A ​menyasszony (Skót urak menyasszonyai 1.) 250 csillagozás

Julie Garwood: A menyasszony

Julie ​Garwood legújabb romantikus regényében egy össze nem illő párt mutat be, akik azonban különböző társadalmi hátterük és természetük ellenére is megszeretik egymást. A menyasszony a középkori Skócia csodálatos vad világába viszi el olvasóit. Alec Kincaid, a leghatalmasabb skót uraság a király parancsára nősülni kényszerül. Angol lányt kell elvennie. Jamison báró legkisebb lánya, Jamie a választottja. Attól a pillanattól, hogy először megpillantotta a büszke és gyönyörű angol lányt, felkavarodott benne valami kínzó vágy, hogy megérintse, kényeztesse, birtokolja… örökre. Jamie az a nő, aki pontosan megfelel egy rettenthetetlen harcos elvárásainak.
Ám a házastársi eskü kimondásakor Jamie titkos fogadalmat tesz: soha nem ajándékozza meg szerelmével a felföldi barbárt. A férfi képviseli mindazt, ami ellen a szíve lázad – vad, gőgös akarnok, akinek nyers, de vonzó külseje és csábító ölelése felperzseli a lány vérét. Mégis, amikor furcsa balesetek történnek, és lábra kap a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
GABO, Budapest, 2004
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639526517 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Alec Kincaid


Kedvencelte 78

Most olvassa 4

Várólistára tette 104

Kívánságlistára tette 72

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Julie Garwood: A menyasszony

Skót urak menyasszonyai 1

Ez a könyv nagyon jó volt és a borítója is nagyon szép. Le sem tudtam tenni, annyira tetszett.
Igaz imádom a régi kori skót történeteket, de ebben annyi humor volt, hogy néha könnyesre nevettem magam.
A szereplők imádni valóak voltak a karakán angol hölgy és a harcos skót klánvezér.
De a mellékszereplők is belopták magukat a szívembe, azok is nagyon viccesek voltak.
Élvezet volt nézni, ahogy a mogorva lord, aki múltbéli démonaival küzdött, hogyan esett áldozatul a szerelem vonzásának.
A gyengéd erotika sem hiányzott a könyvből.

4 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Julie Garwood: A menyasszony

Azért választottam ezt a könyvet következő olvasmányul, mert nagyon nagy százalékon volt. El se olvastam, miről szól, mikor játszódik, semmit sem tudtam róla, és hát nagyon jó volt. A léc magasan volt, de megugrotta, totál értem, miért ilyen magas. A szereplők kedvesek, viccesek, szerethetők voltak, a poénok lassan érlelődtek és kb 100 oldal után mindegyik beért, és ütött is, és hát ami külön kedvencem volt, hogy a kínos helyzeteknél, mindig meg lett említve ki hogy próbálta eltakarni a röhögését. Ajánlom minden romantika-kedvelőnek.
Persze az egyik kedvenc poén Jamie neve, h kb tízszer elhangzott, h ez férfinév, vagy hogy azt hittem Jane.

3 hozzászólás
Nikyy18>!
Julie Garwood: A menyasszony

Egyszerűen imádtam. Nagyon jól megírt történet. A szereplőket hamar megkedveltem. Alec és Jamie aranyos párt alkottak. Sokat nevettem a poénjaikon :)

meteoritastar>!
Julie Garwood: A menyasszony

Nem tudok sok mindent írni erről a könyvről.
Imádtam.
Ez a szó magáért beszél. :)):))
De ha még sem, akkor íme:
Ez egy humoros, romantikus történet, ami elvisz minket A Felföldre. Kel ennél is több?
Nekem a történet nagyon tetszett, a szereplőket is hamar megkedveltem. S tényleg nagyon sokat nevettem és mosolyogtam. Biztos helye van a kedvencek között. :)):))
Nem szabad kihagyni senkinek ezt a könyvet.

2. Olvasás:
Egy kicsit tartottam, hogy 2. olvasásra már nem lesz akkora élmény. De kár volt. Ismét levett a lábamról és még egy bunkósbot se kellett hozzá :)):))
Elég volt Jamie-vel és Alec-kel újra találkoznom. Most is imádtam őket. Jamie amennyire talpraesett és bátor volt, annyira naív is. De ez olyan jó egyensúlyban volt, hogy nem lehetett nem szeretni. Ahogy Alecet se. A nagy harcos, akitől mindenki félt és teljesítették parancsait, de mégis kifogott rajta egy angol nő. Aki mivel nem rettent meg tőle mindig, így rengeteg mosolygos percet okoztak nekem ismét. Jajj mennyit nevettem megint rajtuk :)):))
Lehet többször szerelmbe esni?! Mert én ismét beleszerettem Skóciába :)):)) és a skótokba.
Nem hiába, ez a történet miatt lettem a skótos könyvek nagy rajongója……

3. Olvasasra is tetszett :D:D
4. Olvasás:
Csak ismételhetem magam. Most is nagyon tetszett.
5. olvasás:
Imádom
6. Olvasás:
Imádom

Violet_Finch_PMónika>!
Julie Garwood: A menyasszony

Először is megjegyezném,hogy a borítója egyáltalán nem illik se a sztorihoz se a korhoz.
Maga a sztori érdekes volt és sok helyen megnevetetett,de sokszor nem tetszettek helyzetek.
Jamie egy igazán talpra esett lány volt ès teljes mértékben hozzáillet Alechez. (Egyébként mindkét névről mások jutottak eszembe. Főleg Jamie,mivel a Felföldön játszódik a történet. :D )
Megszerettem a szereplőket is,bár Jamie testvérei az elején illetve később is Mary az agyamra ment.
Két helyen kacagtam úgy igazán. Az első amikor az elején megtörtént a kiválasztás és az utána következő ceremónia. Aztán amikor Jamie kirakatta Hódító Vilmos képét a nagyteremben. :D :D
Annyira kacagtam az ott elhangzott párbeszéden,hogy még a férjem is felkelt rá.
De hiába is voltak ezek a pillanatok,akkor is csak 4csillagoz adok,mert tényleg voltak idegesítő dolgok. Jamie is néha az agyamra ment Alec szintúgy.

Valeria729 P>!
Julie Garwood: A menyasszony

Nagyon szerettem, tuti újraolvasós. Jamie és Alec nagyon szerethető páros. Mese felnőtteknek, hogy mindenről elfelejtkezhessen az ember.

N_niki96 P>!
Julie Garwood: A menyasszony

Valahol olvastam, hogy ez az írónő kedvenc regénye. Azt el is hiszem. A Váltságdíj mellett ez a másik nagy kedvencem. Alec és Jamie zseniálisak. Nehezen is találok szavakat. Imádom ezt a regényt, imádom a skótokat. ♥ El tudom képzelni, hogy Jamie vagánysága mennyire megnehezítheti egy ennyire nyakas és birtokló ember életét. Ahogy láthatjuk kibontakozni a kettejük szerelmét az szerintem valami csoda.
Nagyszerűt alkotott az írónő, mindenkinek szívből ajánlom.

mezei P>!
Julie Garwood: A menyasszony

Julie Garwood az egyik kedvenc írónőm, és ez a könyv is bebizonyította, hogy nem véletlenül. A történet a „szokásos”: felsőbb kényszer hatására házasság két ismeretlen között, és az ezt követő óvatos, és kevésbé óvatos ismerkedés, összecsiszolódás. A romantika mellett a humor nálam kötelező elem. És a skót-angol viszály kiapadhatatlan és megunhatatlan humorforrás. Bár az én kedvencemet, A becsület diadala-t nem múlta felül, hihetetlenül szórakoztató, és szívmelengető olvasmány volt.

ancineni P>!
Julie Garwood: A menyasszony

Miért nem olvastam eddig ezt a könyvet? Nagy-nagy kedvenc lett, többszöri újraolvasás vár rá a jövőben.
Ez a könyv, friss, üdítő, energiától vibráló, szó szerint felpezsdíti az olvasó vérét.
A történet gyors, pörgős, akad benne izgalom is, szoríthatunk Jamie testi épségéért. A párbeszédek nagyon szórakoztatóak, gyors váltások jellemzőek rá. Nagy erőssége a könyvnek a humor, az olvasás során sokszor mosolyogtam, fülig ért a szám.
Jamie és Alec szuper karakterek, tetszett, ahogy az akaratuk egymásnak feszült. Jamie már szinte kimeríti a vagány nő fogalmát. Nagyon intelligens, gondoskodó, talpraesett, határozott, hamar az ujja köré csavarja a Kincaid vár lakóit. Alec igazi uralkodó típus, mogorva, határozott, nyakas, birtokló, védelmező. Kettejük között csak úgy pattognak a szikrák.
Igazi romantikus csemege, sok humorral, erotikával fűszerezve. Számomra hatalmas élmény volt, már értem a magas százalékot. :)

2 hozzászólás
rebeka202 P>!
Julie Garwood: A menyasszony

Ezt a könyvet csakis egy kihívás miatt vettem a kezembe. Magamtól szerintem nem olvastam volna el. Nem bántam meg, hogy végül befejeztem amúgy :) Tény, hogy számomra az eleje az nagyon lassan indult be. Kissé untam is. Kevés időm is volt olvasni, de nem is éreztem az égető vágyat, hogy kézbe vegyem. Aztán a könyv közepétől már izgalmasabb lett. Onnantól már kedvem is volt hozzá. A munkahelyemen is elővettem, amikor épp nem volt vendég :D
Jamie karaktere nekem nagyon tetszett. Nem is gondolná az ember, hogy abban a korban is voltak ilyen személyiségek, nem csak karót nyelt, tökéletességre törekvő sekélyes fehérnépek :DD (jó, ez egy enyhe túlzás volt).
Alec is tetszett. Bár volt egy olyan érzésem vele kapcsolatban, hogy az írónő nem tudta eldönteni, hogy a vaskalapos vademberből végül nyájas férjet faragjon vagy sem. A két személyiség között ugrált a karakter. De amúgy aranyos volt :D

Összességében a könyv tetszett, csak valahogy nem tudtam 100%-ban szeretni. Még az is lehet, hogy majd még olvasok az írónőtől.


Népszerű idézetek

NightStar>!

A férfi olyan tuskó, hogy fát lehetne vágni rajta.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Kincaid
krisztina0419>!

Agnes és Alice készítette a születésnapomra. – Alaposan szemügyre vette Gavint és Marcust, aztán Alechez fordult. – Nem gondolod, hogy össze kéne ismertetnünk a nővéreimet Gavinnel és Marcusszal? Bizonyos vagyok benne, ha…
– Ne is próbálj itt házasságot szervezni, Jamie – szólt közbe Alec.
– A nővérei hasonlítanak magára? – érdeklődött Gavin.
– Nem, nem. Mind a kettő sokkal csinosabb, mint én.
Gavin szeme tágra nyílt. – Akkor feltétlenül meg kell ismernem őket – jelentett ki.
– A természetük viszont Maryére hasonlít – morogta Alec.
– Felejtsük el – mondta gyorsan Gavin.

299. oldal

zöldelefánt P>!

– Tréfálsz velem, asszony?
– Döntsd el te magad, férjuram.
– Igen, biztosan. Mostanra már mindent megtanultam az angol humorérzékről.
– És mit tudtál meg?
– Hogy nektek olyan nincs.

3 hozzászólás
Guinevere>!

– Átkozott legyen az a nap, hótól és jégtől dermedt, amikor magához megyek feleségül, uram.
– Épp most írtad le a telet a Felföldön, lányka.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Kincaid
miaow P>!

– Még ilyen távolságból is látom, hogy mosolyognak.
– Még egy sas sem látná ilyen távolságból az arcukat – felelte szárazon a férfi.
– Nekünk angoloknak tökéletes a látásunk.
Alec végül felé fordult. – Tréfálsz velem,asszony?
– Döntsd el te magad, férjuram.
– Igen, biztosan. Mostanra már mindent megtanultam az angol humorérzékről.
– És mit tudtál meg?
– Hogy nektek olyan nincs.

150. oldal

zöldelefánt P>!

– Jamie?
– Igen, Alec? – suttogta álmosan.
– A plédemet viseled.

exodi>!

– Nem hiszem, hogy sokat számítana a mi akaratunk Mary. Ha nem egyezel bele, hogy Danielhez menj feleségül, akkor királyod ellen cselekszel.
– Igen, de ha azt mondom, hogy hozzá akarok menni feleségül, akkor Isten ellen cselekszem, nem igaz? – vitatkozott Mary. – Hiszen akkor nem mondok igazat.
– Az Isten szerelmére, Mary, válaszolj a pap kérdésére! – csattant fel Jamie.
Jamie barátságtalan hangja megtette a hatását. Mary egy hosszú percig nézte a húgát, aztán a paphoz fordult. – Jó, nem bánom. Hozzámegyek. – Aztán újra Jamie-hez fordult. – Tessék, most boldog vagy? – morogta. – Arra kényszerítettél, hogy hazudjak Isten szolgájának.

estimese24>!

Már majdnem álomba merült, amikor Alec megszólalt.
– Jamie?
– Igen, Alec?- suttogta álmosan.
– A plédemet viseled.

126. oldal

miaow P>!

– A mennyországban vagyok? – kérdezte rekedt suttogással. – Te angyal vagy?
Jamie rámosolygott. – Nem, Angus. Még mindig a felföldön vagy.
A harcos arcán rémület suhant át. – Édes jóistenem – fohászkodott. – Nem a mennyben vagyok, hanem a pokolban. Miféle gonosz játékot űz velem az ördög? Úgy nézel ki, mint egy angyal, de úgy beszélsz, mint egy… angol.

197. oldal

zöldelefánt P>!

– Amikor harcoltál… szóval, volt egy pillanat, amikor egyenesen rám néztél, és akkor arra gondoltam, hogy nagyon kell vigyáznom, nehogy feldühítselek valaha is, mert ilyen hatalmas erővel szemben nem tudnám megvédeni magam.
Alecnek előre kellett hajolnia, hogy hallja a lány magyarázatát. Olyan kétségbeesettnek hangzott. Visszafojtotta nevethetnékjét.
– Ez nem lesz könnyű – folytatta Jamie. – Talán meglep, de lesznek időszakok, amikor bosszantani foglak.
– Egyáltalán nem lep meg.
– Miért nem? – elégedetlenkedett Jamie.
– Már most is bosszantasz.


A sorozat következő kötete

Skót urak menyasszonyai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Szívtelen
Vi Keeland: Csak szex
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett