Ünneprontó (Buchanan/FBI 3.) 146 csillagozás

Julie Garwood: Ünneprontó Julie Garwood: Ünneprontó

Avery ​Delaney egész életében arra törekedett, hogy maga mögött hagyja a múltját. Alig háromnapos volt, amikor pénzsóvár anyja elhagyta. Nagyanyja és Carolyn nagynénje nevelte fel. Tizenegy éves korában tanúja volt nagyanyja erőszakos halálának, majd őt magát is lelőtték, és halálra szánva magára hagyták. Csodával határos módon mégis életben maradt. A támadója egy floridai börtönben tölti büntetését. Az átélt drámai élmények nem múltak el nyom nélkül Avary életében. Mivel éles eszével képes a rendelkezésére álló adatokat rendszerezni és megfelelő következtetéseket levonni, ezért elemzőként dolgozik az FBI-nál. De képességeit rövidesen egy olyan ügyben kell felhasználnia, amely fájdálmasan közelről érinti. Avery munkamániás nagynénje biztosra veszi, hogy a ( reményei szerint hamarosan ex-) férje szerzett neki beutalót a Colorado hegyei közt megbúvó luxusüdülőbe. Eleinte vissza akarja utasítani, de végül úgy dönt, hogy megérdemel egy kis pihenőt a reklámvilág gyilkos versenyében.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2002

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantika rózsái GABO

>!
GABO, 2014
436 oldal · ISBN: 9789636898939 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2012
436 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895532 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2004
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639526754 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Noah Clayborne · John Paul Renard · Avery Delaney


Kedvencelte 25

Most olvassa 3

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Julie Garwood: Ünneprontó

Mindenki tudja, hogy ez a sorozat az egyik kedvencem. Ezért csak ömlengek az összes részről. Csupa-csupa jót írok mindegyikről. Jóformán mindegyikről el tudom mondani, hogy a kedvencem. Erről a részről is. A sorozatból az Árnyéktánc után ez a kedvencem.
Történetileg egyértelműen ez a legizgalmasabb, de a karaktereket abba szeretem jobban. Tehát ez a kettő a „nagy kedvencem”. Az összes többi utánuk jön. Na jó a Teljes gázzal még egy szinten van nálam ezekkel. Utána jöhet a többi kilenc. :DDDDD Érthető ez így, tudtok követni?
Az Ünneprontó nagyon idegtépő könyv. Ezt a kifejezést nagyon ritkán használom jó értelemben, de itt jónak sőt kiválónak számít az, hogy idegtépő. Nagyon izgalmas az egész. Hiába tudtam, hogy mi lesz benne, akkor is nagyszerű élmény volt ismét olvasnom.
John Paul és Avery ismét egy tökéletes párosítás. Annyira kiegészítették egymást.
Azért szeretem ezt a sorozatot, mert történetileg és karakterileg is szerethetőek. Igaz, hogy vannak apróbb hibái, bibijei a sztoriknak, de kit érdekel, ha maga a könyv szerethető? Olyan ritka ez.

4 hozzászólás
Gorkie>!
Julie Garwood: Ünneprontó

Ebben a kötetben Avery és a Kegyes halálban már felbukkanó John Paul a főszereplő. Avery egy új karakter, eddig még nem olvashattunk róla. Az FBI-nál dolgozik, mint elemző. Jó meglátásai vannak, kitartó, makacs. Nem volt könnyű gyermekkora, ennek ellenére egy pozitív, lelkes felnőtt vált belőle.
John Paul egy nagyon izgalmas személyiség. Titokzatos, keveset tudunk meg róla az előző kötet mellékszereplőjeként. Nagy darab, „vadember” külseje elriasztja az embereket, de már a húgával való kapcsolata is jelzi, hogy van szíve. Magának való, nem igazán bízik az emberekben. A munkája miatt kiégett, cinikus lett és elzárkózott.
És itt van nagy kedvencünk is, Noah. Egy kis szemét, de nem lehet utálni, mert sosem rosszindulatú vagy negatív. :) Akadnak még visszatérő szereplők, nagyon szeretem ezt a szokását az írónőnek.
A karakterek ábrázolásához nagyon ért a szerző, itt kapunk a szociopatától a bérgyilkoson át, a munkamániásig mindenféle személyiségét.

Nagyon érdekes a helyszín, ahol a történet nagy része játszódik. Most nem egy nagyváros vagy egy kis falu áll a középpontban. Ismét tudott újat mutatni az írónő.
Kifejezetten izgalmasra sikerült ez a rész a cselekményt tekintve. Tele van akciódús jelenetekkel, menekülessel, feszültséggel. Garwood nem kímélte a szereplőit ebben a kötetben.
A szokásos humor is helyet kap a megfelelő időben.

Szeretem a stílust, a hangulatát, a szereplőket, a krimi szálat, de ez igaz az összes eddig olvasott részre is. Megunhatatlan. :)

>!
GABO, Budapest, 2012
436 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895532 · Fordította: Tóth Gizella
1 hozzászólás
Smurfettereads>!
Julie Garwood: Ünneprontó

Imádom. ❤❤ Nagyon tetszett ez a történtet is. Izgalmas volt, akciódús, és szenvedélyes. Imádtam John Pault és Averyt nagyon jó párost alkottak. Élveztem minden percét az olvasásnak. Volt, hogy nevettem és izgultam nagyon izgalmas volt az egész. Már az első perctől gyűlöltem Jillyt ellenszenves szociopata volt. Ez a harmadik Julie Garwood könyv, amit imádok eszméletlenül jól ír az írónő tudja mivel nyeri meg az olvasóit, és nagyon, nagyon jól csinálja. :-) Noah még mindig nagyon tetszik, olyan vicces pasas. :-) ❤❤

Zsuzsanna_Makai>!
Julie Garwood: Ünneprontó

Egészen megrázó volt. Jilly miatt. Mert hogy vannak ilyen emberek tényleg. Közöttünk is. És ez a felismerés maga a megrázó, h ki, meddig megy el…
Ami szinte fura is volt, h olyan jó kis mellékszereplő karaktereket teremtett Garwood, h még rájuk is szívesen emlékszem vissza, még arra a két idiótára is a boltban, bár ők inkább karikatúra karakterek voltak.
Maga az alapsztori is elég lett volna, de ez a házba zárás, meg a többi nő, naggyon nagy volt!
spoiler

1 hozzászólás
Navi P>!
Julie Garwood: Ünneprontó

Jó volt, hozta a jól megszokott JG-színvonalat, jó párost alkottak ők ketten, tetszett, hogy a régiek is feltűntek benne, Noah :) A fél csillag levonás csak azért jár, mert az elejétől tudjuk, hogy ki és miért. Jó volt a filmes párhuzam és hogy nem a szokásos nagyvárosi történet :) Végre egy kis zöld :)

juanito_b192 P>!
Julie Garwood: Ünneprontó

Rendkívül erős, pörgős krimi, abból a fajtából, ami megragadja az embert, és egészen az utolsó betűig nem ereszti el. Avery, mint főhősnő, nagyon szimpatikus, és rendkívül erős személyiség, amit a borzalmas múltja is indokol. Mégsem tört meg, pozitív tudott maradni, ami mind az életére, mind a munkájára nagy hatással volt. A rendkívül cinikus, kissé távolságtartó John Paul személyében pedig méltó társra lelt. Külön tetszett a könyvben, hogy rendkívül jó karakterábrázolást kaptunk, jól rendszerezett, okos történetvezetéssel és egyedi helyszínekkel kiegészülve. Anno több JG regényt is olvastam, de ezek után azt hiszem, itt az ideje visszatalálni hozzájuk.

nypiro P>!
Julie Garwood: Ünneprontó

John Paul nagyon vártam, hogy az előző részben lévő „vademberből” mivé leszel.
Hm, fincsi lettél :D
Nagyon izgalmas volt a krimi szál. Amit olvastam 5 részt, eddig magasan ez volt a legcsavarosabb. Jól kidolgozott karakterek. Van benne szereplő bőven. Megnyilvánul benne az emberi segítőkészség spoiler.
Szépen indul az egész Avery és a nagynénje nyaralásra való indulásával, majd Carolyn elrablásával. Önkéntelenül is elárulja ki és hová viszi. John Paul hajszolja az előző részből „megismert” Monkot, így találkozik össze Averyvel, majd indulnak együtt a nagynéni keresésére. Szépen halad a történet. Ami nekem érdekes volt az Anne a bombás házban. Eltolta magától a „problémát”. Őt szereti a férje. De a lelke mélyén tudta az igazságot, oda is adta a saját levelét Caroly-nek. Amennyire homokba dugta a fejét ő volt az aki kitalálta hogyan jussanak ki a házból. Jól megtévesztette a másik két nőt.
Szeretem ahogy a romantikus szál halad az írónő könyveimben. Kevés dráma, gyors felismerés, majd cselekvés, bolodg befejezés. John Paulnak tetszett, hogy Avery kemény helyzetekben sem hagyta el magát, nem nyafogott. Nála is beindult a kéma, így amikor már megoldódni látszott a helyztet ő is engedett a vágyainak. Azátán megjelent Noah :D :D :D, mintha bonyolítaná a dolgokat, de csak arra jött rá, ha ez a vadembert, mint JP is megérinti a szerelem előbb-utóbb Ő sem menekül. Várom is nagyon hogy kapják el a „grabancát” :D.
Aztán jött a boldog befejezés, ami nekem egy kicsit sszecsapott lett. Kíváncsi lettem volna arra amikor bekopog Jilly azon az ajtón mi történik. Egyedül Tony volt az akire nem gondoltam hogy spoiler.

Dora_Sullivan>!
Julie Garwood: Ünneprontó

Szeretés s imádás van még mindig eme résznél is. Szerettem benne, hogy az írónő John Paul karakteréhez méltán alakította, írta meg ezt a részt. Amilyen személy maga, olyanná lett is alakítva a történet menete.
Szerettem, amikor összekerültek Avery-vel. Szerettem, ahogyan fokozatosan változott meg a lányról a véleménye, ahogyan arról is, hogy őt nem csak egy alkalommal akarja, hanem egy életen át. Szerettem, hogy bár nem fedett fel magáról sokat, mégis sokkal többet kaptam belőle, mint azt legelőször hittem volna e kötet elolvasása előtt.
Szerettem, hogy Avery nem hagyta magát, sem mással szemben, sem pedig John Paul-al szemben se. Szerettem, ahogy kiállt magáért, és azért a célért amiben hitt, s amit elakart érni.
Szerettem azt, hogy John Paul nem hagyta, hogy Avery elszakítsa őt magától – még ha a lány, csak John Paul érdekeit is akarta volna előtérbe helyezni -.
Szerettem, hogy Noah ebben is felbukkant. Szerettem, ahogyan ebben is adták magukat a fiúk. Szerettem, hogy Noah itt sem kímélte John Paul-t, s akárcsak Nick-nél, vagy Theo-nál itt is szemtelen flörtölgetéseket kezdeményeztetett az imént felsorolt férfiak szíve hölgyeinél, csak hogy lássa milyen reakciókat képes belőlük kiváltani… S szerettem, mert mint mellékszereplő ő vitte, s viszi eddig nálam a pálmát. :)

Szerettem ezt a részt is, akárcsak az előzőeket is, mert tudott újat adni. Mert újra élvezni tudtam azt amit első alkalommal. Szerettem mert annyira olvastatta magát, s annyira vitt előre magával, hogy ezt sem akartam abbahagyni… de egyszer minden jó könyv véget ér… csak hogy helyet adjon egy másiknak. Egy következőnek. A következőnek, amely a sorozatból nálam a legleglegleglegleg-ket képviseli. <3

meteoritastar>!
Julie Garwood: Ünneprontó

Régen olvastam ezt a részt. Nem is emlékeztem már mindenre belőle.
Meg is lepett. ELég sokat mosolyogtam, ráadásul egyik nagy kedvenc szereplőm is felbukkant. spoiler Nem is értem, hogy miért merült feledésbe ez a könyv.
Persze voltak benne lassubb részek, de a páros ismerkedése és egymásra találása kárpotólt mindenért. Szórakoztató volt. Kedvenc jeleneteim pl. spoiler
Ami miatt lehet picit neheztelni a történetre az a sorozatnál megszokott másik szál. De ahogy lenni szokott, végül az is ugyanolyan érdekes és izgivé vált, mint a páros részei. Persze nem lehet őket egy szinten említeni.
Ez is újra olvasos.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Julie Garwood: Ünneprontó

Buchanan-Renard-MacKenna 3

Csodaszép borító, remek tartalom, észbontóan izgalmas krimi volt, élveztem minden sorát.
A fő-gonosz abszolút klinikai eset volt, teljesen pszichopata és szociopata, hihetetlen volt, ahogy teljesen átírta a saját cselekedeteit, mintha maga is elhitte volna, hogy valóban úgy történtek az események. Pedig minden cselekedete csak a könnyű meggazdagodást szolgálta, még a profi bérgyilkost szuperül átverte.
A főszereplőket nagyon bírtam, a karakán leányzót és a dögös volt különleges katonát. A főhősök kollégái ás barátai is remek karakterek voltak, az egész könyv nagyszerűen fel volt építve. Pörögtek az események, nem volt semmi unalmas, vagy jelentéktelen rész a könyvben.
Persze JG mindegy milyen műfajban alkot, minden műve remek darab, pedig a kortárs irodalomban eléggé válogatós vagyok, de ez nagyon tetszett. Így el kell olvasnom az egész hosszú sorozatot.


Népszerű idézetek

Fairymysz>!

– Theo képes volt Louisianából egész idáig jönni?
– Nem. El akart jönni, de lebeszéltem róla. Emlékeztettem rá, hogy nemsokára apuka lesz, és hogy pocsékul lő. Ha kinyírja magát, akkor gondolom, én leszek a gyerek pótpapája. Figyelmeztettem, ha én nevelem fel, akkor a lánya vagy a fia pont olyan lesz, mint én.
– Ettől aztán kilelte a hideg.
– Pontosan – vigyorgott a férfi. – És ahogy mondtam, pocsékul lő. Valószínűleg saját magát lőné le, amikor előrántja a fegyverét.
– Te pedig nem akarod, hogy megsérüljön. Jobb lesz, ha vigyázol. Kezdesz kedves lenni.

378-379. oldal

nykyriana>!

– Ha velem akarsz jönni, akkor én vagyok a parancsnok, te pedig azt teszed, amit mondok. Ez van, világos?
Avery habozás nélkül válaszolt. – Amikor leugrottam a tűzlétráról, a kocsid tetején landoltam és behorpasztottam. Ez van, világos?
Elvigyorodott és a gázra lépett. Csoda, hogy őrülten szerelmes ebbe a nőbe?

Kapcsolódó szócikkek: John Paul Renard
Smurfettereads>!

Mindenkinek megvan a maga párja a világban. Egy lelki társ.

Kapcsolódó szócikkek: lelki társ
krisztin1>!

– Nem az a fontos, hogy milyen a külsőd. Csak az számít, hogy mi lakozik benned.

Kicsicsillag123 P>!

– El fogod veszteni az állásod, mert segítesz nekünk? – kérdezte John Paul. – Averyt keresi az FBI.
– Én nem az FBI-nak dolgozom. Inkább független vállalkozónak nevezném magam.
John Paul bosszankodva nézett rá. – Igenis, az FBI-nak dolgozol. Mit gondolsz, mi a fenéért kaptad a jelvényt?
– Hogy könnyebben tudjak parkolóhelyet szerezni. Csak ezért hordom magammal.

Kapcsolódó szócikkek: John Paul Renard · Noah Clayborne
Smurfettereads>!

– Félig üres a poharad, édesem? Hol van az optimizmusod?
– A folyó fenekén.

krisztin1>!

Ha valami fontosat akar az ember megtudni, akkor néha helytelenül kell viselkedni.

Kapcsolódó szócikkek: Avery Delaney
Dora_Sullivan>!

– Igen! – kiáltott a lány, már nem törődve azzal, hogy valaki meghallja. – És ha már úton leszünk, megpróbálok valamit kigondolni, hogyan menthetném meg Carrie-t úgy, hogy közben túl is éljem. Figyelj, nincs más választásom. Ha a te anyádról vagy lányodról lenne szó, akkor is itt állnál és a helyzetet elemeznéd? Tudom, hogy nem. Te is azt tennéd, amit én készülök tenni. Úszni az árral, és megragadni a kínálkozó lehetőségeket. Most pedig mozdulj végre, Renard, mert vészesen fogy az idő!

Kapcsolódó szócikkek: Avery Delaney
krisztin1>!

– Senkit nem bírsz, akinek hatalom van a kezében.
A férfi nem sértődött meg. – Ismered a mondást: Az abszolút hatalom abszolút romlást okoz.
– Az FBI-nak nincs abszolút hatalma.
– De ők azt hiszik magukról, hogy van.
– Tudod, mit mondok én neked?
– Mit?
– Terápiára lenne szükséged, hogy megszabadulj az ellenséges érzelmeidtől.

Kapcsolódó szócikkek: Avery Delaney · John Paul Renard
rebeka_kovács>!

– Nem akartalak megbántani, csak nem bírom elviselni a gondolatot, hogy valami történhet veled… Azt hiszem, nem tudnám elviselni…
– Én is szeretlek, Avery.
– De ez túl gyors… az nem lehet, hogy ennyi idő alatt…
– De igen.
– Hogyan szerethetsz engem? – suttogta a lány.
A férfi közelebb lépett, gyengéden átkarolta és a fülébe súgta. – Akarod, hogy elsoroljam?
Averynek könnyek égették a szemét. Ezt nem gondolhatja komolyan a férfi. – Makacs vagy.
– Te is.
– Nem fog működni.
– Majd teszünk róla, hogy működjön.
– De én liberális vagyok – suttogta elkeseredetten.
John Paul megcsókolta, csak azután válaszolt. – Ezzel még valahogy együtt tudok élni, de nélküled nem élhetek. Ilyen egyszerű, édesem.

262 - 263. oldal


A sorozat következő kötete

Buchanan/FBI sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A Vegyész
Karen Rose: Számolj tízig
J. D. Robb: Halálos összeesküvés
Julie James: A hamis partner
Amanda Stevens: Örök kísértés
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Diana Hunt: Jack árnyékában
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség