27. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
!

A ​menyasszony (Skót urak menyasszonyai 1.) 133 csillagozás

Julie Garwood: A menyasszony
Könyvtár

Julie ​Garwood legújabb romantikus regényében egy össze nem illő párt mutat be, akik azonban különböző társadalmi hátterük és természetük ellenére is megszeretik egymást. A menyasszony a középkori Skócia csodálatos vad világába viszi el olvasóit. Alec Kincaid, a leghatalmasabb skót uraság a király parancsára nősülni kényszerül. Angol lányt kell elvennie. Jamison báró legkisebb lánya, Jamie a választottja. Attól a pillanattól, hogy először megpillantotta a büszke és gyönyörű angol lányt, felkavarodott benne valami kínzó vágy, hogy megérintse, kényeztesse, birtokolja… örökre. Jamie az a nő, aki pontosan megfelel egy rettenthetetlen harcos elvárásainak.
Ám a házastársi eskü kimondásakor Jamie titkos fogadalmat tesz: soha nem ajándékozza meg szerelmével a felföldi barbárt. A férfi képviseli mindazt, ami ellen a szíve lázad – vad, gőgös akarnok, akinek nyers, de vonzó külseje és csábító ölelése felperzseli a lány vérét. Mégis, amikor furcsa balesetek történnek, és lábra kap a… (tovább)

Eredeti mű: Julie Garwood: The Bride

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
GABO, Budapest, 2004
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639526517 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2004
390 oldal · ISBN: 9789639526518 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Alec Kincaid


Hirdetés

Kedvencelte 48

Most olvassa 4

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

+
>!
Zsuzsanna_Makai
Julie Garwood: A menyasszony

Azért választottam ezt a könyvet következő olvasmányul, mert nagyon nagy százalékon volt. El se olvastam, miről szól, mikor játszódik, semmit sem tudtam róla, és hát nagyon jó volt. A léc magasan volt, de megugrotta, totál értem, miért ilyen magas. A szereplők kedvesek, viccesek, szerethetők voltak, a poénok lassan érlelődtek és kb 100 oldal után mindegyik beért, és ütött is, és hát ami külön kedvencem volt, hogy a kínos helyzeteknél, mindig meg lett említve ki hogy próbálta eltakarni a röhögését. Ajánlom minden romantika-kedvelőnek.
Persze az egyik kedvenc poén Jamie neve, h kb tízszer elhangzott, h ez férfinév, vagy hogy azt hittem Jane.

3 hozzászólás
+
>!
NightStar
Julie Garwood: A menyasszony

Ez az első könyvem Garwoodtól és kissé nehezen csúszott, de szerintem inkább bennem van a hiba, nem a könyvben (akár a manapság oly elterjedt és fertőzőnek bizonyuló olvasási válságra is foghatnám :D). De őszintén szólva tetszett.

A főszereplők szerethetőek, miután az ember megszokta és elfogadta őket. Találkozásukkor Alecnek és Jamie-nek is határozott (és esetlegesen téves) elképzelései vannak a világról és abban betöltött szerepéről, amit az együtt töltött idő fokozatosan csiszolgat. Elég gyorsan kiismerik és megszeretik egymást, bár utóbbi fel- és beismerése már lassabban történik.

A mellékszereplők közül csak Jamie családjáról szeretnék pár szót szólni, mivel ilyen erős szereplő-öldöklési-vágy talán még életemben nem fogott el. Ilyen önző és szerencsétlen embereknek még papíron sem kéne léteznie.

Amit kiemelnék és számomra meglepő volt, hogy milyen izgalmas volt a végén az akció szál, ilyet egy romantikus könyvben egyáltalán nem vártam volna. Bár az is előfordulhat, hogy én vagyok lassú felfogású, de a végén már mindenkire gyanakodtam, csak a valódi tettesre nem. :)

Abban biztos vagyok, hogy nem ez lesz az utolsó Julie Garwood könyvem, mert a cselekményszövés, a humor és a szereplők meggyőztek arról, hogy igenis érdemes olvasni. Még nem érzem azt, amit Julia Quinn és Lisa Kleypas esetében, de talán szoknom kell, hogy az írónő nem a 19. századi Angliába, hanem a 12. századi Skóciába kalauzolja olvasóit.

+
>!
Ashriver 
Julie Garwood: A menyasszony

Az biztos, hogy én nem tudnék ebben a korban élni. Ha nekem ma egy férfi azt mondaná, hogy azt csinálod amit mondok, mert a tulajdonom vagy és még számos módon kifejezné, hogy nem vagyunk egyenrangúak és nincs szabad akaratom, na tuti gyilkosságot követnék el. De ezektől a megnyilvánulásoktól függetlenül jó volt a könyv. Igazi kikapcsolódást jelentett és a skót férfiak…hmm, na igen, róluk érdemes álmodozni :D

+
>!
Trice29 P
Julie Garwood: A menyasszony

Izgalmas történet, egy igazán szerethető női főszereplővel. Nagyon élveztem a humoros párbeszédeket. Továbbra is gyengéim a skót harcosok :o)

+
>!
eltim
Julie Garwood: A menyasszony

Habár a borítója rettenetes, a történet mindenért kárpótol. Szerethető szereplőkkel és igazi felföldi hangulattal tűzdelt történet. Az egész éjszakát átolvastam, mert nem tudtam letenni. Mindenki olvassa el, aki csak kicsit is szereti Skóciát és a romantikát!

2 hozzászólás
+
>!
Indie
Julie Garwood: A menyasszony

Egy nagyon jól megírt történelmi romantikus regény. Tele szenvedéllyel, konoksággal, csipkelődéssel, és persze szerelemmel.
Elvarázsolt, és végig izgultam az egészet :)
Bővebben a blogunkon:
http://konyvjelzobloog.blogspot.hu/2015/08/julie-garwoo…

+
>!
Odilia P
Julie Garwood: A menyasszony

Első olvasási élményem az írónőtől :) Repültek az oldalak, már kezdem is a folytatást :))))

1 hozzászólás
+
>!
Fairymysz
Julie Garwood: A menyasszony

Imádtam. Az egyik nagy kedvencem az írónőtől Az oroszlán asszonya, és Jamie olyan sok dologban hasonlított Christinára, hogy egyszerűen muszáj volt őt is szeretnem. Alec pedig egyszerűen csodálatos.
Jó történet, szerethető karakterek, humor, egy kis áskálódás és persze rengeteg skót.
Nem is kell ennél több.
(Csak a borító ne lenne ilyen randa.)

+
>!
lillavirag
Julie Garwood: A menyasszony

Soha többet Julie Garwoodot!!! Jajj, ez nagyon bugyuta volt. Pedig a százalék alapján ígéretesnek tűnt.
Az egy dolog, hogy sablonos, ez nem meglepő a töriromi könyvek esetében, de ostoba és kínos is volt ez a történet. A csajtól meg egyenesen idegrángást kaptam.

+
>!
Habók P
Julie Garwood: A menyasszony

Már megint bedőltem egy címkének. Történelmi romantikus. Annyi benne a történelem, hogy időnként emlegetik a két királyt. (Hacsak az „egypetéjű ikrek” nem kimondottan középkori kifejezés…) Ettől eltekintve szórakoztató olvasmány.


Népszerű idézetek

+
>!
NightStar

A férfi olyan tuskó, hogy fát lehetne vágni rajta.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Kincaid
+
>!
krisztina0419

Agnes és Alice készítette a születésnapomra. – Alaposan szemügyre vette Gavint és Marcust, aztán Alechez fordult. – Nem gondolod, hogy össze kéne ismertetnünk a nővéreimet Gavinnel és Marcusszal? Bizonyos vagyok benne, ha…
– Ne is próbálj itt házasságot szervezni, Jamie – szólt közbe Alec.
– A nővérei hasonlítanak magára? – érdeklődött Gavin.
– Nem, nem. Mind a kettő sokkal csinosabb, mint én.
Gavin szeme tágra nyílt. – Akkor feltétlenül meg kell ismernem őket – jelentett ki.
– A természetük viszont Maryére hasonlít – morogta Alec.
– Felejtsük el – mondta gyorsan Gavin.

299. oldal

+
>!
Fairymysz

– De te nem úgy öltözködsz, mint a katonáid, ugye? – reménykedett Jamie.
– De igen.
– Az lehetetlen. (…)
– És hogy csinálják, hogy a nadrág ne lógjon ki a pléd alól?
– Sehogy.
– Akkor mit… – A férfi ördögi tekintete láttán a lány úgy döntött, hogy nem is akarja igazán tudni. – Felejtsd el – bökte ki. – Meggondoltam magam. Nem akarom tudni, hogy mit viselnek alatta.
– Ó, de én szeretném elmondani.
(…)- Később is elmondhatod – suttogta. – Késő éjjel, amikor elég sötét van, és senki nem látja a zavaromat. Ha csatába mennek, páncélinget viselnek? – kérdezte még, hogy elterelje a figyelmet az alsónemű hiányáról.
– Soha nem viselünk páncélt – magyarázta Alec. – A legtöbbünk csak plédet hord. A viharedzett harcosok persze jobban kedvelik a régi módit.
– Az milyen?
– Nincs rajtuk semmi.

168-169. oldal

+
>!
krisztina0419

– Ezek szerint sohasem hallottál a mi különleges igényeinkről? – kérdezte hamiskás hangon Daniel.
A lány felkapta a fejét, arcán ijedt kifejezés ült. – Igények, uram?
– Bizonyos elvárások. – Daniel mosolya már a füléig ért.
– Elvárások? – Mary vad tekintetet vetett Jamie felé, mielőtt újra Danielhez fordult volna. – Nem, uram, még nem hallottam ezekről az igényekről.
– Ó, akkor fel kell hogy világosítsalak – jelentette ki. Szemmel láthatóan élvezte a helyzetet.
– Nem óhajtom, hogy felvilágosítsanak – morogta Mary.
Alec Jamie-t figyelte. A lány szeme tágra nyílt, amikor Daniel az igényeket említette. Nyilvánvalóan megértette barátja célzását.
A férfi hihetetlenül vonzónak találta a lányt. Elég volt csak ránéznie, és máris többet akart. Szeméből eltűnt a mosoly, amikor rádöbbent, milyen forrón kívánja őt. Különös, de egyáltalán nem számított, hogy angol.
– Mary, kedvesem – kezdte Daniel, újra magára vonva Alec figyelmét. – Bizonyára hallottál már a kívánságlistánkról. Mindenki tudja, hogy a skótok kedvelik az erős lovakat, a kövér birkákat és a gyengéd, készséges asszonyokat.
Daniel mindezt lassú, zamatos hangon adta elő, ahogy a vénasszonyok szokták a legújabb pletykákat. Alec barátja hangjához igazította a sajátját, majd hozzátette: – De természetesen ebben a sorrendben.
– Hát persze – helyeselt Daniel.

56. oldal

+
>!
exodi

– Nem hiszem, hogy sokat számítana a mi akaratunk Mary. Ha nem egyezel bele, hogy Danielhez menj feleségül, akkor királyod ellen cselekszel.
– Igen, de ha azt mondom, hogy hozzá akarok menni feleségül, akkor Isten ellen cselekszem, nem igaz? – vitatkozott Mary. – Hiszen akkor nem mondok igazat.
– Az Isten szerelmére, Mary, válaszolj a pap kérdésére! – csattant fel Jamie.
Jamie barátságtalan hangja megtette a hatását. Mary egy hosszú percig nézte a húgát, aztán a paphoz fordult. – Jó, nem bánom. Hozzámegyek. – Aztán újra Jamie-hez fordult. – Tessék, most boldog vagy? – morogta. – Arra kényszerítettél, hogy hazudjak Isten szolgájának.

+
>!
miaow

– Még ilyen távolságból is látom, hogy mosolyognak.
– Még egy sas sem látná ilyen távolságból az arcukat – felelte szárazon a férfi.
– Nekünk angoloknak tökéletes a látásunk.
Alec végül felé fordult. – Tréfálsz velem,asszony?
– Döntsd el te magad, férjuram.
– Igen, biztosan. Mostanra már mindent megtanultam az angol humorérzékről.
– És mit tudtál meg?
– Hogy nektek olyan nincs.

150. oldal

+
>!
Fairymysz

A férfi durván semmibe vette javaslatát. Továbbra is ott állt és őt nézte. – Van valami, amit mondani szeretne? – kérdezte metsző hangon a lány.
Justin zavarba jött. – Nem, asszonyom. Én… én csak élveztem hallgatni a szokatlan kiejtését – bökte ki végül.
– Ez angol akcentus, Justin, és egy skótnak körülbelül annyira kellemes, mintha szöget húznának végig az ablakon.

346. oldal

+
>!
krisztina0419

Három háborút is indított már az első héten.
Jamie indítékai meglehetősen tiszteletre méltóak voltak. Elhatározta, hogy a lehető legjobban kihasználja a helyzetet, elfogadva a tényt, hogy egy neves földesúr felesége. Megteszi a kötelességét mint feleség, és gondot visel férjére és háza tájára. Bármilyen nehéz lesz Alec számára elfogadtatni ezt, ő nem fog kibújni a kötelezettségei alól.
Valahol a tudata mélyén élt a remény, hogy mialatt szorgalmasan végzi háziasszonyi kötelességeit, néhány alapvető változást is sikerül bevezetnie. Ha komolyan eltökéli magát, még az is lehet, hogy civilizált embereket farag ezekből a felföldi barbárokból.
A háborúk, egyik a másik után, tulajdonképpen észrevétlenül lopakodtak Jamie nyomában. Ő még csak véletlenül sem akart konfliktusokat szítani. Nem, csakis a skótok a hibásak az ostoba szokásaikkal, makacs természetükkel, de legfőképpen merev büszkeségükkel. Tehet ő róla, hogy ezeknek a barbároknak egy csepp sütnivalójuk sincs?

208. oldal

+
>!
Mrs_Curran_Lennart P

– Milyen pletykákról beszélsz? – kíváncsiskodott Mary.
– A skótok fatörzseket hajigálnak egymásra, csak a sport kedvéért.
– Fatörzseket?
– Fenyőfákat Mary.
Mary hangosan, hölgyhöz egyátalán nem méltón horkant fel. – Nem hiszem.
– Pedig igaz. – erősködött Jamie. – Ha pedig a fatörzsdobálás nem barbár szokás, akkor én nem tudom mi számít annak.
– Azt hiszed, hogy ezentúl elhiszek bármit is neked?
– Jamie igazat mond – ismerte el Kampóorr. – Valóban szoktak fatörzset vetni, de nem egymásra.
Mary megrázta a fejét. – látom az arcotokon, hogy megint csak ugratni akartok. De igen, látom. – vágta a férfi szavába, aki tiltakozni készült. – És azt hiszed, tényleg elhiszem, hogy a skótok női ruhát viselnek?
– Micsoda? – köhécselt Kampóorr. Remélte, hogy a harcosok már rég elhagyták az istállót, vagy legalább azt, hogy nem hallják ezt a beszélgetést.

+
>!
estimese24

Már majdnem álomba merült, amikor Alec megszólalt.
– Jamie?
– Igen, Alec?- suttogta álmosan.
– A plédemet viseled.

126. oldal


A sorozat következő kötete

Skót urak menyasszonyai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen
Julia Quinn: Mint a mennyben
Julia Quinn: Hogyan fogjunk márkit
M. C. Beaton: Miss Pym és a rámenős márki
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Susan Elizabeth Phillips: Törékeny szív
Jeaniene Frost: Karó és sírhant
Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz