Szerelem ​postafordultával (Rokesby 2.) 58 csillagozás

Julia Quinn: Szerelem postafordultával

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Míg ​ön aludt…
Amikor az elárvult Cecilia Harcourt fivére, Thomas megsebesül az észak-amerikai harctéren, a lánynak két borzalmas lehetőség közül kell választania: odaköltözik vénkisasszony nagynénjéhez vagy hozzámegy ármánykodó unokafivéréhez. Ehelyett egy harmadik megoldást választ, és hajóra szállva átszeli az Atlanti-óceánt, eltökélten, hogy ápolni fogja bátyját, míg fel nem épül. Ám egy heti keresgélés után nem a fivérére, hanem annak legjobb barátjára, Edward Rokesbyra bukkan. A jóvágású tiszt nincs eszméleténél, és odaadó gondoskodásra van szüksége, ezért Cecilia megfogadja, hogy megmenti ennek a katonának az életét, még akkor is, ha csak úgy maradhat mellette, ha füllent egy kicsit…

Mindenkinek azt mondtam, hogy a felesége vagyok…
Amikor Edward magához tér, minden meglehetősen zavarosnak tűnik körülötte. A fejét ért ütés miatt több hónap esett ki az emlékezetéből, de azt már csak fel tudná idézni, hogy megnősült! Tudja, hogy kicsoda… (tovább)

Eredeti mű: Julia Quinn: The Girl with the Make-Believe Husband

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
GABO, Budapest, 2017
376 oldal · ISBN: 9789634065982 · Fordította: Weisz Böbe
>!
GABO, Budapest, 2017
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065418 · Fordította: Weisz Böbe

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Edward Rokesby · Cecilia Harcourt


Kedvencelte 1

Most olvassa 5

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Julia Quinn: Szerelem postafordultával

Nem gondoltam volna az értékeléseket olvasva, de ez nekem kimondottan tetszett. A történet a Függetlenségi háború idején New Yorkban játszódik. Egyetlen egy bálba sem visz el az írónő, viszont nem is hiányoltam a történetből. Kapunk helyette egy amnéziás kapitányt és egy jóindulatú álfeleséget. Annak ellenére, hogy lassú volt a cselekmény folyása, egyáltalán nem éreztem unalmasnak. Ezért jobbak a könyvek, mert itt átélheted a szereplők lelki vívódását. Cecília sokat györtődött. Kényszerű hazugsága jó kis kalamajkába keverte, de hát egy J.Q. regény sem érhet véget hepiend nélkül. Végül minden megoldódott.

2 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Julia Quinn: Szerelem postafordultával

Julia Quinn tőle szokatlan módon Londonon, sőt Anglián kívül helyezte ennek a könyvnek az eseményeit. Nincsenek sem bálok, sem szép ruhák, sem az angol arisztokrácia mindennapjai, ellenben kapunk amerikai háborús közelképet, egy viszonylag eseménymentes történetet, és egy szép barátságot.
Sajnos ez még mindig nem az igazi, várom Bridgerton-féle varázst. Talán majd legközelebb.

10 hozzászólás
>!
Sippancs P
Julia Quinn: Szerelem postafordultával

Hmm, ez most számomra nem lett olyan nagy szerelem, mint az első rész. Azt nem mondom, hogy hatalmas csalódás lett volna, mert Quinn stílusa átjött, és összességében olvastatta magát a történet, de kicsit lagymatag volt mind a cselekmény, mind Cecilia és Edward karaktere.
Ami kiemelkedő volt a könyvben, az Thomas és Edward barátsága (azt a bizonyos levelet sikerült is kicsit megkönnyeznem), éppen ezért én az utolsó betűkig drukkoltam, hogy valami csoda folytán Thomas spoiler. Sajnálom, hogy az írónő másképp gondolta, szerintem nagyszerű férfi főhős válhatott volna belőle egy másik könyvben.
Kíváncsian várom Andrew történetét!

1 hozzászólás
>!
anikho P
Julia Quinn: Szerelem postafordultával

Más hatást keltett, mint egy „szokásos” Julia Quinn könyv, de ettől függetlenül ugyanolyan aranyos és szerethető volt.
Kikapcsolt.. és végül is ez volt a cél. :)
Az amerikai földrészen vagyunk, távol Anglia kötöttségeitől. De egy úriember Amerikában is úriember. Cecelia megfogta az Istenlábát, még ha ilyen szerencsétlen módon is.
Minden jó ha vége jó, garantált a boldog vég, amit kimondottan szeretek ebben a nőben.

Örültem, hogy találkoztunk George-dzsal és Billie-vel, meg is jött a kedvem, hogy újraolvassam az ő történetüket! Így is fogok tenni.. :)

>!
brigitta244
Julia Quinn: Szerelem postafordultával

Számomra ilyen egy tökéletes történelmi romantikus regény. Végig tartotta színvonalat. Jó volt egy újabb történelmi időszakba betekinteni. Nagyon jó körítés volt ez a mi szerelmes párunknak. Tavaly olvastam az előző kötetet így a vége egy kicsit előhozta számomra az érzést, hogy újra kellene olvasni :) Imádtam az előző kötetben lévő civódást :D
A leges legelején érződött, hogy Edwardot és Ceciliat egymásnak teremtették az égiek. A kémi tökéletes volt közöttük. Végig drukkoltam, hogy Cecilia végre vallja be az igazat, de nem tette meg sajnos és ennek következményei vannak. Mindenke jó a vége… Érdekelne, hogy mégis az az utolsó jelenet amiben fiatalabb testvére után érdeklődött mit is jelent. Gondolom majd a következő kötetből tudjuk meg.

>!
Kriana
Julia Quinn: Szerelem postafordultával

Mérföldekkel jobb volt, mint az első kötet!
Szinte már olyan volt, mint a megszokott J.Q. könyvek. Azzal az üdítő különbséggel, hogy az írónő kilépett a komfortzónájából és az angol báltermek kötött világából elrepített minket az amerikai függetlenségi háborúba. És bár magából a háborús eseményekből nem sok minden érződik, adott az egésznek egy szép díszletet.

A történet nagyon aranyos és szerethető volt, bár két dolog nem igazán tetszett:
Az egyik, hogy érthetetlenül sokat foglalkoztak azzal a nyüves miniatűrrel. Újra és újra visszatért a cselekménybe, teltek vele az oldalak, de semmi értelme nem volt.
A másik pedig Cecilia gyávasága a végén. Adott egy okos, értelmes és bátor lány, aki keresztülhajózik a fél világon csak azért, hogy felkutassa a bátyját, és hazudik mindenkinek, hogy gondját viselhesse egy másiknak, de annyi kurázsi már nincs benne, hogy szemtől-szemben vállalja a tetteinek a következményét. Kiábrándító :(
Edward pedig az igazán tökéletes férfi az én ízlésemnek kicsit túlzottan is: kedves, lovagias, megértő, gondoskodó és szerintem túlontúl megbocsájtó. Ö és Cecilia igazán aranyos párt alkottak.

Az pedig, hogy az epilógusban egy fél jelenet erejéig úgyra találkozhattunk Billie-vel és George-val, külön aranyos volt. Csak hát…hogy lehet így vége? Mi történt Andrew-val??

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit 
Julia Quinn: Szerelem postafordultával

Nagyon jó volt, ahogy azt az írónőtől megszoktam, imádtam minden sorát és sajnáltam, hogy olyan hamar vége lett. :D

>!
Echo20
Julia Quinn: Szerelem postafordultával

Julia Quinn visszatért. :D
Az utóbbi időben kiadott legtöbb regényével szinte csak szenvedtem, de ez most olyan jó volt, akár a Bevelstoke trilógia 1. és 3. része, vagy Bridgerton család sorozat első négy része.
Thomas igazi álomférfi és ami még ennél is jobb: igazi álomférj.
A cselekmény gördülékeny volt, a káosz mókás és bár voltak benne szomorú dolgok, mégsem lett a regény tőle végeláthatatlanul tragikus. És nevettem is, elég sokat!
Hjajj, de jó volt, akarok még pár ilyet! ;)

>!
Lelouch
Julia Quinn: Szerelem postafordultával

Kezdem azzal, hogy jobbra számítottam.
Szeretem Julia Quinn könyveit, és ennek is hasonló elvárásokkal álltam neki. Nem mondom, hogy csalódtam, de valahogy nem volt annyira . Lehet a történet volt kicsit lassabb lefolyású, nem tudom miért nem volt az igazi.
Szerintem kicsit „túlspilázták” ezt a „titkot”. Nem értem Ceclilia miért félt annyira elmondani, mert hát ismerte valamilyn szintem Edwardot. Na mindegy, ez volt lényegében az egyetlen zavaró dolog könyvben. Karakterek is szerethetőek voltak, nem voltak kirívó negatívumok bennük.

Spoiler : Ami kicsit zavar, hogy nem derült ki a végén Thomasról, pontosan mi is történt vele.

Ami viszont tetszett a végén Billie és George feltűnése. :) Igaz már rég olvastam könyvüket, lehet fel kéne frissítenem, hogy is jöttek össze.
Andrew? Mi is olyan érdekes történet?? :D

>!
vollys
Julia Quinn: Szerelem postafordultával

Unalmas nyáltenger. .. mérhetetlenül örültem és megkönnyebbültem mikor végre a végére értem.


Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

A világ már attól szebb, ha meg tudjuk osztani valakivel a terheinket.

296. oldal

>!
Sippancs P

Edward el nem tudta képzelni, Cecilia mit gyűjthetett össze azóta, hogy Észak-Amerikába érkezett, de annyi esze azért volt, hogy nem áll egy nő és az utazóládája közé.

45. oldal

2 hozzászólás
>!
miaow 

– (…) Jobban szerettem bent üldögélni és olvasgatni.
– Verset? Prózát?
– Bármit, amire rá tudtam tenni a kezem. Thomas előszeretettel hívott könyvmolynak.
– Inkább könyvsárkány lehetett.
Cecilia felnevetett.
– Ezt miért mondja?
– Ön sokkal vakmerőbb, mint holmi alantas moly.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cecilia Harcourt · Edward Rokesby
>!
Sippancs P

Változtasd meg, amit lehet – mondta egyszer Ceciliának –, és fogadd el, amin nem tudsz változtatni.

82. oldal

>!
Sippancs P

Ez tette a háborút elviselhetővé. A barátság és a tudat, hogy van legalább egy személy, aki számára épp olyan fontos az illető élete, mint a sajátja.

338. oldal

>!
Helie 

Nem volt más nála,
mint a ruha, amit viselt, és néhány font a zsebében…
És egy tátongó űr ott, ahol valaha a türelme volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Anita Amirrezvani: A virágok vére
Tiffany Reisz: Az úrnő
Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
J. A. Redmerski: A soha határa