Esküvő ​lesz (Bridgerton család 8.) 265 csillagozás

Julia Quinn: Esküvő lesz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Gregory Bridgerton ismerősei közt egyedüliként hisz az igaz szerelemben. Meg van győződve arról, hogy ha megtalálja álmai asszonyát, azonnal tudni fogja, ő az igazi. Pontosan ez történt. Csakhogy…
Nem ő volt az igazi. Sőt, a megtalálni vélt igazi, Miss Hermione Watson más férfiba szerelmes. Legjobb barátnője, a talpraesett Lady Lucinda Abernathy azonban mindenképpen meg akarja menteni Hermionét egy katasztrofális frigytől, ezért segítséget ajánl Gregorynak, hogy elnyerje Hermione szívét. Ám Lucy a nagy segítség közepette szerelmes lesz. Gregoryba! Csakhogy…
Lucy jegyben jár. Nagybátyja nem hajlandó engedélyezni a jegyesség felbontását, azok után sem, hogy Gregory észhez tér és rájön, Lucy, az okos, bájos mosolyú Lucy dobogtatja meg a szívét. És most, útban az esküvőre Gregorynak mindent kockára kell tennie azért, hogy amikor a hitvesi csókra sor kerül, csak ő álljon az oltárnál Lucinda mellett…

A Bridgerton-sorozat meglepő végkifejlete a páratlan Julia Quinn tollából.

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
GABO, Budapest, 2011
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895044 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Anthony Bridgerton vikomt · Daphne Bridgerton · Hyacinth Bridgerton · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Kate Sheffield · Gregory Bridgerton · Hermione Watson · Lady Lucinda Abernathy


Kedvencelte 23

Most olvassa 4

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kawaii_vIVIv>!
Julia Quinn: Esküvő lesz

Ez a könyv igazi felüdülés volt a munkás hétköznapok között. :)
Gregory akárcsak a többi Bridgerton nagyon szerethető és mint ahogy ez lenni szokott ő is szerelembe esik. És akárcsak a való életben itt is néha jön a pofára esés, hogy a kiszemeltünk iránt mégsem volt szerelem, hanem csak hirtelen fellángolás amit éreztünk.
Annyira bírtam Lucy-t, a stílusát, és ahogy a végén átalakult a Gregory-hoz fűződő viszonya, és ahogy erre ő is rádöbben.
Itt is megvoltak a nehézségek, az egymásra találást illetően. Lucy-t sajnáltam, mert spoiler
Az egyik kedvenc jelenetem a wc-s :D Ez honnan jutott az eszébe hogy pont oda? :DDDD
Hiányozni fognak, igaz még van egy kötet ahol még élvezhetem mindenki társaságát. :)
Egész biztos, hogy pár év múlva újra fogom olvasni az egész sorozatot. :)

Vivi_>!
Julia Quinn: Esküvő lesz

Hűha, annak ellenére, hogy páran nem értékelték olyan jóra, nekem nagyon tetszett. Tele volt izgalommal, a fejezetek előtti kis összefoglalók pedig felkorbácsolták az izgalmamat.

Igazából el sem hiszem, hogy vége van, már csak a második epilógus marad, és nincs több Bridgerton család. Annyira fognak hiányozni, pedig az elején nem is hittem volna, hogy ennyire megszeretem mindannyiukat. Egytől egyig mindegyik tesó egy egyéniség és imádom őket, meg persze az írónőt is, amiért megalkotta őket. Soha sem élnék ebben a korban – azért kipróbálni kipróbálnám –, de szeretek róla olvasni.

Ami ezt a részt illeti, kicsit szkeptikusan álltam neki a fülszöveg alapján, nem is tudom miért, hiszen Quinntől nem is várhattam volna rossz könyvet. Gregory és Lucy is belopta magát a szívembe, és a cselekmény is felettébb izgalmas volt. Ami pedig a cselekményt illeti tényleg izgalmas, mert nem a szokványos. Nem akartam gyorsan végezni vele, picit tolni akartam, hogy tovább élvezhessem, de ez nem sikerült.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Julia Quinn: Esküvő lesz

Bridgerton család 8

Ez is nagyszerű rész volt, ahogy az egész sorozat, nagyon tetszett.
Nagyon szeretem a szerző összes eddig olvasott alkotását, ahogyan ez is belopta magát a szívembe. Szívmelengető ez a kiterjedt család, ahogy baráti körük is. Mindenki megtalálja a párját, még ha nem is feltétlenül azt a személyt, akire talán évekig gondoltak. Egy-egy érdekes helyzet nyitja fel a szemüket és veszik észre a nekik rendelt társat.
A könyvek tele vannak humorral, szerelemmel és az erotika sem hiányzik belőlük.
Nagyon jól szórakoztam olvasás közben, sokat mulattam egyes részeken.

_Leelan_ P>!
Julia Quinn: Esküvő lesz

Nem ez volt a sorozat legjobb része, de elment.
Sajnos nem tudtam élvezni annyira ezt a kötetet. A végén a bonyodalom túl gyorsan oldódott meg, illetve az az a huss…spoiler és huss spoiler nagyon „reális” ám…
Mert az így működik.

meteoritastar>!
Julia Quinn: Esküvő lesz

Régóta halogattam ennek a könyvnek az olvasását. Ennek egyszerű oka volt. Imádom ezt a családot, és így, hogy ezt elolvastam, már csak egy könyv maradt.

Ami legelöször eszembe jut erről a könyvről és Gregory Bridgertonról : Hősszerelmes.
Gregoryt is hamar megszerettem. Eddig is kedveltem, de itt mutatkozott be igazán. Leginkább akkor hozta a Bridgerton vérvonalat, mikor egyik-másik családtagja is a közelében volt. Mosolygos pillanatok voltak. Nagyon tetszett Gregory kitartása. Ő aztán mindnere képes volt és nem adta fel.
Lucyt is hamar megkedveltem, csak tartottam tőle, hogy túl makacs lesz az érzéseit illetően. Olyan jó, hogy egy ilyen okos, becsületes, hűséges hölgy hálójába került Gregory.
Nem is gondoltam volna, hogy így fognak alakulni az események. Erre meg különösen nem gondoltam, hogy spoiler. 2x is el kellett olvasnom, hogy jól láttam e. Nagyon jót nevettem. De még izgi pillanatokban sem volt hiány. spoiler
Azért egyszer felmérgelt könyv. Meglepett és ez nem tetszett. spoiler Mi lesz ez után?! De most már tetszik ez a fordulat is. Jól lett kitalálva.
Lehet, hogy nem ez a legerősebb része a sorozatnak. De nekem akkor is tetszett. Aranyos, romantikus, humoros és izgi is volt.
Ha szereted a Bridgertonokat, ne hagyd ki Gregory történetét se.

2 hozzászólás
anikho>!
Julia Quinn: Esküvő lesz

Vége.. nemáár! :( A végére értem a Bridgerton testvérek szerelmi kalandjainak.

Ennek a történetnek is megvolt a maga bája. Gregory szerelmes lesz a szerelem gondolatába, így nem veszi észre mi zajlik körülötte, csak azt a rózsaszín ködöt látja, ami teljesen betölti az elméjét. Szerencsére időben leesik neki a tantusz, hogy ő igazából Lucy-t szereti, és amint megvilágosodik bármit megtenne azért, hogy a lány az övé legyen. Lucy személyiségében van néhány kivetnivaló, na de nem lehet mindenki tökéletes. Érthető, hogy mit miért tesz, hiába ráznánk meg a legszívesebben, valószínű mi is ugyanúgy cselekednénk az adott helyzetben, mint ő.
A szerelmi szál itt is nagyon aranyos és hiteles, végig szurkoltam nekik, hogy jöjjenek már össze.

Julia Quinn ezzel a sorozattal belopta magát a szívembe, úgyhogy neki is fogok egy másik sorozatához. :)

NightStar>!
Julia Quinn: Esküvő lesz

És vége… tudom, hogy van még egy kiegészítő kötet, de az mégiscsak más. Az összes Bridgerton gyerek megházasodott és első Julia Quinn-féle sorozatélményem lezárult. Nem is tudom, mit érzek most. Ennyire még nem ragaszkodtam könyves szereplőkhöz, nehéz elszakadni tőlük. Láttam őket felnőni, változni, sőt együtt változtunk. Rájöttem, hogy bár fantasy-rajongónak indultam, mégis vérbeli romantikus vagyok. Nekem nincs könyv romantika nélkül és kész. :)

Bár ezt a részt is szerettem, mégis sokáig le akartam vonni egy csillagot… Lucyt az elején kedveltem, majd a vége felé legszívesebben egy pitbullt vagy Hyacinth-t ugrasztottam volna rá, hogy rázza már helyre… spoiler

Gregory esete pedig pont az ellenkezője: a kezdeti hősszerelmes viselkedésével kicsit kiidegelt, majd a végére már tényleg férfiként viselkedett és megszerettette magát velem.

Csodás volt Hyacinth, Anthony, Colin és Violet megjelenése is, jó volt kicsit róluk is olvasni.

Az akció a végén talán kissé eltúlzott volt, nem mondanám, hogy beleillett a sorozatba, de egész izgalmas volt. A végén az írónő egyenlített, felfelé billentette a mérleg nyelvét, így a bosszúságom is elmúlt és mégsem kellett az egy csillag levonás.

Az biztos, hogy nem ez volt az utolsó sorozatom Quinn-től és a kiegészítő kötetet is olvasni fogom, de mégis úgy érzem, egy korszak zárult ezzel le.

Bagneso>!
Julia Quinn: Esküvő lesz

Bájos és humoros történelmi romantika Julia Quinn módra, nyolcadik rész. És ez volt az a rész is, amit az előzőekkel ellentétben, most olvastam először. Mert amikor először nekiveselkedtem ennek a sorozatnak, a hetedik rész után valamiért abbahagytam. Buta dolog volt tőlem! :) Aztán megjelent a ráadás kötet, és úgy döntöttem, hogy újraolvasom az elejétől, aztán a végén jöhet a kimaradt Gregory történet, és csak utána a ráadás. Bevallom, nem sokat vártam ettől a résztől, mert a legkisebb Bridgerton fiú eddig mindig olyan távoli maradt nekem. De kellemesen csalódtam, nagyon kellemesen! Talán a legizgalmasabb rész volt ez az eddigiek közül, nem várt fordulatokat is tartogatott, ráadásul egy meglepő tettet is a főhősnőnk részéről. Az írónő kicsit megkavarta az eseményeket, mielőtt a szerelmeseket végül egymás karjaiba engedte. Édesen romantikus is volt persze, de ebben a tekintetben már nem a legerősebb rész. Viszont tényleg élvezetes és szórakoztató volt. Tetszett, hogy az elején Kate és Anthony is szerepelt, mert ők a kedvenc párosom. A Bridgerton család története tehát ezzel a kötettel be is fejeződött, de itt van még szerencsére a ráadás kötet, amit még nagyon várok, és ami remélem minden tekintetben felteszi majd az i-re a pontot, úgyhogy már kezdem is! :)

ladydark>!
Julia Quinn: Esküvő lesz

Talán ez volt a legfélresikerültebb rész mind közül. Legalább is számomra.
Néha már túl sokat szerencsétlenkedtek benne. Gregory karaktere valahogy nem fogott meg. Csak az esküvő utántól kezdtem el valamennyire élvezni a könyvet. Talán jó is, hogy csak nyolc testvér volt, úgy érzem, itt volt az ideje abbahagyni a történetet.

Zsuzsanna_Makai >!
Julia Quinn: Esküvő lesz

-Nap mint nap csodálkozom, hogy ti ketten megértétek a felnőttkort.
-Attól tartottál, hogy megöljük egymást?
-Nem. Attól, hogy én öllek meg benneteket.
Ez a rész volt mindközül a leggyengébb. Hullámzó volt a teljesítmény, voltak párbeszédek, amiket egyáltalán nem értettem, miről szólnak. Violet pedig mintha nem is ő lett volna, amikor először felbukkan.
Kate nagyon jó arc, őt mindig is bírtam. Dephne estélyén, amikor épp megint sziporkázott a család, az is cuki volt, de pl hiányoltam a többi testvért. Szerintem a többi részben jóval aktívabban vettek részt. A végére a stessz egyàltalán nem hiányzott. Csalódás, hogy pont ezzel a kötettel akarta zárni a sorozatot. Még szerencse, h megírta Quinn a kiegészítő novellás könyvet, így helyre állhat a világbékém.


Népszerű idézetek

Vivi_>!

Viselkedj úgy, mint egy királynő, és talán úgy is bánnak veled.

15 hozzászólás
SzAngelika>!

Violet csak pislogott.
– Nap mint nap csodálkozom, hogy ti ketten megértétek a felnőttkort.
– Attól tartottál, hogy megöljük egymást? – szellemeskedett Gregory.
– Nem. Attól, hogy én öllek meg benneteket.

271 - 272. oldal

Vivi_>!

Mert van, hogy az emberek nevetnek, amikor valójában sírni akarnak.

Vivi_>!

– Szeretem, ha igazam van. Ettől sokkal kényelmesebb az élet.

Kapcsolódó szócikkek: Hyacinth Bridgerton
2 hozzászólás
Vivi_>!

– Ön is kínozza a nővéreit?
– Főként a húgomat.
– Mert fiatalabb önnél.
– Nem. Azért, mert megérdemli.

Kapcsolódó szócikkek: Gregory Bridgerton · Hyacinth Bridgerton
Vivi_>!

– Tudtad, hogy remek anya vagy?
– Mert etetlek?
– Nos, lehet, de talán néhány más dologért is.

SzAngelika>!

– Ön kiállhatatlan.
A férfi pajkosan nézett rá.
– Ez az egyik legjobb tulajdonságom.
– Ki szerint?
– Hát, az anyám eléggé kedvel – jelentette ki szerényen.
Lucyből erre kitört a nevetés. Ez felért egy győzelemmel.
– A húgom… nem annyira.
Lucy összehúzta a szemöldökét.
– Akit ön annyira szeret szekírozni?
– Nem azért szekírozom, mert szeretem szekírozni – mondta meglehetősen kioktatóan. – Azért szekírozom, mert szükséges.
– Kinek?
– Higgye el, ezzel Britannia javát szolgálom.
A kisasszony kétkedően nézett rá.
– Nem lehet annyira rossz.
– Lehet, hogy nem. Anyám nagyon kedveli, bármennyire is csalódást okoz nekem ezzel.

241. oldal

SzAngelika>!

– Aggódom érted. Egyedül élsz, nincs nő, aki gondodat viselné. Még egy év, és csont sovány leszel.
Gregory az ajtóhoz kísérte.
– Nősülési noszogatásnak ez meglehetősen direkt volt.
– Valóban? – Csintalan pillantást vetett fiára. – Milyen jó, hogy már nem is próbálok finom célzásokkal operálni. Rájöttem, hogy a férfiak többsége úgysem vesz észre semmit, ami nem konkrétan van megfogalmazva.
– A fiad sem.
– Különösen a fiaim nem.
Gregory fanyar mosollyal nézett.
– Én kerestem magamnak ezt a beolvasást, nem igaz?
– Gyakorlatilag úgy provokáltad ki, mintha írásban szólítottál volna fel rá.

265. oldal

SzAngelika>!

Az anyai szidásnál semmi sem hatásosabb abban, hogy az ember az asztallapig alig felérőnek érezze magát.

275. oldal

Vivi_>!

Hermione Watson barátnőjének lenni a dolgok természeténél fogva ártalmas az ember önérzetének. Mert Hermione Watson úgy gyűjtötte a megtört szíveket, ahogy a kolostor mellett lakó öreg vikárius a lepkéket.

3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Idegen a férjem
M. Robinson: El Diablo
Christina Dodd: A sötétség lángjai
Erin Watt: Cifra palota
Christina Lauren: Gyönyörű rohadék
Kendall Ryan: Szeress és akarj
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Nicole Jordan: Beteljesült vágyak
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Kathleen E. Woodiwiss: A láng és a liliom