Ha ​elfogy az élet 7 csillagozás

Julianne Ward: Ha elfogy az élet

Lehet, hogy valahol már visszaszámolnak?
Hátborzongatóan időszerű regény, a mindent elsöprő viharokról, a kiszámíthatatlan tornádókról, a pusztító vulkánkitörésekről, melyek váratlanul és előre nem látható módon következnek be, s elpusztíthatják a legcsodálatosabb bolygót, a Földet. Harry, Mike és a forgatócsoport többi tagja kényelmes, laza forgatásra készül, ezért úgy döntenek, hogy a kenyai rezervátumban élő állatokról készítenek természetfilmet. Nem így történt. Éppen csak túlélik a tornádó rettenetes pusztítását, amikor arról értesülnek, hogy Szicíliában olyan vulkánkitörés várható, mely akár átrendezheti a Földközi-tenger térségét.
És, ha elfogy az élet?

>!
Magánkiadás, Budapest, 2007
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630636865

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Anó P
Julianne Ward: Ha elfogy az élet

Mire valók az ilyen katasztrófaregények? Arra, hogy ráébresszék az emberiséget, mit veszíthet, ha így él tovább és nem változtat környezetpusztító magatartásán. Meg arra, hogy fantáziánk beinduljon és borzongjunk – ugyanakkor mintegy „fotelból” lássuk a szörnyűségeket, amelyek – hála Istennek! – nem velünk és nem nálunk történnek.
Főleg az első célt tartom fontosnak. De ennél a könyvnél sokat rontott az élményeken a rossz fordítás – időnként dagályos, „túl cukros”, máskor helyesírási, stilisztikai és vesszőhibákkal tarkított – ez engem nagyon zavart, s szerintem, ha tudna róla, a szerzőt, Julianne Wardot is zavarná.

>!
blossoming
Julianne Ward: Ha elfogy az élet

– Borzasztó rossz volt!
– Minden mondatot felkiáltójellel fejez be, és mindent gondolatjellel kezd!

De a helyesírási hibák jelentették a legkisebb gondot. Értelmetlen, önismétlő mondatok, oldalakon át nem történik semmi. Minden apró momentumot agyonmagyaráz. A felétől, attól a bizonyos „ökölbe szorult az arca” mondattól próbáltam paródiaként felfogni, de még annak is siralmas.

Ajándékba kaptam, és gyűlölök könyvet félbehagyni, de az utolsó hatvan oldalt már csak átpörgettem. Időpocsékolás. Na meg a papíré is, és a kiadót sem értem. Elolvasta ezt bárki, mielőtt kiadták?

Azt hiszem jogosan adom neki az életem legrosszabb könyve címet.

>!
kratas P
Julianne Ward: Ha elfogy az élet

Annyira nem volt szörnyű, de azért remélem, hogy ha elfogy az élet, akkor nem ez a könyv marad meg egyedül az utókornak…


Népszerű idézetek

>!
blossoming

– Ne is mondd! – Sandri érezte, ahogyan az arca ökölbe rándul.

163. oldal

>!
Anó P

„ Moldini megpróbálta elképzelni, milyen a halál. Nem sikerült. Addig jutott el, hogy bizony van, amiből a kevés is több a kelleténél. És még valami, hogy nem lehet kicsit vagy nagyon meghalni. Ebben nincs vagy-vagy. Hogy az ördög vinné el.”

258. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Miklós: Légi katasztrófák – Tragédia a levegőben
Szabó Miklós: Légi katasztrófák – Terror a levegőben
Keresztes Imre – Nagy Gábor – Poór Csaba – Tálas Andrea – Vida László: Zsebvilág 2005 – Katasztrófák a Földön
Bolyki Tamás (szerk.): A világ legnagyobb természeti katasztrófái 1.
Bolyki Tamás (szerk.): A világ legnagyobb természeti katasztrófái 2.
Szabó Miklós: Polgári repülőbalesetek és -katasztrófák fekete könyve
Nemere István: Az iszonyat órái
Kocsis L. Mihály: A halál kapujában
Dave Howard: A Démoncsászár fejvadászai
Szabó Miklós: Polgári repülőbalesetek és -katasztrófák vörös könyve