Blackmoore 1092 csillagozás

Julianne Donaldson: Blackmoore

Kate ​Worthington jól tudja, hogy soha nem mehet feleségül kiszemeltjéhez, ezért elhatározza, Indiába utazik, hogy megzabolázza nyughatatlan lelkét, és megszabaduljon kellemetlen családjától. Kotnyeles édesanyjának azonban más tervei vannak. Az asszony alkut köt Kate-tel: elutazhat Indiába, de csak akkor, ha egymás után három házassági ajánlatra is nemet mond.
Kate, hogy teljesítse a megállapodást, az impozáns Blackmoore-i kastélyba utazik, és kedves gyerekkori pajtásához, Henry Delafieldhez fordul segítségért.
Ám ha szívügyekről van szó, nincs helye alkudozásnak, és a legalaposabb tervek is dugába dőlhetnek. A zord, szeles észak-angliai partvidéken Kate végül kénytelen szembenézni az igazsággal, amit még saját maga előtt is titkolt.
Lehet, hogy éppen az a házassági ajánlat szabadítja meg a szenvedéseitől, amit feltett szándéka elutasítani?
Az 1820-as években játszódó Blackmoore igazi romantikus regény, egy fiatal nő magával ragadó története, aki komoly… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
340 oldal · ISBN: 9789633997406 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
340 oldal · ISBN: 9789633997413 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997390 · Fordította: Molnár Edit

2 további kiadás


Enciklopédia 25

Szereplők népszerűség szerint

Henry Delafield · Kate Worthington · Maria Worthington


Kedvencelte 194

Most olvassa 16

Várólistára tette 349

Kívánságlistára tette 294

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Julianne Donaldson: Blackmoore

Ez a könyv nem a megszokott történelmi romantikus, annak ellenére, hogy 1820-ban játszódik, sehol egy gróf vagy vikomt, ellenben főhőseink olyan fiatalok, hogy a történet simán beleférne a vörös pöttyös kategóriába. Ezt eleinte kicsit zavarónak is találtam. Kate igazi vadóc, félig még gyerek, viszont felnőttekre jellemző érettséggel hoz döntést. A legnagyobb erő ahhoz kell, hogy lemondjunk arról, akit szeretünk. Kate legnagyobb álma ugyanis nem India…
Az írónő iszonyatos családot hozott össze neki, ilyen rokonok mellett bárki el akarna menekülni, ráadásul abban az időben sokkal többet számított mások véleménye.
Könnyen fogyasztható, erotika mentes szinte YA kategóriás romantika. Fiatalabb olvasóknak is ajánlom, főleg ha szeretik a keserédes történeteket.

4 hozzászólás
DarknessAngel >!
Julianne Donaldson: Blackmoore

Úristen, imádom!♥ Julianne Donaldson hivatalosan is bekerült a kedvenc íróim közé. Nagyon szeretem a történelmi romantikusokat, és ő egyszerűen csodaszép történeteket képes kreálni. Míg az Edenbrook maga volt a megtestesült cukiság, és bolondosság, addig a Blackmoore olyan melankólikus és szomorú hangulatot keltett, ahogy beleláthattunk Kate lelkivilágába. Mivel ő inkább elengedte a legnagyobb álmát, mintsem hogy szorosan kapaszkodott volna belé. De ezért is volt ennyire szerethető hősnő. Az önzetlensége miatt. Persze azért voltak boldog pillanatok is, ami megmelengette az ember szívét.
A történet gyönyörű volt az elejétől, egészen a végéig. Főleg a vége.♥ Ilyen egy meseszép befejezést… ^-^

2 hozzászólás
zuna19>!
Julianne Donaldson: Blackmoore

Hát szerintem tényleg velem van a baj. Sem ez sem az Edenbrooke nem tetszett. Annyira semmilyen volt ez a történet is.
Nem éreztem az izzást.
Nem ragadott magával.
Nem férkőzött a bőröm alá.
A két főszereplő szerethető volt és pont. Nem tudok semmi extrát kiemelni a kapcsolatukból. Mégis azt mondom, hogy a könyvben Kate és Henry volt a legjobb. Ha ők nem lettek volna sírás lett volna a vége.
A mellékszereplők borzalmasak voltak. Annyira szerettem voltan megtépni őket. Rosszindulatú a legtöbb karakter.
A történet felépítése sem volt valami izgalmas. Mondjuk én alapból nem szeretem, ha az időben ugrabugrálnak. Váltott szemszöggel szerintem jobb lett volna. Így nagyon sivár és egyhangú volt.
A borítója gyönyörűséges. Igaz annyira felesleges ezt megemlítenem, mert aki ránéz, rögtön levonja ezt a következtetést.

15 hozzászólás
Kriszta_89 P>!
Julianne Donaldson: Blackmoore

Igazán kedves és bájos történet, szerethető főhősökkel. Számomra igazi nyári kikapcsolódást nyújtott, szerettem olvasni és elmerülni a történetben.
Csodálatos leírásokkal ajándékozott meg az írónő, Blackmoore-t, ahogy bemutatta számomra a kedvenc volt, ott akartam lenni és felfedezni a kastélyt és a lápi világot. Karaktereink közül Henry volt a kedvencem, Kate/Kitty pedig hozta a szeleburdi szerethető karaktert. Szívemhez nőtt, ahogy a természetet szerette főleg a madarakkal való kapcsolata.
Fél csillagot azért vontam le, mert nekem ebben nem volt meg azaz átütő igazi nagy romantika, amit egy történelmi romantikustól vártam volna. Ellenben ezzel, pedig nagyon tetszett, ahogy Henry lassan és aprólékosan bontogatja ki Kitty lelke mélyét és a múltját.

4 hozzászólás
Deziréé>!
Julianne Donaldson: Blackmoore

Kezdem ott, hogy én teljesen beleszerettem ebbe a könyvbe. Annyira romantikus és gyönyörű történet. Úgy vert a szívem majd kiugrott, amikor egy-egy izgalmas részhez értem. Nem csalódtam ebben a könyvben sem.
Új kedvencet avattam ismét.
Minden egyes sora a tökéletesebbnél is tökéletesebb. Alig bírtam letenni.
Engem teljesen kikapcsolt, de még most is azon gondolkozok, hogyan fog folytatódni a könyv és még mindig bennem van ez az izgatott érzés, hogy hamarosan folytathatom a történetet pedig tudom, hogy már elolvastam, de egyszerűen még nekem ez is kevés volt. Túl jó ez a történet, hogy ilyen hamar véget érjen.
Remélem fogok még a későbbiekben olvasni az alkotótól. Függővé tett.

Pati28 P>!
Julianne Donaldson: Blackmoore

"Te nem a „Szívem Vágyának Teljesítője” vagy – sóhajtottam fel mosolyogva. – Hanem a szívem vágya."

Imádtam ezt a történetet. ♥ Mostanában egyre több történelmi romantikus könyvet olvasok, és bátran kijelentem, hogy az egyik kedvenc műfajom lett.

Kate egy igazán erős személyiség, akinek minden vágya, hogy elutazhasson Blackmoore-ba, de azért, hogy ez az álom megvalósulhasson, súlyos árat kell fizetnie.
Gyermekkori barátjával Henry-vel elutaznak, de Blackmoore nem teljesen azt tartogatja számára, amit elképzelt, és nehéz döntéseket kell meghoznia, amibe majdnem beleroppan.
Tetszettek azok a részek, ahol bepillantást kaptunk a múltba.
Végig érezni lehetett a vibrálást Kate és Henry között, de egy súlyos titok beárnyékolja kapcsolatukat.
Nagyon drukkoltam nekik, és nem kellett csalódnom a végében sem. :))

7 hozzászólás
Evelena P>!
Julianne Donaldson: Blackmoore

Gyerekkori barátságokkal induló történetek, ti mindig elvarázsoltok. :)
Blackmoore Kate nagy álma, főként mert olyasvalakitől hall róla, aki kedves neki. Nekem tetszett az ódon, kísérteties hangulatot idéző kastély a folyosóival, borongósságával együtt. Pont olyan, ahol az ember örömmel és enyhe borzongással indul felfedező útra.
Megszerettem Henry Delafieldet, akinek minden mondata és tette bearanyozta a napjaimat, mikor a könyvet olvastam. Külön ki kell emelnem a fürdőzős jelenetet (de ott lettem volna).
Megszerettem Kate Worthingtont, aki Marienne-hez hasonlóan szívvel-lélekkel él, meglátva a szépet ott is, ahol mások figyelmét elkerüli. Rajta kívül körülbelül az összes hölgykaraktert ki nem állhattam, mindannyiukat csak az érdekek, hátsó szándékok mozgatták, egykori barátnője sem volt igazán különb.
Szinte lehetetlennek éreztem letenni a könyvet, mintha egy álomban merültem volna el, csodálatos volt minden perce, még a keserédesek is, mert szurkolhattam, izgulhattam a szereplőkért.
Annyira szívesen élnék ebben a korban, legalább könyvek és filmek által átélhetem, milyen is lehetett. Köszönöm az írónőnek, mind a könyvet, mind a köszönetnyilvánításait a könyv végén, mindig mosollyal az arcomon olvasom a sorait.

Sippancs P>!
Julianne Donaldson: Blackmoore

Vajon szerelembe lehet esni egy könyvvel? Ha igen, velem épp most történt meg…

10 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Julianne Donaldson: Blackmoore

Pár óra alatt sikerült végeznem ezzel a csodaszép történettel, annyira olvastatta magát. Az írónő másik könye, az Edenbrooke teljesen beszippantott, ezért erre nagyon kíváncsi voltam. Kevésbé volt érzelmes és romantikus, inkább reménytelenebb volt a könyv hangulata. A két főszereplő nagyon szimpatikus volt, a családtagjaik viszont bicskanyitogató és undorító módon viselkedtek velük.
Tökéletes olvasmány azoknak, akik szeretik Jane Austent vagy Charlotte Bronte-t :)

Tünde1>!
Julianne Donaldson: Blackmoore

Zseniális.Ez a harmadik könyv az írónőtől,mégis újra és újra elvarázsol.
Henry és Kate szerelme határtalan.Az egész történet egyedi és varázslatos volt.
Kedves Molyok,köszönöm az ajánlást!

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

anikho>!

Ami igazán kedves a szívünknek, azt mindennél szebbnek látjuk.

58. oldal

KönyvMoly_1989>!

– Rabszolgaság és nyomorúság? – hűlt el Henry. – Én nem így látom – csóválta meg a fejét. – Szerintem a házasság a rokonlelkek egymásra találása. Kapocs, ami természetesen kötelezettségekkel is jár, de éppen ebben rejlik az ereje. A legkedvesebb barátod egy életen át kitart melletted, és hűséges, odaadó társaddá válik. Én ilyennek látom a házasságot. Ezért is hiszek benne.

227. oldal

anikho>!

[…] mindig te irányítasz. A férfiak azt hiszik, ők választanak téged, de végül úgyis te csavarod el a fejüket.

102. oldal

Anyicska71>!

– Egy férfi akkor is szerelembe eshet, ha nem bátorítják.

162. oldal

Bernie21 P>!

Az erdei pacsirta a szív fájdalmáról dalol.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: madárdal · pacsirta
Anyicska71>!

– Talán nem is érted, miről beszélek, hiszen férfi vagy. A te életed egészen más. Veled is… – Nagyot sóhajtottam, és azt hittem, menten megszakad a szívem. – Veled is előfordult már, hogy hiába sóvárogtál valami után, és szinte belebetegedtél a vágyakozásba? Hogy szó szerint eszedet vesztetted a fájdalomtól?
Henry mozdulatlanul szegezte rám sötét szemét.
– Igen – felelte csendes ünnepélyességgel.

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry Delafield · Kate Worthington
DarknessAngel>!

– Mellesleg te is legalább olyan jól tudod, mint én, miért udvarol körbe Cora – tette hozzá Henry valamivel csendesebben.
[…]
– Miért?
– Mert Cora a te szívecskéd, és a te szívecskéd csak értem dobog.

256. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry Delafield · Kate Worthington
DarknessAngel >!

– Na, hogy tetszett? – súgta a fülembe.
Megdermedtem, és a szívem akkorára dagadt, hogy nem is értettem, hogy fér bele ennyi érzelem.
– Nos… – ráztam meg a fejem. – Ez szívszorítóan gyönyörű volt.
Henry elgondolkodva fürkészte az arcomat, és saját túlcsorduló érzelmeimet véltem felfedezni a tekintetében.
– Igen – felelte egészen halkan. – Szívszorítóan gyönyörű. – Azzal az arcom felé nyúlt, és olyan gyengéd meghittséggel simította hátra a szemembe hulló tincseket, hogy ijedten rezzentem össze. – Ez a helyes megfogalmazás.

212-213. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry Delafield · Kate Worthington
Barbus87>!

A dadus nem tudhatta, hogy a „hamarosan” már szakállat növesztett, hogy az „azon nyomban” a halálán van, és lassan a „végre” is kileheli a lelkét. A türelem nem tartozott a legfőbb erényeim közé. Ahogy a kitartás sem.

54. oldal, 5. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, Szeged 2016)

Kapcsolódó szócikkek: erény · Kate Worthington · kitartás · türelem
Orsi_olvas>!

Egyetlen férfi sem érdemel ennyi könnycseppet.

8. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A hercegnő
Lisa Kleypas: Apja lánya
Ruby Saw: Lucy
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Lisa Kleypas: Ősszel történt
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Debbie Macomber: Karácsonyi kívánság
Helen Hoang: Amit a szív diktál
Christina Lauren: Nem mézes hetek
Alix E. Harrow: Tízezer ajtó