Mr. ​Cavendish, ha jól sejtem? (Wyndham két hercege 2.) 139 csillagozás

Julia Quinn: Mr. Cavendish, ha jól sejtem?

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Itt ​ment a menyasszony…

Amelia Willoughby azóta Wyndham hercegének a jegyese, amióta az eszét tudja. Szó szerint. A szerződést ugyanis még akkor kötötték meg, amikor mindössze hat hónapos volt, és onnantól fogva az egész életét azzal töltötte, hogy várt. És várt. És várt… Thomas Cavendishre, a fennkölt hercegre, hogy végre valahára rászánja magát a házasságra. Ám ahogy messziről figyeli a férfit, az a nyugtalanító gyanú ébred benne, hogy a herceg soha egyetlen gondolatot sem pazarol rá…

Ez igaz is. Nem gondol rá. Thomasnak nagyon is ínyére van a jegyesség – ezzel is kordában lehet tartani a férjvadászokat –, és igenis el akarja venni a lányt feleségül… majd valamikor. Amikor azonban épp kezd rádöbbenni, hogy a menyasszonya több is lehet ennél, Thomas világát alapjaiban rengeti meg a rég elveszett unokafivére érkezése, aki talán Wyndham hercege, de az is lehet, hogy nem. És ha nem Thomas a herceg, akkor nem jegyesek Ameliával. Ami a világ legkegyetlenebb tréfája,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
GABO, Budapest, 2016
368 oldal · ISBN: 9789634063469 · Fordította: Takács Erzsébet
>!
GABO, Budapest, 2016
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634063124 · Fordította: Takács Erzsébet

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Jack Audley · Amelia Willoughby · Augusta Elizabeth Candida Debenham Cavendish · Elizabeth Willoughby · Grace Eversleigh · Harry Gladdish · Thomas Cavendish


Kedvencelte 4

Most olvassa 5

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 50


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Julia Quinn: Mr. Cavendish, ha jól sejtem?

Szerintem az első rész sokkal jobb volt.
Nagyon kíváncsi voltam erre a párosra, hiszen az ő viszonyuk függőben maradt.
Sajnos nem volt meg az az izzás ebben a részben. Lehet amiatt is, hogy egy időben játszódott a két sztori. Csak annyi különbséggel, hogy itt Thomas és Amelia szemszögéből láthattuk az eseményeket.
Nekem ez sokkal inkább barátságos légkör volt, nem az a forró mindet elsöprő szerelem. Azt kell mondanom, hogy elég kevés romantikával volt megáldva. Néha lehetett egy irinyó pirinyó izzást észlelni, de édes kevés volt. Vártam már nagyon a robbanást.
A végén olvastam volna még, hogy mi is lesz a párossal, akár 10 év múlva. Bővebb lezárást vártam, főleg az első rész után.
Így is nagyon szerethetőek voltak a karakterek, őket is kedvelem, de azért lehettek volna sokkal szórakoztatóbb jelenségek is.

6 hozzászólás
Xoxoribizli>!
Julia Quinn: Mr. Cavendish, ha jól sejtem?

❤Thomas ❤
Úgy vártam, hogy kiderüljön mi lakik Mr. Cavendish fejében. :)
Amelia nagyon cuki volt az első részben, de most más arcát láthattuk. Imádtam a szarkasztikus humorát, jókat derültem rajta.
Nem hagyta magát elnyomni egy férfiak által uralt korban, szeretem az ilyen nőki karaktereket, akik nem elveszettek. Bár valljuk be, pont az ilyen öntudatos nők miatt indultak korábban boszorkány üldözések. Na mindegy, itt ez nem történt meg, szerencsére ez egy „lazább” kor (Amelia nagy szerencséjére). :D
Thomas pedig…. hát igen. Egy hamisítatlan ízig-vérig úriember. ❤

2 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Julia Quinn: Mr. Cavendish, ha jól sejtem?

Négy csillag, mert nem volt rossz. Csak olyan érzés volt, hogy újraolvastam a történetet. Szegény Thomas lába alól rendesen kihúzták a talajt, de végül is elég jól bírta. Amelia humorát nagyon bírtam, de több közös jelenetet szerettem volna velük. A vége is olyan gyorsan lezárult. Tény, hogy nem a legizgalmasabb mű az irónőtől, de még így is élvezhető.

Sippancs P>!
Julia Quinn: Mr. Cavendish, ha jól sejtem?

Teljesen értetlenül állok az értékelési átlag és a csillagozások előtt, mert ez a rész sokkal jobb volt, mint az előző, mégis az előbbit többen értékelték pozitívan, mint ezt. Azt aláírom, hogy a történet 90%-ban egy és ugyanaz, csak más szereplők szemszögéből, na de hol van a „hetyke mosolyú és könnyed vonzerejű” Jack a morózus hangulatú és higgadt, megfontolt Thomashoz (*nagy sóhaj*) képest? És hol van Grace – a szürkeségével és a visszafogottságával együtt – a mindig meglepetést okozó, friss és üde Ameliához viszonyítva? Arról nem is beszélve, hogy hol voltak az első részben az izgalmas, titkos találkák, a lopott csókok, a szívet dobogtató pillanatok?
Ilyen még nem történt velem hosszú olvasási pályafutásom alatt, de vissza kell értékelnem az első részt 4 csillagra, mert amit ez a történet adott, az sokkal több, mint amit a Wyndham elveszett hercegétől kaptam.

2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Julia Quinn: Mr. Cavendish, ha jól sejtem?

Fura volt, hogy ugyanazt a történetet, időszakot olvashattuk újra, mint az első résznél csak éppen más szereplők szemszögéből. Ennek ellenére összességében tetszett.

anikho>!
Julia Quinn: Mr. Cavendish, ha jól sejtem?

Hát… igen. Elég sok a kivetni valóm. Pedig ez tök jó is lehetett volna.

Én is átlapoztam a már ismert részek fölött… (ugyan miért akarnám újra elolvasni, mikor előtte nap fejeztem be az előző könyvet? :O) Hiba.
Thomasba kellett volna még valami plusz, hogy felérjen nálam Jack szintjére.. nem tudnám pontosan megmondani mi, de ez még ide kevés volt. Hiba.
Ahogy az ő és Amelia szenvedélyes szerelme is kevésnek bizonyult.. egyszer csak megjelent ez a szál a semmiből. Nem építkezett, nem szárnyalt. Hiba.

Ez az írónőhöz képest gyengus volt.., bár értem és tök jó ötletnek tartom, hogy meg akarta mutatni, hogyan élte meg ezt a fordulópontot Thomas. Igazából akkor élveztem, mikor ismeretlen részeket olvashattam, a többi valóban unalmas volt.

Zsuzsanna_Makai>!
Julia Quinn: Mr. Cavendish, ha jól sejtem?

Jó, de mi lett a gyárakkal, ott vergődött, h mi lesz vele pénz nélkül, és az anyja családjának voltak gyárai, ami nem a hercegséghez tartozott, azokkal mi lett?
Sokkal, de sokkal jobb volt, mint a másik rész, az nekem nagyon fura volt. Nem tudtam beleugrani egy olyan sztoriba, ahol egy útonálló visz mindent. Ez a történet sokkal jobban tetszett! Kedves, vicces, bájos, mint minden Quinn könyv.

mezei P>!
Julia Quinn: Mr. Cavendish, ha jól sejtem?

Ugyanaz a történet, csak másik két szemszögből. Mégis, annak ellenére, hogy tudtam, mi fog történni, ugyanúgy izgultam, ugyanúgy fájt a szívem a négy fiatalért, akik ebbe a lehetetlen helyzetbe kerültek, önhibájukon kívül. Egyvalamit hiányoltam: szerettem volna arról olvasni, ahogy a két unokatestvér összebarátkozik, ahogy fejlődik a kapcsolatuk.

Diana_L I>!
Julia Quinn: Mr. Cavendish, ha jól sejtem?

Még jó indulattal sem tudtam két csillagnál többet adni. Csak azért olvastam végig a regényt, mert mégis csak JQ írta. Vagy mégsem????? Mert így utólag nehéz elhinnem, hogy a Bridgerton család és a Windham két hercege ugyan annak az írónak a műve. Hol volt a humor? Hol voltak a riposztok? Hol a szenvedély? Mert, hogy ebben a regényben nem igazán találtam meg ezek közül egyiket sem, az biztos.
Nagyon, nagyon csalódott vagyok.

8 hozzászólás
l_moni>!
Julia Quinn: Mr. Cavendish, ha jól sejtem?

két csillag, nem több. Abból is egy a borító miatt.
Nem sokat kellett gépelnie Juliának mikor ezt a történetet írta. Egyszerűen csak kijelőlte amit kellett majd ctrl C, ctrl V. Sok-sok oldalon keresztül újraolvashattuk az előző kötetet.
Amelia szimpatikus szereplő (miatta a 2. csillag) de Thomas…
Hát Ő nagyon nem.Mikor lett szerelmes? Két utálatos párbeszéd között? Mert, hogy szépen nem igazán szólt Ameliához. Max akkor volt kedves mikor megcsókolta.
Istenem, a közeljövőben olvasnom kell valami jót Juliától, el kell venni ezt a rossz érzetet ami ezután a könyv után maradt.


Népszerű idézetek

zuna19>!

– Mindenkinek kijárna, hogy legalább egy álmát valóra válthassa.

4 hozzászólás
zuna19>!

Felébredt. Évekig tartó alvajárás után végre felébredt.

Diana_L I>!

Ha nem ő Wyndham hercege, akkor mégis ki az ördög? Maradt bármi tulajdona? Maradt valahol egy bot, egy kő, vagy egy kis kavicsos folt, amit sajátjának nevezhet? Egyáltalán Amelia a jegyese még?
Szent ég! Hátranézett a válla felett Audley-ra, aki – a fene vigye el! – nyugodtnak és zavartalannak tűnt, ahogy a látóhatárt kémlelte.
Vajon a lányt is ő kapná meg? Földek, cím, minden egyes penny a könyvelésben – hajrá, cimborák! Dobjuk rá a menyasszonyt is, ha már nekikezdtünk!

