!

Tempest ​– Förgeteg 62 csillagozás

Julie Cross: Tempest – Förgeteg
Könyvmolyképző · 3.499 Ft –16% 2.939 Ft
Bookline · 3.499 Ft –15% 2.974 Ft
Régikönyvek.hu · 3.499 Ft –15% 2.974 Ft
1.790 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

2009-et ​írunk. A tizenkilenc éves Jackson Meyer átlagos srác: egyetemre jár, barátnője van… És képes rá, hogy időutazást tegyen. De nem úgy, ahogy a filmekben látjuk – az ugrásai után semmi sem változik a jelenben, mindez csak ártatlan szórakozás. Egészen addig, amíg egy napon idegenek nem támadnak rá és a barátnőjére, Hollyra, aminek az a vége, hogy a Jacksonnal folytatott küzdelem után lelövik Hollyt. Jackson rémületében véletlenül visszaugrik az időben két évet. 2007-ben találja magát, de ez az időugrása különbözik a korábbiaktól. Ezúttal 2007-ben ragad, nem képes ismét a jövőbe jutni.

Jackson mindenáron szeretné megmenteni Hollyt, de nem tud visszatérni a saját életidejébe (a hazai bázisába), ezért amit csak lehet, igyekszik megtudni a képességéről. Eközben életében – ismét – először találkozik Hollyval. Az ugrásai alkalmával szerzett ismeretek alapján idővel rájön, hogy amit a családjáról, a hátteréről tud, az mind csak látszat.

Csakhogy hamarosan keresni… (tovább)

Eredeti mű: Julie Cross: Tempest

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
424 oldal · ISBN: 9789633739501 · Fordította: Lakatos Anna

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Holly Flynn · Jackson Meyer


Hirdetés

Kedvencelte 7

Most olvassa 11

Várólistára tette 155

Kívánságlistára tette 137

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Ez a könyv egy jó példa arra, hogyan kell megírni egy igazi pörgős YA regényt. Egy pillanatig sem unatkoztam, még ha időnként kicsit törni kellett a fejem a fordulatokon. De az időutazás nem könnyű téma. Nehéz átlátni és nehéz megmagyarázni. Bár én szeretem, nem véletlenül kedvenc film nálunk otthon a Vissza a jövőbe. Jackson, Holly, Adam, dr. Melvin, sőt még Jackson apja is, szerintem kedvelhető szereplők, annak ellenére, hogy jól megbonyolítják szegény fiú életét. spoiler
Ez egy trilógia, és ahogy véget ért, nem lenne szép, ha a kiadó nem folytatná.
Ha izgalmas könyvre vártok, ami romantikus is, akkor olvassátok el!

14 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Kedvenc lett. Csak így egszerűen. Annyira csúcsszuper volt, hogy nem is dönthettem volna másként. Az időutazásos témát tényleg nagyon-nagyon szívlelem, így mindjárt tudtam, hogy a Förgeteget is imádni fogom.
Nagyon izgalmas, ahogy Jackson a múltba ragadva próbálkozik visszajutni a jövőbe, és közben egyre több dolgot derít ki az apjáról, és saját magáról is. Komolyan, egy perc nyugtom sem volt, muszáj volt egyre csak lapozni előre, hogy minél közelebb jussunk az igazsághoz.
Jackson egyszerűen isteni! Örülök, hogy az ő szemszögéből van a könyv megírva; mindig is imádtam a pasi szemszögeket. Tetszett minden egyes ugrása, az ikertesója Courtney, valamint Holly és Adam.
A romantika nem is hiányozhatott volna a történetből, annyira szép volt. ^^ Azon is volt a hangsúly, meg nem is. Inkább az egész időutazásos dolgok voltak főszerepben, de azért a romantikának is bőven jutott hely.
Tetszettek Holly bizonyos elvárásai pasi téren – amiknek persze Jackson tökéletesen megfelel. Adam-nál jobb barátot pedig kívánni sem lehetne.
Iszonyatosan kìváncsi vagyok, mi lesz a folytatásban. Így befejezni egy könyvet… kínzás. Mondjuk számítottam is rá, hogy ez lesz, de attól még nagyon sajnálom. Remélem a következő részben ez változik, és akkor Holly helyében jól megütném azt a túlságosan szerető-védelmező pasimat. ;)

6 hozzászólás
>!
FairyDust P
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Nos…

Először is mi ez a boritó? Ritkán mondok ilyet, de a külföldi szerintem sokkal jobban illik a történethez. Nem azt mondom, hogy ronda…egy más könyvön tuti jól mutatna. (emiatt nem vontam le pontot)
Alapjáraton imádom az időutazós sztorikat, ezeket sokkal nehezebb megirni/olvasni, mint egy egyszerű romantikus könyvet. Figyelni kell az ok-okozati szálra, valamit kellőképpen meg kell magyarázni, hogy az olvasóban ne maradjon „miért” érzet. Sajnos bennem nagyon sok miért? mivan? érzés keringett mikor befejeztem. A könyv tempója eszméletlenül gyors, egy pillanatra se ült le a sztori, pattogott mint egy mókus aki redbullt ivott. Ebből kifolyólag az irónőnek az utolsó oldalakra kellett belesűriteni minden magyarázatot, amit nem tudott kifejteni előzőleg. Annyira sűrű lett, hogy körülbelül semmit nem tudtam kivenni a végéből, kétszer olvastam el az utolsó 50 oldalt mire leestek az alap dolgok, de még igy se értettem meg minden apró morzsát ami ott keringett az éterben. Nem kedvelem mikor egy könyv az utolsó 50 oldalon adja neked oda a magyarázotot, tömöritett fájl formátumban. Ez volt az egyik ami miatt elvettem tőle egy fél csillagot, a másik pedig a szerelmi szál. Jómagam nagy rajongója vagyok a romantika műfajának, de nem szeretem mikor ezek a szálak a többi rovására mennek. Azt éreztem, hogy az irónő túlságosan elment a szerelem taglalásának az irányába, és felborult a balance. Biztos vagyok benne, nem én vagyok az egyetlen olyan olvasó, akit jobban érdekelt volna bizonyos dolgok kifejtése mondjuk kevesebb nyálazás helyett.
Ezek apró hibák, nem volt rossz könyv, amolyan egynek elmegy. A szereplők nem voltak felszinesek, de számomra mindegyik közömbös maradt. Biztosan folytatni fogom a sorozatot, mert kiváncsi vagyok, hogy folytatódnak a szálak…

>!
loveQhuay P
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Hát én most totálisan kivagyok!
Ha @DarknessAngel nem hívja fel a figyelmem erre a könyvre, hogy ez ennyire jó, én esküszöm soha nem olvasom el! Nem tetszett a borító se, és gyerekesnek hittem az egészet (mondom úgy, hogy fülszöveget se olvastam). Aztán megtudtam, hogy időutazásról szól, azonnal rendeltem is meg! És milyen jól tettem, hogy nem halogattam olyan sokáig az olvasást.

Imádtam az egészet, magát a koncepciót, a kivitelezést és azt, hogy pörgött folyamatosan, és tök izgi volt! Sose tudtam egy percet se úgy olvasni, hogy untam volna! Pedig egy ilyen történetben annyi buktató lehet, és sok hibába lehet beleesni, de ez egyszerűen tökéletes lett! Nekem kis gondjaim vannak azzal az elképzeléssel, hogy ténylegesen nem lehet a múlton változtatni az utazás során, de aztán kiderült a végére, hogy Jackson spoiler

Tetszett a Jackson-Holly és a Jackson-Adam szál is, és a végére a Jackson és az apja közötti kapcsolatot is megszerettem, pont ahogy spoiler. A Courtney-s jeleneteknél folyamatosan a könnyeimmel küzködtem, főleg akkor, amikor a spoiler.

A végére totálisan bepörgött a cselekmény, de úgy, hogy addig se haladt éppen lassú folyással… De a legfontosabb kérdésem; HOL A FENÉBEN A FOLYTATÁS?! :)

16 hozzászólás
>!
deen
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Nem emlékszem, hogy a rendelés előtt elolvastam volna a könyv fülszövegét, pedig biztos elolvastam, csak már nem emlékeztem rá. Éppen ezért meglepődtem, hogy időutazásról van benne szó. Az időutazásos könyvek számomra mindig bonyolultak, mert rengeteg kérdést vetnek fel. Az írónő jól megoldotta a felmerülő kérdéseket a félugrás és teljes ugrás szétválasztásával. Jackson egy kicsit kocka, egy kicsit fura, egy kicsit sem igazi fenegyerek (csak annak mutatja magát), de szerethető karakter, és elég találékony. A könyv első fele kicsit lassabban telt, miután az elején kaptam egy bele közepébe kezdést, és csak kapkodtam a fejem, hogy most mi van? Aztán Jackson elkezdi felépíteni az új életét, megfejteni a születése és apja és az időutazás titkait szép lassan. Adam nagyon feldobta az egész történetet, a maga kocka gondolkodásával és kódjaival. Hollyról nehéz nyilatkozni, mert két énjét ismerjük meg, egy fiatalabb még mindenre kapható lányt és egy idősebb, már korántsem az a meggondolatlan, szikrázó lány, hanem mindent hosszan mérlegel, átgondol. Bevallom sejtettem, hogy hova fog kifutni a történet, ezért nem is lepett meg Jackson döntése, viszont nagyon sajnálom, hogy így lett vége. Összességében nagyon élveztem a könyvet, izgalmas volt és többnyire haladtak is az események, a szereplők jó karakterek voltak.

>!
kellyolvas P
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Ez egy remek történet, nagyon élveztem az olvasást… másfél évvel ezelőtt.
Biztos van olyan, akinek nagyon tetszik ez a borító, de én nem tartozom közéjük. Bárhogyan is érveltünk, a könyv ezzel a borítóval jelent meg, aminek semmi köze a történethez. Szóval akiket elijesztene a letolt gatyás félmeztelen srác, vagy akik pont ezért vennék meg, közlöm veletek, a könyv egyetlen jelenetében sem találkozhattok „vele”, a főhős srác egy teljesen átlagos fiú (azon kívül, hogy időutazó) és a szexis tartalmat felejtsétek el, mert itt nem találkoztok ilyen elemmel, van ugyan szerelmi szál, de abszolút a young adult keretein belül mozog, semmi vetkőzés, semmi izzó szenvedély.
Majd egyszer talán megértem, miért sikerült ennyire félre a borító, ha valaki tényekkel alátámasztva megmagyarázza. Nem kapkodás eredménye a borító, ezt kizárhatjuk. Megjegyzem, ez nem befolyásolta a pontozásomat.

3 hozzászólás
>!
Hópárduc P
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Nem volt rossz könyv, bár nem teljesen az én világom.
Kicsit kapkodósnak mondanám a történetet.
Összességében szerethetőek a szereplők is és a történet is.
Érdekes volt, hogy mi fog kibontakozni belőle a végére. A végére felpörögtek az események.
Nem gondoltam én sem, hogy időutazásról fog szólni a történet. :)

>!
Tinah
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

A történet már a megjelenésétől érdekelt, így amikor megláttam a könyvtárban, nem volt kérdés, hogy hazahozom.
Hogy őszinte legyek, nem ezt vártam. Sokkal bonyolultabb történet, mint azt gondoltam. Olyan elméleteket vetnek fel benne az időről, amit sokszor nehezen tudtam felfogni. Kicsit félelmetes is volt belegondolni, hogy milyen lehet egy olyan világban élni, ahol tulajdonképpen nincsen jelened, oda ugrasz az időben, ahová szeretnél.
A Förgeteg nem csak szórakoztató olvasmány, de tanulságos is. Megtanít minket arra, hogy mennyire fontos az idő, hiszen ami megtörtént, azon már nem tudunk változtatni.

Bővebben: https://lapok-koze-rejtozve.blogspot.hu/2017/02/julie-c…

>!
vIVIv 
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Annyira szeretem a jól megírt időutazós történeteket. Sajnos ezt nem igazán. :(
A főhősünk vissza tud menni a múltba, de a jövőbe nem tud ugrani. Világos minden.A legjobb barátja, Adam tudja csak és együtt kísérleteznek, míg végül Jackson 2007-ben ragad. Persze eközben összeszed néhány infót az apjával kapcsolatban, találkozik az elhunyt testvérével is. És bejön a képbe a CIA és az IE is. És Jackson nem tudja kiben is bízzon, ami végül is érthető.
De ami bosszantott, az az, amikor az apja csak úgy a semmiből benyögi, hogy spoiler persze ezt már tudtuk Adam jóvoltából, de konkrétan úgy adta elő az apja mintha azt mondta volna, hogy esik az eső, a fiú pedig én is látom apa….xd és aztán mintha mi se történt volna haladt tovább a cselekmény. Nulla érzelmi reakció.
Amúgy értem én, hogy CIA meg minden, de jobban jártak volna, hogyha nem titkolóznak a fiú előtt, mivel ő is érintett a dologban és ígyis úgyis kiderül minden…ezernyi helyről lehet infót szerezni szóval jobban meg lehetett volna óvni a srácot, ha tudja mi a szitu és közösen találnak ki valamit mondjuk. -.-
Egyedül a könyv vége tetszett, mert nehéz döntést kellett meghoznia Jacksonnak, és Holly rendes lány. De egyik karakter se lett a kedvencem.
Túl sok mindent próbált belezsúfolni az írónő, ezáltal elveszítette a varázsát ez a könyv és unalmas lett. Reménykedem, hátha a folytatás jobb lesz.

>!
Laura_Bakos
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Nekem nagyon tetszett, pedig úgy kezdtem neki, hogy tuti nem fogom megkedvelni, és megint tévedtem. Megkedveltem.
Az elejétől egészen a végéig imádtam.
Ez a téma, ami itt felmerült, már nagyon régóta érdekel.
Szeretnék ilyen képességet.


Népszerű idézetek

>!
DarknessAngel P

Megcsókoltam a nyakát, majd ezt mondtam:
– Amor vincit omnia.
– Ez latin? – kérdezte, és a homlokomhoz érintette a homlokát. – Mit jelent?
– A szerelem mindent legyőz (…)
Holly a homlokomhoz dörzsölte a száját.
– Ez határozottan tetszik – szögezte le.

408. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Holly Flynn · Jackson Meyer
>!
Cheril 

– Ne beszélj mellé! – Nevetett, és a fejét csóválta. – Nem hiszem el, hogy elfelejtetted az ígéretedet, miszerint egész este Shakespeare-t szavalsz nekem… franciául… visszafelé. Azután pedig megnézzük a Titanicot és a Notting Hillt.
– Bizonyára részeg voltam, amikor ezt mondtam.

Kapcsolódó szócikkek: Holly Flynn · Jackson Meyer
>!
Cheril

Attól félek a legjobban, hogy kimondjam… szeretlek. Még akkor is, ha igaz, azért félek kimondani, mert olyan végleges. Mint a viszlát. De nem mondom, hogy viszlát. Soha! Talán a kedvemért megpróbálhatnál még egy kicsit maradni. Mert nem tudom, önmagam lehetek-e nélküled.

>!
Cheril 

– Azt hittem, rájössz, hogy én írtam az SMS-t.
Fölnevettem.
– A tudománybuzik szabályáról szóló résznek gyanúsnak kellett volna lennie. De gondoltam, Adam talán berúgott.

Kapcsolódó szócikkek: Holly Flynn · Jackson Meyer
>!
wildboszi

David rájött,hogy nincs nála a pénztárcája.Én sem vittem az enyémet,ezért azt mondtuk a hölgynek,törölje a vásárlást.Erre fogta a mikrofonját,és odahívta az üzletvezetőt.Ennél a pontnál már mind a ketten ki akartunk jönni onnan,de a nő erővel rá akarta beszélni az üzletvezetőt,hogy adjon nekünk ingyen kotont.

212. oldal 21.fejezet(Könyvmolyképző Kiadó)

5 hozzászólás
>!
Cheril 

Holly: Oké, akkor figyelj! A mamám húsz percig faggatott rólad. Már az is kiborítja, ha csak szóba állok fiúkkal. Azt hiszem, a filmek miatt van, falja őket.
Én: Szóval, bankrablónak/gyilkosnak/szélhámosnak néz?
Holly: Ki ne hagyd az emberrablót és az internetes pornófüggőt.
Én: Kac-kac! Semmit sem ismerek be.

Kapcsolódó szócikkek: Holly Flynn · Jackson Meyer
>!
Laura_Bakos

Mert az az igazság…hogy bár fogalmam sincs róla, mi jön
ezután….legalábbis ma…

>!
Cheril

– Nehéz vizsga? – kérdezte.
– Nem tudom. Fizettem valakinek, hogy csinálja meg helyettem.

Kapcsolódó szócikkek: Jackson Meyer
>!
Cheril 

Holly: Kedves vagy, Jackson. Tudod mit, add meg a számodat, és ha nem jelentkezel, én pedig aggódnék miattad, nem fuldokolsz-e egy mogyorótól vagy ilyesmi, akkor fölhívhatlak, és meggyőződhetek róla, hogy életben vagy.
Én: És mi van, ha én aggódom amiatt, hogy te fuldokolsz…
Holly: Rendben! Megadom a számomat.
Én: Esküszöm, csak végveszély esetén használom.

Kapcsolódó szócikkek: Holly Flynn · Jackson Meyer

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Smaragdzöld
Spirit Bliss: A múlt árnyai
Karen Akins: Időhurok
Lauren Kate: Passion – Végzet
Sandra Regnier: Az elfek öröksége
Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón
J. L. Armentrout: Origin
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz