Szép ​szavak (Buchanan/FBI 10.) 108 csillagozás

Julie Garwood: Szép szavak

Amikor ​Grayson Kincaid FBI-ügynök először találkozik Olivia MacKenzie-vel, a lány igen nagy hatást tesz rá. A gyönyörű, kemény, ifjú ügyvédnő egyenesen egy operatív akció kellős közepébe csöppen, teljes káoszt okozva. Hosszú hónapok megfigyelése és gondos tervezőmunkája megy veszendőbe. Kincaid társa őrjöng, és érezteti is Oliviával, hogy rossz embert bosszantott fel. Elvégre ő mégiscsak az FBI.

Olivia nem ijed meg a férfi fenyegető magatartásától, hiszen ő még félelmetesebb hivatalt képvisel… az adóhatóságot. Márpedig aki az adóhivatalnak dolgozik, nem lehet nyúlszívű.

Olivia egy bonyolult piramisjáték ügyében nyomoz, amely azzal fenyeget, hogy sok naiv és gyanútlan áldozat életét dönti romba, ráadásul Olivia személyesen is érdekelt az ügyben. De élete veszélybe kerül, amikor rossz embereknek teszi fel a kérdéseit. Természetes számára, hogy az esélytelenekért harcol, de ahhoz nincs hozzászokva, hogy ő váljék sebezhetővé. Elég okos azonban ahhoz, hogy tudja, mikor… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
GABO, Budapest, 2013
418 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636896508 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 2


Kedvencelte 14

Most olvassa 5

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Julie Garwood: Szép szavak

Ezt a részt szereztem be a legkésőbb, így csak most olvastam el először. Imádom anyát, hogy gondolt rám és megvette, mert már rég vágytam rá.
Minden egyes lapja kincset ér. ❤ Bárcsak több csillagot tudnék adni rá, mert sokkal többet érdemel. Nagyon megható, romantikus, vicces és persze izgalmas könyv.
Az írónő felülmúlta önmagát, ezzel a résszel. Meg sem gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog, kellemes csalódás volt számomra.
Annyira sajnálom, hogy nem olvastam el hamarabb. A szereplők fele nagyon szerethető a másik fele pedig igazán gyűlölt.
A Csibék nagyon összetartóak. Nem lehet rájuk rosszat mondani. Mind a négy karaktert nagyon megszerettem: Olivia, Jane, Collins és Sam mindannyian a szívemhez nőttek. Annyira örülök, hogy az írónő happy endes véget írt, nagyon szomorú lettem volna, ha valamelyik lány meghal. Persze a szívemhez nőtt Grayson, Ronan, Hanry, Dr. Pardieu és Patrick is.
Nagyon sok szereplője volt a könyvnek. Azt nem sorolom fel, akik nem nyerték el a tetszésem, mert még említeni is felesleges őket.
Biztos újraolvasós lesz ez a könyv is, mint a többi rész. Sosem unok rá az írónőre, ez a sorozat a kedvencem.

3 hozzászólás
Szöszmösz_Gorkie P>!
Julie Garwood: Szép szavak

Jaj, de imádtam! És vége van. :(
Nagyon jó volt ez a rész, a sorozat kedvenc részeihez sorolható. Hosszú lenne leírni, mennyi szál futott ebben a kötetben. Mondjuk, nem is szeretnék mindent elspoilerezni. :)

Olivia MacKenzie sokoldalú nő. Amellett, hogy az adóhivatalnak dolgozik és a saját apja után nyomoz, még a gyerekek ügyvédje is. Elképesztő dolgokra képes, hogy segítsen a bajba jutott gyerekeken.
Nagyon tetszett a karaktere. Garwood szereplői általában talpraesettek, határozottak, de Oliviában van egy fajta keménység, tartás is. Talán a legkeményebb női szereplő, akiről eddig olvastam a sorozatban.
A munkái és magánnyomozása révén sok ellenséget szerez magának.

Grayson. Egy újabb Kincaid. Őket sem lehet megunni. :)
Hogy ne lehetne szeretni, egy olyan embert aki ilyen szeretettel neveli az unokaöccsét. A szokásos bátor FBI ügynököt megkapjuk, azonban, mégis más. Megvannak a szokásos tulajdonságok, de Garwood mindig eléri, hogy ne legyen egy kaptafa az összes, minden férfi szereplőjét egyedivé teszi. Grayson kitartó, felelősségteljes felnőttként viselkedik.

A könyv eleje már beszippantott, hihetetlen, mi mindenen mentek keresztül a Csibék. Összeszorult a szívem, amikor rájöttem, miért vannak ott, ahol.
Olivia családjára nincsenek szavak.

A krimi szál igen erősre sikerült, aminek nagyon örültem. Jobban szeretem, ha ez a vonal erősebb, de ugyanakkor a romantikus részeket is kedveltem. Garwood mindig pont úgy dolgozza ki, hogy ne legyen eltúlozva, a szereplői felnőttek, megállnak a maguk lábán és így is viselkednek.

Folyamatosan olvasom a sorozat részeit, de a 10. részt is imádtam. Megunhatatlan.
Jöhet a következő. :)

>!
GABO, Budapest, 2013
418 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636896508 · Fordította: Tóth Gizella
Törpillaa P>!
Julie Garwood: Szép szavak

Imádom. ❤ Nagyon tetszett ez a része is a sorozatnak. Izgalmas volt, akciódús, romantikus, vicces, szenvedélyes. Már elsőre megkedveltem Graysont és Oliviát nagyon jó páros voltak. Jane, Samantha, Collins, Hanry, Ronan, Patrick, Dr Pardieut is megkedveltem. :-)

Navi P>!
Julie Garwood: Szép szavak

Az egyik legjobb, ha nem a legjobb része a sorozatnak. Imádtam a főszereplő párosunkat, nagyon jó volt, ahogy kialakult közöttük a kapcsolat, imádtam a Csibéket, szívet melengető ilyen barátságokról olvasni :)
Volt itt minden, ami egy jó romantikus krimihez kell.
Aki szereti ezt a műfajt, annak csak ajánlani tudom ezt a részt.

Nórcsy08>!
Julie Garwood: Szép szavak

Talán, de csak talán kezdek megbékélni Garwooddal. Már egyre könnyebben sikerül felvennem a fonalat és megszoknom a stílusát. Érdekes, hogy némely elemeket előszeretettel alkalmaz a könyveiben, elengedhetetlen kellékké váltak.
Azt a tipikus krimit olvashattam, amely nem zaklatott fel, nem okozott rémálmokat, szimplán csak kikapcsolt. Ha több időm lett volna olvasni, biztosan hamarabb meg is lettem volna a könyvvel. Az esetek nagy részében sikerült fenntartania az érdeklődésemet, azért pedig jár a piros pont, hogy több bűnügyi, drámai szál is szerepet kapott, s mindegyiknek pont is került a végére.
Grayson számomra nem volt az a tipikus álompasi. Megdöbbentő volt, milyen otthonosan, magabiztosan képes mozogni egy szinte idegen nő otthonában. Ahogy Olivia hirtelen és csodálatos gyógyulása is meglepett. Én azt a szálat kicsit tovább húztam volna. Olivia nagyon makacs volt és képes volt elképesztően veszélyes helyzetekbe sodornia magát, nagyon próbált hősködni – nem hallgatva azokra, akik jót akartak neki. spoiler Ugyanakkor Grayson atyáskodása is kiborító volt a sok parancsolgatással egyetemben. Nehéz szülés volt ez a kapcsolat, de nekem leginkább csak a testiség maradt meg belőle, a szex fontossága. Nem találkoztam túl sok szeretetteljes pillanattal, főként Olivia részéről nem. FBI-os hősünk pedig tulajdonképpen a munkáját végezte.
Az egész MacKenzie család egy katasztrófa volt, Emmát kivéve. George egy az egyben egy szerencsétlen alak volt. A Csibék szimpatikusak voltak, a betegség szál adott egy kis pluszt a történetbe.
A krimi szál okés volt, de a romantika valahogy elcsapott lett benne, az nem fogott meg, nem nyűgözött le. De mint már említettem, történet akciódúsabb része jól fel lett építve és kíváncsi vagyok a többi könyvre is.

nypiro P>!
Julie Garwood: Szép szavak

Nem sorrendben olvasom a sorozatot, de eddig ez volt a legjobb rész.
Jó sok krimis szál volt benne, tényleg lehetett izgulni, hogy milyen bonodalmak lesznek, sőt szerencsére eléggé szerteágaó volt a történet.
Greyson igazi „ember” a szememben. Nem beszél mellé, teszi a dolgát a munkájában is, férfiként, nagybácsiként is. Mindenhol persze nagyon jól. Aranyos a kis Henry, kis cuki lehet még 9 évesen is.
Olivia is szerencsére nem cukorbaba, igazi hús-vér nő. Amin ő keresztülment gyerekként, hát nem kívánom senkinek. A családja meg szégyenlheti magát, hogy nem törődtek vele. A nővérét kellene pszichiátriára zárni inkább, nem Oliviát. Még a sógora is normálisabb lett a végére, mint Natalie, meg az anyjuk.
Csodálatraméltó amit Olivia a nehéz sorsú gyerekekért tesz.
Egy másodpercig meg nem fordult volna a fejembe amit Jane bátyja tett :(, szörnyű. Minek valakinek ellenség, ha ilyen „szerető” családja van.
Izgalmas, fordulatos krimi egy csepp romantikus szállal. Jól kidolgozott szereplők és történet.
Elgondolkodtam azon, hogy milyen jó, hogy az írónő nem tett bele több erotikát, ebbe a könyvbe sok lett volna.

Dora_Sullivan>!
Julie Garwood: Szép szavak

Csak ismételni tudom magam – megint –, ez a rész is nagy kedvenc lett. Imádtam minden egyes sorát, pillanatát. A két főszereplőről nem is beszélve. :)
Tetszett ennek a résznek is a felvezetése, ahogyan az is, ahogyan az írónő itt se hanyagolta az izgalmas – akciós jeleneteket –, ahogyan persze a humort, az összetartást s a romantikát.

Olivia igazi tökös csajszi, aki nem hagyta magát megfélemlíteni senkinek sem, legfőképpen az apjának se – aki szerintem, többet is kaphatott volna, mint amit kapott -… Egy igazi szemét láda volt,akár csak nővére… az anyja meg egy naiv, szürkehályogot viselő nő, aki annyira a férje hatása alá került, hogy észre se vette, hogy milyen is ő valójában, s hogy szegény Olivia-val mit műveltek… :/

De szerencsére ott volt Oliviának a nagynénje Emma, és a Csibék. A csibék akikkel a felnőtté válásuk alatt, s során is még mindig megrendíthetetlenné kovácsolódott az igazi, őszinte barátság. És persze a francia doki.

Remélem, hogy valamikor – lehetőleg a közeljövőben –, még hallani fogunk a csibékről. Én igazán s őszintén örülnék neki. Akárcsak persze Ronan-nak is Grayson társának is. :)

S ha már Grayson… Istenem, ez a pali. Irtó cuki – persze a megrendíthetetlen makacssága, határozottsága és mind azon a férfias küllem mellett, amit a sorozat többi pasijában is megfogott, s rabul ejtett -. :) Imádtam ahogyan Henry-vel bánt, s ahogyan nem hagyta magát elrendíteni semmitől sem, sem a saját ösztöneitől, sem pedig Olivia-tól. :)

S naná, hogy ez a kötet is csatlakozik az elődjei útjához. ;)

Elhaym>!
Julie Garwood: Szép szavak

Hamar rájöttem ki az, aki elakarja tenni láb alól Oliviát, de a nyomozás így is tartogatott meglepetéseket, izgalmakat. Repülős sztorin nevettem, mellékszereplőket szerettem, remélem Garwood hamarosan megírja Ronan, Collins, Jane és Aiden könyvét is. Aiden egyébként az a szállodalánc tulajdonos, akivel már a Halállistában is találkoztunk.

Szép szavak egy jól megírt romantikus krimi, Tóth Gizella fantasztikus fordításával fűszerezve. Műfaj kedvelőinek kötelező olvasmány.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2013/03/11/julie-garwood-sz…

Silverlight>!
Julie Garwood: Szép szavak

Különösen szeretem azokat a romantikus történeteket, amikben egy bűnügyi szál is fut. Szeretem a rejtélyt és itt akadt az is bőven. Bár az elejétől fogva sok mindent lehet tudni, de így is elég izgalom akadt. Szereplőkből is akad bőven, csak győzzük követni. Tetszett a legelső mozzanat spoiler. Olivia egy erős, kemény nő, egy küzdő alkat, aki nem hagyja magát legyőzni és meg tudja védeni magát. Grayson egy tipikus pasi, aki szereti, ha minden úgy történik, ahogy ő azt eltervezte. spoiler Olivia szüleit és testvérét az első perctől kezdve utáltam. Igazából az a szomorú, hogy a könyvtől elvonatkoztatva is biztosan akadnak ilyen önző szülők, akik csak magukkal foglalkoznak és a gyermekükkel nem. spoiler. Szerintem az is nagyon jó volt, hogy nem csak egy ügy körül folyt a nyomozás. spoiler Elég sok izgalmat tartogatott, így különösen fenntartotta az érdeklődésemet. Grayson karaktere is nagyon tetszett. A férfiről mondjuk kevesebb információt kapunk, mint a lányról. Szerintem az egész történetben arra kerül a hangsúly, hogy egyesek mi mindenre képesek a pénzért és a hatalomért.

>!
GABO, Budapest, 2013
418 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636896508 · Fordította: Tóth Gizella
BakuraAndrea>!
Julie Garwood: Szép szavak

Izgalmas történet, bár már az elején is lehetett tudni kik is a tettesek. A végén kíváncsi lettem volna, hogy az apja Oliviának, hogyan is végzi.
Persze nem csak a főszereplőt kedveltem meg, de a mellékszereplők is aranyosak voltak.
Eddig az összes részben imádtam a férfi főszereplőket. Hogy lehet ez?


