Minden ​és a hold (Lyndon nővérek 1.) 213 csillagozás

Julia Quinn: Minden és a hold

Hét ​évvel ezelőtt a lány összetörte a férfi szívét…
Amikor Robert Kemble egy labirintus közepén Victoria Lyndonba botlik, nem akar hinni a szemének. Ő az a lány, aki miatt megszakadt a szíve, aki végignézte, ahogy a férfi megszervezi a szökésüket, majd otthagyta őt. Most egy karnyújtásra áll tőle, és bár a férfi alig tud úrrá lenni a dühén, még mindig képtelen ellenállni neki…
Hét évvel ezelőtt a férfi kis híján tönkretette a lányt…
Az apja figyelmeztette Victoriát: egy gróf sosem fogja feleségül venni egy lelkész lányát, és igaza is volt. Robert házasságot ajánlott a lánynak, végül mégis Londonba utazott, és magára hagyta őt a meghiúsult szökés szégyenével. Noha nem szereti nevelőnői munkáját, elutasítja Robert ajánlatát, amikor a férfi arra kéri, legyen a szeretője. Még a gróf kedvéért sem lenne képes feláldozni a tisztességét.
De Robert nem tűri a visszautasítást, és megfogadja, Victoria az övé lesz, kerül, amibe kerül. Vajon képes lesz újra megbízni… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
GABO, Budapest, 2016
372 oldal · ISBN: 9789634064008 · Fordította: Szabó Luca
>!
GABO, Budapest, 2016
370 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634063711 · Fordította: Szabó Luca

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Robert Kemble, Macclesfield grófja · Eleanor Lyndon · Castleford márkija · Harriet Brightbill · MacDougal · Mrs. Brightbill · Victoria Lyndon


Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 77

Kívánságlistára tette 71

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Julia Quinn: Minden és a hold

A tegnapi olvasás mentes nap után, most igazán sikerült behoznom a lemaradást.
Gyorsan kivégeztem ezt a könyvet.
Nagyon olvastatta magát.
Még mindig csak ismerkedem Julia Quinnel, igazából még mindig nem mondhatom el, hogy nagy rajongója lettem. A nagy áttörés még nem volt meg. Fogalmam sincs, hogy ez meg fog a e valaha is történni, de próbálkozok még pár könyvével, remélem egyszer csak betalál valamelyik sztorija.
Az elejét és a végét gyengének éreztem.
Voltak benne nagyon izgalmas és idegesítő részek, utóbbinál megtéptem/megrugdostam/megütöttem volna szívem szerint egy két karaktert.
Könnyet is ejtettem rajta. És persze rengeteget mosolyogtam.
Victoria nagyon szerethető karakter volt. Őt végig kedveltem. Robert viszont néha okozott kellemetlen meglepetéseket, de azért imádni való ő is.
Összességében sokkal több kellemesebb percem volt az olvasásakor, mint rossz.
A címe annyira tökéletes, passzol hozzá.

13 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Julia Quinn: Minden és a hold

Az eddig olvasott J. Q. könyvek közül ez tetszett legkevésbé. Idegesített a hősnő makacssága, és amúgy is az instant love sztoriknál jobban szeretem a lassan kibontakozó románcokat. Egyébként arra számítottam, hogy sokkal később fognak hőseink rájönni arra, hogy az apucik babráltak ki velük. Egy Woodiwiss vagy Lindsey könyvben egészen biztosan így lenne. A jó felvezetés után így a könyv nagyrészében Robert udvarol, Victoria pedig hisztizik/duzzog. Sajnos ez most egyszer olvasós lett.

2 hozzászólás
Sippancs P>!
Julia Quinn: Minden és a hold

Ez volt életem leggyengébb Julia Quinn könyve. Az hagyján, hogy döcögős és nyüglődős volt, és nem úgy haladtam vele, ahogy szerettem volna, de hogy lehet egy ilyen jó férfikaraktert, mint Robert, összepárosítani egy ilyen idegesítő karakterrel, mint Victoria? Brrrr!
Emellett nem tetszett a fordítás (szövegkörnyezet?) és a cselekmény felépítésének egy része sem. Egy történelmi romantikus regénynek megvan a maga bája és finomsága, hála a magázódásnak, a lopott pillanatoknak, a tartózkodó viselkedésnek. Itt mi történt? Kiölték a történelmi romantikából a történelmi részt! Főszereplőink szinte az első perctől tegezték egymást (még társaságban is!), és nem jelentett nekik problémát a nappali találkozgatás sem. Ráadásul olyan kifejezéseket, olyan mondatokat „használtak”, ami biztos, hogy az 1800-as években nem állná meg a helyét. Úgyhogy megint csak brrrr!
Én imádom az írónőt, tényleg, de ez harmatgyenge történet volt – főleg tőle!

Nikyy18>!
Julia Quinn: Minden és a hold

Aranyos történet volt de mégsem tetszett annyira mint az író nő előző könyvei. A szereplőket hamar megkedveltem. Bár nem értettem néha Victoria viselkedését. Volt pár rész amin hangosan nevettem. Viszont a vége egy kicsit vontatottnak tűnt.

l_moni>!
Julia Quinn: Minden és a hold

Kedvenc írónőm Julia Quinn, imádom a könyveit. Vagyis majdnem minden könyvét.
Ez nem lesz kedvenc, sajnos.
Próbáltam megszeretni. De ez a „szerelem első pillantásra” engem valahogy nem vett meg magának.
Robert, egy önző, egoista főszereplő.
Victoria pedig egy naiv nőszemély az elején. A könyv harmadától pedig egy megkeseredett nő.
Az apák jól kitoltak velük de mi a fenének nem beszélték meg?!
7 év, Robert megint önző és utálatos, a könyv vége felé lett csak szimpatikusabb
Victoria nehezen bocsát meg, hisz kétszer is összetörték a szívét.
Ha velem valaki így viselkedik elhajtom (volt rá példa, a rendőr unokaöcsém beszélt az illetővel amikor már rettegve léptem ki az ajtón, félve, hogy ott lesz)
Voltak benne jó jelenetek, amiken mosolyogni lehet :) Voltak jó pillanatok, de valahogy hiányzott valami, valami amitől igaz JQ könyv lett volna. Legalábbis nekem.

Diana_Z I>!
Julia Quinn: Minden és a hold

Óh, édes Istenem! Több, mint két hónap kellett, hogy átrágjam magam ezen a regényen. Valójában ez így nemteljesen igaz. Az eleje tartott ennyi ideig. Egyszerűen képtelen voltam a 17 éves Torival azonosulni és komolyan idegesítettek Roberttel. Emellett dühös is voltam, hiszen JQ az egyik kedvenc írónőm, ha a történelmi romantikusokról van szó. Végre tegnap délután újra kézbe vettem a regényt és miután eltelt a regényben az a bizonyos hét év, szinte faltam a sorokat. Imádtam a könyv háromnegyed részét. Végre azt olvashattam, amit szerettem. Ráadásul nem éreztem kiszámíthatónak sem. Ha nem lett volna a regény eleje, és JQ megmaradt volna saját magánál – ha nem kezd bele ebbe az őrült butaságma, miszerint meglátni és megszeretni egy szempillantás műve –, akkor öt csillagot kapna tőlem. De így sajnos marad annyi, amennyi…
Bővebben a sorozatról: https://dianalandry73.wordpress.com/2017/01/06/konyvaja…

N_niki96 >!
Julia Quinn: Minden és a hold

Kevésbé szokványos a cselekmény sémája, de pont ez adta a varázsát. Azt hiszem kellettek a félreértések, sértődések ahhoz, hogy egy elválaszthatatlan szerelmet kapjunk. Talán pont ezek a negatív események tették nagyon is valószerűvé a történetet. Victoria erős, makacs, alázatos, nem lehet nem szeretni. Megérdemelték a boldogságot a szereplők, nagyon szurkoltam nekik. A tanulság: mindenkinek jár egy második esély. ♥

anikho>!
Julia Quinn: Minden és a hold

Ugyanolyan jól esett, mint az írónő bármelyik könyve. :)

A két szerelmes tök jó együtt, de azért lényegesen jobban tetszettek a későbbi események. Amikor újra elkezdik kerülgetni egymást.
Robert fanyarsága és arroganciája üdítő volt, mindamellett, hogy Victoria sokszor indokolatlanul csipogott. Hmmm.. tudom, hogy kellett bele, de akkor is szóvá teszem. Mondjuk, ha meg könnyen be adta volna a derekát, az lenne a bajom. Szóval.. :D

