Tell ​Me Three Things 29 csillagozás

Julie Buxbaum: Tell Me Three Things Julie Buxbaum: Tell Me Three Things

What ​if the person you need the most is someone you’ve never met?
Julie Buxbaum mixes comedy and tragedy, love and loss, pain and elation, in her debut YA novel whose characters will come to feel like friends. Tell Me Three Things will appeal to fans of Rainbow Rowell, Jennifer Niven, and E. Lockhart.
Everything about Jessie is wrong. At least, that’s what it feels like during her first week of junior year at her new ultra-intimidating prep school in Los Angeles. Just when she’s thinking about hightailing it back to Chicago, she gets an email from a person calling themselves Somebody/Nobody (SN for short), offering to help her navigate the wilds of Wood Valley High School. Is it an elaborate hoax? Or can she rely on SN for some much-needed help?
The thing is, Jessie does need help. It’s been barely two years since her mother’s death, and because her father eloped with a woman he met online, Jessie has been forced to move across the country to live with her… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ember, United States of America, 2017
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780553535679
>!
Listening Library, Old Greenwich, Connecticut, Egyesült Államok, 2016
ASIN: B01COR616S · Felolvasta: Jorjeana Marie
>!
336 oldal · ISBN: 9780553535662

2 további kiadás


Enciklopédia 4


Kedvencelte 6

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

tataijucc>!
Julie Buxbaum: Tell Me Three Things

Három dolog:
(1) Szemüveg nélkül kellett elolvasnom a sztorit, mert a férj rátérdelt a keretre.
(2) Ez a sztori bűbájos. Oké, hogy tiniket szerepeltet benne, de a történet sokkal nagyobb mélységeket jár körbe, mint azt először gondolnánk.
(3) Szeretnék beleköltözni ebbe a történetbe, de úgy igazán.

11 hozzászólás
Izolda P>!
Julie Buxbaum: Tell Me Three Things

Ez egy gördülékeny, jó könyv, Prágába oda és vissza el is fogyott a vonaton meg a metrón.

Azt írja JB az utószóban, hogy nem „dead mom” könyvet akart írni, és jó is, hogy a történet két évvel később történik, nem akkor, mikor meghalt az anyukája. Elég szomorúságot ad át annak, aki el sem tudja (szerencsére) képzelni és eleget annak is, akinek visszahozza az emlékeket.

Különösen örülök annak, hogy a bullying is szóba került, meg az áldozathibáztatás. (https://moly.hu/idezetek/935818)

És hát akkor legyen tőlem is 3 dolog:
1, 8 voltam, mikor meghalt az anyukám. Ő sokkal kevesebbet látott belőlem, mint a papám, aki 12 éves koromig próbált a hasonlóan MIA apám mellett/helyett bármit tenni.
2, én is épp 24 éve vesztettem el anyukámat és az addigi pöpec gyerekkoromat, mint a szerző.
3, lassan annyi idős leszek, mint anyukám az emlékeimben.

6 hozzászólás
Sweetmint>!
Julie Buxbaum: Tell Me Three Things

Az év egyik kedvenc könyve. Minden elvarázsolt ebben a történetben. Elsőként az alapkoncepció fogott meg, valamiért szeretem azokat a történeteket, amiben sok az e-mailezés. Aztán, ahogy megismertem a karaktereket és mélyebbre merültem a sztoriban, egyre jobban magába szippantott. Végig sejtettem, ki lesz SN, de mégis megijedtem, mikor spoiler

worsi P>!
Julie Buxbaum: Tell Me Three Things

@tataijucc hibája, hogy kedvet kaptam hozzá és elolvastam – nem mintha különösebben sajnálnám, mert ez tényleg nagyon aranyos. És az a jó, hogy emellett azért ez sokkal komolyabb, mint amit egy gimnáziumban játszódó ifjúsági regénytől vártam volna.
Kíváncsi lettem a szerző többi könyvére is, de az biztos, hogy ez többszörolvasós lesz.

Tíci>!
Julie Buxbaum: Tell Me Three Things

Ez nagyon jó volt. Gondoltam nyugis kikapcsolódó olvasmány lesz, az is volt, de arra nem számítottam, hogy ennyire több rétegű lesz. Mert ott van benne a tinszerelem is, és a középiskolai hétköznapok, amire az ember készül, ha kézbe vesz egy ilyen könyvet. De arra, hogy ez egy gyászról is szóló könyv, nem voltam felkészülve. Aki valaha veszített már el egy számára fontos embert, annak megnyílik egy új dimenzió olvasás közben. Igazán élveztem!

hajzer_antonia >!
Julie Buxbaum: Tell Me Three Things

“There’s nothing lonelier than a hand on glass. Maybe because it’s so rarely reciprocated.”

Hasonlóan érzek ez iránt a könyv iránt, mint John Green: Paper Towns regénye iránt. Egyáltalán nem egy eget rengető olvasmány ez a könyv – amit persze egy ifjúsági regénytől nem is vár el az ember, – viszont egy kicsikét olyan, mint egy hagyma: vannak bizonyos mélységei, rétegei, amik miatt érdemes elolvasni.

A történet két összetört, hasonló traumákat átélt ember egymásra találásáról szól, viszont az egészet egy nagyon klisés lepel fedi off. Az számomra a könyv legelejétől egyértelmű volt, hogy ki SN, éppen ezért rendkívül idegesített az, hogy Jessie teljesen értelmetlenül és szerintem indokolatlanul mindig a rossz helyen tapogatózott. Ezen azonban most szeretnék túlszárnyalni, mivel mégiscsak egy középiskolában játszódó ifjúsági regényről van szó, és inkább a mélységeit kiemelni.

Határozottan pozitívum volt a könyvben az, ahogyan a bullyingot kezelte az írónő, és hogy ezzel kapcsolatban megjelent az áldozathibáztatás is, illetve a hibáztató személy ezt elismerte és bocsánatot kért. Ezen felül érdekes volt látni, hogy a különböző szereplők hogyan bírnak el a rájuk boruló gyásszal, illetve a kapcsolataik átalakulásával. Jessie és Ethan gondolkodásmódja pedig határozottan tetszett, főleg az, amikor Ethan arról beszélt, hogy mennyire zavaró az, amikor az emberek nem beszélnek bizonyos dolgokról csak azért, mert kényelmetlen beszélni róla. off

three things: (1) i really loved that jessie and ethan bonded over books and poetry (especially the waste land), (2) i really loved theo towards the end spoiler, and (3) i miss ethan

>!
336 oldal · ISBN: 9780553535662
dorkabuba>!
Julie Buxbaum: Tell Me Three Things

Negyedszeri olvasásom, ami ritkaságszámba megy nálam (már egy másodszori is eléggé), ellenben az első eredeti nyelvű. Minden hibája ellenére valamiért safe place nekem ez a regény, pedig most már azt is tudom, hogy még csak nem is a legjobb regénye Julie Buxbaumnak. Még mindig várom, hogy a Netflix felfedezi magának, tökéletesen beleillik a romantikus tini profiljukba.

PatyiMoly>!
Julie Buxbaum: Tell Me Three Things

A vizsgaidőszak alatt és óta nem olvastam.
Egyszerűen nem ment. Minden más kavargott a fejemben, nem tudtam a betűkre, sorokra koncentrálni.
Aztán eljött a pillanat, hogy nem bírtam tovább ezt a molyos semmittevést. Megkaptam egy könyvet, ami nagyon érdekel, de közben olyan sok adatot tartalmaz, hogy kellett egy kis pihi.
És megtaláltam ezt a kis regényt.
Szívbe markoló volt, mégis frissítő. Görcsben állt a gyomrom majdnem az elejétől a végéig és alig bírtam ki, hogy ne kattintgassak a végére, hogy megtudjam a végkifejletet.
Imádtam ♥
Hálás vagyok, hogy ráleltem és elolvashattam.
Jól telt a nap, jól kezdődik a holnap általa.

