Rossz ​kor (Bridgerton család 6.) 500 csillagozás

Julia Quinn: Rossz kor Julia Quinn: Rossz kor

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mindenki ​életében van egy fordulópont. Egy olyan éles, tiszta pillanat, amikor az ember úgy érzi, mintha mellbe vágták volna, és teljes bizonyossággal, a kétség legkisebb árnyéka nélkül tudja, hogy élete már sosem lesz olyan, mint addig volt.
Michael Stirling életében ez a pillanat akkor jött el, amikor megpillantotta Francesca Bridgertont.
Egész addigi életében nők után kajtatott vagy kajánul mosolyogva hagyta magát utolérni, ha a hölgyek üldözték, ölelte, csókolta őket, szeretkezett velük, de soha, egyetlenegyszer sem hagyta, hogy a szívét is dédelgessék. És ő, éppen, ő, egyetlen pillantást vetett Francesca Bridgertonra és egy szempillantás alatt szerelembe esett.
Michael szerencsétlenségére azonban Francesca vezetékneve ez után a pillanat után már nem sokáig maradt Bridgerton; sajnálatos módon azon okból találkoztak, hogy együtt vegyen részt egy vacsorán, melyet a hölgy és Michael unokaöccsének közelgő házasságát ünnepelték.
De ez akkor volt… Most… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
GABO, Budapest, 2021
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660766 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2021
392 oldal · ISBN: 9789635661008 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2011
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894542 · Fordította: Bozai Ágota

Kapcsolódó zóna

!

A Bridgerton család

31 tag · 4 karc · Utolsó karc: 2021. július 8., 06:59 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Lady Danbury · Kate Sheffield · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Eloise Bridgerton · Hyacinth Bridgerton · Michael Stirling, Kilmartin grófja · Sophie Beckett · Francesca Bridgerton


Kedvencelte 42

Most olvassa 21

Várólistára tette 110

Kívánságlistára tette 201

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Julia Quinn: Rossz kor

Szerintem az egyik legszórakoztatóbb része ez a sorozatnak. Francesca nekem eddig meglehetősen semleges volt, és Michael sem egy kiemelkedő jellem, mégis a kettejük párosa kifejezetten jó. Ugyanakkor továbbra is úgy érzem, hogy nekem elfáradt ez a sorozat. Hiába kedvelhető ez a rész, mégis az első kettőhöz képest abszolút lejtmenet.

zuna19>!
Julia Quinn: Rossz kor

Minden életben van egy fordulópont. Egy olyan hatalmas, olyan éles, tiszta pillanat, amikor az ember úgy érzi, mintha mellbe vágták volna, és tudja, teljes bizonyossággal, a kétség legkisebb árnyéka nélkül tudja, hogy élete már sosem lesz olyan, mint addig volt.

Az ember ne sokat várjon egy 9 részes sorozat 6. részétől. Gondoltam ezt pár órája, mivel már eléggé untam az előző részt. De kellemesen csalódtam ismét az írónőben.
Francesca olyan semmilyen volt eddig. Igaz alig lehetett 5 rész alatt 5 mondatot olvasni róla. A lényeg kiderült, de elrejtette Julia Quinn. Michael az első fejezetben megvett. Összességében aranyos sztorit kaptak.

>!
GABO, Budapest, 2011
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894542 · Fordította: Bozai Ágota
7 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
Julia Quinn: Rossz kor

Ez a rész kicsit másmilyen volt, humorból is kevesebb jutott, de ez érthető is, hiszen a főhősök életében bekövetkezett tragédia, betegség mellett furcsa is lett volna.
Sajnáltam Francescát, mert amit átélt spoiler főleg ilyen váratlanul és utána még belerúg egyet az élet, és spoiler annál nagyobb tragédia nem is kell.
Michael szimpatikus volt, jól leplezte érzelmeit a lány iránt, és végül amikor udvarolni kezdett neki és szépen lassan elcsábította a lányt akkor engem is megvett magának teljesen.
Viszont Franni, téged néha jó alaposan megráztalak volna, de komolyan. Döntésképtelen egy csajszi…nem is értem Michael már mindent megtett de még az se vol elég és spoiler
Viszont továbbra is tartja a színvonalat az írónő, és továbbra is imádom a Bridgerton családot. :)

Xoxoribizli>!
Julia Quinn: Rossz kor

Őszintén?!
Egyetlen ominózus pillanat maradt meg ebből a részből, és itt csak az ezzel kapcsolatos kérdést fogom feltenni.
Mit keresett Colin Bridgerton az eljegyzése napján egy bordélyban?? He?!

