Rossz ​kor (Bridgerton család 6.) 333 csillagozás

Julia Quinn: Rossz kor

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mindenki ​életében van egy fordulópont. Egy olyan éles, tiszta pillanat, amikor az ember úgy érzi, mintha mellbe vágták volna, és teljes bizonyossággal, a kétség legkisebb árnyéka nélkül tudja, hogy élete már sosem lesz olyan, mint addig volt.
Michael Stirling életében ez a pillanat akkor jött el, amikor megpillantotta Francesca Bridgertont.
Egész addigi életében nők után kajtatott vagy kajánul mosolyogva hagyta magát utolérni, ha a hölgyek üldözték, ölelte, csókolta őket, szeretkezett velük, de soha, egyetlenegyszer sem hagyta, hogy a szívét is dédelgessék. És ő, éppen, ő, egyetlen pillantást vetett Francesca Bridgertonra és egy szempillantás alatt szerelembe esett.
Michael szerencsétlenségére azonban Francesca vezetékneve ez után a pillanat után már nem sokáig maradt Bridgerton; sajnálatos módon azon okból találkoztak, hogy együtt vegyen részt egy vacsorán, melyet a hölgy és Michael unokaöccsének közelgő házasságát ünnepelték.
De ez akkor volt… Most… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
GABO, Budapest, 2011
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894542 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Lady Danbury · Hyacinth Bridgerton · Michael Stirling, Kilmartin grófja · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Kate Sheffield · Eloise Bridgerton · Francesca Bridgerton · Sophie Beckett


Kedvencelte 40

Most olvassa 5

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 48

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kawaii_vIVIv>!
Julia Quinn: Rossz kor

Ez a rész kicsit másmilyen volt, humorból is kevesebb jutott, de ez érthető is, hiszen a főhősök életében bekövetkezett tragédia, betegség mellett furcsa is lett volna.
Sajnáltam Francescát, mert amit átélt spoiler főleg ilyen váratlanul és utána még belerúg egyet az élet, és spoiler annál nagyobb tragédia nem is kell.
Michael szimpatikus volt, jól leplezte érzelmeit a lány iránt, és végül amikor udvarolni kezdett neki és szépen lassan elcsábította a lányt akkor engem is megvett magának teljesen.
Viszont Franni, téged néha jó alaposan megráztalak volna, de komolyan. Döntésképtelen egy csajszi…nem is értem Michael már mindent megtett de még az se vol elég és spoiler
Viszont továbbra is tartja a színvonalat az írónő, és továbbra is imádom a Bridgerton családot. :)

Xoxoribizli P>!
Julia Quinn: Rossz kor

Őszintén?!
Egyetlen ominózus pillanat maradt meg ebből a részből, és itt csak az ezzel kapcsolatos kérdést fogom feltenni.
Mit keresett Colin Bridgerton az eljegyzése napján egy bordélyban?? He?!

3 hozzászólás
NightStar>!
Julia Quinn: Rossz kor

Egyszerűen imádtam, imádtam és imádtam! Megint kedvencet avattam.

Hogy miért?
Egyrészt az abszolút kedvenc, Mr. Bridgerton csábításának fordítottjaként is tekinthető. Több hasonlóság, párhuzam van a két kötetben, ami a ki vágyik, kire, mióta kérdéseket illeti. Persze ezt egyértelmű pozitívumként mondom.

Másrészt rengeteg érzelmet sűrített az írónő a könyvbe. Elérte, hogy minimum háromszor majdnem sírva fakadtam. Elérte, hogy pár oldal alatt megszerettem egy szereplőt és megsirattam az elvesztését. És legfőképpen elérte azt, hogy bár ebben a részben nagyon lecsökkent a Bridgerton-részvétel, mégsem hiányoltam őket. Michaellal olyan szereplőt alkotott, aki mindenért kárpótolt. Nem volt az a hiányérzetem, mint az előző részben.

És bár lehet, hogy kicsit megkésve, de kedvenc írónőt is avatok. Eljutottam arra pontra, amikor két más típusú könyv után már szó szerint szükségem van a Quinn-adagomra. :)

Vivi_>!
Julia Quinn: Rossz kor

Talán Francesca volt a leginkább háttérbe szorítva eddig az előző kötetekben, így nem tudtam mire számítsak vele kapcsolatban. Mert mindig csak úgy találkoztunk vele, hogy megemlítik, vagy esetleg jelen volt, de nem igazán tudtuk meg milyen karakter is ő. Igazából nagyon meglepett ez a rész, fogalmam sem volt, hogy vajon mi történhet, vagy milyen is lehet egy újabb Bridgerton lány. Az elején picit megijedtem, nem lesz olyan jó, ám Michael karaktere nagyon megfogott, szóval emiatt is folytattam volna, ha rossz is. Az egyetlen gondom talán, hogy Francesca ennyire ellenezte, hogy bármi olyasmit is érezne Michael iránt. De aztán minden jó, ha vége jó. Nagyon jól megírta Quinn azt is, hogy hogyan lép tovább valaki, ha özvegy lesz, és még utána is szerethet valakit teljes szívéből. És nagyon tetszett a végén lévő levél. Erről pedig eszembe jut, hogy nagyon hiányzik Lady Whistledown fejezet eleji írásai, még mindig jó lenne olvasni, attól függetlenül, hogy tudom kicsoda, és már nem írja a lapot. Ami pedig a következő Bridgerton könyvét illeti, már nagyon várom.

ladydark>!
Julia Quinn: Rossz kor

Ez a könyv volt az eddigi legkomorabb. A sok betegség és a tragédia miatt elég nehézkesen haladt.
Kezdetben nem is nagyon kötött le, de aztán egyszer csak elkezdtek történni a dolgok.
A romantikus szál hathatósan csak a könyv második felében, a pikánsabb jelenetek pedig csak a könyv utolsó negyedében olvashatók.
É mégis ebbe a részbe annyi erotikát írt az írónő, mint legalább 3 könyvbe összesen, és számomra az erotikus mozzanatok ebben a könyvben voltak a legjobban megformálva.
Az elején még úgy hittem, ez lesz az a rész, ami a legkevésbé tetszik, majd, mire a végére értem, pedig az egyik legjobbnak tartom.
Nagyon mély és sötét érzelmek is a felszínre kerültek, sokszor fájdalmas volt, de a végére megérte.

Marcsi P>!
Julia Quinn: Rossz kor

Drága Michael!!! Mind a 4,5 csillag a tiéd!
Gyönyörű szerelemmel ég Francesca iránt, minden egyes pillanatban imádtam.
Ezenkívül viszont valami picit hiányzott. Értettem Francesca fájdalmát John hirtelen halála után, de valahogy nem éreztem át. :/
Nagyon tetszett a család pici jelenléte és Colin vitte a pálmát természetesen! Az Ő jelenetei voltak a legszórakoztatóbbak (ami jelenti azt is, hogy picit több humort elviselt volna a könyv…)

Őszintén szólva Hyacint már a neve is fura könyve nem csigázott fel, de a 91% biztos nem véletlen! spoiler

ezt a fülszöveget nem lehetne töröltetni?! spoiler

Amúgy mire utal a cím? o.O Ha egybe lenne érteném, de így… :/

3 hozzászólás
Annemary>!
Julia Quinn: Rossz kor

Egyik kedvenc sorozatom. A Bridgerton család minden tagját a szívembe zártam. De ez a történet felülmúlja az eddigieket. Szomorúbb, szívszorítóbb a történet, de pont ez teszi életszerűbbé. Michael és Francesca története vívódásokkal és bűntudattal van teli. Kissé túlzásnak is találhatnánk, de mégsem éreztem ezt, lassan alakult ki a szerelem, hosszú út vezetett a boldogsághoz.
Izgalmakkal, vicces szócsatákkal, mély érzésekkel, forró erotikával tarkított érzéki történet.

Bagneso>!
Julia Quinn: Rossz kor

Bájos és humoros történelmi romantika Julia Quinn módra, hatodik rész. Francesca kötete is méltó a sorozat elődeihez, bár a humor itt kevésbé van jelen. Kapunk azért egy adag Bridgerton-féle komédiázást, de tényleg csak keveset. Ez a második esély történet inkább drámai, a bűntudattal és a továbblépéssel küzdenek benne a főszereplők, közülük is főleg Michael, nekem legalábbis az általa átéltek megindítóbbak voltak. És ez a legszenvedélyesebb rész is a sorozatban, amire szintén megvan persze a magyarázat. Hangulatos és kellemes történet, amiben egyrészt megvan az a bizonyos Bridgerton hangulat, másrészt megvannak a maga sajátosságai is.

Annie04>!
Julia Quinn: Rossz kor

Eleinte nem is tudtam, hogy álljak ehhez a kötethez. Nagyon más volt, mint az előzőek, de hazudnék, ha azt mondanám nem tetszett. Mert nagyon is. Megfogott ez a keserédes történet, aminek első fele tele volt szomorúsággal és veszteséggel, sóvárgással, bátorsággal, önmarcangolással, de végül reményteli lett, és szenvedélyes.
Francesca az előző kötetekben épphogy szerepelt, ezért nagyon kíváncsi voltam rá. Nem okozott csalódást, erős karakter, de Michael talán egy arasznyit jobban megfogott. Nagyon szimpatikus párost alkottak, a történet végét pedig megkönnyeztem. Az epilógus is megfogott, viszont abban mást vártam, de remélem a 9. kötet kárpótol majd.

Zsuzsanna_Makai >!
Julia Quinn: Rossz kor

A Bridgerton sorozatból eddig ez a rész tetszett a legjobban. Eddig csak említést tettek Francescára, valamiért nem raktam össze, h ő is ennek a családnak a tagja, és valamiért meglepett, mennyire összeszedett személyiség. Aztán amikor összejött a család, és egymás kárára sziporkáztak, akkor jött el nàlam a homlokracsapás pillanata, hát persze.
Második olvasás után azt gondolom, h ez a legjobb része a sorozatnak.


Népszerű idézetek

Vivi_>!

– Hyacinth, a pletyka nem szép dolog – mondta Violet.
– Ez nem pletyka – feleselt Hyacinth. – Ez az információ tisztességes terjesztése.
Francesca álla leesett a meglepetéstől.
– Anya! – szólt fejcsóválva. – Tényleg meg kellett volna állnotok hétnél.
– Úgy érted, hét gyereknél? – kérdezte Violet a teáját kortyolgatva. – Néha én is ezen tűnődöm.
– Anya! – kiáltott Hyacinth. (…) – Hét próbálkozás után nyolcadikra sikerül a tökéletességet elérni – jelentette ki…

147. oldal

Ercsusz>!

– Megölöm! – jelentette ki Francesca csak úgy, minden címzés nélkül. Ami valószínűleg éppen megfelelő volt, mert rajtuk kívül senki nem volt jelen.
– Kivel beszélsz? – tette fel a kérdést Hyacinth.
– Istennel – felelte Francesca merészen. – És úgy hiszem, éppen isteni engedélyt kaptam, hogy meggyilkoljalak.
– Hmmm. Ha ez ilyen könnyen megy, évekkel ezelőtt engedélyt kértem volna, hogy legyilkoljam az előkelő társaság felét.

144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Francesca Bridgerton · Hyacinth Bridgerton
gabbie>!

Köszönöm, Michael, amiért hagytad, hogy az én fiam szeresse előbb.

2 hozzászólás
Quiconque>!

– Ó, ez nem az anyád hibája! – jegyezte meg Lady D. – Nem az ő hibája, hogy társadalmunkban túlszaporodtak a tökfejek. Szentséges ég! Nyolcatokat nevelt fel és egyikőtök sem idióta! – Sokatmondó pillantást vetett Francescára. – Ez egyébként bók volt.
– Meg vagyok hatva.

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Francesca Bridgerton · Lady Danbury
Veronika_Szakács>!

Michael tágra nyílt szemmel, türelmetlen gesztussal nyújtotta ki kezét, mintha azt mondaná: Kifejtenéd ezt bővebben?
– Azt hiszi… – szólt Francesca, megborzongva, ahogy Michael felé fordult –, hogy viszonyunk van.
– Alig egy hete jöttem vissza Londonba – mormogta a férfi elgondolkodva. – Gyorsabb vagyok, mint gondoltam.

150-151. oldal

Quiconque>!

– Attól tartok, ezen a héten nem követtem el semmiféle megátalkodott pajzánságot – mondta Michael, és a hölgyet gondosan terelve befordult a King Streetre.
– Te? Nem tettél semmi helytelent? Ez lehetetlen!
– Még csak kedd van – emlékeztette.

35. oldal - Michael és Francesca

Kapcsolódó szócikkek: Michael Stirling, Kilmartin grófja
Zsanó>!

Mindenki életében van egy fordulópont. Egy olyan éles, tiszta pillanat, amikor az ember úgy érzi, mintha mellbe vágták volna, és teljes bizonyossággal, a kétség legkisebb árnyéka nélkül tudja, hogy élete már sosem lesz olyan, mint addig volt.

SzAngelika>!

Akárki mondta, hogy jó dolog megmondani az igazat, a színtiszta igazat, ostoba volt.

344. oldal

Rika>!

– Johnt és engem sosem tartott vissza a hideg – szólt Michael évődve.
– Igen, de ti skótok vagytok. A ti véretek félig fagyottan is kering.

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Michael Stirling, Kilmartin grófja

A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Idegen a férjem
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Cassandra Clare: Árnyak ura
M. Robinson: El Diablo
Christina Dodd: A sötétség lángjai
Erin Watt: Cifra palota
Christina Lauren: Gyönyörű rohadék
Kendall Ryan: Szeress és akarj
Nicole Jordan: Beteljesült vágyak
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár