Az ​oroszlán asszonya (A korona kémei 1.) 163 csillagozás

Julie Garwood: Az oroszlán asszonya Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Julia Garwood, a Titok és a Váltságdíj népszerű szerzője ezúttal a napóleoni háborúk utáni Angliába kalauzolja el olvasóit A korona kémei sorozat első kötetében.

Az elragadó szépségű Christina egy csapásra meghódítja a londoni társaságot. Senki nem tudja, ki ő, honnan jött. Futótűzként terjed a hír, hogy egy távoli királyság hercegnője, Christina nem cáfolja, de nem is erősíti meg az értesülést. Mélyen hallgat múltjáról. Egy éjszaka Lyonwood márkija, a büszke és szenvedélyes nemesúr csókot lop tőle. A férfit lángra lobbantja a hűvös külső mögött megbúvó, vadul tomboló tűz, és esküvel fogadja, hogy elnyeri Christina szerelmét.
Ám a dacos és gyanakvó lány szívét korántsem olyan egyszerű meghódítani. Bár a férfi gyengéd törődése és tüzes ölelései felkorbácsolják szenvedélyét, ellenáll a szerelem hatalmának… mert ha behódolna a büszke harcosnak, fel kellene fednie féltve őrzött titkát és el kellene hagynia a sors által kijelölt utat…

Eredeti megjelenés éve: 1988

GABO, Budapest, 2009
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636892678 · Fordította: Tóth Gizella
Hajja & Fiai, Debrecen, 1996
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639037001 · Fordította: Tóthné Vágó Tímea

Mrs_Curran_Lennart P>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Julie Garwood nem véletlenül az egyik kedvenc történelmi romantikus szerzőm. Nagyon jó a történetvezetése, rendkívüliek a főhősei, és egyszerűen beszippant az egész. Bár a felföldi történetei a kedvenceim, ez a történet is jól sikerült. Christina hercegnő gyerekkora vitt egy kis csavart a történetbe, nagyon jól szórakoztam az elszólásain.

Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Lehet egy íróba újra beleszerelmesedni? Ha igen, akkor én most újra beleszerettem Garwoodba.
Annyira fantasztikus volt ez a könyv, hogy csakis szuperlatívuszokban tudok róla nyilatkozni! Leültem, a kezembe vettem, és úgy magába szippantott, hogy nem szabadultam tőle egészen az utolsó sorig. Izgalom, szenvedély, humor, intrika és szerethető szereplők – minden megvolt benne, ami egy jó történelmi romantikushoz kell!
Lyon az egyik legjobb karakter, akiről valaha olvastam! A szó szoros értelmében egy hím oroszlán, aki kívülről vad és megközelíthetetlen, belülről azonban gyengéd és védelmező. Tetszett, hogy először ő volt az, aki szerelmet vallott a másiknak!
Christina karakterét szintén nagyon szerettem. Annyit nevettem az elszólásain és azon, ahogy visszafeleselt Lyonnak! Egy igazi talpraesett és bátor nő, aki megszelídítette az ő oroszlánját.
A mellékszereplők közül Rhone és Richards volt a favorit, Patricia nénit viszont legszívesebben lepuffantottam volna egy pisztollyal.
Zseniális könyv, kedvenc lett!

A_Shara>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Garwood igazi terepe a történelmi romantika – szerintem.
Csak bele akartam lapozni a könyvbe és ez lett belőle…letehetetlen volt.
Eredeti, szeretni való szereplőkkel teli szívmelengető történet.
És a polcon várnak a folytatásai:)

Alexandra0924>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Egy újabb történelmi romantikus, ami mehet a kedvencek közé! ❤❤
El sem tudom mondani mennyire élveztem a történetet! Rég nevettem ennyit :)
Azok a szóváltások… szegény Lyon teljesen összezavarodott, de már a végén én sem tudtam, hogy mi is volt a kérdés! Christina mesterien értett a tereléshez. Nagyon szép összeillő párt alkottak, az egész történet alatt. Nem volt egy pillanat megingásom sem velük kapcsolatban, szerethetőek voltak.

Nikyy18>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Nagyon jó volt, Christina és Lyon nagyon összeillő páros. Tetszett, hogy először Lyon vallott szerelmet. Volt pár rész amin hangosan lehetett nevetni.

kormoci_edit P>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Az írónőtől ez a második könyvem.
Jól felépített, izgalmas történet. A fejezetek bevezetése Naplóbejegyzés, melyeket a női főszereplő, Christina édesanyja írt 1795-ben. Ez hozzájárul az 1814-ben Angliában játszódó történet hátterének megismeréséhez.
A két főszereplő nagyon szerethető. Christina szőrén üli meg a lovat, remekül bánik a tőrrel, jó a megfigyelőképessége és eleinte mindent szó szerint értelmez. Lyon büszke, igazságszerető, erős, harcos.
Szórakoztató, néhol megnevettető szófordulatok teszik olvasmányossá.

ancineni P>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Igazán kalandos és izgalmas volt a történet, tele titkokkal.
Christina és Lyon mindketten nagyon szenvedélyesek, jól illenek egymáshoz. Parázs vitákat folytatnak végig a történetben, csak úgy izzanak a könyv lapjai. Christina elvarázsolja Lyon-t személyisége összetettségével: magabiztosságával, és a felszín alatt megbújó sebezhetőségével. A lány így megszelídíti a könyv végére a goromba, morgós oroszlánt.
Folyamatosan ismerünk meg részleteket, s titkokat mindkét főszereplő életéből. Tartogatnak izgalmakat mind Christina nagynénjének, mind apjának cselekedetei. Jó kis romantikus történet, tetszett!

Arym P>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Eredeti szándék: a polcok átrendezése
Jelenlegi helyzet: a könyvek egy része különrakosgatva és olvasásra várva (nem igazán tudtunk haladni…egy gaz nyomtatott haramia mindig az utunkba került…:D – na nem mintha nagyon bántuk volna…)
Ez a könyv is egyike volt azoknak az útonállóknak. Nagyon szeretem Julie Garwood könyveit, de ez eddig valahogy elbújt a többi között és nem került még a kezeim közé. Szerencsére ezt most sikerült pótolni. Imádtam a főszereplőket, olyan jól illenek egymáshoz. Remekül elszórakoztam rajtuk, olyan kis aranyosak :D
Ha a többi könyv egy kicsit is hasonló lesz, elég sokáig fog tartani ez a munka…:)

Ani249>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Többször olvastam, és szerintem még párszor fogom is! Nem tökéletes, de mégis annyira jó.
Ebben a részben nagyon tetszett Christina bátorsága és elszántsága. Lyon sem volt egy egyszerű eset! Tudta mit/kit akar, és igyekezett ezt bármi áron elérni! Izgalmas, humoros és szórakoztató történet!

Nikodéme>!
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya

Egyszerűen nem lehet letenni ezt a könyvet. Ha nem kellene pénz könyvekre eskü nem mentem volna be dolgozni, csak hogy megszakítás nélkül befejezhessem.
Mind Christina, mind Lyon szerethető karakter, de ami a legjobban tetszett az a dakota kapcsolat. Szomorú is voltan, hogy befejezéskép nem látogattak vissza Christina szüleihez. Az lett volna a tökéletes lezárás.

Fairymysz>!

Christinát szemmel láthatóan megbabonázta a zene. Lyon látta, hogy tétován nyúl a sövényhez, letép egy levelet, s összesodorja az ujjai között, miközben tovább ringatózik a zenére.
A férfi arra gondolt, a lány azt sem tudja, mit csinál. Mint ahogy nyilvánvalóan annak sincsen tudatában, hogy figyelik.
Különben nem nézte volna olyan szemérmetlenül merően az énekest, s nem ette volna meg a levelet, hogy utána újabbért nyúljon.
– Uram, melyik hölgy Christina hercegnő? – kérdezte Andrew Lyont, mikor Rhone felnevetett.
Úgy tűnik, már Rhone is észrevette Christinát.
– Uram?
– A szőke – motyogta Lyon, s megrázta a fejét. Egyszerűen nem akart hinni a szemének: Christina már az ötödik levelet tömte a szájába.
– Melyik szőke? – kérdezte Andrew.
– Amelyik ott legelészik a bokornál.

gretus126>!

