Tisztességes ​ajánlat (Bridgerton család 3.) 438 csillagozás

Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Vajon a hölgy elfogadja, mielőtt éjfélt üt az óra? Sophie Beckett nem is álmodta volna, hogy bejuthat Lady Bridgerton álarcosbáljára, és ott a mesebeli herceg várja! Bár gróf leánya, Sophie-t gonosz nevelőanyja szolgálósorba kényszerítette. De ezen a bálon a fess és elképesztően szép Benedict Bridgerton ölelésében keringőzve hercegnőnek érzi magát. Sajnos azonban a varázslatnak éjfélkor véget kell érnie.
Ki ez a páratlan hölgy? A varázslatos báli éjszaka óta Benedict Bridgerton másra sem tud gondolni, mint a ragyogó jelenségre, aki ezüstszín ruhában jelent meg a bálon, és aki miatt vakká vált más nők szépsége iránt… talán csak egy szép, és furcsán ismerős szobalány iránt érez vonzalmat, akit a legkínosabb helyzetből szabadít ki. Megfogadta, hogy megkeresi a titokzatos ezüstruhás hölgyet, de a szép és kedves szobalány közelségében ez a fogadalma gyengének bizonyult. Ha neki adja szívét, vajon eljátssza-e esélyét a mesébe illő szerelemre?

A vikomt, aki engem szeretett folytatása!

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
GABO, Budapest, 2011
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893125 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Colin Bridgerton · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Benedict Bridgerton · Eloise Bridgerton · Sophie Beckett · Gregory Bridgerton · Lady Whistledown


Kedvencelte 73

Most olvassa 7

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 85

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kawaii_vIVIv>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Kész passz, nekem is kell egy Bridgerton :D Bár kicsit mérges voltam Benedict-re, amiért ilyen nagyon sokára esett le neki, hogy ki is Sophie.
Araminta egy dög volt, sajnáltam Sophie-t, hogy egy ilyen nővel kénytelen élni :( A végén tetszett, hogy a lánya Posy a sarkára állt. Ideje volt már. Alig várom a folytatást :)

oldmoviegirl01 P>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Miért nem olvastam én ezt még eddig?
Régen olvastam már ennyire önfeledten könyvet. A letehetetlen kategóriába tartozó, kacagtató, nagyon szerethető, bájos történet. Még az is belefért, hogy szegény Benedict a nagy lázroham után, már másnap reggel a hideg tóba merült, ahol ugyan a lázát igyekezett csillapítani, csak nem épp a náthából eredőt. A minden konfliktust feloldó nagy jelenet a végén pedig mindent vitt. Csak egy ilyen anyatigris tud összetartani ekkora családot egyedül.

6 hozzászólás
Xoxoribizli P>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Már kezdem megszokni, hogy a könnyek alap kellékei a Bridgerton férfiaknak…
Imádtam!!
Cinderella-sztori átdolgozásból nem emlékszem ennél jobbra!
Viszont a gonosz mostoha úgy érzem ez esetben mégsem nyerte el maradéktalanul méltó büntetését…

Nikyy18>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Nagyon jó volt. A szereplőket hamar megkedveltem, főleg Sophie-t mert bármennyi rossz dolog is történt és történik vele nem áll neki hisztizni és sírni. A mostohaanyját meg egy lapáttal ütöttem volna agyon. És végre jobban meglehetett ismerni Benedict-et.

K_Kata99 P>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Még mindig imádom a Bridgertonokat! ♥♥
Végtelenül bájos és szerethető volt Sophie és Benedict könyve is.

Cs_N_Kinga>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Tetszett a könyv, jó volt olvasgatni, de mégsem tudott lekötni teljesen. Végig olyan érzésem volt, mintha már olvastam volna, pedig nem. Azért akadtak a mélyben elgondolkodtató dolgok, amit persze felszínesen érintettek, de nem is várom el egy ilyen könyvtől, hogy mélyen szántó legyen. Szórakoztasson, legyen érdekes, nevettessen meg. És itt a problémám megint. Hogy jó volt, jó volt, de kevés a humor, pedig én azért szerettem bele valamikor a történelmi romantikusokba, mert annyit, de annyit kacagtam. És most már félek elolvasni a régi kedvenceket is, lehet hogy túldimenzionálom?

