!

Blackmoore 242 csillagozás

Julianne Donaldson: Blackmoore
Book24 · 2.999 Ft –16% 2.519 Ft
1 2
Könyvmolyképző 2.519 Ft-tól
Régikönyvek.hu · 2.999 Ft –15% 2.549 Ft
1.800 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Kate ​Worthington jól tudja, hogy soha nem mehet feleségül kiszemeltjéhez, ezért elhatározza, Indiába utazik, hogy megzabolázza nyughatatlan lelkét, és megszabaduljon kellemetlen családjától. Kotnyeles édesanyjának azonban más tervei vannak. Az asszony alkut köt Kate-tel: elutazhat Indiába, de csak akkor, ha egymás után három házassági ajánlatra is nemet mond.
Kate, hogy teljesítse a megállapodást, az impozáns Blackmoore-i kastélyba utazik, és kedves gyerekkori pajtásához, Henry Delafieldhez fordul segítségért.
Ám ha szívügyekről van szó, nincs helye alkudozásnak, és a legalaposabb tervek is dugába dőlhetnek. A zord, szeles észak-angliai partvidéken Kate végül kénytelen szembenézni az igazsággal, amit még saját maga előtt is titkolt.
Lehet, hogy éppen az a házassági ajánlat szabadítja meg a szenvedéseitől, amit feltett szándéka elutasítani?
Az 1820-as években játszódó Blackmoore igazi romantikus regény, egy fiatal nő magával ragadó története, aki komoly… (tovább)

Eredeti mű: Julianne Donaldson: Blackmoore (angol)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
340 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998045 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997390 · Fordította: Molnár Edit

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Henry Delafield · Kate Worthington · Maria Worthington


Hirdetés

Kedvencelte 69

Most olvassa 25

Várólistára tette 224

Kívánságlistára tette 279

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Julianne Donaldson: Blackmoore

Ez a könyv nem a megszokott történelmi romantikus, annak ellenére, hogy 1820-ban játszódik, sehol egy gróf vagy vikomt, ellenben főhőseink olyan fiatalok, hogy a történet simán beleférne a vörös pöttyös kategóriába. Ezt eleinte kicsit zavarónak is találtam. Kate igazi vadóc, félig még gyerek, viszont felnőttekre jellemző érettséggel hoz döntést. A legnagyobb erő ahhoz kell, hogy lemondjunk arról, akit szeretünk. Kate legnagyobb álma ugyanis nem India…
Az írónő iszonyatos családot hozott össze neki, ilyen rokonok mellett bárki el akarna menekülni, ráadásul abban az időben sokkal többet számított mások véleménye.
Könnyen fogyasztható, erotika mentes szinte YA kategóriás romantika. Fiatalabb olvasóknak is ajánlom, főleg ha szeretik a keserédes történeteket.

4 hozzászólás
>!
zuna19 P
Julianne Donaldson: Blackmoore

Hát szerintem tényleg velem van a baj. Sem ez sem az Edenbrooke nem tetszett. Annyira semmilyen volt ez a történet is.
Nem éreztem az izzást.
Nem ragadott magával.
Nem férkőzött a bőröm alá.
A két főszereplő szerethető volt és pont. Nem tudok semmi extrát kiemelni a kapcsolatukból. Mégis azt mondom, hogy a könyvben Kate és Henry volt a legjobb. Ha ők nem lettek volna sírás lett volna a vége.
A mellékszereplők borzalmasak voltak. Annyira szerettem voltan megtépni őket. Rosszindulatú a legtöbb karakter.
A történet felépítése sem volt valami izgalmas. Mondjuk én alapból nem szeretem, ha az időben ugrabugrálnak. Váltott szemszöggel szerintem jobb lett volna. Így nagyon sivár és egyhangú volt.
A borítója gyönyörűséges. Igaz annyira felesleges ezt megemlítenem, mert aki ránéz, rögtön levonja ezt a következtetést.

15 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Julianne Donaldson: Blackmoore

Úristen, imádom!♥ Julianne Donaldson hivatalosan is bekerült a kedvenc íróim közé. Nagyon szeretem a történelmi romantikusokat, és ő egyszerűen csodaszép történeteket képes kreálni. Míg az Edenbrook maga volt a megtestesült cukiság, és bolondosság, addig a Blackmoore olyan melankólikus és szomorú hangulatot keltett, ahogy beleláthattunk Kate lelkivilágába. Mivel ő inkább elengedte a legnagyobb álmát, mintsem hogy szorosan kapaszkodott volna belé. De ezért is volt ennyire szerethető hősnő. Az önzetlensége miatt. Persze azért voltak boldog pillanatok is, ami megmelengette az ember szívét.
A történet gyönyörű volt az elejétől, egészen a végéig. Főleg a vége.♥ Ilyen egy meseszép befejezést… ^-^

2 hozzászólás
>!
Evelena 
Julianne Donaldson: Blackmoore

Gyerekkori barátságokkal induló történetek, ti mindig elvarázsoltok. :)
Blackmoore Kate nagy álma, főként mert olyasvalakitől hall róla, aki kedves neki. Nekem tetszett az ódon, kísérteties hangulatot idéző kastély a folyosóival, borongósságával együtt. Pont olyan, ahol az ember örömmel és enyhe borzongással indul felfedező útra.
Megszerettem Henry Delafieldet, akinek minden mondata és tette bearanyozta a napjaimat, mikor a könyvet olvastam. Külön ki kell emelnem a fürdőzős jelenetet (de ott lettem volna).
Megszerettem Kate Worthingtont, aki Marienne-hez hasonlóan szívvel-lélekkel él, meglátva a szépet ott is, ahol mások figyelmét elkerüli. Rajta kívül körülbelül az összes hölgykaraktert ki nem állhattam, mindannyiukat csak az érdekek, hátsó szándékok mozgatták, egykori barátnője sem volt igazán különb.
Szinte lehetetlennek éreztem letenni a könyvet, mintha egy álomban merültem volna el, csodálatos volt minden perce, még a keserédesek is, mert szurkolhattam, izgulhattam a szereplőkért.
Annyira szívesen élnék ebben a korban, legalább könyvek és filmek által átélhetem, milyen is lehetett. Köszönöm az írónőnek, mind a könyvet, mind a köszönetnyilvánításait a könyv végén, mindig mosollyal az arcomon olvasom a sorait.

>!
KönyvMoly_1989 P
Julianne Donaldson: Blackmoore

Jajjj, de jól tettem, hogy nem adtam fel…. :) *-*
Az első ötven oldal elég vontatott és unalmas volt, azt hittem nem fogja megütni ez a kötet az Edenbrooke színvonalát… :O
Viszont most becsukva a regényt, boldogan jelenthetem, hogy sikerült. :) Annyira bájos ez a könyv… Kate egy érzékeny, okos, makacs lány, akit imádtam és akiben néha magamra is ismertem. Nem félt ellenszegülni a családjának és kitartott az álma mellett, amiért mélységesen tisztelem.
Henry pedig a tökéletes barát… A tökéletes férfi… <3 Jóképű, önzetlen, intelligens, romantikus és bármivel dacolna a szeretett nőért. Ők ketten a tökéletes pár…
Annyira aranyos volt ez a regény és borzasztó mód sajnálom, hogy vége! Nagyon jót tett az én mérhetetlenül szentimentális lelkemnek.
Blackmoore-t is meg szeretném látogatni. :)

>!
anikho
Julianne Donaldson: Blackmoore

Az elején majdnem abba a hibába estem, hogy elkezdtem összehasonlítgatni az Edenbrooke-kal. Később, ahogy egyre haladtam előre, rájöttem, hogy nem szabad a két történetet összevetni.
Két történet, két szerelem.

Kate és Henry együtt nőttek fel, és talán ezért rémiszti meg annyira őket, mit is éreznek egymás iránt. Féltik a barátságukat, eleinte nem merik újabb szintre emelni a kapcsolatukat. Ám, ahogy az lenni szokott, még ha akarnák se tudnák, ugyanis az univerzum már szépen elrendelt mindent. E szerint, nekik nincs közös jövőjük azon túl, hogy Henry Blackmoore ura lesz, és Kate csak az ő ismerőse.

A történet a szerelmesek egymásra találásán kívül az egyén álmairól és azok megvalósításáról mesél. Azt az üzenetet közvetíti, hogy az álmokat igen is tessék megvalósítani, tessék átélni! Nem szabad saját magunk útjába állni, mert akkor végső soron, mi zárjuk magunkra azt a kalitkát.

Szerettem olvasni. Hogy Te mire is számíts? Komor hangulatra, ugyanis Blackmoore nem az a vidám vidék. Madárdalra, ami hol a boldogságtól szárnyal, hogy a kétségbeeséstől zuhan a mélybe. Számíts szerelemre, ami mint mindig, most is eljön.

4 hozzászólás
>!
Ashriver
Julianne Donaldson: Blackmoore

Imádom a történelmi romantikusokat!
Bár a hideg ráz a nemi egyenjogúság előtti koroktól, amikor a nőket tárgyként kezelték, mégsem tudok ellenállni az ilyen könyveknek. Olyan jó elmerülni bennük, romantikázni, egy csésze teát kortyolgatni közben. Imááádom :)
Csak ajánlani tudom, akik ugyanúgy szeretik a történelmi romantikusokat, mint én.

>!
VNoémi P
Julianne Donaldson: Blackmoore

Ennyire talán még egy regény sem tetszett korábban, mint a Blackmoore. Ez volt a legszebb hangulatú, a leggyönyörűbb történelmi korszakot bemutató mű. Töménytelen mennyiségű érzelmet, sóvárgást közvetített, akár érintések nélkül is. Újdonságot hozott a szerelem terén, mert a sok ellenségeskedés után kellett egy történet, ahol a barátság alakul át, valami egészen mássá. Csak azt sajnálom, hogy nem volt még hosszabb és csak 2 napig lehetett az életem része.

http://egyszervolt-konyvsarok.blogspot.hu/2016/12/julia…

>!
Via_BertaღVivienღ P
Julianne Donaldson: Blackmoore

Julianne Donaldson egy olyan írónő, aki be tudja bizonyítani, hogy a huszadik században is lehet úgy történelmi romantikus könyvet írni, hogy nincs benne erotika, az etiketnek ellentmondó férfi.
Egy szerény, ártatlan szerelem története a Blackmoore.
Titkokat rejt, de még több reményt, és elutasítást. Egy szerető barát, egy utálatos nő bújik el a hatalmas falai mögött.
Kattel néha nagyon szoros rokonságot véltem felfedezni. Tudom, hogy milyen érzés az, ha már nem szeretsz otthon lenni,ha az egyik szülőd tönkre akarja tenni az életedet, habár az én esetemben minden húgom halálához vezethető vissza, attól az érzés ugyan az.
Próbáltam menekülni, nagyon is,de szerencsére jött a nagybetűs szerelem és mondhatni megmentett saját magamtól.
Kat persze makacsabb nálam,ő nem enged, de az indokai nagyon is helytállóak. Többször elszoruló torokkal olvastam a jeleneteiket Hanryvel. Olyan édes az a fiú *-*
Kitartó és igaz barát. Örültem a múltbeli jeleneteknek, mert jól megismerhettük a triónk, de főleg Kat és Hanry párosát, hogy milyen mély barátság is van közöttük.
Ez tényleg egy ártatlan, határokat nem ismerő csodálatos szerelmi történet :)

>!
MVivien
Julianne Donaldson: Blackmoore

Picit féltem ettől a könyvtől, mert azt hittem túl nagyok az elvárásaim vele szemben, mivel az írónő előző könyve nagy kedvenc lett. Bár szerintem a történet picit gyengébb, mint az Edenbrooke, ez a történet is szerethető.
Ennek a könyvnek is csodaszép a borítója.
A történet kicsit lassan indul be, de utána már pörögnek az események. Akiket megkedveltem az Kate és Henry volt, illetve Alice. A többi szereplő szerintem kiállhatatlan volt, sajnálom Kate-t és Henry-t is amiért ilyen a családjuk.
Ami nagyon meglepett az a történet vége, nagyon-nagyon tetszett.
Nálam biztosan újraolvasós ez a könyv. Remélem még olvashatok az írónőtől még több könyvet.


Népszerű idézetek

>!
anikho

Ami igazán kedves a szívünknek, azt mindennél szebbnek látjuk.

58. oldal

>!
Anyicska71

– Egy férfi akkor is szerelembe eshet, ha nem bátorítják.

162. oldal

>!
anikho

Mindig te irányítasz. A férfiak azt hiszik, ők választanak téged, de végül úgyis te csavarod el a fejüket.

102. oldal

>!
KönyvMoly_1989 P

– Rabszolgaság és nyomorúság? – hűlt el Henry. – Én nem így látom – csóválta meg a fejét. – Szerintem a házasság a rokonlelkek egymásra találása. Kapocs, ami természetesen kötelezettségekkel is jár, de éppen ebben rejlik az ereje. A legkedvesebb barátod egy életen át kitart melletted, és hűséges, odaadó társaddá válik. Én ilyennek látom a házasságot. Ezért is hiszek benne.

227. oldal

>!
_vgabi SP

Az erdei pacsirta a szív fájdalmáról dalol.

(első mondat)

>!
Orsi_olvas 

Egyetlen férfi sem érdemel ennyi könnycseppet.

8. oldal

>!
Anyicska71

-Talán nem is érted, miről beszélek, hiszen férfi vagy. A te életed egészen más. Veled is…- Nagyot sóhajtottam, és azt hittem, menten megszakad a szívem.- Veled is előfordult már, hogy hiába sóvárogtál valami után, és szinte belebetegedtél a vágyakozásba? Hogy szó szerint eszedet vesztetted a fájdalomtól?
Henry mozdulatlanul szegezte rám sötét szemét.
– Igen- felelte csendes ünnepélyességgel.

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry Delafield · Kate Worthington
>!
DarknessAngel P

– Na, hogy tetszett? – súgta a fülembe.
Megdermedtem, és a szívem akkorára dagadt, hogy nem is értettem, hogy fér bele ennyi érzelem.
– Nos… – ráztam meg a fejem. – Ez szívszorítóan gyönyörű volt.
Henry elgondolkodva fürkészte az arcomat, és saját túlcsorduló érzelmeimet véltem felfedezni a tekintetében.
– Igen – felelte egészen halkan. – Szívszorítóan gyönyörű. – Azzal az arcom felé nyúlt, és olyan gyengéd meghittséggel simította hátra a szemembe hulló tincseket, hogy ijedten rezzentem össze. – Ez a helyes megfogalmazás.

212-213. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry Delafield · Kate Worthington
>!
zuna19 P

MADÁRCSICSERGÉSRE ÉBREDTEM. A szobát sűrű homály fedte, és a sok forgolódás miatt a takaróm a lábamra tekeredett, szilvakék gubót képezve körülöttem. Gyorsan lerúgtam magamról, majd dideregve vágtam át a hideg fapadlón, hogy félrehúzzam a függönyt, és kitárjam az ablakot.
Jobbról is, balról is köd borította a tájat, újabb selyemgubóként fogva körül a talajt. A nap még nem kelt fel, de már úton volt – a világosodó keleti égbolt és a madarak rikoltozása legalábbis ezt jelezte. Kikönyököltem az ablakon, és mélyen beszívtam a nyirkos, hideg levegőt. Lehunyt szemmel vártam az ismerős trillákat – a feketerigóét, a fecskéét, az erdei pacsirtáét, a verébét, a vándorrigóét és a tengelicét. De most távol voltam az otthonomtól, és a partvidéken honos madarak éneke teljesen ismeretlen volt a számomra.
Visszahúztam a fejem, becsuktam az ablakot, és gyorsan felöltöztem. Sietnem kellett, mert a felkelő nap elnémítja a madarakat. A legmelegebb ruhadarabjaimat választottam, kihagytam a fésülködést, és csak úgy futtában, fél lábon ugrálva kapkodtam fel a csizmáimat. Aztán leszaladtam a lépcsőn, és még arra sem vettem a fáradságot, hogy megkeressem a hátsó ajtót. Keresztülvágtam az előcsarnokon, és a nagykapun át rontottam ki a kertbe.

130. oldal

>!
NenaK

A szerelem olyan mint a láz. Elpusztít. Megnyomorít. Mindent elsöpör, ami az útjába kerül. Így hát bölcsen elkerülöm,akár a pestist. Az emberi szív oly gyarló,amikor azt hiszi, a szenvedély örökké tart. A szenvedély olyan, mint a tűzvész, mindent felperzsel maga után. Logikátlan és ésszerűtlen. A szerelem a férfi számára biztos bukást, A nő számára örökös rabságot jelent. Kalitka, amiből soha nincs menekvés.

233. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate Worthington · szerelem

Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Jo Putney: A néma virág
Indu Sundaresan: A huszadik feleség
Louis Bromfield: Árvíz Indiában
Colleen Houck: A tigris küldetése
Gayle Forman: Csak egy év
Indu Sundaresan: Rózsaünnep
Rosie Thomas: A kasmírkendő
Mircea Eliade: Maitreyi
Louis Bromfield: Éjszaka Bombayben
Charlotte Brontë: Shirley