Hopeless-sel (nekem még mindig verhetetlen könyv) de bőven akadtak ebben a könyvben is fordulatok.

12 hozzászólás
>!
CsepAdri 
Julie Johnson: Like Gravity

A fél csillag levonás, mert kitaláltam, ha nem találom ki akkor 5. Tetszett Brooklyn karaktere, mert maga ment segítséget kérni, nem kellett oda imádkozni. Lehet nekem is kell egy saját Finn :))) (énekelhetne és mesélhetne éjjelente :D :)

1 hozzászólás
>!
ma_ya17
Julie Johnson: Like Gravity

Ez megint egy olyan könyv volt amire az 5 csillag nem elég. Aki szerette Colleen Hoover – Hopeless könyvét az garantáltan ezt is szeretni fogja.
Van hasonlóság a két könyv között,de nem sok. Ami jobban tetszett,hogy itt,az írónő megpróbált nem túl nagy hangsúlyt fektetni a tragédiára. Persze,leírja mindazt ami történt,és amit a hősnőnk átélt közben,de nem olyan hangnemben teszi mindezt hogy beárnyékolja az egész könyvet.
És visz bele egy kis veszélyt is. Ami szintén nagyot dobott nálam a könyv értékén. Egyszóval,itt mindent megtalálsz ami egy jó könyvhöz kell. Izgalmas történet,szerethető karakterek,szenvedély,szerelem,akció,.Mindenkinek csal ajánlani tudom. És természetesen keresem az írónő újabb könyvét.

U.I. Remélem eljutok odáig,és akkor a blogomon lesz hosszabb értékelés róla

1 hozzászólás
>!
robnor
Julie Johnson: Like Gravity

Igazán kellemes olvasmány volt, olyan bevezetéssel, ami beránt a történetbe és nem ereszt. Érzed, hogy készül valami, de nem érdekel csak folytatni akarod… és akkor megtörténik a dolog és minden a feje tetejére áll, de kíváncsi vagy, hogy mi lesz.
Nagyon élvezetesen ír a szerző, de sajnos egy idő után nagyon kiszámítható a cselekmény. A kezdeti felfokozott hangulat után egy kicsit úgy érzem, leeresztett a történet, hogy aztán ismét erőre kapjon. Nevettem és sírtam sok érzelmet megpengetett bennem.


Népszerű idézetek

>!
pveronika P

“Tell me a story,” I whispered, squeezing his hand tightly. “One with a happy ending.”
“Okay, Bee,” the boy said, returning my hand squeeze. Taking a deep breath, he began.
“Once upon a time…”

>!
_Dany_

„I don't know why I bother” he muttered.
„Because of my sparkling personality?” I asked, laughing a little at his blatant fustration with me.

>!
pveronika P

“Finn,” I said, snapping a finger in front of his face. His eyes flew to mine. “You can’t kill him, caveman. Haven’t you heard? Pretty boys like you don’t do well in prison.”
His lips turned up in a small, involuntary smile. I was getting to him.
“You’d end up with a 350 pound roommate named ‘Tiny,’ who’d totally take the top bunk and make you his bitch.”
His eyes narrowed, but I could tell he was fighting a laugh.
“Oh, hey, do you know what prisoner ’s use to contact each other?” I asked him.
He raised one dark eyebrow at me skeptically.
"Cell phones. Get it?” I elbowed him in the stomach for emphasis.
The dimple popped out, and I knew I had him. Soon, his small smile turned into a grin, and then to full blown laughter as he processed my pun.
“And you said my jokes were terrible…” he gasped out, trying to catch his breath.
“Whatever,” I shrugged. “Mission accomplished.”
“And what mission would that be?”
“Well, since you haven’t yet left to go kill Gordon, I’d say my efforts to detain you are succeeding.”

6 hozzászólás
>!
tothbrigi98

Look, I can’t fucking explain it, okay? I’m no good at this. All I can tell you is that it feels like the most natural thing in the world for me to be near you – like I was put on this earth just to breathe your air and tell you how beautiful you are. To make you laugh at my dumbass jokes, and hold you in my arms when you’re sad. And I don’t want to control you, or own you, or change you. I just want you , no matter who you are or what your past is. I don’t care about the other guys, or anything that happened before we got together, because all that shit made you you.

>!
tothbrigi98

Kissing him was like coming home after an impossibly long journey – one so long I’d not only forgotten what home looked like, but that it even existed in the first place.

>!
tothbrigi98

Finn Chambers was the worst kind of wonderful –charming, attractive, funny, and painfully intuitive.

2 hozzászólás
>!
pveronika P

“Is this about your father?” Finn asked quietly.
“No!” I practically yelled in his face.
Defensive much? Way to play it cool, Brooklyn.
Finn looked at me skeptically.
“Fine. Maybe it’s a little bit about him,” I sheepishly admitted. I squeezed my eyes closed. “I’m sorry. I’m already so emotional from earlier, and then I walked in here and it was just…not what I was expecting, I guess. I felt like I was back at my Dad’s house, and that place…” I took a deep, steadying breath. “It’s the last place I ever want to be when I’m feeling vulnerable.”
“That’s understandable,” Finn said, leaning in to brush a soft kiss across my lips. “But don’t take it out on Henry.”
“Henry?”
“My couch,” Finn said, lovingly petting the leather next to my thigh.
“You named your couch?” I snorted. “That’s sad.”
“Don’t disrespect Henry like that,” Finn glared at me with mock-indignation.
“You are way too attached to an inanimate object,” I said, rolling my eyes.
“Just wait till you meet Betty,” Finn said, pulling me to my feet.
I raised one eyebrow in question.
“My bed,” he grinned, waggling his eyebrows at me in return.
“You wish!” I smacked him playfully on the arm. “As if I’d get into bed with some weirdo who names his furniture.”
“You don’t like my jokes, you don’t like my condo…Is there anything you do like about me?” he said, laughing.
“Nope!” I giggled.

>!
pveronika P

I'd never had a broken heart before, but now I totally understood the term. It isn't just an emotional pain, it's a physical one – as if someone has literally reached inside your chest and ripped your heart out, leaving an aching, open cavity behind that you know has no hope of ever fully healing.

>!
tothbrigi98

“You like Harry Potter?” I asked incredulously.
“What kind of question is that?” Finn asked, his cheeks flushing slightly pink with embarrassment. “Everyone likes Harry Potter,” he grumbled. “Don’t you?”
“Well, yeah. I’ve just never heard a guy admit to it before.”

>!
pveronika P

“Hey,” Lexi said, breaking the silence. “There’s one more thing on our itinerary.”
“What?” I asked.
“Sleepover. Just like when we were thirteen; we’ll eat ice cream from the carton and talk about how I’m going to marry Lance Bass and you’re going to have seventeen babies with Justin Timberlake. Except now we have the added benefits of vodka.”
“Firstly, we are never revisiting the ‘NSync phase, no matter how drunk you get me. Secondly, Lace Bass is openly gay, so good luck with that plan of yours. thirdly, thank you.”
“Moi? Whatever for?” Lexi grinned.
“For being you,” I shrugged. “We don’t have to do the corny hug-it-out thing, right?”
“But…” Lexi winked, then burst into song. “IT’S TEARING UP MY HEA—”
“Stop!” I interrupted her. “There will be no singing, either!”
Two hours later we were both half in the bottle, singing Backstreet Boys at the top of our lungs into hairbrush microphones.


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Losing Hope
Nicole Williams: Heart and Soul
Lesley Jones: The Story of Us
L. B. Simmons: The Resurrection of Aubrey Miller
Andrea Randall: In the Stillness
John Green: The Fault in Our Stars
Kimberly Rae Jordan: Waiting for Rachel
Jenny Downham: Before I Die
Ka Hancock: Dancing on Broken Glass
Louisa Young: My Dear I Wanted to Tell You