Banditaa P>!
Julie Buxbaum: Tell Me Three Things

Vizsgaidőszakban, kikapcsolódásként olvastam, nem voltak nagy elvárásaim. Könnyed, ifjúsági, romantikus – ezek voltak az elvárásai. Ehhez képest nagyon komoly sorok, gondolatok vannak a könyvben, amik sokszor szíven ütöttek, pláne, hogy sajnos tökéletesen tudom, miről ír a szerző.
A történet is tetszett, mondjuk én hamar kitaláltam a titkot, de ez nem vont le belőle semmit. Jó volt olvasni, ment is várólistára az írónő több könyve is.

adork_able>!
Julie Buxbaum: Tell Me Three Things

(1) akarok egy saját Batmant. akarom őt nagyon. (2) szeretném megismerni Jessie-t. szerintem kedvelne. (3) az egyik kedvenc filmem a Szerelem Hálójában.

Több ilyen könyvet szeretnék.


Népszerű idézetek

Charming>!

Just because you're strong doesn't mean you shouldn't ask for help sometimes. Remember that.

Chapter 4

fannipfeiffer>!

I wish conversations came with traffic lights: a clear signal whether you need to stop or go or proceed with caution.

289. oldalra

tataijucc>!

SN: three things: (1) my first crush was on Wonder Woman. I'm a sucker for a girl with a lasso.
[…]
Me: … (2) I was Wonder Woman for Halloween a few years ago. Except I wore pants instead of blue undies. Chichago = cold.

Chapter 17

Kapcsolódó szócikkek: Csodanő (Diana Prince)
tataijucc>!

I'll give you three more things: (1) I like music and books and video games more than people. people make me awkward.

3 hozzászólás
Izolda P>!

I wanted so badly to come home, to sit in this booth that we’ve sat in hundreds of times, to just relax for maybe the first time in months. And instead, now, suddenly, I want to be anywhere but here. No, the truth is I don’t want to be anywhere at all, because wherever I go, I still come with me.

Chapter 27.

Izolda P>!

At one point, Jessie says of her mother, “She will never see who I grow up to be—that great mystery of who I am and who I am meant to be—finally asked and answered.” Now, twenty-four whole years after my mother’s death, a lot of my own questions have been asked and answered, even if my mom wasn’t here to see it all unfold.

Author's Note

Izolda P>!

Whore. Slut. Fat ugly bitch.
“Did you do something to cause her to say those things? I’m just trying to understand,” she says, and leans on the pillow she has made with her arms. As if to say We’re just hanging, no problem.
“Are you asking me if I did something to deserve Gem tripping me and calling me a whore, a slut, and a fat ugly bitch? Seriously? You are asking me that?” I forget that this woman is responsible for one-sixth of my GPA, that she can keep me from getting a college scholarship. I should play nice, but it turns out anger is not only preferable but easier. Comes naturally.
“I didn’t mean…I’m sorry, I’m just trying to understand—” She looks hurt now, like she’s the one who’s about to cry. Like she’s the one who just busted her face in front of the entire class.
“The answer is no. I have not touched a single guy in this school or actually pretty much ever, not that that would justify a fellow student calling me a whore or a slut. And as for the ‘fat ugly bitch’? I presume that’s subjective.” If I weren’t so upset, I’d take a moment to revel in the fact that I found the right words for once, that I said exactly what I wanted to say. But I don’t feel like reveling. I feel like running away. “Do you need my BMI? I’m sure that can be arranged.”
“No, you got it all wrong. I didn’t mean—”
“Are we done here?” I ask. Screw it. It wasn’t like my grades were going to be so stellar at Wood Valley anyway. I’m pretty sure that college scholarship thing was just a pipe dream. And at least one mystery has been solved: Gem can do or say whatever she wants because her dad pays off the administration. I guess that’s what a little tax fraud buys you.
“I’m just trying to help,” she says.

Chapter 21.

Kapcsolódó szócikkek: áldozat · bullying
friezars>!

Me: You are so weird.
SN: you are not the first person to say that.
Me: Am I the first to say that I really like that about you?

Encsi_Horák>!

Not feeling like I belong anywhere has made me crave constant motion; standing still feels risky, like asking to be a target.

233. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Cinder & Ella
Jennifer Lynn Barnes: The Hawthorne Legacy
Marni Bates: Awkward
Colleen Hoover: Regretting You (angol)
Erin Watt: Paper Princess
Morgan Matson: Amy & Roger's Epic Detour
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean
Kelly Oram: V is for Virgin
Claire LaZebnik: Things I Should Have Known
Kasie West: On the Fence