Népszerű idézetek

nykyriana>!

– Idefigyeljen, maga, ne fenyegetőzzön itt nekem! Rémálommá változtatom az életét. Én vagyok az F… B… I. – mondta, s miközben beszélt, a lány arca elé emelte a kezét, és egyesével felmutatta három ujját.
Olivia elmosolyodott. Az ügynök nem ez a reakciót várta.
– Rémálmokról akar beszélni? – kérdezte, és ő is a férfi elé tartotta három ujját. – Én vagyok az I… R…S.

IRS (Internal Revenue Service) : az USA Nemzeti Adóhivatala.

nykyriana>!

Megfenyegette, hogy megöleti, ráadásul be is pereli, mert a lány eltörte az állkapcsát. Olivia persze semmi ilyesmit nem tett. A férfi erősen túlzott. Olivia az orrát törte be, az állához hozzá sem ért.

krisztin1>!

– Az FBI-nál dolgozik, ugye? És ez nem csak egy hobbi, igaz?
– Igen – nevetett a férfi. – Az FBI-nál dolgozom, és nem, ez nem csak egy hobbi.
– Szóval, ha benézek a garázsába, nem találom ott a Batmobilt?
Grayson úgy nézett rá, mintha azt vizsgálná, megőrült-e, aztán megrázta a fejét.
– Persze, hogy nem – felelte nagyon komolyan.
Olivia úgy érezte, bolondot csinált magából, amiért ekkora ostobaság jutott az eszébe, s ráadásul még meg is kérdezte a férfitól.
Grayson átkarolta a derekát, és közelebb húzta magához, hogy egy idősebb pár el tudjon menni mellettük. Aztán lehajolt, és a fülébe suttogta: – Azt a barlangomban tartom.

zuna19>!

– És mi van a torkoddal?
– Mi lenne vele? – csodálkozott Olivia a homlokát ráncolva.
– Nem fáj a sikoltozástól?
– Nem is sikoltoztam – mosolygott a lány.
– Csak egyetlen módon bizonyíthatom az igazam – jelentette ki Grayson.
Olivia gyanakodva nézett rá.
– Hogyan?
A férfi a karjába vonta.
– Ha ráveszlek, hogy ismét sikoltozz.

zuna19>!

-Gyerünk, elviszlek vacsorázni – ismételte Grayson.
-Ne közöld velem, hogy elviszel vacsorázni, hanem kérdezd meg, hogy elmennék-e veled. Ezt így szokás. És majd én eldöntöm, akarok-e menni, vagy sem.

228. oldal

Kicsicsillag123 P>!

– Kiveszek egy jégkrémet. Te is kérsz? – kérdezte Olivia.
– Persze. Szőlőset.
Öt perccel később Grayson és Ronan egymás mellett állva nézte a két lányt.
– Miért szeretitek annyira a jégkrémet? – kíváncsiskodott Ronan.
-A kemoterápiás kezelések alatt kaptunk rá – felelte Collins. – A hideg enyhítette a szánkban levő hólyagok okozta fájdalmat.
A két lány egyszerre vette a szájába a jégkrémfalatot. Grayson felnyögött.
– Ó, kérlek!
Olivia tudta, mire gondol a férfi, és nyelvével körülnyalta a jeges édességet, közben egyeden pillanatra sem vette le a tekintetét Graysonról.
– Kérsz egy kicsit? – kérdezte ártatlanul.
– Jesszus! – morogta Ronan.
– Ki kell jutnom innen – jelentette ki Grayson Oliviát nézve.
Ronan együtt érzőn a hátára csapott.
– Szorosan a nyomodban vagyok.

zuna19>!

– A szüleid borzasztó emberek.
A lány el volt ragadtatva. Átkarolta Graysont, és arcon csókolta.
– Köszönöm. Ez a legszebb dolog, amit valaha is mondtál nekem.

289. oldal

nykyriana>!

Olivia MacKenzie biztos volt benne, hogy megkapta volna az állást, ha az interjú során nem húz be a főnökének. De az, hogy leütötte a férfit, határozottan elejét vette a megegyezés lehetőségének.

Törpillaa P>!

– Át kell gondolnod, és a józan ész, nem pedig a testi vágy alapján kell döntést hoznod.

krisztin1>!

– Úgy festett, mint akinek most zúztam darabokra az életét.
– Talán nem ezt csinálják az adóhatóságnál?


A sorozat következő kötete

Buchanan/FBI sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Halálos híresség
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Brenda Joyce: Halálos szerelem
John Gilstrap: Árulás
Laurell K. Hamilton: A Harlekin
Sherry Gammon: Hihetetlen
Vavyan Fable: Jégtánc
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Nora Roberts: Szent bűnök