Lassú ​izzás (Buchanan/FBI 5.) 110 csillagozás

Julie Garwood: Lassú izzás

Kate ​MacKenna sikeres lány Charlestonban (Dél-Karolina), de most mintha maga a sors fordulna szembe vele, méghozzá halálosan. Miközben az egyik barátja birtokán van, ahol egy feltűnni vágyó festőnő kiállítására készülnek, Kate-et majdnem megöli egy robbanás. Amikor hazakerül a kórházból, mellbe vágja a hír, hogy veszélybe került sikeres illatszergyártó cége, amelyet ő alapított. Kiderül, hogy elhunyt édesanyja a céget használta fel ellentételként egy hatalmas kölcsönhöz, amit három héten belül vissza kell fizetni. Később Kate-et fölhívja legjobb barátnője, Jordan Buchanan, aki egy kisebb műtét miatt kórházba kerül Bostonban. Kate azonnal elindul a barátnőjéhez, hogy a bajban támasza legyen. Amikor végre megtudja, hogy Jordan meg fog gyógyulni, Kate olyasmit tesz, ami egyáltalán nem jellemző rá: egyéjszakás kalandba bonyolódik Jordan bátyjával, Dylannel. Amikor magához tér, hazautazik, és elhatározza, visszatér a megszokott életéhez, és megmenti a cégét. De a balsors folyton… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
GABO, Budapest, 2006
338 oldal · ISBN: 9639635391 · Fordította: Király Zsuzsa

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Dylan Buchanan · Kate MacKenna


Kedvencelte 17

Most olvassa 1

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Julie Garwood: Lassú izzás

Nekem még mindig nagyon bejön az írónő stílusa. ❤
Hiába 12 részes pillanatnyilag a sorozat, nekem még mindig nem unalmas, szinte újnak hat mindegyik történet.
Megfelelő arányban van benne minden, izgalom egyben akció, kaland. Néhol igazán humoros és romantikus tud lenni. Amiket én szeretek előfordul az összes sztoriban.
Mindegyik részben tökéletes férfi főszereplőt kapunk. Eddig az 5 részből Dylan a kedvenc. Elszólom magam, de jön Noah története, aki nálam a favorit. :DDD De ettől függetlenül Dylan és Kate történetét is szeretem.

2 hozzászólás
Gorkie P>!
Julie Garwood: Lassú izzás

Kate és Dylan könyve is tetszett, de nem ez lesz a kedvencem. Egy kicsit új a felállás, mert ők már régóta ismerték egymást. Ahogy haladunk a történetben, úgy kapunk részleteket a múltról. Itt volt egy kis hiányérzem. Jobban élveztem volna, ha nem csak említés szintjén írja le az írónő ezeket a részeket.

Kate-re rájár a rúd minden téren, lelkileg össze van törve, de nem adja fel. Erős nő, jó problémamegoldó készséggel. A család anyagi helyzete romokban hever, az édesanyjuk meghalt és csak magukra számíthat a 3 testvér.

Dylan határozott, tudja mit akar. Remek nyomozó, ahogy minden Buchanan fivér. Az ő szemszögéből jó lett volna többet olvasni, egy kicsit úgy érzem, nem sikerült igazán megismernem. Úgy éreztem, Kate sokkal többet szerepelt, mintha nem lenne egyensúlyban a 2 karakter bemutatása. Ezzel nem is lenne gond, ha nem maradt volna hiányérzem az egyik főszereplővel kapcsolatban.

Tetszett, hogy ezúttal belecsaptunk a lecsóba és gyorsabban alakult ki Kate és Dylan kapcsolata. Kell a változatosság. :)

A krimi szál ismét jóra sikerült, annak ellenére, hogy spoiler Érdekes volt a Virágkötő, olvasnék még róla.

Összességében, ez a rész is tetszett, gyorsan olvasható, szerethető szereplők, jó a cselekmény, szintén újra tudnám olvasni, mint a többi részt.
Egy kis hiányérzet maradt bennem a fent leírt okokból, de mint írtam már, nagyon elfogult vagyok az egész sorozattal kapcsolatban, így ezt is megbocsátom. :))

>!
GABO, Budapest, 2006
338 oldal · ISBN: 9639635391 · Fordította: Király Zsuzsa
6 hozzászólás
Smurfettereads P>!
Julie Garwood: Lassú izzás

Nekem is nagyon tetszett a könyv. Izgalmas volt, szenvedélyes, humoros, romantikus. Jó páros volt Dylan és Kate. Nagyon tetszik, ahogy az írónő megírja ezeket a történeteket. Egyre izgalmasabbak, és jobban szeretem ezt a sorozatot. Imádom Dylant nagy kedvenc lett. Sokszor nevettem, főleg a vége felé. Nagyon cukik voltak. :)

Zsuzsanna_Makai>!
Julie Garwood: Lassú izzás

Egyáltalán nem emlékeztem a könyv történetére, csak arra, h tetszett, hát tetszett ez most is.
Általában szeretem azokat a tesós könyveket, amikor egymás kárán poénkodnak, de ez most, amikor egymásnak próbálnak pasit fogni, is felettéb szórakoztató volt. Dylan meg is állt az ajtóban, megvárta, míg lecsillapodnak, csak utána szólt közbe.
Tetszett nekem ez a könyv, a krimi szál igen izgalmasra sikeredett, és bár fura ezt mondani egy ilyen jellegű könyvnél, de meglépő volt.

Silverlight>!
Julie Garwood: Lassú izzás

Izgalmas bűnügyi szállal egybeszőtt romantikus történet. Az első pár oldal valahogy unalmasnak tűnt, pedig igazából fel kellett volna keltenie a figyelmem. Mégsem így tette. A Buchanan testvéreket már ismerősként köszöntöttem, hiszen nem az első kötetet olvasom. Mindegyik egy külön egyéniség, s Dylannek is megvannak a maga pozitív és negatív tulajdonságai. Hamar ráébredtem, hogy kiknek lehet köze a bűnügy elkövetéséhez, de végül én magam is meglepődtem. Mindenesetre egy akciódús, izgalmas és szórakoztató krimi került a kezembe. Ennek ellenére olvastam már jobbat.

>!
GABO, Budapest, 2006
338 oldal · ISBN: 9639635391 · Fordította: Király Zsuzsa
Dora_Sullivan>!
Julie Garwood: Lassú izzás

OMG!
Kell nekem is egy Dylan. Aki persze Buchanan. Bár imádom a többi Buchanan fivért, de Alec után egyértelműen Dylan a második nálam.
Nagyon bírtam s szerettem is benne, hogy a többiekhez képest, ő ennyire 'ragaszkodott' Kate-hez. S hogy nem hagyta magát eltéríteni a szándékaitól. Imádtam azokat az elejtett kijelentéseit, amellyel csak azt hangsúlyozta ki, hogy ő viszont többet akar Kate-nél mint egy, egy éjszakás kalandot.
S imádtam amikor „Savanyúságnak” becézte – amelynek a jelentésére igaz, a végén derült ki, de szerintem cuki volt. Nekem tetszett, hogy nem cicázta, vagy kicsimezte le… :D
Imádtam benne, hogy ő is akárcsak a többiek nem hagyta magát eltántorítani a céljaitól és attól amit akart. És ahogyan Kate-tel bánt, azt is imádtam – és olykor rendkívülien jól szórakoztam azon, amikor gúnyolódott Kate-tel. :D Persze nem a rossz értelembe vett néven gúnyolódott vele… tehát senki se gondoljon semmi rosszra. Inkább amolyan ugratásszerű gúnyolódás volt a részéről benne…

Kate… pedig… nos. Abszolúte kedvelhető karakter. Aki nem csak erős, de bátor is. S persze önzetlen, kedves teremtés. Akinek az első a testvérei jóléte és boldogsága a fontos. Tetszett benne az a kitartás, s erős akarat ami az örökséget illeti, s ami a cégét illeti.
Igaz kicsit néha nekem is sok volt, amikor ismételgette magát, miszerint, hogy ami történt köztük Dylan-nel az szép és jó volt, de ennyi se több – miközben majd elette a fene a pasiért -… de szerencsére Dylan mindig tudta ilyenkor mit kell mondani, s hogy kell befognia Kate száját. :D

Kate testvérei közül, Isabel vált csak igazán kedvelté. Imádtam, hogy próbálta összehozni a nővéreit, Kiera-t a dokival, majd később Nate-tel – akinek, megint sikerült bedőlnöm… (aki olvasta már ezt a részt, az értheti, hogy miért… aki még nem, nos ha elolvassa, megérti majd)… – Majd Kate-t is, Nate-el először, majd amikor felbukkant Dylan immáron vele… S bár idegesítőnek gondolták egy pillanatra a nővérei a viselkedését, de hamar rájöttek arra, hogy tulajdonképpen Isabel szeretné, ha ők boldogak lennének, s végre magukkal is törődnének egy kicsit. :)

Imádtam ezt a részt is. Volt itt minden, ami szememnek-számnak ingere lett. Akció, üldözés, robbantási merénylet…drámaiasság„, családi viszály… nyomozás… humor, s a legfőbbség, romantika-szerelem! :)

Ez is szintén csatlakozik az előző kötetei következő újraolvasós listájához. :)

Tamlilla>!
Julie Garwood: Lassú izzás

Azért Garwood tud írni az biztos.
Ez ugyan nem a kedvencem, de nagyon jó volt olvasni. Tuti nem utoljára olvastam.

janee>!
Julie Garwood: Lassú izzás

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Úgy látom újabb szereplőkkel bővülnek a részek, és bár nagyon megkedveltem a MacKenna családot is, kicsi csalódás, hogy ebben a részben azért a krimi szál nem volt túl erős. Viszont a stílus, a humor és a történet képes volt ezt feledtetni, nem is beszélve azért a végső csattanóról, így ezúttal is 5 csillag és nem bírom megállni, hogy ne vessem bele magam még egy Buchanan aktákba. :)

Odilia>!
Julie Garwood: Lassú izzás

húúúú….

Százszorta jobb volt, mint az előző rész! A fülszöveg alapján teljesen más sztorit vártam :-D spoiler
Oké, lehet kinevetni :-)))
A nyomozós rész a legjobb volt a sorozat eddigi részeihez képest :-D spoiler

krisztin1>!
Julie Garwood: Lassú izzás

Újraolvasás.
Bármilyen komoly maga a téma, ebben a könyvben szinte már vicces volt, hogy szegény Kate-t állandóan spoiler
Dylan hozza a megszokott Buchanan színvonalat, egy erős, védelmező főhős:)
Kate testvérei nagy kedvenceim voltak, imádtam, ahogy képesek voltak egymást felhúzni, igazán kíváncsi lennék egy saját könyvre róluk, főleg Isabel érdekelne.
Michael eddig fekete folt volt nekem, már nem emlékeztem rá, hogy a tengerészetnél diplomázott.


Népszerű idézetek

zuna19>!

– Ami a csókot illeti.
– Nem tetszett? – kérdezte a férfi, de nem hagyott időt a válaszra. – Hát igen – mondta –, nekem sem.
Mielőtt Kate védekezni tudott volna, Dylan magához ölelte, félrefordította a fejét, és újra megcsókolta. De most komolyan. A szája forró volt és nyitott. Kate-nek muszáj volt viszonoznia. Úgy érezte, elolvad ebben az ölelésben, s ezt olyan helyénvalónak érezte.
Dylan hirtelen abbahagyta, és elengedte Kate-et. A lány szinte hátratántorodott, de a férfi elkapta és rá mosolygott:
– Ez sokkal, de sokkal jobban tetszett.
Egyetlen csók, és Kate agya leállt.
– Nem tudom, hogy csinálod – suttogta rekedten.
– Nagyon könnyű. Odahajolok hozzád, a szádra szorítom a magamét, és a nyelvem…
– Az isten szerelmére, nem azt kérdeztem, hogyan csókolsz. Arra értettem, azt nem tudom, hogy vagy képes olyan könnyen rávenni, hogy..
– Még többet akarj? – próbálta színvallásra késztetni a lányt Dylan.
– Hogy zavarba jöjjek – mondta majdnem kiabálva Kate. – Ráveszel, hogy zavarba jöjjek.
– Jó tudni – felelte Dylan.

223. oldal

zuna19>!

