24. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
!

A ​menyasszony (Skót urak menyasszonyai 1.) 138 csillagozás

Julie Garwood: A menyasszony
Könyvtár

Julie ​Garwood legújabb romantikus regényében egy össze nem illő párt mutat be, akik azonban különböző társadalmi hátterük és természetük ellenére is megszeretik egymást. A menyasszony a középkori Skócia csodálatos vad világába viszi el olvasóit. Alec Kincaid, a leghatalmasabb skót uraság a király parancsára nősülni kényszerül. Angol lányt kell elvennie. Jamison báró legkisebb lánya, Jamie a választottja. Attól a pillanattól, hogy először megpillantotta a büszke és gyönyörű angol lányt, felkavarodott benne valami kínzó vágy, hogy megérintse, kényeztesse, birtokolja… örökre. Jamie az a nő, aki pontosan megfelel egy rettenthetetlen harcos elvárásainak.
Ám a házastársi eskü kimondásakor Jamie titkos fogadalmat tesz: soha nem ajándékozza meg szerelmével a felföldi barbárt. A férfi képviseli mindazt, ami ellen a szíve lázad – vad, gőgös akarnok, akinek nyers, de vonzó külseje és csábító ölelése felperzseli a lány vérét. Mégis, amikor furcsa balesetek történnek, és lábra kap a… (tovább)

Eredeti mű: Julie Garwood: The Bride

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
GABO, Budapest, 2004
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639526517 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2004
390 oldal · ISBN: 9789639526518 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Alec Kincaid


Hirdetés

Kedvencelte 51

Most olvassa 4

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

+
>!
Zsuzsanna_Makai
Julie Garwood: A menyasszony

Azért választottam ezt a könyvet következő olvasmányul, mert nagyon nagy százalékon volt. El se olvastam, miről szól, mikor játszódik, semmit sem tudtam róla, és hát nagyon jó volt. A léc magasan volt, de megugrotta, totál értem, miért ilyen magas. A szereplők kedvesek, viccesek, szerethetők voltak, a poénok lassan érlelődtek és kb 100 oldal után mindegyik beért, és ütött is, és hát ami külön kedvencem volt, hogy a kínos helyzeteknél, mindig meg lett említve ki hogy próbálta eltakarni a röhögését. Ajánlom minden romantika-kedvelőnek.
Persze az egyik kedvenc poén Jamie neve, h kb tízszer elhangzott, h ez férfinév, vagy hogy azt hittem Jane.

3 hozzászólás
+
>!
Nikyy18 
Julie Garwood: A menyasszony

Egyszerűen imádtam. Nagyon jól megírt történet. A szereplőket hamar megkedveltem. Alec és Jamie aranyos párt alkottak. Sokat nevettem a poénjaikon :)

+
>!
mezei P
Julie Garwood: A menyasszony

Julie Garwood az egyik kedvenc írónőm, és ez a könyv is bebizonyította, hogy nem véletlenül. A történet a „szokásos”: felsőbb kényszer hatására házasság két ismeretlen között, és az ezt követő óvatos, és kevésbé óvatos ismerkedés, összecsiszolódás. A romantika mellett a humor nálam kötelező elem. És a skót-angol viszály kiapadhatatlan és megunhatatlan humorforrás. Bár az én kedvencemet, A becsület diadala-t nem múlta felül, hihetetlenül szórakoztató, és szívmelengető olvasmány volt.

+
>!
NightStar 
Julie Garwood: A menyasszony

Ez az első könyvem Garwoodtól és kissé nehezen csúszott, de szerintem inkább bennem van a hiba, nem a könyvben (akár a manapság oly elterjedt és fertőzőnek bizonyuló olvasási válságra is foghatnám :D). De őszintén szólva tetszett.

A főszereplők szerethetőek, miután az ember megszokta és elfogadta őket. Találkozásukkor Alecnek és Jamie-nek is határozott (és esetlegesen téves) elképzelései vannak a világról és abban betöltött szerepéről, amit az együtt töltött idő fokozatosan csiszolgat. Elég gyorsan kiismerik és megszeretik egymást, bár utóbbi fel- és beismerése már lassabban történik.

A mellékszereplők közül csak Jamie családjáról szeretnék pár szót szólni, mivel ilyen erős szereplő-öldöklési-vágy talán még életemben nem fogott el. Ilyen önző és szerencsétlen embereknek még papíron sem kéne léteznie.

Amit kiemelnék és számomra meglepő volt, hogy milyen izgalmas volt a végén az akció szál, ilyet egy romantikus könyvben egyáltalán nem vártam volna. Bár az is előfordulhat, hogy én vagyok lassú felfogású, de a végén már mindenkire gyanakodtam, csak a valódi tettesre nem. :)

Abban biztos vagyok, hogy nem ez lesz az utolsó Julie Garwood könyvem, mert a cselekményszövés, a humor és a szereplők meggyőztek arról, hogy igenis érdemes olvasni. Még nem érzem azt, amit Julia Quinn és Lisa Kleypas esetében, de talán szoknom kell, hogy az írónő nem a 19. századi Angliába, hanem a 12. századi Skóciába kalauzolja olvasóit.

+
>!
Ashriver 
Julie Garwood: A menyasszony

Az biztos, hogy én nem tudnék ebben a korban élni. Ha nekem ma egy férfi azt mondaná, hogy azt csinálod amit mondok, mert a tulajdonom vagy és még számos módon kifejezné, hogy nem vagyunk egyenrangúak és nincs szabad akaratom, na tuti gyilkosságot követnék el. De ezektől a megnyilvánulásoktól függetlenül jó volt a könyv. Igazi kikapcsolódást jelentett és a skót férfiak…hmm, na igen, róluk érdemes álmodozni :D

+
>!
Trice29 P
Julie Garwood: A menyasszony

Izgalmas történet, egy igazán szerethető női főszereplővel. Nagyon élveztem a humoros párbeszédeket. Továbbra is gyengéim a skót harcosok :o)

+
>!
eltim
Julie Garwood: A menyasszony

Habár a borítója rettenetes, a történet mindenért kárpótol. Szerethető szereplőkkel és igazi felföldi hangulattal tűzdelt történet. Az egész éjszakát átolvastam, mert nem tudtam letenni. Mindenki olvassa el, aki csak kicsit is szereti Skóciát és a romantikát!

2 hozzászólás
+
>!
Indie
Julie Garwood: A menyasszony

Egy nagyon jól megírt történelmi romantikus regény. Tele szenvedéllyel, konoksággal, csipkelődéssel, és persze szerelemmel.
Elvarázsolt, és végig izgultam az egészet :)
Bővebben a blogunkon:
http://konyvjelzobloog.blogspot.hu/2015/08/julie-garwoo…

+
>!
Odilia P
Julie Garwood: A menyasszony

Első olvasási élményem az írónőtől :) Repültek az oldalak, már kezdem is a folytatást :))))

1 hozzászólás
+
>!
Via19
Julie Garwood: A menyasszony

Könnyed romantikus olvasmány, egy mogorva skót uraságról és egy bohókás és akratos angol leányról és arról, hogy a lány hogyan szelídití meg az ő vadját. E mellett találunk benne szerelmet, ártatlanságot, humort, gondoskodást, összetartást, ármánykodást és rejtélyt.
Csak ajánalni tudom mindenkinek aki egy kis könnyed kikapcsolódásra vágyik.


Népszerű idézetek

+
>!
NightStar 

A férfi olyan tuskó, hogy fát lehetne vágni rajta.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Kincaid
+
>!
krisztina0419

Agnes és Alice készítette a születésnapomra. – Alaposan szemügyre vette Gavint és Marcust, aztán Alechez fordult. – Nem gondolod, hogy össze kéne ismertetnünk a nővéreimet Gavinnel és Marcusszal? Bizonyos vagyok benne, ha…
– Ne is próbálj itt házasságot szervezni, Jamie – szólt közbe Alec.
– A nővérei hasonlítanak magára? – érdeklődött Gavin.
– Nem, nem. Mind a kettő sokkal csinosabb, mint én.
Gavin szeme tágra nyílt. – Akkor feltétlenül meg kell ismernem őket – jelentett ki.
– A természetük viszont Maryére hasonlít – morogta Alec.
– Felejtsük el – mondta gyorsan Gavin.

299. oldal

+
>!
miaow 

– Még ilyen távolságból is látom, hogy mosolyognak.
– Még egy sas sem látná ilyen távolságból az arcukat – felelte szárazon a férfi.
– Nekünk angoloknak tökéletes a látásunk.
Alec végül felé fordult. – Tréfálsz velem,asszony?
– Döntsd el te magad, férjuram.
– Igen, biztosan. Mostanra már mindent megtanultam az angol humorérzékről.
– És mit tudtál meg?
– Hogy nektek olyan nincs.

150. oldal

+
>!
Fairymysz

– De te nem úgy öltözködsz, mint a katonáid, ugye? – reménykedett Jamie.
– De igen.
– Az lehetetlen. (…)
– És hogy csinálják, hogy a nadrág ne lógjon ki a pléd alól?
– Sehogy.
– Akkor mit… – A férfi ördögi tekintete láttán a lány úgy döntött, hogy nem is akarja igazán tudni. – Felejtsd el – bökte ki. – Meggondoltam magam. Nem akarom tudni, hogy mit viselnek alatta.
– Ó, de én szeretném elmondani.
(…)- Később is elmondhatod – suttogta. – Késő éjjel, amikor elég sötét van, és senki nem látja a zavaromat. Ha csatába mennek, páncélinget viselnek? – kérdezte még, hogy elterelje a figyelmet az alsónemű hiányáról.
– Soha nem viselünk páncélt – magyarázta Alec. – A legtöbbünk csak plédet hord. A viharedzett harcosok persze jobban kedvelik a régi módit.
– Az milyen?
– Nincs rajtuk semmi.

168-169. oldal

+
>!
krisztina0419

– Ezek szerint sohasem hallottál a mi különleges igényeinkről? – kérdezte hamiskás hangon Daniel.
A lány felkapta a fejét, arcán ijedt kifejezés ült. – Igények, uram?
– Bizonyos elvárások. – Daniel mosolya már a füléig ért.
– Elvárások? – Mary vad tekintetet vetett Jamie felé, mielőtt újra Danielhez fordult volna. – Nem, uram, még nem hallottam ezekről az igényekről.
– Ó, akkor fel kell hogy világosítsalak – jelentette ki. Szemmel láthatóan élvezte a helyzetet.
– Nem óhajtom, hogy felvilágosítsanak – morogta Mary.
Alec Jamie-t figyelte. A lány szeme tágra nyílt, amikor Daniel az igényeket említette. Nyilvánvalóan megértette barátja célzását.
A férfi hihetetlenül vonzónak találta a lányt. Elég volt csak ránéznie, és máris többet akart. Szeméből eltűnt a mosoly, amikor rádöbbent, milyen forrón kívánja őt. Különös, de egyáltalán nem számított, hogy angol.
– Mary, kedvesem – kezdte Daniel, újra magára vonva Alec figyelmét. – Bizonyára hallottál már a kívánságlistánkról. Mindenki tudja, hogy a skótok kedvelik az erős lovakat, a kövér birkákat és a gyengéd, készséges asszonyokat.
Daniel mindezt lassú, zamatos hangon adta elő, ahogy a vénasszonyok szokták a legújabb pletykákat. Alec barátja hangjához igazította a sajátját, majd hozzátette: – De természetesen ebben a sorrendben.
– Hát persze – helyeselt Daniel.

56. oldal

+
>!
Light_House

Régen megtanulta már, hogy egy férfi igazi
jelleme meglátszik abban, hogyan bánik az anyjával és a lovaival.

1 hozzászólás
+
>!
exodi

– Nem hiszem, hogy sokat számítana a mi akaratunk Mary. Ha nem egyezel bele, hogy Danielhez menj feleségül, akkor királyod ellen cselekszel.
– Igen, de ha azt mondom, hogy hozzá akarok menni feleségül, akkor Isten ellen cselekszem, nem igaz? – vitatkozott Mary. – Hiszen akkor nem mondok igazat.
– Az Isten szerelmére, Mary, válaszolj a pap kérdésére! – csattant fel Jamie.
Jamie barátságtalan hangja megtette a hatását. Mary egy hosszú percig nézte a húgát, aztán a paphoz fordult. – Jó, nem bánom. Hozzámegyek. – Aztán újra Jamie-hez fordult. – Tessék, most boldog vagy? – morogta. – Arra kényszerítettél, hogy hazudjak Isten szolgájának.

+
>!
mezei P

– Túl sokat aggódik a lelke miatt. Ez valami angol szokás lehet, ha nem tévedek.

+
>!
Mrs_Curran_Lennart P

– Milyen pletykákról beszélsz? – kíváncsiskodott Mary.
– A skótok fatörzseket hajigálnak egymásra, csak a sport kedvéért.
– Fatörzseket?
– Fenyőfákat Mary.
Mary hangosan, hölgyhöz egyátalán nem méltón horkant fel. – Nem hiszem.
– Pedig igaz. – erősködött Jamie. – Ha pedig a fatörzsdobálás nem barbár szokás, akkor én nem tudom mi számít annak.
– Azt hiszed, hogy ezentúl elhiszek bármit is neked?
– Jamie igazat mond – ismerte el Kampóorr. – Valóban szoktak fatörzset vetni, de nem egymásra.
Mary megrázta a fejét. – látom az arcotokon, hogy megint csak ugratni akartok. De igen, látom. – vágta a férfi szavába, aki tiltakozni készült. – És azt hiszed, tényleg elhiszem, hogy a skótok női ruhát viselnek?
– Micsoda? – köhécselt Kampóorr. Remélte, hogy a harcosok már rég elhagyták az istállót, vagy legalább azt, hogy nem hallják ezt a beszélgetést.

+
>!
Nikyy18 

– Mary megkérdezte, hogy itt maradhat-e, és én megengedtem
neki – mondta nyugodtságot színlelve. – Ha ezt te menedéknek akarod nevezni, akkor mindenesetre igazad van. Meg fogom védeni Maryt.
– A saját férjétől? – Alec hitetlenkedve bámult rá.
– Ha ez a férj egy érzéketlen tuskó, akkor igen – bólintott rá Jamie. Zord pillantással Danielre meredt, majd visszafordult férjéhez. – Megsértette a leggyengédebb érzéseit, Alec. Mégis, mit kellene tennem?
– Törődnél inkább a magad dolgával – vetette oda dühösen a férfi.
– Durva volt hozzá.
– Igen, az volt – kiáltotta Mary, akire átragadt nővére heve. – Ha nem maradhatok itt, akkor hazamegyek Angliába.
– Én majd hazavezetlek – morogta Jamie. Kezét összekulcsolta testvére kezével, és elszántan várta, mit szól Alec erre a fenyegetésre.
– Normandiában fogtok kikötni – jósolta a férfi.


A sorozat következő kötete

Skót urak menyasszonyai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen
Julia Quinn: Mint a mennyben
Julia Quinn: Hogyan fogjunk márkit
M. C. Beaton: Miss Pym és a rámenős márki
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Susan Elizabeth Phillips: Törékeny szív
Jeaniene Frost: Karó és sírhant
Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz