Tisztességes ​ajánlat (Bridgerton család 3.) 1165 csillagozás

Julia Quinn: Tisztességes ajánlat Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Vajon a hölgy elfogadja, mielőtt éjfélt üt az óra? Sophie Beckett nem is álmodta volna, hogy bejuthat Lady Bridgerton álarcosbáljára, és ott a mesebeli herceg várja! Bár gróf leánya, Sophie-t gonosz nevelőanyja szolgálósorba kényszerítette. De ezen a bálon a fess és elképesztően szép Benedict Bridgerton ölelésében keringőzve hercegnőnek érzi magát. Sajnos azonban a varázslatnak éjfélkor véget kell érnie.
Ki ez a páratlan hölgy? A varázslatos báli éjszaka óta Benedict Bridgerton másra sem tud gondolni, mint a ragyogó jelenségre, aki ezüstszín ruhában jelent meg a bálon, és aki miatt vakká vált más nők szépsége iránt… talán csak egy szép, és furcsán ismerős szobalány iránt érez vonzalmat, akit a legkínosabb helyzetből szabadít ki. Megfogadta, hogy megkeresi a titokzatos ezüstruhás hölgyet, de a szép és kedves szobalány közelségében ez a fogadalma gyengének bizonyult. Ha neki adja szívét, vajon eljátssza-e esélyét a mesébe illő szerelemre?

A vikomt, aki engem szeretett folytatása!

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
GABO, Budapest, 2022
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635662890 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2021
404 oldal · ISBN: 9789635660971 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2021
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660735 · Fordította: Bozai Ágota

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Bridgerton család

88 tag · 16 karc · Utolsó karc: 2022. november 23., 11:57 · Bővebben


Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Colin Bridgerton · Benedict Bridgerton · Eloise Bridgerton · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Sophie Beckett · Gregory Bridgerton · Lady Whistledown · Posy Reiling


Kedvencelte 132

Most olvassa 31

Várólistára tette 155

Kívánságlistára tette 244

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Teljesen megakasztotta a Bridgerton-sorozat olvasásomat ez a rész. Mostanában annyi retellinget olvastam, hogy egyáltalán nem vágytam mégegyre, úgyhogy emiatt fél évig tologattam ezt a részt. Végül annyit ült a várólistámon, hogy már nem volt kedvem tovább nézegetni. Ehhez képest elég jó volt. Valahol a történet egyharmadánál el is felejtettem, hogy Hamupipőke -story. Ami miatt mégsem tetszett igazán az az volt, hogy Benedick folyton a saját különlegességét keresi és bizonygatja, de igazából teljesen jellegtelen. Mondjuk számomra a filmsorozat sem tette őt szimpatikussá.A többiek garantálják a jól megszokott könnyed, vicces Bridgerton hangulatot.

Simon_Ziti>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Szerintem bizton állíthatom, hogy a sorozatból, egyelőre ez a kedvencem.
A kezdeti Hamupipőke történet végül mély érzelmeket és elgondolkodtató dolgokat vonultatott fel.
(Pont emiatt is szeretem ezt a sorozatot, mert nem csak szorakoztatni akarja az olvasót, hanem raébreszti dolgokra, amelyek mindennap körülvesznek. )
A szereplők szívemcsücskei lettek. Kezdetben is Benedict volt a legszimpatikusabb az összes Bridgerton fivér közül, de a történetével ezt most végleg megpecsételte. Sophie, hát nála becsületesebb, szerényebb társat talán keresve se találnánk. Lehet elfogult vagyok. Ők a kedvenceim.
Köszönöm a NETFLIXnek, hogy filmet forgatott az első részről, így az utamba sodorta a könyv többi részét is. :)

DarknessAngel>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Nem hittem volna, hogy még egy Hamupipőke sztoriba is lesz részem, így nagyon megörültem ennek a fordulatnak. Egyedüli hátránya, hogy az ilyen sztoriknál mindig nagyon elérzékenyülök, hisz annyira szomorú és felháborító arról olvasni, hogy így viselkednek az emberrel :( Szegény Sophiet annyira sajnáltam, hogy a származása miatt ennyire semmibe veszik. Az apja is aztán szégyelheti magát, viszont a grófnőt egyenesek kinyírtam volna, ahányszor csak megjelent, vagy kinyitotta a száját.
Benedict és Sophie első találkozása igazán mesébe illő volt! Gyönyörű, varázslatos, romantikus… egyszerűen olvadoztam. <3 A történet viszont olyan fordulatot vett ezek után, amit nem vártam. Újra szörnyülködhettem Sophie sorsán. Amúgy nagyon kedves és talpraesett lány, könnyű megkedvelni. Tetszett, hogy nem adta be a derekát Benedict kérésének spoiler. Benedictet mellesleg ezért legszívesebben kinyírtam volna. Tudom, hogy ő így van nevelve, meg a társadalom, blablabla, de olyan jó lett volna, ha mindjárt tisztességes ajánlatot tesz! Sokkal nagyobbat nőtt volna a szememben. Így is lehetett volna belőle jó sztori, de sebaj. Lényeg, hogy a végén helyesen cselekedett. :) A drága Bridgerton anyuka pedig most nagyon oda tette magát. Bridgertonék örülhetnek, hogy Violet tényleg ennyire szereti őket, és a gyerekei boldogsága számára az elsődleges.
Egyszerűen imádtam ezt a részt is, nincs mit tenni. Alig várom Colin könyvét (jó jutalom olvasás lesz a vizsgám után).

2 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Kész passz, nekem is kell egy Bridgerton :D Bár kicsit mérges voltam Benedict-re, amiért ilyen nagyon sokára esett le neki, hogy ki is Sophie.
Araminta egy dög volt, sajnáltam Sophie-t, hogy egy ilyen nővel kénytelen élni :( A végén tetszett, hogy a lánya Posy a sarkára állt. Ideje volt már. Alig várom a folytatást :)

oldmoviegirl01>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Miért nem olvastam én ezt még eddig?
Régen olvastam már ennyire önfeledten könyvet. A letehetetlen kategóriába tartozó, kacagtató, nagyon szerethető, bájos történet. Még az is belefért, hogy szegény Benedict a nagy lázroham után, már másnap reggel a hideg tóba merült, ahol ugyan a lázát igyekezett csillapítani, csak nem épp a náthából eredőt. A minden konfliktust feloldó nagy jelenet a végén pedig mindent vitt. Csak egy ilyen anyatigris tud összetartani ekkora családot egyedül.

6 hozzászólás
zuna19>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Hát nem gyilkos fegyver az irónia?

Enyhén újragondolt Hamupipőke sztorit olvashattam. A karakterek, vagyis a főszereplő páros itt is kedvelhető volt, aminek örülök. Viszont a történet nekem kicsit unalmas és túlontúl szomorú volt. A végén egy két könnycsepp kicsordult nálam.
Amit az előző résznél írtam Kate családjáról, itt pont az ellenkezőjét olvashattam Sophie „családjáról”. Szánalmasan szörnyű emberek.
Benedict az előző könyvekben nem nagyon volt hangsúlyos. A film sorozatban is keveset volt, de kíváncsi vagyok a filmvásznon milyen szerepet szánnak neki, lehet megcsavarják az ő karakterét.

BeliczaiMKata>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Ez a rész érdekesen alakult. Nem tetszett benne sok minden, pl Benedict ajánlata, még akkor sem, ha ez elfogadható vagy inkább mondjuk úgy, természetes volt akkoriban. A szememben sokat csökkent emiatt és nem találtam annyira romantikusnak az egészet, hiába minden.
Ugyanakkor tetszett is, mert a három rész közül ebben szerepeltek a legtöbbet a Bridgerton család tagjai, több jelenet erejéig. Éljen!!!! :)
Amikor elkezdtem és kiderült hogy ez egy Hamupipőke történet lesz, picit megijedtem, hiszen nem sok újat lehet kihozni belőle és végül is igazam lett, de azért nem csalódtam legalább.
Összességében élvezhető volt, gyorsan haladtam vele.
Penelope-t sajnáltam kicsit, amikor meghallotta, miről beszélnek a fivérek. Remélem Colin megkapja a magáét ezért a következő részben. (ördögi vigyor)

Ferger_Jolcsi P>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Számomra ez volt eddig a legjobb történet a Bridgerton sorozatból. Az előző rész után nem gondoltam volna, hogy valamelyik kötet jobban fog tetszeni, de sikerült überelnie. Sophie és Benedict története a Hamupipőke történetig nyúlik vissza. Sophie apukája meghal még, mikor a lány gyermek volt, a gonosz mostoha szobalányként foglalkoztatja őt annyi különbséggel, hogy a többi cseléddel ellentétben ő nem kap se szabadságot, se fizetést a munkájáért. Sophie elég rossz sorsra volt ítélve egészen addig, míg Benedict-tel nem keresztezték egymást az útjaik. Benedict nekem a Netflix adaptációból nem lett túlzottan szimpatikus, de bízom benne, hogy a róla szóló évadban merítenek majd ihletet a kötetből az ő személyiségének megformázását illetően.

Bővebben: link

kocybaba P>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Elismerésem Quinn kisasszonynak, mert olyan Hamupipőke sztorit kanyarított Bridgerton módra, hogy csak lesek! Bár nem is értem miért csodálkozom, mikor tudtam, hogy Benedict lesz az egyik főszereplő. Antony-hoz hasonlóan ő se volt egy rossz party, beváltotta a hozzá fűzött reményeket és Sophival remekeltek, bár a lány talán kicsit felül is kerekedett rajta. Ugyanis hihetetlen volt, ahogy zokszó nélkül tűrte, ahogy bántak vele és ha kellett, elég sok vér volt a pucájában. Imádtam a bizsergető vonzalmat köztük, a tündérmesébe illő találkozásukat, de kiváltképp a könyv végén lévő felfordulást. Violet (vikomtesz) is belendült és kivette részét a történtekből. Nagyon várom Colin mit alkot, különösen egy ilyen elszólást vagy talán inkább beszólást követően!:D

R4ms3s>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Julia Quinn mindig képes meglepni engem egy új, szívmelengető történettel.
Ez a könyv volt olyan jó és megható, mint az előző rész! Bár az eleje a Hamupipőkére hasonlított, pár oldal után ez el is lett engedve, egy sokkal szebb, romantikusabb történetért, amivel nemcsak egyből megkedveltem minden sorát, hanem izgatottan vártam az újabb fordulatokat. Ha nem is egy nap alatt, de rohamtempóban olvastam el, hiszen alig bírtam letenni!

Történet egy szerelemről, melynek szereplői két teljesen más anyagi helyzetből és élettörténetből kiindulva találkoztak, már-már mesébe illően, majd egymás mellett kitartva kapcsolatuk igazzá vált.

Sophie Beckett abszolút kedvencemmé vált! Végre egy főhős, akinek megvannak a saját mércéi, amiből nem is ad lejjebb. Egy nő, aki végig hű marad önmagához, és akkor is mosolyog, ha az élete borús. Hisz az igaz szerelemben és nem könnyűvérű. Példamutató személyisége miatt minden mai lány kezébe nyomnám ezt a könyvet!
Benedict és édesanyja Violet megmutatta e könyvben az igazi oldalát, ami nagyon tetszett!

A Bridgerton család továbbra is lenyűgöző sorozat és ajánlom mindenkinek szeretettel! Még azoknak is, akik nem romantikusak!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Catronia>!

Violet figyelmeztetőn nézett rá: – Megyek, megkeresem a húgodat.
– Melyiket?
– Mindegy, valamelyiket, amelyik még nincs férjnél.

30. oldal

Ercsusz >!

– Te pedig várj meg idelent! – adta ki Lady Bridgerton az utasítást Benedictnek. – Sok mindent meg kell beszélnünk.
– Jaj, reszketek, mint a nyárfalevél, máris rettegek – felelte közömbösen.
– Nem tudom, hogy ő vagy a fivére visz a sírba – mormolta Lady Bridgerton.
– Melyik fivére? – kérdezte Sophie.
– Mindegyik. Mind a három. Kivétel nélkül anyaszomorító csirkefogók!

Juca P>!

– Azt még elviselem, ha gyűlölsz – mondta a bezárt ajtónak. – De nélküled nem tudok élni.

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton
Ercsusz>!

Mindig figyelek arra, amit mondasz, csak nem mindig érdekel.

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton
Catronia>!

Nedvesség hullt arcára. Egyetlen könnycsepp, Benedict szeméből.
– Te vagy életem értelme – mondta halkan. – Érted, neked születtem

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton
Szédültnapraforgó>!

– Azt mondják, az okos ember tanul a hibáiból – vágott a szavába tiltakozón. – De az igazán okos mások hibáiból tanul. – Elhúzódott, felnézett. – Szeretném azt hinni, hogy tényleg okos vagyok. Kérlek ne vedd el ezt az érzést tőlem.

17. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Sophie Beckett
Szédültnapraforgó>!

Szereti Sophie-t. Maga sem tudta, hogyan történt, csak azt, hogy így van. Nem csak azért, mert szép. Sok szép és készséges nővel találkozott. De Sophie más. Ő megnevetteti. És arra készteti, hogy ő is meg akarja nevettetni őt. És amikor együtt voltak…amikor együtt voltak, pokolian kívánta, de az alatt a rövid idő alatt, amikor a testét uralni tudta… Boldog volt.
Furcsa, hogy az ember talál magának egy olyan nőt, aki puszta jelenlétével boldoggá teszi. Nem is kellett látni, hangját hallani, illatát érezni. Elég volt tudni, hogy ott van.
Mi ez, ha nem szerelem?

16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton
könyvmolygirl>!

– Nem az én hibám, hogy a gyerekeim feltűnően hasonlítanak egymásra.
– Ha nem a te hibád, akkor ugyan kié?
– Teljes mértékben apátok hibája – felelte Lady Bridgerton vidáman. Aztán Sophie-hoz fordult: – Mind úgy néznek ki, mint néhai férjem.
Sophie tudta, hogy hallgatnia kéne, de olyan kellemes és olyan nyugalmas volt a pillanat, hogy megjegyezte: – Szerintem a fia önre hasonlít.
– Gondolja? – kérdezte Lady Bridgerton kezét összecsapva örömében. – Milyen bájos! És én mindig azt hittem, hogy csak puszta edény vagyok, melyből a Bridgerton család új generációja fakad.

223. oldal

otaksa>!

Benedict nem sokáig élvezhette a magányt, mert hamarosan újabb lépések hallatszottak a hall felől; valaki ütemes léptekkel feléje tartott. Felnézett, anyja jelent meg az ajtóban.
Rögtön felállt. Vannak az illemnek bizonyos elemei, amit az ember a húgával szemben hajlamos elhagyni, de az anyjával szemben soha.
– Láttam, hogy az asztalon volt a lábad – mondta Violet, mielőtt Benedict szóra nyithatta volna a száját.
– Csak a csizmámmal fényesítettem a felületét.

2 hozzászólás
Marianngabriella P>!

E sorok írója nem egyszer hallott már ambiciózus anyákat lányukról nyilatkozni: „ Herceghez megy feleségül… vagy egy Bridgertonhoz.”


A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Maggie Fenton: Erényes gazember
Eloisa James: Az én hercegem
Cassandra Clare: Aranylánc
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Karina Halle: A féktelen trónörökös
Vi Keeland: A beosztott