Egy ​év veled 130 csillagozás

Julia Whelan: Egy év veled Julia Whelan: Egy év veled

Az ​amerikai Ella Durran mindig is arról álmodott, hogy az Oxfordon tanuljon. 24 évesen végre teljesül az álma, és ösztöndíjat kap Angliába. Ám ekkor váratlanul felajánlanak neki egy hihetetlen pozíciót egy felemelkedőben lévő politikai sztár elnöki kampányában. És ez a visszautasíthatatlan ajánlat azt jelenti, hogy a lánynak az oxfordi év végén azonnal vissza kell mennie D. C.-be. Ella próbálja minél jobban kihasználni és élvezni ezt a kevés időt, egészen addig, amíg találkozik egy goromba férfivel, akinek túl nagy a szája, és a kocsija már az első nap tönkreteszi a felsőjét.

Amikor Ella rájön, hogy az angol irodalmat nem más tartja, mint ugyanaz a férfi, akibe belefutott, Jamie Davenport, életében először arra gondol, talán mégsem az Oxford az ő helye. Azonban egy késő esti ital mellett rájönnek, olyan kapocs van köztük, amire sosem számítottak, és a kezdeti könnyed flörtből hamar valami komolyabb válik. Azonban Jamie-nek van egy fájdalmas titka, és amikor Ella kideríti,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2020
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634990499 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Maxim, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789634994572 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Jamie Davenport · Ella Durran


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 170

Kívánságlistára tette 151

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Julia Whelan: Egy év veled

„Azért érkeztem Oxfordba, hogy életre szóló tapasztalatot szerezzek. Úgy döntöttem, hogy inkább megtapasztalom, miről szól az élet.”
Talán a Full Tilthez tudnám hasonlítani a könyvet, nem a cselekmény, hanem a hangulata miatt. Az ambiciózus amerikai lány és az érzékeny angol fiú kapcsolata, egy gyönyörű angol városban.
Ellát az elején nem kedveltem, amolyan törtető szüfrazsett benyomását keltette, aki céltudatosan csörtet előre, és nagyon okosnak képzeli magát. Később persze sikerült megkedvelnem, de a kedvenc szereplőm nem ő volt a regényben. Jamie és Jamie anyukája, Antonia álltak legközelebb hozzám.
Az hogy a történet Oxfordban játszódik jelentős szempont volt a könyv megvételéhez. Annyi amcsi főiskolás sztorit olvastam már el, ez itt teljesen más világ, bár az oxfordi fiatalok is szeretnek bulizni, de ég és föld a kettő. Ella hamar talál barátokat az angolok között, és még valami olyat, amit egyátalán nem keresett. Végül komoly döntéseket kell hoznia, hogy igazán mi az, ami fontos neki.
Ami a könyv befejezését illeti, az olvasóra van bízva, inkább csak sejteti, hogy spoiler.
Vigyázat, papirzsepi szükségeltetik!

7 hozzászólás
Pati28 P>!
Julia Whelan: Egy év veled

”Ebben az életben semmi sincs örökké. De aki szeret valakit, és akit valaki viszontszeret, meglelheti a maga meseországát. Bármi és bárhol legyen is az.”

Elkövettem ezzel a könyvvel azt a hibát, hogy nem néztem meg sem a fülszöveget, sem pedig a címkéket. Gyönyörű borítója rabul ejtett, és úgy gondoltam egy laza kikapcsolódást fog nyújtani.
De tévedtem. Nagyon-nagyot. Ebből kifolyólag teljesen összetörtem, és a padlóra kerültem. Úgy látszik ilyen az én formám.
Ella egy ösztöndíj keretében Oxfordba utazik, ahol hamar barátokra lel, és ahol sikeresen belebotlik a jóképű Jamie-be. A nem várt fordulatok megdöbbentik a lányt, mégis vonzalmukat le sem tagadhatják.
Idővel közelebb kerülnek egymáshoz, ámbár Jamie furcsán viselkedik, és titkokat is rejteget. Felszínre kerülésük után Ellá-val együtt döbbentem meg, hiszen elképesztően hihetetlen volt az egész.
A végére csak annyit kívántam, bár máshogy alakult volna, de a tudat megnyugtatott, hogy ha nem is sok, de némi idő még megadatott.
Csodálatos történet, és a papírzsepi kötelező kellék mellé.

Hddorka>!
Julia Whelan: Egy év veled

„Jobb szeretni és elpusztulni, mint soha meg nem ismerni a szerelmet.”
Tennyson: Szomorú szerelem

2021. január 3. van és én bátran ki merem jelenteni, hogy megtaláltam az idei év legcsodálatosabb könyvét. Nehéz lesz felülmúlni!
Köszönöm @_Enii_ az értékelésedet, mert ha azt nem olvasom el figyelmesen és nem fogadom meg a leírtakat, talán nem kapom meg azt az „élményt” amit ez a könyv az olvasónak tud nyújtani!♥ És én is ezt tanácsolom azoknak, akik szemeznek ezzel a könyvel: nincs mire várni, olvasd el! Felejt el tényleg mindent, amit erről a könyvről gondolsz, mert ez több annál!
Az írónő stílusa eszméletlen jó. Lehet, hogy nem volt hibátlan, de ez engem cseppet sem érdekel. Ennek a könyvnek minden szavát imádtam. Gyönyörűen felépített történet, az első szótól az utolsóig magához láncol. Nem lehet leírni, hogy milyen érzés volt olvasni. Meg kell élni minden pillantát. Nevetni fogsz? Sírni? Meg fog szakadni a szíved? Boldog leszel? Vagy esetleg összetört? Bármi lehet.
A szereplők közül szinte mind szeretetreméltó, nagyszerű ember. De Jamie az én hősöm ♥
Nagyon inspiráló, szeretnivaló könyv.

Többet nem is írok, mert csak elspoilerezném, és kár lenne…
Imádtam!
Olvassátok!

11 hozzászólás
Naiva P>!
Julia Whelan: Egy év veled

Elsőkönyves szerzőhöz képest jó könyv volt. A szerző a saját oxfordi tapasztalatait is beleírta ebbe a regénybe. A helyszínt szinte magam előtt láttam. Annyira részletes volt. A főhősnőnek voltak hibái. Jamie nagyon szimpatikus volt, csak kár, hogy olyan elenyésző érdeklődést mutatott Ella felé.
Édes, aranyos romantikusnak indult a történet, spoiler
Amikor az élet nem mindig úgy alakul, ahogy azt előre elterveztük tipikus esete.
Olyan volt, mintha az írónő, Nicholas Sparks valamelyik regényének legszomorúbb, mégis legszebb romantikus pillanatait írta volna meg úgy, hogy az a sajátja.

Amaryll87>!
Julia Whelan: Egy év veled

Elolvastam. Nem volt rossz, de nem is éreztem azt, amit a legtöbb könyvnél, hogy húúú, alig várom, hogy legyen időm olvasni, és végre a végére jussak. Ella és Jamie amúgy kedves, szerethető szereplők voltak, maga az alap történet is jó volt, de hiányzott valami plussz. Tetszett, hogy Ella a maradás mellett döntött, ezzel mutatva ki a szerelmét. Jamie is sokat változott, végre kibékült az apjával is, Ellának hála.

Szösszenet P>!
Julia Whelan: Egy év veled

Sajnos kicsit csalódtam, ezért egyszer olvashatónak tartom.
Az alaptörténet más könyvekből ismeretes, ezért nem fogott meg annyira, nem tudott új élményt adni, „ csak ” a megszokott szenvedést, fájdalmat, veszteséget, félelmet.
Voltak próbálkozások a humor tekintetében, de annyira nem volt ütős, így nem javított a könyv minőségén.
Ella karaktere az elején sokkal szerethetőbb volt, de ez a huszonévesen profi tanácsadó és sokadik diploma…. zavart, ettől nem volt számomra olyan életközeli.
Jamie karaktere volt számomra mindvégig a leginkább szimpatikus szereplő, illetve az édesapa, William, akinek a viselkedése számomra nagyon elfogadható és érthető volt mindvégig.
Talán nem kellett volna a szerzőnek ennyi hatásvadász részt belevinni. De ízlések és pofonok.

pveronika>!
Julia Whelan: Egy év veled

Mostanában volt néhány könyv, amit elkezdtem, de egyszerűen nem tudott lekötni. Aztán jött Az egy év veled, és csak azt vettem észre, hogy meglepő gyorsasággal fogynak a lapok. Elvarázsolt az oxfordi környezet, az irodalom és persze egy ellenállhatatlanul édes tanársegéd és egy útját kereső lány románca.

Ella Durran életében először hagyja el Amerikát, amikor Rhodes ösztöndíjasként megérkezik Oxfordba, hogy ott egy tanévet töltsön el 18-19. századi irodalmat kutatva. Pontosan az útlevélvizsgálat előtt kapja meg karrierje nagy telefonhívását, miszerint részt vehetne a következő potenciális elnökjelölt kampányában, ami mindig is a nagy álma volt. Végül belemennek a távmunkába, azzal a feltétellel, hogy június 11-én bármi történjék is, ott lesz a repülőgépen hazafelé. Azonban Oxford és a sors számos meglepetést tartogat Ella számára…

Nagyon szerettem Ella-t és Jamie-t. Jamie egy tanársegéd, aki az eredetileg kijelölt professzor helyett tartja az irodalom órákat, és aki iránt Ella azonnal valamiféle kötődést érez, azonban egyikük sem akar párkapcsolatot. Jamie vicces, romantikus és komplex karakter, és nagyon a szívemhez nőtt, míg Ella éles eszű és talpraesett. Szerettem Ella barátait is, annak ellenére, hogy néha kicsit furák voltak.

Imádtam a helyszínt! Legszívesebben én is repülőre pattannék, hogy Ellahoz hasonlóan felfedezzem Oxford helyszíneit és rejtett titkait. Nagyon tetszett, hogy a szerző beleszőtte a saját élményeit, amiket akkor élt át, amikor Ellahoz hasonlóan ő is Oxfordban töltött egy évet. Szerintem nagyon érezhető volt, hogy a szerző mennyire szereti és ismeri a helyszínt, és emiatt szinte úgy éreztem, mintha én is ott sétálnék Oxford ódon falai között.

Julia Whelan nevét leginkább hangoskönyv narrációi által ismerte meg a könyves világ. Számos audiobook kötődik a nevéhez, nekem eddig egyhez volt szerencsém, Jandy Nelson The Sky is Everywhere című könyvéhez, amit szerettem az előadásában. Julia Whelan azonban emelett színész és forgatókönyvíró is, és így talált el hozzá az Egy év veled ötlete is. A történet egy meglévő forgatókönyv alapjául szolgált, amit neki kellett átírnia, azonban annyira megihlette az alapötlet, hogy úgy érezte, hogy papírra kell vetnie és könyvként is megjelentetnie. Az, hogy egy forgatókönyvből könyv készüljön nem példátlan, többek között hasonlóan történt a Két lépés távolság című könyv esetében is, bár ott többnyire párhuzamosan folyt a munka. Már alig várom, hogy ezt történetet is láthassam filmvásznon.

Összességében nagyon szerettem ezt a történetet, és bár nem volt semmi olyan a könyvben, amit ne olvastam volna már, mégis működött és képes volt megmosolyogtatni és könnyeket csalni a szemembe. Én őszintén ajánlom!

http://veronikasreaderfeeder.com/julia-whelan-egy-ev-ve…

5 hozzászólás
DarknessAngel >!
Julia Whelan: Egy év veled

Szép történet, de számomra ez egy tipikus „egynek elmegy” sztori. A cím, fülszöveg és borító alapján sokkal romantikusabb könyvet vártam. Valahogy hiába épül az egész a romantikára, számomra nem jöttek át úgy az érzések, mint más könyveknél.
Az Oxfordról, Angliáról való leírások nagyon tetszettek. Ott tényleg átéreztem Ella örömét, hogy azon a helyen lehet. A karaktere viszont nem lopta be magát a szívembe. Hiába jött a közepe táján a nagy csavar, valamint a könyv végén levő dolgok, nem éreztem úgy, hogy Ella és Jamie egymásnak lennének teremtve.
Jamie sokkal szimpatikusabb volt. Legszebb rész a könyvben határozattan az apjával való beszélgetése a borospincében♡. Viszont az ő feléről sem éreztem azt, amit kellett volna.
Én ezt az egészet úgy éltem meg, mint egy rövid fellángolást. Elhiszem, hogy a szereplők szeretik egymást, de már az elején is úgy gondoltam, hogy ez nem lesz tartós, és ez a nyitott befejezés csak megerősített ebben. Pedig, ha ilyen van egy könyvben, én mindig a pozitív romantikus véget látom a dolgoknak, de itt most nem.
Ami még nagyon tetszett a könyvben, azok Ella barátai. Színt vittek a történetbe, amivel feldobták a hangulatom :) Jamie anyukája pedig angyalinak tűnt. Sajnálom, hogy nem láthattuk Ellát is közelebb kerülni a saját anyukájához.

Garbai_Ildikó P>!
Julia Whelan: Egy év veled

Nekem tetszett minden hibájával együtt. A borító fogott meg első körben, mert úgy vonzza a szemet, meseszép. Kicsit már-már közhelyes történet de így is szerethető. Mondhatnám, hogy miken akadtam meg de úgy gondolom egy olvasásnak, kikapcsolódásnak nekem jó volt.

Mariann_ P>!
Julia Whelan: Egy év veled

Az első száz oldalon semmi, de semmi említésre méltó nem történt.
Nem mintha betegségre lettem volna kiéhezve, de ezt kaptam.
A betegségek viszont levesznek a lábamról, pláne az együttérző ápolás , csupa szeretetből, féltésből, s mindabból, amit egy szerelmes érez a társa iránt.
Rengeteg apró részlet amit egy legyengült szervezet produkál.
Kezdve a wc csésze melletti alvástól , mert nincs értelme kimenni onnan , hiszen nem biztos, hogy visszajutna a heves tünetek miatt..
Az együtt töltött idő ennek ellenére tele gyengédséggel, szeretettel.
Olvassunk romantikus könyvet a születésnapi hónapunkban kihívás keretében a kihívás miatt választottam, egészen jó kis könyv volt.


Népszerű idézetek

aurorakönyvmoly>!

Ebben az életben semmi sincs örökké. De aki szeret valakit, és akit valaki viszontszeret, meglelheti a maga meseországát.
Bármi és bárhol legyen is az.

323. oldal

Phoenix67>!

– Á, persze. Tehát a férfi csak fél évig képes szeretni egy nőt.
– Szerintem a költő felfelé kerekített.

79. oldal

Amaryll87>!

– Hadd ném má meg! – adja ki az utasítást. Jamie vigyázzállásban hagyja, hogy megszemlélje. – Tuttam. Girhes – jelenti ki bozontos fehér hajjal koronázott fejét
csóválva az asszony. Párnás hüvelykujjával a háta mögé bök.– Odabe van a zerőlevesem. Direkt a zúrfinak csinátam.

>!

Jobb elvesztni, kit szeretsz, mint ha nem szeretsz soha.

>!

A halállal együtt élni a legnehezebb. A halállal együtt szeretni. Szeretni a legnehezebb, határidő, korlátok, biztonsági garanciák nélkül. Úgy szeretni, hogy muszáj elfogadnom mindent, amin nem tudok változtatni. Úgy szeretni, hogy nincs semmilyen ütemterv.

_Enii_>!

[…] ha az embert egy feladatra hívják, mert jó benne, az nem ugyanaz, mint megtalálni a hivatását.

_Enii_>!

Kettőtök szemében a párkapcsolat éppen olyan, mint a koffeinmentes kávé: nincs semmi értelme.

Detty77 >!

A versolvasás érzések párbeszéde két ember között. Semmire sem kell választ adnia, csak újabb kérdéseket kell gerjesztenie, ahogy minden jó párbeszédnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen
Lisa De Jong: When It Rains – Amikor esik…
Amy Harmon: Arctalan szerelem
John Green: Csillagainkban a hiba
Nicola Yoon: Minden, minden
Rachel Van Dyken: Egyetlen
John Green: Teknősök végtelen sora
Katherine Center: Egy lépésre a boldogságtól
Aly Martinez: A legsötétebb hajnal