Förgeteg (Tempest 1.) 138 csillagozás

Julie Cross: Tempest – Förgeteg

2009-et ​írunk. A tizenkilenc éves Jackson Meyer átlagos srác: egyetemre jár, barátnője van… És képes rá, hogy időutazást tegyen. De nem úgy, ahogy a filmekben látjuk – az ugrásai után semmi sem változik a jelenben, mindez csak ártatlan szórakozás. Egészen addig, amíg egy napon idegenek nem támadnak rá és a barátnőjére, Hollyra, aminek az a vége, hogy a Jacksonnal folytatott küzdelem után lelövik Hollyt. Jackson rémületében véletlenül visszaugrik az időben két évet. 2007-ben találja magát, de ez az időugrása különbözik a korábbiaktól. Ezúttal 2007-ben ragad, nem képes ismét a jövőbe jutni.

Jackson mindenáron szeretné megmenteni Hollyt, de nem tud visszatérni a saját életidejébe (a hazai bázisába), ezért amit csak lehet, igyekszik megtudni a képességéről. Eközben életében – ismét – először találkozik Hollyval. Az ugrásai alkalmával szerzett ismeretek alapján idővel rájön, hogy amit a családjáról, a hátteréről tud, az mind csak látszat.

Csakhogy hamarosan keresni… (tovább)

Julie Cross: Tempest

Eredeti mű

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633739501 · Fordította: Lakatos Anna

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Holly Flynn · Jackson Meyer


Kedvencelte 13

Most olvassa 12

Várólistára tette 169

Kívánságlistára tette 92

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Kedvenc lett. Csak így egszerűen. Annyira csúcsszuper volt, hogy nem is dönthettem volna másként. Az időutazásos témát tényleg nagyon-nagyon szívlelem, így mindjárt tudtam, hogy a Förgeteget is imádni fogom.
Nagyon izgalmas, ahogy Jackson a múltba ragadva próbálkozik visszajutni a jövőbe, és közben egyre több dolgot derít ki az apjáról, és saját magáról is. Komolyan, egy perc nyugtom sem volt, muszáj volt egyre csak lapozni előre, hogy minél közelebb jussunk az igazsághoz.
Jackson egyszerűen isteni! Örülök, hogy az ő szemszögéből van a könyv megírva; mindig is imádtam a pasi szemszögeket. Tetszett minden egyes ugrása, az ikertesója Courtney, valamint Holly és Adam.
A romantika nem is hiányozhatott volna a történetből, annyira szép volt. ^^ Azon is volt a hangsúly, meg nem is. Inkább az egész időutazásos dolgok voltak főszerepben, de azért a romantikának is bőven jutott hely.
Tetszettek Holly bizonyos elvárásai pasi téren – amiknek persze Jackson tökéletesen megfelel. Adam-nál jobb barátot pedig kívánni sem lehetne.
Iszonyatosan kìváncsi vagyok, mi lesz a folytatásban. Így befejezni egy könyvet… kínzás. Mondjuk számítottam is rá, hogy ez lesz, de attól még nagyon sajnálom. Remélem a következő részben ez változik, és akkor Holly helyében jól megütném azt a túlságosan szerető-védelmező pasimat. ;)

7 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Ez a könyv egy jó példa arra, hogyan kell megírni egy igazi pörgős YA regényt. Egy pillanatig sem unatkoztam, még ha időnként kicsit törni kellett a fejem a fordulatokon. De az időutazás nem könnyű téma. Nehéz átlátni és nehéz megmagyarázni. Bár én szeretem, nem véletlenül kedvenc film nálunk otthon a Vissza a jövőbe. Jackson, Holly, Adam, dr. Melvin, sőt még Jackson apja is, szerintem kedvelhető szereplők, annak ellenére, hogy jól megbonyolítják szegény fiú életét. spoiler
Ez egy trilógia, és ahogy véget ért, nem lenne szép, ha a kiadó nem folytatná.
Ha izgalmas könyvre vártok, ami romantikus is, akkor olvassátok el!

14 hozzászólás
FairyDust P>!
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Nos…

Először is mi ez a boritó? Ritkán mondok ilyet, de a külföldi szerintem sokkal jobban illik a történethez. Nem azt mondom, hogy ronda…egy más könyvön tuti jól mutatna. (emiatt nem vontam le pontot)
Alapjáraton imádom az időutazós sztorikat, ezeket sokkal nehezebb megirni/olvasni, mint egy egyszerű romantikus könyvet. Figyelni kell az ok-okozati szálra, valamit kellőképpen meg kell magyarázni, hogy az olvasóban ne maradjon „miért” érzet. Sajnos bennem nagyon sok miért? mivan? érzés keringett mikor befejeztem. A könyv tempója eszméletlenül gyors, egy pillanatra se ült le a sztori, pattogott mint egy mókus aki redbullt ivott. Ebből kifolyólag az irónőnek az utolsó oldalakra kellett belesűriteni minden magyarázatot, amit nem tudott kifejteni előzőleg. Annyira sűrű lett, hogy körülbelül semmit nem tudtam kivenni a végéből, kétszer olvastam el az utolsó 50 oldalt mire leestek az alap dolgok, de még igy se értettem meg minden apró morzsát ami ott keringett az éterben. Nem kedvelem mikor egy könyv az utolsó 50 oldalon adja neked oda a magyarázotot, tömöritett fájl formátumban. Ez volt az egyik ami miatt elvettem tőle egy fél csillagot, a másik pedig a szerelmi szál. Jómagam nagy rajongója vagyok a romantika műfajának, de nem szeretem mikor ezek a szálak a többi rovására mennek. Azt éreztem, hogy az irónő túlságosan elment a szerelem taglalásának az irányába, és felborult a balance. Biztos vagyok benne, nem én vagyok az egyetlen olyan olvasó, akit jobban érdekelt volna bizonyos dolgok kifejtése mondjuk kevesebb nyálazás helyett.
Ezek apró hibák, nem volt rossz könyv, amolyan egynek elmegy. A szereplők nem voltak felszinesek, de számomra mindegyik közömbös maradt. Biztosan folytatni fogom a sorozatot, mert kiváncsi vagyok, hogy folytatódnak a szálak…

loveQhuay>!
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Hát én most totálisan kivagyok!
Ha @DarknessAngel nem hívja fel a figyelmem erre a könyvre, hogy ez ennyire jó, én esküszöm soha nem olvasom el! Nem tetszett a borító se, és gyerekesnek hittem az egészet (mondom úgy, hogy fülszöveget se olvastam). Aztán megtudtam, hogy időutazásról szól, azonnal rendeltem is meg! És milyen jól tettem, hogy nem halogattam olyan sokáig az olvasást.

Imádtam az egészet, magát a koncepciót, a kivitelezést és azt, hogy pörgött folyamatosan, és tök izgi volt! Sose tudtam egy percet se úgy olvasni, hogy untam volna! Pedig egy ilyen történetben annyi buktató lehet, és sok hibába lehet beleesni, de ez egyszerűen tökéletes lett! Nekem kis gondjaim vannak azzal az elképzeléssel, hogy ténylegesen nem lehet a múlton változtatni az utazás során, de aztán kiderült a végére, hogy Jackson spoiler

Tetszett a Jackson-Holly és a Jackson-Adam szál is, és a végére a Jackson és az apja közötti kapcsolatot is megszerettem, pont ahogy spoiler. A Courtney-s jeleneteknél folyamatosan a könnyeimmel küzködtem, főleg akkor, amikor a spoiler.

A végére totálisan bepörgött a cselekmény, de úgy, hogy addig se haladt éppen lassú folyással… De a legfontosabb kérdésem; HOL A FENÉBEN A FOLYTATÁS?! :)

