Tisztességes ​ajánlat (Bridgerton család 3.) 781 csillagozás

Julia Quinn: Tisztességes ajánlat Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Vajon a hölgy elfogadja, mielőtt éjfélt üt az óra? Sophie Beckett nem is álmodta volna, hogy bejuthat Lady Bridgerton álarcosbáljára, és ott a mesebeli herceg várja! Bár gróf leánya, Sophie-t gonosz nevelőanyja szolgálósorba kényszerítette. De ezen a bálon a fess és elképesztően szép Benedict Bridgerton ölelésében keringőzve hercegnőnek érzi magát. Sajnos azonban a varázslatnak éjfélkor véget kell érnie.
Ki ez a páratlan hölgy? A varázslatos báli éjszaka óta Benedict Bridgerton másra sem tud gondolni, mint a ragyogó jelenségre, aki ezüstszín ruhában jelent meg a bálon, és aki miatt vakká vált más nők szépsége iránt… talán csak egy szép, és furcsán ismerős szobalány iránt érez vonzalmat, akit a legkínosabb helyzetből szabadít ki. Megfogadta, hogy megkeresi a titokzatos ezüstruhás hölgyet, de a szép és kedves szobalány közelségében ez a fogadalma gyengének bizonyult. Ha neki adja szívét, vajon eljátssza-e esélyét a mesébe illő szerelemre?

A vikomt, aki engem szeretett folytatása!

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
GABO, Budapest, 2021
404 oldal · ISBN: 9789635660971 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2021
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660735 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2011
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893125 · Fordította: Bozai Ágota

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Bridgerton család

31 tag · 4 karc · Utolsó karc: 2021. július 8., 06:59 · Bővebben


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Colin Bridgerton · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Benedict Bridgerton · Eloise Bridgerton · Sophie Beckett · Gregory Bridgerton · Lady Whistledown · Posy Reiling


Kedvencelte 104

Most olvassa 23

Várólistára tette 116

Kívánságlistára tette 200

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Simon_Ziti>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Szerintem bizton állíthatom, hogy a sorozatból, egyelőre ez a kedvencem.
A kezdeti Hamupipőke történet végül mély érzelmeket és elgondolkodtató dolgokat vonultatott fel.
(Pont emiatt is szeretem ezt a sorozatot, mert nem csak szorakoztatni akarja az olvasót, hanem raébreszti dolgokra, amelyek mindennap körülvesznek. )
A szereplők szívemcsücskei lettek. Kezdetben is Benedict volt a legszimpatikusabb az összes Bridgerton fivér közül, de a történetével ezt most végleg megpecsételte. Sophie, hát nála becsületesebb, szerényebb társat talán keresve se találnánk. Lehet elfogult vagyok. Ők a kedvenceim.
Köszönöm a NETFLIXnek, hogy filmet forgatott az első részről, így az utamba sodorta a könyv többi részét is. :)

DarknessAngel >!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Nem hittem volna, hogy még egy Hamupipőke sztoriba is lesz részem, így nagyon megörültem ennek a fordulatnak. Egyedüli hátránya, hogy az ilyen sztoriknál mindig nagyon elérzékenyülök, hisz annyira szomorú és felháborító arról olvasni, hogy így viselkednek az emberrel :( Szegény Sophiet annyira sajnáltam, hogy a származása miatt ennyire semmibe veszik. Az apja is aztán szégyelheti magát, viszont a grófnőt egyenesek kinyírtam volna, ahányszor csak megjelent, vagy kinyitotta a száját.
Benedict és Sophie első találkozása igazán mesébe illő volt! Gyönyörű, varázslatos, romantikus… egyszerűen olvadoztam. <3 A történet viszont olyan fordulatot vett ezek után, amit nem vártam. Újra szörnyülködhettem Sophie sorsán. Amúgy nagyon kedves és talpraesett lány, könnyű megkedvelni. Tetszett, hogy nem adta be a derekát Benedict kérésének spoiler. Benedictet mellesleg ezért legszívesebben kinyírtam volna. Tudom, hogy ő így van nevelve, meg a társadalom, blablabla, de olyan jó lett volna, ha mindjárt tisztességes ajánlatot tesz! Sokkal nagyobbat nőtt volna a szememben. Így is lehetett volna belőle jó sztori, de sebaj. Lényeg, hogy a végén helyesen cselekedett. :) A drága Bridgerton anyuka pedig most nagyon oda tette magát. Bridgertonék örülhetnek, hogy Violet tényleg ennyire szereti őket, és a gyerekei boldogsága számára az elsődleges.
Egyszerűen imádtam ezt a részt is, nincs mit tenni. Alig várom Colin könyvét (jó jutalom olvasás lesz a vizsgám után).

2 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Kész passz, nekem is kell egy Bridgerton :D Bár kicsit mérges voltam Benedict-re, amiért ilyen nagyon sokára esett le neki, hogy ki is Sophie.
Araminta egy dög volt, sajnáltam Sophie-t, hogy egy ilyen nővel kénytelen élni :( A végén tetszett, hogy a lánya Posy a sarkára állt. Ideje volt már. Alig várom a folytatást :)

BeliczaiMKata P>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Ez a rész érdekesen alakult. Nem tetszett benne sok minden, pl Benedict ajánlata, még akkor sem, ha ez elfogadható vagy inkább mondjuk úgy, természetes volt akkoriban. A szememben sokat csökkent emiatt és nem találtam annyira romantikusnak az egészet, hiába minden.
Ugyanakkor tetszett is, mert a három rész közül ebben szerepeltek a legtöbbet a Bridgerton család tagjai, több jelenet erejéig. Éljen!!!! :)
Amikor elkezdtem és kiderült hogy ez egy Hamupipőke történet lesz, picit megijedtem, hiszen nem sok újat lehet kihozni belőle és végül is igazam lett, de azért nem csalódtam legalább.
Összességében élvezhető volt, gyorsan haladtam vele.
Penelope-t sajnáltam kicsit, amikor meghallotta, miről beszélnek a fivérek. Remélem Colin megkapja a magáét ezért a következő részben. (ördögi vigyor)

oldmoviegirl01>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Miért nem olvastam én ezt még eddig?
Régen olvastam már ennyire önfeledten könyvet. A letehetetlen kategóriába tartozó, kacagtató, nagyon szerethető, bájos történet. Még az is belefért, hogy szegény Benedict a nagy lázroham után, már másnap reggel a hideg tóba merült, ahol ugyan a lázát igyekezett csillapítani, csak nem épp a náthából eredőt. A minden konfliktust feloldó nagy jelenet a végén pedig mindent vitt. Csak egy ilyen anyatigris tud összetartani ekkora családot egyedül.

6 hozzászólás
zuna19>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Hát nem gyilkos fegyver az irónia?

Enyhén újragondolt Hamupipőke sztorit olvashattam. A karakterek, vagyis a főszereplő páros itt is kedvelhető volt, aminek örülök. Viszont a történet nekem kicsit unalmas és túlontúl szomorú volt. A végén egy két könnycsepp kicsordult nálam.
Amit az előző résznél írtam Kate családjáról, itt pont az ellenkezőjét olvashattam Sophie „családjáról”. Szánalmasan szörnyű emberek.
Benedict az előző könyvekben nem nagyon volt hangsúlyos. A film sorozatban is keveset volt, de kíváncsi vagyok a filmvásznon milyen szerepet szánnak neki, lehet megcsavarják az ő karakterét.

kocybaba P>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Elismerésem Quinn kisasszonynak, mert olyan Hamupipőke sztorit kanyarított Bridgerton módra, hogy csak lesek! Bár nem is értem miért csodálkozom, mikor tudtam, hogy Benedict lesz az egyik főszereplő. Antony-hoz hasonlóan ő se volt egy rossz party, beváltotta a hozzá fűzött reményeket és Sophival remekeltek, bár a lány talán kicsit felül is kerekedett rajta. Ugyanis hihetetlen volt, ahogy zokszó nélkül tűrte, ahogy bántak vele és ha kellett, elég sok vér volt a pucájában. Imádtam a bizsergető vonzalmat köztük, a tündérmesébe illő találkozásukat, de kiváltképp a könyv végén lévő felfordulást. Violet (vikomtesz) is belendült és kivette részét a történtekből. Nagyon várom Colin mit alkot, különösen egy ilyen elszólást vagy talán inkább beszólást követően!:D

Xoxoribizli>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Már kezdem megszokni, hogy a könnyek alap kellékei a Bridgerton férfiaknak…
Imádtam!!
Cinderella-sztori átdolgozásból nem emlékszem ennél jobbra!
Viszont a gonosz mostoha úgy érzem ez esetben mégsem nyerte el maradéktalanul méltó büntetését…

K_Kata99 P>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Még mindig imádom a Bridgertonokat! ♥♥
Végtelenül bájos és szerethető volt Sophie és Benedict könyve is.

Marianngabriella P>!
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Hát nekem ez most nagyon nem talált. Nagyon nem szeretem a hamupipöke történeteket – egyszerűen a hideg ráz tőlük –, és ez különösen irritáló volt, egyáltalán nem éreztem ezt a felállást romantikusnak. Minden, amit az elöző könyvnél írtam Kate és Mary kapcsolatánál, itt teljesen az ellentéte volt Sophie és Araminta kapcsolatának. De azt el kell ismernem – még Bridgerton könyvek tekintetében is – ez volt a legromantikusabb első találkozás. spoiler De csak ennyit tudok ennek a történet (már ami a hamupipőkés részt illeti) számlájára írni, mint pozitívum. Borzalmasan zavaró volt, ahogy Sophie viselkedett. Egyáltalán nem volt szimpatikus, nagyon nem tudtam megkedvelni. Az eddigi könyvekben is sok volt a vélt vagy valós sérelem miatti siránkozás, de itt… Megértem amit érzett, de az ahogy nem ismerte be a dolgokat Benedictnek szörnyű volt, nekem felesleges sajnáltatásnak tűnt. Pedig szegény fiú igazán megérdemelte a szeretetet (egyszerűen rajongok a legidősebb Bridgerton fiúkért, és Anthony olyan szép szerelmet kapott, és valahol Benedict is, de alakulhatott volna szebben is), és örülök, hogy sikerült is, bár azt el kell ismerni, hogy ennek legnagyobb oka spoiler
Természetesen ez is egy Bridgerton történet, és minden hibájával – mármint amik nekem voltak hibák – együtt nagyon bájos volt. És persze Benedict és Violet igazán ütös páros, bár gyanítom a vikomtesznek nincs kedvenc gyermeke, de itt igazán kitett magáért.
Azon is gondolkodom, vajon szegény Violet megkapja végre, amit megérdemel? Egy rendes nagy esküvőt? Mert eddig az összes Bridgerton esküvő sietős volt, mindenki kapkodott, pedig már Daphne és Simon esetében is nagy esküvőről fantáziált.
És persze most is itt a toplistám:
spoiler azt azért hozzá teszem, hogy a párokat értékelem, nem a történetet!


Népszerű idézetek

Catronia>!

Violet figyelmeztetőn nézett rá: – Megyek, megkeresem a húgodat.
– Melyiket?
– Mindegy, valamelyiket, amelyik még nincs férjnél.

30. oldal

Ercsusz>!

– Te pedig várj meg idelent! – adta ki Lady Bridgerton az utasítást Benedictnek. – Sok mindent meg kell beszélnünk.
– Jaj, reszketek, mint a nyárfalevél, máris rettegek – felelte közömbösen.
– Nem tudom, hogy ő vagy a fivére visz a sírba – mormolta Lady Bridgerton.
– Melyik fivére? – kérdezte Sophie.
– Mindegyik. Mind a három. Kivétel nélkül anyaszomorító csirkefogók!

Juca P>!

– Azt még elviselem, ha gyűlölsz – mondta a bezárt ajtónak. – De nélküled nem tudok élni.

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton
Szédültnapraforgó P>!

– Azt mondják, az okos ember tanul a hibáiból – vágott a szavába tiltakozón. – De az igazán okos mások hibáiból tanul. – Elhúzódott, felnézett. – Szeretném azt hinni, hogy tényleg okos vagyok. Kérlek ne vedd el ezt az érzést tőlem.

17. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Sophie Beckett
Catronia>!

Nedvesség hullt arcára. Egyetlen könnycsepp, Benedict szeméből.
– Te vagy életem értelme – mondta halkan. – Érted, neked születtem

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton
könyvmolygirl>!

– Nem az én hibám, hogy a gyerekeim feltűnően hasonlítanak egymásra.
– Ha nem a te hibád, akkor ugyan kié?
– Teljes mértékben apátok hibája – felelte Lady Bridgerton vidáman. Aztán Sophie-hoz fordult: – Mind úgy néznek ki, mint néhai férjem.
Sophie tudta, hogy hallgatnia kéne, de olyan kellemes és olyan nyugalmas volt a pillanat, hogy megjegyezte: – Szerintem a fia önre hasonlít.
– Gondolja? – kérdezte Lady Bridgerton kezét összecsapva örömében. – Milyen bájos! És én mindig azt hittem, hogy csak puszta edény vagyok, melyből a Bridgerton család új generációja fakad.

223. oldal

otaksa>!

Benedict nem sokáig élvezhette a magányt, mert hamarosan újabb lépések hallatszottak a hall felől; valaki ütemes léptekkel feléje tartott. Felnézett, anyja jelent meg az ajtóban.
Rögtön felállt. Vannak az illemnek bizonyos elemei, amit az ember a húgával szemben hajlamos elhagyni, de az anyjával szemben soha.
– Láttam, hogy az asztalon volt a lábad – mondta Violet, mielőtt Benedict szóra nyithatta volna a száját.
– Csak a csizmámmal fényesítettem a felületét.

2 hozzászólás
Szédültnapraforgó P>!

Szereti Sophie-t. Maga sem tudta, hogyan történt, csak azt, hogy így van. Nem csak azért, mert szép. Sok szép és készséges nővel találkozott. De Sophie más. Ő megnevetteti. És arra készteti, hogy ő is meg akarja nevettetni őt. És amikor együtt voltak…amikor együtt voltak, pokolian kívánta, de az alatt a rövid idő alatt, amikor a testét uralni tudta… Boldog volt.
Furcsa, hogy az ember talál magának egy olyan nőt, aki puszta jelenlétével boldoggá teszi. Nem is kellett látni, hangját hallani, illatát érezni. Elég volt tudni, hogy ott van.
Mi ez, ha nem szerelem?

16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton
Marianngabriella P>!

E sorok írója nem egyszer hallott már ambiciózus anyákat lányukról nyilatkozni: „ Herceghez megy feleségül… vagy egy Bridgertonhoz.”

Ercsusz>!

Mindig figyelek arra, amit mondasz, csak nem mindig érdekel.

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton

A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Karen Hawkins: Kalandor
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély
Jane Austen – Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik
Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!
Rick Riordan: A vörös piramis
Stephanie Laurens: Titkos szeretők