Kapcsolódó szócikkek: Jack Audley
zuna19>!

Valóságos vétek, hogy Amelia Willoughby még mindig hajadon.
Legalábbis az édesanyja állítása szerint. Amelia – pontosabban Lady Amelia – Crowland grófjának másodszülött leánya, szóval a származásában senki sem találhat hibát. A külleme az elfogadhatónál kellemesebb, már amennyiben az ember ízlése az egészséges angol rózsák felé hajlik, ami Amelia szerencséjére a legtöbb esetben így volt.
A haja a középszőke tisztes árnyalata, a szeme zöldes-szürkés, a bőre halovány és makulátlan, már amennyiben nem feledkezik meg arról, hogy kerülnie kell a napfényt. (Lady Amelia és a szeplők nem álltak barátságban egymással.)

zuna19>!

De nem, Thomas Adolphus Horatio Cavendish, Wyndham igen nagyra becsült hercege, Kesteven, Stowe és Stamford grófja, Grenville de Staine bárója, nem beszélve a sok egyéb nemesi címről, amit Ameliának (hála istennek!) nem kellett bemagolnia, számára mintha nem számított volna, hogy jövendőbeli felesége imádja az epret, de ki nem állhatja a borsót. Nem tudta, hogy Amelia sosem énekel nyilvánosság előtt, sem azt, hogy amikor szívét-lelkét beleadja, csodás akvarelleket fest.
Nem tudta, hogy Amelia világ életében Amszterdamba vágyott.
Nem tudta, hogy Amelia utálja, amikor az édesanyja azt mondja rá, hogy elfogadhatóan értelmes.
Nem tudta, hogy borzasztóan fog neki hiányozni a nővére, ha Elizabeth hozzámegy Rothsey grófjához, aki az ország másik végében él, és négy nap alatt ér oda a kocsi.
És nem tudta, hogy ha egy szép napon egyszerűen csak megkérdezné, csak feltenne egy egyszerű kérdést, kikérné a véleményét valami másról is, mint a levegő hőmérséklete, akkor mérhetetlenül sokat nőne a lány szemében.
De ezzel azt feltételezné, hogy a férfit érdekli, jegyesének mi róla a véleménye, és Amelia egészen biztos volt benne, hogy ez nem így van. Ami azt illeti, ez volt az egyetlen fontos dolog, amit Amelia valóban tudott a férfiról, nevezetesen azt, hogy a herceget teljesen hidegen hagyja, mi a lány értékítélete róla.
Kivéve, hogy…
Óvatosan kikukucskált a vörös bársonyfüggöny mögül, amely most pajzsként őrizte, tudva, hogy a férfi tisztában van azzal, hogy ő ott áll.

Kapcsolódó szócikkek: Amszterdam
zuna19>!

– Kegyelmes uram – üdvözölte Harry azzal a kópé mosollyal, amelyet mindig akkor vetett be, amikor régi barátját így szólította meg. Thomas már kezdett volna csúnyán nézni rá a szemtelensége miatt, aztán majdnem elnevette magát. Ó, ha tudná!
– Micsoda szem, hűha – folytatta Harry könnyed hangon. – Mindig is tetszett ez a fenséges hupilila árnyalat.
Thomas agyán tíz különböző visszavágás is átfutott, de a végén nem volt ereje arra, hogy bármelyikkel is bíbelődjön.

Kapcsolódó szócikkek: Harry Gladdish
zuna19>!

– A világ körömmel mérve. Érdekes tanulmány lehetne.

zuna19>!

Újra megcsókoljam?
Ám amikor Amelia elhadarta az akaratlan női bábról szóló szónoklatát, amivel kénytelen volt egyetérteni, váratlanul olyan vonzó lett, ahogy küzdött a felfésült frizurából kiszabaduló hajával, miközben megvetően végigmérte – vagy ha nem is pontosan így történt, legalább állta a sarat, megvédte a véleményét, ahogy vele szemben még soha senki. Leszámítva talán Grace-t, de ő is csak akkor, amikor senki más nem volt jelen.
Az volt az a pillanat, amikor feltűnt neki a lány fehér, áttetsző bőre, rajta a végtelenül bájos szeplőkkel, és a szeme, ami nem teljesen zöld, nem is barna, s benne az a vad, elfojtott, okos tűz.
És az ajkai. Azok nagyon is feltűntek. A telt és puha ajka, a remegése, amit csak akkor vesz észre az ember, ha szándékosan figyeli.
És ő figyelte. Nem tudta levenni róla a tekintetét.
Miképp lehetséges, hogy eddig nem vette észre ezt a lányt? Mindig is itt volt az élete részeként, szinte amióta az eszét tudja.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú
Sabrina Jeffries: Mire vágyik egy herceg?
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Lisa Kleypas: Ősszel történt
Lisa Kleypas: Csábíts el pirkadatkor
Lorraine Heath: Rangon aluli menyasszony