16 hozzászólás
deen>!
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Nem emlékszem, hogy a rendelés előtt elolvastam volna a könyv fülszövegét, pedig biztos elolvastam, csak már nem emlékeztem rá. Éppen ezért meglepődtem, hogy időutazásról van benne szó. Az időutazásos könyvek számomra mindig bonyolultak, mert rengeteg kérdést vetnek fel. Az írónő jól megoldotta a felmerülő kérdéseket a félugrás és teljes ugrás szétválasztásával. Jackson egy kicsit kocka, egy kicsit fura, egy kicsit sem igazi fenegyerek (csak annak mutatja magát), de szerethető karakter, és elég találékony. A könyv első fele kicsit lassabban telt, miután az elején kaptam egy bele közepébe kezdést, és csak kapkodtam a fejem, hogy most mi van? Aztán Jackson elkezdi felépíteni az új életét, megfejteni a születése és apja és az időutazás titkait szép lassan. Adam nagyon feldobta az egész történetet, a maga kocka gondolkodásával és kódjaival. Hollyról nehéz nyilatkozni, mert két énjét ismerjük meg, egy fiatalabb még mindenre kapható lányt és egy idősebb, már korántsem az a meggondolatlan, szikrázó lány, hanem mindent hosszan mérlegel, átgondol. Bevallom sejtettem, hogy hova fog kifutni a történet, ezért nem is lepett meg Jackson döntése, viszont nagyon sajnálom, hogy így lett vége. Összességében nagyon élveztem a könyvet, izgalmas volt és többnyire haladtak is az események, a szereplők jó karakterek voltak.

kellyolvas P>!
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Ez egy remek történet, nagyon élveztem az olvasást… másfél évvel ezelőtt.
Biztos van olyan, akinek nagyon tetszik ez a borító, de én nem tartozom közéjük. Bárhogyan is érveltünk, a könyv ezzel a borítóval jelent meg, aminek semmi köze a történethez. Szóval akiket elijesztene a letolt gatyás félmeztelen srác, vagy akik pont ezért vennék meg, közlöm veletek, a könyv egyetlen jelenetében sem találkozhattok „vele”, a főhős srác egy teljesen átlagos fiú (azon kívül, hogy időutazó) és a szexis tartalmat felejtsétek el, mert itt nem találkoztok ilyen elemmel, van ugyan szerelmi szál, de abszolút a young adult keretein belül mozog, semmi vetkőzés, semmi izzó szenvedély.
Majd egyszer talán megértem, miért sikerült ennyire félre a borító, ha valaki tényekkel alátámasztva megmagyarázza. Nem kapkodás eredménye a borító, ezt kizárhatjuk. Megjegyzem, ez nem befolyásolta a pontozásomat.

3 hozzászólás
Hópárduc P>!
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Nem volt rossz könyv, bár nem teljesen az én világom.
Kicsit kapkodósnak mondanám a történetet.
Összességében szerethetőek a szereplők is és a történet is.
Érdekes volt, hogy mi fog kibontakozni belőle a végére. A végére felpörögtek az események.
Nem gondoltam én sem, hogy időutazásról fog szólni a történet. :)

RVivi P>!
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Mikor elkezdtem, kisebb sokkot kaptam, hogy ez eddig semmi más csak valami nyálas, zavaros sztori. Mert zavarosnak nagyon zavaros volt, kicsit be is kevert. Aztán egyre jobb lett, szépen letisztult és értettem, hogy mi a fenéről beszél Jackson. Aki időutazó. Ez a téma nem volt idegen, de azért nem valami sok időutazósat olvastam/láttam sorozatban. Ami így hirtelen beugrik: Doctor who, Időtlen szerelem és HP. Kb 2-2,5 órás út alatt képes voltam végig ezt a könyvet bújni úgy, hogy egyáltalán nem untam meg. És aznap este be is fejeztem, zombi üzemmódban már a végén, de az mellékes… :D
Nagyon érdekes volt ez a fajta időutazás és annak következményei, a többi időutazó is, Jackson is. Bár a vége miatt kicsit megszakadt a szívem, főleg, ha nem lesz folytatása a spoiler ügynek.
Jó lenne tudni, hogy jön-e a többi rész magyarul, mert ha nem, akkor nem várom feleslegesen és nekikezdek eredetiben a többinek. Ha valakinek tetszett a Holly Black: White Cat – A Fehér Macska, annak szerintem ez is fog, mert nagyon hasonló hangulatú könyvek. Folyton változik minden, izgalmas, tele átveréssel. :D

catilde>!
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Kezdő kötetnek nagyon jó volt. Nagyon jól bevezetett az írónő az időutazás világába. Történet nagyon jó volt és izgalmas is. Igaz már a végén túl zsúfoltra is éreztem.
Kedvenc jelentek, persze amikor meglátogatja a testvérét, na, azok a részek tényleg nagyon jól sikerültek.

