Tisztességes ​ajánlat (Bridgerton család 3.) 350 csillagozás

Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Vajon a hölgy elfogadja, mielőtt éjfélt üt az óra? Sophie Beckett nem is álmodta volna, hogy bejuthat Lady Bridgerton álarcosbáljára, és ott a mesebeli herceg várja! Bár gróf leánya, Sophie-t gonosz nevelőanyja szolgálósorba kényszerítette. De ezen a bálon a fess és elképesztően szép Benedict Bridgerton ölelésében keringőzve hercegnőnek érzi magát. Sajnos azonban a varázslatnak éjfélkor véget kell érnie.
Ki ez a páratlan hölgy? A varázslatos báli éjszaka óta Benedict Bridgerton másra sem tud gondolni, mint a ragyogó jelenségre, aki ezüstszín ruhában jelent meg a bálon, és aki miatt vakká vált más nők szépsége iránt… talán csak egy szép, és furcsán ismerős szobalány iránt érez vonzalmat, akit a legkínosabb helyzetből szabadít ki. Megfogadta, hogy megkeresi a titokzatos ezüstruhás hölgyet, de a szép és kedves szobalány közelségében ez a fogadalma gyengének bizonyult. Ha neki adja szívét, vajon eljátssza-e esélyét a mesébe illő szerelemre?

A vikomt, aki engem szeretett folytatása!

Eredeti mű: Julia Quinn: An Offer From a Gentleman

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
GABO, Budapest, 2011
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893125 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Colin Bridgerton · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Benedict Bridgerton · Eloise Bridgerton · Gregory Bridgerton · Sophie Beckett · Lady Whistledown


Kedvencelte 67

Most olvassa 5

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 72


Kiemelt értékelések

>!
vIVIv
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Kész passz, nekem is kell egy Bridgerton :D Bár kicsit mérges voltam Benedict-re, amiért ilyen nagyon sokára esett le neki, hogy ki is Sophie.
Araminta egy dög volt, sajnáltam Sophie-t, hogy egy ilyen nővel kénytelen élni :( A végén tetszett, hogy a lánya Posy a sarkára állt. Ideje volt már. Alig várom a folytatást :)

>!
oldmoviegirl01 P
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Miért nem olvastam én ezt még eddig?
Régen olvastam már ennyire önfeledten könyvet. A letehetetlen kategóriába tartozó, kacagtató, nagyon szerethető, bájos történet. Még az is belefért, hogy szegény Benedict a nagy lázroham után, már másnap reggel a hideg tóba merült, ahol ugyan a lázát igyekezett csillapítani, csak nem épp a náthából eredőt. A minden konfliktust feloldó nagy jelenet a végén pedig mindent vitt. Csak egy ilyen anyatigris tud összetartani ekkora családot egyedül.

6 hozzászólás
>!
Xoxoribizli P
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Már kezdem megszokni, hogy a könnyek alap kellékei a Bridgerton férfiaknak…
Imádtam!!
Cinderella-sztori átdolgozásból nem emlékszem ennél jobbra!
Viszont a gonosz mostoha úgy érzem ez esetben mégsem nyerte el maradéktalanul méltó büntetését…

>!
Nikyy18
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Nagyon jó volt. A szereplőket hamar megkedveltem, főleg Sophie-t mert bármennyi rossz dolog is történt és történik vele nem áll neki hisztizni és sírni. A mostohaanyját meg egy lapáttal ütöttem volna agyon. És végre jobban meglehetett ismerni Benedict-et.

>!
Vivi_
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Azt hiszem ez az eddigi kedvencem, amit Juliától olvastam. Igazából az értékelések és a fülszövegek alapján is izgatottan vártam, hogy eljussak ehhez a részhez, de azért volt bennem egy kis félsz is, hogy mi van ha nekem nem fog tetszeni, de hát tetszett, sőt imádtam.

Benedictnek eddig nem sok szerep jutott, amit nagyon sajnálok, de ebben a részben kibontakozott. És Sophie, annyira sajnáltam szegényt, hiszen semmiről sem tehetett, amit el kellett szenvednie életében, azt senkinek sem kívánom. Aki ismeri a Hamupikőkét az biztos lesz benne, hogy nagyjából miről szól a történetmenet. Violet még mindig fergeteges, és már izgatott vagyok Colin miatt, amit Penelopénak mondott, és ahogy reagált rá…

Igazából a legtöbb Qiunn könyvben nem olyan titok, hogy vajon mi fog történni, mégis annyira magával ragadóan ír. Most ez a rész valahogy kicsit más volt, mint a többi, nem pontosan úgy ment a cselekményszál mint az eddigiekben. És most már tuti, hogy benne van a kedvenc íróim között.

>!
Orsi_olvas 
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Sophie és Benedict története egy igazi Hamupipőke story, egy valódi tündérmese!
Az ő történetük volt az egyik kedvencem a Bridgerton család részei közül.
A szereplők személyisége nagyon szimpatikus volt, a történet ízig-vérig édes, aranyos és persze végtelenül romantikus. Nagyon tetszett, ahogy Benedict kétszer is beleszeretett Sophie-ba, illetve hogy Sophie nehéz helyzete ellenére is ragaszkodott az elveihez.
Violetet eddig is nagyon kedveltem, de ebben a részben végleg a szívembe zártam, amiért kiállt Sophie és a mostohatestvére mellett. Miközben olvastam rájöttem, hogy nagyjából úgy képzelem el őt, mint a Downton Abbey Coráját :)
Egy szó mint száz, tökéletes romanikus kikapcsolódást jelentett a könyv.

>!
Bagneso
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Bájos és humoros történelmi romantika Julia Quinn módra, harmadik rész. Komolyan felmerül bennem a kérdés, vajon hol lehettem én, amikor először olvastam ezt a könyvet, merthogy szinte semmire nem emlékeztem belőle, az meg végképp kiesett, hogy ennyire jó volt! Nem tudom, hogy miért, de elsőre nem igazán fogott meg. De úgy látszik, ezek a Bridgertonok újraolvasáskor már teljesen levesznek a lábamról! :) Amellett, hogy Benedict Bridgertonnak van a legszebben csengő neve a családban, kevésbé volt hangsúlyos a jelenléte az előzményekben, itt azonban megkapta a számára legmegfelelőbb történetet ahhoz, hogy vonzó személyisége kibontakozhasson. Igen, kicsit meseszerű volt az egész, de akkor is imádnivaló, szelíd és édes, pont mint amilyen párost Sophie-val alkottak. De nem maradt ám el romantikában és humorban sem az előző részekhez képest, sőt kaptunk egy olyan karaktert is, akit a sok szerethető szereplő között végre igazán utálni lehetett, és az áskálódásának hála izgalmak is jutottak a végkifejletre. Ezúttal Lady Bridgerton és a fiatalabb Bridgertonok is többet szerepeltek, aminek nagyon örültem. Talán az eddigi legmozgalmasabb történetet rittyentette az írónő Benedict számára, és persze ismételten megdobogtatta a szívemet, jólesőn megnevettetett és még meg is hatott.

>!
NightStar
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Jaj, de jó volt! *.*
Quinn kötetei mindig szívet melengetőek, könnyedek és édesen romantikusak. Természetesen ez most sem volt másként.
Az elején megijedtem a Hamupipőke koppintástól, mert a fülszöveget sem olvasva estem neki, de az írónő szépen ellavírozta ettől az iránytól és a klisés folytatástól és megint valami gyönyörűséges szerelmi történet kerekedett ki belőle.
A szereplők még mindig imádnivalóak, Sophie-t nagyon megszerettem. Most éppen Benedict és Anthony vív kemény csatát a fejemben a kedvenc Bridgerton címért, de azt hiszem a sorozat végére még több induló fog megmérkőzni velük. :D

>!
anikho
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Kislány korom óta odavagyok a Disney hercegnős meséiért, a mai napig szívesen leülök és megnézek egyet.
Ez a történet telitalálat.
Nem tudtam mit várjak tőle, ugyanis Benedict-et nem sikerült rendesen megismernem az előző könyvekben, de a fülszöveg igazi csemegét ígért. Az is volt. Nagyszerű átgondolása a Hamupipőkének, egy nagyon kedves főhősnővel, Sophie-val, egy igazi úriemberrel, Benedict-tel, akit csak szeretni lehet, – még akkor is amikor épp pajzán gondolatai vannak – és egy kegyetlen fő gonosszal, akit a legszívesebben én is megütöttem volna.
Violet csodás, nem lenne az igazi nélküle a sorozat.
Alig várom Colin és Penelope történetét, biztosan tetszeni fog az is. Ma el is kezdem olvasni. :)

>!
Iloonka
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat

Nekem ez a rész különösen tetszett. Igazi tündérmese. Mondjuk mindent elmond a fülszöveg. Hamupipőke történet. Csak hát mégsem az, mert az írónő belecsavar az eredeti történetbe. Köztudott, hogy régebben főleg nem volt olyan tündérmese, hogy a herceg elvesz egy szolgálólányt. Ahogy leírta Quinn, a szolgálókat kevesebbre tartották. Mégis betekintést enged Sophie által ebbe a világba. Én ennek nagyon örülök ,mert a nemes emberekről folyton lehet olvasni ,hogy élték az életüket. Annál nehezebb elképzelni ,hogy hogy éltek a szolgálók.
Számomra Benedict lett az első számú hercegem a Bridgertonok közül, a jósága miatt.
Sophiet is nagyon szerettem benne, talán azért is állt úgy közel hozzám, mert ő nem az úrinőkhöz való életet élte, nem hercegnőnek akarta bemutatni őt az írónő. mégis jellemben hasonlított egy úrinőhöz. Az események is jól fel voltak pörögve, egy pillanatig sem unatkoztam. Szerintem eddig ez a rész tetszett a legjobban az eddigi három rész közül.


Népszerű idézetek

>!
Catronia

Violet figyelmeztetőn nézett rá: – Megyek, megkeresem a húgodat.
– Melyiket?
– Mindegy, valamelyiket, amelyik még nincs férjnél.

30. oldal

>!
Szédültnapraforgó

– Azt mondják, az okos ember tanul a hibáiból – vágott a szavába tiltakozón. – De az igazán okos mások hibáiból tanul. – Elhúzódott, felnézett. – Szeretném azt hinni, hogy tényleg okos vagyok. Kérlek ne vedd el ezt az érzést tőlem.

17. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Sophie Beckett
>!
könyvmolygirl

– Nem az én hibám, hogy a gyerekeim feltűnően hasonlítanak egymásra.
– Ha nem a te hibád, akkor ugyan kié?
– Teljes mértékben apátok hibája – felelte Lady Bridgerton vidáman. Aztán Sophie-hoz fordult: – Mind úgy néznek ki, mint néhai férjem.
Sophie tudta, hogy hallgatnia kéne, de olyan kellemes és olyan nyugalmas volt a pillanat, hogy megjegyezte: – Szerintem a fia önre hasonlít.
– Gondolja? – kérdezte Lady Bridgerton kezét összecsapva örömében. – Milyen bájos! És én mindig azt hittem, hogy csak puszta edény vagyok, melyből a Bridgerton család új generációja fakad.

223. oldal

>!
otaksa

Benedict nem sokáig élvezhette a magányt, mert hamarosan újabb lépések hallatszottak a hall felől; valaki ütemes léptekkel feléje tartott. Felnézett, anyja jelent meg az ajtóban.
Rögtön felállt. Vannak az illemnek bizonyos elemei, amit az ember a húgával szemben hajlamos elhagyni, de az anyjával szemben soha.
– Láttam, hogy az asztalon volt a lábad – mondta Violet, mielőtt Benedict szóra nyithatta volna a száját.
– Csak a csizmámmal fényesítettem a felületét.

>!
Catronia

Nedvesség hullt arcára. Egyetlen könnycsepp, Benedict szeméből.
– Te vagy életem értelme – mondta halkan. – Érted, neked születtem

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton
>!
Ercsusz

– Te pedig várj meg idelent! – adta ki Lady Bridgerton az utasítást Benedictnek. – Sok mindent meg kell beszélnünk.
– Jaj, reszketek, mint a nyárfalevél, máris rettegek – felelte közömbösen.
– Nem tudom, hogy ő vagy a fivére visz a sírba – mormolta Lady Bridgerton.
– Melyik fivére? – kérdezte Sophie.
– Mindegyik. Mind a három. Kivétel nélkül anyaszomorító csirkefogók!

>!
Ercsusz

Mindig figyelek arra, amit mondasz, csak nem mindig érdekel.

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton
>!
Szédültnapraforgó

Szereti Sophie-t. Maga sem tudta, hogyan történt, csak azt, hogy így van. Nem csak azért, mert szép. Sok szép és készséges nővel találkozott. De Sophie más. Ő megnevetteti. És arra készteti, hogy ő is meg akarja nevettetni őt. És amikor együtt voltak…amikor együtt voltak, pokolian kívánta, de az alatt a rövid idő alatt, amikor a testét uralni tudta… Boldog volt.
Furcsa, hogy az ember talál magának egy olyan nőt, aki puszta jelenlétével boldoggá teszi. Nem is kellett látni, hangját hallani, illatát érezni. Elég volt tudni, hogy ott van.
Mi ez, ha nem szerelem?

16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton
>!
Szédültnapraforgó

– Azt hiszem megcsókollak – suttogta Benedict.
– Azt hiszed?
– Azt hiszem, meg kell csókoljalak. Muszáj – mondta, és úgy nézett, mintha nem hinné el, hogy ő mondja, amit mondott.
– Olyan, mint a légzés. Az embernek nincs választása.

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton · Sophie Beckett
>!
Juca P

– Azt még elviselem, ha gyűlölsz (…) – De nélküled nem tudok élni.

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Benedict Bridgerton

A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Sylvia Day: Idegen a férjem
Judith McNaught: Földi mennyország
Amanda Quick: A szerető
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Mary Jo Putney: A kém szerelme
Amanda Quick: Botrány
Julie Klassen: A táncmester
Amanda Quick: Ne nézz hátra!