Sir ​Phillipnek szeretettel (Bridgerton család 5.) 588 csillagozás

Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Kedves ​Miss Bridgerton!
Elég hosszú ideje levelezünk, és bár személyesen sosem találkoztunk, nem mutattak be minket hivatalosan egymásnak, úgy érzem, jól ismerem önt. Remélem, ön is így érez.
Kérem, bocsásson meg, ha túl merész vagyok, de azért írok, hogy meghívjam, látogasson meg Romney Hallban. Remélem, megfelelő idő elteltével úgy találjuk, hogy egymáshoz illünk, akkor, ha feleségül kérem, talán igent mond nekem.
Sir Phillip Crane

Sir Phillip tudta, hogy Eloise Bridgerton vénkisasszony. Azért kérte meg a kezét, mert feltételezte, hogy szerény, nincsenek nagy igényei, és nagyon, de nagyon szeretne már férjhez menni. Csakhogy… nem ilyen volt, és nem így volt. Az ajtaja előtt megjelent fiatal nő minden volt, csak nem csendes, és amikor végre becsukta a száját, Sir Phillip nem akart mást, csak csókolni… illetve mást is akart.
Vajon elment az esze? Eloise Bridgerton nem mehet feleségül egy olyan férfihoz,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
GABO, Budapest, 2021
368 oldal · ISBN: 9789635660995 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2021
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660759 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2011
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894535 · Fordította: Bozai Ágota

Kapcsolódó zóna

!

A Bridgerton család

31 tag · 4 karc · Utolsó karc: 2021. július 8., 06:59 · Bővebben


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Colin Bridgerton · Anthony Bridgerton vikomt · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Benedict Bridgerton · Eloise Bridgerton · Hyacinth Bridgerton · Sophie Beckett · Gregory Bridgerton · Sir Phillip Crane · Amanda Crane · Oliver Crane


Kedvencelte 49

Most olvassa 34

Várólistára tette 93

Kívánságlistára tette 184

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Simon_Ziti>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Elosie személyisége a legelragadóbb az összes Bridgerton közül :)

Ennyi is elég lehetne az értékeléshez, de hozzátenném, hogy ez a könyv is tele volt mély, elgondolkodtató lelki vívódásokkal. Ezekkel lettek a szereplők emberiek és így tudunk velük együtt érezni.

Minden mellett, Eloise cserfessége vitte a prímet, s számomra nagyon kellemes meglepetés volt, hogy mennyire gondoskodó.
Illetve mindig szembesülök azzal a ténnyel, hogy a Bridgerton testvérek édesanyja egy angyal, aki mindig tudja mi a helyes. Ha nem is, akkor se mutatja az ellenkezőjét.

Ebben a történetben sem csalódtam, csak azért nehezteltem picit, mert Philipe csendessége engem is az őrületbe kergetett volna.

DarknessAngel >!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Imádom, imádom, imádom! Ez és Anthony könyve számomra a legcsodálatosabbak♡
Kíváncsian vártam Eloise történetét, viszont amit kaptam, az messze felülmúlta a várakozásaimat. Eloise annyira eleven, hihetetlen mennyire bírtam, hogy ennyit csacsog. Vagyis elnézést, nem csacsog, hisz amit Elois mondd, az mindig fontos és érdekes :D Tetszett, hogy ennyire kalandvágyó, még úgy is, hogy főleg az ijedtség késztette erre a lépésre. Tényleg nem erre számítottam.
Phillipről az elején nem igazán tudtam mit gondolni, nem tetszett, hogy nem tud figyelmes spoiler lenni, viszont tudtuk, hogy mindennél jobban szereti a spoiler, csak éppen tényleg nagyon el van veszve. Rá aztán igazán ráfért az útmutatás, ami szerencséjére Eloisban jelent meg. Ezek ketten annyira tökéletes párost alkottak, pont mivel annyira különböznek. Szerencsére ha őszinteségről van szó, abban mind a ketten nagyszerűek. Én hihetetlenül élveztem a csatározásaikat, a kibéküléseket, gyengédebb, romantikus pillanatokat pedig annál inkább.
spoiler
Phillip annyira romantikus lett, hogy egyfolytában csak olvadoztam. Tényleg nincs semmi kivetnivalóm ebben a részben. Minden pillanatát élveztem a könyvnek.

