Az ​ideális férfi (Buchanan/FBI 9.) 129 csillagozás

Julie Garwood: Az ideális férfi

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​ember néha a legszörnyűbb körülmények közt találja meg a szerelmet…

Dr. Ellie Sullivan befejezi rezidensi évét a kórház baleseti sebészetén, élete azonban fenekestől felfordul, amikor a parkban kocogva szemtanúja lesz, amint egy FBI-ügynököt lelőnek. Ő az egyetlen, aki látta a lövöldöző arcát, és azonosíthatja a kegyetlen, modernkori Bonnie és Clyde párost. Ellie hirtelen egy nyomozás közepén találja magát… egy nyomozás közepén, melyet a kihívóan jóképű Max Daniels ügynök vezet.
Bár Ellie kétségtelenül vonzódik a férfihoz, a higgadt, gyakorlatias ügynök távolról sem az az ideális férfi, akiről mindig is álmodozott. El sem tudja képzelni az életében, vagy szülei dél-karolinai otthonában, ahová húga esküvőjére indul haza.
Ám a férfi mégis felbukkan Winston Fallsban.
Max tájékoztatja Ellie-t, hogy a tetteseket elfogták, és a lánynak tanúskodnia kellene. A gond csak az, hogy korábban is elfogták már a bűnöző párost, ám mire tárgyalásra került a sor, a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
GABO, Budapest, 2012
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895761 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 2


Kedvencelte 16

Most olvassa 3

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Julie Garwood: Az ideális férfi

Most pont erre a könyvre volt szükségem. Teljesen kikapcsoltam alatta. Imádom az írónőt. Amit eddig tőle olvastam, egytől egyig nagyszerű történetek voltak. Ez a kilencedik rész a sorozatban és egyre jobb és jobb részek vannak, persze nem mind max csillagos, de most ez mindent megér, annyira jó.
Imádom a története és a karaktereket is.
Ellie és Max tökéletes pár. Istenem mennyire jó pasi Max, bárcsak létezne. Ellie egy nagyon kedves, okos és talpraesett lány.
Annie megérdemelne egy saját könyvet is szerintem. Nagyon könnyen pár oldalon letudták az ő történetét, pedig szerintem nagyon izgalmas lenne ő külön is pluszba, olvasnám simán.
Ava egyszerűen undorító, nagyon nem szeretem. Ő irritált rendesen.
Max + Ellie = ♥
A végét nagyon imádtam. Tökéletes lezárás.
Nem értettem, hogy kapcsolódik ez a könyv a sorozathoz, hiszen nincs egy szereplő sem benne a régiek közül még említeni sem nagyon említenek senkit, de a végén egy mondatban feltűnik Michael Buchanan. Róla is olvasnák. De kiről nem, ugye?
Sokszor fogom még ezt a könyvet olvasni. Izgalmas, romantikus, vicces, mind egy könyvben.

1 hozzászólás
Szöszmösz_Gorkie P>!
Julie Garwood: Az ideális férfi

Ó, igen… Nagyon tetszett Ellie és Max története. Ismét kapunk egy remek orvost, és egy FBI-ügynököt.

Elliet hamar megszerettem. Talpraesett, pörgős, vág az esze, nem csak a keze. :) Jó szíve van, mindig segíteni szeretne az embereken. Az életét azonban beárnyékolja a múltja. Mindig úgy intézi a dolgait, hogy bármikor elmenekülhessen. Azok után, amiket átélt, mégsem tört meg, de a félelem folyton ott bujkál a háttérben.
Annie testvérét nagyon kedveltem, de Ava borzasztó volt… Hogy lehet egy spoiler ennyire különböző?

Max szintén szerethető karakter. Határozott, magabiztos, erős személyiség. Az ő gyermekkora sem volt éppen leányálom.

Ellie szemtanúja lesz annak, hogy lelőnek egy FBI-ügynököt és ezáltal egy híres bűnöző páros céltáblájává válik. Sablonosnak tűnhet, de nem éreztem annak. :)

Tetszett a történet, itt most a krimi szál elég erősre sikerült, aminek nagyon örültem. Nem csak egy, hanem 2 szálon futnak az események. Végig izgalmas volt, fenntartotta a figyelmem.

