Hogy ​folytassam? 75 csillagozás

Julie Buxbaum: Hogy folytassam?

Időnként ​egyetlen új lehetőség elég ahhoz, hogy a világ értelmet nyerjen.

KIT: Nem tudom, miért nem Annie-hez és Violethez ültem le az ebédnél. Nincs itt senki, aki tudná, hogy mi zajlik bennem, hogy min megyek keresztül. Hogy is tudhatnák, hiszen én magam sem értem.

DAVID: Hatszázhuszonkét napja járok már ebbe a gimibe, de Kit Lowell volt az első ember, aki ebédnél odaült az asztalomhoz, szóval egész mostanáig mindig egy szál magamban ücsörögtem. Szóval meghalt az édesapád? – kérdeztem, mert nem sokkal korábban hallottam a hírt.

Amikor váratlanul barátság szövődik a viszonylag népszerű Kit Lowell és a tökéletesen elszigetelt, kiközösített David Drucker között, mindenki megdöbben. Talán Kit és David a leginkább. Kitnek tulajdonképpen tetszik David keresetlen őszintesége, amelyet furcsa módon üdítőnek érez, David pedig hálás Kit figyelméért és időnként zavarba ejtő kíváncsiságáért. Amikor a lány arra kéri, segítsen neki felderíteni… (tovább)

Eredeti mű: Julie Buxbaum: What To Say Next

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
GABO, Budapest, 2018
360 oldal · ISBN: 9789634066095 · Fordította: Bíró Péter
>!
GABO, Budapest, 2018
260 oldal · ISBN: 9789634066484 · Fordította: Bíró Péter

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

David Drucker · Kit Lowell


Kedvencelte 11

Most olvassa 5

Várólistára tette 110

Kívánságlistára tette 79

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Julie Buxbaum: Hogy folytassam?

A szerző előző könyvéről a Három dolgot mondj!-ról ódákat olvastam itt a molyon, hamarosan azt is el fogom feltétlenül olvasni. Erről a könyvről pedig legszívesebben én zengenék ódákat. Annyira beszippantott és magával ragadott a történet, hogy fel is kerül a kedvenc könyvek listámra.
Egyik oldalon mosolyogtam, a másikon sírdogáltam, vicces és megindító történet, mely olyan fontos témákat ölel fel, mint a másság, a mentális betegséggel élők elfogadása és kezelése, a gyászfeldolgozás. Elgondolkodtató, szeretettel és törődéssel teli történet, amely felejthetetlen élménnyel ajándékoz meg bennünket.
Bővebben: https://konyvutca.blogspot.com/2018/06/julie-buxbaum-ho…

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Julie Buxbaum: Hogy folytassam?

"Mi ketten. Így, együtt. Kéz a kézben.
A legőszintébb mozdulat…
Az egyik lehetséges kivezető út…
Talán a legszebb, a legigazabb…"

Julie Buxbaum végérvényesen az egyik kedvenc íróm lett.
Annyira nagyon szerettem ezt a könyvét is.
David, lehetek a Z8S-139-ed?

>!
KönyvMoly_1989
Julie Buxbaum: Hogy folytassam?

Ez egy nagyon imádnivaló könyv volt!

Egy nem mindennapi kapcsolat, egy koránt sem hétköznapi srác…
David… Kicsidé… Én úgy szeretlek téged minden furcsaságoddal együtt!!! Kit megérdemelt egy olyan édes, egyedi fiút, mint te.

Az első olvasásom az írónőtől, de tetszett, hogy egy teljesen sablonos történetet ilyen különlegesen meg tudott írni.

Ajánlom! :)

>!
Szilvi00 P
Julie Buxbaum: Hogy folytassam?

Emelem kalapom Julie Buxbaum előtt. Elképesztő, milyen jó érzéke van ahhoz, hogy szórakoztató és könnyed stílusban írjon olyan nehéz témákról, mint gyász, veszteség, vagy mentális betegség, ám megmarad az ifjúsági regények kortálain belül.
Kedveltem Kit-et, David nővérét és anyukáját, de a könyv sava-borsa egyértelműen Kicsidé jóféle fura karaktere volt. Képtelen voltam azonosulni vele, csupán igyekeztem megérteni azt, hogyan látja a világot. Borzasztó rossz érzés volt látni azt, hogy kiközösítették és bántották az iskolatársai. Kit is csak végső elkeserédésében kereste David társaságát, ami valahol elég szomorú, de azért érthető.
Összességében nagyon élveztem az olvasást, de az írónő Három dolgot mondj című könyve kicsivel jobban tetszett, ezért „csak” 4.5 csillagot kap.

>!
agi89
Julie Buxbaum: Hogy folytassam?

Hálás pillanatok összessége volt ezt a Julie Buxbaum történetet is olvasni.
Annyira más mint a többi „tinikönyv”.
Fura.
De olyan jóféle fura. ♥

>!
GABO, Budapest, 2018
360 oldal · ISBN: 9789634066095 · Fordította: Bíró Péter
>!
meseanyu MP
Julie Buxbaum: Hogy folytassam?

Buxbaum már az első könyvével levett a lábamról, így a második után meg már kedvenceltem is a szerzőt. Ez a kötete is nagyon helyes, olvasmányos, igazi jó meglátásokkal a középiskoláról, a kamaszkorról. Imádom az aspergeres főszereplőket, Buxbaum pedig nagyon jól ír erről az állapotról.

>!
ggizi P
Julie Buxbaum: Hogy folytassam?

A körülmények ellenére egy kedves kis történet volt. Bár Kit gyásza és személye hidegen hagyott és úgy éreztem, hogy csak kihasználja David spoiler túlzott őszinteségét, ezzel is menekülve a barátai felszínessége elől, de Davidet és az őt óvó családját a szívembe zártam.
Két dolog van, amit megjegyeznék a történet kapcsán. Annak ellenére, hogy milyen üde és frissítő tud lenni egyes helyzetekben spoiler David nyíltsága és hétköznapi helyzetekhez való másfajta hozzáállása, itt is világosan látszik a záró konfliktuson, hogy mennyire máshogy tudnak ők gondolkozni, viselkedni, megélni helyzeteket és persze reagálni azokra. Nyilván spoiler itt csak olyan szinten van érintve, ahogy egy viszonylag könnyed tinikönyvben ez működik, de mégis ad egy kisebb betekintést David fejébe. Ez nekem nagyon tetszett. És a másik, ami szintén: mikor a bunkók rászállnak Davidre az iskolában és emiatt elég durva helyzetbe is kerül, a fiú ráfekszik az önvédelmi sportokra, hogy megtanulja megvédeni magát. És ezt nagyon jó volt olvasni…

>!
tündérrózsa P
Julie Buxbaum: Hogy folytassam?

Nagyon-nagyon bájos ez a történet. Mondom ezt úgy, hogy nem indult zökkenőmentesen a kapcsolatunk. Természetesen szerelem volt első látásra, mert Julie Buxbaum másik könyvét is szerettem. Ennek ellenére kissé nehezen barátkoztam meg vele, inkább nyomasztott, mint szórakoztatott. Szerencsére ez az állapot nem tartott sokáig, és végre belerázódtam David gondolkodásmódjába is. Ahogy kezdett egyre inkább megnyílni, úgy kezdtem én is egyre jobban és jobban megkedvelni. A végén pedig teljesen megvett magának. spoiler
Sajnos új kedvencet még így sem avattam, mert itt-ott kicsit felszínesnek éreztem, hiányzott valami, jobban ki lehetett volna bontani dolgokat.

>!
BarbyMalik0112 P
Julie Buxbaum: Hogy folytassam?

Nem csalódtam Julie Buxbaumban, a Hogy folytassam? is egy csodálatos szép, elgondolkodtató történet. Többet ad az olvasójának, mint az elsőnek hinné.

Egy aranyos történet az életről, két nem hibátlan, annál emberibb főszereplőről, a gimnáziumi évekről.

Számomra telitalálat volt ez a könyv. Szívbe markoló, kedves, mégis titokzatos.

Azoknak a könyvmolyoknak ajánlanám leginkább, akik egy ilyen elbűvölő olvasmányra vágynak, mint a Hogy folytassam?.

Bővebb értékelés a blogomon: https://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2018/05/julie-buxba…

>!
Gaby33
Julie Buxbaum: Hogy folytassam?

Már régóta szemezgettem ezzel a könyvvel. Az írónő másik könyvét a „Három dolgot mondj” nagyon szerettem. Ez a könyv azért más volt. Kb. a könyv feléig, nem igazán tudtam mit kezdeni vele, valahogy zagyvának és olyan összes-visszának éreztem. Aztán, ahogy egyre jobban ráhangolódtam David gondolataira, sokkal közelebb került hozzám. A regény második felére, már kimondottan élvezettel olvastam és figyeltem, hogy főszereplőink mit fognak tenni. Összességében ez egy elég különös és egyben érdekes könyv volt.


Népszerű idézetek

>!
Zsófi_és_Bea P

Nem tudom, hallottad-e, hogy Einstein azt mondta, hogy az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra meg újra, és várni, hogy az eredmény más legyen?

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: őrület
>!
Zsófi_és_Bea P

Talán furcsán hangzik, de túl szar hely a világ ahhoz, hogy még mi is szemétkedjünk egymással.

22. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Anya a lelke mélyén zakkant, apa a lelke mélyén normális, és ezért működik közöttük a dolog.

35. oldal

>!
BarbyMalik0112 P

Lehet, hogy a szerelemnek akkora ereje van, hogy akár a tér-idő kontinuumból is képes kitörni?

345-346. oldal

>!
tündérrózsa P

Mi lenne (…), ha hajlandók lennénk kilépni a skatulyáinkból és megszabadulni a hülye címkéinktől? Rengeteg új embert fedezhetnénk fel.

200. oldal

2 hozzászólás
>!
Zsófi_és_Bea P

Esténként, amikor anyám hazaért a munkából, feltekertem a zenét a szobámban, ami tulajdonképpen a Belépni tilos tábla akusztikus megfelelője volt.

220. oldal

>!
Narutofan98

Ilyen az, amikor David Druckerral beszélget az ember. Mindig egyenesen a közepébe vág, nem foglalkozik azzal sem, ha éppen egy drogériában ácsorgunk a tamponok és hüvelyfertőtlenítők tövében.

117. oldal

1 hozzászólás
>!
Zsófi_és_Bea P

Van a legkedvesebb hangokról is listám. Egy bejegyzés szerepel rajt: Kit nevetése.

59. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Azon töprengtem, hogy milyen lehet megcsókolni, az ujjbegyemmel megérinteni a szeplős vállát, és nem foglalkozni a kettőnk közötti fizikai korlátozásokkal. Olyan érzésnek gondoltam, mint amilyen kettéhasítani egy atomot, az alkotórészeire desztillálni egy vegyületet, mint eljutni egy olyan kis mennyiséghez, amelynél már minden megszámlálható, amikor már minden olyan időtlenül tökéletes, mint a Pí.

167. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás
Gayle Forman: Hová tűntél?
Helena Silence: Enigma
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Cynthia Hand: Say Goodbye – Amikor búcsúzunk
John Green: Csillagainkban a hiba
Sarah Dessen: Tökéletes
Tammara Webber: Breakable – Törékeny
Zakály Viktória: Hanna örök
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet