Sir ​Richard Kenworthy titkai (Smythe-Smith Kvartett 4.) 153 csillagozás

Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sir ​Richard Kenworthynek kevesebb, mint egy hónapja van, hogy feleséget találjon magának. Tudja, hogy nem lehet túl válogatós, de amikor meglátja a csellója mögött elbújó Iris Smythe-Smitht a hírhedt családi zeneesten, úgy véli, kincsre bukkant. Iris pontosan az a fajta lány, akit első pillantásra észre sem vesz az ember… sőt másodikra sem, de mégis van benne valami… valami forr a felszín alatt, és Sir Richard tudja, hogy ő az igazi.

Iris Smythe-Smith megszokta, hogy alábecsülik. Szalmaszőke hajával és csendes, visszafogott intelligenciájával hajlamos beleolvadni a környezetébe, és számára ez így nagyon is megfelel. Így aztán, amikor Richard Kenworthy ragaszkodik hozzá, hogy bemutassák, Iris gyanakodva fogadja. A férfi udvarol neki, elbűvöli, és minden szempontból olyan benyomást kelt, mintha beleszeretett volna, de Iris nem igazán tudja elhinni, hogy ez így lenne. Amikor pedig a férfi házassági ajánlatát követően a lány kompromittáló helyzetben találja magát, amely után… (tovább)

Eredeti mű: Julia Quinn: The Secrets of Sir Richard Kenworthy

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
GABO, Budapest, 2015
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634061205 · Fordította: Tóth Gizella

Kedvencelte 9

Most olvassa 3

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Istenem, ezt a sorozatot csupán az unikornisért is érdemes elolvasni! Annyit, de annyit nevettem a pásztorlánykás színdarabon! :)

Maga a történet és a karakterek egy hajszálnyival gyengébbek voltak, mint amit Quinntől megszokhattunk, ennek ellenére megkapja tőlem a könyv az 5 csillagot. Mégpedig azért, mert az írónő gyönyörűen felépítette a cselekményét. Nem sietett el semmit, és nem hozta a szerelmeseket rögtön kompromittáló helyzetbe (tudom, az a spoiler), helyette a kibontakozó érzelmekre fektette a hangsúlyt, és hagyott időt arra, hogy alaposan megismerhessük és elmerülhessünk a történet apróbb részleteiben. Nagyon tetszett ez a lassúbb, kimértebb tempó és az átlagosnak nem mondható spoiler felállás, mert Richard és Iris karakteréhez mást nem is tudtam volna elképzelni – ők nem Honoria és Marcus, vagy Anne és Daniel, hanem egy picit szürkébb, picit hétköznapibb főhősök, akik a szívükkel gondolkodnak, és a családot teszik az első helyre.

Összességében nagy kedvencem lett a sorozat, és még mindig bizton állítom, hogy Quinn magasan kiemelkedik a történelmi romantikus írók köréből.
Tényleg ez volt az utolsó rész?!

11 hozzászólás
>!
oldmoviegirl01 P
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Egy újabb Julia Quinn, egy újabb remek szórakozás.
Megszerettem ezt a történtet, ami sokkal csavarosabb volt annál, minthogy mikor találnak egymásra főhőseink. Hiába ismerhettük Richard gondolatait is, maga a titok egészen addig rejtve maradt előttünk is, amíg Irisnek szembesülnie kellett vele, és ez így volt jó. Végigélhettük azt a zavart, amit a kibontakozó érzelmeik és Richard eltökélt célja és tettei között kialakult. A férfi fafejűsége igazán tartós volt, nem is értem, hogy gondolhatta, hogy megvalósulhat az elképzelése. Iris viszont tapasztalatlansága ellenére igazán erős személyiségnek bizonyult, okosan mérte fel a helyzetet és saját elvei szerint cselekedett. A veszekedések itt bizony nem csipkelődésről szóltak, igen komoly dolgokat vágtak egymás fejéhez.

Amit azonban sérelmezek, hogy nagyon hamar vége lett, épphogy megoldódtak a problémák máris az évekkel később játszódó Epilógust olvashattuk. Annyira szívesen olvastam volna még Iris és Richard életéről közvetlenül az egymásra találás után és spoiler is.
Mindenesetre szerintem a Kvartett utolsó két része magasan jobb mint az első kettő.

>!
anikho P
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Már meg sem lepődök. Ez a nő biztos, hogy boszorkány. Most nem a férfi főhősbe lettem szerelmes, hanem magába a történetbe.

Nagyon tetszett. Különösen az, hogy a házasság előbb megtörtént, mint a szerelembe esés. Régen olvastam ilyen koncepciót, és mondhatom, nagyon jól esett.
Tökéletesen azonosultam Irissel, éreztem a fájdalmát, örömét, mindent. Kedves lány, tényleg megérdemelt egy könyvet. Richard kétségbeesésében elkezd feleséget keresni. Muszáj megnősülnie, hogy helyrehozza a helyrehozhatatlant. A titok lappangása, itt-ott való fellebbentése ütős volt. A legjobb helyeken szúrt közbe Quinn, emlékeztetendő, van itt még valami, amit nem tudunk.

A friss házasok szépen lassan egymásba habarodnak, szinte észrevétlenül. A veszekedéseik nagyon szenvedélyesek, nem egyszer összeszorult a gyomrom az elhangzott szavak után, amiket egymáshoz vágtak.

Nem kertelek, ez egy tökéletes történelmi romantikus. Talán ebben a sorozatban ez tetszett a legjobban.

>!
B_Vivien_Kitti P
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

nyaaaaaa
nemár :(
Úgy akartam szeretni, hisz az előző rész miatt azt érezte,m, hogy : IGEN, EZ A SOROZAT KELL A POLCAIMRA!!!
Most viszont csalódtam :(
Valami hiányzott. Nem voltam teljesen elégedett. Nem a legjobb lezárás. Hiányoltam egy kis epilógust is a végére, hogy mi újság a többi Smyth-Smith lánykával/fiúval.
Az alap ötlet és a történet jó volt. Tetszett, hogy nem a szokványos bálok közötti évődés és a sóvárgás volt középpontban, de sajnos ez a rész, mint záró kötet túl szomorúra sikerült.
Szegény Irist nagyon sajnáltam. Többször volt kis gombóc a torkomban, többször szorult össze a szívem, mint eddig Quinn összes könyve alatt. Nagyon megszívta szegény lányka, jobbat érdemelt volna. Többet és szebbet.
Persze azért gondolhatjuk, hogy mindennek jó vége lesz, de kevés volt a szép és kellemes rész. Nehezen tudta feledtetni velem a sok keserűséget, amit Richard okozott Irisnek, valamint nekünk, olvasóknak is.
Ettől függetlenül, még kell ez a sorozat :)
Jajj.. az az első fizetés nagyon el lesz költve XDDDD
#anyu mikor dolgozni kezdett az első fizetését egy méreg drága kosztümre, kabátra és egy táskára költötte el. Mind. Akkor én elkölthetem majd mind könyvre, nem igaz? :D

>!
Szilvia12
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Ideje volt már olvasnom egy történelmi romantikus könyvecskét. :)
Nem is kellett csalódnom, Julia Quinn megint jó munkát végzett. Szeretem a stílusát, sokszor hangosan nevettem :D
És amit imádok a történelmi romantikus könyvekben, az amikor az édesanyák a nászéjszaka előtt ügyetlenül, de megpróbálják felvilágosítani a lányaikat, és itt nagyon viccesre sikerült :D

>!
ggizi P
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Ezt a sorozatot kimondottan szeretem. Ez a kényszerzenélős háttérhelyzet rengeteg szórakoztató pillanatot hordoz magában, még úgy is, hogy az aktuális főszereplők rettentő kényelmetlenül érzik benne magukat.
Iris nagyon szimpatikus szereplő volt és sokkal jobban megfogott a személye, mint Kenworthyé. Richard karaktere annyira a problémamegoldásra koncentrálódott, hogy igazából sok mindent nem lehetett róla megtudni (azon kívül persze, hogy a húgaiért szinte bármit megtenne). Nagyon élveztem a szócsatákat, ahogy Iris a sarkára állt és helyretett mindenkit, igazán rájuk is fért.
Nagyon szórakoztató és kikapcsolódós olvasmány volt és igazán sajnálom, hogy ezek a kényszerhangversenyek ezzel véget is értek.