A romantikus vonal is jó volt, pont annyi került a kötetbe, amennyit szívesen olvasok. Ellie és Max nagyszerű páros. Az írónő ügyesen válogatja össze a karaktereit és mindig tudja, hová csempésszen egy kis humort is.

Bár akadnak folyamatosan visszatérő elemek a sorozat köteteiben, még sem tudom megunni. Minden történetbe kerül annyi változatosság, hogy simán folytatni tudjam.
Így a 9. rész után is még mindig elfogult vagyok, imádom ezt a sorozatot. :D

>!
GABO, Budapest, 2012
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895761 · Fordította: Tóth Gizella
Törpillaa P>!
Julie Garwood: Az ideális férfi

Imádom. ❤❤ Ez a rész is ugyanolyan jó, mint a többi. Nagyon izgalmas történet volt, humoros, romantikus, szenvedélyes. Imádtam Maxet és Ellie-t nagyon szerethető páros, és tökéletesen összeillettek. ❤❤ Nagyon jól kidolgozta ezt a történetet az írónő, és imádom ezt a sorozatot. Szerintem ez a rész az egyik legjobb része. A vége nagyon cuki lezárása volt a történetnek, és csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a sorozatot. Megéri elolvasni. :)

2 hozzászólás
Navi P>!
Julie Garwood: Az ideális férfi

Nem egy igazi öt csillagos történet, de most jól esett :)
Szerencsére egyik főszereplőnk sem vitte túlzásba, Ellie nem lett akaratos, Max pedig neandervölgyi, így pont jó volt a párosuk. Szépen kiegészítették egymást, nem voltak fölösleges körök, haragszom-rádok.
A krimi szálak kellő mennyiségű izgalmat hoztak, bár a lezárások, nem mindenhol voltak teljesen kidolgozottak.
Ava, … az igazi nagybetűs drámakirálynő. Valahol megértem én, de már rég ki kellett volna nőnie belőle.
Jöhet a többi kötet is :)

Bitten>!
Julie Garwood: Az ideális férfi

Olyan jó, hogy egyszerűek ám mégis tartalmasak. És a legjobb, hogy igényes fogalmazás jellemzi a köteteket.

Dora_Sullivan>!
Julie Garwood: Az ideális férfi

Mi más is lehetne ez a kötet is, mint szintén az egyik kedvenc? :)

Már az eleje izgalmasan indult, amihez már szintén az elején társult némi humor, és szikra a két fő szereplő között.
Aztán csak tetézte az egészet az, ahogyan a későbbiekben is amikor egybe került a két főszereplő, mennyire kiütközött rajtuk az egymás iránt érzett vonzalmuk – ami csak még erősebbé vált Ellie szüleinél töltött napokon -. :)
S bár a közepe nem volt éppenséggel annyira izgalmas mint az előző kötetekben – de azért itt is érezhető volt ekkor az izgalmak feszültsége.

Szerettem a két főszereplőt Ellie-t és Max-et is. Aranyosak s tökéletesek voltak együtt. Tetszett, ahogyan Max és Ellie apja hamar megtalálta a hangot egymással – még ha persze ennek más oka volt, de enélkül is jól kijöttek volna szerintem -. :) Ellie anyját én inkább idegesítőnek találtam mint sem szimpatikusnak, s szerethetőnek. Zavart, hogy nem hallgatta meg Ellie-t, s csak azzal volt elfoglalva, hogy meggyőzze ő, hogy részt vegyen a húga Ava esküvőjén… Aki szerintem egy kígyó… abszolút nem kedveltem… tipikus bál királynő, aki szeret a középpontban lenni, s feszt minden róla kell, hogy szóljon stb…stb… s nem tetszett, ahogyan Ellie-t okolta mindenért…
A másik húga, Annie sokkal szimpatikusabb volt, s akinek örültem is, hogy ő is révbe ért a végén – bár azt én így a végén nem találtam éppen jó ötletnek, hogy ilyen röviden belecsapták – igazán kaphatott volna szerintem egy saját történetet… Szívesen olvastam volna…

De visszatérve Ellie-re és Max-re.„ bár nem ők állnak a kedvenc párosaim élén – ebbe a sorozatban –, de azért ők is szerethetőek voltak. Ellie-ben is tetszett az ő makacssága, s az ahogyan orvosként s emberként is viselkedett. Max-ben pedig tetszett, hogy ő is akárcsak a többi pasi e sorozatban hozta azt a macsó, határozott figurát. :)))

S ahogy a többi, persze ez se maradhat ki az újraolvasandók listájáról. :)

Nórcsy08>!
Julie Garwood: Az ideális férfi

Sajnos ez az ideális férfi és a róla szóló könyv engem egyáltalán nem varázsolt, illetve csábított el. Alapvetően örültem volna annak, hogy végre egy gyengébb krimi/thriller akadt a kezembe, amely lelkileg nem olyan megterhelő és felemésztő, ugyanis az író inkább a romantikus szálra koncentrált, de a teljes élvezhetőség elmaradt.
A baj ott kezdődött, hogy egyik szereplő sem (és ezt szó szerint kell érteni, hogy egyik sem) volt szimpatikus. Mindegyikük egyfajta ellenszenvet váltott ki belőlem. Általában nem szokott zavarni – legalábbis eddig még nem vettem észre – az egyes szám harmadik személyben írt könyv, de most rettenetesen elviselhetetlen volt, sokszor nem tudtam eldönteni, ki is szólalt meg, többször újra kellett olvasnom egyes jeleneteket.
És hogy mi miatt mérgelődtem a legtöbbet? Minden olyan kusza volt! Teljesen szürreális eseteket, cselekményeket vázolt fel nekünk az írónő, amelyek a valóságban elképzelhetetlenek lennének. Írok is egy példát. spoiler Számomra teljesen értelmetlen, érthetetlen volt ahogy Ellie és Max összekuszálták a szálakat, számomra nem így nézne ki egy ideális párkapcsolat és szerintem a fordítás is jelentősen rontott a színvonalon. Ezen felül a családi háttér és Ellie múltja sem volt hiteles, egyáltalán nem így képzelnék el egy sebzett nőt. Ha pedig már ott tartottunk, hogy Ellie valóban spoiler, miért is nem lett kifejtve jobban az a szál?!
Szívem szerint 2,5 csillagot adnék, de a történet vége mentette a menthetőt, talán azt is mondhatom, hogy minden a helyére került, na meg a lightosabb krimi is kedvemre való volt. Kicsit felhalmozódtak az események, akciódússá vált a cselekmény, de a szálakat lehetett volna még csavarni. Azért nem vette el teljesen a kedvem a többi könyvtől, de az is biztos, hogy ez a sorozat nem lesz a kedvencem.

A_Shara>!
Julie Garwood: Az ideális férfi

Na ez most nem tetszett. Garwood humorát, szereplőinek finom kidolgozását nagyon szeretem. Ebből most semmit sem kaptam.
A vége pedig méltatlanul összecsapott volt.

3 hozzászólás
Marcsi P>!
Julie Garwood: Az ideális férfi

Nem tudom, nem tudom…
Az elején még totál 5 csillagnak indult, a közepén viszont majd elaludtam… :( Minden klappol, kedves-aranyos szereplők, mindenhol pattog a szikra csak közben háttérsztori nincs. Potenciál az viszont dögivel, csak egészen a végéig semmit sem kezdnünk vele. :/
Sajnálom, de néha belefér egy ilyen csodás sorozatnál.

5 hozzászólás
Silverlight>!
Julie Garwood: Az ideális férfi

Szeretem az írónő könyveit akár történelmi akár krimis. Szerintem nagyon jól tudja szőni a szálakat és a szereplői is nagyon szerethetőek. Nekem tetszett Ellie családi háttere, bár a tesóját egy párszor én is megtudtam volna tépni. Max egy elég mogorva férfinek tűnik főleg az elején, aztán a szívébe zárja az embert. Bár nekem ezúttal kicsit sok volt a bűnüldöző szál, főleg, hogy kettő is került bele. Nekem bőven elég lett volna egy, így kicsit túlzsúfolt és túlbonyolított lett. Igaz azt sem tudom, hogy az egyiket elhagyta volna tetszett volna-e egyáltalán a történet.

>!
GABO, Budapest, 2012
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895761 · Fordította: Tóth Gizella

Népszerű idézetek

zuna19>!

– Szeretlek. Összeházasodunk és pont. Jobb lesz, ha hozzászoksz.

324. oldal

zuna19>!

Ha egyszer átállsz a sötét oldalra, nem könnyű visszajönni.

232. oldal

Cicu>!

Ezek szerint a férfi tud magán nevetni. Milyen vonzó tulajdonság! Ellie szerette, ha egy férfi képes nevetni a hibáin.

2. fejezet

zuna19>!

– Férfiak és a távirányító – morogta a fejét csóválva.
– Nők és a hajcuccuk – vágott vissza Max.

170. oldal

zuna19>!

– Édesem, te magad vagy a megvalósult álom. Egy gyönyörű nő, aki szereti a sportot és sört iszik.
– Nem olyan ritkaság ez.

172. oldal

zuna19>!

– Jól vagy?
– Vennem kell egy terhességi tesztet.
A férfinak arcizma sem rándult.
– Rendben. Várhat holnapig?
– Persze – mosolygott rá a lány.
Max kinyitotta a sört, a kupakot a szemetesbe dobta, aztán a lány mellé ült, odébb tolva őt a kanapé végébe, nehogy a kiálló rugóra kerüljön.
– Nem túl korai még a terhességi teszt? – kérdezte, miután kortyolt a sörből. – Még csak egy nap telt el, és védekeztem is.
– Nem nekem kell – bosszankodott Ellie.
Beleivott a férfi sörébe, aztán visszaadta az üveget. Max a távirányítóért nyúlt, de a lány fürgébb volt.
– Annie-nek, lesz ugye?
– Honnan tudod?

235. oldal

zuna19>!

Hogy lehet egy ilyen kemény fickónak ennyire ellenállhatatlan mosolya?

24-25. oldal

zuna19>!

Ellie megfordult, és szembetalálta magát egy vállal, amely a legfélelmetesebb emberhez tartozott, akivel valaha is találkozott, márpedig ez jelentett valamit, tekintve, hogy a sebészet osztályvezető főorvosa valóságos szörnyeteg volt. Ez a férfi azonban nem is hasonlított rá. Magas volt, sötét és ijesztő, sűrű haja fekete, szürke szeme acélos, tekintete átható. Erős, négyszögletes álla egy-, de az is lehet, hogy kétnapos borosta fedte. Úgy festett, mint aki legalább huszonnégy órája nem aludt. Ellie jól ismerte ezt az arckifejezést.
Ellie szíve kihagyott egy ütemet. Ez a férfi képes lenne még egy kísértetre is úgy ráijeszteni, hogy az leplét hátrahagyva világgá szalad. De a mindenit, nagyon szexi! Ellie gondolatban pofon ütötte magát. Egy félelmetes, robusztus külsejű férfi, aki a tekintetével még a vasat is megolvasztaná… ez a típus vonzaná?

19. oldal

zuna19>!

Miközben az utolsó öltéseket figyelte, Ellie megmozgatta a vállát, és jobbra-balra döntögette a fejét, hogy kiálljon a görcs a nyakából. Hajnali öt óta a műtőben volt, ami azt jelentette, hogy tizenegy órán át görnyedt egyfolytában a betegek fölött. Csak az a szomorú, hogy nem ez a rekordja.
Kifacsart citromnak érezte magát, egész teste merev volt és sajgott. Egy kiadós kocogás a parkban majd megmozgatja az elmerevedett izmokat, döntötte el. Talán még új erőre is kap.
– Tudod, mi segítene megszabadulni a nyakad merevségétől? – kérdezte Andrews.
– Hadd találjam ki. Egy utazás a mennyekbe?
Az egyik nővér horkantva felnevetett.
– Szörnyen kitartó a fickó, dr. Sullivan. Talán be kellene adnia a derekát.
Ellie lehúzta a gumikesztyűt, és belepottyantottá az ajtónál álló szemetesbe.
– Köszönöm, Megan, de azt hiszem, inkább futni megyek helyette.


A sorozat következő kötete

Buchanan/FBI sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Számolj tízig
Amanda Stevens: Örök kísértés
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!
Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága
Sherry Gammon: Hihetetlen
Dean R. Koontz: A visszatérő
Stephen King: Joyland
Stephenie Meyer: A Vegyész
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén