Halállista (Buchanan/FBI 4.) 105 csillagozás

Julie Garwood: Halállista

A chicagói nyomozónak, Alec Buchanannek felajánlják, hogy lépjen az FBI szolgálatába. Előbb azonban teljesíteni kell egy utolsó megbízatást: a testőr szerepét kell betöltenie a gazdag örökösnő, Regan Hamilton mellett. A csinos szállodatulajdonos-nő talán halálos bajba keveredett. Valószínű, hogy a minden hájjal megkent Dr. Lawrence Shields felelős egyik rajongója haláláért. Abban a reményben, hogy sikerül valamilyen bizonyítékot találni ellene, Regan jelentkezik Shields szemináriumára. Az ismerkedési esten Shields megkéri a résztvevőket, hogy írjanak egy listát azokról az emberekről, akik fájdalmat okoztak nekik. A terapeuta meg is kérdezi a hallgatóitól: jobb lenne-e a világ, ha ezek az emberek nem léteznének többé? Regan is megírja saját halállistáját. Amikor azonban elhagyja az összejövetel színhelyét, valaki megtámadja, és elveszi a papírjait. Regan névsora egy őrült gyilkos kezébe kerül, aki úgy dönt, hogy valósággá teszi a halállistát.

Eredeti mű: Julie Garwood: Murder List

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
GABO, Budapest, 2005
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637318631 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Alec Buchanan · Aiden Madison · Regan Madison · Spencer Madison


Kedvencelte 20

Most olvassa 2

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Julie Garwood: Halállista

Már a könyv első fejezete igazán édes. Egy apró szösszenetet kapunk a múltból. Általában nem szeretem, ha a könyv a múltban játszódik, itt egyáltalán nem volt gond vele, mivel tényleg csak pár oldal volt az egész. Kellett bele, hogy megalapozza a sztorit.
Regan, Sophie és Cordie barátsága igazán bámulatos. Tipikus örök barátság, ami az oviban kötettett. Örülök, hogy a másik két lánynak is van már könyve. Azok is szupik. De nem akarok most ennyire előre menni. Majd időben fogok róluk is bővebb véleményt írni.
A Halállista igazán fordulatos és izgalmas. Egyáltalán nem lehet kikövetkeztetni ki is a tettes. Vagyis én nagyon nem láttam át első olvasásra. Nagyon olvastatta magát a könyv. Szinte faltam. Rendesen jólesett most, hogy így pörgött. Hirtelen megjött a kedvem az olvasásra. Munkahelyemen szerencsére tudtam vele haladni sokat.
Hiába nem ez a kedvenc részem, vagy akár a kedvenc párosom Regan és Alec, de nem tudok 5 csillagnál kevesebbet adni rá. Ez van, elfogult vagyok.

>!
Gorkie P
Julie Garwood: Halállista

Mindig különleges lesz számomra ez a rész, mert ezt olvastam először a sorozatból, sőt, az írónőtől. Még sok évvel ezelőtt kölcsön kaptam, ami végül nálam is maradhatott. Többször olvastam már, mire rájöttem, hogy egy sorozat 4. része. Nagyon megörültem neki és be is szereztem az első három részt is.

Regan és Alec története ez, amit meglepő módon :D szintén nagyon szeretek. Már nem tudom, hányadik újraolvasás volt ez, de még mindig imádom.

Alec éppen munkahelyváltás előtt áll, amikor büntetésből kirendelik Regan mellé testőrnek. Regan egy őrült, ám de nagyon okos gyilkos céltáblája lesz. Szeretem őket is. Alec nagyon laza, kissé treány a külsőségek téren, de ugyanakkor nagyon jó nyomozó és fejben igencsak összeszedett.
Regan egy kissé érzékeny, hamar eltörik nála az a bizonyos mécses, de ettől eltekintve megállja a helyét a világban. A történet végére pedig még jobban a sarkára áll. Jó lelkű, szeret segíteni az embereknek. Bár jómódú, nem öntelt és nem szórja a pénzt. Garwood nagyon szépen kidolgozza a karaktereket, nincs két egyforma szereplő, pedig vannak bőven. A gyilkos karaktere kifejezetten tetszett, jól felépített és elgondolkodtató.
Természetesen, egy kis Noah sem hiányozhatott a regényből. :))

Itt is nagyon tetszett a krimi szál. Sokadik olvasásra is élveztem bogozni a szálakat. Szeretem a csavart a végén az indokkal, a gyilkossal és démonjával kapcsolatban.

