Szívtipró (Buchanan/FBI 1.) 190 csillagozás

Julie Garwood: Szívtipró Julie Garwood: Szívtipró

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tom ​a jóképű fiatal pap egy forró nyári napon a gyóntatószékben várja a bűneiket megbánó hívőket. Már éppen menni készül, amikor a fülkébe egy férfi lép, aki Szívtipróként mutakozik be, és gyónni kezd. A férfiról kiderül, hogy többszörös gyilkos, és túl sok mindent tud Tomról. Gyónását azzal fejezi be, hogy következő áldozata Tom gyönyörű húga, Laurant. Tom segítségül hívja az FBI-nál dolgozó gyerekkori barátját, Nicket, aki ettől kezdve Laurant testőre lesz. Amikor Szívtipró ismét jelentkezik azzal, hogy nem bírta kivárni, míg elkaphatja Laurant-t, és addig is meg kellett ölnie egy másik nőt, a holttest felfedezése után az FBI is bekapcsolódik a nyomozásba. Szívtipró egy magnókazettát is eljuttat a rendőrségre, melyen a meggyilkot nő halálsikolyai hallhatók.Nick és Laurant eközben eljátsszák az amerikai kisváros lakóinak, hogy jegyben járnak, annak érdekében, hogy kiugrasszák a gyilkost rejtekhelyéről. A színjáték egy idő után azonban már nem színjáték, ugyanis a két fiatal… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantika rózsái GABO

>!
GABO, Budapest, 2012
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895518 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2002
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639421499 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Noah Clayborne · Nick Buchanan · Nick Buchanan · Tom Madden (Tom Atya) · Laurant Madden


Kedvencelte 28

Most olvassa 3

Várólistára tette 97

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Julie Garwood: Szívtipró

Már egy ideje nagyon gondolkodtam rajta, mikor kezdjem újraolvasni a részeket. Elérkezettnek láttam az időt és belekezdtem a héten.
Nagyon jó könyv még mindig.
Hatalmas kedvencem lett a sorozat összes része.
A történet nagyon izgalmas és fordulatos. A karakterek szerethetőek.
Ez a sorozat a polcom egyik nagy büszkesége.
Az írónőnél szerettem bele a romantikus krimikbe. Hát igen ez nagy fejlemény volt úgy 2 éve. :D Azóta rengeteg hasonló könyvvel találkoztam, de ez maradt kedvencnek. Egyértelmű, hogy csak ajánlani tudom mindenkinek az olvasását.
Nem igazán értem, hogy 86%-on van.

6 hozzászólás
Szöszmösz_Gorkie P>!
Julie Garwood: Szívtipró

Előre szólok, hogy nagyon elfogult vagyok az egész sorozattal kapcsolatban. :))
Már azóta terveztem, újraolvasni, hogy sikerült az összes magyarul megjelent részt beszerezni a polcomra. *.*

Mennyire jól esett újra elmerülni ebben a történetben! Amint elkezdtem a könyvet, úgy éreztem, „haza találtam”. Nem szó szerint, nehéz megmagyarázni, de vannak olyan könyvek, amik csak úgy jól esnek. Ismeritek az érzést? :)

Nick és Laurant történetét is nagyon szeretem. Kissé becsapós a könyv címe, magamtól biztos nem jönnék rá, hogy krimiről van szó. Persze, a romantikus szál is dominál, de éppen annyira amit én még szeretek. Felnőtt emberek, felnőtt problémákkal, semmi nyálas túlzás.

Nicknek lelkileg nagyon megterhelő munkája van, eltűnt gyermekek után nyomoz. Az FBI különleges alakulatának a tagja. Amikor gyermekkori barátja, Tom atya felkeresi, mert megfenyegették, hogy húgát, Laurant meg fogják ölni, azonnal a segítségükre siet.

Mivel már olvastam évekkel ezelőtt, rémlett a tettes kiléte és valamennyi a történetből is, de ez nem vont le semmit az olvasás élményéből. Ugyanúgy beszippantott, izgultam a szereplőkért, nevettem a humoros részeken és még így volt meglepetés a könyv végén. Szeretem, ahogy Garwood helyére teszi az összes kis darabkát. Ha rá is jövök a gyilkos kilétére, akkor is tud meglepetést okozni a teljes képet összerakva.

Nagyon szívemhez nőtt Nick és Laurant is. Zsák a foltját tipikus esete. :) Tetszett mindkettejük fejlődése, de talán Laurantnál volt az érzékelhetőbb. Tom atyát szintén csak szeretni lehet, akár csak Noaht. Szerintem, őt mindenki imádja, aki olvassa ezt a sorozatot. :D Jó érzéke van hozzá, hogy lehet bosszantani az embereket, de mindezt úgy, hogy senki sem tud rá haragudni. :D

Érdekes, olvasmányos történet, szerethető szereplőkkel, humorral, izgalmas és csavaros végkifejlettel. Romantikus krimi rajongók ki ne hagyják. :)

>!
GABO, Budapest, 2012
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895518 · Fordította: Tóth Gizella
2 hozzászólás
Törpillaa P>!
Julie Garwood: Szívtipró

Imádom. ❤ Már első olvasásnál is kedvencem lett a könyv. Végig fent tartotta az érdekesem a történtet. Az eleje lassan indult be, de nekem nagyon tetszett. Izgalmas volt, és a karakterek is nagyon jók voltak. Imádtam Nicket és Laurent nagyon összeillő pár voltak végig nekik drukkoltam. De Tommyt és Noaht is nagyon bírtam. Voltak vicces részek, amiken nevettem. Az írónő nagy kedvenc lett és alig várom, hogy a folytatást is olvassam. :-)

Bitten>!
Julie Garwood: Szívtipró

Az eleje idekapok-odakapok…. hu…. nem igazán jött be.
Hiányoltam a felvezetést, hiszen egy sorozat nyitó kötete…..
Beindultak az események, aztán olyan jókat nevettem magamban.
Van benne tűz :P Nick – Noah – Joe itt van a tűz elásva :D
Tetszett az akció része, bár én hamarabb megindítottam volna az eseményeket – de így is élvezhető volt.
Fogalmam sincs miért azonosítom JG-t a kilencvenes évekkel, hiszen a kötet is 2000es, féltem tőle hogy túl régi lesz – de komolyan nem tudom megmondani miért….rejtély…..

Navi P>!
Julie Garwood: Szívtipró

Ha modern romantikus krimi, akkor nálam Nora Roberts vagy Julie Garwood. Kellő mértékben van jelen a romantika és a krimi is, szerethető karakterekkel, a mellék- és a főszereplők is jók, a gonosz kellően gonosz, én mondjuk a három közül nem rá tippeltem, de így visszagondolva logikus és érthető. Szerintem még fogom olvasni :)

4 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Julie Garwood: Szívtipró

Hát ez elképesztően jó volt!
Noah amikor Tommy atya agyát húzta, azok voltak a legviccesebb részek, amikor felajánlotta neki, h majd ő gyóntat helyette, akkor hangosan felröhögtem, majd még vissza is olvastam, és újra röhögtem rajta egy jót. Az meg már csak hab volt a tortán amikor felajánlotta h összeadja a gyerekeket, és akkor Tommy atya kísérheti a tesóját az oltárhoz…
Tök izgi volt, tök jó arc karakterek voltak benne, a szomszéd öreglányok nagyon komolyak voltak h pl a papájuk után nevezték el a kutyájukat Papának. Vagy a folyamatos figyelésük, h az FBI-osok se tudtak úgy bemenni a szomszédba, h ki ne szúrták volna, h vmi nem stimmel.
Gyakorlatilag fura h 90% alatt van, mert annyira jó.

8 hozzászólás
Aoimomo P>!
Julie Garwood: Szívtipró

Érdekes hibrid történet. Nem egészen romantikus és nem egészen krimi, de valahogy nem is keveredik úgy a kettő, mint Karen Rose-nál, mint a víz és az olaj. Világos, hogy ez egy romantikus történet, aminek a háttere vagy úgy is mondhatnám az alibije egy krimi-szerű helyzet. Garwood jól tud karaktert építeni, és ezt most is hozta, csak éppen nem a főszereplővel, aú! off
A párosunk között semmilyen kémiát nem véltem felfedezni, annál jobban csodálkoztam most, hogy rajta van az erotikus címke is. Mire gondolt aki rátette? Arra az egy darab vérszegény aktusra? Nem baj, hogy nem estek egymásnak minden lef.sott kilométerkőnél, de a címkének semmi létjogosultságát nem látom.
A csavarok megleptek, nem jöttem rá ki a hunyó – mindenki gyanús volt, aki élt és mozgott – és Tom húzása is megmosolyogtatott. Ő és Noah igazán vicces duót alkottak.
Összességében pozitív irányba billen a mérleg, érdekelnek a további részek is, örülök, hogy rátaláltam erre a sorozatra, csak a helyén kell kezelni :)

catilde>!
Julie Garwood: Szívtipró

Tetszett. Nagyon jó történet volt. Igaz a végén már nagyon az éreztem, hogy el van nyújtva, nagyon vártam, hogy kiderüljön ki is a zaklató. Amikor meg kiderült gyors lezárást kaptam pedig az már annyira vártam, hogy Nick és Laurant végre megkapja a happy endet.
Noah-t már most nagyon megszerettem.
Biztosan szeretném folytatni a sorozatot.

A_Shara>!
Julie Garwood: Szívtipró

Nehezen indult be, a szereplők között sem éreztem azt a nagy lángolást, de a végére kellemes kis olvasmány kerekedett belőle.
Noah történetére kiváncsi vagyok. Tom atyával együtt nagyon megkedveltem őket.

4 hozzászólás
nypiro P>!
Julie Garwood: Szívtipró

A tizenharmadik résszel kezdtem, majd a kilencedikkel. Épp ideje, talán sorban haladni. Bár zavaró nem volt pont ezeknél a részeknél a ki-kicsoda.
A könyvön látszik, hogy nem ma íródott, de attól sokat nem von le az értékéből. Minden szereplőt nagyon kedveltem, Laurant szomszédait, az öreglányokat is ☺.
Nick kedves, tipikus pasi. Csak a munka, se család, se semmi. Cseppet fafejű. Tetszett, hogy Tommy és Nick együtt nőttek fel és ezt a kapcsolatot folyamatosan tartották. Ami kicsit zavart, hogy a romantikus szál elkezdése után éles volt a váltás a krimire, nekem kcisit túl meredeknek tűnt. A többiben is van, mert hát a sorozat is az. De a tervezgetős, gyilkolászós ember kicsit sokkolt. (ideje több kimit olvasni). Ami még a fél csillag levonás mellett van: a Júlia, Romana, stb. limcsikhez hasonló „Szeretlek”. Semmi leírás, még egymáshoz se értek, de már szereti. Ezt a szálat boncolgathatta volna jobban, mint az, hogy Noah csirkecombot, Laurant, meg csirkeszárnyat eszik.
Kíváncsi vagyok Noah sztorijára. Vicce lehet ☺


Népszerű idézetek

zuna19>!

– Még mindig rosszul vagy, ha repülővel kell utaznod?
– Van egyáltalán olyan, amit nem tudsz rólam?
– Nem hinném, hogy lenne.
– Igen? Mikor voltam utoljára nővel?
Pete úgy tett, mintha meghökkentené a kérdés.
– Annak bizony már jó ideje. Úgy tűnik, hosszú, szexmentes időszakot éltél meg.
– Igazán? – nevette el magát Nick.
– Ha valamelyik nap találkozol a megfelelő nővel, az Isten legyen hozzá irgalmas.
– Nem keresem a megfelelő nőt.
– Tudod, – nézett rá Morganstern atyai mosollyal – pont ezért fogod megtalálni. Észre sem veszed, és máris elvakít a szerelem, ahogy engem is elvakított, amikor Katie-vel találkoztam. Még csak esélyem sem volt, és előre megmondom, neked sem lesz. Odakint jár valahol és csak rád vár.
– Hát akkor pokoli hosszú ideig kell várnia – jelentette ki Nick.

zuna19>!

– Aki uralja a távirányítót, az uralja a világot.

105. oldal

zuna19>!

– Úgy gondolom, egy kis nevetésre van szükséged.

zuna19>!

A telefon üzenetrögzítőjén is huszonnyolc hívás várakozott. Nick egy hangos sóhajjal lerúgta cipőjét, hátradőlt a széken, és kezdte átolvasni postáját, miközben hallgatta a telefonüzeneteket.
Öt hívást az öccsétől kapott, Zacharytól, aki a legfiatalabb volt a családban, és nagyon szerette volna kölcsönkérni a Poschét a július 4.-i hétvégére szenvedélyesen bizonygatva, hogy nagyon fog vigyázni rá. A hetedik hívás anyjától jött, aki legalább olyan szenvedélyesen tiltotta meg, hogy kölcsönadja a kocsit Zacharynak. Okos kishúga, Jordan is hívta, hogy elmondja, a részvényeik ára elérte a 150 dollárt, ami emberi nyelvre lefordítva annyit jelentett, hogy Nick nyugodtan visszavonulhat a munkától, és élheti a felső tízezer gondtalan, csillogó életét, amire oly régen vágyott. Nick elmosolyodott a gondolatra. Apjuk, a szigorú elvek embere, valószínűleg szívrohamot kapna, ha valamelyik gyermeke nem végezne hasznos munkát. A bíró szerint azért élünk a földön, hogy munkánk által jobbá varázsoljuk a világot. Néha Nick azt gondolta, hogy bele fog halni a próbálkozásba.
A huszonnegyedik üzenettől megfagyott a vére.

Kapcsolódó szócikkek: üzenetrögzítő
nykyriana>!

– (…) Noah megígérte, hogy nem hoz szégyent a papi gallérra. Erre öt perccel azután, hogy elhagytuk az apát irodáját, Noah rákacsint Suzie Johnsonra és kedvesemnek szólítja.
– Mert barátságos papot alakítok – magyarázta Noah. – Még mindig azt állítom, hogy a papoknak járna egy kimenőnap, hogy…
– Tudom – szakította félbe Tommy. – Egy szabadnap, hogy szexeljenek. De a dolgok nem így működnek.

Kapcsolódó szócikkek: Noah Clayborne · Tom Madden (Tom Atya)
Bitten>!

A félelem nem fogyatékosság, ……, hanem védekező mechanizmus.

zuna19>!

Óvakodjatok a báránybőrbe bújt farkasoktól, akik elrabolják a női erényt!

57. oldal

Bitten>!

– A férfiaknak bensőséges viszonyuk van a kocsijukkal – magyarázta Nick. – Kényeztetik, becézgetik, mint egy asszonyt.

zuna19>!

A kétszárnyú üvegajtó Palladio boltívével a kertre nyílt. Ha elhúzta a függönyöket és kinyitotta az ajtót, a fallal körülvett kertből napfény és növények illata áramlott a könyvtárba. Tavasszal az orgona nyílt először, aztán a lonc, de most a napraforgók nehéz illata uralta a levegőt. A kert közepén egy szökőkút angyalkája spriccelte magasba a vizet, körülötte téglával kirakott belső udvar hívogatta a kertben sétálni vágyókat.

Kapcsolódó szócikkek: orgona
zuna19>!

Pokoli meleg volt a gyóntatószékben.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Buchanan/FBI sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie James: A hamis partner
L. J. Shen: Sparrow
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Loreth Anne White: Sötétedik
E. K. Blair: Bang
Lee Child – Fiona Davis – Clare Mackintosh – Jill Mansell: Esti iskola / Babaház / Az igazság pillanata / Elmondhatatlanul
Loreth Anne White: A csali
Stephenie Meyer: A Vegyész