66. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

A ​titok (Felföldi urak 1.) 210 csillagozás

Julie Garwood: A titok Julie Garwood: A titok

Judith ​Hampton gyönyörű, büszke és hűséges lány. Gyermekkori barátnője állapotos, és Judith megígérte neki, hogy mellette lesz a nehéz pillanatokban. De más oka is volt, hogy elhagyja sivár angliai otthonát, és megtegye a Felföldre vezető hosszú utat. Találkozni akart soha nem látott apjával, a Maclean nemzetség urával. Semmi nem készíthette fel azonban a barbár skót harcos látványára, aki azért érkezett, hogy elkísérje a földjére…
Iain Maitland, nemzetségének vezetője, büszke és hatalmas nagyúr, olyan ellenállhatatlan vonzerővel, amilyennel Judith még soha nem találkozott. A hagyományok tisztelete és az új utak keresése csap itt össze, de Judith még szenvedélyes vitáik közepette is élvezi a férfi gyengéd csókjait és gondos törődését. Iaint elképeszti a lány bátor fellépése, elbűvöli üdesége, rabul ejti gyengéd természete, és hagyja, hogy magával ragadja Judith szerelme. Semmi sem árthat a vonzalomnak vagy a bizalomnak, melyet a férfi iránt érez… még a féltve őrzött titok… (tovább)

Eredeti mű: Julie Garwood: The Secret

Eredeti megjelenés éve: 1992

>!
GABO, Budapest, 2006
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639635995 · Fordította: Tóth Gizella
>!
Pannon, Budapest, 1993
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637866728 · Fordította: Földeák Iván

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Iain Maitland · Judith Hampton


Kedvencelte 67

Most olvassa 4

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
catilde
Julie Garwood: A titok

Julie Garwood-tól az első regényem, de biztos, hogy nem utolsó.
A két főszereplőt könnyű volt megszeretni, de az nem annyira tetszett, hogy minden olyan gyorsan történik. A szócsatáik, sokszor mosolyt csaltak az arcsomra.
Akire nagyon kíváncsi vagyok az persze Bordick.
Örülök, hogy sikerült beszereznem és elolvasnom.

9 hozzászólás
>!
ggizi P
Julie Garwood: A titok

Hatalmas kedvenc ez a könyv! Ez a sokadik újraolvasásom, de képtelen vagyok megunni.
Judith karakterét imádom. Nagyon erős és makacs személyiség, mégis könnyen képes belátni és elfogadni mások igazát. Lenyűgöző volt, ahogy a félelmetes skót harcosokat az ujjai köré tudta csavarni és képes volt úgy alakítani a kényes helyzeteket, hogy ne sérüljön a férfiak büszkesége. Annyira természetesen és látszólag magabiztosan mozgott köztük, hogy öröm volt nézni, ahogy beszólogatott nekik és bokán rugdosta őket. Szinte magam előtt láttam megnyúlt és értetlen képüket, hogy egy asszonyszemély mire nem vetemedik velük szemben… :)) Persze Iain is nagy kedvenc volt, tökéletes párost alkottak együtt.
Ne hagyjátok ki ezt a könyvet! Annyira jóóó!

>!
Valeria729 P
Julie Garwood: A titok

Skót felföldi harcos, tűzről pattant leány. Mi kell még? Néhány hónap múlva valószínűleg keverni fogom a hasonló témájú történetekkel, de nem baj, mert újraolvasva is kikapcsol majd. Ilyen könyvek kapcsán mindig eszembe jut, hogy mennyivel könnyebb nőnek lenni most, mint mondjuk pát száz évvel korábban.

>!
meteoritastar P
Julie Garwood: A titok

Második olvasásra kicsit jobban tetszett. Garwood és a Skótos könyvei még mindig a szívem csücskei. Bár ez a történet nálam lejebb áll a ranglétrán. Ha picit több drámát, izgalmat kaptam volna vagy a meglévők tovább ellettek volna húzva, hogy jobban áttudjam élni az érzelmeket, egy szavam se lenne. De van egy sejtésem, hogy mivel a régi kiadást olvastam megint és felfedeztem pár hibát a szövegben, amik kirángattak a történetből, és bosszantottak, így nem tudtam úgy élvezni, mint kellett volna. De feltétlen meg kell ismernem az új kiadását is.Nem szeretném kihagyni.

>!
AnitaHhh
Julie Garwood: A titok

Könnyed kikapcsolódás. Alapvetően pontosan azt ekaptam, amire számítottam. Judith mindenre elszánt, hogy eljusson barátnőjéhez. Sejthető volt, hogy nem lesz egyszerű beilleszkednie, de mégsem hátrált meg. Iain pontosan az, ami. Egy barbár, egy harcos, egy hugicáját védelmező nagy testvér. Ugyanakkor egy olyan vezér, aki hajlandó a jövőbe nézni. Tesztettek a szócsatáik, a közös jelenetek. Persze egy „apró” titok azért itt is akadt, Judith származása. És mégis viszonylag könnyedén elfogadták őt. Néhány dolog túl gyorsan történt ugyan, de nekem nagyon tetszett.
Ebben a korban határozottan nem szerettem volna élni. Szükségem van a jogaimra és a szabad akaratomra.

>!
Nikyy18
Julie Garwood: A titok

Nagyon jó volt. Judith és Ian szócsatái nagyon jók voltak. Volt mikor hangosan is felnevettem pár résznél.

>!
NightStar
Julie Garwood: A titok

Na igen, így kell jó történelmi romantikust írni! Imádtam az elejétől a végéig! Sokkal jobban tetszett, mint A menyasszony, pedig azt is szerettem.

Természetesen hasonló alapokra épül a két könyv, de Judith személyisége sokkal közelebb áll hozzám, mint Jamie harcos jelleme, ami sokszor ellentmondásosnak tűnt nekem. Viszont feltűnt, hogy Garwood nagyon jó az utálatos szereplők megalkotásában, itt is volt egy égetnivaló boszorkány Agnes személyében.

Iain és Judith párosa úgy imádnivaló, ahogy van. Haladunk, már kezdem megszeretni a kort és a skót barbárokat. :-)

5 hozzászólás
>!
anikho
Julie Garwood: A titok

Bajban vagyok. Csalódtam.. Pedig annyira akartam szeretni.

A legjobb szó erre a hirtelen. Valahogy minden egyszerre történt, nem volt semmi felvezetés. Kb. Judith nem is hallota még Iain hangját, már totál szerelmes volt belé. Nem voltak civakodások, és az érzelmek kialakulását sem fedeztem fel. Ezek is, mintha csak mindig is lettek volna. Ez nem jó! Véleményem szerint ezért is nem kötött le annyira, hogy bepusziljam legfeljebb 3 nap alatt. Továbbá a karakterek is a semleges zónában maradtak, mondhatni unalmasak voltak. Ahogy a párbeszédeik is.
De ezen felül, ha sikerült belelendülnöm, könnyen tudtam olvasni.

Valószínűleg elolvasom a sorozat következő két könyvét is, de még hagyok időt magamnak előtte.

2 hozzászólás
>!
Evika82 P
Julie Garwood: A titok

Hát ez most nagyon kellett a kis romantikus lelkemnek.
Két olyan könyv után, ahol olyan semmilyen volt a szerelmi szál( az előző két olvasmányom), végre kézbe vettem egy töri romit. Nagy töri romi fan vagyok és szeretem Julia Garwood könyveit is. Ezt a könyvet is olvastam tőle pár éve, de hogy miről szólt arra már egyáltalán nem emlékeztem( csak annyira, hogy skótos:) ). Hát jól tettem, hogy kézbe vettem. Ez egy szuper könyv. Judith határozott, talpaesett, bátor angol lány. Ian a skót nemzetségfő, aki büszke és hatalmas nagyúr. Kettejük találkozásából mi más születhetne mint egy forrón izzó szerelem, aminek semmi nem állhatja útját…
Imádtam!
Töri romi rajongóknak nagyon ajánlom! :)

3 hozzászólás
>!
k_zsuzsu
Julie Garwood: A titok

Nem voltam biztos abban, hogy mit is várjak ettől a könyvtől. De ahogy elkezdtem olvasni, nem bírtam letenni. Annyira élvezetes volt. Tele izgalmakkal,családi viszállyal, szerelemmel, és szexi skót urakkal. Mély benyomást tett rám Julie Garwood. Teljes bizonyossággal állíthatom hogy nem ez volt az utolsó könyv, amit az írónőtől olvastam.


Népszerű idézetek

>!
_Enii_ P

Egyetlen sóhaj, ha hozzáadjuk sok ezer hasonló sóhajhoz, már kiáltásnak hangzik.

>!
krisztina0419

Tekintete Frances Catherine nagy pocakjára esett. Újabb lépést tett előre és mélyen barátnője szemébe nézett. Suttogva szólt hozzá, hogy valóban csak ő hallhassa.
– Pontosan emlékszem, hogy megígértük egymásnak, soha nem iszunk bort férfi kupájából. Ha jól látom, Frances Catherine, te ugyancsak megszegted a szavad.

129. oldal

Kapcsolódó szócikkek: terhesség
>!
krisztina0419

Isabelle, az természetes, hogy félsz egy kicsit, de ugyanakkor izgalmat és örömet is kellene érezned, hiszen új életet hozol a világra.
– Jobban örülnék, ha Winslow csinálná végig.

176-177. oldal

>!
estimese24

– Összetörted a szívemet.
– Majd később rendbe hozom.

>!
krisztina0419

Barátok lettek, mielőtt megérthették volna, hogy ők tulajdonképpen ellenségek.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: barátság · ellenség
>!
Veress_Éva

Brodick három zsákot cipelt be, Patrick kettőt. A férfiak az ágyra tették a csomagokat.
– Mégis, mennyi ideig akar itt maradni, kislány? – kérdezte Patrick.
Hangjából aggodalom csendült ki, és Judith nem tudta megállni, hogy ne ugrassa egy kicsit.
– Egy vagy két évet – mondta, mire a férfi összerezzent, bármennyire is igyekezett uralkodni magán. A lány elnevette magát. – Csak tréfáltam – nyugtatta meg Patricket.
– Brodick, itt kell maradnia vacsorára! – invitálta Frances Catherine a másik harcost. – Judith, te pedig ne rémisztgesd Patricket! Olyan lett szegény, mint a meszelt fal.

>!
krisztina0419

– Én viszont majdnem mindent tudok – hencegett Frances Catherine. – A papa szerint legalábbis is mindig ezt hajtogatom. Még azt is tudom, hogyan kerül a baba a mama hasába. Akarod hallani, hogyan?
– Ó, de még mennyire!
– Miután összeházasodtak, a papa beleköp a borospoharába, és ráveszi a mamát, hogy igyon belőle. Mihelyt a mama lenyeli a bort, a kisbaba már ott is van a hasában.

7. oldal

>!
krisztina0419

Patrick az állapota miatt nem akarja magára hagyni asszonyát négy óránál tovább. – Kuncogva folytatta. – A fiú folyton félrevon, és azt duruzsolja a fülembe, hogy az asszonya mennyire fél, amikor magára hagyja. Nem régen pedig az asszonyka vont félre és könyörgött, hogy vigyem el az urát egész napra vadászni, hogy legyen végre egy kis nyugta tőle.

340. oldal

>!
krisztina0419

Az egyik öreg őrjöngő dühbe lovallta magát. Miután üvöltve hangot adott véleményének, szörnyű köhögésroham jött rá. Szegény ember fuldokolva kapkodott levegő után. Úgy tűnt, egyedül Judith vette észre az öreg nyomorú állapotát. A lány megigazította a széket, amelyet Iain felrúgott, majd a tálalószekrényhez sietett, és vizet öntött az egyik ezüst kupába. Senki nem próbálta megállítani. A szócsata a tetőfokára hágott. Judith odanyújtotta a vizet az öregnek, és miután az nagyot kortyolt a kupából, ütögetni kezdte a hátát.A férfi intett neki, hogy abbahagyhatja, és hátrafordult, hogy megköszönje a segítséget, ám a mondat közepén elakadt a szava. Könnyben úszó szeme tágra nyílt a hitetlenkedéstől. Judith úgy vélte, az öreg csak most döbbent rá, ki segített neki. A férfi nagyot nyögött, és újra köhögni kezdett.
– Nem lenne szabad ennyire felizgatnia magát – figyelmeztette, miközben ismét ütögetni kezdte az öreg hátát. – És nem kellene ennyire utálnia engem – tette hozzá. – A gyűlölet bűn. Kérdezze csak meg Laggan atyát, ha nem hisz nekem. Különben is, semmi rosszat nem tettem magának.
Mivel Judith minden figyelmét lefoglalta, hogy tanáccsal lássa el az öreget, nem vette észre, hogy abbamaradt a kiabálás.
– Judith, ne püföld tovább Gelfridet! – parancsolt rá Iain.

234. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Iain Maitland
>!
PandaSára P

A világ igazságtalanságai miatt háborogtam, és pontosan emlékszem rá, mit javasoltál. Azt mondtad, ha nem tetszik nekem valami, akkor próbáljam megváltoztatni. Egyetlen sóhaj, ha hozzáadjuk sok ezer hasonló sóhajhoz, már kiáltásnak hangzik. Emlékszel?


A sorozat következő kötete

Felföldi urak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kinley MacGregor: A kitaszított
Judith McNaught: Álomkirályság
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!
Judith McNaught: Földi mennyország
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Jude Deveraux: A Felföld bársonya
Nora Roberts: Királyt Skóciának!
A. J. Cronin: Vétlen vétkes
Mhairi McFarlane: Helló, szia, szeretlek!
Jenny Colgan: Amanda esküvője