Sir ​Richard Kenworthy titkai (Smythe-Smith Kvartett 4.) 134 csillagozás

Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sir ​Richard Kenworthynek kevesebb, mint egy hónapja van, hogy feleséget találjon magának. Tudja, hogy nem lehet túl válogatós, de amikor meglátja a csellója mögött elbújó Iris Smythe-Smitht a hírhedt családi zeneesten, úgy véli, kincsre bukkant. Iris pontosan az a fajta lány, akit első pillantásra észre sem vesz az ember… sőt másodikra sem, de mégis van benne valami… valami forr a felszín alatt, és Sir Richard tudja, hogy ő az igazi.

Iris Smythe-Smith megszokta, hogy alábecsülik. Szalmaszőke hajával és csendes, visszafogott intelligenciájával hajlamos beleolvadni a környezetébe, és számára ez így nagyon is megfelel. Így aztán, amikor Richard Kenworthy ragaszkodik hozzá, hogy bemutassák, Iris gyanakodva fogadja. A férfi udvarol neki, elbűvöli, és minden szempontból olyan benyomást kelt, mintha beleszeretett volna, de Iris nem igazán tudja elhinni, hogy ez így lenne. Amikor pedig a férfi házassági ajánlatát követően a lány kompromittáló helyzetben találja magát, amely után… (tovább)

Eredeti mű: Julia Quinn: The Secrets of Sir Richard Kenworthy

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
GABO, Budapest, 2015
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634061205 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Sarah Pleinsworth · Frances Pleinsworth · Harriet Pleinsworth · Iris Smythe-Smith · Sir Richard Kenworthy · Daisy Smythe-Smith · Edward Smythe-Smith · Maria Smythe-Smith · Marie-Claire Kenworthy · Winston Bevelstoke


Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Istenem, ezt a sorozatot csupán az unikornisért is érdemes elolvasni! Annyit, de annyit nevettem a pásztorlánykás színdarabon! :)

Maga a történet és a karakterek egy hajszálnyival gyengébbek voltak, mint amit Quinntől megszokhattunk, ennek ellenére megkapja tőlem a könyv az 5 csillagot. Mégpedig azért, mert az írónő gyönyörűen felépítette a cselekményét. Nem sietett el semmit, és nem hozta a szerelmeseket rögtön kompromittáló helyzetbe (tudom, az a spoiler), helyette a kibontakozó érzelmekre fektette a hangsúlyt, és hagyott időt arra, hogy alaposan megismerhessük és elmerülhessünk a történet apróbb részleteiben. Nagyon tetszett ez a lassúbb, kimértebb tempó és az átlagosnak nem mondható spoiler felállás, mert Richard és Iris karakteréhez mást nem is tudtam volna elképzelni – ők nem Honoria és Marcus, vagy Anne és Daniel, hanem egy picit szürkébb, picit hétköznapibb főhősök, akik a szívükkel gondolkodnak, és a családot teszik az első helyre.

Összességében nagy kedvencem lett a sorozat, és még mindig bizton állítom, hogy Quinn magasan kiemelkedik a történelmi romantikus írók köréből.
Tényleg ez volt az utolsó rész?!

11 hozzászólás
>!
oldmoviegirl01 P
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Egy újabb Julia Quinn, egy újabb remek szórakozás.
Megszerettem ezt a történtet, ami sokkal csavarosabb volt annál, minthogy mikor találnak egymásra főhőseink. Hiába ismerhettük Richard gondolatait is, maga a titok egészen addig rejtve maradt előttünk is, amíg Irisnek szembesülnie kellett vele, és ez így volt jó. Végigélhettük azt a zavart, amit a kibontakozó érzelmeik és Richard eltökélt célja és tettei között kialakult. A férfi fafejűsége igazán tartós volt, nem is értem, hogy gondolhatta, hogy megvalósulhat az elképzelése. Iris viszont tapasztalatlansága ellenére igazán erős személyiségnek bizonyult, okosan mérte fel a helyzetet és saját elvei szerint cselekedett. A veszekedések itt bizony nem csipkelődésről szóltak, igen komoly dolgokat vágtak egymás fejéhez.

Amit azonban sérelmezek, hogy nagyon hamar vége lett, épphogy megoldódtak a problémák máris az évekkel később játszódó Epilógust olvashattuk. Annyira szívesen olvastam volna még Iris és Richard életéről közvetlenül az egymásra találás után és spoiler is.
Mindenesetre szerintem a Kvartett utolsó két része magasan jobb mint az első kettő.

>!
anikho
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Már meg sem lepődök. Ez a nő biztos, hogy boszorkány. Most nem a férfi főhősbe lettem szerelmes, hanem magába a történetbe.

Nagyon tetszett. Különösen az, hogy a házasság előbb megtörtént, mint a szerelembe esés. Régen olvastam ilyen koncepciót, és mondhatom, nagyon jól esett.
Tökéletesen azonosultam Irissel, éreztem a fájdalmát, örömét, mindent. Kedves lány, tényleg megérdemelt egy könyvet. Richard kétségbeesésében elkezd feleséget keresni. Muszáj megnősülnie, hogy helyrehozza a helyrehozhatatlant. A titok lappangása, itt-ott való fellebbentése ütős volt. A legjobb helyeken szúrt közbe Quinn, emlékeztetendő, van itt még valami, amit nem tudunk.

A friss házasok szépen lassan egymásba habarodnak, szinte észrevétlenül. A veszekedéseik nagyon szenvedélyesek, nem egyszer összeszorult a gyomrom az elhangzott szavak után, amiket egymáshoz vágtak.

Nem kertelek, ez egy tökéletes történelmi romantikus. Talán ebben a sorozatban ez tetszett a legjobban.

>!
Via_BertaღVivienღ P
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

nyaaaaaa
nemár :(
Úgy akartam szeretni, hisz az előző rész miatt azt érezte,m, hogy : IGEN, EZ A SOROZAT KELL A POLCAIMRA!!!
Most viszont csalódtam :(
Valami hiányzott. Nem voltam teljesen elégedett. Nem a legjobb lezárás. Hiányoltam egy kis epilógust is a végére, hogy mi újság a többi Smyth-Smith lánykával/fiúval.
Az alap ötlet és a történet jó volt. Tetszett, hogy nem a szokványos bálok közötti évődés és a sóvárgás volt középpontban, de sajnos ez a rész, mint záró kötet túl szomorúra sikerült.
Szegény Irist nagyon sajnáltam. Többször volt kis gombóc a torkomban, többször szorult össze a szívem, mint eddig Quinn összes könyve alatt. Nagyon megszívta szegény lányka, jobbat érdemelt volna. Többet és szebbet.
Persze azért gondolhatjuk, hogy mindennek jó vége lesz, de kevés volt a szép és kellemes rész. Nehezen tudta feledtetni velem a sok keserűséget, amit Richard okozott Irisnek, valamint nekünk, olvasóknak is.
Ettől függetlenül, még kell ez a sorozat :)
Jajj.. az az első fizetés nagyon el lesz költve XDDDD
#anyu mikor dolgozni kezdett az első fizetését egy méreg drága kosztümre, kabátra és egy táskára költötte el. Mind. Akkor én elkölthetem majd mind könyvre, nem igaz? :D

>!
Szilvia12
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Ideje volt már olvasnom egy történelmi romantikus könyvecskét. :)
Nem is kellett csalódnom, Julia Quinn megint jó munkát végzett. Szeretem a stílusát, sokszor hangosan nevettem :D
És amit imádok a történelmi romantikus könyvekben, az amikor az édesanyák a nászéjszaka előtt ügyetlenül, de megpróbálják felvilágosítani a lányaikat, és itt nagyon viccesre sikerült :D

>!
ggizi P
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Ezt a sorozatot kimondottan szeretem. Ez a kényszerzenélős háttérhelyzet rengeteg szórakoztató pillanatot hordoz magában, még úgy is, hogy az aktuális főszereplők rettentő kényelmetlenül érzik benne magukat.
Iris nagyon szimpatikus szereplő volt és sokkal jobban megfogott a személye, mint Kenworthyé. Richard karaktere annyira a problémamegoldásra koncentrálódott, hogy igazából sok mindent nem lehetett róla megtudni (azon kívül persze, hogy a húgaiért szinte bármit megtenne). Nagyon élveztem a szócsatákat, ahogy Iris a sarkára állt és helyretett mindenkit, igazán rájuk is fért.
Nagyon szórakoztató és kikapcsolódós olvasmány volt és igazán sajnálom, hogy ezek a kényszerhangversenyek ezzel véget is értek.

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Félve kezdtem bele, mert sokan azt mondták, hogy nem az igazi Quinn regény.
Hát kérem szépen, nekem ez tökéletes történelmi romantikus volt! :-) (és még mindig imádom Quinn-t)
Richard-dal pedig nem volt problémám, sőt, nagyon megszerettem. Képes volt a családot saját maga helyett előtérbe helyezni, igazi kis önfeláldozó és gondoskodó. Legvégül persze kiderül, hogy ez az önfeláldozás volt élete legjobb döntése, hiszen megismerte Irist. Nagyon megszerettem őket. ♥

Jaaa, és míg el nem felejtem. Senki, de még csak véletlenül se olvassa a könyvet vonaton, főleg ne az unikornisos „színdarab” részét. Naná, hogy én pont azt a részt olvastam vonaton… Szent ég, szerintem körülöttem mindenki engem nézett. Fejem lehajtva és közben mint az őrült, úgy rázkódtam… Régen nevettem olyan jót… :D

>!
NightStar
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Azt hiszem, Julia Quinn nekem nem tud csalódást okozni. Ez a könyve is szórakoztató, humoros, romantikus, igazi quinni köntösben egy kis titokzatossággal megspékelve. :)

>!
Navi
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Talán csak egy árnyalatnyival gyengébb, mint a többi JQ könyv, de a csavar mindent visz. Mind a kettő :) Sok mindenre számítottam, de erre nem :) Összességében nagyon jó volt olvasni. A fél csillag levonás a borítóért jár. Ki a tököm engedte ezzel a borítóval kiadni ezt a könyvet???????? Borzalmas, nem illik a szereplőkhöz, a korhoz, amiben játszódik. Legszívesebben átragasztanám a könyvem elejét :(

>!
zia0822 P
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

A négy rész közül ez tetszett a legjobban. Ahhoz képest, hogy Iris végig 'színtelen' – nek volt nevezve valójában nagyon is színes. A párbeszédek izzottak. Nagyon élveztem attól függetlenül, hogy hamar rájöttem Sir Richard titkára.
Ami viszont negatívum, a borító. Tudom, hogy nem szabad az alapján ítélni…, de már az előző részekben és ebben a részben is sokszor megemlítik, hogy Iris szőke. Erre a borítón egy nagyon nem szőke hajú nő szerepel. Elképzelem én magamnak a szereplőket, de attól még zavaró a barna hajú nőt nézni, ahányszor csak becsukom a könyvet. Miért nem lehet az ilyenekre figyelni?.


Népszerű idézetek

>!
anikho

Mindenkinek jót tesz egy-egy romantikus regény hébe-hóba.

210. oldal, 13. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Sir Richard Kenworthy
>!
Diana_L IP

(…) Napóleont jóval Waterloo előtt legyőzhették volna, ha a londoni anyákra bízzák a stratégiát.

40. oldal, 3. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Napóleon · Sir Richard Kenworthy
>!
Hyacinth 

    – Távozhatnánk a szünetben? – súgta oda Winstonnak.
    – Nem lesz szünet.
    Richard elszörnyedve nézett bele a műsorfüzetbe. Nem volt zenész, de a Smythe-Smith lányoknak tudniuk kell, mit tesznek… tudniuk kell,hogy ez az úgynevezett koncert…
    Támadás az emberi méltóság ellen.

14. oldal, 1. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Sir Richard Kenworthy · Winston Bevelstoke
>!
PhantoMina_BlackSwan

    – Tessék, vedd el ezeket! – szólalt meg hirtelen mellette Winston, és két vattapamacsot nyújtott felé. – Később még megköszönöd.
    Richard úgy bámult rá, mintha megőrült volna.
    – A füledbe – pontosított Winston. – Bízz bennem!
    – Bízzak benned – visszhangozta Richard. – A te szádból hallva ezt, kiráz a hideg.
    – Ebben a dologban – mondta Winston, miközben betömte a saját fülét – egyáltalán nem túlzok.

12. oldal, 1. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Sir Richard Kenworthy · Winston Bevelstoke
>!
meteoritastar P

    – Igen. Valószínűleg nem vetted őt észre a zeneesten, mivel a közönségtől elfordulva ültél
    – Mármint úgy érted, hogy próbáltam beleugrani a zongorába, és magamra csukni a fedelet – viccelődött Sarah

84. oldal, 5. fejezet (GABO, 2015)

>!
PhantoMina_BlackSwan

    – Milyen ügyes! – trillázta Iris édesanyja évről évre. – Milyen felkészült!
     Milyen vak, gondolta Iris. Milyen süket!

17. oldal, 1. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Iris Smythe-Smith · Maria Smythe-Smith
>!
PhantoMina_BlackSwan

    – És a csellónál… – húzta végig az ujját Winston a műsorfüzet lapjain, míg megtalálta a megfelelő helyet. – Miss Iris Smythe-Smith.
    – És vele mi a baj? – kérdezte Richard, mert valószínűtlennek tűnt, hogy semmi gond ne legyen a lánnyal.
    Winston vállat vont.
    – Amennyire tudom, semmi.
    Ami nyilván azt jelenti, hogy jódlizik a szabadidejében. Amikor éppen nem állatokat töm ki.
    Krokodilokat.

10-11. oldal, 1. fejezet (GABO, 2015)

>!
PhantoMina_BlackSwan

    – Nem számít, hogy hol vagyunk – mondta gyengéden –, amíg mi ketten együtt vagyunk.

414. oldal, Utószó (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Iris Smythe-Smith · Sir Richard Kenworthy
>!
Ercsusz

    – Nézhetem? – kérdezte.
    Iris ismét megfordult, s annyi rosszindulatot sűrített a tekintetébe, ami meghátrálásra kényszerítette Marie-Claire-t.
    – Csak egy lépés választ el attól, hogy fejbe csapjalak egy krikettütővel – sziszegte. – Nem, nem nézheted!
    Marie-Claire majdnem áhítatos arccal nézett rá.
    – Tudja a bátyám, hogy ilyen erőszakos vagy?
    – Lehetséges, hogy a nap végére megtudja – morogta Iris, (…).

374. oldala, 23. fejezet (GABO, 2015)

>!
Ercsusz

    – Nem igazán tudom, Frances hogy fog megszabadulni tőle – ismerte be Iris idegesen. – A fejéhez ragasztottam.
    – Odaragasztott egy szarvat az unokatestvére fejére – ismételte meg Richard.
    A lány megrezzent.
    – Igen.
    – Szereti az unokatestvérét?
    – Ó, nagyon is. Tizenegy éves, és igazán elragadó teremtés. Gondolkodás nélkül elcserélném Daisyre.
    Richard arra gondolt, hogy egy borzra is elcserélné Daisyt, ha lehetősége lenne rá.

91. oldal, 6. fejezet (GABO, 2015)


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Karen White: Hazatérés
Ian McEwan: Vágy és vezeklés
Mary Jo Putney: A néma virág
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert
Lylia Bloom: Ellopott életek
Nora Roberts: A szégyen leánya
Jandy Nelson: Az ég a földig ér
Ava Dellaira: Kedves halottak!