Tíz ​dolog, amit szeretek magában (Bevelstoke-trilógia 3.) 353 csillagozás

Julia Quinn: Tíz dolog, amit szeretek magában

1 Sebastian Grey ördögien jóképű csirkefogó, akinek van egy titka.
2 Annabel Winslow a családja szavazata alapján az a Winslow, aki leginkább hajlamos kimondani, amit gondol, és az a Winslow, aki leginkább hajlamos elaludni a templomban.
3 Sebastian nagybátyja Newbury őrgrófja, és ha meghal anélkül, hogy örököst nemzene, Sebastian örököl mindent.
4 Lord Newbury gyűlöli Sebastiant, és bármit megtenne, hogy ezt megakadályozza.
5 Lord Newbury meg van győződve arról, hogy Annabel a megoldás minden problémájára.
6 Annabel nem akar hozzámenni Lord Newburyhez, különösen, amikor megtudja, hogy valaha volt egy kis románca a nagyanyjával.
7 botrányos,
8 élvezetes és
9 nagyon pajzán, és a végeredmény:
10 boldog befejezés.

A trilógia első része Miss Miranda Cheever titkos naplója címmel és második része Ami Londonban történt címmel már kapható!

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
GABO, Budapest, 2012
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895846 · Fordította: Palásthy Ágnes

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian Grey · Olivia Bevelstoke · Sir Harry Valentine · Annabel Winslow · Alekszej Ivanovics Gomarovszkij herceg · Edward Valentine · Lady Vickers · Lord Newbury · Louisa McCann


Kedvencelte 30

Most olvassa 4

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 71

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

oldmoviegirl01>!
Julia Quinn: Tíz dolog, amit szeretek magában

Egy hónap leforgása alatt három J.Quinn könyvet olvastam el, és azt kell mondjam mindhármat teljesen el lehet különíteni. Míg az egyikben az ösztönös vonzódás és a humor (főleg a családi csipkelődések), a másikban a pergő párbeszédek, addig itt a társadalmi konvenciók voltak hangsúlyosak.
Szegény Annabelbe jól belenevelték, hogy legnagyobb lányként neki kell megmentenie anyagilag a családot, még ha ez azt is jelenti, hogy hozzá kell mennie egy nála háromszor annyi idős férfihez. A regény ékes példája az ’úri társaság’ felszínességének, pletykaéhségének, örökös bírálatának, amelyet Annabel nem értett, nehezen igazodott el benne, mégis folyamatosan hatással voltak társadalmi megítélésére, döntési helyzeteire. Kicsit nehezen indult be a történet, de a második felétől pörögtek az események az örömteli végkifejlet, és a szürke szemű kisbabák felé.
Annabel és Sebastian remek párt alkottak, akik a felszínen nagyon különbözőnek tűnhettek, de lelkükben nagyon is megértették egymást. Olivia, Harry, Lady Vickers üde színfoltjai, és komoly mozgatórugói voltak a történetnek.
Kár, hogy nincsenek további részek pl. Edward vagy Louisa pártalálásáról akár egy regényben ;).

2 hozzászólás
zuna19>!
Julia Quinn: Tíz dolog, amit szeretek magában

A sorozat záró részétől abszolút mást vártam. A karakterekkel egyáltalán nem vagyok kibékülve. Seb az 2. részben sokkal csibészesebb volt. Itt mi történt vele?
Nagyon ritkán vagyok csalódott, de itt sajnos ezt kell írnom. (Már az előző részek se voltak energiabombák, de ez lecsapta nálam a biztosítékot.)
Unalom*unalom*unalom= brutális kegyetlenség.
(Szerintem még így is felcsillagoztam nem érdemli meg ezt se, de gondolok az egész sorozatra. Kis bűntudat rásegítő.)

l_moni>!
Julia Quinn: Tíz dolog, amit szeretek magában

Imádom J.Q-t. Imádom ezt a könyvet :)
Hogy miért ajánlom?
1, történelmi romantikus
2, megmosolyogtat
3, kicsit erotikus :) de csak egy kicsit
4, mert Mr Gray :) a züllött, jóképű pasi egy óriási titokkal. Szuper főhős.
5, mert Annabel, A csinos (nem mai mértékkel, hisz ma nem divat a kerek csípő) és segítőkész hősnő, aki szereti a családját de boldog szeretne lenni.
6, mert van benne egy rét, egy pléd és a csillagos ég
7, mert van benne egy vénember aki haragban van a világgal
8, na meg egy öregasszony is akad aki nem tudta fiatal korában mi is a hűség és aki szereti mindig látni a pohár fenekét
9, találkozások, összeakadó tekintetek, csókok se maradnak el
10, öröm és boldogság :)
Szóval, olvasd el! :)

Aoimomo P>!
Julia Quinn: Tíz dolog, amit szeretek magában

1. Lord Newbury gusztustalanabb, mint egy meztelencsiga.
2. Sőt, versenyezhetne a legundorítóbb karakter, akiről valaha történelmi romantikusban olvastam – kategóriában.
3. És nyerne.
4. Annabel nagyszülei is megérnek egy misét, megint megerősítettek abban, hogy semmi pénzért nem élnék abban a korban, habos ruhák ide vagy oda.
5. Egyáltalán nem botrányos, ha a lord viselkedését nem veszem számításba, ami viszont az, csak nem úgy
6. Értelemszerűen nem is pajzán, sorry, ha azt hitted, hogy az lesz.
7. Nyüglődés az lesz, meg hirtelen eszmélés, hogy ez már a szerelem és holtig tart, az tuti biztos.
Legalább a 10 pontnak lett volna valami értelme, de nem volt, így legyen is ez a végszó.

Vivi_>!
Julia Quinn: Tíz dolog, amit szeretek magában

Valahogy a trilógából ez tetszett meg a legjobban, annak ellenére, hogy sokak szerint ez a leggyengébb. Hát számomra nem volt az, valahogy Sebastian Grey karaktere volt a három férfi közül, aki leginkább az 'azonnal beleszeretek' kategória. Már az előző kötetben nagyon felkeltette a figyelmem és nagyon örültem a könyvének. Mondjuk azért Winston vagy Edwardra is kíváncsi lettem volna. Nem is értem, hogy miért kapta a harmadik könyvet Seb, de igazából nincs panaszom, csak még lehetne a sorozatnak egy-két kötete.

Quinn már megint az első oldalon beszippantott. Nem tudom mit csinál ez a nő, de egyszerűen nem lehet lerakni a könyveit. Valahogy olyan kellemes, egyben humoros és izgalmas. Ha egy ideig nem olvasok, utána kezd hiányozni az ilyen fajta könyv és már arra várok, hogy mikor olvashatom a következőt. Szerencsére még számomra van egy adag olvasatlan, szóval megpróbálom nem egyben kivégezni az összeset, maradjon az ínségesebb időkre is.

A két főszereplő páros már az első alkalmi találkozásukkal a réten nagyon megtetszett. Az a fajta zavarba hozom a másikat kapcsolat az övék. Amikor mi magunkban mosolygunk a történéseken, de a főhősnő majdnem átváltozik paradicsommá, sőt félig az is lesz. Igazából már a Bridgerton családra vagyok nagyon kíváncsi, hiszen mindenkinek az a kedvence Quinntől. Szóval remélem nekem is az lesz.

Orsi_olvas>!
Julia Quinn: Tíz dolog, amit szeretek magában

Oh igen, Julia Quinn és a történelmi romantikus, mint műfaj ezennel kedvenccé lépett elő!
Sebastian karaktere már az előző kötetben levett a lábamról, így elmondhatatlnul örültem, hogy a trilógia befejező része az ő könyve lesz. A sok zordon, kemény macsó után Sebastian könnyed és meglehetősen művészi karaktere nálam abszolút befutó volt.
Annabel a történet elején, sőt igazából egész végig, rendkívül nehéz helyzetben volt, az eddigi női szereplők közül talán miatta izgultam legjobban, az ő helyzete kavart fel leginkább.
A nagyin nem igazán tudtam kiigazodni, de elképesztő öreglány, az már biztos: délben kel, kávé helyett konyakkal indít és kmm… tudja élvezni az életet.
Olivia jelenlétének nagyon örültem, ebben a kötetben talán még jobban megkedveltem, mint az előzőben.
Sebastian és Annabel a lehető legkülönbözőbb személyiség, mégis nagyon jól kiegészítették egymást. Olyan mélyen értették a másikat, olyan nagyon szükségük volt egymásra: mesébe illőek voltak, de tényleg!
Édes kis semmiség ez a kötet is, ami képes elvarázsolni, megnevettetni, magával ragadni.
Sajnálom, hogy vége a trilógiának, de talán a Bridgerton család feledteti majd a bánatom :)

Trice29>!
Julia Quinn: Tíz dolog, amit szeretek magában

Az előző rész után azt gondoltam, hogy ez volt a csúcspont, hát nem. Ez a rész ugyanolyan jó volt. Igaz sokkal többet nvettem, de itt is megkaptam mindent, ami egy jó romantikushoz kell.Sebastian egyszerűen lenyűgöző ♥♥♥
Sajnálom, hogy nincs következő része!

tonks>!
Julia Quinn: Tíz dolog, amit szeretek magában

A Bridgerton kompániát ugyan nem übereli ez a trilógia, de kétségtelen, hogy Julia Quinn megint jó főhősöket választott, sőt, olyanokat, akik beszélnek is az érzéseikről, még ilyet! Ez fog szerintem leginkább megmaradni a Bevelstoke trilógiából, hogy nem tökkelütöttek benne a férfiak :D

dreamborder>!
Julia Quinn: Tíz dolog, amit szeretek magában

Nekem ez is nagyon tetszett! :)
Julia könyveit talán a humora miatt szeretem a legjobban és igen, ezen a történeten is rengeteget nevettem. Sebastian karaktere már az előző részben is megfogott, kíváncsi voltam, mi lapulhat a mindig mosolygós arc mögött. Annabel tökéletes társa volt a férfinek, szókimondó, egyenes, nyílt és humoros leányzó, akinek nem kis dilemmával kell megküzdenie.
Igazából az is nagyon tetszett, hogy egy jelenettől eltekintve, nem lett túldramatizálva a történet. Nagy elválááás, félreértééés, stb… Legalábbis az én ízlésemnek pont elég volt ennyi. A főhősnőt sem akartam lapáttal jobb belátásra téríteni. Kell ennél több? :P
A 10-es listákat imádtam, de az utolsók lettek a kedvenceim. Hát tény, romantika volt itt bőven. :)
Minden esetre, igazán szerettem ezt a trilógiát. Kicsit szomorú vagyok, hogy búcsúznom kell tőle, de biztos, hogy a kezembe kerül majd még! :)

szilvamag_>!
Julia Quinn: Tíz dolog, amit szeretek magában

Szerintem én vagyok a legnagyobb Julia Quinn rajongó itt a molyon…… elfogult vagyok a könyveivel kapcsolatban és vak is, de most mégis azt kell mondjam, hogy szerintem ez volt a leggyengébb regénye mind közül. Ettől függetlenül továbbra is nagy kedvenc!
(Bővebben lent a blogban)

13 hozzászólás

Népszerű idézetek

_Enii_>!

Nem tesz jót a szervezetnek, ha az ember őrizgeti a haragját.

Kapcsolódó szócikkek: harag
9 hozzászólás
Nolya>!

– Valóban előfordult magával? Elaludt a templomban?
Annabel felsóhajtott.
– Minden… egyes… héten.
Sebastian felnevetett.
– Belőlünk szép kis pár lenne.
– Maga is?
– Ó, nem. Én sosem aludtam el. Engem kidobtak helytelen viselkedés miatt.

Kapcsolódó szócikkek: Annabel Winslow · Sebastian Grey
_Enii_>!

Ha az ember el akar aludni, a nyitott szem a vereség nyilvánvaló beismerése.

Vivi_>!

– Kétlem, hogy egyáltalán felismerném Miss Winslow-t, ha belebotlanék az utcán.
– Egy egész estét a társaságában töltött az operapáholyban – jelentette ki Olivia.
Harry eltöprengett.
– Azt hiszem, talán felismerném hátulról a fejét, ha esetleg úgy fordulna.

_Enii_>!

A minőség a mennyiség felett, én mindig ezt mondom.

391. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sebastian Grey
rebeka_kovács>!

– Éppen maga buzdított, hogy kérjem meg a kezét, most pedig el akarja vinni tőlem?
– Megpróbálta elcsábítani.
– Ha megpróbáltam volna elcsábítani – vágott vissza bosszúsan a férfi –, maga egészen más jelenetet talál, amikor visszaért.
– Még mindig itt vagyok – jegyezte meg Annabel.
– Talán én vagyok az egyetlen nő Londonban, aki sosem volt szerelmes magába – jelentette ki Olivia –, de attól még tudom, hogy elbűvölő tud lenni.
– Nahát, Olivia – mondta a férfi –, milyen kedves bókok.
Annabel feltartotta a kezét.
– Még mindig itt vagyok.
– Majd dönt az otthona magányában, és nem, miközben maga néz rá azzal… azzal…a szemével.
Sebastian vagy két másodpercig nem felelt. Aztán kétrét görnyedt a nevetéstől.
– Mi az? – csattant fel Olivia.
Seb a könyökével oldalba bökte Annabelt, aztán Olivia felé intett a fejével.
– Általában az orrommal szoktam ránézni.
(…)
…Aztán az égnek emelte az állát, és az orra mentén nézett le a nőre.
– Mit csinál? – tört ki Olivia.
Nézem magát – válaszolta nyájasan sebastian. Annabel a szájára csapta a kezét. – Az orrommal.

261.- 262. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabel Winslow · Olivia Bevelstoke · Sebastian Grey
_Enii_>!

– A fantáziád szinte már beteges.
– Csak szinte? – mormolta Seb.
– Csak udvarias akartam lenni.

Kapcsolódó szócikkek: Sebastian Grey
rebeka_kovács>!

Harry leengedte az újságot.
– Miközben nagyra értékelem, hogy a véleményemet kéri, egészen biztos vagyok benne, hogy semmivel sem tudok hozzájárulni a társalgáshoz. Kétlem, hogy egyáltalán felismerném Miss Winslow-t, ha belebotlanék az utcán.
– Egy egész estét a társaságában töltött az operapáholyban – jelentette ki hitetlenkedve Olivia.
Harry eltöprengett.
– Azt hiszem, talán felismerném hátulról a fejét, ha esetleg úgy fordulna.

165. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Idegen a férjem
Amanda Quick: A szerető
Nicole Jordan: Beteljesült vágyak
Kathleen E. Woodiwiss: A láng és a liliom
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Jennifer Donnelly: A tearózsa
Gayle Callen: Bűnös szerelem
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!
Sarah Waters: A szobalány
Amanda Quick: Botrány