A gyengeség kimutatása félelmetes fegyvert adhat mások kezébe.

– Lyon?
– Igen?
– Mindig úgy fogom érezni, mintha összeolvadna a lelkünk?
– Remélem. Nagyon kevés párnak adatik meg, hogy megéljék ezt a csodát.
– A végzet – suttogta Christina, és letörölte könnyeit. – Kinevethetsz, ha akarsz, de a végzet rendelte úgy, hogy mi egymásra találjunk.

Sippancs P>!

– Tudtad, hogy olyan vagy, mint egy kaméleon? Az egyik pillanatban még haragosan nézel rám, a következőben már mosoly van az arcodon. Gondolod, hogy képes leszek valaha is megérteni téged?
– Azt hiszem, ezt most sértésnek kellene felfognom.
– Nem sértegetlek – morogta Lyon, tudomást sem véve a lány hangjából kicsendülő vidámságról. Uramisten, milyen ártatlanul néz rá! Lyon foga megcsikordult. – Szándékosan próbálsz megbolondítani, ugye?
– Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, elnyerheted a szívem azzal, hogy holmi gyíknak titulálsz.

Sippancs P>!

– Már megint kezdi – szakította félbe ezúttal a férfi.
– Mit?
– Megpróbál tévútra vinni.
– Én nem viszem önt sehova. Túl nagyra nőtt. Tisztában vagyok a képességeimmel, Lyon.
– Ön mindent szó szerint vesz?
– Nem tudom. Úgy tennék?
– Igen.

– Hazaviszem, szerelmem.
– Nem vagyok a szerelme.
– Dehogyisnem.
– Inkább gyalog mennék.
– Rhone, szerinted mit szól majd a grófnő, ha megtudja, hogy az unokahúga egyedül kószál a városban, és idegen férfiakat látogat?
– Ön tisztességtelenül küzd, Lyon. Ez nem szép tulajdonság.
– Én soha nem küzdök tisztességesen.
A lány megadóan felsóhajtott.
– A hallban megvárom, maga… hitvány alak.

Sippancs P>!

– Mindegy. Azt hiszem, úgysem számít.
– Nem számít, hogy kinevetlek?
– Dehogy. Az nem számít, hogy nem hiszel a végzetben.
– Miért nem?
– Mert aminek meg kell történnie, meg is fog történni, függetlenül attól, hogy hiszel-e benne, vagy sem. Látod, ilyen egyszerű a dolog.

Körtefa>!

– Kérem, ne izgassa fel magát, Lady Cecille. Árt a sminkjének, Nézze meg, máris tiszta foltos az arca!

Körtefa>!

Rhone kinyitotta az ajtót, s félrehúzódott. Lyon az erőlködés legcsekélyebb jele nélkül emelte fel a földről az ájult alakokat, s egyenként kihajította őket az utcára.
– Jól dolgozunk mi együtt – jegyezte meg Rhone.
– Mi?
– Én nézem, te csinálod – magyarázta Rhone.

vklara>!

– A pokolba is Rhone! Nagyon jól tudod, hogy nem nősülök meg még egyszer – mondta Lyon, s hangja kemény lett, mint a márvány, melyhez támaszkodott. – Hagyjuk a témát, Rhone! A házasság puszta említésétől is elhagy a humorérzékem.
– Hisz nincs is humorérzéked – jelentette ki Rhone olyan vidáman, hogy arra már Lyon is elmosolyodott.

A korona kémei sorozat · Összehasonlítás