Az ​oroszlán asszonya (A korona kémei 1.) 131 csillagozás

Julie Garwood: Az oroszlán asszonya Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Julia Garwood, a Titok és a Váltságdíj népszerű szerzője ezúttal a napóleoni háborúk utáni Angliába kalauzolja el olvasóit A korona kémei sorozat első kötetében.

Az elragadó szépségű Christina egy csapásra meghódítja a londoni társaságot. Senki nem tudja, ki ő, honnan jött. Futótűzként terjed a hír, hogy egy távoli királyság hercegnője, Christina nem cáfolja, de nem is erősíti meg az értesülést. Mélyen hallgat múltjáról. Egy éjszaka Lyonwood márkija, a büszke és szenvedélyes nemesúr csókot lop tőle. A férfit lángra lobbantja a hűvös külső mögött megbúvó, vadul tomboló tűz, és esküvel fogadja, hogy elnyeri Christina szerelmét.
Ám a dacos és gyanakvó lány szívét korántsem olyan egyszerű meghódítani. Bár a férfi gyengéd törődése és tüzes ölelései felkorbácsolják szenvedélyét, ellenáll a szerelem hatalmának… mert ha behódolna a büszke harcosnak, fel kellene fednie féltve őrzött titkát és el kellene hagynia a sors által kijelölt utat…

Eredeti megjelenés éve: 1988

>!
GABO, Budapest, 2009
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636892678 · Fordította: Tóth Gizella
>!
Hajja & Fiai, Debrecen, 1996
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639037001 · Fordította: Tóthné Vágó Tímea

Kedvencelte 20

Most olvassa 2

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

A_Shara>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Garwood igazi terepe a történelmi romantika – szerintem.
Csak bele akartam lapozni a könyvbe és ez lett belőle…letehetetlen volt.
Eredeti, szeretni való szereplőkkel teli szívmelengető történet.
És a polcon várnak a folytatásai:)

1 hozzászólás
Sippancs P>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Lehet egy íróba újra beleszerelmesedni? Ha igen, akkor én most újra beleszerettem Garwoodba.
Annyira fantasztikus volt ez a könyv, hogy csakis szuperlatívuszokban tudok róla nyilatkozni! Leültem, a kezembe vettem, és úgy magába szippantott, hogy nem szabadultam tőle egészen az utolsó sorig. Izgalom, szenvedély, humor, intrika és szerethető szereplők – minden megvolt benne, ami egy jó történelmi romantikushoz kell!
Lyon az egyik legjobb karakter, akiről valaha olvastam! A szó szoros értelmében egy hím oroszlán, aki kívülről vad és megközelíthetetlen, belülről azonban gyengéd és védelmező. Tetszett, hogy először ő volt az, aki szerelmet vallott a másiknak!
Christina karakterét szintén nagyon szerettem. Annyit nevettem az elszólásain és azon, ahogy visszafeleselt Lyonnak! Egy igazi talpraesett és bátor nő, aki megszelídítette az ő oroszlánját.
A mellékszereplők közül Rhone és Richards volt a favorit, Patricia nénit viszont legszívesebben lepuffantottam volna egy pisztollyal.
Zseniális könyv, kedvenc lett!

3 hozzászólás
Alexandra0924>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Egy újabb történelmi romantikus, ami mehet a kedvencek közé! ❤❤
El sem tudom mondani mennyire élveztem a történetet! Rég nevettem ennyit :)
Azok a szóváltások… szegény Lyon teljesen összezavarodott, de már a végén én sem tudtam, hogy mi is volt a kérdés! Christina mesterien értett a tereléshez. Nagyon szép összeillő párt alkottak, az egész történet alatt. Nem volt egy pillanat megingásom sem velük kapcsolatban, szerethetőek voltak.

Nikyy18>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Nagyon jó volt, Christina és Lyon nagyon összeillő páros. Tetszett, hogy először Lyon vallott szerelmet. Volt pár rész amin hangosan lehetett nevetni.

ancineni P>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Igazán kalandos és izgalmas volt a történet, tele titkokkal.
Christina és Lyon mindketten nagyon szenvedélyesek, jól illenek egymáshoz. Parázs vitákat folytatnak végig a történetben, csak úgy izzanak a könyv lapjai. Christina elvarázsolja Lyon-t személyisége összetettségével: magabiztosságával, és a felszín alatt megbújó sebezhetőségével. A lány így megszelídíti a könyv végére a goromba, morgós oroszlánt.
Folyamatosan ismerünk meg részleteket, s titkokat mindkét főszereplő életéből. Tartogatnak izgalmakat mind Christina nagynénjének, mind apjának cselekedetei. Jó kis romantikus történet, tetszett!

