Sir ​Richard Kenworthy titkai (Smythe-Smith Kvartett 4.) 198 csillagozás

Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sir ​Richard Kenworthynek kevesebb, mint egy hónapja van, hogy feleséget találjon magának. Tudja, hogy nem lehet túl válogatós, de amikor meglátja a csellója mögött elbújó Iris Smythe-Smitht a hírhedt családi zeneesten, úgy véli, kincsre bukkant. Iris pontosan az a fajta lány, akit első pillantásra észre sem vesz az ember… sőt másodikra sem, de mégis van benne valami… valami forr a felszín alatt, és Sir Richard tudja, hogy ő az igazi.

Iris Smythe-Smith megszokta, hogy alábecsülik. Szalmaszőke hajával és csendes, visszafogott intelligenciájával hajlamos beleolvadni a környezetébe, és számára ez így nagyon is megfelel. Így aztán, amikor Richard Kenworthy ragaszkodik hozzá, hogy bemutassák, Iris gyanakodva fogadja. A férfi udvarol neki, elbűvöli, és minden szempontból olyan benyomást kelt, mintha beleszeretett volna, de Iris nem igazán tudja elhinni, hogy ez így lenne. Amikor pedig a férfi házassági ajánlatát követően a lány kompromittáló helyzetben találja magát, amely után… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
GABO, Budapest, 2015
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634061205 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Sarah Pleinsworth · Frances Pleinsworth · Daisy Smythe-Smith · Edward Smythe-Smith · Harriet Pleinsworth · Iris Smythe-Smith · Maria Smythe-Smith · Marie-Claire Kenworthy · Sir Richard Kenworthy · Winston Bevelstoke


Kedvencelte 12

Most olvassa 3

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 36


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Nagyszerű volt ez a rész is. Jókat lehetett újból nevetni. Főleg a színdarabon, szexuális felvilágosításon, valamint a végén :D Végem volt az biztos.
A szerelmi szál is megint nagyon édesre sikeredett. Richard engem is megbabonázott. Majd megevett a fene, hogy nem tudtam, mégis mi lehet a titka. Aztán pont azelőtt jöttem rá, hogy felbukkantak a húgai :D később meg persze már a plusz egy titokra könnyű volt rájönni.
Ebben a részben egyedül kicsit az zavart, hogy a vége felé mennyit ordibáltak benne. Nem gondoltam volna, hogy Irisnak is ilyen vérmérséklete van. Szerintem szép szavakkal kevesebb ember bántódott volna meg.
Az a lényeg, hogy szerintem ez egy méltó befejezés volt. Igazán romantikusra sikeredett.

A borítókra inkább nem mondok semmit xD

2 hozzászólás
zuna19>!
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Megérte várni a sorozatra. Ezt a rész tökéletes volt a többihez képest. Sőt eddig nem voltam az írónőtől elájulva, de ez nagyon megfogott. Szuper történet, már a legelejétől.
Iris tényleg egy kis jelentéktelen teremtés volt, az előző részekben nem bontakozhatott ki. Itt felülmúlta a többieket. Sir Richard nagyszerűen választott. Én nem találtam ki, hogy mi is lesz a csavar. Bejött és, hogy még utána is tudott egyet csavarni tényleg szuper J.Q.
Kifejezetten szerettem a sorozatban, hogy hiába történelmi nem az a begyöpösödött fajta, hanem teljesen modernizált. Szívem szerint tovább olvastam volna.

Sippancs P>!
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Istenem, ezt a sorozatot csupán az unikornisért is érdemes elolvasni! Annyit, de annyit nevettem a pásztorlánykás színdarabon! :)

Maga a történet és a karakterek egy hajszálnyival gyengébbek voltak, mint amit Quinntől megszokhattunk, ennek ellenére megkapja tőlem a könyv az 5 csillagot. Mégpedig azért, mert az írónő gyönyörűen felépítette a cselekményét. Nem sietett el semmit, és nem hozta a szerelmeseket rögtön kompromittáló helyzetbe (tudom, az a spoiler), helyette a kibontakozó érzelmekre fektette a hangsúlyt, és hagyott időt arra, hogy alaposan megismerhessük és elmerülhessünk a történet apróbb részleteiben. Nagyon tetszett ez a lassúbb, kimértebb tempó és az átlagosnak nem mondható spoiler felállás, mert Richard és Iris karakteréhez mást nem is tudtam volna elképzelni – ők nem Honoria és Marcus, vagy Anne és Daniel, hanem egy picit szürkébb, picit hétköznapibb főhősök, akik a szívükkel gondolkodnak, és a családot teszik az első helyre.

Összességében nagy kedvencem lett a sorozat, és még mindig bizton állítom, hogy Quinn magasan kiemelkedik a történelmi romantikus írók köréből.
Tényleg ez volt az utolsó rész?!

11 hozzászólás
anikho>!
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Már meg sem lepődök. Ez a nő biztos, hogy boszorkány. Most nem a férfi főhősbe lettem szerelmes, hanem magába a történetbe.

Nagyon tetszett. Különösen az, hogy a házasság előbb megtörtént, mint a szerelembe esés. Régen olvastam ilyen koncepciót, és mondhatom, nagyon jól esett.
Tökéletesen azonosultam Irissel, éreztem a fájdalmát, örömét, mindent. Kedves lány, tényleg megérdemelt egy könyvet. Richard kétségbeesésében elkezd feleséget keresni. Muszáj megnősülnie, hogy helyrehozza a helyrehozhatatlant. A titok lappangása, itt-ott való fellebbentése ütős volt. A legjobb helyeken szúrt közbe Quinn, emlékeztetendő, van itt még valami, amit nem tudunk.

A friss házasok szépen lassan egymásba habarodnak, szinte észrevétlenül. A veszekedéseik nagyon szenvedélyesek, nem egyszer összeszorult a gyomrom az elhangzott szavak után, amiket egymáshoz vágtak.

Nem kertelek, ez egy tökéletes történelmi romantikus. Talán ebben a sorozatban ez tetszett a legjobban.

oldmoviegirl01 P>!
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Egy újabb Julia Quinn, egy újabb remek szórakozás.
Megszerettem ezt a történtet, ami sokkal csavarosabb volt annál, minthogy mikor találnak egymásra főhőseink. Hiába ismerhettük Richard gondolatait is, maga a titok egészen addig rejtve maradt előttünk is, amíg Irisnek szembesülnie kellett vele, és ez így volt jó. Végigélhettük azt a zavart, amit a kibontakozó érzelmeik és Richard eltökélt célja és tettei között kialakult. A férfi fafejűsége igazán tartós volt, nem is értem, hogy gondolhatta, hogy megvalósulhat az elképzelése. Iris viszont tapasztalatlansága ellenére igazán erős személyiségnek bizonyult, okosan mérte fel a helyzetet és saját elvei szerint cselekedett. A veszekedések itt bizony nem csipkelődésről szóltak, igen komoly dolgokat vágtak egymás fejéhez.

Amit azonban sérelmezek, hogy nagyon hamar vége lett, épphogy megoldódtak a problémák máris az évekkel később játszódó Epilógust olvashattuk. Annyira szívesen olvastam volna még Iris és Richard életéről közvetlenül az egymásra találás után és spoiler is.
Mindenesetre szerintem a Kvartett utolsó két része magasan jobb mint az első kettő.

_Leelan_ P>!
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

nyaaaaaa
nemár :(
Úgy akartam szeretni, hisz az előző rész miatt azt érezte,m, hogy : IGEN, EZ A SOROZAT KELL A POLCAIMRA!!!
Most viszont csalódtam :(
Valami hiányzott. Nem voltam teljesen elégedett. Nem a legjobb lezárás. Hiányoltam egy kis epilógust is a végére, hogy mi újság a többi Smyth-Smith lánykával/fiúval.
Az alap ötlet és a történet jó volt. Tetszett, hogy nem a szokványos bálok közötti évődés és a sóvárgás volt középpontban, de sajnos ez a rész, mint záró kötet túl szomorúra sikerült.
Szegény Irist nagyon sajnáltam. Többször volt kis gombóc a torkomban, többször szorult össze a szívem, mint eddig Quinn összes könyve alatt. Nagyon megszívta szegény lányka, jobbat érdemelt volna. Többet és szebbet.
Persze azért gondolhatjuk, hogy mindennek jó vége lesz, de kevés volt a szép és kellemes rész. Nehezen tudta feledtetni velem a sok keserűséget, amit Richard okozott Irisnek, valamint nekünk, olvasóknak is.
Ettől függetlenül, még kell ez a sorozat :)
Jajj.. az az első fizetés nagyon el lesz költve XDDDD
#anyu mikor dolgozni kezdett az első fizetését egy méreg drága kosztümre, kabátra és egy táskára költötte el. Mind. Akkor én elkölthetem majd mind könyvre, nem igaz? :D

Tóth_Orsolya_3 P>!
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Félve kezdtem bele, mert sokan azt mondták, hogy nem az igazi Quinn regény.
Hát kérem szépen, nekem ez tökéletes történelmi romantikus volt! :-) (és még mindig imádom Quinn-t)
Richard-dal pedig nem volt problémám, sőt, nagyon megszerettem. Képes volt a családot saját maga helyett előtérbe helyezni, igazi kis önfeláldozó és gondoskodó. Legvégül persze kiderül, hogy ez az önfeláldozás volt élete legjobb döntése, hiszen megismerte Irist. Nagyon megszerettem őket. ♥

Jaaa, és míg el nem felejtem. Senki, de még csak véletlenül se olvassa a könyvet vonaton, főleg ne az unikornisos „színdarab” részét. Naná, hogy én pont azt a részt olvastam vonaton… Szent ég, szerintem körülöttem mindenki engem nézett. Fejem lehajtva és közben mint az őrült, úgy rázkódtam… Régen nevettem olyan jót… :D

Szilvia12>!
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Ideje volt már olvasnom egy történelmi romantikus könyvecskét. :)
Nem is kellett csalódnom, Julia Quinn megint jó munkát végzett. Szeretem a stílusát, sokszor hangosan nevettem :D
És amit imádok a történelmi romantikus könyvekben, az amikor az édesanyák a nászéjszaka előtt ügyetlenül, de megpróbálják felvilágosítani a lányaikat, és itt nagyon viccesre sikerült :D

ggizi P>!
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Ezt a sorozatot kimondottan szeretem. Ez a kényszerzenélős háttérhelyzet rengeteg szórakoztató pillanatot hordoz magában, még úgy is, hogy az aktuális főszereplők rettentő kényelmetlenül érzik benne magukat.
Iris nagyon szimpatikus szereplő volt és sokkal jobban megfogott a személye, mint Kenworthyé. Richard karaktere annyira a problémamegoldásra koncentrálódott, hogy igazából sok mindent nem lehetett róla megtudni (azon kívül persze, hogy a húgaiért szinte bármit megtenne). Nagyon élveztem a szócsatákat, ahogy Iris a sarkára állt és helyretett mindenkit, igazán rájuk is fért.
Nagyon szórakoztató és kikapcsolódós olvasmány volt és igazán sajnálom, hogy ezek a kényszerhangversenyek ezzel véget is értek.

NightStar>!
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Azt hiszem, Julia Quinn nekem nem tud csalódást okozni. Ez a könyve is szórakoztató, humoros, romantikus, igazi quinni köntösben egy kis titokzatossággal megspékelve. :)


Népszerű idézetek

anikho>!

Mindenkinek jót tesz egy-egy romantikus regény hébe-hóba.

210. oldal, 13. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Sir Richard Kenworthy
Diana_L I>!

(…) Napóleont jóval Waterloo előtt legyőzhették volna, ha a londoni anyákra bízzák a stratégiát.

40. oldal, 3. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Napóleon · Sir Richard Kenworthy
meteoritastar>!

    – Igen. Valószínűleg nem vetted őt észre a zeneesten, mivel a közönségtől elfordulva ültél
    – Mármint úgy érted, hogy próbáltam beleugrani a zongorába, és magamra csukni a fedelet – viccelődött Sarah

84. oldal, 5. fejezet (GABO, 2015)

PhantoMina_BlackSwan>!

    – Tessék, vedd el ezeket! – szólalt meg hirtelen mellette Winston, és két vattapamacsot nyújtott felé. – Később még megköszönöd.
    Richard úgy bámult rá, mintha megőrült volna.
    – A füledbe – pontosított Winston. – Bízz bennem!
    – Bízzak benned – visszhangozta Richard. – A te szádból hallva ezt, kiráz a hideg.
    – Ebben a dologban – mondta Winston, miközben betömte a saját fülét – egyáltalán nem túlzok.

12. oldal, 1. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Sir Richard Kenworthy · Winston Bevelstoke
PhantoMina_BlackSwan>!

    – És a csellónál… – húzta végig az ujját Winston a műsorfüzet lapjain, míg megtalálta a megfelelő helyet. – Miss Iris Smythe-Smith.
    – És vele mi a baj? – kérdezte Richard, mert valószínűtlennek tűnt, hogy semmi gond ne legyen a lánnyal.
    Winston vállat vont.
    – Amennyire tudom, semmi.
    Ami nyilván azt jelenti, hogy jódlizik a szabadidejében. Amikor éppen nem állatokat töm ki.
    Krokodilokat.

10-11. oldal, 1. fejezet (GABO, 2015)

Amren>!

    – Távozhatnánk a szünetben? – súgta oda Winstonnak.
    – Nem lesz szünet.
    Richard elszörnyedve nézett bele a műsorfüzetbe. Nem volt zenész, de a Smythe-Smith lányoknak tudniuk kell, mit tesznek… tudniuk kell,hogy ez az úgynevezett koncert…
    Támadás az emberi méltóság ellen.

14. oldal, 1. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Sir Richard Kenworthy · Winston Bevelstoke
PhantoMina_BlackSwan>!

    – Azonkívül – folytatta az anyja –, az úriemberek élvezik azt a tevékenységet, amelyet a hölgyek nem. – Mrs. Smythe-Smith megköszörülte a torkát, láthatóan feszengett. – A férjed étvágyától függően…
    – Az étvágyától függően? Étel is lesz?
    – Kérlek, ne szakíts folyton félbe! – Az asszony gyakorlatilag könyörgött.

123. oldal, 8. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Iris Smythe-Smith · Maria Smythe-Smith
Ercsusz>!

    – Nem igazán tudom, Frances hogy fog megszabadulni tőle – ismerte be Iris idegesen. – A fejéhez ragasztottam.
    – Odaragasztott egy szarvat az unokatestvére fejére – ismételte meg Richard.
    A lány megrezzent.
    – Igen.
    – Szereti az unokatestvérét?
    – Ó, nagyon is. Tizenegy éves, és igazán elragadó teremtés. Gondolkodás nélkül elcserélném Daisyre.
    Richard arra gondolt, hogy egy borzra is elcserélné Daisyt, ha lehetősége lenne rá.

91. oldal, 6. fejezet (GABO, 2015)

Amren>!

    Iris kinyitotta a könyvét, és olvasni kezdett. Egy zárt hintóban. Ahol kettesben ült újdonsült és jóképű férjével. És ő könyvet olvasott.
    Volt egy olyan érzése, hogy nem ez a legromantikusabb módja egy házasság kezdetének.

132. oldal, 8. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Iris Smythe-Smith · Sir Richard Kenworthy
PhantoMina_BlackSwan>!

    – Nem számít, hogy hol vagyunk – mondta gyengéden –, amíg mi ketten együtt vagyunk.

414. oldal, Utószó (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Iris Smythe-Smith · Sir Richard Kenworthy

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék
Lisa Kleypas: Nem múló varázs
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Lorraine Heath: Mindent egy lapra
Sylvia Day: Idegen a férjem
Sylvia Day: Büszkeség és gyönyör
Jennifer Ashley: Hart hitvese
Nicole Jordan: Beteljesült vágyak
Kathleen E. Woodiwiss: A láng és a liliom