Sir ​Phillipnek szeretettel (Bridgerton család 5.) 365 csillagozás

Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Kedves ​Miss Bridgerton!
Elég hosszú ideje levelezünk, és bár személyesen sosem találkoztunk, nem mutattak be minket hivatalosan egymásnak, úgy érzem, jól ismerem önt. Remélem, ön is így érez.
Kérem, bocsásson meg, ha túl merész vagyok, de azért írok, hogy meghívjam, látogasson meg Romney Hallban. Remélem, megfelelő idő elteltével úgy találjuk, hogy egymáshoz illünk, akkor, ha feleségül kérem, talán igent mond nekem.
Sir Phillip Crane

Sir Phillip tudta, hogy Eloise Bridgerton vénkisasszony. Azért kérte meg a kezét, mert feltételezte, hogy szerény, nincsenek nagy igényei, és nagyon, de nagyon szeretne már férjhez menni. Csakhogy… nem ilyen volt, és nem így volt. Az ajtaja előtt megjelent fiatal nő minden volt, csak nem csendes, és amikor végre becsukta a száját, Sir Phillip nem akart mást, csak csókolni… illetve mást is akart.
Vajon elment az esze? Eloise Bridgerton nem mehet feleségül egy olyan férfihoz,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
GABO, Budapest, 2011
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894535 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Colin Bridgerton · Anthony Bridgerton vikomt · Hyacinth Bridgerton · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Benedict Bridgerton · Eloise Bridgerton · Sophie Beckett · Gregory Bridgerton · Sir Phillip Crane · Amanda Crane · Oliver Crane


Kedvencelte 36

Most olvassa 8

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 52

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Xoxoribizli P>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Utáltam Philipet!
Nála arrogánsabb karakterrel még nem találkoztam és Eloise helyében tarkón vágtam volna egy gereblyével. Főleg a hímsoviniszta megszolalásai után.
A legtöbb férfi, (nem akarok általánosítani, szóval akinek nem inge, ne vegye magára) úgy gondolja a gyereknek a gyerekszobában a helye, az anyjának meg mellette, ők meg mossák kezeiket, és nem akarok erről olvasni egy könyvben sem, mert ez a való világ és én el akarok innen vonulni, békességben, de ezt nem tehetem, ha a karakter úgy feldühít, hogy ilyen hosszú többszörösen összetett mondatot alkotok, mert nem tudom kifejezni mennyire szeretnék a könyv által levetített hozzáálláson változtatni. Nem kell, hogy egy karakter tökéletes legyen, de nekem Philip túl ment minden határon.
Jajj, és nem érdekel, hogy a végére megváltozott.

igen, valószínűleg túl sok jelentőséget tulajdonítok jelentéktelen dolgoknak, de nem szeretem mikor a könyv a valóságot festi le, ráadásul azt a valóságot, amit én elfogadhatatlannak tartok

K_Kata99 P>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Hiába ötödik rész, még mindig egyedi, imádnivaló, megmosolyogtató és izgalmas.
Eloise és Phillip kapcsolata nem a szenvedélyen és vágyakozáson alapul, az ő párosuk varázsa az ellentéteikben és az elfogadásban rejlik.
A Bridgertonok ismét elvarázsoltak.

Navi P>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Nem a legjobb Bridgerton, de szerethető. Nagyon aranyosak voltak Olivér és Amanda, a nevelőnőt én nem kíméltem volna, ahogy az apát sem. A tökéletes férfi, persze.
Phillip és Eloise szép páros volt, de valahogy hiányzott a szenvedély belőlük.

tonks>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Bevallom, azt hittem ez a könyv kicsit unalmas lesz, de ahol a Bridgerton család pár tagja megjelenik, ott nem kell ilyesmitől tartani. Megkedveltem Phillipet, amikor végre nem csak praktikus szemekkel tekintett a házasságra, tetszett, hogy mennyire új színt hozott be az eddigi szereplők közé a Társaságtól messze levő életével, az üvegházával. Humorban sem kell elbújnia a Bridgertonok mögött.

NightStar>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Úgy látszik, mostanában nagyon nosztalgikus hangulatban vagyok, mert a könyv olvasása közben, Amandáról és Oliverről megint gyermekkorom egyik kedves filmje, az Óvóbácsik rosszcsont ikerpárja ugrott be. A gyerekek a könyvben is csak apjuk figyelmét akarják magukra vonni a csínytevésekkel.

Bár sejtésem beigazolódott és az előző részt nem lehetett felülmúlni, ez a rész is nagyon tetszett. Bár végig volt egy kis hiányérzetem, egy kis Bridgerton-elvonási tünetem, mert ugyan Eloise ott volt, mégis a többieket hiányoltam. Ez jelentősen lecsökkent a fivérek nagy belépőjével. (Másrészt csak nekem hiányzik Lady W?)

Sir Phillip a tudós, a csendes földbirtokos és a szószátyár, minden lében kanál Bridgerton lány végül csak megtalálta egymásban, amire szüksége volt, az ő esetükben az ellentétek valóban vonzzák egymást.

Számomra az előző rész egy vízválasztó volt, a legkedvencebb három Bridgerton fivérem kiházasítása után Quinnek valami nagyot kell alakítania, hogy az elkövetkezendőkben elérje ugyanazt a hatást nálam.

Bagneso>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Bájos és humoros történelmi romantika Julia Quinn módra, ötödik rész. Amiben Eloise Bridgerton nem volt rest, és szakított a hagyományokkal, már ami a férjfogás módját illeti. És nekem nagyon tetszett, hogy ezt tette! Szerettem, hogy vakmerően nekiindult az ismeretlennek, és ezzel kicsit kiszakította a sorozatot a mostanra megszokott sémából. Ráadásul a Crane családnál sem egy mindennapi helyzetbe csöppent. Kedveltem a visszahúzódó, botanikus Phillipet, megindított az élete, a múltja és az a sok érzés, amivel meg kellett küzdenie, az ikerek pedig csuda édes rosszcsontok voltak. De a könyv legnagyobb csúcspontja számomra a Bridgerton fivérek együttes felbukkanása volt! Nagyon vicces volt az a jelenet! :) Jó volt már újra Gregory-ról is olvasni, immáron idősebb kiadásban. Azért Lady Whistledown bekezdő cikkei kicsit hiányoztak, de Eloise levelei is ötletesek voltak. Ezt a részt is kellemes kikapcsolódás volt újraolvasni! :)

Vivi_>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

A fivérekhez képest eddig a lányok könyveit picit gyengének tartottam, most is csak négy csillagot tudtam adni a történetnek. Vártam Eloise könyvét, mert megszerettem őt, az előző kötetek miatt, tetszett a szókimondása, meg hogy kiáll mindig a saját érvei mellett. De valahogy itt picit másnak találtam, nem mondom, hogy rossz volt csak más. A történet elején picit untam magamat, meggondoltam, hogy félreteszem, de aztán ahogyan a történettel haladtam egyre jobban tetszett. Ami Phillipet illeti vele is így voltam, nem igazán nyert meg a könyv elején, aztán valahogy őt is megszerettem, mondjuk nem minden oldalát a személyiségének, meg néhány dolgot nem értettem meg vele kapcsolatban. A gyerekek sajnos legelőször idegesítettek, de később őket is megismerjük jobban és szintén szerethetőkké válnak. Voltak benne vicces részek, a legjobban a lövészet tetszett, és az amikor beállított a négy fivér Eloise megmentésére. Mindig sokat röhögök a fiúk megmentésnek nevezett beavatkozásain. Kicsit hiányzott Lady Danbury és Violet is (apró szerepet kapott, de nem sokat). Ahogy közeledek a vége felé egyre szomorúbb leszek, hogy véget ér a sorozat.

Ingryd >!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Az ötödik kötet stílusa maradt ugyanolyan humoros, izgalmas és természetesen romantikus, mint a korábbiak. A cselekmény egy kicsit erőltetettebb volt a többinél, viszont szakított a szerző a hagyományokkal és egy teljesen más szerelmi történettel állt elő Eloise számára. A Bridgerton fivérek feltűnése nagyon jót tett a történetnek, talán ez volt a kötet csúcspontja. Természetesen Lady Whistledown fejezet-kezdő cikkei hiányoztak, de helyettük Eloise levelei is ötletesek voltak. Hiányoltam Eloise reakcióját Lady Whistledown kilétét illetően… de azt nagyon…

Zsuzsanna_Makai >!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Egy kicsit furcsán indult, de aztán hamar visszatért a megszokott színvonalhoz. Az én kedvenc, testvérei kárára poénkodó Colin haverom is visszatért. A célbalövéses rész különösen kedvenc lett. Nagyon tetszett még az is, amikor Sir Phillip elmondta, hogy az ő előző, igazán borzalmas házasságához képest, ez a még kissé döcögő is maga a mennyország.

brigitta244>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Egy év kihagyás után visszatértem a Bridgerton családhoz. Nem tettem rosszul. Nagyon szerettem ezt a részt is. Nem tudom miért értékelték lejeb az előző regényektől. Ez úgy volt tökéletes ahogy volt.
Phillip rengeteget fejlődött a regény alatt. Igazi apává vált. Szerelmes férjé. Megtanult újra bízni. Eloise jó hatással volt rá.
Sokat nevettem a regény alatt. Sok vicces jelenet tarkította. Remélem a következő részek is lesznek ilyen jók mint ez volt.
Sajnálom, hogy a következő regény főhősnőjét nem ismerhettük meg jobban. A 4 fivér jelenetei nagyon jó voltak. Hiányzott szerintem Pnelope. Örültem volna ha megjelenik hisz Eloise és ő legjobb barátnők. Olivér és Amandát a végére megkedveltem. Olyan aranyosak voltak. Egy anyára volt szükségük aki megmutatta nekik mi is a szeretet.


Népszerű idézetek

Catronia>!

– Colin!- üvöltött Anthony.
– Ne is törődj velem – szólt Colin.
– Megölöm! – jelentette be Anthony. – Van valakinek kifogása az ellen, ha megölöm?
Senki nem emelt kifogást, bár Sophie felnézett és mondott valami olyasmit, hogy ha a vér szertefröcsög, az nagyon sok gondot tud okozni, nehéz feltakarítani, amit nem szeretne.
– A vér kitűnő trágya – jegyezte meg Phillip készségesen, hiszen ez a szakterülete.
– Ó! – bólintott Sophie, és figyelmét ismét a könyvre fordította. – Akkor csak öld meg!

239. oldal

Vivi_>!

– Ugye felfogtad, hogy csőre töltött fegyver van a kezemben?
– Szerencsémre a testvérgyilkosokat kitaszítja magából a társadalom.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Bridgerton vikomt · Colin Bridgerton
Catronia>!

– Kér valaki süteményt? – kérdezte Colin. – Nem? Akkor több marad nekem.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Colin Bridgerton
Szelén>!

– Mondja csak, pimaszkodásért fizetem magát?
– Igen, uram. Ráadásul elég nagyvonalúan.

Kapcsolódó szócikkek: Sir Phillip Crane
Vivi_>!

– Csodálatos vagy!
– Én is ezt mondogattam mindenkinek – szólt közömbös hangon, vállat vonva –, de úgy látszik, te vagy az egyetlen, aki ezt elhitted nekem.

Vivi_>!

– A feleségemmel gyakran van hasonló párbeszédünk, mielőtt rájön, hogy nekem van igazam – mondta Anthony megnyerő, kedves hangon.
Eloise durcásan nézett rá.
– A feleségem természetesen ezt esetleg másképp adja elő – tette hozzá kissé flegmán. – Hagyom, hadd képzelje, hogy én jutottam az ő álláspontjára.

nykyriana>!

Férfiak! Ha egy napon képesek lesznek beismerni bármilyen hibájukat, nővé válnának.

Szelén>!

És akkor – magyarázta Benedict igen élénken, amikor Anthony és Eloise belépett az ebédlőbe – jött a kocsma szajhája és olyan hatalmas…
– Benedict! – kiáltott fel Eloise.
Benedict igen bűnbánó arckifejezéssel nézett húgára, rögtön visszahúzta kezét, mellyel éppen nyilvánvalóan egy rendkívül dús idomokkal megáldott nőszemély testének formáját igyekezett illusztrálni és szabadkozott: – Elnézést. Ezer bocsánat!
– Nős ember vagy! – korholta Eloise.
– Igen, de nem vak – jegyezte meg Colin vigyorogva.
– Te is nős ember vagy! – nézett rá is vádlón.
– De nem vak – ismételte Colin.

Vivi_>!

– Ha megtámadnának minket – folytatta Colin hevesen gesztikulálva –, az nyilván elég nagy zajjal járna, és őszintán szólva elég zavarónak találom, ha belegondolok, hogy…
– Colin! – üvöltött Anthony.
– Ne is törődj velem – szólt Colin.
– Megölöm! – jelentette be Anthony. – Van valakinek kifogása az ellen, ha megölöm?
Senki nem emelt kifogást, bár Sophie felnézett és mondott valami olyasmit, hogy ha a vér szertefröcsög, az nagyon sok gondot tud okozni, nehéz feltakarítani, amit nem szeretne.
– A vér kitűnő trágya – jegyezte meg Phillip készségesen, hiszen ez a szakterülete.
– Ó! – bólintott Sophie, és figyelmét ismét a könyvre fordította. – Akkor öld csak meg!


A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Idegen a férjem
Christine Anne Colman: Megsebzetten
Kendall Ryan: Szeress és hazudj
Julie Garwood: Lázadó vágy
Julie Garwood: Kastélyok
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Cassandra Clare: Árnyak ura
M. Robinson: El Diablo
Christina Dodd: A sötétség lángjai