4 hozzászólás
kocybaba P>!
Julia Quinn: Rossz kor

Ahogy Francesca kilógott a testvérek közül – akiről az eddigi kötetekben nem túl sok szó esett –, úgy ez a rész is. Vesztett a játékosságából és humorosságából, szívszorítóbbra, búskomorabbra fordult, bár legalább annyira szenvedélyesre is. A „Víg Szépfiút”, avagy Michaelt már az első lapon megkedveltem, viszont a Bridgerton lánynak nem volt meg az bűbája, mint amivel a tesói kétkedést nem hagyva, egy szemvillanás alatt hálóztak be. Ettől függetlenül szerettem olvasni a könyvüket és örömmel fogadtam, hogy ennyi bánat és vívódás után ők is megtalálták megérdemelt feloldozást és boldogságot, csak azt sajnálom, hogy ilyen suta befejezés ill. epilógus jutott nekik, valamint megesküdnék, hogy volt ebben a kötetben egy kis időrendi kavarc is az esküvők terén.
ui.: Colint minden részben ki akarja nyírni valaki?!:D

dorib99 P>!
Julia Quinn: Rossz kor

Túlzások nélkül, még sose olvastam ehhez fogható romantikus könyvet. Rám akkora hatással volt a könyv, hogy nem tudtam abbahagyni az olvasását, és már most újra szeretném olvasni. Az egész történet tökéletes volt, hol szomorúsággal küszködtem, hol boldogsággal, hol csodálattal, hol pedig izgalommal. Francesca és Michael kapcsolata annyira erős érzelmekkel bírt, és annyira csodás volt, hogy ők lettek a kedvenc párosom. Úgy érzem ezt a könyvet bármennyiszer újra tudnám olvasni, és bármennyiszer magával tudna ragadni. Jöhet a kövi.❤

beecebocaღ P>!
Julia Quinn: Rossz kor

Nagyon kíváncsi voltam már, hogy mégis hogyan lett Francesca Bridgerton olyan fiatalon 2 év házasság után özvegy. És most megkaptam végre a választ.

Nem ez lett a kedvenc részem. A humort felváltja a gyász, a szomorúság és a betegség. Persze ebben a részben is van humor, de kevesebb, mint az eddigi részekben.

Michael szimpatikus volt. Nem tehetett róla, hogy pont a rossz személybe szeretett bele. Lelkiismeretes volt és még akkor is próbálta elnyomta érzéseit, amikor már nem volt szükséges. Helyette inkább elmenekült 4 hosszú évre előlük.

Francescát nagyon sajnáltam, ennyi tragédiát átélni ilyen fiatalon. Mindenesetre ő is szerethető karakter, csak kissé döntésképtelen.:D Mivel a helyszín London és Skócia között váltakozik (de leginkább Skóciában vagyunk a Kilmartin házban), így kissé hiányoltam a többi Bridgerton személyét, de imádtam, amikor Colin megjelent.:D

Még mindig hiányolom Lady Whistledownt, de ez már így is marad szerintem. Összességében nem volt rossz könyv, meg élveztem, de egy kicsit kilóg a sorból.

csfannie P>!
Julia Quinn: Rossz kor

„Hűha, szerintem a sorozatban eddig ez a legkomolyabb kötet. Az előzőekhez képest kevesebb volt benne a csipkelődés és az évődés, komolyabb vizekre eveztünk már a kezdetekkor. Francesca karaktere egészen megfoghatatlan volt eddig számomra, mert nagyjából egy kezemen meg tudom számolni, hogy mennyiszer szerepelt a testvéreiről szóló részekben, ezért féltem, hogy nem fogok vele szimpatizálni. Szerencsére ez a félelmem teljesen alaptalannak bizonyult, és kifejezetten érdekes, összetett szereplőnek tartom. Sok csapás érte a múltban, de a női ösztönök és az anyaság vágya megmaradt benne. Örülök, hogy végül rá is happy end várt, de elég hosszú út vezetett el odáig, tele morális vívódással. Egyedül azt sajnálom, hogy ennek a kötetnek a végén nem volt egy plusz jelenet, amiben a jövőben látjuk Frannie-t és Michaelt.”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2021/06/julia-quinn-…

Marianngabriella P>!
Julia Quinn: Rossz kor

Jaj erre a könyvre nagyon kíváncsi voltam, mert az eddigi párok mind első szerelmek voltak, de Francesca egy fiatal özvegy a könyv történései alatt.
Maga a regény egy időben játszódik az előző kettővel spoiler. Micheal már akkor szerelmes volt a Bridgerton lányba, amikor ő feleségül ment az unokatestvéréhez. Az események az esküvő után 2 évvel kezdődnek, amikor egy szomorú napon John elhunyt, felforgatva ezzel Franchesca és Micheal életét.
Francescáról olvastunk talán a legkevesebbet, a könyvek felében még túl fiatal, a másik felében meg épp özvegy és távol él a családjától. De ebben a könyvben igazán megmutatja, mennyire is érdekes személyiség spoiler A könyvhöz nagyban hozzátett, hogy végre nem a szűz lány történetét látjuk. (Tudom a kor meg minden, de azért már 5 könyv óta hallgatni, hogy kinek milyen a becsülete, és persze mindenki bepiszkolódott egy kicsit az esküvő előtt…) Itt végre sokkal nyíltabb volt az írónő is. És bár értem mennyire központi eleme volt a történetnek John, de amit ez a két szerencsétlen önmagával tett nem normális. Értem , hogy gyászolnak. Én is gyászoltam, bár tény nem egy házastársat, és nem egy (majdnem)fivért, de ők ketten túl nagy feneket kerítettek ennek az egésznek. A végén gondolták helyesen, John is ennek örülne, hogy végre mindketten boldogok, és nem gyászolnak egy életen át feketében spoiler.
Emiatt ez a történt egy kicsit más volt, és jót is tett neki, az előző könyv, Eloise és Phillip már nagyon egysíkú volt, nem sok újat mutatott spoiler, de mindegyik könyv ugyanúgy épült fel: megismerkedés-vágy-kompromitáló jelenet-házasság-veszekedés-szerelem.
Az epilógus – bár annak elég gyenge volt, pont, mint az előző könyvnél is… – nagyon szép volt, hogy John édesanyja írt Michaelnek, hogy köszöni, hogy először John részesülhetett Francesca szerelmében, így még halála előtt megismerhette az igaz szerelmet, és boldogságot. De a többiekéhez képest nagyon gyenge volt.
Most is rangsoroltam a párokat:
spoiler

NightStar>!
Julia Quinn: Rossz kor

Egyszerűen imádtam, imádtam és imádtam! Megint kedvencet avattam.

Hogy miért?
Egyrészt az abszolút kedvenc, Mr. Bridgerton csábításának fordítottjaként is tekinthető. Több hasonlóság, párhuzam van a két kötetben, ami a ki vágyik, kire, mióta kérdéseket illeti. Persze ezt egyértelmű pozitívumként mondom.

Másrészt rengeteg érzelmet sűrített az írónő a könyvbe. Elérte, hogy minimum háromszor majdnem sírva fakadtam. Elérte, hogy pár oldal alatt megszerettem egy szereplőt és megsirattam az elvesztését. És legfőképpen elérte azt, hogy bár ebben a részben nagyon lecsökkent a Bridgerton-részvétel, mégsem hiányoltam őket. Michaellal olyan szereplőt alkotott, aki mindenért kárpótolt. Nem volt az a hiányérzetem, mint az előző részben.

És bár lehet, hogy kicsit megkésve, de kedvenc írónőt is avatok. Eljutottam arra pontra, amikor két más típusú könyv után már szó szerint szükségem van a Quinn-adagomra. :)


Népszerű idézetek

Vivi_>!

– Hyacinth, a pletyka nem szép dolog – mondta Violet.
– Ez nem pletyka – feleselt Hyacinth. – Ez az információ tisztességes terjesztése.
Francesca álla leesett a meglepetéstől.
– Anya! – szólt fejcsóválva. – Tényleg meg kellett volna állnotok hétnél.
– Úgy érted, hét gyereknél? – kérdezte Violet a teáját kortyolgatva. – Néha én is ezen tűnődöm.
– Anya! – kiáltott Hyacinth. (…) – Hét próbálkozás után nyolcadikra sikerül a tökéletességet elérni – jelentette ki…

147. oldal

gabbie>!

Köszönöm, Michael, amiért hagytad, hogy az én fiam szeresse előbb.

2 hozzászólás
Ercsusz>!

– Megölöm! – jelentette ki Francesca csak úgy, minden címzés nélkül. Ami valószínűleg éppen megfelelő volt, mert rajtuk kívül senki nem volt jelen.
– Kivel beszélsz? – tette fel a kérdést Hyacinth.
– Istennel – felelte Francesca merészen. – És úgy hiszem, éppen isteni engedélyt kaptam, hogy meggyilkoljalak.
– Hmmm. Ha ez ilyen könnyen megy, évekkel ezelőtt engedélyt kértem volna, hogy legyilkoljam az előkelő társaság felét.

144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Francesca Bridgerton · Hyacinth Bridgerton
Quiconque>!

– Ó, ez nem az anyád hibája! – jegyezte meg Lady D. – Nem az ő hibája, hogy társadalmunkban túlszaporodtak a tökfejek. Szentséges ég! Nyolcatokat nevelt fel és egyikőtök sem idióta! – Sokatmondó pillantást vetett Francescára. – Ez egyébként bók volt.
– Meg vagyok hatva.

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Francesca Bridgerton · Lady Danbury
Zsanó>!

Mindenki életében van egy fordulópont. Egy olyan éles, tiszta pillanat, amikor az ember úgy érzi, mintha mellbe vágták volna, és teljes bizonyossággal, a kétség legkisebb árnyéka nélkül tudja, hogy élete már sosem lesz olyan, mint addig volt.

Quiconque>!

– Attól tartok, ezen a héten nem követtem el semmiféle megátalkodott pajzánságot – mondta Michael, és a hölgyet gondosan terelve befordult a King Streetre.
– Te? Nem tettél semmi helytelent? Ez lehetetlen!
– Még csak kedd van – emlékeztette.

35. oldal - Michael és Francesca

Kapcsolódó szócikkek: Michael Stirling, Kilmartin grófja
Veronika_Szakács>!

Michael tágra nyílt szemmel, türelmetlen gesztussal nyújtotta ki kezét, mintha azt mondaná: Kifejtenéd ezt bővebben?
– Azt hiszi… – szólt Francesca, megborzongva, ahogy Michael felé fordult –, hogy viszonyunk van.
– Alig egy hete jöttem vissza Londonba – mormogta a férfi elgondolkodva. – Gyorsabb vagyok, mint gondoltam.

150-151. oldal

SzAngelika>!

Akárki mondta, hogy jó dolog megmondani az igazat, a színtiszta igazat, ostoba volt.

344. oldal

Rika>!

– Johnt és engem sosem tartott vissza a hideg – szólt Michael évődve.
– Igen, de ti skótok vagytok. A ti véretek félig fagyottan is kering.

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Michael Stirling, Kilmartin grófja

A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Csábíts el pirkadatkor
Hazel Gaynor – Heather Webb: Az utolsó karácsony Párizsban
Aly Martinez: A legsötétebb hajnal
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
John Marrs: The One – A tökéletes pár
Nicholas Sparks: Visszatérés
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Robin O'Wrightly: Andrea tutto bene
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra
Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán