Értékelések 88

Könyveslány P>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Igazi jutalomjáték ez a kötet :-). Jó volt találkozni még egyszer a szereplőkkel, igazán kedves történetekkel egészült ki az eddigi sorsuk.

barbeque>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Úgy érzem méltó befejezése a sorozatnak. Annyira jó volt mindenkiről újra olvasni egy keveset. Imádtam. Talán a kedvencem Anthony és Kate része lett, az elmaradhatatlan Pall Mall játékkal, mely hagyománnyá nőtte ki magát.
Francescáért és Michaelért izgultam, hogy lesz e baba, de szép befejezést kaptak. Colin és Penelopé befejezésénél imádtam, hogy Hyacinth kijátszott mindenkit. Nagyon jól szórakoztam. Talán őt mondhatnám a legszórakoztatóbb Bridgerton lánynak. Gregory és Lucy fejezete nehéz volt, nagyon reméltem, hogy nem fordul rosszra semmi. Hyacinth fejezete szintén zseniális, Isabella tényleg kiköpött mása az édesanyjának. Eloise lányáróp, Amandáról szívesen olvastam volna még, mert az az érzésem hogy nem a hagyományos udvarláson keresztül szeretett bele a férjébe. A végére pedig hagytam a legjobbat. Violet igazán de tényleg, méltó befejezést kapott. Ahh, olyan jó volt olvasni, megtudni, hogy ismerte meg Edmundot. Imádnivaló a történetük. Sajnálom hogy a Rokesby kötetekben sem derült ki sok minden Edmundról, vagy legalább is nem emlékszem.
Edmund halálának napjáról is többet tudtunk meg, Violet mit érzett, hogy reagált, ez úgy érzem kellett, jó hogy ez is belekerült a történetbe. Egy kérdés maradt csak: kivel is táncolhatot Violet Bridgerton a maszkabál éjszakáján? Gondolatban eljátszottam vele, hogy valakit Edmund „küldött” neki. De hát ez nyitott kérdés marad.

zuna19 >!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Sokkal könnyebb ezer ember előtt titkot tartani, mint egy előtt. Sokkal kevesebb a bűntudat.

Ezt a könyvet azért vártam már nagyon, mert egy kicsit többet olvashattam a kedvenc párosaimról. Jó ez a kis külön kiadás. Ritkán láttam ilyet, de tetszik az ötlet.

A herceg és én
Nem csodálom, hogy a levelek kerültek terítékre. Ezt tényleg minden olvasó várta. De semmi extra nem jött át belőlük.
A vikomt aki engem szeretett
Nyilván ezt vártam a legjobban. Ez az 1 könyv kapott tőlem 5 csillagot. Igazából nem a Pall Mall játékra voltam kíváncsi velük kapcsolatban.
Tisztességes ajánlat
Posy is kapott egy picuri szeletet a tortából. Aranyos és szívmelengető szösszenet volt ez.
Mr. Bridgerton csábítása
Eloise tudomást szerez arról, hogy ki is Lady Whistledown… Elég semmilyen volt az egész. Nem lett elbagatellizálva, ami jó is meg nem is.
Sir Phillipnek, szeretettel.
Eloise mint mindig itt is nagyon körmönfont. Látszik, hogy az ikrek teljesen elfogadták.
Rossz kor
Talán ez volt az az 1 rész , amiben nem volt vagy 5-10 gyerek a főszereplőpárosnak. Így tényleg nagyon jó, hogy ennek lett hangsúlya és olvashattunk róla többet. A Bridgerton család csodálatosan termékeny volt. Mindannyian pontosan annyi gyermeket tudtak nemzeni és szülni, ahányat akartak. És talán plusz egyet ráadásnak. Francesca kivételével. Ez tetszett a legjobban nekem.
Csókja megmondja
Tömény unalom, de végre rájöttek az ékszerek rejtekhelyére. 22 (vagy még több) év után.:DDD Ezt még hosszúnak is éreztem. De nem jó értelemben.
Esküvő lesz
Ez a könyv nem tetszett abszolút csalódás volt, így ez a szösszenet se érdekelt különösebben. Szívet szorító, drámai fejezet volt elismerem.
Virágzó Violet
Tehát ez volt az újítás és nagyon érzelmesre sikeredett. Talán adhatott volna egy saját regényt is íz írónő Violetnek.

Annie04>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

_"Violet vállat vont.
– Nem tehetek róla. Szeretek számolni – felelte és belegondolt, mennyit számolt, amikor gyermekei cseperedtek, hogy egy-egy kirándulás végén megvan-e minden gyermeke, aki a nap elején vele volt. – Segít, hogy nyomon kövessük a dolgokat."_

Igazi disney-hercegnős hangulata van a borítónak, és pesze nagyon is tetszik! De a benne rejlő második epilógusok már nem annyira. Hozzátenném, eleinte.

Ahogy a sorozat Daphne és Simon történetével kezdődött, úgy ez a gyűjtemény is velük indult. Gondoltam a sorozat végére pozitívabban fogok hozzájuk állni ebben a kötetben, de sajnos ismét hidegen hagytak. Mégis az ő történetükre emlékszem a legjobban. Viszont meg kell jegyeznem, a gyermekeik neveitől elolvadok, annyira szép mindegyik.

Anthony és Kate része ismét felüdülés volt, jólesett olvasni egy újabb mulatságos Pall Mall meccsről.

Úgy tűnik Quinn a harmadik rész után még mindig maradt a Hamupipőke vonalon, mert ahogy a második rajzfilmben, úgy ebben az epilógusban is, Sophie egyik mostohahugára, Posy-ra talál rá a boldogság.
Ez a kis szösszenet nagyon vicces és cuki volt.

A következő epilógusban, amiben Penelope és Eloise játsztotta a főszerepet, kicsit csalódtam. Elnyújtott volt, de Hyacinth, a kis boszorka, némileg mentett rajta.

Eloise könyvét imádtam a legjobban a sorozatból, természetesen nagyon vártam az új, vele és a kis családjával foglalkozó részt. Viszont nagy meglepetésemre itt Eloise mostohalánya, az immár nagykorú Amanda kapott főszerepet, ami nagyon tetszett! Amanda igazán rokonszenves volt, a kis nüansznyi története pedig igen velős.

Régen olvastam a sorozatot, úgyhogy nem emlékeztem pontosan mindegyik epilógusra, ezért beleolvastam a könyvbe. Nos, Francesca története, a Rossz kor nagyon szívbemarkoló volt, és ez a második epilógus sem maradt el tőle. Újra elolvastam, ismét megszakadt a szívem, aztán sorokkal később felszabadulva, boldognak éreztem magam. Ez volt Francesca és Michael történetének tökéletes lezárása. Eddig a pontig úgy gondoltam, hogy ez a És boldogan éltek kötet felesleges. De ezt az epilógust olvasva azt mondhatom, úgy kellett ez a könyv, mint egy falat kenyér.

A Csókja megmondja utószava is nagyon ott van a szeren, a történet végeztével egy hangos „na végre, hogy megvan!” hagyta el a számat.

Amilyen hihetetlenül de mégis tréfásan lett vége Lucy és Gregory történetének, annál drámaibb fordulatott vett ebben a kötetben. Bevallom, azért megijedtem, de nyugtattam magam, hogy „áh, Quinn ilyet úgysem merne meglépni”.

Végezetül nagy örömömre a Bridgerton gyerekek anyukája is kapott néhány saját fejezetet, aminek elmondhatatlanul örültem, mert mindig is kíváncsi voltam az ő múltjára, főleg az Edmunddal töltött időszakára.
Violet fejezetei eleinte tréfás, majd irigylésre méltó szerelemmel átitatott, később pedig megható, keserédes volt. Tökéletes éke a Bridgerton család zárókötetének.