43. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

A ​menyasszony (Skót urak menyasszonyai 1.) 163 csillagozás

Julie Garwood: A menyasszony

Julie ​Garwood legújabb romantikus regényében egy össze nem illő párt mutat be, akik azonban különböző társadalmi hátterük és természetük ellenére is megszeretik egymást. A menyasszony a középkori Skócia csodálatos vad világába viszi el olvasóit. Alec Kincaid, a leghatalmasabb skót uraság a király parancsára nősülni kényszerül. Angol lányt kell elvennie. Jamison báró legkisebb lánya, Jamie a választottja. Attól a pillanattól, hogy először megpillantotta a büszke és gyönyörű angol lányt, felkavarodott benne valami kínzó vágy, hogy megérintse, kényeztesse, birtokolja… örökre. Jamie az a nő, aki pontosan megfelel egy rettenthetetlen harcos elvárásainak.
Ám a házastársi eskü kimondásakor Jamie titkos fogadalmat tesz: soha nem ajándékozza meg szerelmével a felföldi barbárt. A férfi képviseli mindazt, ami ellen a szíve lázad – vad, gőgös akarnok, akinek nyers, de vonzó külseje és csábító ölelése felperzseli a lány vérét. Mégis, amikor furcsa balesetek történnek, és lábra kap a… (tovább)

Eredeti mű: Julie Garwood: The Bride

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
GABO, Budapest, 2004
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639526517 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Alec Kincaid


Kedvencelte 60

Most olvassa 4

Várólistára tette 72

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Lomax
Julie Garwood: A menyasszony

Már próbálkoztam Garwood regénnyel, az a korona kémei sorozat első része volt. Nem olvastam ki, kétszeres nekifutásra se ment. Ennek ellenére A menyasszony már régóta a kívánságlistámon volt, valahogy éreztem, hogy ez tettszene nekem.
Igazam is lett, a könyv nagyon szórakoztató volt, de nem mondom, hogy tökéletes.
Ebben a műfajban és hangulatban már olvastam jobb regényt is, Heather Graham: Eljő a reggel c. könyvét. Már kiskorom óta szeretem az ilyen történelmi szerelmes skótos könyveket, szóval semmiképp se mondom, hogy a Menyasszony nem volt jó. Szórakoztató, vicces, szerelmes, izgalmas, tehát mindenképp megéri elolvasni.
De volt egypár apró hiba, ami elrontotta az összhangot.
Annyi lenne, hogy eléggé kiszámítható a cselekmény, a romantikus szél alakulása. Van egypár jelenet, amit kicsit túlzásnak találtam, és ez a „te nem szólhatsz semmit, mert nő vagy” elv se annyira vonzó.
Összegezve azt mondhatom, örülök hogy elolvastam, de semmi extra. Kikapcsolt, elszórakoztatott, egy kicsit többre számítottam, de ettől még rendben van.

Teljes értékelés a blogomon:
http://eknyvei.blogspot.com/2017/01/julie-garwood-menya…

>!
Zsuzsanna_Makai
Julie Garwood: A menyasszony

Azért választottam ezt a könyvet következő olvasmányul, mert nagyon nagy százalékon volt. El se olvastam, miről szól, mikor játszódik, semmit sem tudtam róla, és hát nagyon jó volt. A léc magasan volt, de megugrotta, totál értem, miért ilyen magas. A szereplők kedvesek, viccesek, szerethetők voltak, a poénok lassan érlelődtek és kb 100 oldal után mindegyik beért, és ütött is, és hát ami külön kedvencem volt, hogy a kínos helyzeteknél, mindig meg lett említve ki hogy próbálta eltakarni a röhögését. Ajánlom minden romantika-kedvelőnek.
Persze az egyik kedvenc poén Jamie neve, h kb tízszer elhangzott, h ez férfinév, vagy hogy azt hittem Jane.

3 hozzászólás
>!
Nikyy18
Julie Garwood: A menyasszony

Egyszerűen imádtam. Nagyon jól megírt történet. A szereplőket hamar megkedveltem. Alec és Jamie aranyos párt alkottak. Sokat nevettem a poénjaikon :)

>!
Violet_Finch_PMónika
Julie Garwood: A menyasszony

Először is megjegyezném,hogy a borítója egyáltalán nem illik se a sztorihoz se a korhoz.
Maga a sztori érdekes volt és sok helyen megnevetetett,de sokszor nem tetszettek helyzetek.
Jamie egy igazán talpra esett lány volt ès teljes mértékben hozzáillet Alechez. (Egyébként mindkét névről mások jutottak eszembe. Főleg Jamie,mivel a Felföldön játszódik a történet. :D )
Megszerettem a szereplőket is,bár Jamie testvérei az elején illetve később is Mary az agyamra ment.
Két helyen kacagtam úgy igazán. Az első amikor az elején megtörtént a kiválasztás és az utána következő ceremónia. Aztán amikor Jamie kirakatta Hódító Vilmos képét a nagyteremben. :D :D
Annyira kacagtam az ott elhangzott párbeszéden,hogy még a férjem is felkelt rá.
De hiába is voltak ezek a pillanatok,akkor is csak 4csillagoz adok,mert tényleg voltak idegesítő dolgok. Jamie is néha az agyamra ment Alec szintúgy.

>!
meteoritastar P
Julie Garwood: A menyasszony

Nem tudok sok mindent írni erről a könyvről.
Imádtam.
Ez a szó magáért beszél. :)):))
De ha még sem, akkor íme:
Ez egy humoros, romantikus történet, ami elvisz minket A Felföldre. Kel ennél is több?
Nekem a történet nagyon tetszett, a szereplőket is hamar megkedveltem. S tényleg nagyon sokat nevettem és mosolyogtam. Biztos helye van a kedvencek között. :)):))
Nem szabad kihagyni senkinek ezt a könyvet.

2. Olvasás:
Egy kicsit tartottam, hogy 2. olvasásra már nem lesz akkora élmény. De kár volt. Ismét levett a lábamról és még egy bunkósbot se kellett hozzá :)):))
Elég volt Jamie-vel és Alec-kel újra találkoznom. Most is imádtam őket. Jamie amennyire talpraesett és bátor volt, annyira naív is. De ez olyan jó egyensúlyban volt, hogy nem lehetett nem szeretni. Ahogy Alecet se. A nagy harcos, akitől mindenki félt és teljesítették parancsait, de mégis kifogott rajta egy angol nő. Aki mivel nem rettent meg tőle mindig, így rengeteg mosolygos percet okoztak nekem ismét. Jajj mennyit nevettem megint rajtuk :)):))
Lehet többször szerelmbe esni?! Mert én ismét beleszerettem Skóciába :)):)) és a skótokba.
Nem hiába, ez a történet miatt lettem a skótos könyvek nagy rajongója……

3. Olvasasra is tetszett :D:D

>!
mezei P
Julie Garwood: A menyasszony

Julie Garwood az egyik kedvenc írónőm, és ez a könyv is bebizonyította, hogy nem véletlenül. A történet a „szokásos”: felsőbb kényszer hatására házasság két ismeretlen között, és az ezt követő óvatos, és kevésbé óvatos ismerkedés, összecsiszolódás. A romantika mellett a humor nálam kötelező elem. És a skót-angol viszály kiapadhatatlan és megunhatatlan humorforrás. Bár az én kedvencemet, A becsület diadala-t nem múlta felül, hihetetlenül szórakoztató, és szívmelengető olvasmány volt.

>!
A_Shara
Julie Garwood: A menyasszony

Nagyon tetszett. Jamie temperamentumos angol lány, ami szívén az a száján.
Alec, huh. Hiába a hosszú haj, szoknya (?), ordítás. Megvett magának.
Remek humor, Skócia, romantika.
Köszönöm @Mrs_Curran_Lennart ismét kedvencet avattam, hála neked.

1 hozzászólás
>!
NightStar
Julie Garwood: A menyasszony

Ez az első könyvem Garwoodtól és kissé nehezen csúszott, de szerintem inkább bennem van a hiba, nem a könyvben (akár a manapság oly elterjedt és fertőzőnek bizonyuló olvasási válságra is foghatnám :D). De őszintén szólva tetszett.

A főszereplők szerethetőek, miután az ember megszokta és elfogadta őket. Találkozásukkor Alecnek és Jamie-nek is határozott (és esetlegesen téves) elképzelései vannak a világról és abban betöltött szerepéről, amit az együtt töltött idő fokozatosan csiszolgat. Elég gyorsan kiismerik és megszeretik egymást, bár utóbbi fel- és beismerése már lassabban történik.

A mellékszereplők közül csak Jamie családjáról szeretnék pár szót szólni, mivel ilyen erős szereplő-öldöklési-vágy talán még életemben nem fogott el. Ilyen önző és szerencsétlen embereknek még papíron sem kéne léteznie.

Amit kiemelnék és számomra meglepő volt, hogy milyen izgalmas volt a végén az akció szál, ilyet egy romantikus könyvben egyáltalán nem vártam volna. Bár az is előfordulhat, hogy én vagyok lassú felfogású, de a végén már mindenkire gyanakodtam, csak a valódi tettesre nem. :)

Abban biztos vagyok, hogy nem ez lesz az utolsó Julie Garwood könyvem, mert a cselekményszövés, a humor és a szereplők meggyőztek arról, hogy igenis érdemes olvasni. Még nem érzem azt, amit Julia Quinn és Lisa Kleypas esetében, de talán szoknom kell, hogy az írónő nem a 19. századi Angliába, hanem a 12. századi Skóciába kalauzolja olvasóit.

>!
Ashriver
Julie Garwood: A menyasszony

Az biztos, hogy én nem tudnék ebben a korban élni. Ha nekem ma egy férfi azt mondaná, hogy azt csinálod amit mondok, mert a tulajdonom vagy és még számos módon kifejezné, hogy nem vagyunk egyenrangúak és nincs szabad akaratom, na tuti gyilkosságot követnék el. De ezektől a megnyilvánulásoktól függetlenül jó volt a könyv. Igazi kikapcsolódást jelentett és a skót férfiak…hmm, na igen, róluk érdemes álmodozni :D


Népszerű idézetek

>!
NightStar

A férfi olyan tuskó, hogy fát lehetne vágni rajta.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Kincaid
>!
krisztina0419

Agnes és Alice készítette a születésnapomra. – Alaposan szemügyre vette Gavint és Marcust, aztán Alechez fordult. – Nem gondolod, hogy össze kéne ismertetnünk a nővéreimet Gavinnel és Marcusszal? Bizonyos vagyok benne, ha…
– Ne is próbálj itt házasságot szervezni, Jamie – szólt közbe Alec.
– A nővérei hasonlítanak magára? – érdeklődött Gavin.
– Nem, nem. Mind a kettő sokkal csinosabb, mint én.
Gavin szeme tágra nyílt. – Akkor feltétlenül meg kell ismernem őket – jelentett ki.
– A természetük viszont Maryére hasonlít – morogta Alec.
– Felejtsük el – mondta gyorsan Gavin.

299. oldal

>!
miaow 

– Még ilyen távolságból is látom, hogy mosolyognak.
– Még egy sas sem látná ilyen távolságból az arcukat – felelte szárazon a férfi.
– Nekünk angoloknak tökéletes a látásunk.
Alec végül felé fordult. – Tréfálsz velem,asszony?
– Döntsd el te magad, férjuram.
– Igen, biztosan. Mostanra már mindent megtanultam az angol humorérzékről.
– És mit tudtál meg?
– Hogy nektek olyan nincs.

150. oldal

>!
Fairymysz

– De te nem úgy öltözködsz, mint a katonáid, ugye? – reménykedett Jamie.
– De igen.
– Az lehetetlen. (…)
– És hogy csinálják, hogy a nadrág ne lógjon ki a pléd alól?
– Sehogy.
– Akkor mit… – A férfi ördögi tekintete láttán a lány úgy döntött, hogy nem is akarja igazán tudni. – Felejtsd el – bökte ki. – Meggondoltam magam. Nem akarom tudni, hogy mit viselnek alatta.
– Ó, de én szeretném elmondani.
(…)- Később is elmondhatod – suttogta. – Késő éjjel, amikor elég sötét van, és senki nem látja a zavaromat. Ha csatába mennek, páncélinget viselnek? – kérdezte még, hogy elterelje a figyelmet az alsónemű hiányáról.
– Soha nem viselünk páncélt – magyarázta Alec. – A legtöbbünk csak plédet hord. A viharedzett harcosok persze jobban kedvelik a régi módit.
– Az milyen?
– Nincs rajtuk semmi.

168-169. oldal

>!
estimese24

Már majdnem álomba merült, amikor Alec megszólalt.
– Jamie?
– Igen, Alec?- suttogta álmosan.
– A plédemet viseled.

126. oldal

>!
Guinevere

– Átkozott legyen az a nap, hótól és jégtől dermedt, amikor magához megyek feleségül, uram.
– Épp most írtad le a telet a Felföldön, lányka.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Kincaid
>!
krisztina0419

– Ezek szerint sohasem hallottál a mi különleges igényeinkről? – kérdezte hamiskás hangon Daniel.
A lány felkapta a fejét, arcán ijedt kifejezés ült. – Igények, uram?
– Bizonyos elvárások. – Daniel mosolya már a füléig ért.
– Elvárások? – Mary vad tekintetet vetett Jamie felé, mielőtt újra Danielhez fordult volna. – Nem, uram, még nem hallottam ezekről az igényekről.
– Ó, akkor fel kell hogy világosítsalak – jelentette ki. Szemmel láthatóan élvezte a helyzetet.
– Nem óhajtom, hogy felvilágosítsanak – morogta Mary.
Alec Jamie-t figyelte. A lány szeme tágra nyílt, amikor Daniel az igényeket említette. Nyilvánvalóan megértette barátja célzását.
A férfi hihetetlenül vonzónak találta a lányt. Elég volt csak ránéznie, és máris többet akart. Szeméből eltűnt a mosoly, amikor rádöbbent, milyen forrón kívánja őt. Különös, de egyáltalán nem számított, hogy angol.
– Mary, kedvesem – kezdte Daniel, újra magára vonva Alec figyelmét. – Bizonyára hallottál már a kívánságlistánkról. Mindenki tudja, hogy a skótok kedvelik az erős lovakat, a kövér birkákat és a gyengéd, készséges asszonyokat.
Daniel mindezt lassú, zamatos hangon adta elő, ahogy a vénasszonyok szokták a legújabb pletykákat. Alec barátja hangjához igazította a sajátját, majd hozzátette: – De természetesen ebben a sorrendben.
– Hát persze – helyeselt Daniel.

56. oldal

>!
Light_House

Régen megtanulta már, hogy egy férfi igazi
jelleme meglátszik abban, hogyan bánik az anyjával és a lovaival.

1 hozzászólás
>!
exodi

– Nem hiszem, hogy sokat számítana a mi akaratunk Mary. Ha nem egyezel bele, hogy Danielhez menj feleségül, akkor királyod ellen cselekszel.
– Igen, de ha azt mondom, hogy hozzá akarok menni feleségül, akkor Isten ellen cselekszem, nem igaz? – vitatkozott Mary. – Hiszen akkor nem mondok igazat.
– Az Isten szerelmére, Mary, válaszolj a pap kérdésére! – csattant fel Jamie.
Jamie barátságtalan hangja megtette a hatását. Mary egy hosszú percig nézte a húgát, aztán a paphoz fordult. – Jó, nem bánom. Hozzámegyek. – Aztán újra Jamie-hez fordult. – Tessék, most boldog vagy? – morogta. – Arra kényszerítettél, hogy hazudjak Isten szolgájának.

>!
miaow 

– A mennyországban vagyok? – kérdezte rekedt suttogással. – Te angyal vagy?
Jamie rámosolygott. – Nem, Angus. Még mindig a felföldön vagy.
A harcos arcán rémület suhant át. – Édes jóistenem – fohászkodott. – Nem a mennyben vagyok, hanem a pokolban. Miféle gonosz játékot űz velem az ördög? Úgy nézel ki, mint egy angyal, de úgy beszélsz, mint egy… angol.

197. oldal


A sorozat következő kötete

Skót urak menyasszonyai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Diana Gabaldon: Az idegen
Julia Quinn: Mint a mennyben
Julia Quinn: Hogyan fogjunk márkit
M. C. Beaton: Miss Pym és a rámenős márki
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Susan Elizabeth Phillips: Törékeny szív
Jeaniene Frost: Karó és sírhant