Lázadó ​vágy 93 csillagozás

Julie Garwood: Lázadó vágy

Anglia hercegei között Jered Marcus Benton volt a leggazdagabb, a legvonzóbb – és a leggőgösebb. És senki mást nem akart magáénak tudni a londoni hölgyek közül, csakis Caroline Richmondot. Az elbűvölő szépségű és szenvedélyes természetű lány Bostonból érkezett, múltját titokzatos homály fedte. Az erős és hatalmas herceg nyers szenvedélye magával ragadta, ezért elhatározta, hogy megszelídíti az önhitt nagyurat és elnyeri szerelmét. De Bradford nem hajlik meg egyetlen nő előtt sem, egy halálos cselszövés azonban közel hozza őket egymáshoz. Végül megadják magukat a kettejük között izzó vágynak, mely veszélyben született, és arra rendeltetett, hogy mindent elsöprő szerelemben teljesedjék ki…

Eredeti megjelenés éve: 1986

>!
GABO, Budapest, 2009
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639421936 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2003
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639421936 · Fordította: Tóth Gizella

Kedvencelte 13

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Valeria729 P>!
Julie Garwood: Lázadó vágy

Nem ez a legjobb Garwood regény, amit olvastam, ennek ellenére mint mindig most is jól szórakoztam. Caroline karaktere nagyon tetszett, spoiler.

Tamlilla>!
Julie Garwood: Lázadó vágy

Egészen a feléig négy csillag körül mozgott, de a második fele felhozta egy cseppet. Hát nem a legjobb Garwood regény, azonban itt – ott azért megcsillan az írónő zsenialitása.
Történelmi romantikusok szerelmeseinek kötelező olvasmány.

Ács_Milán P>!
Julie Garwood: Lázadó vágy

Elég régen olvastam már történelmi romantikus regényt, így elérkezettnek láttam az időt, hogy pótoljam ezt a hiányosságomat.
Hát… csak halkan mondom, hogy sikerült beleválasztanom… pedig az eleje olyan jól indult… Sajnos a kezdeti lendületem nagyon hamar átcsapott unalomba.
Sokszor úgy éreztem, hogy sehová nem halad a történet, csak áll minden egy helyben.
Csak azért olvastam végig, mert azt gondoltam, hogy lesz azért valami izgalmas rész is. Hát, tévedtem! :-/
A szereplők, Caroline, de főként Bradford, egy idő után idegesítettek. Egy beképzelt bunkónak tartottam, aki ráadásul még egy igazi gyökér is. A humoros részek is kimaradtam az általam olvasott regényből.
Az írónőtől ez volt az első könyvem, de úgy érzem, hogy egy ideig ez így is fog maradni.

4 hozzászólás
brigitta244>!
Julie Garwood: Lázadó vágy

Menet közben jöttem rá, hogy én ezt a könyvet már valamikor olvastam. Még azelőtt, hogy a molyt rendszeresen használtam volna. Végül is az olvasási élményemből nem vett el semmit mivel csak az eleje rémlett egy kicsit.
A regény hozta a Julie Garwoodtól megszokott Történelmi romantikus szintet. Érdemes elolvasnia annak aki szereti ez a műfajt. Caroline egy erős személyiség aki 14 év után tér vissza Bostonból Angol földre és itt ismerkedik meg a keményfejű Bradford hercegével. Elég sok mindennek kell ahhoz történnie mire megszelídíti a herceget. Közben egy kis rejtélyt is kapunk, hogy miért is kellett Caroline apjának Bostonba küldenie a lányát. Valamint a mellészereplők is elég aktívan részt vettek a történet elejében viszont utána egy kicsit eltűntek.

Silverlight>!
Julie Garwood: Lázadó vágy

Különösen tetszett ez a történelmi romantikus történet az írónő tollából. Voltak részek azonban, amik kicsit zavartak. Tetszett a történet eleje, voltak benne vicces fordulatok és szikrázott a levegő a szereplők között. Igazi két egyéniség került szembe egymással, akik nem akarnak a másik előtt fejet hajtani. Caroline igyekszik hölgyként viselkedni, s talán túlságosan is hamar felveszi az arisztokrata hölgyek stílusát, s vetkőzi le az amerikai stílust. A herceg szintén nem a szerepének megfelelően viselkedik, túlságosan könnyelmű, meggondolatlan, s cseppet sem viselkedik hercegi rangjának megfelelő módon. Engem egy kicsit ez zavart. Amúgy szórakoztató volt, kellően romantikus is, s megvolt benne a rejtély, a titkok és főleg a szerelem.

>!
GABO, Budapest, 2003
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639421936 · Fordította: Tóth Gizella
Gyöngyöm P>!
Julie Garwood: Lázadó vágy

Hozta a szokásos Garwood stilust. Tetszett. Egy estére kikapcsolt:)

meteoritastar>!
Julie Garwood: Lázadó vágy

Erre aludtam par orat.
Nem tudom, hogy 4.5 vagy 5 csillagot adjak neki, de igy is ugy is megy a kedvencekhez:)):))
A szereplok egybol megfogtak. Az elso nagy talalkozas pont olyan volt, mint remeltem. Ezzel mar megfogott. Sokat mosolyogtam a paroson. Hogy ezek mennyit veszekedtek?! Imadtam:)):)) A mellek szereplok is nagyon szimpatikusak voltak.
De sajna a „krimi” szalban csalodtam. Vagyis jo volt, erdekes volt es okozott par kellemetlen vagy epp humoros pillanatot. De tul gyorsan lezartak. :off:))

Második olvasás:

Még mindig tetszett, de most nem volt rám olyan nagy hatással. De lehet csak rosszkor olvastam. Valamint még mindig a krimi szállal volt bajom. Hamar le lett zárva.
De azért elképzelhető, hogy lesz ebből harmadik olvasás is :)):))

Harriet P>!
Julie Garwood: Lázadó vágy

Fogalmam sincs, miért szeretem ennyire Julie Garwood könyveit, holott a történelmi romantikusok alapvetően nem is a kedvenceim. Valószínűleg a könnyed báj és a csipetnyi humor az, ami kiemeli az írónő történeteit a többi közül, de eddig minden regénye tetszett. A Lázadó vágy végét ugyan kicsit elkapkodottnak éreztem, szerintem izgalmasabbat is ki lehetett volna hozni belőle, de ez nem von le az értékéből, mert így is nagyon élveztem. Gyorsan be is szerzek még pár hiányzó kötetet, mert szerencsére még nem olvastam JG minden írását.

5 hozzászólás
baba03>!
Julie Garwood: Lázadó vágy

Nem volt rossz, ez a történet sem, de nem ez lesz a kedvencen az írónőtől. Megcsillant benne az írónő humora, de még két ilyen makacs főszereplőt én még nem láttam. Különösen Bradford volt igazán makacs és ragaszkodott ahhoz, hogy kihagyja a dolgokból Caroline-t, nem mond neki semmit. Többször sikerült nagyon megbántania a lányt és ami a leginkább bosszantott, hogy nem is értette mi a baja a lánynak. Ennek ellenére pattogtak közöttük a szikrák rendesen, bár kicsit mindketten meggondolatlanok voltak, azért tetszett, ahogy alakult a kapcsolatuk. Örülök neki, hogy Caroline nem hagyta magát, mindenáron szerelemre akarta bírni a herceget. spoiler A rejtély is jó volt, tetszett, ahogy szépen felgöngyölítették a dolgokat.

ribizlii>!
Julie Garwood: Lázadó vágy

Úgy tűnik, hogy eddig sikerült Garwood jobb könyveit elolvasnom, mostanában mind a gyengébbek kerülnek olvasásra nálam.
Gyenge, kidolgozatlan. Semmi izgalom. A két főhőst is elég hamar összehozta. Inkább az erotikus részre ment rá jobban. A háttértörténet kevés szerepet kap.


Népszerű idézetek

Light_House>!

– Örülök, hogy gyönyörűnek talál, uram, de mi lesz, ha megöregszem, és ráncos leszek?
– Szeretlek, édesem, és nem a külsődért. A belső jóságodért és szépségedért szeretlek, az pedig soha nem múlik el. Azt képzelted, olyan sekélyes vagyok, hogy a külsődért szeretlek? Caroline megrázta a fejét, és a férfi újra megcsókolta. Aztán a fejét a vállához húzta, hogy a lány ne lássa szeme huncut csillogását. -Ha így lenne, akkor elhagytalak volna, amikor levágtad a hajad.

ribizlii>!

– Egy bolond nem veszi a fáradságot, hogy megértse az ellenfelét. Elhamarkodott ítéletet hoztál a jellememről és a legnagyobb becsben tartott tulajdonságomat –kérdőjelezted meg.
– Valóban? És mi légyen az? – kérdezte rendkívül fegyelmezett hangon Bradford.
– A becsületem.

164. oldal

Zeraphic>!

– Ez volt a legkínosabb helyzet, amit valaha is átéltem – kezdte
suttogva Charity. – Azt hittem, a házigazdával beszélgetek, de ő
közben odébbállt, engem pedig teljesen lefoglalt, hogy a többieket
figyeltem. Amikor aztán Bradford odajött, biztos azt hitte, hogy
elmélyült beszélgetés folytatok az egyik cserepes virággal.
Caroline kis híján félrenyelte a pezsgőt.

Ötödik fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Kinley MacGregor: Vágyak vonzása
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Julia Quinn: Hogyan fogjunk márkit
Julia Quinn: Mint a mennyben
Karen Hawkins: Kalandor
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Fényes Niki: Széllel szemben
Emma Chase: Behálózva