Egy ​csésze kávé Koppenhágában (Egy csésze kávé... 1.) 143 csillagozás

Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában

Módfelett ​bosszantó, ha egy kolléga lenyúlja az ember ötletét. Az pedig különösen fájdalmas, ha ez a kolléga ráadásul a pasink is. Regényünk főhősével, Kate-tel is ez történik. Szomorkodásra azonban nincs ideje, hiszen fontos feladatot kap: egy dúsgazdag dán vállalkozó nagyáruházat akar nyitni Londonban, és Kate-nek kell megterveznie a sajtókampányt. Ráadásul mindössze két napot kap az óriási projektre. Düh és dac munkál benne, de mindenáron tökéletesen akarja megoldani a feladatot.
Kitalálja, hogy hívják meg az újságírókat egy koppenhágai kirándulásra, hogy ott, helyben tapasztalhassák meg az egyedülálló dán életérzést, a hyggét. Az az elképzelés, hogy az újságírók koppenhágai beszámolóit olvasva, aztán majd egymást tapossák a vásárlók London új dán áruházában.
Hat hisztis és undok újságírót öt napig együtt tartani úgy, hogy a túrának gyakorlati haszna is legyen és a megbízó is elégedett legyen, igazán embert próbáló feladat! Mindez persze lehetőség is egy igazán nagy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Libri, Budapest, 2022
516 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636040499 · Fordította: Frei-Kovács Judit
>!
Libri, Budapest, 2018
516 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634333586 · Fordította: Frei-Kovács Judit
>!
Libri, Budapest, 2018
516 oldal · ISBN: 9789634334606 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Conrad Fletcher · Kate Sinclair


Kedvencelte 10

Most olvassa 4

Várólistára tette 168

Kívánságlistára tette 166

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

Málnika>!
Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában

„Ahhoz, hogy érdemben együtt lehessünk másokkal, el kell fogadnunk egymást, félelem és ítélkezés nélkül. Dániában az emberek nem igyekeznek a figyelem középpontjába kerülni. Senki sem fontosabb a másiknál.”

Egy könnyed, kikapcsoló olvasmányt vártam a szépséges borítójú könyvtől, és szerencsére nem kellett csalódnom benne. A történet során ugyanolyan élethűen kerül ábrázolásra a törtető PR-os szakma és a nyüzsgő londoni élet, mint a hygge szellemisége és Koppenhága szépségei. A meghitt pillanatok fontossága kiemelt helyet kap a sajtóút során, a hangulatos kávézó, a szeretettel készített svéd sütemények, a gőzölgő kávé, az elbűvölő porcelán csészék, a varázslatos fények és a társas programok hozzám is közelebb hozták a hygge-t. A szereplők jól el vannak találva, nagyon lehet szeretni, illetve utálni is őket. A műfaj sajátossága, a váratlan, szerelem útjába álló fordulatok ezúttal sem maradhattak ki, azonban nekem kicsit erőltetettre sikerültek, a happy end-es megoldással együtt. Ennek ellenére nagyon várom a második részt, remélem abban is visszaköszön majd a meghitt élmény és hangulat.

4 hozzászólás
NemesTimi P>!
Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában

Húú ez a habos-babos sütike kicsit megülte a gyomrom, annyira, hogy a romantikus részeket néhol nagyon gyorsan átlapoztam. De a Koppenhágáról szóló részek megvettek.

2 hozzászólás
Finn_Hudson>!
Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában

Kicsit vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Egyrészt nagyon tetszett az alapötlet, a sajtóút és ahogy az írónő szépen bemutatja Koppenhágát. Részletesen leírta az egyes nevezetességeket, itt-ott még érdekességeket is elvétett velük kapcsolatban spoiler. A mellékszereplőket is nagyon megkedveltem, mindannyian nagy egyéniségek voltak. Viszont Kate-t már annyira nem sikerült, túl sokszor volt bizonytalan és sokáig tartott neki, míg végül sikerült kiállnia a spoiler szemben.
Legnagyobb negatívum számomra az volt, hogy amint összesereglettek az újságírók, úgy viselkedtek, mint a gyerekek. Nekem túlzásnak tűnt, hogy mindig szétszéledtek, és Kate, mintha a nevelőjük lenne, mindig futkározott utánuk spoiler. Másik negatívum pedig a hosszúsága. Ahhoz képest, hogy 500 oldal is megvan, nagyon nem történik benne semmi.
Összességében kikapcsolódásnak tökéletes, egyszeri olvasást mindenképp megér.

Cs_N_Kinga P>!
Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában

Úgy látszik most van a jó könyvek sorozata. Ez is tetszett! Nagyon! Ha tehetném és nem ez lenne a helyzet ami, már holnap repülnék is Koppenhágába. Ahogy leírta, hogyan élnek a dánok nagyon szimpatikus, na jó nem kell elhinni mindent, de már máshonnan is hallottam ilyeneket. Mennyivel másabbak mint mi:(((((. Én is egy ilyen társadalomban szeretnék élni!:)
Egy-két szereplőtől eltekintve mindenkit sikerült megkedvelni benne:) Jajjj most újabb könyvek kerülnek a várólistára! Ide a folytatást!

rebeka202 P>!
Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában

Igazából jobbat kaptam, mint amire számítottam. Azt gondoltam, hogy alig fogom várni, hogy túlessek rajta, de nem így volt. Kedves, aranyos történet, ami kellőképpen kikapcsol egy két délután erejéig.
Kedvesnek kedves, de azért néhol elég bugyutának hatott.

A történet elején egyből belelendültem az olvasásba és nehezen tudtam letenni a könyvet. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mit rejtegethet egy ilyen izgalmas és nem mindennapi úti cél, mint Koppenhága. Ahogy haladtam a sztorival egyre inkább magával ragadott Koppenhága és a Varme hangulata, mennyei péksüteményei és isteni kávéja. Legszívesebben én is ott lettem volna. Talán nem véletlen, hogy több mint felét a könyvnek szinte egyben daráltam le. Viszont ezután már kezdett kicsit lankadni a figyelmem. Ezt leginkább annak tudtam be, hogy a kis csapat, akiket Kate pátyolgatott olyanok voltak mint egy általános iskolai csoport. Valahogy nekem nem fért bele a fejembe, hogy ennyi híres, felnőtt újságíró miért viselkedett úgy néha mint egy osztálykiránduló ötödikes csapat, máskor meg mint egy nyugdíjas kiruccanó gyülekezet. Olyan gázul viselkedtek néha, hogy össze kellett szorítanom a szemem. Egy idő után sok mesterkélt helyzet és erőltetett szituáció meg párbeszéd kezdett sorakozni, amiktől őszintén kirázott a hideg.
Sajnos a felétől arra fele, már nagyon elnyújtottnak éreztem az egészet. Nem tudott lekötni a sok huzavona és értelmetlen időtolás. Aztán a végére ismét fellendült a sztori és nagyon gyorsan a végére értem.

Igazából tetszett, aranyos történet volt, kikapcsolt, élvezettel olvastam. Kis chick lit limonádé. Valószínű majd a folytatást is kézbe veszem valamikor.
Kihagyhatatlannak látom megemlíteni, hogy a borító az valami csodálatos. Olyan kellemes, lágy hangulatot áraszt, hogy csak bámultam. Nagyon tavaszias, hangulatos, nagyon tetszik! ❤

tinuviel89>!
Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában

Azt hiszem most már olvasnom kell valamit a dán életérzéstől. Vidámító könyv egy kis hygge-érzés. Vicces is. A szereplők élőek. Ami egy kis negatívum, amúgy katie ffordosan. Már megint egy nő, aki a kézzel végzett munkában találja meg a boldogságát. Ez kezd klisé lenni. Ezért négy csillag. De ajánlom igényesebb könnyed olvasmányra vágyóknak.

Ács_Milán>!
Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában

A történet elolvasása után, az olvasónak nagy kedve támadna ahhoz, hogy repülőre pattanjon és meg se álljon Koppenhágáig.
Elvárásaim nem voltak a regénnyel kapcsolatban, mert az eddigi tapasztalatom az volt, ha túl sokat várok el egy történettől és nem tetszik, akkor bosszant, hogy miért is pazaroltam rá időt.
Ebben az esetben ezt szerettem volna elkerülni és így, a végén azt kell mondanom, hogy egy aranyos és szórakoztató történettel lettem gazdagabb.
Nem voltak itt meglepetések, sem nagy drámák, mégis kellemes és megnyugtató érzések voltak bennem az olvasás során. Kikapcsolódásra és a szabadidő eltöltésére teljesen alkalmasnak bizonyult a regény.
A Dániában játszódó rész tetszett a legjobban. Szívesen lettem volna valamelyik újságíró helyében. Az ott lévő hangulatot, illatokat, ízeket szinte én is éreztem.
Az utószó remek lezárása volt a történetnek.
A borító teljesen szinkronban van a beltartalommal. Ami a borító láttán eszébe jut az olvasónak, pont azt kapja a történet elolvasása után. Könnyed, laza kis limonádé, csipetnyi romantikával.

rosemary_goth P>!
Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában

Olyan könyvet kerestem, ami segít kikapcsolni a „nagy tégla” off nehézségeiből, és még háttérvilágításom is van hozzá, mert jelenleg nincs olvasólámpám az ágyamnál :)
Kikapcsolni kikapcsolt, segített elutazni a hétköznapok gondjaitól. Élveztem a nyugalmat árasztó életérzést.

Ugyanakkor egy nagyon erősen eltúlzott hygge-reklámnak éreztem, ami még azt is háttérbe szorította, hogy ez egy romantikus regény lenne. A folyamatos idegenvezetés és kávézózás mellett már valahogy nem éreztem, hogy maradt volna hely a nagyon lassan és eléggé lagymatagon kialakult romantikus szálnak. Valahogy nem vett meg. off

ScarlettBlair>!
Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában

Aranyos kis történet volt, bár sok helyen azért elég bugyutának hatott. Bár még soha nem voltam sajtóúton, de üzletin igen, és nem tudom elképzelni, hogy felnőtt emberek úgy viselkedjenek mint valami óvodás, akiknek 0/24-ben felügyeletre van szükségük.
Ennek ellenére bájos volt, és tele szeretettel, pont mint a dán péksütemények. Koppenhágában még nem jártam, de Aarhusa-ban igen, így kicsit volt szerencsém nekem is belekóstolni a hygge életérzésbe. Ez a könyv most meghozta a kedvem, hogy Koppenhágát is felfedezzem.
A szereplők aranyosak voltak, bár némelyik pl. Sophie szerintem kicsit el lett túlozva, ahogy az elején Avril is. Én pl. az ő esetében olyan 250 oldalig meg voltam győződve, hogy egy az ötvenes éveiben járó nő, aztán kiderült, hogy nem…
Könnyed olvasmány, az igényesebb fajtából, ha eltekintünk a kisebb hibáktól szerethető kis könyv.

Valeria729 P>!
Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában

Könnyed, kikapcsolódást adó olvasmány.
Legfőbb érdeme, hogy nagyon meghozza az ember kedvét egyrészt, hogy elutazzon Koppenhágába, másrészt, hogy találjon egy olyan helyet, mint a könyvbeli Varme. Imádnám, ha lenne egy hasonló a városban.
A főszereplők nem voltak rosszak, de többet is ki lehetett volna hozni belőlük. Igazán kíváncsi lettem volna a kapcsolatukra, mert finoman szólva sem voltak a kommunikáció csúcsán, mindketten csak a saját sértettségükig láttak.
Természetesen a történet kissé meseszerű, de talán ezért szeretjük az ilyen könyveket, mert olvasás közben elhisszük, hogy lehetséges, hogy egy utazás után mindenki élete 180 fokos fordulatot vesz, és minden jóra fordul.


Népszerű idézetek

Málnika>!

Minél többet aggodalmaskodtam, annál több dolog jutott eszembe, ami miatt aggódhatok.

75. oldal, 7. fejezet

2 hozzászólás
Málnika>!

– Tudományosan bizonyított tény, hogy ha az ember szép dolgokat lát, sokkal jobban érzi magát.

111. oldal, 9. fejezet

Málnika>!

– Az egész arról szól, hogy kis dolgokkal is boldogabbá teheted az életedet.

28. oldal, 2. fejezet

Málnika>!

És ne felejtsd el, hogy magaddal is törődnöd kell! Kell egy kis hygge az életedbe!

383. oldal, 25. fejezet

Málnika>!

– Olyan vagy, mint a hörcsög a kis kerekében. Csak futsz és futsz, időnként megállsz egy napraforgómagért, de inkább elteszed a pofazacskódba későbbre. Tudom, én is sokat dolgozom, de legalább az iskolai szünetekben feltöltődhetek. Te mikor szakítasz időt magadra?

25-26. oldal, 2. fejezet

Málnika>!

Ha az ember csak a munkára és a megélhetésre összpontosít annak a világnak a szűk keretei közé szorítva, könnyen érezheti úgy, hogy nem elég jó.

413. oldal, 27. fejezet

Málnika>!

Felemelő volt látni a sok szeretetet és örömöt, csodálatos emlékeztető, hogy mi az igazán fontos az életben – szeretet és család.

386. oldal, 25. fejezet

Málnika>!

– Az ételeket szeretettel kell elkészíteni. Minden finomabb, ha szeretettel készül. A gondokat és az aggodalmakat hagyják az ajtón kívül!

155. oldal, 12. fejezet

krisztin1>!

– Ahhoz, hogy érdemben együtt lehessünk másokkal, el kell fogadnunk egymást, félelem és
ítélkezés nélkül.

157. oldal

BBetti86 >!

– Tudtad, hogy Dánia a világ legboldogabb országa?
– Láttam erről egy cikket ma reggel a metrón, de nem volt túl meggyőző. A skandináv thrillerek alapján igen magas a halálozási arány, rengeteg megszállott női nyomozójuk van, és folyton esik az eső. Nekem egyáltalán nem tűnik boldognak.

28. oldal


A sorozat következő kötete

Egy csésze kávé... sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mióta megszerettelek
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?
Baráth Viktória: A napfény földje
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Karen Swan: Karácsony Tiffanynál
Karen Swan: Római kalandok
Christina Lauren: Nem mézes hetek
Laura Madeleine: Egy francia titok íze