Várólistán a következő könyv. :)

Zsuzsanna_Makai>!
Julia Quinn: Minden és a hold

Hogy ez mennyire jó volt!
Szerintem egyébként ez volt a legjobban induló Quinn könyv.
A nagynéni, meg az unokatesó baromi jó arcok voltak. Fôleg amikor bezàrkóztak a varrodába.
Olyan rég olvastam már Julia Quinn könyvet, h már el is felejtettem, mennyire bájos.
Az elején, amikor Robertet kiállt, az vicces volt.
A tengerparti házas rész pedig kifejezettem a legjobb része a könyvnek.

meteoritastar>!
Julia Quinn: Minden és a hold

Továbbra is azt mondom, hogy szeretem az írónő könyveit.
Ezt a könyvet azért hallogattam sokáig, mert egyszerűen, függetlenűl az írótól, nem szeretem az ilyen történeteket, ahol szakítás és újra találkozás között ennyi idő, ennyi év telik el. De hamar túltettem magam ezen, ahogy haladtam az oldalakkal. Csak mivel tudtam, hogy mi lesz velük, így nem tudtam beleélni magam. Automatikus „ Önvédelmi reakció”. De így is annyira cukik voltak. Olyan édesen mutatta be az írónő a szerelmüket. Ahogy megismerkedtek, megnyíltak egymás előtt.
Victoria huga miatt meg jókat nevettem.
Később is kellemes csalódás ért.
Victoria sokáig kitartott. De mivel Robert nem volt sértődékeny, kitartott és a szócsatáik okoztak mosolygos, nevetős pillanatokat, így nem zavart Victoria viselkedése. Tetszett így a történet és a szereplők is. spoiler
Nem volt tökéletes könyv. Valami picurka dolog hiányzott belőle, hogy teljes legyen az élmény , de nekem így is tetszett.


Népszerű idézetek

miaow P>!

– Az élet nem arról szól, hogy bemászunk egy kő alá, és onnan figyeljük, ahogyan elrohan mellettünk a világ, miközben nagyon reméljük, egy ujjal sem ér hozzánk. […] Az élet arról szól, hogy kockáztatunk, és megpróbáljuk megszerezni a holdat.

210. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · Robert Kemble, Macclesfield grófja
zuna19>!

– Értelmes nő sosem utasítja vissza a csokoládét.

miaow P>!

– Tyúkok! – kiáltotta utána Robert. – Mindegyikőtök! Egy baromfiudvarra való tyúk!
– Meg ne haragudjon, mylord – szólt a lovász, aki a kocsi oldalának dőlve figyelte a jelenetet –, de én amondó vagyok, nem jó most kakasnak lenni.

178. oldal

Szelén>!

– … Ne sajnáld magad, inkább mosolyogj!
– De hiszen mosolygok – sziszegte Robert összeszorított fogain keresztül.
– Ha ilyen a mosolyod, félve várom, hogy nevetésben törj ki.

Karol00>!

– Miről fecsegsz itt, Harriet?
– A csokoládéról – felelte türelmesen a lány. – Kérsz még?
– Természetesen – szipogott Mrs. Brightbill. – Értelmes nő sosem utasítja vissza a csokoládét.

342. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harriet Brightbill · Mrs. Brightbill
zuna19>!

– Úgy sejtem, ma délután sok időm lesz olvasni.

Diana_Z I>!

Robert Kemble-nek, Macclesfield grófjának nem volt különösebben élénk a képzelőereje, de amikor meglátta a lányt a tónál, azonnal belészeretett.

(első mondat)

zuna19>!

– Nem számít, hogyan bókolsz, amíg bókolsz.

zuna19>!

– Nem valami ostoba kis regényben élsz. Nyisd ki a szemedet!


A sorozat következő kötete

Lyndon nővérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julianne Donaldson: Edenbrooke örököse
Julie Garwood: Kastélyok
Julie Garwood: Lázadó vágy
Eloisa James: Az én hercegem
Cassandra Clare: Aranylánc
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Kinley MacGregor: Vágyak vonzása
William Makepeace Thackeray: Hiúság vására
M. C. Beaton: Miss Pym és a menekülő menyasszony
Johanna Lindsey: A szívvel ne dacolj!