Az írónőtől jól megszokott szerelmi szál, humor, nyomozás és izgalmas végkifejlet. :)

Most pedig jöhet egy olyan rész, amit még nem olvastam. ^^

>!
GABO, Budapest, 2005
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637318631 · Fordította: Tóth Gizella
4 hozzászólás
>!
Törpillaa 
Julie Garwood: Halállista

Imádom. ❤ Már az elejétől kezdve tudtam, hogy ez is kedvencem lesz. Imádtam az egészet, nagyon izgalmas, szenvedélyes, romantikus, és vicces. Imádtam Alec és Regan-t nagyon jó páros voltak. De Sophie és Cordie is nagyon tetszett. Fordulatos volt, akciódús, nagyon élveztem az olvasást. Az írónő ismét eszméletlenül jól megírta, alig várom a folytatást. ❤

>!
Dora_Sullivan
Julie Garwood: Halállista

Bár szívem egy része, még keserűen zokog amiért véget ért ez a rész, de a másik örül, mert újra olvashattam az én kis drágámról. A drágámról, aki a leglegleglegleg kedvencem karakter ebben a sorozatban. Ebben a részben meg még inkább. Mint az ahogyan a legelső alkalommal is megtörtént… amiről annyit elárulnék, hogy én első alkalommal ezt a részt, a Teljes gázzal c. kötet elolvasása után olvastam el – vagyis ezután a kötet után, kezdtem el az elejétől olvasni a sorozatot – amiből már korábban egy-egy részt el-el olvastam –, s tulajdonképpen a Teljes gázzal c. könyvben szerettem bele először, Alec-ba. Míg nem a sajátjában, ebben a részben pedig menthetetlenül belezúgtam!!! ;)
Imádom az a karaktert, azt a fazon amit alakít, s amit alakítani fog a későbbiekben is. Imádom benne, hogy akárcsak a testvérei a korábbi részeknél, ő sem nyomta el magában a megérzéseit. Imádom benne, hogy próbálta távol tartani magát Regan-tól, már csak abból is kifolyólag, mert tudta, hogy elfog menni…s hogy ha lefeküdne vele, az nem maradna következmények nélkül… Imádtam benne, hogy akárcsak a többiekből, belőle is kilehetett hozni azt a féltékenykedő, birtoklási ingert, mint a fivéreiből… Imádtam benne, azt ahogyan Regan-nal bánt… akárcsak a végén… ott meg megtudtam volna zabálni. :P

Regan… nos bár nem egyértelműen ő lett e sorozat kedvenc női karaktere… de azért szerettem. Időnként jókat derültem rajta. Főleg amikor a barátnőivel volt. Vagy amikor Alec-el összekerültek. :)
Bár egy bőgőmasinaként ismertük meg…de mégis mindez mellett olyan bátorságot, intelligenciát, erőt, kedvességet hozott, amely miatt meg is tudtam érteni, hogy Alec miért is zúgott belé. *.*

Aiden-ről nos most nem is sokat szándékozok írni, majd róla bővebben akkor, amikor elérek a saját könyvéhez… így csak annyit mondanék róla… hogy bár egy kibírhatatlan alaknak mutatkozott be, aki szeret atyáskodni a testvérei felett, de főként Regan felett… mégis mindig azt tette, amit tett s ahogy tett, amit csak azért tett, hogy biztonságba tudhassa a húgát, ahogyan azt egy nagy tesótól illik… és persze bár olykor ez soknak s durvának is tűnhetett, mégis én megtudtam érteni őt és a szándékait is… annak ellenére is… hogy én Regan helyében, biztos, hogy durván lekiáltottam volna a fejét. :DDDD

Az izgalmas pillanatok, történések itt se maradtak el. Bár, ha nem lettek volna többnyire csak a hotelben raboskodva, akkor esetleg még több izgalmas pillanat-rész is belecsempésződött volna… de így is szerethető volt ez a kötet is.
Tetszett, hogy az írónő itt ennél is elérte, hogy teljesen mást higgyek az igazi elkövető kilétéről… Olyan spoiler hittem megint… teljesen megfeledkeztetett arról, hogy én ezt már olvastam… szintén úgy éreztem ennél is, mintha először olvasnám…

A végén az az üldözős rész, totál megelevenedett a szemem előtt, akárcsak maga az egész könyv…
S most már teljesen egyet kell értenem a barátnőmmel, hogy ebből a sorozatból most már igencsak kíváncsi lennék, hogy milyen volna, ha film vagy sorozatfilm vászonra vinnék… :)))

Imádtam… egyedüli bajom csak az volt… hogy Noah itt most nem teljes mértékű mellékszereplő… tudom, tudom… be kellene érnem azzal, hogy az első három részben az volt… de ajvé… én azért ebben is eltudtam volna viselni… nagyooon is. Ami azt illeti. :P Igaz azért a telefonos beszélgetésnél adta magát a drága…:D de… tényleg nem bántam volna, ha személyesen is bosszantotta volna Alec-et is. :P :D
De ami késik, az nem múlik… ;)

Abszurdom, hogy kedvencemmé vált ez a kötet is, továbbra is. :) És még tuti-frutti, hogy újra fogom még olvasni. :)

>!
meteoritastar
Julie Garwood: Halállista

Második olvasásra is nagyon tetszett.
És meg is döbbentett…. ismét. Hiába, a két olvasás között eltelt egy kis idő és kiment a fejemből a csavar :D :D De milyen jó volt :D :D
Garwood humorára nagyon vevő vagyok. Amiből itt se volt hiány. Sokat mosolyogtam és nevettem is.
A szereplők egytől egyig szívembe lopták magukat. A csajok, a rendőrök, a nagy tesók, mindenki. Persze, azért a gyilkos kivételt képezett. ;)) ;))
Még mindig megérdemli a helyét a kedvencek között.

>!
nypiro P
Julie Garwood: Halállista

Eddig ez a hetedik rész amit olvasok; nem sorrendben. Ez most annyira nem jött át. Sem a krimis szál, sem a romantikus. A romantikus rész sem igazán alakult egészen a végéig. Inkább arról szólt, hogy a barátnők és Regan hogy próbálnak nyomozni, belső dolgaikról. Majd Regan és a saját családjához való kapcsolata, a munkája. Alec is külön szálon futott. Mikor kiderült a főnkének, hogy felmond, „gyerekpesztra” lett belőle, ami persze később kiderült, hogy nem rossz feladat. 2 hétig ült a kanapéján Regan-nek, nem történt semmi. Nem írta le az írónő, hogy igazán melyikük, hogy epekedett.
A krimis szál sem arra fejlődött ahogy az elején sejteni lehetett. Amennyire „nagy port” vert fel neki az írónő. A vége "krimis” rész eléggé kidolgozatlan volt nekem. Túl rövid, összecsapott. Jellemző ez a fajta rövid, gyors romantikus befejezés, de ez most még ahhoz képest is rövid volt. Nem jött át :)

>!
agostine
Julie Garwood: Halállista

Ez a rész számomra nem volt annyira összerakva, mint az előzőek. Kevesebb akció, több érzelgősség, kicsi nyafkázás volt benne. A főszereplők között sem történt semmi eget rengető. Hol van Noah??? He? Az írói stílus itt is lenyűgöző volt. Megyek a következő részre :)

1 hozzászólás
>!
Marcsi P
Julie Garwood: Halállista

Kifejezetten tetszett.
Féltem, mert az első két rész nagyon jó volt, majd a harmadik hidegzuhany…
Itt ismét szerethetőek voltak a szereplők és szinte mindenkinek szívesen olvasnám a saját könyvét! :D Regan testvéreiben sok potenciált látok, kár, hogy nincs saját könyvük (amennyire tudom)!
A krimi szál lehetett volna erősebb, kb. 15 oldalnyi izgalom volt összesen, a többi csak ismerkedés és filózás, ami persze tetszett, csak Garwood-tól eddig picit több krimit kaphattunk.
Az alapötlet nagyon tetszett, érdekes lenne, ha írnék egy ilyen listát és szépen lassan kezdenének hullani róla az emberek…

Nah nem, most komolyan… biztos én is kiakadnék, de Regan nagyon jól kezelte a helyzetet. Hiába emelte ki 1000x az írónő, hogy mennyire sírós és hamar összetörik, igazából csak a nagyon kemény helyzetek után tört el nála a mécses és amikor kellett, nagyon erősen viselkedett!

Most megint megszerettem ezt a sorozatot, alig várom a következő Buchanan testvér könyvét! :)

2 hozzászólás
>!
Roszka 
Julie Garwood: Halállista

Igazi romantikus olvasmány, megfűszerezve gyilkosságokkal. És persze a gazdagság sem hiányozhat. Könnyed, szórakoztató, olvasmányos.

3 hozzászólás
>!
ggizi P
Julie Garwood: Halállista

Nagyon kellemes olvasmány volt, kikapcsolódásnak tökéletes (pláne ha valaki nyomon követi és észben is tartja a Buchananok meg a többiek kapcsolatrendszerét, ami csak emeli az élvezhetőség szintjét az ismerős arcok láttán). Mint ahogy Garwood alakjai úgy általában, a főszereplők most sem okoztak csalódást, bár szinte már túl tökéletes volt a jellemük és a külsejük. Vagyis Alecnál talán mégsem annyira, mert azért enyhén zavart ez a „direkt kétértelműen beszélek, hogy biztosan félreértsd és zavarba gyere” oldala, de azért ez még bőven belefért a jó pasi imázsba.
A krimi szál is elég jó volt, de nem az izgulós fajta.


Népszerű idézetek

>!
zuna19 P

– (…) Hogyan lehetséges, hogy ilyen finom illatod van?
– Fürödni szoktam.

333. oldal

>!
nykyriana

– Úgy hallottam, a whisky segít – mondta Alec.
– Azt is próbáltam, de csak egy alapos másnaposság lett a jutalmam.
– A kicsi ínyét kellett volna bedörgölnöd vele. Az elzsibbasztja.
– Még soha nem hallottam ilyesmit. Különben is, mi van, ha ízlik neki? Mi van, ha rákap az ízére? Még észbe sem kapok, és már vihetem is a két éves kislányomat elvonóra. Nem, nem, ez túl kockázatos – (…)

Kapcsolódó szócikkek: Alec Buchanan
1 hozzászólás
>!
zuna19 P

Még egy kutyatáp reklámon is képes vagy sírva fakadni.

27. oldal

>!
Fairymysz

– Hát ez lenyűgöző – jelentette ki a férfi, miközben kinyitott egy ajtót és félreállt, hogy Regant előreengedje.
– Mi olyan lenyűgöző? – sétált el mellette Regan. – Hogy Cordie-nak és Sophie-nak volt annyi sütnivalójuk, hogy ne írjanak valós neveket?
– Nem. Lenyűgöző, hogy Cordie fel tudta sorolni mind a hét törpét. Én legfeljebb négyig jutok el. Lássuk csak. Tudor és Szundi, Kuka és Szörpi…
– Szörpi nem tartozik a hét törpéhez – szakította félbe a lány. – Az egy ital.
– Hűha! Na, és Turpi?
– Sajnos ő sem – csóválta a fejét Regan, majd elnevette magát. – Fel akart vidítani?
– Talán egy kicsit.
– Miért?
– Mert pontosan úgy fest, mint aki a kivégzőosztag elé indult. Pedig már egy hónapja feloszlattuk őket.

190. oldal

>!
zuna19 P

– Esni fog. Az ördög vigye el! Tönkremegy a frizurám.

95. oldal

>!
Törpillaa 

A dolgok kezdenek jóra fordulni. Továbbra is pozitív maradt. Az ész diadalmaskodik a test fölött, mondogatta magának.

>!
zuna19 P

– Hogy akarod? Menjek én fel a játék után, vagy inkább te jössz le?
Regan nem kérdezte, milyen játék, mivel bátyjánál állandóan ment valamilyen játék.
– Rögtön ott leszek – ígérte.
– Aiden is itt van.
– Ezt vegyem figyelmeztetésnek?
– Veheted.
– Na igen. Jobb lesz, ha inkább te figyelmezteted őt. Az idő nem lágyította meg a szívemet, Spencer. Még mindig vérre szomjazom.
– Alig várom, hogy így lássalak – nevetett Spencer.
Abban a pillanatban, amikor letette a kagylót, tüsszögni kezdett. Lehet, hogy a fivéreire allergiás? A nevetséges gondolatra kacagni kezdett. Bement a fürdőszobába az allergia gyógyszereiért, majd felkapta a kulcsait, zsebre vágta őket, és kinyitotta az ajtót.

339-340. oldal

>!
zuna19 P

– Elkövettem a világ legnagyobb ostobaságát.
Cordie és Sophie közelebb léptek.
– Mit tettél? – suttogta Cordie.
– Beleszerettem.
– Sejtettük, hogy így van – mondta együttérzően Cordie.
– Elmondtad neki? – kérdezte Sophie.
– Nem.
– Jól tetted.

392. oldal

>!
Törpillaa 

Számolj tízig és koncentrálj valami jóra, mondta magának. Valami pozitív dologra.


A sorozat következő kötete

Buchanan/FBI sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Számolj tízig
Amanda Stevens: Örök kísértés
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!
Helena Silence: Ezüsthíd
M. J. Arlidge: Szegény kisfiú
Anne Frasier: A testolvasó
Sara Shepard: Pretty Little Liars
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház