Kastélyok (A korona kémei 4.) 69 csillagozás

Julie Garwood: Kastélyok

Az árva és sorsüldözött Alesandra hercegnő tudja, hogy csak egy angol arisztokratával kötött gyors házasság mentheti meg a hazájában dúló hatalmi harcoktól. Cainewood márki öccse, Colin válik kénytelen-kelletlen gyámjává, és nem kis élvezettel figyeli, hogy a merész, hollófekete hajú szépség egy csapásra meghódítja az előkelő társaságot. De amikor Alesandrát majdnem elrabolják, Colin harcos ösztönei – melyek lovagi címet hoztak neki – újraélednek.
Colin belehajszolja Alesandrát egy névházasságba, s közben abban a tévhitben ringatja magát, hogy csupán védelmezni akarja a lányt. Ám Alesandra első gyengéd csókja és tétova kedveskedése felszítja szívében a lángot…

A kastély címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
GABO, Budapest, 2010
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893798 · Fordította: Tóth Gizella

Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

meteoritastar>!
Julie Garwood: Kastélyok

Most olvastam másodjára ezt a történetet, bár elöször a régi kiadást olvastam.
/El is felejtettem, hogy ez Colin könyve. / Jó volt újra találkozni Colinnal és jobban megismerni. Meg persze nagyon örültem a többi régi ismerősnek is. Azok volt a kedvenc részeim, mikor a család együtt volt. spoiler Különösen, mikor Nathan és Cain a közelben voltak. Vagy mikor Alesandra lebukott valami miatt. Jókat mosolyogtam.
Ez a történet is tetszett. Bár kevesebb humor volt benne, mint az elöző részekben, de azok így is Garwood minőségűek voltak.
Jó könyv.

brigitta244>!
Julie Garwood: Kastélyok

Nagy kihagyás után folytattam a sorozatot. A zárókötetre már régen rászántam magam, hogy elolvassam, de mindig volt valami más ami következett. Tökéletes lett ez a rés, mint a másik három. Szimpatikus volt számomra a két főszereplő és őrültem, hogy a másik két könyv főszereplői is aktív részvevői voltak a regénynek. Viszont azt sajnáltam, hogy az első kötet főszereplőit még meg sem igen említették a történetben. Többször nevettem a történet alatt. A mai napomat jó volt a szereplőkkel tölteni.

Sippancs P>!
Julie Garwood: Kastélyok

Ezt már szeretem! A végére megint csak jól belehúzott Garwood!
Ez a történet az első és második részhez hasonlóan nagyon jó volt. Igazi kikapcsoló olvasmány, tele bájjal, bonyodalmakkal, izgalommal és szenvedéllyel. Colin és Alesandra párosa nagyon szerethető volt, tetszett, ahogy a civakodások és szócsaták közepette rájöttek, hogy ők egymásnak lettek teremtve. Örültem, hogy itt-ott feltűntek a korábbi kötetek szereplői is, Caine és Gweneth mindig meg tudott nevettetni. Tetszett az is, hogy az írónő egy kicsit nagyobb figyelmet szentelt a krimi vonalnak, és máshogy vezette fel azt, a tábornokos rész le nem zárása miatt viszont kissé hiányérzetem volt, valahogy többet vártam ettől a mellékszáltól. Ennek ellenére jár az 5 csillag!

Alexandra0924>!
Julie Garwood: Kastélyok

Egy újabb történelmi romantikus, szerethető karakterekkel, izgalmas történettel, egy rosszcsont hercegnő, és egy kőszívű lovag főszereplésével. Ismét nagyon jókat mosolyogtam, és nevettem a heves szócsatákon. Na és a listák, komolyan én is kedvet kaptam a listaíráshoz. :-D
Nagyon cukik voltak, és be kell vallanom, hogy Colint új oldaláról ismerhettem meg. Azt hittem, hogy Nathan tökéletes ellentéte lesz, egy felszabadult, gondatlan úriember, erre teljesen márt kaptam. Nem is állnak annyira távol egymástól.
Szeretem az ilyen családi sorozatokat, mert mindig kapsz plusz részleteket az eddigi szereplőkről. Sara & Nathat, Jade & Caine, egyedül Christináék hiányoztak, és nekem is hiányoztak. Lehetett volna egy utolsó közös jelenet, de így is szerettem! :)

viki20010115>!
Julie Garwood: Kastélyok

Jó volt olvasni, de semmi extrát nem adott. A szituáció nem tűnt valami életszerűnek, pedig én azokat preferálom. Ami a szereplőket illeti, szerintem a valóságban nem illettek volna össze, de külön-külön kellemes személyiségük volt.

hársvirág>!
Julie Garwood: Kastélyok

Azért nem jobbra értékelem,mert mostmár nagyon besokalltam ettől a Garwood-sablontól:erős akaratú hölgy,büszke férfi,lehetóleg egy őrült. Ezek az alapelemek nála. Szeretnék valami mást kapni tőle,mert a stílusát meg nagyon szeretem.

Boca_Isabela>!
Julie Garwood: Kastélyok

Az elozo reszekhez kepest nekem ez a resz tunt a leggyengebnek.Idegesitett a ket foszereplo allando idetlenkedese, es mar az elejen sejtettem hogy ki lesz a gyilkos.Sajnos ez a konyv nem nyerte el a tetszesemet mint mas Julia Garwood konyv, amit megsugom tobbseguk kedvencem, es amit sokszor ujra szoktam olvasni.

R>!
Julie Garwood: Kastélyok

Egész jó, de semmi extra, nem ragadott különösebben magával, nem jártak utána a fejemben a szereplők.

Dórica P>!
Julie Garwood: Kastélyok

Sajnos ez a regény nekem most nem tetszett, pedig annyira szerettem a sorozat első két részét, és a többi értékelés is bizakodóvá tett.
Amennyire szimpatikus volt Colin az előzőekben, annyira nem kedveltem a hatalmaskodását Alesandrával szemben ("márpedig én vagyok a férfi, és a nő kötelessége engedelmeskedni"). Valahogy a szereplők közti szikrát sem éreztem átütőnek, mint máskor. A krimiszál meg kimondottan nyomasztott; a kellemes izgalom helyett alig vártam, hogy a könyv végére érjek. :(
De azért méltatni is tudom a történetet: a visszatérő szereplőkkel jót tett az írónő, és Alesandra személyisége is nagyon kedvelhető volt a listáival egyetemben. :)

camylla>!
Julie Garwood: Kastélyok

Jó kis limonádé.
Túl sok bonyodalom nem volt benne. Ami nem tetszett, hogy az Ivan-os részt (ez volt a fő rész úgy a könyv több mint a feléig) eléggé elhanyagolta a végére, olyan volt mintha beleunt volna az írónő abba a történetszálba, ezért hirtelen előtérbe hozta a „kisebb bajt” a sorozat gyilkosos szálat, ami egész végig csak mellékszálként szerepelgetett. Emiatt elég összecsapottnak hat az egész történet. Jó lett volna ha kibontja a fő történeti szálat, amiért végül is Colin és Alexandra találkoztak és összeházasodtak. De ebből nem lett semmi, ezért jelentőségét vesztette a könyv majdnem háromnegyede.

De nem baj. Egy olvasásra igenis élvezhető volt!


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

– Hozzám jönne feleségül, Alesandra?
– Nem – felelte halkan a lány. – De köszönöm, hogy felajánlotta.
– Az esküvő után majd… micsoda? Mit ért azon, hogy nem? El fogom venni feleségül, Alesandra, ez már eldöntött tény.
– Téved, nem fog feleségül venni – jelentette ki kereken a lány. – És ne nézzen így rám, Colin! Megkért, és én kosarat adtam. Most már nyugodtan vehet levegőt.

156. oldal

Sippancs P>!

– Ön visszautasított, emlékszik?
– Ne beszéljen velem ilyen hangon, Alesandra!
– Ön pedig ne kiabáljon velem, Colin!
A férfi felsóhajtott. Mindketten kimerültek, mondta magának, biztos ezért vesztették el a türelmüket.
– Ön hercegnő, én pedig…
– Egy sárkány! – fejezte be helyette a mondatot a lány.
– Úgy van. Egy sárkány! – csattant fel a férfi. – A hercegnők pedig nem szoktak hozzámenni a sárkányhoz.
– Istenem, de ingerlékeny ma este!
– Mindig az vagyok.
– Akkor még szerencse, hogy nem házasodunk össze. Ugyancsak megkeserítené az életemet.

104. oldal

Sippancs P>!

Az irigység könnyen féltékenységbe fordul, és amikor ez a két bűnös érzelem kinyújtja csápjait, hamarosan bekövetkezik a katasztrófa. A féltékenység feléget, felfal mindent, míg a végén nem marad hely a boldogságnak vagy az örömnek, semmilyen pozitív érzelemnek.

247-248. oldal

Sippancs P>!

– Szóval Morganre esett a választásod? – kérdezte, majd megvárta, amíg a lány bólint. – Nagyon jó, akkor meghívjuk vacsorára, és felmérjük a fiút.
– Én is beszélni akarok vele – kapott a szón Colin. – Hiszen természetesen tudnia kell.
– Mit kell tudnia? – figyelt fel az apja. Caine szája ismét vigyorra húzódott. Tudta, hogy az öccse kieszelt valamit, de elképzelni sem tudta, hogy mit. Egy dologban azonban biztos volt: Colin elhatározta, hogy feleségül veszi Alesandrát, és most már nincs az az isten, amiért meggondolná magát.
– Igen, fiam, mit kell Morgannek tudnia? – kérdezte az anyja is.
– Hogy Alesandra és én együtt háltunk.
A hercegné kiejtette a kezéből a szalvétát, és halkan felsikkantott. Jade eltátotta a száját meglepetésében. Caine vidáman felkacagott. Williamshire hercege pedig kis híján megfulladt, mert torkán akadt a korty víz, amit éppen le akart nyelni.

165. oldal

Sippancs P>!

– Alesandra, maradj itt! Flannaghan majd kikíséri Caine-t.
– Ahogy kívánod, férjuram.
– Istenem, mennyire szeretem, amikor ilyen alázatos vagy!
– Miért?
– Mert olyan átkozottul ritkán fordul elő.

354. oldal

Sippancs P>!

– Szép volt az esküvő, hercegnő? – kérdezte Flannaghan.
– Ó, igen – felelte lelkesen Alesandra. – Minden egész jól ment. Nem igaz, Colin?
– Leszámítva, hogy majdnem elraboltak.
– Igen, de attól eltekintve igazán csodálatos volt, nem?
– És megfenyegettek.
– Igen, de…
– Tönkretették a menyasszonyi ruhádat.
Alesandra felért a lépcső tetejére, de erre megpördült, és haragos pillantást vetett a férjére. Nyilvánvalóan nem örült, hogy felemlegeti a kellemetlenségeket.
– Minden menyasszony szeretné hinni, hogy az ő esküvője volt a legcsodálatosabb a világon – jelentette ki.
– Akkor a mienk tökéletes volt – kacsintott rá a férfi, mire Alesandra elégedetten elmosolyodott.

207. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephanie Barron: A szolgáló titka
J. D. Robb: Halálos rögeszme
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.
Julie James: A hamis partner
Darynda Jones: Első sírhant
Amanda Quick: Bukott angyal
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem