Tűz ​és jég (Buchanan/FBI 7.) 110 csillagozás

Julie Garwood: Tűz és jég

Julie ​Garwood izgalmas, szenvedéllyel és kalandokkal teli romantikus krimijében ismét találkozhatunk a népszerű Halállista hőseivel. Sophie Rose, a kemény és elszánt újságíró apja Bobby Rose, a nyájas, elbűvölő és jóképű úriember, aki azonban történetesen hírhedt tolvaj is. Amikor a neves chicagoi napilap, ahol Sophie dolgozik, ragaszkodik hozzá, hogy írjon egy expozét szélhámos apjáról, a lány megtagadja, otthagyja az állását, és egy kisebb lapnál helyezkedik el. Itteni munkája során nagy bűnügyek helyett kénytelen beérni helyi hírességekkel, mint például az öt kilométeres futóversenyek többszörös győztesével, akinek egyik ismertetőjegye egy bolondos piros zokni. Mindössze ez a piros zokni, Sophie n évjegyével a belsejében az, amit William Harrington, a futóbajnok után találnak, akit az alaszkai Prudhoe Bayben ér a szörnyű halál. Az alaszkai rendőrök tudni szeretnék, miért vitte magával Harrington Sophie névjegyét. A csalhatatlan szimatú Sophie egy jó sztori reményében útnak… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
GABO, Budapest, 2010
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893859 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Jack MacAlister · Sophie Rose

Helyszínek népszerűség szerint

Alaszka


Kedvencelte 13

Most olvassa 2

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Julie Garwood: Tűz és jég

Imádom ezt a sorozatot, és az írónőt is, de ez a rész picit laposra sikerült. Leginkább a női főszereplő miatt érzem ezt.
Jack nagyon szerethető karakter volt, hamar megkedveltem. Újabb álompasi a sorozatban. :DDD
Alec hozta a szokásos formáját, egyszerűen imádom, nem lehet nem szeretni.
Ismét feltűnt a régi hármas: Sophie, Regan és Cordie. Nem tudom miért, de én nem kedveltem meg Sophiet. Igaz a barátságuk nagyon szívmelengető, irigylésre méltó. De kb ennyi is, itt kimerül a szerethetősége Sophie-nak. Sajnos ez nagyon rányomta a bélyegét nekem a történetre is, volt, hogy kicsit untam magam közben.
A sztori során leginkább a vicces részeket szerettem meg.
Persze ez is újraolvasós, kíváncsi vagyok mit fogok szólni hozzá később.

1 hozzászólás
Gorkie P>!
Julie Garwood: Tűz és jég

Ettől a résztől tartottam kicsit, több figyeltem véleménye szerint laposra sikeredett. Nekem nem volt ilyen érzésem, tetszett. :)

Sophie Rose-t már valamennyire megismerhettük a Halállista című részből, Regan barátnőjeként. Pörgős, energiával teli, folyton rohan, mert mindig késésben van. Riporterként dolgozik az egyik helyi lapnál. Erős, határozott nő, aki előszeretettel vonza a bajt, ráadásul rettentő makacs. Jó érzékkel szimatolja ki az igazságtalan ügyeket. Végtelenül hűséges apjához.
Apropó, Bobby Rose, akit karrierbűnözés miatt keres szinte az összes rendvédelmi szerv. Nem tudnak rá bizonyítani semmit, de nagyon szeretnének. Bevallom, már a Halállistában is felkeltette a figyelmem, mert nagyon titokzatos figura.

Férfi főszereplőnk ezúttal Jack McAlister, Alec Buchanan társa. Határozott, magabiztos, erős jellem, jó megfigyelő és természetesen, remek FBI ügynök. Kezdem úgy érezni, hogy Garwood egyre inkább előtérbe helyezi a női főszereplőit. A férfi főszereplők szemszögéből és történetéből egyre kevesebbet kapunk. Jack életéről alig tudunk meg valamit, inkább csak a természetét ismerhetjük meg.

A helyszín jelenleg Chicago, illetve egy kis kiruccanás Alaszkába. Szerettem ezeket a részeket. Garwood mindig gondoskodik róla, hogy új helyszíneket ismerhessünk meg.

Egy kis pluszt ad a regénynek, a fejezetek között megjelenő naplórészletek. Én szívesen olvastam ezeket is, nagyon kíváncsi voltam, mit hoz ki ebből az írónő.

Tetszett a krimi szál, szeretem a hasonló témájú könyveket. Még akár részletesebben kidolgozva is érdekelt volna spoiler. Kellene keresnem valami jó könyvet hasonló témával kapcsolatban. A romantikus vonallal sem volt gondom, az írónő hozta a formáját. A főszereplők összeillenek és a sokadik rész után sem untam meg, pedig nem vagyok kifejezetten romantika-rajongó.

Összességében, tetszett ez a rész is. Gyorsan haladtam vele, az alaszkai részek nagyon jók voltak, elidőztem volna még ott. Kíváncsi vagyok, hogy Bobby Rose felbukkan-e még.

Egy kicsit tartottam tőle, hogy lassan váltanom kell. Mindig váltogatom a műfajokat, nehogy besokalljak az éppen aktuálistól, de nyugodt szívvel állok neki a folytatásnak. :)

>!
GABO, Budapest, 2010
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893859 · Fordította: Tóth Gizella
Smurfettereads P>!
Julie Garwood: Tűz és jég

Ez a rész is nagyon tetszett nekem. A közepe felé sem állt még össze előttem a történet, és összezavartak a naplóbejegyzések. De így is tetszett. Izgalmas volt, romantikus, szenvedélyes. Imádtam Jack és Sophie páros is. Nagyon megszerettem Jacket is. Örültem, hogy újra olvashattam a három lány barátságáról, és Alecről. Imádtam a pasit hozta a formáját. :) Még mindig imádom a sorozatot, és az írónő ebben a részben is ugyan úgy megoldotta a krimi, és a romantikus részeket. :)

Zsuzsanna_Makai>!
Julie Garwood: Tűz és jég

Néha bizony el kéne gondolkodnom azon, h ha van egy sorozat, ami tetszik, és szeretek, miért nem folytatom?
Ez is egy ilyen!
Ez a rész is nagyon jó volt, én pl kb soha nem kötöttem volna össze egy ember eltűnését Chicagóban az alaszkai farkasok tanulmányozásával. Nem csak a könyvben szereplőként, de szerzőként se. Soha.
Jó arcok voltak, de Jack vhogy nekem jobban bejött, mint Sophie, a végére pedig kifejezetten kíváncsi lettem erre a mentolos Kelly kólára.
Sophie apja is érdekes karakter volt, belőle is lehetett volna több.

juanito_b192 P>!
Julie Garwood: Tűz és jég

Évekkel ezelőtt olvastam a sorozatból a második kötetet, a Kegyes halált, és nagyon tetszett. Most egy kihívás kapcsán vettem elő ezt a kötetet. Nagyon tetszett, annak ellenére
is jó volt olvasni, hogy hamar megsejtettem, hogy a szereplők nem most bukkantak fel először. Sophie és Jack jó párost alkottak, bár Sophie más Garwood-hősnőkhöz képest kevésbé sziporkázott. A történet is izgalmasra, csavarosra sikeredett, bár néhol elkezdett közelíteni a laposhoz, de még pont nem érte el. Összességében tetszett.

Dora_Sullivan>!
Julie Garwood: Tűz és jég

Ez is kedvenc, akárcsak az összes többi rész ebből a sorozatból.

Sophie-t már az első olvasásnál is az egyik kedvenc női karakter volt ebből a sorozatból, s most így az újraolvasásnál ez az érzés csak erősödött.
Tetszett benne az a kitartás, az a higgadtság. Az a fajta visszafogottság amit az évek során megtanult. S, hogy bár még ha fel is húzták őt, mégis képes volt a tökéletes higgadtságot kifele mutatni. Ami ugye abból is fakad, hogy ő kinek a lánya.
Bírtam benne a kitartást, a bátorságot – akár csak a többi női karakterben -.

Jack nos… újat nem árulok el azzal…vagyis nem lepődik meg szerintem senki azon, ha azt mondom, hogy ő is elrabolt egy darabot a szívemből.
Komolyan szólva, haláli egy fazon, meg kell, hogy mondjam.
Én üdítőnek találtam a lazaságát, amit nem is volt rest örömmel nyugtázni s mutatni felém(nk). Mindez mellett azt is tudatva, érzékeltetve, hogy azért ő tud komoly is lenni ha akar, s amikor a helyzet azt megkívánja.
S ahogyan első alkalommal, most is jót szórakoztam azon, amikor Alec-cal a bűntény helyszínén neki állnak kajálni, vagyis elsősorban az étlapon szereplő kaják közül választani. Vagy amikor Jack először találkozott Sophie-val, s senki se avatta abba bele, hogy ki is ő… De azért meg kell hagyni, elég hamar lesett neki a tantusz. Hamarabb mint Alec-nak. :D De jót derültem ezen is. :)

Üdítő volt számomra az is, hogy Jack olyan lazán beilleszkedett Sophie házába s életébe, mintha ősidők ismernék egymást, vagy mint akik ősidők óta együtt vannak – hol ott közben efelől azért mind a ketten ódzkodtak – már csak Sophie apja mivolta, kiléte miatt -…de hát ahogyan senki más sem, úgy ők sem tudták sokáig magukat egymástól távol tartani… s ez miatt a vége csak még inkább tetszetősre sikeredett, amikor Jack rájött arra, hogy hogyan érez Sophie iránt…

Leszámítva a kutatási jegyzeteléseket amik fejezetről – fejezetre fel-felbukkantak benne, Garwood ebben a kötetben se fukarkodott az izgalommal, a krimis feelinggel, némi humorral s az izzó pillanatokkal sem. Amiért én csak hálás lehetek neki érte. *.*

Ez is újraolvasós lesz még, az biztos. ;)

Újra olvasás: Még mindig biztos helye van a kedvencek között. Jó érzés volt újra találkozni s olvasni Jack-el és Sophie-val (akárcsak a többiekkel is). :) Megunhatatlan ez a rész is. ;)

4 hozzászólás
l_moni>!
Julie Garwood: Tűz és jég

Könnyed történet, nem volt rossz de nem is lesz kedvenc.
Sophie egy kicsit naív csajszi aki szereti a munkáját, az emberek pedig Őt kedvelik.
Jack a szuperpasi aki sose mutatja ki az érzelmeit, aki nem udvarol, egyszerűen csak hódít.
Nem éreztem köztük az izzást. Kicsit belezavarodtam az elején a cselekménybe, nem értettem a naplóbejegyzéseket, aztán szép lassan összeállt a kép.
A vége sajnos egy kicsit összecsapott lett.

nypiro P>!
Julie Garwood: Tűz és jég

Tartottam ettől a résztől a kevésbé pozitív értékelések miatt. Nem kellett volna.
Sokáig nem jöttem rá mi köze az alaszkai résznek Chicago-hoz.
Nekem Sophie nem volt ellenszenves, hanem ahogy Jack mondta, ez az álca nála. Jó volt újra olvasni Reagenről, meg Alecről. Kíváncsi vagyok Aiden meg Cordie mikor jön össze.
A krimis szál itt is egy másik cselekmény mögé volt bújtatva, nagyon érdekes volt.
A pénzért és a fiatalságért mi mindenre nem képesek az emberek :(. Tetszett, hogy Sophie nem adta fel a kutakodást. Bármilyen ellenszenves volt is a riportalanya, képes volt túllépni rajta és kideríteni mi volt a halálának az oka. Pörgős volt a krimi része.
Kíváncsi lennék egy ebédre náluk: gondolom Jack az ebéd végén Bobby Rose kezére tenné a karperecet, nem a desszertet hozná be a konyhából :)

Marcsi P>!
Julie Garwood: Tűz és jég

Meglep a %, mert nekem nagyon tetszett. Mindkét szereplő és mellékszereplők is szerethetőek, természetesen a két főhős kiemelkedik, de örültem, hogy ennyit szerepeltek a régiek. :) több értékelésben is olvastam, hogy Bobby Rose, milyen „jó arc” és persze tényleg az, de igazából inkább a cselekedetei, mivel kb. 10 mondata van össz-vissz könyvben A krimi szál is szuper volt, kifejezetten tetszett a párhozam a kukatóközpontos naplóbejegyzések és valós idővonal között, nyilván én vagyok béna, de nekem az utolsó pillanatig tudott meglepetést okozni az írónő! :D Alig várom, hogy folytathassam a Buchanan-Renard-MacKenna sorozatot! :D hajrá Cordelia…

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

nykyriana>!

– […] Vigyem azt? – kérdezte a táska után nyúlva, amely elég nehéznek tűnt.
– Rendben – nyújtotta oda Jacknek a lány a táskát. – Csak vigyázzon rá! Ez egy Louis Vuitton.
– És kap odabent szegény Lou levegőt?
Sophie elmosolyodott. – Nem Lou, hanem Louis.

meteoritastar>!

Alec úgy bámult rá, mint aki legszívesebben egy kis értelmet verne belé. Jack arckifejezése még rosszabb volt.
– Ne nézzetek így rám!
– Miért, hogy nézek rád? – kíváncsiskodott Jack.
– Mintha azt hinnéd, bolond vagyok.
– Ezek szerint sikerült. Remek.

zuna19>!

Egy csóknak nem lenne szabad lustának és egyben erotikusnak is lennie, mégis, ez a csók hihetetlenül felkavaró, vágyat gerjesztő volt. Jack úgy viselkedett, mintha övé lenne az egész éjszaka, és mire ajkuk elszakadt egymástól, bármit elvehetett volna, amit csak akart.
És ezt tudta is, akárcsak a lány.
Jack nem köszönt el. Egyszerűen remegő kocsonyává változtatta, aztán otthagyta. Sophie nem tudta, mennyi ideig állt a falnak dőlve, míg végül összeszedte magát, és bezárta az ajtót. Eloltatta a villanyt a konyhában és a nappaliban, aztán bement a hálószobába.
Maga elé emelte a kezét, és látta, hogy reszket. De ez teljesen rendben van, gondolta, elvégre meglepte a csók. A kíváncsisága ki van elégítve, most már továbbléphet. Akár el is felejtkezhet róla.
Sophie hanyatt vetette magát az ágyon, és a mennyezetre meredt. Próbálta meggyőzni magát, hogy nem nagy dolog az egész, de közben egy kis hang egyre csak azt hajtogatta a fejében: Szentséges szűzmária!

172. oldal

Smurfettereads P>!

Vajon minden férfi úgy el van telve magától, mint ez a kettő?

Kicsicsillag123 P>!

Alec megvárta, míg becsukódik az ajtó. – Azt mondta, van egy elmélete, de még nem áll készen rá, hogy megossza bárkivel is.
– Nem áll rá készen? Miért nem szedted ki belőle?
– Miért nem szedtem ki belőle? Most viccelsz, ugye?
– FBI–ügynök vagy?
– Hé, ha egy csapat ügynök huszonnégy órán keresztül faggatná, talán ki tudná szedni belőle, hogy mit evett ebédre. De valószínűleg még akkor is hazudna.

Smurfettereads P>!

Az ital igazi ritkaságnak számított, mint a szempillafesték az amish gyülekezetben.

zuna19>!

-Megsérültem. Ma nem főzök.
-Ahogy elnézem a konyhádat, egyáltalán nem szoktál főzni.
-Dehogynem szoktam.
-Tényleg? Az árcédulák még mindig rajta vannak az edényeken, jobban mondva, azon az egy fazékon és serpenyőn. Fedőt nem is láttam.

157. oldal

Kicsicsillag123 P>!

Néhány perces csevegés után apja elhallgatott. — Valami bánt – mondta végül. – Hallom a hangodon. Mi az?
– Nem fogsz neki örülni.
– Az apád vagyok. Bármit elmondhatsz nekem.
Sophie nagy lélegzetet vett. – Ostobaságot csináltam. Szerelmes lettem.
– De hisz ez csodálatos!
– Igen, de… belé.
– Belé?
– Az FBI–ügynökbe szerettem bele. – Hallotta, hogy apja nagyot nyel, mire újra felsóhajtott. – Van még más is.
–Terhes vagy?
– Nem. Jogi egyetemet végzett.
[…]
– Mondj valamit, apa! – nógatta Sophie, amikor Bobby nem szólt semmit. – Azt mondtam, ügyvéd.
–Ez valóban felér egy sokkal, hercegnőm, de valahogy megoldjuk.

Kicsicsillag123 P>!

– Befejeztem azt a cikket a termeszfertőzésről, amit kért – mondta gyorsan Sophie, aki nem szerette volna, ha folytatják az előző témát. – Lenyűgöző. Alig egy perce, hogy átküldtem. Van még valami gusztustalan a tarsolyában, amit szeretne nekem kiadni? Szennyvízcsatorna? Férgek? A bogarak párzási szokásai?
– Nocsak, Sophie, pimaszkodni próbál – nevette el magát Bitterman. – Igen, azt hiszem, abban mesterkedik. Felismerem az ilyesmit, mert épp eleget hallok a nyolc lányunokámtól. Nem hiányzik, hogy az alkalmazottaim is szemtelenkedni kezdjenek, még ha a kedvenc újságírómról van is szó.
A lány elmosolyodott.
– Csak négy unokája van, uram, nem nyolc.
– Amikor fecsegni kezdenek, mintha nyolcan lennének -nyúlt az üdítője után Bitterman.


A sorozat következő kötete

Buchanan/FBI sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie James: A hamis partner
Karen Rose: Halj meg értem
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Kristen Ashley: A nyomozó
Janet Evanovich: Két ravatal
Marie Force: Végzetes viszony
Vavyan Fable: Tündérlovaglás
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Nora Roberts: Szent bűnök
Amanda Stevens: Örök kísértés