Árnyéktánc (Buchanan/FBI 6.) 133 csillagozás

Julie Garwood: Árnyéktánc Julie Garwood: Árnyéktánc

Jordan ​Buchanan boldog, amiért fivére és legjobb barátnője egymásra talált. Az esküvő nagyszabású eseménynek számít, ráadásul történelmi jelentőséggel is bír, hiszen egy Buchanan és egy MacKenna esküszik egymásnak hűséget. Két ősi család sorsa fonódik egybe. Minden rendben is zajlik, amíg meg nem jelenik MacKenna professzor, aki azt állítja, őt is meghívták a jeles eseményre. A bogaras történelemprofesszor „rossz vérről” beszél, kibékíthetetlen, a középkorba visszahúzódó családi viszályról a kért nemzetség között, és a kincsről, melyet a Buchananek raboltak el a MacKennáktól.
Bár Jordan érdeklődését felkelti a professzor elbeszélése, vádjait, melyek szerint a Buchananek megbocsáthatatlan gaztetteket követtek el a MacKennák ellen, gyanakvással fogadja. Amikor Noah Clayborne azzal vádolja, hogy Jordan saját biztonságos csigaházának foglya, a lány elhatározza, bebizonyítja, hogy a férfi tévedett. Kalandos utazásra indul a texasi poros és unalmas kisvárosba, Serenitybe, hogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
GABO, Budapest, 2007
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636890919 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 4

Helyszínek népszerűség szerint

Boston


Kedvencelte 31

Most olvassa 1

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Julie Garwood: Árnyéktánc

Elértem a kedvenc részemhez. ❤ Igaz elég sokszor elhangzik ez tőlem a sorozat részeivel kapcsolatosan, de tényleg ez a kedvencem maradéktalanul.
Imádom Jordan és Noah karakterét is.❤ Folyton ott van a levegőben az a bizonyos feszültség, rendesen működik közöttük a kémia és ez tökéletesen érzékelteti az írónő a történetben.
Kedvenc párosom a 12 könyv közül. Történetileg, nem ez a legjobb, de tőlem még így is max max csillagot kap. Nem is kérdés szerintem. ;D
Ezt a sztorit olvastam a legtöbbször és biztos, hogy ismét újraolvasós lesz.
Ha rossz kedvem van, vagy nincs kedvem egyáltalán olvasni ritka de előfordul akkor ezt szoktam lapozgatni. Számomra felejthetetlen ez a könyv.

4 hozzászólás
Gorkie>!
Julie Garwood: Árnyéktánc

-Hé, Noah!
-Hé, Jordan!

Köszönöm, köszönöm!

Jordan Buchanan és Noah Clayborne.
Nagyon kíváncsi voltam, hogy mit hoz ki ebből a párosból az írónő és bizony, megugrotta a lécet.

Jordan egy számítógép zseni, már fiatalon megalapozta a jövőjét a munkájával. Szereti képezni magát, okos, talpraesett és magabiztos. Ugyanakkor, szeret mindent előre megtervezni, kicsit úgy gondolkodik, mint egy számítógép, szeret irányítani. :)
Amikor Noah a szemébe mondja, hogy unalmas az élete, fejest ugrik egy kalandba. Akkor még nem is sejti, mekkora kalamajka várja.
Nagyon megkedveltem őt, mindenkihez van egy jó szava, közvetlen, segítőkész, hamar feltalálja magát és könnyen beilleszkedik.

Noah Clayborne. Nagy kedvenc! :) Aki olvasta a sorozatot, annak elég a név is és tudja miről beszélek. :))
Lázadó típus, ő a laza, szabad lelkű, humoros szereplő a csapatban. Nincs fix otthona, utazik, ahová éppen kell. Szereti bosszantani, zavarba hozni és ugratni az embereket. Fürtökben lógnak rajta a nők, amit ő nagyon is kiélvez, nem tervezi lekötni magát. Egyik szemem sír, a másik nevet, hogy spoiler. :)
Féltem tőle, hogy egyik pillanatról a másikra hősszerelmes lesz belőle és teljesen megváltozik a személyisége, de sikerült az írónőnek egyensúlyban tartani Noah szabadság iránti vágyát és Jordan-nel való kapcsolatát. Nem lett picsogó, összetört szívű nyálgép, tartotta magát férfihoz méltóan, akkor is, amikor tényleg össze volt törve. Ezt pedig nagyon köszönöm Garwoodnak!
Érdekes, ami az előző részben zavart Dylan-nel kapcsolatban, hogy alig kaptunk belőle valamit, Noah-nál adta magát. Szerettem, hogy az írónő nem teregette ki az összes lapjait vele kapcsolatban. Ebben talán az is benne van, hogy az előző részekben őt azért kicsit már megismerhettük.
Mondtam már, hogy nagy kedvenc? Ja, igen. :))

Ezúttal Serenity, egy aranyos kis városka a helyszín. Szerettem olvasni a helyről, a lakóiról. Bár megkedveltem őket, nem tudnék ott élni. Bosszantó, hogy mindig, azonnal tud mindenki mindent. Ez nem az én világom. :)

A krimi szál remekül sikerült, folyamatosan járt az agyam, hogy ki lehet a gyilkos és miért. Egyszer meg is sejtettem, de igazából, bárki lehetett volna, így nem ragadtam le nála. Az igazi okot csak a végén tudjuk meg, akkor áll össze a kép. :) Nagyon meglepődtem, hogy az írónő képes volt spoiler Piros pont ezért.

Szerettem a romantikus szálat is. Nem volt túl tolva, sem erőltetve. Mindkét szereplő hű marad a saját személyiségéhez, jól összeillenek. Ejnye, dr. Morganstern! :D

Nagyon örültem, amikor a Buchanan család többi tagja is képbe került, szeretek róluk olvasni, akár szerepeltek már a sorozatban, akár nem. Mindig várom ezeket a reszeket, különösen, ha összejön a család.

Egy szó, mint száz, imádtam ezt a részt. Abszolút újraolvasós. Garwood hozza a szokásos formáját, gyorsan olvasható, izgalmas, szerethető történet egy kedves kisvárosban, jól kidolgozott szereplőkkel.

>!
GABO, Budapest, 2007
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636890919 · Fordította: Tóth Gizella
4 hozzászólás
Smurfettereads>!
Julie Garwood: Árnyéktánc

Imádtam. Ez a rész is nagy kedvenc lett Noah-nak köszönhetően imádtam. ❤❤ Már az első részben is megkedveltem a pasit, de ebben mindent vitt. Vicces volt, jó humorérzéke van, romantikus, szenvedélyes, és ebben a részben sokkal többet meglehet tudni róla. Ez a rész nem a legjobb, De Jordan és Noah érdekesebbé tette. Nagyon tetszett, ahogy a kapcsolatuk kibontakozik. Az írónő ebben a részben is jól hozta a feszültséget, az izgalmakat, és a szenvedélyt. Egyre jobban megszeretem a sorozatot. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra. Tuti újraolvasós lesz még. ❤❤

oldmoviegirl01>!
Julie Garwood: Árnyéktánc

Kedves romantikus történet, egy szövevényes nyomozással és egy kisváros minden előnyével és hátrányával vegyítve. Kellemes olvasmány volt, szerethető szereplőkkel, de mégsem hozott lázba. Úgy látszik nagyon hozzászoktam az erős érzelmi hatást kiváltó olvasmányokhoz.

6 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Julie Garwood: Árnyéktánc

Ez a rész is nagyon tetszett! Jordan már az előző részben is jó arc volt, amikor ráküldte Kate-re a tesóját. Most pedig Texas, baby!
Volt egy rész, amikor MacKenna professzor hencegett spoiler.
Ami meglepően jól szórakoztam, az a rendőrnő volt, egyszerűen elképesztő volt, negatív értelemben, persze.
Eszembe jutott, mennyire imádtam Noah-t az első részben, azt a fajta humort most nem mutatta, de ezt letudom annak, h ott haverok kárán volt vicces, itt meg nő volt a dologban.

Bitten>!
Julie Garwood: Árnyéktánc

Most vicceltek velem?! Ennek tényleg úgy lett vége ahogy ?!

Továbbra is jo kis sorozat ez, ugyanakkor hagy némi kívánnivalót maga után.
Aranyos az évődés és a szóváltások sora.
Jók a szereplők.
Laza és könnyed millió szállal :'D

Dora_Sullivan>!
Julie Garwood: Árnyéktánc

Oh Noah! Oh ez a rész is *.*
Igaz az eleje olyan lassan indult be…de aztán, hogy Jordan Serenitybe került úgy beindult ez a kötet, hogy élvezet volt olvasni. *.*
Imádtam ez nem kétség, s nem is újdonság már azt hiszem, ami ezt a sorozatot illeti.
„Tudom már mondtam ezt erre! De tényleg csak ismételni tudom magam!”
Örültem, hogy végre elérkezhettem újra Noah könyvéhez, akiből nem csak többet kaptam, de többet is tudtam meg.
Eddig is imádtam azt fazont, karaktert amit alakított, e kötetben – egyenesen úgy a közepétől a végéig, pedig nagyon is elrabolta a szívemet.
Örültem, hogy ebben is hozta azt a flörtölős, ugratós viselkedését, nah meg azt is, amikor belevetette magát a nyomozásba. De legfőképp annak örültem, ahogyan Jordan-nal bánt, s viselkedett.
Imádom ezt a párost (is).
S a végére még így megjegyezném külön, hogy örültem neki, hogy itt ebben a részben azért egy-két Buchanan családtag kivételével – akiket bár igazán hiányoltam –, a többiekről is volt szó, vagyis hogy megjelentek a színen. Jó volt olvasni róluk, meg azt is, ahogyan Jordan-t babusgatni próbálkoztak. *.*

Abszolúte megy az újraolvasandó listára, ismét ez a rész is. *.*

2 hozzászólás
Marcsi P>!
Julie Garwood: Árnyéktánc

KEDVENC!!!
Csupa nagy betűkkel, sóhajtással a végén! :D
Imádom az ilyen kisvárosokat, mint a kedves, bájos Serenity. Mindenki mindenkiről majdnem mindent tud, 1 perc alatt terjednek az infók és SZÖRNYEN közvetlenek az emberek. Fantasztikus! :D
Ahogy megérkezett Jordan a városba, belemásztak az életébe és annyira aranyosan és természetesen tették, hogy mindenkit megkedveltem. :) Nagyon tetszett a gyilkosság felfedezése spoiler és úgy az egész enyhe krimi szál. Szívesen olvastam volna még erről a régi skót legendáról spoiler
Noah-t vártam, már 1000 meg 1 éve, és bár nem okozott csalódást, Jordan-t annyira megszerettem, hogy nem tudtam már akkora szerelemmel égni iránta. Valamiért ebben történetben inkább Ő lett nagy kedvenc, talán ha spoiler többet megtudunk az életéről vagy jobban látjuk az Ő szemszögét is…

De a lényeg, hogy imádtam és imádom az egész sorozatot örökkön-örökké! ♥♥♥

Silverlight>!
Julie Garwood: Árnyéktánc

Nagyon tetszett Noah és Jordan története. Jordan nem egy tipikus cicababa, inkább kicsit fiús. Testvérei mindig elnyomják és túlságosan féltik. Noah egy nőcsábász, aki olyan tipikus szépfiúnak hatott. Ez egy vicces, szórakoztató történetre sikeredett. Nagyon aranyosak a karakterek. Tűrhető a bűncselekmény, ami köré az egész szerveződött. Szépen kidolgozott a cselekmény szálak, s valóban végig törtem a fejem rajta, hogy akkor most a ki a tettes, mert ahogy a szereplők úgy én is mindig másra gyanakodtam. Szerintem kriminek izgalmas, nem túl véres. Szerencsére a tettek elkövetéséről nem kapunk teljes képet. Szerintem egy igen könnyed bűnügyi történet, inkább a humoré és a romantikáé, valamint a családi és baráti összetartásé a főszerep, miközben egy tipikus kisvárosi élet mindennapjaiba pillanthatunk bele.

>!
GABO, Budapest, 2007
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636890919 · Fordította: Tóth Gizella
janee>!
Julie Garwood: Árnyéktánc

Szuper volt! Imádtam! A kedvenc FBI történetem az első rész volt, azaz a Noah & Nick páros Morganstern vezetésével. Ez anno elég magasra tette a lécet, így amikor most mindannyian felbukkantak ebben a részben vigyorogtam, mint akinek elmentek otthonról. Hozták a formájukat és nagyon feldobták Jordan sztoriját. Szeretem az írónő csavaros észjárását, a stílusát és azt, hogy minden részben meg tud lepni.
Örültem, hogy sokan felbukkantak a Buchanan családból, ez az ősi családi viszály pedig nagyon jó kiindulásnak bizonyult.
Szerettem Jordan-t is, de hogy ez a csigaházas kockacsaj, hogy lepkézte be ezt az egész texasi őrületet magának… Sok vidám percet okozott a könyv, biztosan újraolvasós kedvenc! :)


Népszerű idézetek

Smurfettereads>!

– Csak annyit, hogy az élet túl rövid. Néha jobb, ha az ember az édességgel kezdi.

1 hozzászólás
zuna19>!

– Édesem, a szex magasan veri a kábeltévét a nap vagy az éj bármely szakában.

278. oldal

2 hozzászólás
zuna19>!

– A bátyja igazán jóképű férfi, de jegygyűrű van az ujján. Ugye, az jegygyűrű?
Jordan elmosolyodott.
– Igen.
– És él a felesége? Úgy értem, hogy vannak olyan férfiak, akik az asszony halála után is hordják a jegygyűrűt.
– Igen, él a felesége, és igen, boldog házasok. Ami azt illeti, most várják a második gyereküket.

116-117. oldal

Cheril>!

[…]Nincsenek gátlásaid, igaz? Bármibe fogadni mernék, hogy képes lennél anyaszült meztelenül végigsétálni a Newbury Streeten, Bostonban, és a legcsekélyebb mértékben sem feszélyezne,hogy nincs rajtad ruha.
– Az attól függ – vigyorgott a férfi.
– Mitől?
– Hogy nyár vagy tél van.

zuna19>!

– Ha van rá időnk, jó lenne bemenni Bourbonba. Szeretnék venni egy új mobiltelefont.
– Nem tudsz meglenni pár napig mobil nélkül?
– Ezt te nem értheted. A mobil az én PDA-m, a fényképezőgépem, a határidőnaplóm, telefonkönyvem, a globális helymeghatározó rendszerem, és ami a legfontosabb, a mobil az én személyi számítógépem is. Elérem róla az internetet és az e-mailjeimet, és küldhetek is képeket, szöveget vagy akár videó klipet.
– Tudod, mire használhatod még? Telefonálhatsz vele.
– Igen, arra is jó – nevetett Jordan.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: mobiltelefon · videóklip (klip)
zuna19>!

– Édesem, jobb lesz, ha lemondasz róla.
– A laptopomról? Soha! Vissza akarom kapni!
– Bármikor vehetsz egy újat.
Nem érti. Jordan maga programozta a gépet, kicserélte az összes chipet, egy tonnányi memóriát rakott bele. Abban a laptopban van az egész élete.
– Ha elvesztenéd a fegyvered, mit éreznél, ha azt mondanám, felejtsd el, és vegyél egy újat?
Úgy látszik, a laptopja érzékeny téma számára. Noah úgy döntött, hogy hagyja az egészet.

173. oldal

zuna19>!

Ez az esküvő nem tartozott a hétköznapi események közé. Hét nyoszolyólány és hét vőfély, három násznagy, két ministránsfiú és két felolvasó is emelte a fényét, ráadásul a templomban akkora tűzerő képviseltette magát, amennyivel ki lehetett volna irtani a fél gyülekezetet. Kettő kivételével még a vőfélyek is fel voltak fegyverkezve.

5. oldal

zuna19>!

– Javasolhatnék valamit?
– Hogyne, mondd csak!
– El kellene gondolkoznod azon, hogy esetleg beszállj a játékba.
A lány felsóhajtott.
– Melyik játék lenne az?
– Úgy hívják: az élet.

36. oldal

Smurfettereads>!

Ha az nem veszi észre, hogy milyen ajándékot kaphatna a sorstól, soha nem is fog tudomást szerezni róla.

Smurfettereads>!

Néha egyszerűem hagyni kell a problémát ahhoz, hogy választ kapjunk a kérdéseinkre.


A sorozat következő kötete

Buchanan/FBI sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A Vegyész
Julie James: A hamis partner
J. D. Robb: Halálos szertartás
Vavyan Fable: Sárkánykönny
Vavyan Fable: Tündérlovaglás
Susan M. Boyer: Délvidéki pezsgés
Elle Cosimano: Finlay Donovan bedobja magát
Karen Rose: Számolj tízig
Amanda Stevens: Örök kísértés
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben