Mr. ​Bridgerton csábítása (Bridgerton család 4.) 798 csillagozás

Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Mindenki tudja, hogy Colin Bridgerton a legelbűvölőbb férfi egész Londonban.
LADY WHISTLEDOWN TÁRSASÁGI LAPJA,
1824. március

Penelope Featherington titokban imádta legjobb barátnője bátyját, már… nos, már egy örökkévalóságnak tűnő ideje. Miután fél életét azzal töltötte, hogy távolról csodálta Colin Bridgertont, azt hiszi, mindent tud róla, mígnem véletlenül megismeri a férfi legféltettebb titkát…

Colin Bridgertonnak elege van abból, hogy a társaság csak üres fejű szépfiúnak tartja, elege van az élet soha véget nem érő egyhangúságából és legfőképp elege van abból, hogy mindenki folyton a hírhedt pletykalapszerző Lady Whistledownnal foglalkozik, aki soha egyetlen lapszámban sem hagyja őt említés nélkül. De amikor Colin hazatér külföldi útjáról Londonba, rájön, hogy életében már semmi sem ugyanaz, mint volt… különösen Penelope Featherington változott meg.

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
GABO, Budapest, 2021
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660742 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2021
426 oldal · ISBN: 9789635660988 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2011
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894344 · Fordította: Bozai Ágota

Kapcsolódó zóna

!

A Bridgerton család

41 tag · 4 karc · Utolsó karc: 2021. július 8., 06:59 · Bővebben


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Colin Bridgerton · Anthony Bridgerton vikomt · Simon Basset, Hastings hercege · Lady Danbury · Penelope Featherington · Daphne Bridgerton · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Eloise Bridgerton · Hyacinth Bridgerton · Mrs. Featherington


Kedvencelte 133

Most olvassa 27

Várólistára tette 100

Kívánságlistára tette 212

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Simon_Ziti>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Egy tanács!
Előbb a könyveket olvasd el, és csak utána nézd meg a sorozatot. Sokkal élvezhetőbb!!
Nem okozott csalódást spoiler, ahogy a többi rész sem, nem is vontam le a csillagokból, pedig az előző részek jobban tetszettek. Erről nem a könyv tehet, csak is a sorozat, hogy több mindent is feltártak, mint amennyit kellett volna.
Hamarosan jövök a következő részekkel:D

zuna19>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Vannak pillanatok egy nő életében, amikor szíve igen erősen megdobban, amikor a világ hirtelen furcsán rózsaszínnek és tökéletesnek tűnik, amikor egy ajtócsengőt is mennyei harmóniának hall.

Igazság szerint e miatt a sztori miatt kezdtem neki a sorozatnak. Persze, hogy ez a történetszál vett meg. A Netflix rendesen behúzott a csőbe. :D Most elkapott a gépszíj és csak olvasok napok óta. Elég lesz a munkára koncentrálni pár nap múlva.
Penelope nagyon hamar behódolt Colinnak. Biztos, hogy egy kis kínzást megérdemelt volna Colin. Én biztos izgalmasabb jelenettel fűszereztem volna meg a nagy egymásra találásukat. Pindurival többet vártam a könyvtől, mint amit kaptam. Pedig azt hittem ez lesz a nagy kedvencem.

4 hozzászólás
DarknessAngel >!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Meg sem lepődöm, hogy ez a rész is csodálatos lett. Már nagyon vártam Colin és Penelope történetét, még úgy is, hogy Penelope titka számomra idő előtt lelepleződött.
Julia Quinn női karakterai eddig mind nagyon szerethetőek voltak, és sokkal könnyebben tudtam velük azonosulni, mint a történet férfi tagjaival. Penelopet is annyira könnyű volt megérteni, és ennél fogva csak még inkább csodálni kedvességéért, szellemiségéért… egyszerűen önmagáért. Tetszett, hogy mennyivel merészebb lett, hisz végre semmi sem tartotta vissza attól, hogy önmaga legyen.
Colint természetesen már az első rész óta kedvelem, így itt sem volt ez másképp. Ettől függetlenül én csalódtam abban, ahogy az egész titok helyzetet kezelte. Én is valami olyansmiben reménykedtem, mint Penelope, ezért is volt elég lehangoló az igazság. Olyan mérges tudok lenni, mikor egy férfi így viselkedik. És nem csak régen voltak ilyenek a férfiak, mint Colin spoiler. Fordított helyzetben, biztos, nem így alakultak volna a történtek. Mondjuk az csak jó, hogy az írónő tényleg nem csak tökéletesnek ábrázolja a főszereplőket. Szerencsére képesek tanulni, még ha nehezen is, így végül mindig happy end lesz a vége.
Lady Danbury külön öröm volt ebben a részben. Már nagyon hiányoltam a jelenlétét, hisz ezeddig, mindig csak nagyon röpke ideog volt jelen.
Megyek is folytatni Eloise tórtenetével. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz :)

BeliczaiMKata P>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Colin és Penelope a kedvenc szereplőim között vannak számon tartva. Colin a vidámsága miatt, Penelope pedig azért, mert okos, kedves, mégsem veszi észre senki, mert „jelentéktelen” vagy inkább túlságosan rikító külsejével beleolvad a háttérbe, vagy ha mégsem, akkor gúnyolódás céltáblája.
Colin nagyon lassan ébred rá, hogy Penelope nővé érett, és vonzódik hozzá. Ez a szerelem a lány részéről régi és mély, a fiú részéről észrevétlenül lopakodik a szívbe. Nincs hatalmas lángolás, de van mély barátság és szeretet, majd később szenvedély.
Colin szeretete sokszor megmutatkozik, kedvencem az a jelenet, amikor spoiler, de ott van az is, ahogy kiáll spoiler mellett.
Sajnos ebben a részben lelepleződik Lady Whistledown, így a továbbiakban sajnos mellőznünk kell az írásait. Illetve van egy utalás Francesca férjének spoiler, aminek nem örülök, mert így kicsit furcsa lesz olvasni az ő történetüket.

Kawaii_vIVIv>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Ez a rész nem sziporkázott annyira, mint az előző részek. Kicsit többet vártam volna Colin-tól, de nem hozta annyira a formáját. Penelope viszont fantasztikus volt, végre jobban megismerhettük és nem csak azt tudhattuk meg róla, hogy borzalmas hozzá nem illő színű ruhákat visel. XD
Ebben a részben végre kiderül ki is a titokzatos Lady Whisledown…gondolhattam volna :D De nekem kicsit csalódás volt, amikor spoiler

csfannie P>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

"Ez a negyedik Bridgerton könyvem, és Quinn még mindig tud újat mutatni.
Már a Netflix sorozat nézése alatt is szimpatizáltam Colinnal, ez az érzés pedig nőtt a könyvek olvasása során, mert egy humoros és családcentrikus embernek tartottam őt. Penelope-ra is egy kifejezetten izgalmas karakterként gondoltam, de sajnos neki a képernyőn nem sok lehetősége volt kibontakozni, leszámítva az évadzáró részben elhintett jelenetet. Így hát nagyon kíváncsian vártam, hogy ez a két különböző jellemű szereplő mégis hogyan talál majd egymásra, már csak azért is, mert Colin a korábbi részekben egyértelműen kijelentette, hogy soha nem venné feleségül a Featherington lányt.
Szerencsére nem kellett csalódnom, és az előzőekhez hasonlóan ez is egy könnyed, gyors és érzelmes olvasmány volt, amit egy szabad délután alatt be is fejeztem. Úgy éreztem, hogy a megszokott romantika egy kicsit háttérbe szorult, és az érzelmek, valamint az útkeresés kerültek előtérbe, de ez igazán jó volt így. Ráadásul ennyi idő után Whistledown személyére is fény derült, ami egy plusz izgalmas szálat vezetett a cselekménybe. Sajnálom, hogy a továbbiakban már nem olvashatjuk a szellemes megnyilvánulásait, de szép íve volt a karrierjének, és mint tudjuk, egyszer minden véget ér. :) "

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2021/04/julia-quinn-…

K_Kata99 P>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Humor, romantika, csipkelődések és Colin Bridgerton!
Nem is vártam tőle kevesebbet, már az előző részekben is megdobogtatta a szívemet.
Párosuk Penelopeval egyszerűen fergeteges!
És végre megtudjuk, ki is a titokzatos Lady Whistledown :)

kocybaba P>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Ahw, Penelope-é&Colin-é volt a legjobban várt rész!*-* Úgyhogy bocsánat, ha némi elfogultság is vegyül bele, de nincs mit tenni. Egyszerűen tudtam, hogy nekik egymás mellett a helyük, még ha Colinban ez a felismerés lassan is érett meg. De megérte kivárni az utolsó szóig, az utolsó betűig, pontig, hogy a belső értékek megcsillanhassanak, hogy felfedezzék mindkettőjükben több van, hogy mennyire jók együtt és hogy végre valahára a titokról is lehulljon a lepel. Bár számomra nem volt kérdéses Lady Whistledown kiléte, mégsem vont le a kötet értékéből és nagyon csíptem Lady Danbury közbenjárását is, aki amúgy hozta a formáját. Nem volt kifogástalan, de velük nevettem, bosszankodtam, szerettem. Rajongok ezért a családért.:)
ui.: Nem hiszem el, hogy egyik Bridgerton fivér se képes egy normális lánykérésre.:D

beecebocaღ>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Azt hittem Anthony a kedvencem, majd Benedict, erre jön Colin és képtelen lennék eldönteni, hogy melyik a legédesebb Bridgerton fiú..:D
Mindenesetre a második könyv után ez lett a következő kedvencem. Colin varázslatos és Penelope fejlődése is csodás. Kíváncsi vagyok, hogy ezt meg tudják e valósítani a sorozatban (ha sor kerül rá).

Marianngabriella P>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Ezt a kötetet vártam a leginkább. Colin és Penelope a sorozat egyik legbájosabb párja. És ez az amivel ez a könyv több, mint az elöző kötetek. Az ő kapcsolatuk hosszú éveken keresztül alakult ki. Nagyon szerethetőek, és nem csak azért, mert Colin a kedvenc Bridgerton fivérem. Mint történet, ez volt az egyik legjobb, nem volt hiretelen szerelem elsőlátásra, túlzott érzelmek az elején. Hanem egy barátság, ami folyamatosan elmélyült. Bármennyire is szeretett volna védekezni ellene Colin. Pedig már a többiek is sokszor beszéltek róla, nem sokára egymásba szeretnek. Egyébként pont ettől igazibb az ő történetük. Penelopet volt időnk megismerni, a család is ismerte, míg a többi szerelmes történetben csak úgy feltüntek a párok. spoiler
Penelope titka már előttem sem volt titok, mégis érdekes volt, ahogy megtudtuk mit, miért tett. És hogyan fér bele Colin ebbe az életbe.
spoiler
Ja és megint rangsoroltam:
spoiler


Népszerű idézetek

Azura>!

– Szeretlek – mondta halkan, szenvedélyesen. – Egész lényemmel szeretlek, teljes múltammal és jövőmmel.
– Colin…
– Szerettelek, szeretlek és szeretni foglak.
Lehajolt, lágyan ajkon csókolta.
– Szeretlek a születendő gyermekeinkért, és az együtt töltendő éveinkért. Szeretlek minden mosolyomért, és még jobban szeretlek minden mosolyodért.
Penelope a közeli szék támlájának támaszkodott.
– Szeretlek – ismételte Colin. – Ugye, tudod?

Kapcsolódó szócikkek: Colin Bridgerton · Penelope Featherington
otaksa>!

Violet ujjal mutogatott rá, aminek nyilvános gyakorlását kifejezetten tiltotta gyermekeinek.
– Ó nem, nem, Colin Bridgerton. Nem bújhatsz ki a magyarázat alól. Az anyád vagyok. Az anyád!
– Tudomással bírok e kapcsolatunkról – mormogta Colin.

Catronia>!

És Colin nem értette, hogyan nem vette ezt észre annyi éven át.
A világot vak vagy egyszerűen ostoba férfiak népesítik be.

Kapcsolódó szócikkek: Colin Bridgerton
Nofrit>!

– Hány nagy rejtély van az életben?
Senki nem felelt, ezért Colin tippelt.
– Negyvenkettő?

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Colin Bridgerton
4 hozzászólás
Sippancs P>!

Colin ott és akkor megállapította, hogy a női lélek furcsa és kiismerhetetlen képződmény, amit egyetlen férfi se próbáljon megérteni. Nincs olyan nő a világon, aki el tudna menni úgy A pontból B pontba, hogy közben ne álljon meg C, D, X és tizenkét más ponton.

Quiconque>!

– Haywood! – kiáltott Lady Danbury és magához intett egy középkorú úriembert. – Egyetért velem?
Lord Haywood arcán a pánik kínja rezdült, aztán amikor egyértelmű lett, hogy nincs menekvés, azt felelte – Az a stratégiám, hogy mindig egyetértek önnel.
Lady Danbury ismét Penelope felé fordult – Csak képzelem, vagy a férfiak egyre okosabbá válnak?

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lady Danbury
2 hozzászólás
Dottie>!

Amikor az embernek meggyőződésévé válik, hogy problémái vannak, legkevésbé azt akarja hallani, hogy a megoldás egyszerű.

98. oldal

otaksa>!

Már majdnem elbúcsúztak, amikor éles női hang csattant a közelükben: – Mr. Bridgerton!
Mindketten megdermedtek. Ezt a hangot jól ismerték. Ezt a hangot mindenki jól ismerte.
– Ments meg, kérlek! – könyörgött Colin.
Penelope a válla fölött hátranézve meglátta, hogy a hírhedt Lady Danbury nyomakodik feléjük a tömegen keresztül, össze-össze rezzenve, amikor sétapálcája vége valamely szerencsétlen fiatal hölgy lábán koppan.
– Lehet, hogy egy másik Mr. Bridgertonra gondol – vetette fel Penelope. – Hiszen elég sokan vagytok, és talán…
– Tíz fontot adok, ha mellettem maradsz – nyögte ki Colin.
Penelope kuncogott.
– Ne légy ostoba, én…
– Húszat.
– Megegyeztünk.

Vivi_>!

– Milyen figyelemreméltóan figyelmes figyelmesség ez tőled – dicsérte Colin tréfásan.

Kapcsolódó szócikkek: Colin Bridgerton
Szédültnapraforgó >!

– Szent ég! – sóhajtott fel. – Ha a bűnnek lenne anyagi formája, az biztosan édesség lenne. Lehetőleg csokoládés.

Kapcsolódó szócikkek: Penelope Featherington

A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Eloisa James: Az én hercegem
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Kinley MacGregor: Vágyak vonzása
Cassandra Clare: Aranylánc
Kerstin Gier: Rubinvörös
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék
Maria Greene: Amikor kopogtat a szerelem
Stephanie Laurens: Titkos szeretők
Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat
Julie Garwood: Lázadó vágy