Értékelések 88

barbeque>!
Julia Quinn: Esküvő lesz

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Vegyes érzelmeim vannak ezzel a kötettel. Az elejét unalmasnak éreztem, idegesített Gregory, hogy játszotta mennyire szerelmes, közben köze nem volt hozzá. Ahogy rádöbbent, hogy ő mégis Lucyt szereti, az is valahogy fura volt, nem éreztem azt az olvasói élményt, mint a többi könyvnél.
Azt viszont imádtam, hogy megjelentek az előző kötetek szereplői. Kate és Anthony, Violet, Hyacinth, Colin ♥ jó volt olvasni róluk ismét.
A végén nagyon mérges voltam Lucyre, teljesen együtt éreztem Hyacinth-tal. Mindenkire gondolt csak épp arra nem, hogy Gregory mit él át az elutasítása miatt. Mindenki fontosabb volt a szerelménél. Sose értem, ilyenkor miért nem áll oda és mondja meg neki a frankót. Egyenesen. Egyszer lenne ilyen. Nem lenne enni bonyodalom.

Annie04>!
Julia Quinn: Esküvő lesz

_"- Tudod, hogy el vagyok jegyezve, és az esküvő hamarosan meglesz – szólt Lucy szomorkás halkan. (…) – Egy hét múlva.
Kevesebb, mint egy hét múlva.
– Tudom. Kaptam meghívót.
– Ó! – Lucy úgy gondolta, erről tudnia kéne. – És… tervezed, hogy ott leszel?
Hyacinth felnézett.
– És te?"_

A kis Gregory Bridgerton immár felnőtt, már nem utálja a lányokat, sőt, a gyönyörű Hermione Watson (igen, ezt a nevet olvasva nekem is rögtön beugrott Emma Wattson és a kis mugli karaktere) alaposan elcsavarja a fejét. De Hermione-n minden férfinak megakad a szeme, és miközben a lány kegyeit keresi, folyton szóba elegyedik kiszemeltje barátnőjével, Lucy-val, aki idővel magára vonja Gregory figyelmét. Az alap kicsit hasonlít a második részhez, de itt Gregory éretlen viselkedése miatt néha forgattam a szemem, viszont amikor jött nála az a bizonyos pálfordulás, onnantól kezdve megkedveltem.
Másik főszereplőnk, Lucy már az elejétől kezdve szimpatikus volt, de akadtak pillanatok, amikor a túlzott mártírkodása miatt legszívesebben jól megráztam volna. De jellembakik ide vagy oda, végül mindkét szereplő kellemes szájízt hagyott, és ha a történet olykor szemöldökráncolásra is késztetett, mert néha azért meredek volt, összességében nézve nem panaszkodom, mert jó volt. Igaz a sorozatban azért voltak jobb részek is. Ó, és ha már a meredek részeknél tartunk, az epilógusra nem találok szavakat…

zuna19>!
Julia Quinn: Esküvő lesz

Szerelem pedig van.
Nem a képzelet halvány koholmánya, ami csak azt a célt szolgálja, hogy megmentse a költőket az éhhaláltól.

Szív kinyit, tompa tőr beszúr. Megforgat.

A fülszöveg nagyon felkeltette az érdeklődésemet és elkezdtem reménykedni, hogy végre megint jó részt olvashassak.
A könyv első harmada kifejezetten tetszett. Utána viszont sivár és vontatott volt fejezeteken keresztül. Egyedül azért olvastam, hogy letudjam végre ezt a kötetet is. Sokszor ellenszenvet éreztem a karakterekkel. Gyerekesen viselkedtek.
Ezt tartom a sorozat mélypontjának. Ezen még én magam is meglepődtem.

Anne_Pippin_Potter>!
Julia Quinn: Esküvő lesz

Annak ellenére, hogy páran nem értékelték olyan jóra, nekem nagyon tetszett ez a rész is! Gregory, mint minden Bridgerton nagyon szerethető karakter, csak kicsit lassú a felfogása szerelem terén. Nem volt hiány izgalmakban ebben a könyvbe sem. A vécés jelenet mindent vitt, nem gondoltam, hogy hét könyv után még meg tud lepni egy ilyennel Julia :)
Olyan rossz,hogy a végére értem :( Biztosan újra fogom olvasni a sorozatot!!!!