Arym>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Eredeti szándék: a polcok átrendezése
Jelenlegi helyzet: a könyvek egy része különrakosgatva és olvasásra várva (nem igazán tudtunk haladni…egy gaz nyomtatott haramia mindig az utunkba került…:D – na nem mintha nagyon bántuk volna…)
Ez a könyv is egyike volt azoknak az útonállóknak. Nagyon szeretem Julie Garwood könyveit, de ez eddig valahogy elbújt a többi között és nem került még a kezeim közé. Szerencsére ezt most sikerült pótolni. Imádtam a főszereplőket, olyan jól illenek egymáshoz. Remekül elszórakoztam rajtuk, olyan kis aranyosak :D
Ha a többi könyv egy kicsit is hasonló lesz, elég sokáig fog tartani ez a munka…:)

Szédültnapraforgó>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Első olvasmányom az írónőtől. Nagyon nehezen indult be nálam a történet. Első felindulásból össze is akartam csukni…Nem igazán tetszett, főleg indián történet. Fura nevek, van egy Londonban játszódó szál, 1800 évek eleje, ahol Lettie belehal a szülésbe, kiderül, hogy a gyermek nem a férjé (Lyon), hanem a testvér, James az apa. A gyermek sorsáról szól a történet, Christina (ő a nőstény oroszlán) örökbe fogadja a halott nő gyermekét és sajátjaként neveli fel a férjével, aki eleinte nem akar tudomást venni a gyerekről.

papramona>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Hajnali fél 4-kor végeztem a könyvvel, nem emiatt nem tudtam tudtam aludni eredetileg, de később már annyira lekötötte a figyelmem, hogy az utolsó száz oldalt már úgy voltam vele nem hagyom holnapra, még akkor sem ha már csak egyik szemem volt nyitva. Megérte. Hatalmas kedvenc lett. Nagyon szeretem az írónő stílusát, ahogy fogalmaz és hogy mindig ott van a pattogó izgalom a cselekményben. Szerencsére a dráma most sem volt túl sok, azonban perzselő szenvedély akadt bőven.
Kicsit szerettem volna még Fehér Sas sorsáról olvasni, jól esett volna a könyv végére, vagy esetleg egy epilógus Christina és Lyon jövőjéről vagy mindkettő.

Boca_Isabela>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Ez igen!
Julia Garwood ismet hozta a formajat.Csak annyit tudok mondani hogy Imatam, magaval ragadott a tortenet,alig tutam letenni hogy olvasason kivul massal is foglalkozzak.Nekem ugy tetszett ahogy van, semmi kivetnivalot nem talaltam benne.Christina es Lyonwood markija csodalatos part alkottak.Az idianos reszeket nagyon szerettem es szives tudtam volna meg tobbet Christina csaladjarol.A vege sajnos tul hamar eljott, de altalaban miden konyvel igy vagyok ami tetszik, hogy sosem eleg.
Csak ajanlani tudom.

Harriet P>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

A mindenit, de jól szórakoztam megint! Christina, a fehér bőrű és szőke hajú lány ízig-vérig indián! Szőrén üli meg a lovat, a földön alszik, és úgy bánik a tőrrel, hogy azt bárki megirigyelné. Kedves, bátor, humoros és gyönyörű, egyszóval tökéletes karakter. Bájos főhősünket a dakoták nevelték fel, majd visszatér Angliába, hogy teljesítse vér szerinti anyja kérését és igazságot szolgáltasson. Megismerkedik Lyonnal, akit kívül-belül igazi harcosnak talál, s bár nem akarnak egymásba szeretni, a végzet úgyis beteljesül akár hiszünk benne, akár nem. Nagyon sokat nevettem a könyvön, mert az írónőnek amúgy is kedvelem a humorát, de ezzel az indián vonallal most még több vicces szituációt, párbeszédet alkotott. Remélem, gyorsan meg tudom venni a folytatást, mert úgy olvasnám már tovább!


Népszerű idézetek

Fairymysz P>!

Christinát szemmel láthatóan megbabonázta a zene. Lyon látta, hogy tétován nyúl a sövényhez, letép egy levelet, s összesodorja az ujjai között, miközben tovább ringatózik a zenére.
A férfi arra gondolt, a lány azt sem tudja, mit csinál. Mint ahogy nyilvánvalóan annak sincsen tudatában, hogy figyelik.
Különben nem nézte volna olyan szemérmetlenül merően az énekest, s nem ette volna meg a levelet, hogy utána újabbért nyúljon.
– Uram, melyik hölgy Christina hercegnő? – kérdezte Andrew Lyont, mikor Rhone felnevetett.
Úgy tűnik, már Rhone is észrevette Christinát.
– Uram?
– A szőke – motyogta Lyon, s megrázta a fejét. Egyszerűen nem akart hinni a szemének: Christina már az ötödik levelet tömte a szájába.
– Melyik szőke? – kérdezte Andrew.
– Amelyik ott legelészik a bokornál.

188. oldal

gretus126>!

A gyengeség kimutatása félelmetes fegyvert adhat mások kezébe.

Sippancs P>!

– Lyon?
– Igen?
– Mindig úgy fogom érezni, mintha összeolvadna a lelkünk?
– Remélem. Nagyon kevés párnak adatik meg, hogy megéljék ezt a csodát.
– A végzet – suttogta Christina, és letörölte könnyeit. – Kinevethetsz, ha akarsz, de a végzet rendelte úgy, hogy mi egymásra találjunk.

269-270. oldal

Sippancs P>!

– Tudtad, hogy olyan vagy, mint egy kaméleon? Az egyik pillanatban még haragosan nézel rám, a következőben már mosoly van az arcodon. Gondolod, hogy képes leszek valaha is megérteni téged?
– Azt hiszem, ezt most sértésnek kellene felfognom.
– Nem sértegetlek – morogta Lyon, tudomást sem véve a lány hangjából kicsendülő vidámságról. Uramisten, milyen ártatlanul néz rá! Lyon foga megcsikordult. – Szándékosan próbálsz megbolondítani, ugye?
– Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, elnyerheted a szívem azzal, hogy holmi gyíknak titulálsz.

127. oldal

Sippancs P>!

– Már megint kezdi – szakította félbe ezúttal a férfi.
– Mit?
– Megpróbál tévútra vinni.
– Én nem viszem önt sehova. Túl nagyra nőtt. Tisztában vagyok a képességeimmel, Lyon.
– Ön mindent szó szerint vesz?
– Nem tudom. Úgy tennék?
– Igen.

119. oldal

Sippancs P>!

– Hazaviszem, szerelmem.
– Nem vagyok a szerelme.
– Dehogyisnem.
– Inkább gyalog mennék.
– Rhone, szerinted mit szól majd a grófnő, ha megtudja, hogy az unokahúga egyedül kószál a városban, és idegen férfiakat látogat?
– Ön tisztességtelenül küzd, Lyon. Ez nem szép tulajdonság.
– Én soha nem küzdök tisztességesen.
A lány megadóan felsóhajtott.
– A hallban megvárom, maga… hitvány alak.

151. oldal

Sippancs P>!

– Mindegy. Azt hiszem, úgysem számít.
– Nem számít, hogy kinevetlek?
– Dehogy. Az nem számít, hogy nem hiszel a végzetben.
– Miért nem?
– Mert aminek meg kell történnie, meg is fog történni, függetlenül attól, hogy hiszel-e benne, vagy sem. Látod, ilyen egyszerű a dolog.

122. oldal


A sorozat következő kötete

A korona kémei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Hearne: Tricked – Átverve
Karl May: A sivatag szelleme
J. H. Busher: Macskatalpú a vadnyugaton
Vavyan Fable: Fattyúdal
William Eastlake: A művész arcképe Huszonhat Lóval
Christopher Moore: Prérifarkas blues
Catherine Anderson: Indián hold
Heather Graham: A szökevény
Emma Merritt: A szerelem rabjai
Lynn Armistead McKee: A köd asszonya