Három ​dolgot mondj 374 csillagozás

Julie Buxbaum: Három dolgot mondj

Jessie-vel ​csak a baj van, ő legalábbis így érzi a Los Angeles-i magániskolában töltött első héten. Már épp azon gondolkodik, hogy visszasomfordál Chicagóba, amikor e-mailje érkezik egy Valaki/Senki (VS) nevű sráctól, aki felajánlja, hogy segít neki eligazodni a Wood Valley Gimi dzsungelében. Ez valami vicc? Megbízhat VS-ben, elfogadhatja tőle a segítséget, amelyre óriási szüksége van?

Alig két éve, hogy meghalt az édesanyja, és miután az apja váratlanul feleségül vett egy interneten megismert nőt, Jessie kénytelen az ország másik felébe költözni, és mostohaszörnyével meg annak beképzelt fiával élni.

Jessie végső kétségbeesésében úgy dönt, VS-re bízza magát. A srác hamarosan a lány mentőkötelévé és szövetségesévé válik, és Jessie szeretné személyesen is megismerni. De mi van, ha egy rejtélynek jobban áll a megoldatlanság?

Julie Buxbaum művében komédia és tragédia, szeretet és veszteség, fájdalom és emelkedettség keveredik. Első ifjúsági regényének… (tovább)

Eredeti mű: Julie Buxbaum: Tell Me Three Things

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2017
360 oldal · ISBN: 9789634064374 · Fordította: Szabó Luca
>!
GABO, Budapest, 2017
360 oldal · ISBN: 9789634064848 · Fordította: Szabó Luca

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Ethan Marks · Jessie Holmes · Valaki/Senki · Theo · Adrianna Sanchez (Dri) · Agnes · Liam Sandler · Mrs. Pollack · Rachel Holmes · Scarlett


Kedvencelte 92

Most olvassa 15

Várólistára tette 313

Kívánságlistára tette 345

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj

Olyan rég elakarok olvasni egy olyan könyvet, amely hasonlít egy kicsit a stílusban a Rainbow Rowell az Eleanor és Park, vagy a Fangirl-re. Olyan rég áhítozók egy történetre, amely olyan mint a nyári szellő. Felfrissíti elméd, szíved, tested. Olyan rég keresek egy olyan könyvet, amelybe nem fulladsz bele olvasás közben, és mégis komoly, érzelmes, és tele van magával az élettel.
Olyan különleges, olyan gyönyörű ez a könyv.

„Csak hogy tudd, tisztában vagyok vele, hogy ami történt, egyáltalán nincs rendben, de azt hiszem, úgy kell majd tennünk, mintha rendben lenne. Mert akkor sem volt rendben, és soha nem is lesz.”

4 hozzászólás
>!
FairyDust P
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj

Nagyon kellemes, kikapcsoló olvasmány! Kicsit bővebben?

A könyv egy kis rejtélyre épül, amit én véletlenül lespoilereztem magamnak. Nézegettem molyon a könyvet és megnyitottam egy spoiler tag-et. Ne kérdezzétek miért. Csak rányomtam reflexből, és sajnos megláttam az ott leirtakat. Ettől függetlenül elolvastam és nem bántam meg.
Én egyáltalán nem éreztem sablonosnak a történetet, nagyon tetszett az emaileken, majd chaten való kommunikáció. Szellőssé és könnyen olvashatóvá tették a történetet, és hihetetlen jó érzés volt ilyen gyorsan haladni a lapok között.
A karakterek számomra szimpatikusak voltak, valósághűek, tinik és „cukik”.
Az egész történetet ha egy szóval kellene jellemeznem akkor a „léleksimogató” szót választanám rá.
Nagyon fontos megemlítenem, hogy a sztori sehol nem unalmas, pedig mint írtam, lelőttem magamnak már az elején a „poént”. Egy pillanatig sincs túlírva, megtörténik aminek meg kell, és vége, pont.
Szerintem feltétlenül olvasd el, túlzott értékeket nem hordoz, de egy adag boldogságot mindenképp nyújt.

>!
Kikiriki
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj

(1) Imádtam. Teljesen magába szippantott, gyönyörű volt kívül is, belül is. Sablonosan kezdődik, de mégis kiemelkedő és egyedi történet. Életszerű, valósághoz hű karakterek, fájdalom, gyáz, szerelem, majd a végén happy end. Egyszerűen csak tökéletes volt. Hatalmas kedvenccé vált.
(2) Megsejtettem kb a 40%-ánál, hogy ki lehet VS, és hála az égnek igazam lett. Nagyon szurkoltam, és hihetetlenül boldog voltam, amikor kiderült :) ❤
(3) Nagyon rég került kezembe olyan könyv, ami ennyire megérintett volna, és amit ennyire nehezen tudtam letenni. Köszönöm szépen ismét @Viv21, már megint egy kincset ajánlottál! :') ❤

4 hozzászólás
>!
vikcs P
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/06/julie-buxbaum…

"Amikor elkezdtem a könyvet, nem gondoltam volna, hogy a végére ennyire szeretni fogom ezt a történetet. Tipikus sablonos kezdés, a lány egy új helyre költözik, ő az új lány a gimiben stbstb.
Igen, csakhogy az írónő annyira szépen kidolgozta az eseményeket, a karaktereket, hogy elkezdtem beleélni magam a könyvbe, elkezdtem én magam is benne lenni, és szorítani Jessie-nek.

Sokan írtátok, hogy hasonlít Jessica Park Flat-Out trilógiájára. Igen is, meg nem is. Vannak hasonlóságok, igen, viszont nekem EZ a könyv sokkal, de sokkal jobban tetszett, mint a Flat-Out.
Ehhez valószínűleg hozzá tett a könnyed, laza, fiatalos hangnem, a mai világ szóhasználatai, az internet és a mobil fontossága. Az írónő stílusa is nagyon tetszett, ezért gyorsan haladós a történet.

Igazából tetszett ez a gimis körítés, nagyon jól voltak ábrázolva a karakterek, hitelesek voltak és életszerűek. Néha kicsit gyorsan haladósnak gondoltam a regényt, de így volt jó, hisz pörögtek az események, mindig történt valami ami vitte tovább az érdeklődésemet.

A szerelmi szál nagyon cuki, aranyos, és alig vártam, hogy végre én is megtudjam, hogy most melyikőjük is VS. A végén pedig örültem…nagyon. :) "

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj

Rendben, legyen három:

(1) Szerettem, mert mindent összevetve igazán szerethető történet volt.
(2) A főszereplők a vélt és valós hibáikkal voltak tökéletesek.
(3) „Csak mi ketten vagyunk,…, és az ajka az enyémhez ér. De van, hogy a csók az nem csók… Néha költészet.” *-*

10 hozzászólás
>!
Ashriver
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj

1. Édeset akarsz. Csodálatosat akarsz. Aranyosat akasz. Mit szólnál sok-sok mosolygáshoz? Mert akkor ez a könyv kell neked.

2. Van három fiú, és bár mindhármuknak különböző jó tulajdonságaik vannak, de csak egynek lesz érdemes szurkolni ;)

3. "VS: melléd ülhetek?
Én: PERSZE!!!
– Helló – szól, majd a fülem mögé simítja a hajamat.
– Helló – felelem."

>!
Deziréé
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj

Fantasztikuuuuus! De így ennyi u betűvel. Nagyon tetszett. Annyira aranyos a szerelmi történet benne, persze hasonlót már párszor olvastam, de mégis nagyon tetszett.
Jól kikapcsolta az agyam míg olvastam és ez hatalmas nagy pozitívum, hiszen elég durva hét áll mögöttem, de hála a könyvnek, olvasás közben nagyon jól szórakoztam.
Tipikus történet amúgy, az új lány a suliban esete én mégis bevettem és hagytam, hogy magába bolondítson a történet. Teljes mértékben elégedett vagyok vele. Imádoom!!

>!
ƨɔɴом
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj

1. Ez egy irto cuki kis konyv volt.
2. ya es Flat out Matt rajongoknak kotelezo.
3. Olvasmanyos es megvan minden benne, ami az ember lelket tudja simogatni a kevesbe jo konyvek tengeren.
+1. Tudtam, hogy Te vagy az spoiler! @Rouge grrr :D

7 hozzászólás
>!
Everglow P
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj

Kérdezz – felelek by Everglow, 2017. 10. 22.

"Akadt a könyvben emlékezetes momentum? Kedvenc jeleneted van?

Azért szeretem ezt a könyvet, mert az összes betűt és szószerkezetet mintha az életemből ragadták volna ki, és olyan emlékeket hozott elő, amikre még 90 évesen, szenilis vénasszony koromban is örömmel fogok visszaemlékezni. (…) Ha pedig kedvenc jelenet, akkor a koncert részt szeretném kiemelni. Majdnem tűzbe vágtam az olvasót, mert oly csodás volt, s mégis mindössze három sor jutott annak a gyönyörűségnek 360 oldalból…"

https://2.bp.blogspot.com/-wzqKrV7zK5o/WeoxZfYVZoI/AAAA…

Bővebben – https://chroniclesofabookshelf.blogspot.hu/2017/10/kony…

>!
agi89
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj

Három dolog:
(1) Valamiért nagyon akartam ezt a könyvet, elő is rendeltem, aztán nem akart megjönni. Értesítést se kaptam hogy átvehető, de rákérdeztem a boltban és ott volt. Most akkor a könyv nem akarta, hogy hazahozzam!?
(2) Túlzott elvárásokat nem támasztottam elé, de azokat simán átlépdelte. És a magasabbat is át tudta volna ugrani. Ha kellett volna. De nem kellett. És ez így volt jó.
(3) Olyan imádnivalóan különleges hangulatú az egész..! Rohadtul boldog vagyok, hogy az enyém. A gyönyörűséges borítójától kezdve a rengeteg betűn át az utolsó két szóig: „Néha költészet.”

>!
GABO, Budapest, 2017
360 oldal · ISBN: 9789634064374 · Fordította: Szabó Luca
4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
agi89

Attól, hogy erős vagy, néha te is kérhetsz segítséget. Ezt sose feledd!

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Scarlett
4 hozzászólás
>!
beatrix_0823 P

Az emberek kegyetlenek, amíg meg nem isszák a kávéjukat.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jessie Holmes · kávé
1 hozzászólás
>!
shadowhunter1975 P

Szerettem az anyukámat, mert az egész Harry Potter-sorozatot felolvasta nekem, és amikor a végére értünk, ő is alig várta, hogy újrakezdjük.

83. oldal (Gabo, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter-sorozat · Jessie Holmes
2 hozzászólás
>!
BarbyMalik0112 P

Tudod, hogy az én szívem miért dobog? A Nutelláért.

109. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jessie Holmes
4 hozzászólás
>!
BarbyMalik0112 P

Én: Sült krumpli vagy chips?

VS: ez könnyű. sült krumpli bármikor, bárhol. ketchup vagy salsa szósz?

Én: Ketchup. Harry Potter: a könyvek vagy a filmek?

VS: ez nem fog neked tetszeni, de őszintén szólva… a filmek.

Én: Ez komoly?

VS: tudom, tudom, sosem szabad beismerni, hogy jobban tetszik a film, mint a könyv, de hallod, két szót mondok: Emma Watson.

248. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jessie Holmes · Valaki/Senki
1 hozzászólás
>!
_Enii_ P

Ha elég időnk van megfogalmazni a tökéletes szöveget, mindnyájan önmagunk jobb kiadásai vagyunk.

288. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jessie Holmes
>!
shadowhunter1975 P

– Egyébként már nagyon kíváncsi vagyok az Átokföldje-dolgozatra, amit Ethannel írtok. Ti vagytok a két legokosabb tanítványom. Szép reményekkel tekintek a munkátok elébe.

Dickens következik a tananyagban, szóval ez egy irodalmi szóvicc volt. Nem csoda, hogy Mrs. Pollackot kicsinálták a többiek a gimiben.
– Szeretnénk üvöltő szeleket felkorbácsolni vele – felelem.

327-328. oldal (GABO, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Marks
>!
_Enii_ P

De van, hogy a csók az nem csók az nem csók. Néha költészet.

355. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jessie Holmes
>!
shadowhunter1975 P

Hétszázharminchárom nap telt el anyu halála óta, negyvenöt azóta, hogy apu mindent feladott egy vadidegen miatt, akit a netről ismer, harminc azóta, hogy hirtelen Kaliforniába költöztünk, és csak hét azóta, hogy megkezdtem az érettségi előtti utolsó tanévemet egy vadiúj suliban, ahol kábé senkit sem ismerek.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Jessie Holmes
>!
mrsp

A mosoly bizonyos értelemben ugyanolyan, mint egy köszönet.

203. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jessie Holmes · mosoly

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Örökkön-örökké
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Rebecca Donovan: Boldogító lélegzet
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Holly Goldberg Sloan: 7esével
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?
Lauren Conrad: L. A. Candy – Los Angeles üdvöskéi
John Green: Alaska nyomában