6 hozzászólás
kocybaba P>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Eloise, Eloise, túlszárnyaltad az elképzelésemet!:)
Jobban tetszett ez a rész, mint azt eredetileg remélni mertem, végképp azután hogy Eloiset a sorozatbeli alakkal azonosítottam. De míg ott nem volt szimpatikus, itt az egyenesbeszédű, csacsogó, olykor vakmerő teremtést gyorsan megszerettem, aki nem fél a kezébe venni a sorsát és kitárni a szívét. Sir Phillip már kacifántosabb esetnek találtatott a félelmeivel, a múltjával, gyerekeihez fűződő viszonyával, de végül nem volt menekvés, lapról-lapra előrehaladva meghódított. Illett Eloise-hoz és a Bridgertonok közé, akik mint lenni szokott nem kis zűrzavart kavartak és drámai belépővel tették emlékezetessé megjelenésüket. A 2. kedvenc részemmé avanzsált a könyvük és egy hangyányit kevesebb köhécseléssel hibátlan lett volna.:)

4 hozzászólás
Xoxoribizli>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Utáltam Philipet!
Nála arrogánsabb karakterrel még nem találkoztam és Eloise helyében tarkón vágtam volna egy gereblyével. Főleg a hímsoviniszta megszolalásai után.
A legtöbb férfi, (nem akarok általánosítani, szóval akinek nem inge, ne vegye magára) úgy gondolja a gyereknek a gyerekszobában a helye, az anyjának meg mellette, ők meg mossák kezeiket, és nem akarok erről olvasni egy könyvben sem, mert ez a való világ és én el akarok innen vonulni, békességben, de ezt nem tehetem, ha a karakter úgy feldühít, hogy ilyen hosszú többszörösen összetett mondatot alkotok, mert nem tudom kifejezni mennyire szeretnék a könyv által levetített hozzáálláson változtatni. Nem kell, hogy egy karakter tökéletes legyen, de nekem Philip túl ment minden határon.
Jajj, és nem érdekel, hogy a végére megváltozott.

igen, valószínűleg túl sok jelentőséget tulajdonítok jelentéktelen dolgoknak, de nem szeretem mikor a könyv a valóságot festi le, ráadásul azt a valóságot, amit én elfogadhatatlannak tartok

K_Kata99 P>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Hiába ötödik rész, még mindig egyedi, imádnivaló, megmosolyogtató és izgalmas.
Eloise és Phillip kapcsolata nem a szenvedélyen és vágyakozáson alapul, az ő párosuk varázsa az ellentéteikben és az elfogadásban rejlik.
A Bridgertonok ismét elvarázsoltak.

csfannie P>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

„Egy élmény volt Eloise és Phillip kapcsolatáról olvasni. Két különböző ember érzelmes egymásra találásának lehettem tanúja, és minden oldalt kiélveztem. Phillip, a magányos édesapa kezdetben nem volt szimpatikus nekem, mert Eloise mellé nem egy búval bélelt, enyhén flegma pasit képzeltem el, de nagy változásokon ment keresztül, akárcsak az említett szókimondó hölgyemény. A kötet végére nagyon megszerettem a párosukat, és megható volt, hogy Eloise mennyire belejött az anyaszerepbe, ezzel pedig teljessé tette a csonka család életét.”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2021/05/julia-quinn-…

zuna19>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Elrontja a gyerekeit! – fröcsögte.
Az én gyerekeim, úgy rontom el őket, ahogy akarom.

Eddig ez a könyv tetszett a legkevésbé. A szereplőkkel nem volt igazából gondom, kedvelhetőek. Viszont a sztori unalmas. Azt nem tudom, hogy a logikátlan dolgokat a fordításban vagy már az írónő a történet megírása közben követte el. Lehet nem kellett volna mind a 8 testvérnek külön könyv. Hmmm….
A Netflix sorozatában Eloise-t még fiatalon ábrázolták, kis makrancos hölgy volt. Itt viszont minden izzás eltűnt belőle. Lapos volt összességében a könyv. Soki izgalom nincs benne, de vannak jó pillanatok is egy kettő.

Nevess! Nevess hangosan, nevess gyakran. És ha a körülmények csendet kívánnak, nevetés helyett mosolyogj!

dorib99 P>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Ez a rész nagyon aranyos volt, igaz az eleje kicsit lassan indult be számomra, viszont utána már faltam az oldalakat. Eloise-t végig különleges szereplőnek tartottam, furfangossága, és éles esze miatt. Nekem nagyon hiányzik egy bizonyos szereplő, és sajnálom, hogy már nem lesz többé, hiszen annyi szellemes, és jó történetet mesélt el mindig olvasói számára. Eloise és Phillip szerelmének viszont annyira örültem, mert Eloise újra visszahozta Phillip-et az “életbe”.:) Jöhet a kövi! ♥

Marianngabriella P>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Nagyon nem kedveltem Eloiset (sem a korábbi történtekben, sem a sorozatban), nekem olyan semmilyen karakter volt, sosem volt annyira lényeges amit tesz vagy mond, hogy felkeltse az érdeklődésem. (Annak ellenére, hogy sok bosszantó tulajdonságával én magam is rendelkezem). Viszont ez a könyv messze túlszárnyalta minden elképzelésemet. Mint könyv az egyik legjobb lett. Csodálatos volt, ahogy segített egy kedves és távoli rokonának, aki megőzvegyült. Majd miután egybekeltek, szegény férfi két gyermekét is magához vette. Eloise az egyik legmakacsabb Bridgerton (pedig nekem elhihetitek, elég szoros a küzdelem), és mindent feltett erre az egy lapra. És annyi türelemmel, és annyi szeretettel nyitott új családja felé. Bár nehéz helyzetből indult, vénkisasszony lett, és négy fivére sem segített spoiler, minden tőle telhetőt megtett, hogy az életét jó irányba, és a helyes irányba terelje. Sir Phillip pedig Sir Phillip, rengeteg minent elviselt azért, mert azt hitte ezzel tud a legtöbbet segíteni. És lehet, hogy nehezen boldogult a gyermekeivel spoiler, de igyekezett jó feleséget és anyát találni nekik, aki átsegíti őket a kamaszkoron.
Lady Whistledown viszont nagyon hiányzik. Elég nagy űrt hagyott maga után, de ennek egy részét Eloise korábbi levelei kitöltik, de ez nem teljesen úgyanaz. Ennek a regénynek már nem volt meg az a könnyed bája, ami a korábbiaknak. Sokkal komorabbnak éreztem mind magát a történetet, mind azt írásmódot. Hiányzott az a kevés kis gúny és humor, amit a Lady adott nekünk.
És ez az epilógus valami botrány volt. Az eddigiek közül a legrosszabb. Szinte semmi plusz jelentést nem adott, míg a többiekké már éppen kezdtek összefutni, kezdett egy teljes, kerek történetet adni. De ez nagyon gyenge lett.
Megint rangsoroltam:
spoiler

Silverlight>!
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel

Humoros és érzelmes történet. Eloise történetére is kíváncsi voltam, főleg azért, mert egy egészen egyedi személyiség, még a Bridgertonok között is. Makacs, harcias és élénk. Nem tipikusan egy olyan fiatal hölgy, aki csak úgy férjhez akarna menni, kivéve, ha talál magának valakit. Sir Phillip egy sajnálatra méltó ember: a felesége miatt is, aki nem szerette eléggé őt és a gyerekeit. A férfi szereti a gyerekeit, de nem tudja kimutatni az érzelmeit. Eloise forgószélként érkezik az életébe. Ők ketten tűz és víz, hiszen sokban különböznek, mégis hasonlóak. A lány adni akar egy esélyt a szerelemnek, s szépen lassan kiismerni a férfit, bár az ismerkedést a gyerekek nem könnyítik meg. A Bridgertonok ezúttal sem bírják ki, hogy bele ne szóljanak a kapcsolatba.

>!
GABO, Budapest, 2011
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894535 · Fordította: Bozai Ágota

Népszerű idézetek

Catronia>!

– Colin! – üvöltött Anthony.
– Ne is törődj velem – szólt Colin.
– Megölöm! – jelentette be Anthony. – Van valakinek kifogása az ellen, ha megölöm?
Senki nem emelt kifogást, bár Sophie felnézett és mondott valami olyasmit, hogy ha a vér szertefröcsög, az nagyon sok gondot tud okozni, nehéz feltakarítani, amit nem szeretne.
– A vér kitűnő trágya – jegyezte meg Phillip készségesen, hiszen ez a szakterülete.
– Ó! – bólintott Sophie, és figyelmét ismét a könyvre fordította. – Akkor csak öld meg!

239. oldal

Vivi_>!

– Ugye felfogtad, hogy csőre töltött fegyver van a kezemben?
– Szerencsémre a testvérgyilkosokat kitaszítja magából a társadalom.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Bridgerton vikomt · Colin Bridgerton
nykyriana>!

Férfiak! Ha egy napon képesek lesznek beismerni bármilyen hibájukat, nővé válnának.

Catronia>!

– Kér valaki süteményt? – kérdezte Colin. – Nem? Akkor több marad nekem.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Colin Bridgerton
Szelén>!

– Mondja csak, pimaszkodásért fizetem magát?
– Igen, uram. Ráadásul elég nagyvonalúan.

Kapcsolódó szócikkek: Sir Phillip Crane
Vivi_>!

– Csodálatos vagy!
– Én is ezt mondogattam mindenkinek – szólt közömbös hangon, vállat vonva –, de úgy látszik, te vagy az egyetlen, aki ezt elhitted nekem.

Szelén>!

És akkor – magyarázta Benedict igen élénken, amikor Anthony és Eloise belépett az ebédlőbe – jött a kocsma szajhája és olyan hatalmas…
– Benedict! – kiáltott fel Eloise.
Benedict igen bűnbánó arckifejezéssel nézett húgára, rögtön visszahúzta kezét, mellyel éppen nyilvánvalóan egy rendkívül dús idomokkal megáldott nőszemély testének formáját igyekezett illusztrálni és szabadkozott: – Elnézést. Ezer bocsánat!
– Nős ember vagy! – korholta Eloise.
– Igen, de nem vak – jegyezte meg Colin vigyorogva.
– Te is nős ember vagy! – nézett rá is vádlón.
– De nem vak – ismételte Colin.

Vivi_>!

– A feleségemmel gyakran van hasonló párbeszédünk, mielőtt rájön, hogy nekem van igazam – mondta Anthony megnyerő, kedves hangon.
Eloise durcásan nézett rá.
– A feleségem természetesen ezt esetleg másképp adja elő – tette hozzá kissé flegmán. – Hagyom, hadd képzelje, hogy én jutottam az ő álláspontjára.

Quiconque>!

(…) Hyacinth olyan kíváncsi, hogy a Napóleon elleni háborút fele annyi idő alatt meg lehetett volna nyerni, ha őfelségének eszébe jutott volna Hyacinth Bridgertont kémként bevetni az ellenség ellen.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hyacinth Bridgerton

A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julianne Donaldson: Edenbrooke
B. N. Toler: Lélekvesztők
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Erin Watt: When It's Real – Igazán szerelem
Rick Riordan: A vörös piramis
Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat
Christine Anne Colman: Megsebzetten
Beth O'Leary: Otthoncsere