– Egy tigris nem tehet róla, hogy csíkos, te sem arról, hogy flörtölsz.

220. oldal

zuna19>!

– Csak egy boszi kedvelhet egy gazembert.

184. oldal

zuna19>!

– Nem csoda, hogy jó barátok vagyunk. Mindketten le vagyunk törve.

55. oldal

zuna19>!

– Egy tigris nem tehet róla, hogy csíkos, te sem arról, hogy flörtölsz. Ezzel nincs is semmi baj – tette hozzá sietve. – Minden nő, akit megismersz, különlegesnek érzi magát ettől. Ez adottság.
– Jesszus!
Kate meg nem tudta volna mondani, hogy Dylannek tetszett-e a megjegyzése, vagy ideges lett tőle.
– Pedig így igaz. Melyik ágyat akarod? – kérdezte, és remélte, hogy ezzel témát válthat.
– Az ajtó mellettit. Úgy hallom, helyesled ezt az adottságomat.
Helyeslés? Kate talán nem ment volna ilyen messzire.
– Megértem – mondta. – És nem zavar.
– Szóval, ha kikezdenék veled, vagy nyomulnék, vagy flörtölnék veled, vagy mit tudom én, mi ez, akkor te.
– Nem aggasztana. Immúnis vagyok, Dylan. – Istenem, csak nem szórakozik velem, gondolta közben.
– Jó, hogy tudom – mondta vontatottan a férfi. Kate most már nagyon szeretett volna témát váltani, ezért fel kapta a piperetáskáját, a pizsamáját és a köpenyét.
– Szeretnék lezuhanyozni és lefeküdni.
– Tedd csak! – mondta a férfi.
Kate az éjjeliszekrényen lévő órára nézett, és megdöbbent attól, milyen későre jár. Útközben megálltak vacsorázni, és biztos többet időztek, mint gondolta volna.
Amikor elhaladt a férfi mellett, megjegyezte:
– Hosszú nap volt. – Azt hitte, a férfi mondott valamit, ezért megfordult. – Tessék?
– Ja, rendben.
Kate félrebillentette a fejét.
– Mire.
A férfi gyors volt. Átfogta Kate nyakát és a szája máris ott volt a lányén.

220-221. oldal

zuna19>!

– Miért csináltad?
– Hogy megcsókoltalak?
– Igen.
– Csak nem kértél meg rá? – kérdezte kajánul villogó szemmel Dylan.
– Nem, persze, hogy nem.
Dylan cseppnyit meglökte a lányt, hogy induljon már.
– Megesküdtem volna, hogy megkértél rá. Az én hibám.
Kate egy pillanatra még látta, amint Dylan elvigyorodik, miközben megfordul, és visszamegy a szobába.

221. oldal

zuna19>!

– Ó, csak ezt ne! – nyögte ki Kate. Beleszeretett a férfiba.
Főbe ütötte az igazság. Mikor történt meg vele ez a szörnyűség? Megpróbálta nyomon követni, de nem találta meg a döntő pillanatot. Úgy érezte, évekig járhatna terápiára, mire rájönne.
A világ összes férfija közül éppen ebbe kellett hogy beleszeressen, aki a „minden sarkon találok nőt magamnak" típus. Újra nyögött egyet.
Bár úgy gondolta, elég jól viseli a megvilágosodását. Nem rohant ki sikoltozva a folyosóra, és a haját sem tépte ki.
Bár nem is ugrált örömében. De miért is tette volna? Amikor elveszítette a józan eszét.

224. oldal

zuna19>!

– Savannah-t a dél ékszerének nevezik – mondta. De ezt valószínűleg már tudod.
– Aha!
– Egyáltalán, figyelsz rám?
– Persze. Ékszer vagy.
– Nem, Savannah az ékszer.
– Igen – mondta a férfi. – De te is az vagy, savanyúság.


A sorozat következő kötete

Buchanan/FBI sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie James: A hamis partner
Stephenie Meyer: A Vegyész
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Karen Rose: Számolj tízig
Amanda Stevens: Örök kísértés
Nora Roberts: Szent bűnök
David Rosenfelt: Előre megfontolt szándékkal
Brenda Joyce: Halálos ölelés