A ​nagymenő (Buchanan/FBI 11.) 115 csillagozás

Julie Garwood: A nagymenő

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Peyton ​Lockhart és testvérei megöröklik Bishop’s Cove-ot, a kicsiny, de pazar óceánparti üdülőhelyet, ez azonban feltételekkel jár. A lányok egy évig irányíthatják a helyet, és ez idő alatt hasznot kell termelniük, csakis így lehet az ő tulajdonuk az üdülő.
Peyton, aki egy tekintélyes francia konyhaművészeti iskolában szerzett diplomát, nemrég vesztette el ételkritikusi állását, csodálatosnak találja, hogy egy évig valami egészen más dologgal foglalkozhat.
A lányoknak számtalan kihívással kell szembenézniük, és sok olyan emberrel, akik mindent elkövetnek, hogy megakadályozzák őket a céljuk elérésében. Többek közt Peyton perlekedő unokatestvéreivel is, akiket felháborított, hogy nem ők örökölték az üdülőhelyet, valamint egy hatalmas ingatlanfejlesztő társasággal, amely szintén szemet vetett a vízparti tulajdonra.
Peyton számára hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy minden erőfeszítésüket szabotálják, de nem hagyja, hogy a fenyegetések eltántorítsák… egészen addig,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
GABO, Budapest, 2015
408 oldal · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2014
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636898496 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 2


Kedvencelte 16

Most olvassa 2

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Julie Garwood: A nagymenő

Anno, egy vagy nem is, inkább másfél évvel ezelőtt, ezzel a kötettel kezdtem a sorozat szerelmese lenni.
Kis boldogság, hogy ennyi idő elteltével is ugyanúgy lázba hoz, mint akkor. Remélem elmondhatom ezt még pár év múlva is.
Julie Garwood egyértelműen a kedvenc íróimhoz tartozik. Sosem okoz csalódást. Tökéletesen az én szám íze szerint ír. Stílusilag, felépítésileg, karakterileg.
Egyaránt tudja a történeteiben megimádtatni a karaktereket, de közben valami gyűlöletes emberpéldányt is alkotni, akit utálhatunk. Ez ebben a részben sem maradt el. Hát igen csótányszaporulat volt. :DDD Ez erős? De, ha egyszer tényleg igaz, nincs mit szépíteni.
Egyértelmű, hogy a főszereplőket csak szeretni lehet. Kinek a szívét ne dobogtatná meg, „A nagymenő”? Mellékszereplők közt is találtam többet is, akik közel kerültek a szívemhez.
Izgalmas és fordulatos könyv volt. Talán az egyik legeseménydúsabb a sorozatban.
Kár, hogy a mellékszereplők sosem kapnak nagy hangsúlyt. Minden részben sikerül megkedvelnem újabb szereplőket és várhatom a csodát, mi is lesz velük. Itt egy kicsi plusz volt az előző részből elő került Ronan. Habár csak kicsit, de ennek is örültem.

5 hozzászólás
Gorkie P>!
Julie Garwood: A nagymenő

Immár a 11. részt olvastam el a sorozatból és nem okozott csalódást egyik sem.
Már csak 2 rész maradt és nagyon fogom sajnálni, ha befejezem. Folyton az motoszkál bennem, hogy tegyek el belőle későbbre is. :D
Remélem, érkeznek majd új részek.

Peyton Lockhart leginkább a jó szíve miatt szerethető. Emellett, bár fél, bátran néz szembe a veszéllyel. Teszi, amit kell, hogy segítsen másokon. Kiáll a véleménye mellett, a barátai pedig számíthatnak rá.

Finn MacBrain. Garwood ismét találékony volt, bár ő is FBI-ügynök, ezúttal egy olimpiai úszóbajnokot kapunk. Természetesen, könnyen elrabolja ő is az olvasók szívét. :)

Több nagyon szerethető mellékszereplőt kapunk, kifejezetten élveztem olvasni, hogy spoiler

Ezúttal több helyszínt is kapunk, de a történet java egy Bishop’s Cove nevű, óceánparti üdülőhelyen játszódik. Szerettem arról olvasni, miként újítják fel Peytonék a helyet. Debi szála még pluszt adott a történetnek.

Tetszett a cselekmény is, szokás szerint. :) Sokadik rész ellenére, cseppet sem volt unalmas vagy vontatott, zökkenőmentesen tudtam haladni vele. Az elején a múltbeli jelenet megint csak adott egy kis egyediséget.
Tetszett, hogy több szálon futnak események és bár végig sejthető volt, ki próbálja Peytont megölni, azért Garwood így is tett róla, hogy legyenek benne csavarok.

A könyv végére persze, mindenki elnyeri méltó jutalmát. :))

>!
GABO, Budapest, 2014
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636898496 · Fordította: Tóth Gizella
Smurfettereads P>!
Julie Garwood: A nagymenő

Imádom. Nagyon tetszett ez a része is a sorozatnak. Izgalmas volt, vicces, szenvedélyes, romantikus, szórakoztató, jókat nevettem egy egy résznél. :-) Imádtam Finnt és Peytont nagyon szerethetőek voltak, és nagyszerű párost alkottak ketten. Julie Garwood ebben a részben sem okozott számomra csalódást. Ugyanolyan jó, mint a többi is.

Navi P>!
Julie Garwood: A nagymenő

Hát, nem ez a legsikerültebb JG könyv.
A szerelmi szál harmatgyenge, leginkább csak az ágy volt a központban. A krimi lehetett volna izgalmasabb, az is egész vérszegény lett.
Lucy és Christopher párosa jó volt, róluk szívesebben olvastam volna.
Ja és hol van Ivy???
Nem tudom, de ennél mérföldekkel jobbat is tud.

Silverlight>!
Julie Garwood: A nagymenő

Nagyon tetszett, pedig aztán nem az a félelmetes krimi volt. Pont ezért nyerte el a tetszésemet. Már az első oldalakat olvasva. tudtam, hogy szeretni fogom. Egy véletlen baleset és egy sorsszerű találkozás: ez, ami megalapozza a történetet. Tetszett a krimis vonal, illetve a felmerülő bűntény is. Emellett a szálloda rész, a családi vonal is. Sokat mosolyogtam rajtuk: főleg Peyton testvérén, illetve unokatestvérén. Van benne bőven futó szál, vagyis olyan probléma, ami megoldásra vár. Tényleg nagyon tetszett.

>!
GABO, Budapest, 2014
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636898496 · Fordította: Tóth Gizella
Dora_Sullivan>!
Julie Garwood: A nagymenő

Ez a kötet is hamar belopta magát a szívembe, a főszereplőivel és néhány mellékszereplőivel egyaránt.
Bár kevésbé ölelte most fel ebben Garwood az izgalmas krimi pillanatokat, mégis élvezhető s szerethető volt.
Tetszett hogy az elején azt tárta fel elénk, hogy hogyan fonódott össze a két főszereplő sorsa egymáséval… majd aztán xy év eltelte után, hogyan keresztezték egymás útjait szintén a sors.
Az a vonzalmas összeköttetés itt is előmutatkozott mint e sorozat előző köteteinek párosainál.

A mellékszereplők közül Lucy és Christopher párosa volt a második kedvenc karaktereim ebben a részben. Örültem, hogy az írónő általuk is belecsempészett némi humort, némi csatározást egymással – csak azt sajnáltam, hogy ezt nem egy külön részben tette -…
A következő kedvenc mellékszereplő karakterem pedig Ronan volt, akiről már az előző kötetben is olvashattunk. Szívesen olvasnék róla is egy külön saját részt – aminek a megvalósításáért én csak örülni tudnék. Igazán jópofa, s érdekes s könnyen megkedvelhető karakter. :)

Nem mondanám azt, hogy ez lett a sorozat legjobb kötete, de azt se, hogy annyira rossz volt… mert nem. Ezt a kötetet is szerettem… de az eddigiek azért izgalmasabbak voltak…
Leginkább e kötetre a visszafogottság a legjobb szó… amelyben mintha azért fogta volna vissza magát az író, hogy a következőben újra izgalomba hozhassa az olvasóit… :)

baba03 P>!
Julie Garwood: A nagymenő

Hatalmas kedvenc ez a sorozat, nagyon szeretem. Ez most egy izgalmasabb pörgősebb rész volt, annak ellenére, hogy végig sejteni lehetett ki áll a merényletek hátterében.
Az elején kicsit hosszú volt a felvezetés, bár Finn és Peyton első találkozása tetszett. Már az elején rengeteget megtudtunk mindkét szereplőről, gyerekkoruk óta ismertik egymást. Peyton naívsága ellenére szimpatikus szereplő, Finn meg egyszerűen csak Finn. :-) Bár néha kicsit megcsapkodtam volna, mert nehezen ismerte fel, hogy mennyit jelent számára Peyton.
A krimi része nekem annak ellenére izgalmas volt, hogy tudtam ki áll a háttérben, az illető elkapásán volt a hangsúly.
A családi üzlet is érdekes volt, ahogy próbálták a lehetetlennek tűnő felújítást végigvinni. Debi egy gonosz, hülye spoiler, a lányok helyébe tuti nem adtam volna neki esélyt. Milyen már, hogy a saját apja és a nagybátyja is így ugrik minden szavára? Sajnáltam, hogy nem lett következménye a tetteinek, mert nagyon megkeserítette a lányok életét.
Lucy nagyon fura volt, elég hisztis, bár a Christopher-rel való románcnak örültem.

Ariadne>!
Julie Garwood: A nagymenő

Szórakoztató történet volt. A főszereplők kedvelhetőek, bár túl tökéletesek. Az írónőnek vannak jobb történetei is, ám ha valaki egy könnyed, nyári kis romantikus krimire vágyik, megkapja. Számomra a krimi szál kissé gyengécske volt, ám ettől függetlenül jól szórakoztam.

krisztin1>!
Julie Garwood: A nagymenő

Az első olvasáskor 3 csillagra értékeltem ezt a könyvet. Most viszont, 10 óra alatt kiolvastam, és azt kell írnom, hogy egyáltalán nem érzem, hogy olyan gyenge lenne, így változtattam a csillagozáson. Persze azt elismerem, hogy a sorozatnak van azért ennél sokkal erősebb része is.
Finn kiemelkedik a már megismert FBI ügynökök közül, hisz ilyen jó úszó, olimpikonnal még nem találkoztunk. Egy igazi hős, akibe Peyton már gyerekkorában belezúgott.
Peyton karaktere is tetszett, aki nem adja fel, és kiáll amellett, hogy az igazság győzzön, és a bűnösök elnyerjék a megérdemelt sorsukat. A szüleit azért még a végéről is hiányoltam, igazán belefért volna, hogy meglátogassák a lányokat.
A mellékszálak is érdekesek voltak, akár több Christopher és Lucy rész is érdekelt volna, jó volt olvasni, amikor veszekedtek egymással:)
Debitől a falat kapartam, nem bántam volna, ha valaki szépen ellátja a baját.
A krimi szálat nem éreztem erősnek. spoiler

BakuraAndrea>!
Julie Garwood: A nagymenő

Lassan végzek a sorozattal. Sajnálom, mert igazán megszerettem mindegyik részt.
Julie Garwood igazán szerethetővé tudja tenni a könyveit.
Megfelelő mennyiségben van benne akció és romantika.
A humora is mindig jól hat rám. Mindig megmosolyogtat.
Ez a rész is nagyszerű volt. Aranyos páros volt ismét főszerepben.
Annak igazán örültem, hogy a korábbi részben megszeretett mellékszereplő páros is benne volt. Kíváncsi is voltam mi lesz velük.


Népszerű idézetek

zuna19>!

– Azon gondolkodtam… – kezdte bizonytalanul.
– Hogy? – kérdezte Finn.
– Ha megfésülködöm, megcsókolsz?

136. oldal

zuna19>!

Komoly odafigyelést igényel, ha az ember szexis próbál lenni, állapította meg magában.

245. oldal

zuna19>!

A vacsora csendes esemény volt. Peytonnek nem volt kedve semmi különlegeset főzni, ezért csak egy egyszerű áfonyás spenótsalátát és édes-csípős salátaöntettel nyakon öntött pirított mandulaszeleteket készített, amit sült rozmaringos csirke követett kapros újkrumplival és frissen párolt spárga egy csepp citrommal ízesítve. A desszert is egyszerű volt: csokoládéba mártott narancs- és mangószeletek.
Peyton nem volt éhes, de Finn három ember helyett is evett.

zuna19>!

A nap meglehetősen kellemesen kezdődött, de aztán meredekebben zuhant alá, mint a hullámvasút kocsija a lejtőn. Peyton lezuhanyozott, fehér szövetnadrágot és kék pamutpulóvert húzott, aztán kiment a konyhába. Finn reggelit készített neki. Jó reggelt puszit adott, és kihúzott egy széket Peytonnek, hogy arra üljön.

zuna19>!

[…] sose vesztegesd el a drága sajtot a frittatába egy olyan férfiért, aki úgyis dobni fog […]

zuna19>!

Peyton a szeme sarkából látta, hogy az egyik nő feláll. Kicsit félt, hogy odamegy hozzá, de a nő a helyén maradt, és tenyerét összecsapva tapsolni kezdett. Egy újabb nő csatlakozott hozzá, aztán egy másik, és hamarosan az étkezdében tartózkodó minden alkalmazott tapsolt és éljenzett. Az ég szerelmére, ezekbe meg mi ütött? Peyton Finnhez fordult, remélve, hogy ő tudja a választ, de a férfi csak rákacsintott. Végül Hutton volt az, aki magyarázattal szolgált.
– Magának tapsolnak.

Arianrhod>!

Soha ne csináld meg rögtön, amit később is meg tudsz. Ez lett az új jelszava.

3 hozzászólás
zuna19>!

Peyton azt tervezte, hogy puszit nyom az arcára, de a férfi hirtelen megfordult, így a száján csattant a csók. Amikor megvolt, hátra kellett volna lépnie, de nem tette. Másodszor is megcsókolta, de ezúttal elidőzött a férfi ajkán.
Finn nem reagált, csak állt ott látható döbbenettel. Peytonben megfagyott a vér is. Mégis mit képzelt? A férfi kinyitotta az ajtót, és a lány azt hitte, el fog menni egyetlen szó nélkül, mintha csók meg sem történt volna, de Finn nem ment el. Becsukta az ajtót, a karjába húzta, és viszonozta a csókot és tudott ám csókolni, de még milyen jól! Szája forró volt, ahogy az Peyton ajkára tapadt. Fellángolt benne a szenvedély, ahogy szorosan magához ölelte. Hosszú, heves csók volt, amely nem tartott vissza semmit, és Peyton azt kívánta, bárcsak sose érne véget.

113. oldal


A sorozat következő kötete

Buchanan/FBI sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie James: A hamis partner
Skye Warren: The Castle – A bástya
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Maya Banks: Hajnali visszhangok
E. K. Blair: Bang
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Kristen Ashley: A nyomozó
Audrey Carlan: Lélek
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Karen Rose: Számolj tízig