És ​boldogan éltek (Bridgerton család) 196 csillagozás

Julia Quinn: És boldogan éltek

Egyszer ​volt, hol nem volt, volt egyszer egy történelmi romantikus regényeket jegyző írónő, aki megalkotott egy családot… Illetve nem csak egy családot. Nyolc testvért, számos sógort, sógornőt, vőt, menyet, fiút, lányt, unokahúgokat, unokanővéreket, unokaöcsöket, unokabátyokat (nem is szólva egy túlsúlyos corgi kutyáról), plusz egy ellenállhatatlan matriarchát, aki mindannyiukkal felér… Ők a Bridgerton család: nem is család, inkább elemi erő. Az olvasók nyolc könyvön át nevettek, sírtak, szerették őket. De többet akartak. Ezért az olvasók azt kérdezték a szerzőtől: Mi történt azután? Simon elolvassa apja leveleit? Francescának és Michaelnek végre lesz gyermeke? Ki nyeri a Pall Mall-visszavágót? A „Vége" tényleg a történet végét jelenti? Ebben a kötetben Julia Quinn nyolc érdekes, mulatságos, szívmelengető „második epilógust" írt, és egy bónusz történetet nem másról, mint magáról a bölcs és szellemes matriarcháról, Violet Bridgertonról. Ismerjék meg újra a Bridgerton család… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tartalomjegyzék

>!
GABO, Budapest, 2014
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636898816 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Colin Bridgerton · Anthony Bridgerton vikomt · Penelope Featherington · Simon Basset, Hastings hercege · Daphne Bridgerton · Hyacinth Bridgerton · Michael Stirling, Kilmartin grófja · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Kate Sheffield · Benedict Bridgerton · Eloise Bridgerton · Francesca Bridgerton · Sophie Beckett · Sir Phillip Crane · Amanda Crane · Hugh Woodson


Kedvencelte 21

Most olvassa 4

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Elhaym>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Akik nem olvasták a Bridgerton regényeket, azok talán nem sok értelmet találnak ebben a könyvben, de a rajongók élvezni fogják, én is imádtam. Kedves, meghitt, megható rövid történetek, tele drámával és humorral, nem tudtam őket nem szeretni.

Engem mindig foglalkoztatott az, hogy egy regény vége óta vajon, hogyan folytatódhat a kedvenc szereplőim élete, ezért nagyon örültem, hogy a Bridgerton családdal újra találkozhattam, még ha rövid időre is. 8 pár akik évekkel később is ugyanazzal a szeretettel, szenvedéllyel szeretik egymást, mint fiatal korukban. Hol nevettem, hol sírtam, hol olvadoztam, egy fantasztikus gyönyörű történet részese lehettem, ami engem lelkileg nagyon megérintett.
Bővebben:
https://elhaym.wordpress.com/2014/10/03/julia-quinn-es-…

ncsn87>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Egyszerűen imádom a Bridgertonokat! Elolvadtam újfent! *.* Annyira nagyoooon hiányoztak! <3 Julia Quinn egy istennő! Ennyi! :D Tudja, hogy kell lezárni egy sorozatot, az olvasók kedvére is tenni és közben mégsem hazudtolja meg önmagát. Ugyanúgy végig izgultam, mint bármelyik eddigi részen. Zseniális Quinn!
Mindegyik történet, mint anno is, megérintett, csak más más értelelemben. Fantasztikus a humoruk, de egyben meghatóak, van mondanivalójuk. Nem tudom, mi mást mondhatnék.
Francesca és Gregory második epilógusát megkönnyeztem. Anno is Frannie története volt az egyik kedvencem és most is az lett. Megérdemelték ezt a befejezést! *.* Lucy és Gregory meg… Hogy lehet ennyit szülni… :D Violet meg egy nagyon különleges asszony, nagy szívvel. *.* Nem tudom, hogyan bírta ki Edmund nélkül… Nagyon erős asszony!
Olvassátok, mert nagyon humoros és megható mindegyik történet. :) Imádoooom őket!!!!!! <3 <3 <3

