Mr. ​Bridgerton csábítása (Bridgerton család 4.) 448 csillagozás

Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Mindenki tudja, hogy Colin Bridgerton a legelbűvölőbb férfi egész Londonban.
LADY WHISTLEDOWN TÁRSASÁGI LAPJA,
1824. március

Penelope Featherington titokban imádta legjobb barátnője bátyját, már… nos, már egy örökkévalóságnak tűnő ideje. Miután fél életét azzal töltötte, hogy távolról csodálta Colin Bridgertont, azt hiszi, mindent tud róla, mígnem véletlenül megismeri a férfi legféltettebb titkát…

Colin Bridgertonnak elege van abból, hogy a társaság csak üres fejű szépfiúnak tartja, elege van az élet soha véget nem érő egyhangúságából és legfőképp elege van abból, hogy mindenki folyton a hírhedt pletykalapszerző Lady Whistledownnal foglalkozik, aki soha egyetlen lapszámban sem hagyja őt említés nélkül. De amikor Colin hazatér külföldi útjáról Londonba, rájön, hogy életében már semmi sem ugyanaz, mint volt… különösen Penelope Featherington változott meg.

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
GABO, Budapest, 2011
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894344 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Colin Bridgerton · Lady Danbury · Anthony Bridgerton vikomt · Penelope Featherington · Simon Basset, Hastings hercege · Daphne Bridgerton · Hyacinth Bridgerton · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Eloise Bridgerton


Kedvencelte 93

Most olvassa 6

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 74

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kawaii_vIVIv>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Ez a rész nem sziporkázott annyira, mint az előző részek. Kicsit többet vártam volna Colin-tól, de nem hozta annyira a formáját. Penelope viszont fantasztikus volt, végre jobban megismerhettük és nem csak azt tudhattuk meg róla, hogy borzalmas hozzá nem illő színű ruhákat visel. XD
Ebben a részben végre kiderül ki is a titokzatos Lady Whisledown…gondolhattam volna :D De nekem kicsit csalódás volt, amikor spoiler

K_Kata99 P>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Humor, romantika, csipkelődések és Colin Bridgerton!
Nem is vártam tőle kevesebbet, már az előző részekben is megdobogtatta a szívemet.
Párosuk Penelopeval egyszerűen fergeteges!
És végre megtudjuk, ki is a titokzatos Lady Whistledown :)

Navi P>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Azt hiszem, ez az egyik kedvenc Bridgerton történetem :) Vagyis az összes kedvenc, csak ez valahogy még jobban :) Imádtam Penelope-ban, ahogyan önmagára talált, ahogyan a rút kiskacsából egy igazi nő lett :) Colint csak szeretni lehet. Lady Dunbary az egyik kedvenc matrónám :) Azt a szöveget :) Penelope anyját meg tudtam volna fojtani egy pohár vízben. Annyira visszataszító volt, amit csinált. Nem anya az ilyen. A Lady Whistledown kérdés ötletesen lett lezárva :) Kedvenc és még néhányszor újraolvasós :)

2 hozzászólás
Vivi_>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Sajnos az iskola miatt alig volt időm befejezni a könyvet, és alig vártam, hogy folytathassam, de a tanulás nem engedte. De most, mire a végére értem örültem is, hogy lassabban olvastam, hiszen így sokkal nagyobb izgalommal vártam, hogy mi fog történni. Így a negyedik könyvvel teljesen a szívembe zártam a Bridgerton családot, igaz néhány családtagról (Gregory és Francesca), nem sok mindent tudunk, de majd a könyvük eljövetelével remélem ez változni fog.

Akkor térjünk rá a lényegre, a könyvre. Egyszerűen mikor először megismertem Colint az első részben, már akkor elhatároztam, hogyha még rosszak is lennének a sorozat részei én akkor is végigszenvedem őket Colinig (bár ez nem történt meg, mert Julia Quinn eddig nem írt olyat, ami kicsit se tetszett volna). Szóval kicsit elfogult vagyok vele szemben. Bár amíg Benedicték könyvét nem olvastam, addig nem is tudtam, hogy Penelope-val fogják összehozni. Az írónőtől ez meglepő, és egyben fantasztikus lépés volt. Penelope mint főhősnő nagyon megszerettem, igazi kézzel fogható karakter, aki tényleg él, hiszen mindenki rút kiskacsának hiszi, de belül több lakozik benne. A köztük lévő szerelem nem első látásra, hanem idővel alakul ki, ami szerintem sokkal realistább.

Hmm.. Elég kár, hogy már végeztem a három fiúval, remélem azért Gregory is hozza majd a Bridgerton fiúk szintjét, ami pedig a lányokat illeti Hyacinth lett az, aki most felkeltette az érdeklődésem, meg persze Eloise levelezése is.

Orsi_olvas>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Nagyon vártam Penelope történetét és nem is csalódtam benne!
Penelope a rút kiskacsa, rémes sárga ruháit és férjhez meneteli esélyeit hátrahagyva vénlányként lezdi meg az 1824-es szezont. Azonban a boldogság akkor kopogtat az ajtónkon, mikor már nem is várnánk.
Colint mindig is körül lengte valami titokzatosság és a jóképűség felszíne alatt több rejtőzött benne, mint bárki gondolta volna.
Ez nem egy szerelem első látásra történet, vagyis nem egészen az, mégis nagyon bájos, ahogy mindkét főszereplőnk felfedezi, hogy mennyivel több van a másikban, mint első és második és sokadik ránézésre tűnik.
Lady Danburyt nagyon bírom, kicsit úgy képzelem el mint az özvegy grófnét a Downton Abbey-ből. Lady Whistledown természetesen ebben a részben is alaposan megkeveri az állóvizet.
Habár Colinnak voltak olyan húzásai, amivel nem értettem egyet, de Penelopeval nagyszerű párost alkottak.

tonks>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Ez Penelope könyve inkább, nem Coliné, aki mintha jobban működött volna mellékszereplőként, mint most. Persze aranyosak voltak, de ahhoz képest, hogy már az első könyvtől lehetett az ő részüket várni, pár fergeteges jelenettől eltekintve a többi nem lett olyan maradandó. Penelopét mindazonáltal imádom, a készülő netflix sorozatban is tetszik a castingja, úgyhogy nagy mázlista ez a Colin!

Laura_Bakos>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Mr. Bridgerton csábítása sokkal jobban tetszett, mint az előző kötet. Colin Bridgerton megelőzte testvérét a „kedvenc pasi karaktereim" listámon. Azt hittem BB verhetetlen, de az öcsike lenyomta. Nagyon féltem attól, hogy ellaposodik a történet, ahogy haladunk tovább, de azt kell írnom, hogy egyre jobb és jobb lesz.
Bátran ajánlom másnak is :D Colin Bridgerton miatt megéri elolvasni.

NightStar>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

„E sorok írója biztosítja a nyájas olvasót…”
…hogy én teljesen lehidaltam. Hogy az Oscarból idézzek: „Persze, hogy tudtam, csak nem sejtettem.” Az ember gondol rá, majd elveti, az írónő szépen beterel az ingoványba.

Ha nem érezném megcsalásnak a sorozat többi részével szemben, azt mondanám, hogy ez volt a legjobb, a kedvenc, de… jaj, egye fene, tényleg ez volt a legjobb. Sőőőt, nálam elnyerte a No.1 történelmi romantikus címet.

Colin és Penelope egyszerűen imádnivaló páros. A két álmodozó. Az egyik a látszólag tökéletes életével nem tud mit kezdeni, céltalanul bolyong, a másik a Társaság csúnya ruhás vénlány skatulyájából nem tud kilépni. És végre egy könyv, amiben a férfi felfedezi a nő belső értékeit és azért szeret bele, attól látja szépnek.

A lényeg, hogy egyszerűen csodás volt. El nem tudom képzelni, hogy Quinn ezt tudja überelni, de természetesen ez nem gátol meg abban, hogy odaadó híveként folytassam a sorozatot. :)

Rise>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Ó, dárga olvasó, ki kedved leled a szívet dobogtató romantikus regényekben!
Nem fogod megbánni, hogy tekinteted e sorok felé kalandozott.
Mindenekelőtt e sorok írója szeretné leszögezni, hogy ő előre megjósolta: e kötet lesz a nagy áttörés.
E sorok írója régóta szemezett Miss Quinn irományaival, és be kell vallja, drága barátnői egy vidám estén annyit áradoztak az előbb említett hölgy munkásságáról, hogy kétség sem férhetett hozzá, neki is csatlakoznia kell az olvasókhoz.
E regény oly' szívet dobogtató, bájos, humoros és remek karakterekkel megáldott, hogy e sorok írója egy rossz szót sem tud megejteni vele kapcsolatban. Sőt, ha ideje engedné, máris újra kezeibe venné a regényt és kezdené újra az olvasást. Sajnos e sorok írójára olyan felelősségek hárulnak, mint a kötelező olvasmány befejezése és egyéb tanulmányi kellemetlenségek, amiket az átlagembereknek egyszerűen el kell szenvedniük azért, hogy műveltnek nevezhessék magukat.
Nos, kedves olvasó, kívánom neked, hogy örömöd leld e regény soraiban. Sőt, biztosítalak, hogy örömödet fogod lelni e sorok írója két legkedveltebb karakterének románcában.

Lady S. társasági lapja, 2015. október 31.

Utóirat: E sorok írója nem kíván Lady Whistledown nyomdokaiba lépni. Különleges megfogalmazása a Lady iránti tisztelete jelképe, esze ágában sincs a hölgy nevét beszennyezni.

1 hozzászólás
ladydark>!
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Az elején nagyon hamar és nagyon jól elindult történet.
Ez a pezsgés azonban a könyv második félere már megcsendesedett, a történet ellaposodott.
Végre fény derült Lady Whistledown kilétére, én másra gyanakodtam, nevezetesen Eloisra, de így se volt rossz.
Nem ez volt a legjobb része a sorozatnak, de még így is tetszett.


Népszerű idézetek

Azura>!

– Szeretlek – mondta halkan, szenvedélyesen. – Egész lényemmel szeretlek, teljes múltammal és jövőmmel.
– Colin…
– Szerettelek, szeretlek és szeretni foglak.
Lehajolt, lágyan ajkon csókolta.
– Szeretlek a születendő gyermekeinkért, és az együtt töltendő éveinkért. Szeretlek minden mosolyomért, és még jobban szeretlek minden mosolyodért.
Penelope a közeli szék támlájának támaszkodott.
– Szeretlek – ismételte Colin. – Ugye, tudod?

Kapcsolódó szócikkek: Colin Bridgerton · Penelope Featherington
Catronia>!

És Colin nem értette, hogyan nem vette ezt észre annyi éven át.
A világot vak vagy egyszerűen ostoba férfiak népesítik be.

Kapcsolódó szócikkek: Colin Bridgerton
otaksa>!

Violet ujjal mutogatott rá, aminek nyilvános gyakorlását kifejezetten tiltotta gyermekeinek.
– Ó nem, nem, Colin Bridgerton. Nem bújhatsz ki a magyarázat alól. Az anyád vagyok. Az anyád!
– Tudomással bírok e kapcsolatunkról – mormogta Colin.

Dottie>!

Amikor az embernek meggyőződésévé válik, hogy problémái vannak, legkevésbé azt akarja hallani, hogy a megoldás egyszerű.

98. oldal

Sippancs P>!

Colin ott és akkor megállapította, hogy a női lélek furcsa és kiismerhetetlen képződmény, amit egyetlen férfi se próbáljon megérteni. Nincs olyan nő a világon, aki el tudna menni úgy A pontból B pontba, hogy közben ne álljon meg C, D, X és tizenkét más ponton.

Quiconque>!

– Haywood! – kiáltott Lady Danbury és magához intett egy középkorú úriembert. – Egyetért velem?
Lord Haywood arcán a pánik kínja rezdült, aztán amikor egyértelmű lett, hogy nincs menekvés, azt felelte – Az a stratégiám, hogy mindig egyetértek önnel.
Lady Danbury ismét Penelope felé fordult – Csak képzelem, vagy a férfiak egyre okosabbá válnak?

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lady Danbury
2 hozzászólás
Nofrit>!

– Hány nagy rejtély van az életben?
Senki nem felelt, ezért Colin tippelt.
– Negyvenkettő?

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Colin Bridgerton
4 hozzászólás
Vivi_>!

– Milyen figyelemreméltóan figyelmes figyelmesség ez tőled – dicsérte Colin tréfásan.

Vivi_>!

Nagy családban az embernek mindig van lehetősége egyik-másik testvére előtt bolondot csinálni magából.

otaksa>!

Már majdnem elbúcsúztak, amikor éles női hang csattant a közelükben: – Mr. Bridgerton!
Mindketten megdermedtek. Ezt a hangot jól ismerték. Ezt a hangot mindenki jól ismerte.
– Ments meg, kérlek! – könyörgött Colin.
Penelope a válla fölött hátranézve meglátta, hogy a hírhedt Lady Danbury nyomakodik feléjük a tömegen keresztül, össze-össze rezzenve, amikor sétapálcája vége valamely szerencsétlen fiatal hölgy lábán koppan.
– Lehet, hogy egy másik Mr. Bridgertonra gondol – vetette fel Penelope. – Hiszen elég sokan vagytok, és talán…
– Tíz fontot adok, ha mellettem maradsz – nyögte ki Colin.
Penelope kuncogott.
– Ne légy ostoba, én…
– Húszat.
– Megegyeztünk.


A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Hawkins: Kalandor
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Lisa Kleypas: Nem múló varázs
Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya
Vi Keeland – Penelope Ward: Nagyképű öltönyös
Sylvia Day: Idegen a férjem
Lorraine Heath: A herceg szeretője
Christina Dodd: A sötétség lángjai
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel