A ​tökéletes jelölt (Buchanan/FBI 13.) 113 csillagozás

Julie Garwood: A tökéletes jelölt

Egy ​gyönyörű számítógépes zseninek és egy FBI-os rosszfiúnak együtt kell működnie – több vonatkozásban is – Julie Garwood érzelmekkel és feszültséggel teli legújabb regényében.

Allison Trent nem úgy fest, mint egy hacker. Annyira nem, hogy amikor épp nem a diplomamunkáján dolgozik, csak úgy mellesleg modellkedik. De a gyönyörű külső mögött zseniális elme rejtőzik, és Allison szenvedélye a kódírás… és a kódok feltörése. Az az álma, hogy olyan új biztonsági programot írjon, amely forradalmasítja számítástechnikai ipart.

A nagymenő FBI-ügynöknek, Liam Scottnak van egy gondja: valaki a saját részlegéből adatokat szivárogtat ki. Egy szuper hacker képességeire van szüksége a roppant kényes munkához: fel kell törni az FBI szervereit, és kideríteni, ki az áruló. De nem használhatja a saját embereit. Allison személyében megtalálja a tökéletes jelöltet. Csak egy baj van: Allisont nem érdekli a munka, és visszautasítja a férfit.

Amit Liam nem tud, hogy Allisonnak… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
GABO, Budapest, 2017
344 oldal · ISBN: 9789634065807 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2017
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065227 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Allison Trent · Liam Scott


Kedvencelte 8

Most olvassa 4

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 36


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Julie Garwood: A tökéletes jelölt

Hogy erre a könyvre én mennyire vártam/vágytam már. :))
Meglehetősen szeretem ezt a sorozatot. Ezért azt mondom, hogy megérte rá várni.
A történet nagyon pörgős és magával ragadó volt. Csak faltam. Hajnal 2 körül már be is fejeztem, de azért értékelésre már nem futotta tőlem. :D Kidőltem utána.
A fél csillag levonás csak Allison tutyimutyiságának szól. De ettől eltekintve is megint egy szerethető főszereplő párost volt Liam és Allison.
A mellékszereplők közt akadt nagyon kellemes meglepetés is, de volt sajna egy jó pár görény emberke is.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Julie Garwood: A tökéletes jelölt

Az előző rész után ez kimondottan fejlődés. Liam nagyszerű fickó, de félreértés ne essék, Allison jobban érdekelt. Egy kocka csajszi aki lepipálja az efbíájos számítógépes szakembereket? Naná.
Jónak találtam a krimiszálat, az elmebeteg rokonok ellenére. Az meg csak hab a tetején, hogy a korábbi részekből megismert Jordan, Noah és Alec is feltűnt a történetben.

Szöszmösz_Gorkie P>!
Julie Garwood: A tökéletes jelölt

Elérkeztem az eddig megjelent utolsó részhez. Kicsit félve álltam neki, egyrészt, mert biztosan hiányozni fog a sorozat, másrészt, az értékelések nem túl meggyőzőek ezzel a résszel kapcsolatban.

Allison Trent egy számítógépes zseni, emellett pedig modellkedik. Érdekes párosítás az biztos, mégis megfér egymás mellett. A családi háttere nem túl nyugodt, a nevelő szülei szörnyű emberek. A könyv elején Allison elég visszahúzodó, magának való és hagyja, hogy teljesen kihasználják. Aztán, ahogy haladunk a történetben, magára talál és kiáll magáért.

Liam Scott. Az ő karaktere kissé csalódás volt. Többet vártam tőle, vagy legalábbis, valami mást. Úgy éreztem, semmi extra nincs benne, mondhatni, unalmas. Az elején még érdekesnek tűnt, de sajnos felejthető maradt számomra. Persze, ettől még nem volt rossz, csak kevés.

Tetszett ez a hacker vonal, bár egy kicsit többet is ki lehetett volna hozni belőle. Szívesen olvastam volna részletesebben is arról, hogy dolgozik Allison, illetve az FBI ezen a területen.

A krimi szál nem volt rossz, de hiányoltam a szokásos kis csavart a végéről. :)
Tetszett, hogy több kis szál is volt, igazából, bármerre vezethette az írónő a végkifejletet.

A romantikus vonallal hozta a szokásos színvonalat. Liam és Allison jó párost alkotnak, természetesen. :)

Összességében, remek kikapcsolódás ez a rész is, gyorsan olvasható, tetszett, hogy több szalon futnak az események és ismét felbukkan néhány régebbi szereplő. Ezeket a részeket mindig jó érzés olvasni.

Nekem valahogy jobban tetszettek azok a részek, amik 400 oldal felettiek, mint a 300 oldalasak. Jobban ki lettek dolgozva. Sokat számít az a kb. 100 oldal különbség. Mindegyik rész tetszett, de jól megfigyelhető, hogy melyekre adtam 5*-ot és melyek lettek kedvencek.

Várom a folytatást, bízom benne, hogy kapunk még pár szuper történetet az írónőtől.

>!
GABO, Budapest, 2017
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065227 · Fordította: Tóth Gizella
8 hozzászólás
Valeria729 P>!
Julie Garwood: A tökéletes jelölt

Könnyed, olvasmányos, szórakoztató, de közben olyan semmilyen. Bár romantikus krimi, de a krimi teljesen hiányzik belőle. Ez a 3. könyv, amit ebből a sorozatból olvastam, de úgy érzem ugyanarra a kaptafára épülnek.
Vagy teljesen női szemszögből kellett volna megírni ezt a sztorit (is), vagy jobban kibontani Liam karakterét. Amíg Allisont elég jól megismerjük, a múltját, a motivációit, addig Liamról leginkább azt tudjuk meg, hogy hogy néz ki, illetve, hogy mennyire vágyik a lányra. Talán kaphattunk volna némi információt a munkájáról. Sajnálom, hogy pont azok az ismerkedős, beszélgetős részek hiányoztak, amelyek arra utalnak, ahogyan két ember közelebb kerül egymáshoz. A fülszöveg teljesen felcsigázott a hackerkedéssel, de sajnos ebből sem kaptam eleget.
Nagyon piszkálta az igazságérzetemet, hogy a nagynéni és a nagybácsi ilyen könnyen megúszták.
Azt hiszem maradok inkább Garwood történelmi romantikusainál.

Navi P>!
Julie Garwood: A tökéletes jelölt

Igazából éjjel olvastam el, a tipikus: csak-még-egy-oldal szindróma.
Olvastatta magát, faltam az oldalakat, de most valami hiányzott. Kevésnek éreztem őket, főleg Liamet. Alig szólt Allisonhoz, volt, amikor pedig előjött belőle a vadember. A krimi vonal is gyenge lett, több akciót vártam volna. Allison rokonai pedig … Hagyjuk.

Paulina_Sándorné P>!
Julie Garwood: A tökéletes jelölt

Élveztem a történetet. Szimpatikus volt nekem Allison. Tetszett, ahogy az adottságát használta, hogy jót tett vele. Sajnáltam a rokonai miatt. Nagyon gonoszak, kapzsiak voltak. Tetszett Allison stílusa, félénkséget, de azért mégis ki tudott állni magáért, ha megmakacsolta magát. Liam szimpatikus volt, tetszett, ahogy gondolkodott, bár néha meg tudtam volna rázni. Imádtam, ahogy Allison megmutatta az FBI-s okosoknak, hogy ő milyen ügyesen. A főnökét nem igazán bírtam, nagyon arogáns volt. Nagyon tetszett, ahogy Allison legyőzte Brett-et.

Bitten>!
Julie Garwood: A tökéletes jelölt

Lightosabb verziója az előzőeknek. Pedig lett volna benne akció lehetőség bőven…..

Tamlilla>!
Julie Garwood: A tökéletes jelölt

Hát ez elég gyengus lett.
Garwood mostanában nincs formában, inkább egy jól végzett iparos munkára hajaznak az utóbbi könyvei. Semmi újdonság, semmi tűz, semmi különleges borzongás.
Nem azt mondom, hogy nem élveztem, mert végig érdeklődve olvastam, de a régi könyvei hangulatát még csak nyomokban sem éreztem. És hiányzott…
Minden új, megjelenő könyvénél reménykedem, de úgy tűnik ez már csak hiú ábránd marad. Pedig de jó volna… (sóhaj)

3 hozzászólás
apwbdum P>!
Julie Garwood: A tökéletes jelölt

Számomra ezzel a könyvel valószínűleg egy korszak ért véget. Ez volt az utolsó olvasatlan könyvem az írónőtől. Mint mindig tökéletes volt.
Allison egy nagyon fura kocka csaj elképesztő tulajdonságokkal. Liam pedig az állandó volt-nincs barát egy csomó titokzatos munkával.
A szokásoshoz képest gyengébb a krimi szál, de így is pont megfelelő az izgalom faktor.

sztrapacska1213>!
Julie Garwood: A tökéletes jelölt

Szeretem ezt a sorozatot, az összes eddig megjelent részét olvastam, igaz, még aktív molyolós időszakom előtt. Az igazi krimirajongók valószínűleg viccesnek tartják, hogy erre a könyvre rákerült a krimi címke. Valóban ez a rész kevesebb bűntényt tartalmazott, mint a korábbiak, inkább a romantikus vonal dominált. Bár a „bűntett” nem volt valami falrengető, a főszereplő páros nagyon cuki volt együtt, bejöttek Allison szarkasztikus megjegyzései, feltűntek a már ismert szereplők is, úgyhogy gyorsan befaltam. Vasárnapi kikapcsolódásnak tökéletes volt :)))


Népszerű idézetek

krisztin1>!

– Ne flörtöljön az alkalmazottakkal! – szólt rá a lányra, alighogy becsukódott a felvonó ajtaja.
Allison azt hitte, viccel, de a férfi komor arcát látva rájött, hogy nem.
– Az még nem flört, ha köszönök.
– Mosolygott is.
Allison a torkához kapta a kezét.
– Istenem, mit képzeltem? Mosolyogtam és köszöntem. Szégyen, gyalázat.
Liam megcsóválta a fejét.
– Oké, lehetséges, hogy túlreagáltam.
– Lehetséges?

zuna19>!

– Megcsókolsz?
– Nem.
A kurta választól zavarba kellett volna jönnie, de nem így történt.
– Pedig teljesen úgy festesz, mint aki arra készül, hogy megcsókoljon.
– Nem.
– Miért nem? – kérdezte Allison elégedetlenkedve.
Az őszinte kérdés megmosolyogtatta Liamet.
– Próbálok távolságot tartani.
– És én megnehezítem a dolgod?
– Igen.
– Mentségemre szolgáljon, hogy te is az enyémet.
– Igazán? Hogyhogy?
– Vegyes jeleket sugárzol – felelte Allison bólintva. – Azt mondod, nem akarsz viszonyba keveredni velem, de a következő pillanatban elkapsz, és a lelket is kicsókolod belőlem.
Tényleg így történt. Amikor legutóbb hazahozta a lányt, ide-oda pattogott a helyes viselkedés és egy hormonoktól vezérelt kamasz fiú viselkedése közt.

zuna19>!

– Mire gondolsz? Olyan… aggódónak tűnsz.
Allisonnak nem állt szándékában elárulni az igazat, hogy hiányozni fog neki a férfi.
– Nem törődtél a jelzéseimmel – felelte helyette vádlón.
– Miféle jelzéseiddel?
– A tekintetemmel üzentem, hogy ments ki onnan.
– Á, szóval a fixírozásra gondolsz – vigyorodott el a férfi.
– Oké, legyen fixírozás – engedett Allison.
– Nem kellene ilyen komor képet vágnod. Boldognak kellene lenned, és átkozottul büszkének. Megtaláltad a bizonyítékot, amire Aleckel, szükségünk volt.
– Boldog vagyok – erősködött Allison, de nevetségesen védekező hangon. – Talán most már nem fogtok olyan borzasztó alaknak tartani.
– Senki sem tart borzasztó alaknak – bosszankodott Liam. – Különben is, mit érdekel, ki mit tart felőled?

zuna19>!

A hazafelé úton megkérdezte Allisont, mit kér a pizzájára.
– Még éhes vagy? – csodálkozott a lány, de mielőtt Liam válaszolhatott volna, folytatta is. – Tudod, mennyi…
– Mit kellene tudnom?
Allison ostobán érezte magát, de azért válaszolt.
– Hogy mennyi kalória van benne. A pizzában rengeteg a kalória. Salátát szoktam enni, rágcsálni meg répát. Lassan átmegyek nyusziba. Nehéz megszabadulni a régiszokásoktól – ismerte be félénken. Liam felhívott egy pizzázót, amelyet ismert és kedvelt, leadta a rendelést, és robogtak tovább. A szomszédban volt egy italbolt.
– Van söröd, ugye?
– Van.
– Rendes, nem az a light fajta.
– A light sör is rendes sör.

Kapcsolódó szócikkek: Allison Trent · Liam Scott
zuna19>!

– Ez minden? Mert mennem kell.
– Hová? – kérdezte Dan.
Allison gyorsan beszámolt nekik a szemináriumról, és ismét az ajtó felé indult.
– Nálad van a paprikaspray? – szólt utána Dan.
– Nálam.
– A kulcsaid?
– Azok is.
– Amobilod, ha esetleg bajba kerülnél?
– Amobil is megvan.
– Rugós bicska?
Allison nevetett.
– Nincs rugós bicskám… és nem, nem is fogok venni.
– Csak tudni akartam, figyelsz-e. Légy óvatos!

zuna19>!

Csak nyugi, intette magát, viselkedj törvénytisztelő polgár módjára.

zuna19>!

Allison végre megértette, mi is az a buja vágy. Nem csoda, hogy akkora bűn.

krisztin1>!

– Mi lesz a vacsorával? A bátyád tudja, hogy nem tudsz főzni, ugye?
– Már sokat fejlődtem – tiltakozott Jordan.
– Szóval… házhoz szállítás?
Jordan bólintott.
– Kínaira gondolok.


Hasonló könyvek címkék alapján

Julie James: A hamis partner
Kristen Ashley: A vadember
Stephenie Meyer: A Vegyész
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Anita Boza: Édes borzongás
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Karen Rose: Számolj tízig
Amanda Stevens: Örök kísértés