Gyakorlat ​teszi a mesterkedőt 357 csillagozás

Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt

Ha a vonzalom törvényeiről van szó…

Payton Kendall és J.D. Jameson nem egyszer bebizonyította már, hogy milyen kiváló ügyvéd. Az ízig-vérig feminista Payton keményen megharcol a sikerért ebben a férfiak dominálta szakmában. J.D. pedig, aki gazdagnak, kiváltságosnak és pimasznak született, azért harcol keményen, hogy mindenben lepipálja őt. Szemtől szemben esküdt ellenségei egymásnak. A kollégáik előtt viszont maradéktalanul udvariasak. Annak kell lenniük. Méghozzá azért, hogy végre nyolc év után mindketten üzlettárssá váljanak a cégben.

… nincsenek szabályok.

De minden megváltozik, amikor megbízzák őket, hogy dolgozzanak együtt egy fontos ügyben. Nem könnyen, de lassan kezdik értékelni a másik odaadását a jog iránt, sőt a közöttük kipattanó szikrák gyorsan vonzalommá alakulnak. Ám az egyre fokozódó forróság nem tart sokáig, mert váratlanul megtudják, hogy csak az egyikük lehet üzlettárs. Totális háború veszi kezdetét. És a nemek közti csata a végletekig feltüzeli őket…

Eredeti mű: Julie James: Practice Makes Perfect

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
328 oldal · ISBN: 9789638964854 · Fordította: Dörnyei Julianna Katalin

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

J.D. Jameson · Payton Kendall


Kedvencelte 70

Most olvassa 9

Várólistára tette 147

Kívánságlistára tette 100

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt

Több mint egy éve csücsül a polcomon. Mindig csak halogattam. Örültem, hogy sajátnak tudhatom és ezért nem siettem vele.
Julie James nagyszerűen tud írni. Leköti nagyon az olvasót. Ezt is szinte egyszerre daráltam le. Vagyis csak szerettem volna, de ha munka van, akkor sajna arra kell figyelni. Pedig az én munkahelyem nem valami pörgős, nyüzsis.
Valamiért arra számítottam, hogy olyan lesz mint a Válótársak. http://port.hu/adatlap/film/tv/valotarsak-laws-of-attra… Mindig ez a film jelent meg a szemem előtt, ha ránéztem a könyvre. Hát azon kívül, hogy ügyvédek voltak, nem sok hasonlóságot véltem felfedezni.
Nagyon életszerű volt a történet. Tényleg el tudom képzelni az egészet, hogy valós legyen.
A sztorival igazából nem is volt semmi gondom, mert pörgött az egész.
Viszont a szereplők valahogy nagyon unszimpatikusak voltak végig. Őket egyáltalán nem tudtam megkedvelni. 8 évi előjáték sem volt nekik elég. Furcsa is, de tényleg nem voltak számomra szerethetőek. Sajnos ez rá is nyomta a bélyegét az egészre.
Maradok inkább az írónő, FBI sorozatánál. Ugyanis az imádom.

5 hozzászólás
>!
Orsi999
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt

Meglepően jó volt!
Gyorsan lehet haladni vele, mivel elég izgalmas a történet. Igaz egy kicsit kiszámítható volt, de még így is kíváncsi voltam a könyv végkifejletére.
Tetszett, hogy a főszereplők ügyvédek, mivel így sokkal jobban meg tudtam ismerni egy ügyvéd életét. Ennek köszönhetően biztosan mondhatom, hogy nem szívesen lennék ügyvéd vagy jogász, pedig sokáig az szerettem volna lenni.
J.D. és Payton párosát gyorsan megkedveltem, imádtam a szócsatáikat olvasni.

>!
AniTiger MP
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt

A könyv humoros, okos, jól felépített és istenien van benne megírva az ellenségekből szerelmespár –téma, amit imádok! Furcsa nekem az ügyvédi iroda, a sok jogi dolog meg minden, de érdekes és jól kidolgozott helyszíneket, szituációkat és karaktereket kaptam. A főszereplőket imádtam, ráadásul érdekesek a jó barátaik is, a családjaik is. A befejezés nem rossz, de épp olyan, amilyennek egy romantikus regénybe lennie kell.

Igazán jóvá az tette a történetet, hogy váltott szemszögben élvezhettük a két rivális harcát és egyre előbukkanó érzelmeiket! Mondjuk nekem három hatalmas kedvenc részem volt a regényben:

1) amikor Payton beég a bíróságon, de kivágja magát;
2) amikor a taxiban a fiúk a Büszkeség és balítéletről és a teákról beszélgetnek;
3) amikor kiderült, hogy mi miatt ellenségeskedtek 8 évig.

ÚRISTEN! Tényleg EMIATT ellenségeskedtek 8 éven át?! Bakker, komolyan sokkot kaptam! Julie James nagyon jól ír, annyi biztos.

Borító
A borítót imádom, sokkal jobb, mint az eredeti vagy a többi országé – bár én a kiadó többi színes, de igényes borítóját is nagyon bírom.

Negatív
Fél pont levonás a néha furcsán megfogalmazott mondatokért, amik elvették a lendületet és kizökkentettek.

Bővebben – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/08/juliejames-…

1 hozzászólás
>!
Wee IP
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt

Hat csillag… Hét csillag… Tíz csillag!
Imádom Julie Jamest, imádom, ahogy ír, imádom a szereplőit, és a humorát!
Az egészet imádom! Az ő könyvei valahogy mindig, minden helyzetben képesek lekötni és megnevettetni! A legeslegjobb „nem fantasy”!
Mégmégmégmég! :D

9 hozzászólás
>!
MVivien
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt

Szerethető történet volt, kevésbé szerethető karakterekkel és sok humorral.
Nagyon tetszett a könyv borítója, imádtam a rajta lévő színeket és a történethez is nagyon illik.
A könyv végig olvastatta magát, pörögtek az események, mindig történt valami. Különösen tetszett, hogy váltott szemszögből olvashattam. Nagyon szerettem a humoros részeket.
Payton-t kedveltem, J.D.-t viszont bármennyire próbálkoztam nem sikerült megszeretnem.
A mellékszereplőket, sem kedveltem, néha falra másztam tőlük, spoiler.
Az írónőtől ez volt az első könyvem, de nagyon tetszik ahogy ír, így később biztosan fogok még tőle olvasni.
Nem hiszem, hogy újra fogom olvasni, de egyszer mindenképpen érdemes elolvasni, mert kellemes kikapcsolódást nyújtott.

>!
Szilvi00 P
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt

Ez volt a második könyvem az írónőtől. Szórakoztató, könnyed stílusa ezúttal is tetszett, de bevallom őszintén, az FBI-os könyvét valamicskével jobban szerettem.
Az elején nehezen rázódtam bele, de ahogy beindul a nagy versengés a társügyvédi posztért, kezdtem élvezni. Payton és J.D. munkamorálja előtt le a kalappal. Mindketten okos, szimpatikus és szerethető karakterek, a sziporkázó szócsatáik pedig minden pénzt megérnek. A két legjobb barát – Laney és Trevor – is jópofa figurák. Trevor Darcy-komplexumos teóriáján még most is mosolygok!
Nem rágtam tövig a körmöm izgalmamban, de a könyvnek nem is ez a célja. Pár órára kikapcsolt és többször is szívből megnevettetett.

>!
WindStorm P
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt

Bármikor megtenném érted.

Hát ez valami eszméletlenül jó volt! Kár lett volna kihagyni! Tökéletes nyári kikapcsolódás!
A történet kerek volt, teljesen érthető, semmi klisé, semmi bonyodalom és semmi koppintás. Csupa humor, frappáns helyzetek, kínos szituációk, remek leírások és élvezhető párbeszédek! Romantika, csipetnyi sex-szel. Kell ennél több?
Ebben a regényben minden megvolt amire vágytam, sőt! Többet is kaptam, mint amire számítottam!
Hangosan nevettem Payton és J.D. kapcsolatán, imádtam, hogy érezni lehetett azt, hogy ők mennyire utálják egymást, és nem egyik napról a másikra bontakozott ez ki. Imádtam a cipős jelenetet, a közös ügyintézést, a végén lévő fordulatot. Marha jó volt!
Úgy érzem az írónő belopta magát a szívembe, szóval minél előbb be kell szereznem a többi regényét is.

Olvassátok, olvassátok, mert megéri!

>!
328 oldal · ISBN: 9789638964854 · Fordította: Dörnyei Julianna Katalin
>!
oldmoviegirl01 P
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt

Szórakoztató, gyorsan haladós, romantikus könyvecske a távoli Chicago-ból, a gazdag és sikeres ügyvédek versengő világából. Tipikusan az a történet, ahol a szereplők nagyon jól elgondolják, mit hisz róluk a másik, és a gyerekes csínytevésekkel fűszerezett ellenségeskedésből bizony kipattan a vágy szikrája.

Jó volt, jó volt, de mégsem ragadott magával. Azon gondolkodtam, talán túl sok, nagyon érzelmes könyvet olvasok, és ahol nincs annyi hangsúly fektetve az érzelmek alakulására, már nem is tetszik annyira. Lehet, hogy ez az ok, lehet, hogy nem, de ez most csak négy csillag.

13 hozzászólás
>!
ViveEe P
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt

Nagyon helyes volt és szórakoztató. :)
Két ambíciózus ember, akik ugyanazért a posztért küzdenek, és közben sok évet elpazarolnak a csipkelődéssel. A feminista megnyilvánulások engem zavartak, hiába van benne valami, illetve szívesen olvastam volna több tárgyalótermi jelenetet. Pláne, ha azok is olyan szórakoztatóak lettek volna, mint a benne lévők.
A főszereplőket kedveltem, jó volt a dinamikájuk és nagyon örültem nekik. A vége elég egyértelmű, de pont így írtam volna meg én is. :)
Nagyon kellemes, könnyed olvasmány, ami közben sokat lehet nevetni. Ajánlom! :)

>!
csillagka P
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt

Limonádét sok-sok naranccsal, citrommal, egy szem koktél cseresznyével és fincsi édes sziruppal szeretem, az se baj ha színes és izgalmas, semmihez sem hasonlítható.
Ebben a könyvben megvolt minden összetevő ami egy jó ital tartozéka: sok-sok félreértés, izzó hangulat, féktelen szenvedély, mélyen lángoló érzelmek, fanyar humor és egy csepp jogi furfang.
Pazar nyári könyv. A tökéletes élményhez azért hiányzott pár dolog, fejem fölük a pálmafák, testem alól a csodálatos homokos part, és a kezemből a margaréta vagy mojitó kicsi kis piros esernyővel (na jó lehet sárga is)
Ha nyaralni készülsz tedd be a csomagba, mert nincs ennél tökéletesebb nyaralós olvasmány, csak arra vigyáz, mielőtt belekezdesz a fövényen, rendesen kend be magad naptejjel, mivel mindenről el fogsz feledkezni olvasás közben.


Népszerű idézetek

>!
krisztin1 P

– (…) Látok egy kis B és B dinamikát kettőtök között.
J. D. nem akarta tudni. Tényleg nem. De mégis megkérdezte.
– Milyen B és B?
Tyler elképedve nézett rá.
– Na ne! Hahó! Büszkeség és balítélet? – A hangsúlya elárulta, csak egy kretén nem tudná ezt.
– Ja, tényleg. B és B – mondta J. D. – Tudod, Tyler, lehet, hogy meg kéne keresned a heréidet. Azt hiszem, kiestek, amikor ezt kimondtad.

>!
kiruu P

Abba a könnyed, szentimentális beszélgetésbe süllyedtek, amire csak a szerelmesek képesek, miután nyolc éven át meg akarták fojtani egymást, aztán hirtelen rájöttek, hogy hoppá, inkább szexelni kellene.

>!
kiruu P

– Tudod, talán neki is el kellene mondanod ezt a nőknek is versenyben kéne lenniük mondókádat – ugratta tovább Tyler. – Lenne hozzá pár szava, az biztos.
J.D. felhorkant.
– Miért? Szerinted érdekel engem bármi is, amit Payton mond? Mit tehetne? Megint idegesen megigazítja majd a haját? – Túlzó mozdulattal hátravetette képzelt hosszú fürtjeit. – Meglátod, egy szép napom megfogom a haját, és… – Úgy tett, mintha megrántana valakit.
Aztán ugyanazzal a mozdulattal visszaütötte Tyler szerváját. Ütöttek néhányat a játékra figyelve, aztán…
– Mindig része az erőszak a szexuális fantáziádnak? – érdeklődött Tyler.
J.D. megpördült.
– Szexuális…?
…és abban a pillanatban az arcába vágódott a fallabda.Hanyatt esett és elterült a pályán.
Tyler fölé lépett és megforgatta az ütőjét.
– Szép volt! Többet kellene ilyen őszintén beszélgetnünk.
J.D. felkapta a labdát a földről, és Tylerhöz vágta.

>!
PandaSára P

Payton gyorsan és határozottan végezte a reggeli szokásos teendőit. Nem először jutott eszébe, hogy mennyivel könnyebb lehet férfinak lenni. Nem kell sminkelni, frizurát igazítani, lábat borotválni. Pisilni is tudnak állva azok a lusta dögök. Csak egy zuhany, borotválkozás, pikk-pakk, és tíz perc múlva már ki is lépnek az ajtón.

Kapcsolódó szócikkek: Payton Kendall
>!
kiruu P

J.D. kihasználta a pillanatot, hogy a főnökük nem figyel rájuk, és előrehajolt a székében. Payton elé tartotta a zakója gallérját, és suttogva mondta:
– Csak megjegyezném, hogy nem Armani, hanem Zegna. – És a nőre kacsintott.
Payton rávillantotta a szemét, és majdnem tudatta vele, hogy hova dugja a Zegna öltönyét.

Kapcsolódó szócikkek: J.D. Jameson
>!
estimese24

– A nők és az egész Darcy-komplexus. Paytonnak ez te vagy.
– Azt hittem, hogy Darcy egy seggfej.
Tyler kedvesen elmosolyodott.
– De hát te is az vagy.

197. oldal

>!
AniTiger MP

– Ne gyere a feminista sablondumáddal, Payton! Kicsit viseltes már. Le kellett dolgoznom a valagam is, hogy oda jussak, ahol vagyok, amíg neked minden laza volt attól a perctől kezdve, hogy beléptél a céghez.
Payton érezte, mérgében elvörösödik.
– Igazán? És akarod tudni, én mit gondolok, J.D.? – Az ujjával mellen bökte a férfit. – Azt gondolom, te egy burzsuj, elnyomó, sznob, szexista kretén vagy!
J.D. megfogta a böködő kezet, és félrehúzta.
– Én legalább nem önfejű, böködős, Toyota Prius-os, csatabárdot forgató, női elnyomás ellen lázadó tarisznyarák femináci vagyok!

99. oldal, 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: J.D. Jameson · Payton Kendall
>!
zuna19 P

– Ti, házasok mindig azon vagytok, hogy bennünket, szingliket összehozzatok valakivel.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szingli
>!
nykyriana

– Megint a Pszichológia alapjai? – kérdezte J.D.
Tyler megrázta a fejét.
– Ponyvairodalom. Tizennyolcadik századi női történetek. – Észrevette, hogyan néz rá J.D., és gyorsan védekezni kezdett: – Most mi van? Az órára járó csajok miatt vettem fel a tárgyat. Mindegy. Látok egy kis B és B dinamikát kettőtök között.
(…)
– Milyen B és B?
(…)
– Na ne! Hahó! Büszkeség és Balítélet! – (…)
– Ja, tényleg. B és B. – mondta J.D. – Tudod, Tyler, lehet, hogy meg kéne keresned a heréidet. Azt hiszem, kiestek, amikor ezt kimondtad.

>!
nykyriana

– Talán csak meg akartam győződni arról, hogy biztonságban hazaérsz – (…) – Nevezz régimódinak! – (…) – Vagyis nem is régimódi. Inkább karót nyelt, vagy burzsuj, vagy elnyomó, whiskey-t jéggel ivó, a feleségem-bizony-vegye-fel-a-vezeték-nevem fajta hímsoviniszta kretén? Ezt mindig összekeverem.
(…)
– Nem tudom… – mondta Payton. – Segíts felidézni, hogy ez azelőtt volt, amikor önfejű, böködős, Toyota Prius-os, csatabárdot forgató, női elnyomás ellen lázadó tarisznyarák feminácinak neveztél, vagy azután?


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

David Rosenfelt: Előre megfontolt szándékkal
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Jodi Picoult: Egyszerű igazság
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Julie Garwood: Árnyéktánc
Meggin Cabot: A fiú a házból
Stephenie Meyer: A Vegyész
J. D. Robb: Halálos rögeszme
Janet Evanovich: A négy fejvadász