meteoritastar>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

2015-ben találkoztam elöször a Bridgerton családdal. De már akkor tudtam, hogy ez a zajos, különc család tartósan belopja magát a szívembe.
Ez a könyv több éve várt a sorára, hogy csatlakozzon a társaihoz, az elolvasott könyvekhez a polcomon,de csak várt és várt.
Nem akartam elengedni a Bridgertonékat. De ezt biztos mindenki, aki szereti őket, megérti.
Ez a könyv szép és megható lett. Meg is könnyeztem. De előtte nem keveset nevettem. Különösen a Pall Mallon. Ezek még mindig elképesztőek.
Aranyos volt mindegyik történet és olyan jó volt, nosztalgikus visszacsöppeni az életükbe.
Mivel régen olvastam a sorozat előző részeit, tartottam tőle, hogy nehéz lesz előhívni az emlékeimet róluk. De az írónő pár ügyes szóval megoldotta a problémámat.
Ahogy olvastam a történeteket, láttam magam előtt azt is, ahogy az adott párosok összejöttek. Nagyon jó volt.
Ez egy igazi lezárás volt. Méltó ehhez a sorozathoz.
Csodás érzésekkel teli laza könyvecske.

Vivi_>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Szomorú, meg egyben boldog is vagyok, hogy elolvastam mindegyik részt. Nagyon fognak hiányozni a testvérek, mindegyikük. Én kifejezetten örültem a második epilógusoknak, végre valaki, aki tényleg meg is írta őket, és választ adtak a „Mi történt azután?” kérdésre. Vannak, és lesznek is kedvenc párosaim, mégis a legjobban itt Gregory, Francesca és Violet története tetszett. Violetet mindig is imádtam, de nem igazán láthattunk bele a gondolataiba és most megtudhattuk, hogy tényleg mennyire boldogok voltak Edmunddal. Hát harminchárom unokával én nem tudnék mit kezdeni, de számára ennél nincs nagyobb öröm. :D
Hyacinth is megtalálta kincset, amit már régóta keresett, és a lánya teljesen olyan, mint ő, még lehet rosszabb is. Francesca is megkapta a legnagyobb ajándékot, amit akart.
Nehéz most elengedni őket, de remélem lesz egy másik Quinn trilógia/sorozat, ami ennyire belopja magát a szívembe.
Mondjuk megírhatná mind a harminchárom unoka történetét, lenne mit olvasni…

anikho >!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Már régen elolvashattam volna ezt a kötetet, de valahogy nem vitt rá a lélek. Talán azért, mert nem akartam ténylegesen búcsút venni a Bridgertonoktól. Így biztos volt a tudat, hogy még van mit róluk olvasnom.
De most már nem így van.
Vége.
Mondanom sem kell, kedvencé avanzsált a sorozat; mindenképp újraolvasós kategória :)

Igazából nem tudom mit vártam ettől.. de nem is lényeges. Tetszettek ezek a második epilógusok. Egészen Violet történetéig 4.5 csillagot akartam adni, de Lady Bridgerton felhozta 5 csillagra. :) Olyan cukik voltak Edmunddal.. sajnálatos, hogy el kellett veszítenie. Violet nagyon erős asszony, aki központi eleme ennek a sorozatnak.

Köszönöm Julia Quinn az összes rajongó nevében! Biztos vagyok benne, hogy második olvasásra is remek élményt fognak nyújtani ezek a könyvek.

Bagneso>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Bájos és humoros történelmi romantika Julia Quinn módra a ráadás részben is! Ó, istenem, imádtam! Fantasztikus volt! Előzetesen azt hittem, hogy ezzel a kiegészítő kötettel csak az i-re teszi fel a pontot az írónő, de tévedtem. A koronát tette fel vele a sorozatra! Megválaszolt minden kérdést, amiről azt sem tudtam, hogy megmaradt bennem, és elmesélt mindent, ami még ahhoz kellett, hogy a sorozat minden tekintetben lezárt és kerek egészet alkosson. Olyan jó volt viszontlátni így egy köteten belül az egész családot, a szereplőket, a párosokat, és újra bepillantani egy kicsit az életükbe, hogyan alakultak a dolgaik a boldog befejezések után, akár egy-két évre, akár egy-két évtizedre rá. Volt olyan epilógus, ami vicces volt és pajkos, volt ami már komolyabb hangvételűre és meghatóbbra sikeredett, de szinte mind megnevettetett, még most is, ha néhány történésre visszagondolok, és ne felejtsem a sok-sok boldog sóhajt sem, amit szintén sűrűn kiváltottak az olvasottak, és bizony helyenként még a könnyeimet is előcsalogatták, nem is kicsit. És nem is lehetett volna szebben lezárni ezt az egészet annál, mint amit Violetről írt a végén. Quinn stílusa csodás hangulatot volt képes teremteni! Boldogság volt olvasni ezt a könyvet! A történelmi romantika egyik gyöngyszeme ez a sorozat, számomra örök kedvenc, még sokszor újraolvasósós, ez is, és a többi rész is! :)

_Leelan_ P>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Hatalmas nagy Happy ending és romantikus rajongó énem imádta ezt a részt!
A kicsit logikusabb és földhoz ragadtabb felem pedig egy-kettő epilogus miatt morog. De csak egy picikét.
A legjobban Gregory és Lucy, valamint Frennie és férje története no meg Simon és Daphne története tetszett a legjobban.
Frenniékért nagyon izgultam, kár, hogy csak ennyit kaphattunk belőlük :( sokkal több oldalt olvastam volna még róluk!
Ah elején kicsit nehezen rázódtam bele, mert nem emlékeztem pontosan arra, hogy ki kicsoda és milyen testvéri, barátnői és baráti kapcsolatban állnak egymással. De utána tisztázódott a helyzet :)
Quinn igazi királynője a tőrténelmi romantikus műfajnak!

brigitta244>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Nagy örömmel olvastam el ezt a bónusz novellákat tartalmazó kötetet. Mindegyik kis történet adott hozzá valamit a regénysorozathoz. Sajnálom, hogy búcsút kell vennem a Bridgerton családtól. Mindegyik szereplő más és más volt. Egyiküket jobban míg másikukat kevésbé kedveltem.
Jó volt megtudni,hogy Saimon-nak mit írt az apukája és hogyan is tudta meg Daphné, hogy újra spoiler
Antony és Kate kis szösszenetét imádtam. A pall mall kihozza a Brigerton-ok „aljas” oldalát.
Benedict és Sophi plusz epilógusa nem róluk szólt hanem Posyról. Az is kis aranyos volt.
Colin és Penelopé elutaztak Eloise és Philip esküvőjére ahol beavatták végre Eloist is ki is az a Lady Winthrop. Imádtam Colint és Haycintot együtt.
A következő történetben Amanda által ismerhettük meg, hogy mi is történt vele és családjával. Szerelembe esését mesélte el és, hogyan is él Eloise és Philip hosszú házasságuk alatt.
Az egyik kedvencem Michel és Francheska története volt. Olyan fájdalmas volt olvasni. Végül megkapták a boldogságot amire vágytak. Ebből a történetből látszik, hogy ha elengeded azt amit görcsösen szeretnél megkapod az élettől.
Haycint története is nagyon jó volt. Végre megtalálta amit keresett és végre megnyugodhatott.
Gregory és Lucy plusz epilógusa is tartogatott izgalmakat. A szülés utáni pánikot átéreztem. De 9 gyermek azért sok szerintem.
Végül Violetről is kaptunk egy kis szösszenetet. Megtudhattuk, hogy hogyan is találkoztak ők Edmunddal valamint milyen érzések kavarogtak benne mikor megtudta, hogy a férje meghalt. És milyen volt túlélni mindent és 40 évig a hőn szeretett férfi nélkül élni boldogságban.

SzAngelika>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

„És mi történt azután?”

Ritkán olvashatunk arról, mi következik a boldogító igenek elhangzása után, ám itt pontosan erre nyílik alkalmunk, ugyanis az eredeti sorrendben haladva kapunk mindahány Bridgerton történethez egy-egy kiegészítő fejezetet, sőt, ráadásként egy plusz novellát is a család matriarchájáról. A részeket közvetlen hangvételű írónői feljegyzések vezetik fel, amelyek szerintem akár gyors emlékeztetőül is szolgálhatnak az egyes regények eseményeinek felelevenítéséhez.

Az egyes novellákról külön-külön: http://angelikablogja.blogspot.hu/2014/10/julia-quinn-h…

Zsuzsanna_Makai>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Hát cuki volt ez is, mint az eddigiek. A pall mall meccsen kiakadtam, borzasztó volt. Francesca, Lucy, és Violet megbőgetett. Jó, hogy JQ hallgatott a rajongókra, és megtette nekünk/értünk ezt a kézbe vehető gesztust.
Másodszorra is ugyanazokat a részeket imádtam, plusz most még Daphne-t is.
A célzás, h Edmund tesója Billie, meg h ezmegaz történt vele ugye összekapcsolja a Rokesby sorozattal, és mindjárt világos pl a Pall mall játszma is…


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

– Eloise – szólt Penelope, kissé pihegve az erőfeszítéstől, ahogy megpróbálta lerázni Hyacinthot.
– Penelope! – De Eloise hangjában furcsa, kíváncsi gyanakvás volt, amitől Penelope egyáltalán nem lepődött meg, Eloise nem ostoba, és pontosan tudta, hogy fivére nem az az ember, aki csak úgy kedves mosollyal néz rá.
– Eloise – szólt Hyacinth, ám Penelope ennek a megszólításnak okát és célját nem értette.
– Hyacinth.
Penelope ekkor célzatosan férjére nézett.
– Colin.
A megszólított ifjú férjet mintha mulattatta volna ez a furcsa párbeszéd.
– Penelope. Hyacinth.
Hyacinth vigyorgott.
– Colin. – Aztán: – Sir Phillip.
– Hölgyeim – szólt Sir Phillip, minden jel szerint a rövid és tömör megnyilatkozások híve.
– Ebből elég legyen! – fakadt ki Eloise. – Mi folyik itt?
– Minden arra utal, hogy keresztneveinket idézzük – jelentette ki Hyacint.

149-150. oldal

Vivi_>!

– A férjem mindenben támogat engem – felelte Hyacinth kedvesen, miközben le sem vette a szemét a karjában tartott kicsiről. – Mindig.
– A férjed egy szent – jegyezte meg Gregory, a másik kicsinek gügyögve, akit ő tartott a karjában. – Vagy egyszerűen elment az esze. Akárhogy is, végtelenül hálásak vagyunk neki, hogy feleségül vett téged.

Vivi_>!

– Ne mozgasd az ágyat! – jajdult fel. – Tengeribeteg leszek.
– Szárazföldön nem lehetsz tengeribeteg.
– De igen, ha várandós vagyok.

Szelén>!

Tíz teljes másodperc eltelt mire Penelope megszólalt. Akkor azonban azt mondta: – Megöllek!
– Ó, abban egészen biztos vagyok – felelte a férfi fesztelen hangon. – Az egyetlen kérdés csak az, hogy mikor.
– Colin!
– Ezek szerint inkább előbb, mint utóbb – mormogta.

Kapcsolódó szócikkek: Colin Bridgerton · Penelope Featherington
Ercsusz>!

– Azt hiszem, a férjuram meg fog ölni.
– Így, ennyi tanú előtt? – kérdezte Simon.
– Hogyan lehetséges, hogy pocsolyák képződtek a mezőn – mordult Anthony fenyegetőn –, amikor emberemlékezet óta nem volt ilyen száraz a tavasz?
Kate ismét rá oly jellemző, végtelenül bosszantó vigyorral nézett.
– Kiömlött a teám.
– És egy egész pocsolya lett belőle?
Kate vállat von.
– Fáztam.
– Szóval fáztál.
– És szomjas voltam.
– És minden jel szerint ügyetlen is – vetette közbe Simon.
Anthony igen mogorva pillantást vetett rá.

A vikomt, aki engem szeret

ggizi P>!

Minden hölgynek tudnia kellene egy másik nyelven káromkodni, mivel az előkelő társaság az angolt számunkra használhatatlanná tette.

Esküvő lesz

Kapcsolódó szócikkek: Hyacinth Bridgerton
Vivi_>!

– Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez egy olyan lecke, amit hamarosan az életben is meg fogsz tapasztalni. A fiúk szörnyűek.

Szelén>!

Azt hiszem, anyád azt akarja, hogy siessünk – súgta Penelope.
– Eloiiiiiiiiiise! – bődült el Violet. – MOOOOST!
Eloise szemöldöke rebbent, oldalvást pillantott Penelopére.
– Miből gondolod?

Vivi_>!

– Szerinted az idén…
– Nem – felelte Hyacinth. Ezúttal magában őszintén bocsánatot kért anyjától. Szentséges ég, Violetnek ugyanezt kellett kiállnia? Nyolcszor?
– Még nem is tudod, mit akartam kérdezni.
– Természetesen tudom, mit akartál kérdezni. Mikor tanulod meg végre, hogy én mindig mindent tudok?


Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Idegen a férjem
Julie Garwood: Kastélyok
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Jennifer Donnelly: A tearózsa
Jodi Ellen Malpas: Ez vagyok
R. Kelényi Angelika: A porfészek
Jennifer E. Smith: Ilyen a boldogság
Kiera Cass: The Selection Stories – Párválasztó történetek
Cora Carmack: Összpróba