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Félve kezdtem bele, mert sokan azt mondták, hogy nem az igazi Quinn regény.
Hát kérem szépen, nekem ez tökéletes történelmi romantikus volt! :-) (és még mindig imádom Quinn-t)
Richard-dal pedig nem volt problémám, sőt, nagyon megszerettem. Képes volt a családot saját maga helyett előtérbe helyezni, igazi kis önfeláldozó és gondoskodó. Legvégül persze kiderül, hogy ez az önfeláldozás volt élete legjobb döntése, hiszen megismerte Irist. Nagyon megszerettem őket. ♥

Jaaa, és míg el nem felejtem. Senki, de még csak véletlenül se olvassa a könyvet vonaton, főleg ne az unikornisos „színdarab” részét. Naná, hogy én pont azt a részt olvastam vonaton… Szent ég, szerintem körülöttem mindenki engem nézett. Fejem lehajtva és közben mint az őrült, úgy rázkódtam… Régen nevettem olyan jót… :D

>!
NightStar
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Azt hiszem, Julia Quinn nekem nem tud csalódást okozni. Ez a könyve is szórakoztató, humoros, romantikus, igazi quinni köntösben egy kis titokzatossággal megspékelve. :)

>!
Navi
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

Talán csak egy árnyalatnyival gyengébb, mint a többi JQ könyv, de a csavar mindent visz. Mind a kettő :) Sok mindenre számítottam, de erre nem :) Összességében nagyon jó volt olvasni. A fél csillag levonás a borítóért jár. Ki a tököm engedte ezzel a borítóval kiadni ezt a könyvet???????? Borzalmas, nem illik a szereplőkhöz, a korhoz, amiben játszódik. Legszívesebben átragasztanám a könyvem elejét :(

>!
zia0822
Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai

A négy rész közül ez tetszett a legjobban. Ahhoz képest, hogy Iris végig 'színtelen' – nek volt nevezve valójában nagyon is színes. A párbeszédek izzottak. Nagyon élveztem attól függetlenül, hogy hamar rájöttem Sir Richard titkára.
Ami viszont negatívum, a borító. Tudom, hogy nem szabad az alapján ítélni…, de már az előző részekben és ebben a részben is sokszor megemlítik, hogy Iris szőke. Erre a borítón egy nagyon nem szőke hajú nő szerepel. Elképzelem én magamnak a szereplőket, de attól még zavaró a barna hajú nőt nézni, ahányszor csak becsukom a könyvet. Miért nem lehet az ilyenekre figyelni?.


Népszerű idézetek

>!
anikho P

Mindenkinek jót tesz egy-egy romantikus regény hébe-hóba.

210. oldal, 13. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Sir Richard Kenworthy
>!
Diana_L IP

(…) Napóleont jóval Waterloo előtt legyőzhették volna, ha a londoni anyákra bízzák a stratégiát.

40. oldal, 3. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Napóleon · Sir Richard Kenworthy
>!
PhantoMina_BlackSwan

    – Tessék, vedd el ezeket! – szólalt meg hirtelen mellette Winston, és két vattapamacsot nyújtott felé. – Később még megköszönöd.
    Richard úgy bámult rá, mintha megőrült volna.
    – A füledbe – pontosított Winston. – Bízz bennem!
    – Bízzak benned – visszhangozta Richard. – A te szádból hallva ezt, kiráz a hideg.
    – Ebben a dologban – mondta Winston, miközben betömte a saját fülét – egyáltalán nem túlzok.

12. oldal, 1. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Sir Richard Kenworthy · Winston Bevelstoke
>!
Hyacinth

    – Távozhatnánk a szünetben? – súgta oda Winstonnak.
    – Nem lesz szünet.
    Richard elszörnyedve nézett bele a műsorfüzetbe. Nem volt zenész, de a Smythe-Smith lányoknak tudniuk kell, mit tesznek… tudniuk kell,hogy ez az úgynevezett koncert…
    Támadás az emberi méltóság ellen.

14. oldal, 1. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Sir Richard Kenworthy · Winston Bevelstoke
>!
meteoritastar P

    – Igen. Valószínűleg nem vetted őt észre a zeneesten, mivel a közönségtől elfordulva ültél
    – Mármint úgy érted, hogy próbáltam beleugrani a zongorába, és magamra csukni a fedelet – viccelődött Sarah

84. oldal, 5. fejezet (GABO, 2015)

>!
PhantoMina_BlackSwan

    – Milyen ügyes! – trillázta Iris édesanyja évről évre. – Milyen felkészült!
     Milyen vak, gondolta Iris. Milyen süket!

17. oldal, 1. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Iris Smythe-Smith · Maria Smythe-Smith
>!
PhantoMina_BlackSwan

    – És a csellónál… – húzta végig az ujját Winston a műsorfüzet lapjain, míg megtalálta a megfelelő helyet. – Miss Iris Smythe-Smith.
    – És vele mi a baj? – kérdezte Richard, mert valószínűtlennek tűnt, hogy semmi gond ne legyen a lánnyal.
    Winston vállat vont.
    – Amennyire tudom, semmi.
    Ami nyilván azt jelenti, hogy jódlizik a szabadidejében. Amikor éppen nem állatokat töm ki.
    Krokodilokat.

10-11. oldal, 1. fejezet (GABO, 2015)

>!
PhantoMina_BlackSwan

    – Nem számít, hogy hol vagyunk – mondta gyengéden –, amíg mi ketten együtt vagyunk.

414. oldal, Utószó (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Iris Smythe-Smith · Sir Richard Kenworthy
>!
PhantoMina_BlackSwan

    – Azonkívül – folytatta az anyja –, az úriemberek élvezik azt a tevékenységet, amelyet a hölgyek nem. – Mrs. Smythe-Smith megköszörülte a torkát, láthatóan feszengett. – A férjed étvágyától függően…
    – Az étvágyától függően? Étel is lesz?
    – Kérlek, ne szakíts folyton félbe! – Az asszony gyakorlatilag könyörgött.

123. oldal, 8. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Iris Smythe-Smith · Maria Smythe-Smith
>!
Diana_L IP

    Aztán megkezdődött a koncert.
    Egy perc múlva Richard azon kapta magát, hogy a vattát igazgatja a fülében. Az első tétel végére egy ér fájdalmasan rángatózni kezdett a halántékán. De csak akkor tudatosodott benne a helyzet súlyossága, amikor a zenedarab elért a hosszú hegedűszólóhoz.
    – A flaskát! – nyögte elfúló hangon.

13. oldal, 1. fejezet (GABO, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Sir Richard Kenworthy

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Sarah Pleinsworth · Frances Pleinsworth · Daisy Smythe-Smith · Edward Smythe-Smith · Harriet Pleinsworth · Iris Smythe-Smith · Maria Smythe-Smith · Marie-Claire Kenworthy · Sir Richard Kenworthy · Winston Bevelstoke


Hasonló könyvek címkék alapján

Kate Morton: Felszáll a köd
Leiner Laura: Hullócsillag
Jane Austen: Értelem és érzelem
Barbara Taylor Bradford: Cavendon Hall
Erin Watt: Papír hercegnő
Mary Jo Putney: A néma virág
Jane Austen – Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik
Liz Fenwick: A tengerparti ház
Chitra Banerjee Divakaruni: Szívtestvérem