Egy ​szelet torta Brooklynban (Egy csésze kávé... 2.) 88 csillagozás

Julie Caplin: Egy szelet torta Brooklynban

Irány ​Brooklyn legjobb péksége, ahol egy szelet torta mellett ábrándozva mindenki azonnal otthon érzi magát!

Sophie Bennings éppen túl van egy fájdalmas szakításon, amikor egy menő New York-i magazin felkéri, hogy legyen a lap gasztro rovatának szerkesztője. Sophie elszántan veti bele magát a munkába, és a szerelem az utolsó dolog, ami foglalkoztatja. Még akkor is így van ez, ha a rovatvezető Todd McLennan, akivel egy irodában dolgozik, jóképű és vonzó.
Az Egy csésze kávé Koppenhágában című kötetből ismerős, józan Sophie-t nem könnyű elcsábítani, még akkor sem, ha kísértés akad bőven. Ott van például a lány brooklyni lakása alatt található pékség, telis-tele ínycsiklandó finomságokkal.
Ahogy azonban Sophie és Todd egyre jobban megismeri egymást, kiderül, hogy a finom ételek iránti rajongás nem az egyetlen közös szenvedélyük…

Julie Caplin imád utazni és jókat enni. Utazási során rengeteg ötletet és tapasztalatot gyűjt, amelyeket aztán örömmel sző bele… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Libri, Budapest, 2019
548 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634333647 · Fordította: Frei-Kovács Judit
>!
Libri, Budapest, 2019
548 oldal · ISBN: 9789634336396 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 62

Kívánságlistára tette 71

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Málnika>!
Julie Caplin: Egy szelet torta Brooklynban

„ Élni akarok. Jól érezni magam, és hagyni, hogy jól érezzem magam, ahelyett, hogy mindent takarékra teszek, amíg a megfelelő dolog meg nem történik”

A cukorban dúskáló és bájos kalandokban bővelkedő sorozat folytatódik, a helyszín Koppenhága után ezúttal Brooklyn lett. New York legnépesebb kerületével a hygge kissé háttérbe szorul, az ínycsiklandóbbnál ínycsiklandóbb finomságokból azonban most sincs hiány. Hiszen egy csodálatosan feldíszített cupcake, egy egyedi esküvői torta, vagy éppen egy különleges, fűszeres fogásban az ízek kirobbanó harmóniája tényleg képes megmelengetni az ember lelkét. A második részben Sophie lép elő főszereplővé, aki szerelmi bánatában gyors döntést hoz, és a New York-i magazinnál folytatja gasztróújságírói karrierjét. Az új karakterek, Bella és Todd további színt hoznak a regénybe, amelyben a kulcsszerep egyértelműen a szerelmi szálaknak jut, míg a pillanat megélésének fontos üzenete is kiemelt szerepet kap. A végére pedig megtudhatjuk, hogy egy mindent vagy semmit lánynak és egy, az elköteleződéstől rettegő sármőrnek lehet-e közös jövője. Szerethető szereplőivel, gasztronómiai remekeivel, olvasmányos stílusával igazán tökéletes nyárbúcsúztató olvasmány. Alig várom, hogy a következő rész Párizsba is elrepítsen.

Finn_Hudson>!
Julie Caplin: Egy szelet torta Brooklynban

Bár a szereplőket jobban szerettem, mint a sorozat előző részében (Egy csésze kávé Koppenhágában), maga a sztori jóval unalmasabb. A legnagyobb gond vele talán az, hogy túlírt és fölösleges köröket futunk benne. Fele ennyi oldallal jóval élvezetesebb lenne.
Viszont a főszereplők sokkal szimpatikusabbak, több potenciál is volt bennük. Sophienak elég mély gödörből kellett kimásznia spoiler és szerencsére nem savanyodott be teljesen, hanem adott esélyt az életnek. Todd pedig abszolút favorit lett spoiler. A mellékszereplők viszont mintha az előző regényből bukkantak volna elő más névvel, például Bella egy az egyben Eva.
Összességében nem lenne rossz, csak a hosszúság miatt sokszor unalmassá és vontatottá válik.

4 hozzászólás
ScarlettBlair>!
Julie Caplin: Egy szelet torta Brooklynban

Az elején nagyon nehezen rázódtam bele a következő két dolog miatt: az első részből Sophie volt a legkevésbé kedvenc szereplőm, és nem örültem neki, hogy ez a könyv egy az egyben róla fog szólni. A másik pedig, az, ahogy Sophie hozzáállt New Yorkhoz. Igen tudom, nagy szerelmi csalódáson esett át, igen tudom el akart bújni a világ elől. NEM ÉRDEKL. New Yorkban volt, a világ legkirályabb városában, és nem volt rá kíváncsi… Éppen ezért már az elején el is könyveltem, hogy ez a rész nem fog tetszeni bla bla. Aztán amikor háromoldalanként feltűnt a lycra szó még jobban biztos voltam benne.
Viszont!
Összességében eben a kötetben Sophie, talán épp a szerelmi csalódás, talán épp az új környezet miatt egy teljesen más ember lett, mint az előző kötetben. Nekem így sokkal szimpatikusabb is volt. Megkedveltem a karakterét a könyv végére.
Todd… bár szerintem, ha csak egyel többször lett volna leírva a nemzetközi playboy szó, akkor valószínű kitépem az összes hajam, de Todd egy nagyon-nagyon szerethető karakter volt. Azt hiszem sokkal jobban tetszett az ő karaktere, mint Bené. Összeségében jobb volt ez az sztori, mint az előző, örülök, hogy a kezdeti nehézségek ellenére sem adtam fel.
Remélem a többi rész is megjelenik majd magyarul, mert iszonyat bájos kis könyvek ezek, jó érzés olvasni őket az ember lelkének.

rebeka202 P>!
Julie Caplin: Egy szelet torta Brooklynban

Engem csapdába csalt ez a könyv. A borító gyönyörű, a címe kíváncsiságot keltett bennem. Azért kezdtem el olvasni, mert pont egy ilyen hangulatú könyvre vágytam. New York, sütik, szerelem ez csak jó lehet! De sajnos tévedtem…
New York, sütik és a szerelem tényleg megvolt, de én borzasztóan unatkoztam közben. Az elején még próbáltam erőltetni, és fogakat összeszorítva győzködtem magam, hogy de jóóóó ez, nem is olyan vészes. De nem… egy nagyon nehéz időszakon vagyok túl, de ez a könyv nem sokat segített a túllendülésen. Nem volt kedvem kézbe venni, mert rettentő lassan haladtam. Úgy érzem nem nekem íródott. Valamiért folyton az az érzés kerített hatalmába, hogy az ilyen stílusú könyvekhez még nem értem el. Majd 20+ év múlva esetleg.

A főszereplőnőnkről semmi különlegeset nem tudok mondani. Egy hatalmas párkapcsolati pofoncsapás után utazott New Yorkba, amit egyáltalán nem használt ki. Ott volt a világ egyik leg élettel telibb városában és ült a munkahelyén. Nem mondom, hogy hasonló szituációban én felrobbantottam volna a várost, de biztos, hogy nem csak begubózok a munkában és otthon. Ez azért zavart.
Todd egy érdekes karakter volt de mégis rettentő unalmas. Unalmas volt, mert az a tipikus nemzetközi playboy (ezt nem értem azóta sem, hogy miért), kedves, aranyos, segítőkész, cuki, jól néz ki stb. Érdekessége kimerült abban, hogy rengeteg nővel randizott össze-vissza és mindezt Sophie füle hallatára. Én végig abban a hitben voltam, hogy azok a nők idős hölgyek, akikkel Todd jószívűségből elmegy egyet-egyet vacsorázni. Na, ez illett volna a karakteréhez, de sajnos nem így volt, hanem egy erőltetett lator módjára viselkedett.

Sajnos nagyon unalmas volt nekem ez a könyv, alig vártam, hogy már VÉGRE befejezzem. Pedig én mindig ahogy a sorozat könyveire nézek, egy új kalandot látok bennük, de szerintem jobb ha elengedem őket és nem kínzom magam…

2 hozzászólás
ibelieveinmyshelf P>!
Julie Caplin: Egy szelet torta Brooklynban

Az első rész sem lett a kedvencem, de azzal többé-kevésbé elégedett voltam. Ez viszont csalódás volt sajnos. Amilyen Sophie az elsőben volt, ahhoz képest mintha nem is ő lett volna, csal névleg… Olyan sok mindent ki lehetett volna hozni az ötletből, a szereplőkből, ehhez képest egy lapos, elnyújtott történetet kaptam, az utolsó oldalakat kb. már csak átfutottam, mert semmi kedvem nem volt az egészhez. Kár érte.
Cserébe a helyszínek, a kaják nagyon tetszettek, és néhol nagyon hangulatos volt, így megkapott 3 és fél csillagot.

klaratakacs P>!
Julie Caplin: Egy szelet torta Brooklynban

A maga műfajában egy nagyon jó történet, ami nem szakad el a hétköznapok valóságától, illetve csak annyira, hogy még éppen életszerű legyen. Sophie egy nagy pofára esés után New Yorkban köt ki, ahol barátokat majd új szerelmét is szerez. A történet központja helyileg egy pékség, egy kedves tulajdonossal és egy szerkesztőség, mindez New Yorkban, annak minden ikonikus épületével.
Tökéletes nyári olvasmány, remélem a sorozat többi része is jön idővel!

Dorku I>!
Julie Caplin: Egy szelet torta Brooklynban

Ez egy végtelenül kedves, édes-habos, romantikus sztori volt. És még az előző résznél is jobban tetszett, noha azt is nagyon szerettem. A mindenféle tortákról és finomságokról olvasva folyton valami finomságra vágytam én is, azért ez elég kínzó volt. New York egy újabb olyan helyszín, ahova szeretnék eljutni, igazán különleges város lehet. Sophie és Todd kapcsolata nagyon szépen fel volt építve, szerettem az évődéseiket. Nagyon szimpatikus mellékszereplőkkel volt tele a történet, Bella egy igazán szimpi csaj. Nagyon várom a párizsi romantikázást is.

sztrapacska1213>!
Julie Caplin: Egy szelet torta Brooklynban

„Egy nap 86 400 másodpercből áll. Nem szánsz egyet arra, hogy mosolyogj?”
Ez ennivaló volt, de szó szerint, mint egy édes-krémes citromtorta egy csipet levendulával egy véres steak után. Az „Egy sötét duett” olvasása közben szükségem volt erre a pillekönnyű kis regényre, bár szerintem ebben a történetben annyit esznek, hogy már az olvasása is hizlal. Susan Mallery kedvelőinek, illetve a torta és cupkake-fanoknak kötelező olvasmány.
És most vissza a szörnyekhez :)

Paulina_Sándorné P>!
Julie Caplin: Egy szelet torta Brooklynban

Aranyos történet volt, bár szerintem kevesebb oldalszámmal egy picit jobb lett volna. Sophie aranyos lány, James jól kitolt vele. spoiler Todd jó fej, bírtam, ahogy mondta „angol lány”. Imádtam, ahogy a testvérével viselkedett. Jó jelent volt, mikor hármasban együtt játszottak. Szörnyű szüleik vannak. Bella aranyos, szívesen dolgoznék nála. :-) Tetszett, ahogy Todd és Sophie egy irodában dolgoztak, bírtam, ahogy mindig letagadta Todd-ot a telefonban. :-) Jó páros ők ketten spoiler

BBetti86 >!
Julie Caplin: Egy szelet torta Brooklynban

Bár az első rész szintját nem érte el, egy nagyon szerethető történetet írt újfent Julie Caplin. Van szerelem, szimpatikus szereplők, és olyan napfényes hangulat, hogy egyszerűen jó volt belemerülni a cselekménybe.

Ok, érzékelem én is, mennyire egyezik a recept. Adott a nő, aki egy új városban kell, hogy megállja a helyét egy csúnya szakítást követően. Adott a férfi, aki nem jön szóba szerelmi lehetőségként, aztán mégis. Közben új város, új ételek, új barátok. Egyező összetevőkből főzött a szerző, de ízlett így is a végeredmény.

Sophie ugyan már megjelent a koppenhágai történetben is, de most ismerhetjük meg őt igazán. Egy csupaszív lány, akiben a szerző úgy írta meg a szomszéd lány karaktert, hogy igazából nem is az. Hiszen Sophie grófi sarj – de a személyiségében nyoma sincs a nemesi rangjának. Mindenkivel kedves és segítőkész, közvetlen, helyes nő – vagyis ő a szomszéd lány, aki éppenséggel egy kastélyban nőtt fel. Annyira kedvelhető, és olyan esendő, ahogy csak a saját életét nem sikerül neki menedzselni és kihasználják, hogy nem tudtam bánni, hogy túl jó ez a szereplő.

Todd is egy nagy klisé – a jó pasi, aki megmondja előre, hogy nem akar kapcsolatot, mégis mindenki beleszeret és meg akarja változtatni –, de annyi szívet tett bele Caplin, hogy így is nagyon tudtam szeretni. A tipikus, nyálregénybe illő személyiség mögött több rejtőzik. Szimpatikus, magabiztos és ahogy Sophie egyszerre szomszéd lány is meg nem is, ő is egyszerre a regény rosszfiúja meg nem is.

Megvan a kémia köztük, és nagyon tudom díjazni, hogy nagyon sokáig csak barátok. Caplin ebben a történetben is eladta, hogy ez szerelem lesz, nem csak egy vágy és viszony. Ok, a vége összecsapott és nyálas is, de addig nagyon élveztem. A végéig nem a romantikus klisét erőlteti.

Brooklyn színei annyira nem voltak élénkek, mint korábban Koppenhágáé. Most nem kaptam kedvet, hogy nyaralni induljak – városnézés helyett most sütöttek és cupcake díszítés volt. Ennek is megvolt a maga hangulata, de ezt élveztem kevésbé.

Szerelmi történet is, de több is. A hősnőnek el kell döntenie, hogyan tovább. Az egész életét kell rendbe tenni, nem csak a szerelmit. Plusz, nagyon hangulatos az egész. Szórakoztató, könnyed, finom humorral.

Éppen csak az a cseppnyi varázs hiányzik, amitől igazán kedvenc lehetne, de így is egy olyan romantikus regény, amit nagyon tudtam szeretni.


Népszerű idézetek

Málnika>!

Jól leszek. Láttam a napfényt, és láttam a madarakat. Lehet, hogy most esik, de minden rendben lesz.

530. oldal, 31. fejezet

Málnika>!

Élni akarok. Jól érezni magam, és hagyni, hogy hogy jól érezzem magam, ahelyett, hogy mindent takarékra teszek, amíg a megfelelő dolog meg nem történik.

342. oldal, 19. fejezet

Málnika>!

Én mindig úgy gondoltam, az a bátorság, ha az ember felismeri a saját korlátait. Belátni, hogy nem kell megtenned valamit csak azért, hogy megpróbáld bizonyítani a bátorságodat. Bevallani, hogy félek a hullámvasúttól, és megtanulni ezzel együtt élni.

420. oldal, 24. fejezet

Málnika>!

Miért morfondírozik itt, amikor élveznie kellene a pillanatot?

305. oldal, 18. fejezet

Málnika>!

Fogalma sem volt róla, hogy mit hoz a jövő, akkor miért ne élne a mának?

345. oldal, 19. fejezet

pufivipi>!

„Mindennap két választási lehetőséggel ébredsz:
visszaalszol, és álmodsz tovább, vagy felkelsz, és megvalósítod az
álmodat. Tiéd a döntés

Sweety>!

Egy nap 86 400 másodpercből áll. Nem szánsz egyet arra, hogy mosolyogj?

38. oldal, 3. fejezet (Libri, 2019)

korneliak>!

Fűszer, növény: az élet sava-borsa – közölte a férfi.

22. oldal

rebeka202 P>!

A falevelek nem egyszerűen elpusztulnak, dicsőséges pompában múlnak el.


A sorozat következő kötete

Egy csésze kávé... sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mióta megszerettelek
Meggin Cabot: A fiú a házból
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály
Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes
Jenny Colgan: Karácsony a Piciny Csodák Pékségében
Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka megtagadva
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Fejős Éva: Csak egy tánc
Carole Matthews: Cukrászda a kertben