noname14>!
Julie Cross: Tempest – Förgeteg

Egy igazán izgalmas és eseménydús történet. Nagyon tetszett, hogy nem túl gyorsan jöttek az események, hanem szépen lassan egymás után. Az pedig még jobb volt, hogy részletesen elmagyarázták, hogy hogyan lehetséges az időutazás, viszont még mindig vannak kérdéseim. Jackson karaktere hihetetlenül jóra sikerült, és örültem, hogy a barátai elfogadták annak, aki. A végén pedig szerintem jól döntött, és hihetetlennek tartottam, hogy inkább a szerettei biztonságát választotta a saját boldogsága helyett. Egy ilyen befejezés után nagyon várom a folytatást.


Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

Megcsókoltam a nyakát, majd ezt mondtam:
– Amor vincit omnia.
– Ez latin? – kérdezte, és a homlokomhoz érintette a homlokát. – Mit jelent?
– A szerelem mindent legyőz […]
Holly a homlokomhoz dörzsölte a száját.
– Ez határozottan tetszik – szögezte le.

408. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Holly Flynn · Jackson Meyer
Cheril>!

– Ne beszélj mellé! – Nevetett, és a fejét csóválta. – Nem hiszem el, hogy elfelejtetted az ígéretedet, miszerint egész este Shakespeare-t szavalsz nekem… franciául… visszafelé. Azután pedig megnézzük a Titanicot és a Notting Hillt.
– Bizonyára részeg voltam, amikor ezt mondtam.

Kapcsolódó szócikkek: Holly Flynn · Jackson Meyer
Cheril>!

Attól félek a legjobban, hogy kimondjam… szeretlek. Még akkor is, ha igaz, azért félek kimondani, mert olyan végleges. Mint a viszlát. De nem mondom, hogy viszlát. Soha! Talán a kedvemért megpróbálhatnál még egy kicsit maradni. Mert nem tudom, önmagam lehetek-e nélküled.

Cheril>!

– Azt hittem, rájössz, hogy én írtam az SMS-t.
Fölnevettem.
– A tudománybuzik szabályáról szóló résznek gyanúsnak kellett volna lennie. De gondoltam, Adam talán berúgott.

Kapcsolódó szócikkek: Holly Flynn · Jackson Meyer
wildboszi>!

David rájött,hogy nincs nála a pénztárcája.Én sem vittem az enyémet,ezért azt mondtuk a hölgynek,törölje a vásárlást.Erre fogta a mikrofonját,és odahívta az üzletvezetőt.Ennél a pontnál már mind a ketten ki akartunk jönni onnan,de a nő erővel rá akarta beszélni az üzletvezetőt,hogy adjon nekünk ingyen kotont.

212. oldal 21.fejezet(Könyvmolyképző Kiadó)

5 hozzászólás
Laura_Bakos P>!

Mert az az igazság…hogy bár fogalmam sincs róla, mi jön
ezután….legalábbis ma…

Cheril>!

Holly: Oké, akkor figyelj! A mamám húsz percig faggatott rólad. Már az is kiborítja, ha csak szóba állok fiúkkal. Azt hiszem, a filmek miatt van, falja őket.
Én: Szóval, bankrablónak/gyilkosnak/szélhámosnak néz?
Holly: Ki ne hagyd az emberrablót és az internetes pornófüggőt.
Én: Kac-kac! Semmit sem ismerek be.

Kapcsolódó szócikkek: Holly Flynn · Jackson Meyer
Huanita_Hajbel>!

Emiatt, lehet mondani, hogy a múltbeli utazás mégis megváltoztatott valamit.
Méghozzá engem.

17. oldal, 3. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: Világok utazói
Dan Wells: Ruins – Romok
Lauren Oliver: Káosz
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Karen Akins: Időhurok
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Cecelia Ahern: A Vétkes
Matt Haig: Ha megáll az idő
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Vivien Holloway: Végtelen horizont