Vivi_>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Azt hiszem ez az eddigi kedvencem, amit Juliától olvastam. Igazából az értékelések és a fülszövegek alapján is izgatottan vártam, hogy eljussak ehhez a részhez, de azért volt bennem egy kis félsz is, hogy mi van ha nekem nem fog tetszeni, de hát tetszett, sőt imádtam.

Benedictnek eddig nem sok szerep jutott, amit nagyon sajnálok, de ebben a részben kibontakozott. És Sophie, annyira sajnáltam szegényt, hiszen semmiről sem tehetett, amit el kellett szenvednie életében, azt senkinek sem kívánom. Aki ismeri a Hamupikőkét az biztos lesz benne, hogy nagyjából miről szól a történetmenet. Violet még mindig fergeteges, és már izgatott vagyok Colin miatt, amit Penelopénak mondott, és ahogy reagált rá…

Igazából a legtöbb Qiunn könyvben nem olyan titok, hogy vajon mi fog történni, mégis annyira magával ragadóan ír. Most ez a rész valahogy kicsit más volt, mint a többi, nem pontosan úgy ment a cselekményszál mint az eddigiekben. És most már tuti, hogy benne van a kedvenc íróim között.

Orsi_olvas>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Sophie és Benedict története egy igazi Hamupipőke story, egy valódi tündérmese!
Az ő történetük volt az egyik kedvencem a Bridgerton család részei közül.
A szereplők személyisége nagyon szimpatikus volt, a történet ízig-vérig édes, aranyos és persze végtelenül romantikus. Nagyon tetszett, ahogy Benedict kétszer is beleszeretett Sophie-ba, illetve hogy Sophie nehéz helyzete ellenére is ragaszkodott az elveihez.
Violetet eddig is nagyon kedveltem, de ebben a részben végleg a szívembe zártam, amiért kiállt Sophie és a mostohatestvére mellett. Miközben olvastam rájöttem, hogy nagyjából úgy képzelem el őt, mint a Downton Abbey Coráját :)
Egy szó mint száz, tökéletes romanikus kikapcsolódást jelentett a könyv.

Bagneso>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Bájos és humoros történelmi romantika Julia Quinn módra, harmadik rész. Komolyan felmerül bennem a kérdés, vajon hol lehettem én, amikor először olvastam ezt a könyvet, merthogy szinte semmire nem emlékeztem belőle, az meg végképp kiesett, hogy ennyire jó volt! Nem tudom, hogy miért, de elsőre nem igazán fogott meg. De úgy látszik, ezek a Bridgertonok újraolvasáskor már teljesen levesznek a lábamról! :) Amellett, hogy Benedict Bridgertonnak van a legszebben csengő neve a családban, kevésbé volt hangsúlyos a jelenléte az előzményekben, itt azonban megkapta a számára legmegfelelőbb történetet ahhoz, hogy vonzó személyisége kibontakozhasson. Igen, kicsit meseszerű volt az egész, de akkor is imádnivaló, szelíd és édes, pont mint amilyen párost Sophie-val alkottak. De nem maradt ám el romantikában és humorban sem az előző részekhez képest, sőt kaptunk egy olyan karaktert is, akit a sok szerethető szereplő között végre igazán utálni lehetett, és az áskálódásának hála izgalmak is jutottak a végkifejletre. Ezúttal Lady Bridgerton és a fiatalabb Bridgertonok is többet szerepeltek, aminek nagyon örültem. Talán az eddigi legmozgalmasabb történetet rittyentette az írónő Benedict számára, és persze ismételten megdobogtatta a szívemet, jólesőn megnevettetett és még meg is hatott.

Valeria729 P>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Igazi Hamupipőke történet, szerethető szereplőkkel. Mese felnőtteknek, tökéletes kikapcsolódás, agykiürítés.


Népszerű idézetek

Catronia>!

Violet figyelmeztetőn nézett rá: – Megyek, megkeresem a húgodat.
– Melyiket?
– Mindegy, valamelyiket, amelyik még nincs férjnél.

30. oldal

könyvmolygirl>!

– Nem az én hibám, hogy a gyerekeim feltűnően hasonlítanak egymásra.
– Ha nem a te hibád, akkor ugyan kié?
– Teljes mértékben apátok hibája – felelte Lady Bridgerton vidáman. Aztán Sophie-hoz fordult: – Mind úgy néznek ki, mint néhai férjem.
Sophie tudta, hogy hallgatnia kéne, de olyan kellemes és olyan nyugalmas volt a pillanat, hogy megjegyezte: – Szerintem a fia önre hasonlít.
– Gondolja? – kérdezte Lady Bridgerton kezét összecsapva örömében. – Milyen bájos! És én mindig azt hittem, hogy csak puszta edény vagyok, melyből a Bridgerton család új generációja fakad.

223. oldal

Szédültnapraforgó>!

– Azt mondják, az okos ember tanul a hibáiból – vágott a szavába tiltakozón. – De az igazán okos mások hibáiból tanul. – Elhúzódott, felnézett. – Szeretném azt hinni, hogy tényleg okos vagyok. Kérlek ne vedd el ezt az érzést tőlem.

17. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Sophie Beckett
Ercsusz>!

– Te pedig várj meg idelent! – adta ki Lady Bridgerton az utasítást Benedictnek. – Sok mindent meg kell beszélnünk.
– Jaj, reszketek, mint a nyárfalevél, máris rettegek – felelte közömbösen.
– Nem tudom, hogy ő vagy a fivére visz a sírba – mormolta Lady Bridgerton.
– Melyik fivére? – kérdezte Sophie.
– Mindegyik. Mind a három. Kivétel nélkül anyaszomorító csirkefogók!

otaksa>!

Benedict nem sokáig élvezhette a magányt, mert hamarosan újabb lépések hallatszottak a hall felől; valaki ütemes léptekkel feléje tartott. Felnézett, anyja jelent meg az ajtóban.
Rögtön felállt. Vannak az illemnek bizonyos elemei, amit az ember a húgával szemben hajlamos elhagyni, de az anyjával szemben soha.
– Láttam, hogy az asztalon volt a lábad – mondta Violet, mielőtt Benedict szóra nyithatta volna a száját.
– Csak a csizmámmal fényesítettem a felületét.

Catronia>!

Nedvesség hullt arcára. Egyetlen könnycsepp, Benedict szeméből.
– Te vagy életem értelme – mondta halkan. – Érted, neked születtem

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton
Ercsusz>!

Mindig figyelek arra, amit mondasz, csak nem mindig érdekel.

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton
Szédültnapraforgó>!

Szereti Sophie-t. Maga sem tudta, hogyan történt, csak azt, hogy így van. Nem csak azért, mert szép. Sok szép és készséges nővel találkozott. De Sophie más. Ő megnevetteti. És arra készteti, hogy ő is meg akarja nevettetni őt. És amikor együtt voltak…amikor együtt voltak, pokolian kívánta, de az alatt a rövid idő alatt, amikor a testét uralni tudta… Boldog volt.
Furcsa, hogy az ember talál magának egy olyan nőt, aki puszta jelenlétével boldoggá teszi. Nem is kellett látni, hangját hallani, illatát érezni. Elég volt tudni, hogy ott van.
Mi ez, ha nem szerelem?

16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton
NightStar>!

– Anyám – folytatta Colin, mire Benedict felmordult – semmit sem szeretne jobban, mint az én drága bátyámat a házasság szent jármában látni. – Elhallgatott, szavain gondolkodott. – Illetve talán azt, hogy engem lásson a házasság szent jármába fogva.
– Ha másért nem, azért, hogy végre elkerülj a háztól – közölte Benedict nyersen.
Sophie ezúttal felnevetett.
– De persze ő sokkal idősebb nálam – folytatta Colin bátyjára mutatva –, szóval talán előbb neki kéne a kínpadra… akarom mondani az oltártérdeplőhöz állni.

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton · Colin Bridgerton · Sophie Beckett
Szédültnapraforgó>!

– Azt hiszem megcsókollak – suttogta Benedict.
– Azt hiszed?
– Azt hiszem, meg kell csókoljalak. Muszáj – mondta, és úgy nézett, mintha nem hinné el, hogy ő mondja, amit mondott.
– Olyan, mint a légzés. Az embernek nincs választása.

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton · Sophie Beckett

A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Idegen a férjem
Jane Austen – Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár
Christine Anne Colman: Megsebzetten
Kendall Ryan: Szeress és hazudj
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Julie Garwood: Lázadó vágy
Julie Garwood: Kastélyok
Lucinda Riley: Árnyéknővér