!

Blackmoore 188 csillagozás

Julianne Donaldson: Blackmoore
1 2
Könyvmolyképző 2.519 Ft-tól
Könyvtár

Kate ​Worthington jól tudja, hogy soha nem mehet feleségül kiszemeltjéhez, ezért elhatározza, Indiába utazik, hogy megzabolázza nyughatatlan lelkét, és megszabaduljon kellemetlen családjától. Kotnyeles édesanyjának azonban más tervei vannak. Az asszony alkut köt Kate-tel: elutazhat Indiába, de csak akkor, ha egymás után három házassági ajánlatra is nemet mond.
Kate, hogy teljesítse a megállapodást, az impozáns Blackmoore-i kastélyba utazik, és kedves gyerekkori pajtásához, Henry Delafieldhez fordul segítségért.
Ám ha szívügyekről van szó, nincs helye alkudozásnak, és a legalaposabb tervek is dugába dőlhetnek. A zord, szeles észak-angliai partvidéken Kate végül kénytelen szembenézni az igazsággal, amit még saját maga előtt is titkolt.
Lehet, hogy éppen az a házassági ajánlat szabadítja meg a szenvedéseitől, amit feltett szándéka elutasítani?
Az 1820-as években játszódó Blackmoore igazi romantikus regény, egy fiatal nő magával ragadó története, aki komoly… (tovább)

Eredeti mű: Julianne Donaldson: Blackmoore (angol)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
340 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998045 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997390 · Fordította: Molnár Edit

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Henry Delafield · Kate Worthington · Maria Worthington


Hirdetés

Kedvencelte 54

Most olvassa 23

Várólistára tette 223

Kívánságlistára tette 264

Kölcsönkérné 6

Elcserélné vagy eladná

>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
kis_timea könyve Julianne Donaldson: Blackmoore

Kiemelt értékelések

+
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Julianne Donaldson: Blackmoore

Ez a könyv nem a megszokott történelmi romantikus, annak ellenére, hogy 1820-ban játszódik, sehol egy gróf vagy vikomt, ellenben főhőseink olyan fiatalok, hogy a történet simán beleférne a vörös pöttyös kategóriába. Ezt eleinte kicsit zavarónak is találtam. Kate igazi vadóc, félig még gyerek, viszont felnőttekre jellemző érettséggel hoz döntést. A legnagyobb erő ahhoz kell, hogy lemondjunk arról, akit szeretünk. Kate legnagyobb álma ugyanis nem India…
Az írónő iszonyatos családot hozott össze neki, ilyen rokonok mellett bárki el akarna menekülni, ráadásul abban az időben sokkal többet számított mások véleménye.
Könnyen fogyasztható, erotika mentes szinte YA kategóriás romantika. Fiatalabb olvasóknak is ajánlom, főleg ha szeretik a keserédes történeteket.

4 hozzászólás
+
>!
zuna19 P
Julianne Donaldson: Blackmoore

Hát szerintem tényleg velem van a baj. Sem ez sem az Edenbrooke nem tetszett. Annyira semmilyen volt ez a történet is.
Nem éreztem az izzást.
Nem ragadott magával.
Nem férkőzött a bőröm alá.
A két főszereplő szerethető volt és pont. Nem tudok semmi extrát kiemelni a kapcsolatukból. Mégis azt mondom, hogy a könyvben Kate és Henry volt a legjobb. Ha ők nem lettek volna sírás lett volna a vége.
A mellékszereplők borzalmasak voltak. Annyira szerettem voltan megtépni őket. Rosszindulatú a legtöbb karakter.
A történet felépítése sem volt valami izgalmas. Mondjuk én alapból nem szeretem, ha az időben ugrabugrálnak. Váltott szemszöggel szerintem jobb lett volna. Így nagyon sivár és egyhangú volt.
A borítója gyönyörűséges. Igaz annyira felesleges ezt megemlítenem, mert aki ránéz, rögtön levonja ezt a következtetést.

11 hozzászólás
+
>!
Evelena
Julianne Donaldson: Blackmoore

Gyerekkori barátságokkal induló történetek, ti mindig elvarázsoltok. :)
Blackmoore Kate nagy álma, főként mert olyasvalakitől hall róla, aki kedves neki. Nekem tetszett az ódon, kísérteties hangulatot idéző kastély a folyosóival, borongósságával együtt. Pont olyan, ahol az ember örömmel és enyhe borzongással indul felfedező útra.
Megszerettem Henry Delafieldet, akinek minden mondata és tette bearanyozta a napjaimat, mikor a könyvet olvastam. Külön ki kell emelnem a fürdőzős jelenetet (de ott lettem volna).
Megszerettem Kate Worthingtont, aki Marienne-hez hasonlóan szívvel-lélekkel él, meglátva a szépet ott is, ahol mások figyelmét elkerüli. Rajta kívül körülbelül az összes hölgykaraktert ki nem állhattam, mindannyiukat csak az érdekek, hátsó szándékok mozgatták, egykori barátnője sem volt igazán különb.
Szinte lehetetlennek éreztem letenni a könyvet, mintha egy álomban merültem volna el, csodálatos volt minden perce, még a keserédesek is, mert szurkolhattam, izgulhattam a szereplőkért.
Annyira szívesen élnék ebben a korban, legalább könyvek és filmek által átélhetem, milyen is lehetett. Köszönöm az írónőnek, mind a könyvet, mind a köszönetnyilvánításait a könyv végén, mindig mosollyal az arcomon olvasom a sorait.

+
>!
KönyvMoly_1989 P
Julianne Donaldson: Blackmoore

Jajjj, de jól tettem, hogy nem adtam fel…. :) *-*
Az első ötven oldal elég vontatott és unalmas volt, azt hittem nem fogja megütni ez a kötet az Edenbrooke színvonalát… :O
Viszont most becsukva a regényt, boldogan jelenthetem, hogy sikerült. :) Annyira bájos ez a könyv… Kate egy érzékeny, okos, makacs lány, akit imádtam és akiben néha magamra is ismertem. Nem félt ellenszegülni a családjának és kitartott az álma mellett, amiért mélységesen tisztelem.
Henry pedig a tökéletes barát… A tökéletes férfi… <3 Jóképű, önzetlen, intelligens, romantikus és bármivel dacolna a szeretett nőért. Ők ketten a tökéletes pár…
Annyira aranyos volt ez a regény és borzasztó mód sajnálom, hogy vége! Nagyon jót tett az én mérhetetlenül szentimentális lelkemnek.
Blackmoore-t is meg szeretném látogatni. :)

+
>!
anikho P
Julianne Donaldson: Blackmoore

Az elején majdnem abba a hibába estem, hogy elkezdtem összehasonlítgatni az Edenbrooke-kal. Később, ahogy egyre haladtam előre, rájöttem, hogy nem szabad a két történetet összevetni.
Két történet, két szerelem.

Kate és Henry együtt nőttek fel, és talán ezért rémiszti meg annyira őket, mit is éreznek egymás iránt. Féltik a barátságukat, eleinte nem merik újabb szintre emelni a kapcsolatukat. Ám, ahogy az lenni szokott, még ha akarnák se tudnák, ugyanis az univerzum már szépen elrendelt mindent. E szerint, nekik nincs közös jövőjük azon túl, hogy Henry Blackmoore ura lesz, és Kate csak az ő ismerőse.

A történet a szerelmesek egymásra találásán kívül az egyén álmairól és azok megvalósításáról mesél. Azt az üzenetet közvetíti, hogy az álmokat igen is tessék megvalósítani, tessék átélni! Nem szabad saját magunk útjába állni, mert akkor végső soron, mi zárjuk magunkra azt a kalitkát.

Szerettem olvasni. Hogy Te mire is számíts? Komor hangulatra, ugyanis Blackmoore nem az a vidám vidék. Madárdalra, ami hol a boldogságtól szárnyal, hogy a kétségbeeséstől zuhan a mélybe. Számíts szerelemre, ami mint mindig, most is eljön.

4 hozzászólás
+
>!
Ashriver 
Julianne Donaldson: Blackmoore

Imádom a történelmi romantikusokat!
Bár a hideg ráz a nemi egyenjogúság előtti koroktól, amikor a nőket tárgyként kezelték, mégsem tudok ellenállni az ilyen könyveknek. Olyan jó elmerülni bennük, romantikázni, egy csésze teát kortyolgatni közben. Imááádom :)
Csak ajánlani tudom, akik ugyanúgy szeretik a történelmi romantikusokat, mint én.

+
>!
VNoémi P
Julianne Donaldson: Blackmoore

Ennyire talán még egy regény sem tetszett korábban, mint a Blackmoore. Ez volt a legszebb hangulatú, a leggyönyörűbb történelmi korszakot bemutató mű. Töménytelen mennyiségű érzelmet, sóvárgást közvetített, akár érintések nélkül is. Újdonságot hozott a szerelem terén, mert a sok ellenségeskedés után kellett egy történet, ahol a barátság alakul át, valami egészen mássá. Csak azt sajnálom, hogy nem volt még hosszabb és csak 2 napig lehetett az életem része.

http://egyszervolt-konyvsarok.blogspot.hu/2016/12/julia…

+
>!
Via_BertaღVivienღ P
Julianne Donaldson: Blackmoore

Julianne Donaldson egy olyan írónő, aki be tudja bizonyítani, hogy a huszadik században is lehet úgy történelmi romantikus könyvet írni, hogy nincs benne erotika, az etiketnek ellentmondó férfi.
Egy szerény, ártatlan szerelem története a Blackmoore.
Titkokat rejt, de még több reményt, és elutasítást. Egy szerető barát, egy utálatos nő bújik el a hatalmas falai mögött.
Kattel néha nagyon szoros rokonságot véltem felfedezni. Tudom, hogy milyen érzés az, ha már nem szeretsz otthon lenni,ha az egyik szülőd tönkre akarja tenni az életedet, habár az én esetemben minden húgom halálához vezethető vissza, attól az érzés ugyan az.
Próbáltam menekülni, nagyon is,de szerencsére jött a nagybetűs szerelem és mondhatni megmentett saját magamtól.
Kat persze makacsabb nálam,ő nem enged, de az indokai nagyon is helytállóak. Többször elszoruló torokkal olvastam a jeleneteiket Hanryvel. Olyan édes az a fiú *-*
Kitartó és igaz barát. Örültem a múltbeli jeleneteknek, mert jól megismerhettük a triónk, de főleg Kat és Hanry párosát, hogy milyen mély barátság is van közöttük.
Ez tényleg egy ártatlan, határokat nem ismerő csodálatos szerelmi történet :)

+
>!
Virág_Blogger P
Julianne Donaldson: Blackmoore

„- Na, hogy tetszett? – súgta a fülembe.
Megdermedtem, és a szívem akkorára dagadt, hogy nem is értettem, hogy fér bele ennyi érzelem.
– Nos… – ráztam meg a fejem. – Ez szívszorítóan gyönyörű volt.”

Így igaz. Szívszorítóan gyönyörű volt, és nem is hinném, hogy van olyan szó, ami jobban jellemezné a történetet. Anno az Edenbrooke-ra teljes egyszerűséggel sütöttem rá az „aranyos” jelzőt, és meggyőződésem volt, hogy most sem lesz másként – nagyobbat már nem is tévedhettem volna. A Blackmoore-ban már nem maradt semmi aranyos – a helyét kegyetlenség vette át, mégsem fűlik a fogam így nevezni. Sem szenvedélyesnek, tombolónak vagy keserűnek. Mert ami megszólalt a könyvben, minden mást kizárólag a szívszorító gyönyörűség.

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy a legnagyobb érték, amit író adhat, ha a könyvével őszinte érzelmeket vált ki az olvasóiból.

Teljes értékelésemet a könyvről a blogomon olvashatjátok: http://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2017/01/julian…

+
>!
perpetua P
Julianne Donaldson: Blackmoore

Az Edenbrooke után tudtam, hogy ezt is imádni fogom és így is lett. :) Blackmoore is elvarázsolt szereplőivel és történetével együtt.
Kate is kicsit rendhagyó hősnő, akárcsak Marianne volt, bár ő más miatt érdekes. Elhatározta, hogy nem fog férjhez menni, és makacsul kitart elhatározásában. Furcsa, hogy egy lánynak nem ez a leghőbb vágya. Természetesen gondolhatjuk, hogy valami motiválta ebben a döntésben és nagyon vártam, hogy mégis mi lehetett az oka. Eljutni Blackmoore-ba gyerekkori álma és történetünk idején végre meg is látogathatja ezt a gyönyörű helyet. Én is szívesen barangolnék a kastélyban, mert sok titkot rejteget.
Henry a másik főszereplőnk, őt is nagyon megkedveltem. Élveztem nézni, ahogy mindketten titkolják valódi érzéseiket egymás előtt. Epekedve vártam, mikor vallják már be valódi érzéseiket és mi lesz az az esemény, ami vallomásra bírja őket.
Borzasztóan élveztem, az ilyen történetek megmelengetik a szívemet és utána is csak mosolygok, hogy milyen kellemes élményben volt részem. :)


Népszerű idézetek

+
>!
anikho P

Ami igazán kedves a szívünknek, azt mindennél szebbnek látjuk.

58. oldal

+
>!
Anyicska71

– Egy férfi akkor is szerelembe eshet, ha nem bátorítják.

162. oldal

+
>!
KönyvMoly_1989 P

– Rabszolgaság és nyomorúság? – hűlt el Henry. – Én nem így látom – csóválta meg a fejét. – Szerintem a házasság a rokonlelkek egymásra találása. Kapocs, ami természetesen kötelezettségekkel is jár, de éppen ebben rejlik az ereje. A legkedvesebb barátod egy életen át kitart melletted, és hűséges, odaadó társaddá válik. Én ilyennek látom a házasságot. Ezért is hiszek benne.

227. oldal

+
>!
Orsi_olvas P

Egyetlen férfi sem érdemel ennyi könnycseppet.

8. oldal

+
>!
_vgabi SP

Az erdei pacsirta a szív fájdalmáról dalol.

(első mondat)

+
>!
Anyicska71

-Talán nem is érted, miről beszélek, hiszen férfi vagy. A te életed egészen más. Veled is…- Nagyot sóhajtottam, és azt hittem, menten megszakad a szívem.- Veled is előfordult már, hogy hiába sóvárogtál valami után, és szinte belebetegedtél a vágyakozásba? Hogy szó szerint eszedet vesztetted a fájdalomtól?
Henry mozdulatlanul szegezte rám sötét szemét.
– Igen- felelte csendes ünnepélyességgel.

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry Delafield · Kate Worthington
+
>!
anikho P

Mindig te irányítasz. A férfiak azt hiszik, ők választanak téged, de végül úgyis te csavarod el a fejüket.

102. oldal

+
>!
NenaK

A szerelem olyan mint a láz. Elpusztít. Megnyomorít. Mindent elsöpör, ami az útjába kerül. Így hát bölcsen elkerülöm,akár a pestist. Az emberi szív oly gyarló,amikor azt hiszi, a szenvedély örökké tart. A szenvedély olyan, mint a tűzvész, mindent felperzsel maga után. Logikátlan és ésszerűtlen. A szerelem a férfi számára biztos bukást, A nő számára örökös rabságot jelent. Kalitka, amiből soha nincs menekvés.

233. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate Worthington · szerelem
+
>!
Little_Sunshine

…onnan figyeltem a lápvidéket, és hagytam, hogy a táj zord magányossága szépen beszivárogjon a szívem repedéseibe.

249. oldal

+
>!
Csitkovics_Kata

– Mit csinál Fräulein? -kérdezte végül valamivel szelídebben.
-Hát… én…zongorázom. Mozartot játszom.
-Nem! Ez nem zongorázás- rázta még a fejét Herr Spohr,mintha a játékom emlékét is ki akarná űzni a fejéből.-Ez erőszak. Kegyed megerőszakolja ezt a darabot.

120. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Nancy Bush: A botrány kedvese
Judith McNaught: Whitney, kedvesem
Judith McNaught: Földi mennyország
Elizabeth Gaskell: Észak és Dél
Mary Jo Putney: A néma virág
Johanna Lindsey: Szíved rejtekén
Julie Garwood: Kastélyok
Amanda Quick: A szerető
Gayle Callen: A szépség és a kém