Mentőangyal 54 csillagozás

Julie Garwood: Mentőangyal

Amikor ​Lady Johanna megtudja, hogy özvegyi sorsra jutott, megfogadja, hogy soha többé nem megy férjhez. Még csak tizenhat éves, de már olyan akaraterővel rendelkezik, amely hatással van mindenkire, aki nem csupán az aranyhajú szépséget látja meg benne. Mégis, amikor János király ismét férjhez akarja adni, sőt a vőlegényt is kiválasztja neki, úgy tűnik, kénytelen lesz engedelmeskedni. Szerencsére ekkor feltűnik szeretett bátyja, és azt javasolja, hogy menjen férjhez a barátjához, a jóképű skót harcoshoz, Gabriel MacBainhez.

Johanna eleinte félénken viselkedik, de ahogy a férfi gyengéden felfedi, milyen örömök várnak még kettejükre, az asszony kénytelen rájönni, hogy beleszeretett nyers modorú új férjébe. Hamarosan az egész klán számára világossá válik, hogy rideg és bátor uruk teljesen odaadta a szívét az új asszonynak. De a kétségbeesett és elszánt király mesterkedése veszélybe sodorja a frissen megtalált boldogságot, sőt pusztulással fenyegeti a férfit, akit Johanna… (tovább)

Mentő körülmény címmel is megjelent.

Eredeti mű: Julie Garwood: Saving Grace

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
GABO, Budapest, 2011
482 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894917 · Fordította: Tóth Gizella

Kedvencelte 21

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
meteoritastar P
Julie Garwood: Mentőangyal

Régebben már olvastama Mentő körülményt, szoval mondhatom, hogy most olvastam el ezt a történetet másodjára. Szerintem nem volt sok különbség a két kiadás között. Nekem nem tünt fel. De nem is azzal foglalkoztam :D :D
Ugyanis ismételten nagyon tetszett, még jobban, mint elöször. Nem tudom megunni az ilyen makacs skót harcos és angol úrilány történeteket. Különösen Julie Garwood stílusában. Még mindig a Menyasszony a nagy kedvencem, de ez is ott van szorosan a nyomában. Imádtam és rengeteget nevettem a pároson és ahogy Johanna igyekezett beilleszkedni. Különösen a plaideken meg az illem tanóra miatt. Hiába ismertem már a cselekményt, a poénokat, de én hangosan nevettem most is :D :D
Ha szereted Garwood könyveit és vonzódsz a skótos történetekért, akkor feltétlen ismerd meg Johanna és harcosának a történetét. Nem fogsz unatkozni :)):))

>!
felícia97
Julie Garwood: Mentőangyal

A Mentőangyal a mai napig az egyik legkedvesebb Julie Garwood könyvem (a másik A Menyasszony)és bár már elég régen olvastam továbbra is elmondhatom,hogy szerintem ez a könyv a legjobb írásai közé tartozik.Minden megvan benne ami egy jó történelmi romantikushoz kell.A hangsúly ugyan nem kimondottam a cselekményen van,hanem inkább a szereplőkön és az ő érzelmeiken, a történet azonban egyáltalán nem válik ettől unalmassá.Johanna és Gabriel nagyszerű páros,még akkor is amikor éppen egymást bosszantják,de a mellékszereplőink is megérnek egy misét annyi szent. :D Valamikor ez idő tájt szerettem bele a skót férfiakról szóló sztorikba végérvényesen,na meg úgy összességében az egész műfajba.Örültem annak is,hogy végig igazán korhű maradt,mert ez nem minden hasonló könyvnél sikerül teljesen.Itt azonban ez is megvalósul,úgyhogy bátran ajánlom azoknak akik kedvelik ezeket a történeteket,mert nem fog csalódást okozni. :)

>!
wallery
Julie Garwood: Mentőangyal

Szeretem a Felföldön játszódó regényeket, ez pedig egy különösen szórakoztató, jó kötet Garwoodtól.

2 hozzászólás
>!
k_zsuzsu
Julie Garwood: Mentőangyal

Az írónő egyik újabb könyve lopta be magát a szívembe és bekerült a top10 be a kedvencek listáján. Egyszerűen nem bírtam letenni. Tetszett a történelmi vonal a könyvben de szerencsére nem lett egy történelem könyv. A karakterek nagyon jók McBainbe én is beleszerettem függetlenül , hogy Gabriel vagy nem Gabriel. Külön élvezet volt a két főszereplő évődését olvasni :D A végén az epilógus lehetett volna bővebb. Nem volt híján izgalomnak, romantikának és humorban is bővelkedett. *-*

>!
rebeka_kovács
Julie Garwood: Mentőangyal

Ugyanaz a séma, minden ugyanaz, mégis a történet nagyon tetszett! Azért olvasom, mert kiszámítható és tudom mi lesz a vége, de a párbeszédek, félreértések, napi események szórakoztatóak, izgalmasak. Na és skótok! Nem lehet nem szeretni!

>!
dzsiudzsicu
Julie Garwood: Mentőangyal

Ennél a könyvnél is vegyesek az érzéseim. Lehet mostanában túl nagyok az elvárásaim egy-egy könyvet illetően….nem tudom. Viszont azt igen, hogy lassan haladtam a könyvvel, annak ellenére, hogy azért nem volt ez olyan rossz. Sőt. Igazából nagyon megkedveltem Johanna személyét, egy kedves, értelmes nő. Gabrielt is megszerettem, igazi felföldi egy alak!! Szerettem, hogy a többi szereplőről is sokat megtudtunk és nagy kedvencem lett Keith és Calum. Róluk akár külön is olvasnék. Lehet majd fogok is! Nagyon tetszett a történetben az alpsztori, és a vége is jóra sikeredett!! Tetszett, de nem haltam el tőle! Bár hozzáteszem, lehet velem van a baj :))

>!
pillepanna_
Julie Garwood: Mentőangyal

Nagyon jó volt, nem tudtam letenni. Mindkét főszereplőt nagyon megszerettem, és tetszett, hogy a klántagok, minden belső viszály ellenére, mennyire kiállnak egymás mellett.

>!
Elhaym
Julie Garwood: Mentőangyal

Tóth Gizella fordításával a regény humora és hangulata zseniális lett. Egy percig sem unatkoztam olvasás közben, sokszor megnevettetett, a szereplőket meg imádtam.
Aki még nem olvasott Garwoodtól annak ez a könyv kezdésnek nagyon jó választás. Egyik legjobb humoros romantikus, könnyű megszeretni.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2012/01/30/julie-garwood-me…

>!
krisztina0419
Julie Garwood: Mentőangyal

Most vettem meg az új kiadást, és imádom! Bár Mentő körülményként is nagyon szerettem, de így, hogy a polcomon is megvan csak jobb :)
Tipikus Garwoodos könnyed, nevettetős kikapcsolós olvasmány. A csendes és visszafogott angol lány belopja magát a mogorva ám érző szívű skótok szívébe. Minden Garwoodos Felföldes könyvet szeretek! Bár a könyv szerint Johanna 16 éves, én nem tudom olyan kislánynak elképzelni. Hiszen ebben a korban minden lány pattanásos tini, akár akarja akár nem. És a tettei sem egy 16 évesre vallanak. Ez az egy nem tetszik benne.

6 hozzászólás
>!
Zsuzsanna_Hernádi
Julie Garwood: Mentőangyal

Nagyon jó könyv. Letehetetlen. Izgalmas, kalandos, fordulatos történet. Olvasmányos, szórakoztató. Jól kidolgozott, érdekes karakterek. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Akár film formájában is el tudom képzelni.


Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

– Ó, a gyerekek – kezdte. – Micsoda öröm! Ha majd megházasodsz és családod lesz, te is megérted, miről beszélek. Mert egy napon asszonyt viszel a házhoz, ugye, Keith?
– Igen, úrnőm – felelte a férfi. – Ami azt illeti, már a jövő nyáron. Bridgit MacCoy beleegyezett, hogy feleségül jöjjön hozzám.
– Ó!
Johanna alig tudta csalódottságát leplezni. Körbehordozta tekintetét az asztal körül ülőkön, és Michaelen állapodott meg, mint lehetséges férjjelöltön.

– A gyerekek csodálatosak – kezdte ismét –, ugye, Michael?
– Ha te mondod, úrnőm.
– Bizony azt mondom. Amikor majd megnősülsz, te is megérted. Mert egy napon biztosan megházasodsz, igaz?
– Egyszer majd biztosan – rántotta meg a vállát a férfi.
– És van már kiválasztottad?
– Házasságközvetítőt játszol, úrnőm? – kérdezte Keith.
– Miből gondolod?
– Helent veszem majd el, amikor készen állok rá – vetette közbe Michael. – Már megkértem, és azt monda, várni fog.
Johanna a homlokát ráncolta. Alaposan megcsappant a szóba jöhető férjjelöltek száma.
– A gyerekek… – fordult végül Niallhez.
– Most már biztos, hogy házasságszerzőt játszik – jelentette ki Keith.

388-389. oldal

>!
meteoritastar P

– Ez dícséret volt, ostoba fehérnép!
-Tényleg? – …
– …
– De bókolni legtöbbször nem kiabálva szoktak. Bizonyára ezért értettelek férre.

182. oldal

>!
meteoritastar P

– Tíz lépést sem tehetsz, és Keith észrevesz… vagy ma Calum a soros?
– Remélem, mindkettő azt hiszi, hogy a másik a soros.

210. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Kinley MacGregor: A fekete lovag legendája
Nora Roberts: Királyt Skóciának!
Judith McNaught: Álomkirályság
Kinley MacGregor: A kitaszított
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!
Judith McNaught: Földi mennyország
Jude Deveraux: A Felföld bársonya