A ​menyasszony (Skót urak menyasszonyai 1.) 228 csillagozás

Julie Garwood: A menyasszony

Julie ​Garwood legújabb romantikus regényében egy össze nem illő párt mutat be, akik azonban különböző társadalmi hátterük és természetük ellenére is megszeretik egymást. A menyasszony a középkori Skócia csodálatos vad világába viszi el olvasóit. Alec Kincaid, a leghatalmasabb skót uraság a király parancsára nősülni kényszerül. Angol lányt kell elvennie. Jamison báró legkisebb lánya, Jamie a választottja. Attól a pillanattól, hogy először megpillantotta a büszke és gyönyörű angol lányt, felkavarodott benne valami kínzó vágy, hogy megérintse, kényeztesse, birtokolja… örökre. Jamie az a nő, aki pontosan megfelel egy rettenthetetlen harcos elvárásainak.
Ám a házastársi eskü kimondásakor Jamie titkos fogadalmat tesz: soha nem ajándékozza meg szerelmével a felföldi barbárt. A férfi képviseli mindazt, ami ellen a szíve lázad – vad, gőgös akarnok, akinek nyers, de vonzó külseje és csábító ölelése felperzseli a lány vérét. Mégis, amikor furcsa balesetek történnek, és lábra kap a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
GABO, Budapest, 2004
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639526517 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Alec Kincaid


Kedvencelte 72

Most olvassa 4

Várólistára tette 102

Kívánságlistára tette 67

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Julie Garwood: A menyasszony

Skót urak menyasszonyai 1

Ez a könyv nagyon jó volt és a borítója is nagyon szép. Le sem tudtam tenni, annyira tetszett.
Igaz imádom a régi kori skót történeteket, de ebben annyi humor volt, hogy néha könnyesre nevettem magam.
A szereplők imádni valóak voltak a karakán angol hölgy és a harcos skót klánvezér.
De a mellékszereplők is belopták magukat a szívembe, azok is nagyon viccesek voltak.
Élvezet volt nézni, ahogy a mogorva lord, aki múltbéli démonaival küzdött, hogyan esett áldozatul a szerelem vonzásának.
A gyengéd erotika sem hiányzott a könyvből.

4 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai >!
Julie Garwood: A menyasszony

Azért választottam ezt a könyvet következő olvasmányul, mert nagyon nagy százalékon volt. El se olvastam, miről szól, mikor játszódik, semmit sem tudtam róla, és hát nagyon jó volt. A léc magasan volt, de megugrotta, totál értem, miért ilyen magas. A szereplők kedvesek, viccesek, szerethetők voltak, a poénok lassan érlelődtek és kb 100 oldal után mindegyik beért, és ütött is, és hát ami külön kedvencem volt, hogy a kínos helyzeteknél, mindig meg lett említve ki hogy próbálta eltakarni a röhögését. Ajánlom minden romantika-kedvelőnek.
Persze az egyik kedvenc poén Jamie neve, h kb tízszer elhangzott, h ez férfinév, vagy hogy azt hittem Jane.

3 hozzászólás
Nikyy18>!
Julie Garwood: A menyasszony

Egyszerűen imádtam. Nagyon jól megírt történet. A szereplőket hamar megkedveltem. Alec és Jamie aranyos párt alkottak. Sokat nevettem a poénjaikon :)

meteoritastar>!
Julie Garwood: A menyasszony

Nem tudok sok mindent írni erről a könyvről.
Imádtam.
Ez a szó magáért beszél. :)):))
De ha még sem, akkor íme:
Ez egy humoros, romantikus történet, ami elvisz minket A Felföldre. Kel ennél is több?
Nekem a történet nagyon tetszett, a szereplőket is hamar megkedveltem. S tényleg nagyon sokat nevettem és mosolyogtam. Biztos helye van a kedvencek között. :)):))
Nem szabad kihagyni senkinek ezt a könyvet.

2. Olvasás:
Egy kicsit tartottam, hogy 2. olvasásra már nem lesz akkora élmény. De kár volt. Ismét levett a lábamról és még egy bunkósbot se kellett hozzá :)):))
Elég volt Jamie-vel és Alec-kel újra találkoznom. Most is imádtam őket. Jamie amennyire talpraesett és bátor volt, annyira naív is. De ez olyan jó egyensúlyban volt, hogy nem lehetett nem szeretni. Ahogy Alecet se. A nagy harcos, akitől mindenki félt és teljesítették parancsait, de mégis kifogott rajta egy angol nő. Aki mivel nem rettent meg tőle mindig, így rengeteg mosolygos percet okoztak nekem ismét. Jajj mennyit nevettem megint rajtuk :)):))
Lehet többször szerelmbe esni?! Mert én ismét beleszerettem Skóciába :)):)) és a skótokba.
Nem hiába, ez a történet miatt lettem a skótos könyvek nagy rajongója……

3. Olvasasra is tetszett :D:D
4. Olvasás:
Csak ismételhetem magam. Most is nagyon tetszett.
5. olvasás:
Imádom

Violet_Finch_PMónika P>!
Julie Garwood: A menyasszony

Először is megjegyezném,hogy a borítója egyáltalán nem illik se a sztorihoz se a korhoz.
Maga a sztori érdekes volt és sok helyen megnevetetett,de sokszor nem tetszettek helyzetek.
Jamie egy igazán talpra esett lány volt ès teljes mértékben hozzáillet Alechez. (Egyébként mindkét névről mások jutottak eszembe. Főleg Jamie,mivel a Felföldön játszódik a történet. :D )
Megszerettem a szereplőket is,bár Jamie testvérei az elején illetve később is Mary az agyamra ment.
Két helyen kacagtam úgy igazán. Az első amikor az elején megtörtént a kiválasztás és az utána következő ceremónia. Aztán amikor Jamie kirakatta Hódító Vilmos képét a nagyteremben. :D :D
Annyira kacagtam az ott elhangzott párbeszéden,hogy még a férjem is felkelt rá.
De hiába is voltak ezek a pillanatok,akkor is csak 4csillagoz adok,mert tényleg voltak idegesítő dolgok. Jamie is néha az agyamra ment Alec szintúgy.

Valeria729 P>!
Julie Garwood: A menyasszony

Nagyon szerettem, tuti újraolvasós. Jamie és Alec nagyon szerethető páros. Mese felnőtteknek, hogy mindenről elfelejtkezhessen az ember.

mezei P>!
Julie Garwood: A menyasszony

Julie Garwood az egyik kedvenc írónőm, és ez a könyv is bebizonyította, hogy nem véletlenül. A történet a „szokásos”: felsőbb kényszer hatására házasság két ismeretlen között, és az ezt követő óvatos, és kevésbé óvatos ismerkedés, összecsiszolódás. A romantika mellett a humor nálam kötelező elem. És a skót-angol viszály kiapadhatatlan és megunhatatlan humorforrás. Bár az én kedvencemet, A becsület diadala-t nem múlta felül, hihetetlenül szórakoztató, és szívmelengető olvasmány volt.

rebeka202 P>!
Julie Garwood: A menyasszony

Ezt a könyvet csakis egy kihívás miatt vettem a kezembe. Magamtól szerintem nem olvastam volna el. Nem bántam meg, hogy végül befejeztem amúgy :) Tény, hogy számomra az eleje az nagyon lassan indult be. Kissé untam is. Kevés időm is volt olvasni, de nem is éreztem az égető vágyat, hogy kézbe vegyem. Aztán a könyv közepétől már izgalmasabb lett. Onnantól már kedvem is volt hozzá. A munkahelyemen is elővettem, amikor épp nem volt vendég :D
Jamie karaktere nekem nagyon tetszett. Nem is gondolná az ember, hogy abban a korban is voltak ilyen személyiségek, nem csak karót nyelt, tökéletességre törekvő sekélyes fehérnépek :DD (jó, ez egy enyhe túlzás volt).
Alec is tetszett. Bár volt egy olyan érzésem vele kapcsolatban, hogy az írónő nem tudta eldönteni, hogy a vaskalapos vademberből végül nyájas férjet faragjon vagy sem. A két személyiség között ugrált a karakter. De amúgy aranyos volt :D

Összességében a könyv tetszett, csak valahogy nem tudtam 100%-ban szeretni. Még az is lehet, hogy majd még olvasok az írónőtől.

A_Shara>!
Julie Garwood: A menyasszony

Nagyon tetszett. Jamie temperamentumos angol lány, ami szívén az a száján.
Alec, huh. Hiába a hosszú haj, szoknya (?), ordítás. Megvett magának.
Remek humor, Skócia, romantika.
Köszönöm @Mrs_Curran_Lennart ismét kedvencet avattam, hála neked.

1 hozzászólás
felícia97>!
Julie Garwood: A menyasszony

Igen,igen tudom hogy megint egy 5 csillagos értékelés következik,de hát mit tehetnék ha egyszer újabban csupa jó könyv kerül a kezembe,vagy éppen olyan amit már olvastam és szeretek? Szóval kérlek nézzétek el nekem. :D Julie Garwood nagy kedvencem ha történelmi romantikus könyvekről van szó,hát még ha skót földön játszódik.Egyszerűen nem tudom megunni a történeteit ez bizonyítja az is hogy most olvastam harmadszorra a Menyasszonyt.Az egyik legkedvesebb történetem ez,és a Mentőangyal Julie-től,és igaz hogy több könyvét is olvastam,de bátran kijelenthetem,hogy ez a kettő a legjobb alkotásai között van. Jamie és Alec remek párost alkotnak:képtelenség nem szeretni őket és a civódásaikat,mert ha a makacs angol lány és a skót harcos belekezdenek ott kő kövön nem marad. :) Még most így többedik alkalommal is megmosolyogtam minden vicces jelenetet,úgyhogy azt hiszem ez egyértelműen mutatja hogy mennyire szeretem én ezt a történetet.Talán a nyár közeledtével több időm lesz majd néhány másik Garwood könyv felelevenítésére vagy eseteleg,hogy újabbakkal ismerkedjem meg. Ellenben az biztos hogy nem ez volt az utolsó alkalom hogy újraolvastam volna Jamie és Alec történetét. :)


Népszerű idézetek

NightStar>!

A férfi olyan tuskó, hogy fát lehetne vágni rajta.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Kincaid
krisztina0419>!

Agnes és Alice készítette a születésnapomra. – Alaposan szemügyre vette Gavint és Marcust, aztán Alechez fordult. – Nem gondolod, hogy össze kéne ismertetnünk a nővéreimet Gavinnel és Marcusszal? Bizonyos vagyok benne, ha…
– Ne is próbálj itt házasságot szervezni, Jamie – szólt közbe Alec.
– A nővérei hasonlítanak magára? – érdeklődött Gavin.
– Nem, nem. Mind a kettő sokkal csinosabb, mint én.
Gavin szeme tágra nyílt. – Akkor feltétlenül meg kell ismernem őket – jelentett ki.
– A természetük viszont Maryére hasonlít – morogta Alec.
– Felejtsük el – mondta gyorsan Gavin.

299. oldal

miaow P>!

– Még ilyen távolságból is látom, hogy mosolyognak.
– Még egy sas sem látná ilyen távolságból az arcukat – felelte szárazon a férfi.
– Nekünk angoloknak tökéletes a látásunk.
Alec végül felé fordult. – Tréfálsz velem,asszony?
– Döntsd el te magad, férjuram.
– Igen, biztosan. Mostanra már mindent megtanultam az angol humorérzékről.
– És mit tudtál meg?
– Hogy nektek olyan nincs.

150. oldal

Guinevere>!

– Átkozott legyen az a nap, hótól és jégtől dermedt, amikor magához megyek feleségül, uram.
– Épp most írtad le a telet a Felföldön, lányka.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Kincaid
exodi>!

– Nem hiszem, hogy sokat számítana a mi akaratunk Mary. Ha nem egyezel bele, hogy Danielhez menj feleségül, akkor királyod ellen cselekszel.
– Igen, de ha azt mondom, hogy hozzá akarok menni feleségül, akkor Isten ellen cselekszem, nem igaz? – vitatkozott Mary. – Hiszen akkor nem mondok igazat.
– Az Isten szerelmére, Mary, válaszolj a pap kérdésére! – csattant fel Jamie.
Jamie barátságtalan hangja megtette a hatását. Mary egy hosszú percig nézte a húgát, aztán a paphoz fordult. – Jó, nem bánom. Hozzámegyek. – Aztán újra Jamie-hez fordult. – Tessék, most boldog vagy? – morogta. – Arra kényszerítettél, hogy hazudjak Isten szolgájának.

estimese24>!

Már majdnem álomba merült, amikor Alec megszólalt.
– Jamie?
– Igen, Alec?- suttogta álmosan.
– A plédemet viseled.

126. oldal

miaow P>!

– A mennyországban vagyok? – kérdezte rekedt suttogással. – Te angyal vagy?
Jamie rámosolygott. – Nem, Angus. Még mindig a felföldön vagy.
A harcos arcán rémület suhant át. – Édes jóistenem – fohászkodott. – Nem a mennyben vagyok, hanem a pokolban. Miféle gonosz játékot űz velem az ördög? Úgy nézel ki, mint egy angyal, de úgy beszélsz, mint egy… angol.

197. oldal

Fairymysz>!

– De te nem úgy öltözködsz, mint a katonáid, ugye? – reménykedett Jamie.
– De igen.
– Az lehetetlen. (…)
– És hogy csinálják, hogy a nadrág ne lógjon ki a pléd alól?
– Sehogy.
– Akkor mit… – A férfi ördögi tekintete láttán a lány úgy döntött, hogy nem is akarja igazán tudni. – Felejtsd el – bökte ki. – Meggondoltam magam. Nem akarom tudni, hogy mit viselnek alatta.
– Ó, de én szeretném elmondani.
(…)- Később is elmondhatod – suttogta. – Késő éjjel, amikor elég sötét van, és senki nem látja a zavaromat. Ha csatába mennek, páncélinget viselnek? – kérdezte még, hogy elterelje a figyelmet az alsónemű hiányáról.
– Soha nem viselünk páncélt – magyarázta Alec. – A legtöbbünk csak plédet hord. A viharedzett harcosok persze jobban kedvelik a régi módit.
– Az milyen?
– Nincs rajtuk semmi.

168-169. oldal

Aninaa P>!

Murdock atya közeledett feléjük. Mind a két férfi elhúzódott a paptól. A bűztől ami a férfiból áradt, könnyes lett a szemük. Alec, merő tiszteletből nem említette az orrfacsaró szagot, de Gavin közel sem volt ilyen diplomatikus:
– Uramisten, Murdock atya, mit csináltál magaddal? Úgy bűzlesz, mint a moslék!

vklara >!

Alec hallotta a vízcsobbanást, amit alig egy másodperc múlva az ő finom kis feleségének dühödt ordítása követett. Felsóhajtott és talpra állt. Úgy számolta, hogy egy-két perc, és a lánynak szüksége lesz a segítségére.


A sorozat következő kötete

Skót urak menyasszonyai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Karen Hawkins: Kalandor
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Julia London: A vad skót
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Kinley MacGregor: Vágyak vonzása
Julia Quinn: Hogyan fogjunk márkit
Julia Quinn: Mint a mennyben