Megjelenésének várható időpontja: 2021. július 28.

És ​boldogan éltek (Bridgerton család) 281 csillagozás

Julia Quinn: És boldogan éltek Julia Quinn: És boldogan éltek

Egyszer ​volt, hol nem volt, volt egyszer egy történelmi romantikus regényeket jegyző írónő, aki megalkotott egy családot… Illetve nem csak egy családot. Nyolc testvért, számos sógort, sógornőt, vőt, menyet, fiút, lányt, unokahúgokat, unokanővéreket, unokaöcsöket, unokabátyokat (nem is szólva egy túlsúlyos corgi kutyáról), plusz egy ellenállhatatlan matriarchát, aki mindannyiukkal felér… Ők a Bridgerton család: nem is család, inkább elemi erő. Az olvasók nyolc könyvön át nevettek, sírtak, szerették őket. De többet akartak. Ezért az olvasók azt kérdezték a szerzőtől: Mi történt azután? Simon elolvassa apja leveleit? Francescának és Michaelnek végre lesz gyermeke? Ki nyeri a Pall Mall-visszavágót? A „Vége" tényleg a történet végét jelenti? Ebben a kötetben Julia Quinn nyolc érdekes, mulatságos, szívmelengető „második epilógust" írt, és egy bónusz történetet nem másról, mint magáról a bölcs és szellemes matriarcháról, Violet Bridgertonról. Ismerjék meg újra a Bridgerton család… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tartalomjegyzék

>!
GABO, Budapest, 2021
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635661763 · Fordította: Bozai Ágota · Megjelenés időpontja: 2021. július 28.
>!
GABO, Budapest, 2014
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636898816 · Fordította: Bozai Ágota

Kapcsolódó zóna

!

A Bridgerton család

31 tag · 4 karc · Utolsó karc: 2021. július 8., 06:59 · Bővebben


Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Colin Bridgerton · Anthony Bridgerton vikomt · Simon Basset, Hastings hercege · Penelope Featherington · Daphne Bridgerton · Kate Sheffield · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Benedict Bridgerton · Eloise Bridgerton · Hyacinth Bridgerton · Michael Stirling, Kilmartin grófja · Sophie Beckett · Francesca Bridgerton · Sir Phillip Crane · Amanda Crane · Hugh Woodson


Kedvencelte 24

Most olvassa 12

Várólistára tette 104

Kívánságlistára tette 201

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

kocybaba P>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Hihetetlen, hogy elfogytak Bridgertonok! Annyira hozzám nőttek az elmúlt hónapokban, oly jól esett elbújni a társaságukban a szürke hétköznapok elől, hogy nagy ajándék volt ez kötet búcsúzni tőlük. Majdnem minden pótlásra került, elvarrva a nyitott szálakat melyek a hiányérzetet hagyhattak korábban, bár melyik jobban vagy kevésbé sikerült. Sajnáltam, hogy mire igazán belerázódtam, belemerültem egy-egy novellába, már léptünk is a következőre mikor a legtöbbet folytattam volna még tovább. Mégis a legkedvesebb nem valamelyik testvéré, hanem Violeté lett, aki tökéletes zárást nyújtott ehhez a kötethez.
Julia Quinn, találkozni fogunk még!;)

2 hozzászólás
Marianngabriella P>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Nagyon vártam ezt a kis kötetet, hogy még egy utolsó igazi Bridgerton dózist kaphassak. És voltak benne fantasztikus történetek: Daphne és Simon, Anthony és Kate, Francesca és Micheal, Hyacinth és Gareth), de voltak benne kevésbbé érdekesek is, de a legjoban Eloise-ért fáj a szívem. A regényeknél Eloise és Francesca epilógusa nem tetszett, úgy éreztem ennél jóval többet is adhatott volna. És Francesca itt meg is kapja. Annyira szívbe markolóan szép az ő rögös útja az anyává válás felé. De Eloise megint kimaradt. Kedves és aranyos történet volt Amandáról, de senkit sem édekelt. Vagy legalábbis nem így. Eloise érdekelt volna. Kár érte.
Illetve, ami kicsit szomorúvá tett, az első pár történet alatt sok Bridgerton volt egyhelyen, együtt történtek az események. Ennek sokkal jobban örültem volna az összes történetben. Hiszen még is csak nyoolcan testvérek, és őket szeretjük.Értékeltem volna ha kicsivel többet vannak együtt.
Gregory és Lucy történetéről már írtam, de továbbra is fenntartom, hogy spoiler
Összeségében aranyos könyv volt, sok minden kiderült még belőle, bár láttam az írónő honlapján, sokan vártak volna még egy két dolgot a regény sorozatban, sokan várnak – köztük én is – egy igazi Violet és Edmund szerelmes története, de az íónőnek nem áll szándékában megírni Edmund fiatal halál miatt.
Nagyon örülök, hogy végig kisérhettem a Bridgerton gyerekek életét egy rövidke szakaszon, és sokat köszönhetek nekik. Az első történelmi romantikus, és az első felnőtteknek szoló romantikus könyveim egyikei voltak. És hiányozni fog ez a bájos család, a bájos életükkel és a rengeteg civakodással.

Elhaym>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Akik nem olvasták a Bridgerton regényeket, azok talán nem sok értelmet találnak ebben a könyvben, de a rajongók élvezni fogják, én is imádtam. Kedves, meghitt, megható rövid történetek, tele drámával és humorral, nem tudtam őket nem szeretni.

Engem mindig foglalkoztatott az, hogy egy regény vége óta vajon, hogyan folytatódhat a kedvenc szereplőim élete, ezért nagyon örültem, hogy a Bridgerton családdal újra találkozhattam, még ha rövid időre is. 8 pár akik évekkel később is ugyanazzal a szeretettel, szenvedéllyel szeretik egymást, mint fiatal korukban. Hol nevettem, hol sírtam, hol olvadoztam, egy fantasztikus gyönyörű történet részese lehettem, ami engem lelkileg nagyon megérintett.
Bővebben:
https://elhaym.wordpress.com/2014/10/03/julia-quinn-es-…

ncsn87>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Egyszerűen imádom a Bridgertonokat! Elolvadtam újfent! *.* Annyira nagyoooon hiányoztak! <3 Julia Quinn egy istennő! Ennyi! :D Tudja, hogy kell lezárni egy sorozatot, az olvasók kedvére is tenni és közben mégsem hazudtolja meg önmagát. Ugyanúgy végig izgultam, mint bármelyik eddigi részen. Zseniális Quinn!
Mindegyik történet, mint anno is, megérintett, csak más más értelelemben. Fantasztikus a humoruk, de egyben meghatóak, van mondanivalójuk. Nem tudom, mi mást mondhatnék.
Francesca és Gregory második epilógusát megkönnyeztem. Anno is Frannie története volt az egyik kedvencem és most is az lett. Megérdemelték ezt a befejezést! *.* Lucy és Gregory meg… Hogy lehet ennyit szülni… :D Violet meg egy nagyon különleges asszony, nagy szívvel. *.* Nem tudom, hogyan bírta ki Edmund nélkül… Nagyon erős asszony!
Olvassátok, mert nagyon humoros és megható mindegyik történet. :) Imádoooom őket!!!!!! <3 <3 <3

meteoritastar>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

2015-ben találkoztam elöször a Bridgerton családdal. De már akkor tudtam, hogy ez a zajos, különc család tartósan belopja magát a szívembe.
Ez a könyv több éve várt a sorára, hogy csatlakozzon a társaihoz, az elolvasott könyvekhez a polcomon,de csak várt és várt.
Nem akartam elengedni a Bridgertonékat. De ezt biztos mindenki, aki szereti őket, megérti.
Ez a könyv szép és megható lett. Meg is könnyeztem. De előtte nem keveset nevettem. Különösen a Pall Mallon. Ezek még mindig elképesztőek.
Aranyos volt mindegyik történet és olyan jó volt, nosztalgikus visszacsöppeni az életükbe.
Mivel régen olvastam a sorozat előző részeit, tartottam tőle, hogy nehéz lesz előhívni az emlékeimet róluk. De az írónő pár ügyes szóval megoldotta a problémámat.
Ahogy olvastam a történeteket, láttam magam előtt azt is, ahogy az adott párosok összejöttek. Nagyon jó volt.
Ez egy igazi lezárás volt. Méltó ehhez a sorozathoz.
Csodás érzésekkel teli laza könyvecske.

Vivi_>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Szomorú, meg egyben boldog is vagyok, hogy elolvastam mindegyik részt. Nagyon fognak hiányozni a testvérek, mindegyikük. Én kifejezetten örültem a második epilógusoknak, végre valaki, aki tényleg meg is írta őket, és választ adtak a „Mi történt azután?” kérdésre. Vannak, és lesznek is kedvenc párosaim, mégis a legjobban itt Gregory, Francesca és Violet története tetszett. Violetet mindig is imádtam, de nem igazán láthattunk bele a gondolataiba és most megtudhattuk, hogy tényleg mennyire boldogok voltak Edmunddal. Hát harminchárom unokával én nem tudnék mit kezdeni, de számára ennél nincs nagyobb öröm. :D
Hyacinth is megtalálta kincset, amit már régóta keresett, és a lánya teljesen olyan, mint ő, még lehet rosszabb is. Francesca is megkapta a legnagyobb ajándékot, amit akart.
Nehéz most elengedni őket, de remélem lesz egy másik Quinn trilógia/sorozat, ami ennyire belopja magát a szívembe.
Mondjuk megírhatná mind a harminchárom unoka történetét, lenne mit olvasni…

anikho>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Már régen elolvashattam volna ezt a kötetet, de valahogy nem vitt rá a lélek. Talán azért, mert nem akartam ténylegesen búcsút venni a Bridgertonoktól. Így biztos volt a tudat, hogy még van mit róluk olvasnom.
De most már nem így van.
Vége.
Mondanom sem kell, kedvencé avanzsált a sorozat; mindenképp újraolvasós kategória :)

Igazából nem tudom mit vártam ettől.. de nem is lényeges. Tetszettek ezek a második epilógusok. Egészen Violet történetéig 4.5 csillagot akartam adni, de Lady Bridgerton felhozta 5 csillagra. :) Olyan cukik voltak Edmunddal.. sajnálatos, hogy el kellett veszítenie. Violet nagyon erős asszony, aki központi eleme ennek a sorozatnak.

Köszönöm Julia Quinn az összes rajongó nevében! Biztos vagyok benne, hogy második olvasásra is remek élményt fognak nyújtani ezek a könyvek.

Bagneso>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Bájos és humoros történelmi romantika Julia Quinn módra a ráadás részben is! Ó, istenem, imádtam! Fantasztikus volt! Előzetesen azt hittem, hogy ezzel a kiegészítő kötettel csak az i-re teszi fel a pontot az írónő, de tévedtem. A koronát tette fel vele a sorozatra! Megválaszolt minden kérdést, amiről azt sem tudtam, hogy megmaradt bennem, és elmesélt mindent, ami még ahhoz kellett, hogy a sorozat minden tekintetben lezárt és kerek egészet alkosson. Olyan jó volt viszontlátni így egy köteten belül az egész családot, a szereplőket, a párosokat, és újra bepillantani egy kicsit az életükbe, hogyan alakultak a dolgaik a boldog befejezések után, akár egy-két évre, akár egy-két évtizedre rá. Volt olyan epilógus, ami vicces volt és pajkos, volt ami már komolyabb hangvételűre és meghatóbbra sikeredett, de szinte mind megnevettetett, még most is, ha néhány történésre visszagondolok, és ne felejtsem a sok-sok boldog sóhajt sem, amit szintén sűrűn kiváltottak az olvasottak, és bizony helyenként még a könnyeimet is előcsalogatták, nem is kicsit. És nem is lehetett volna szebben lezárni ezt az egészet annál, mint amit Violetről írt a végén. Quinn stílusa csodás hangulatot volt képes teremteni! Boldogság volt olvasni ezt a könyvet! A történelmi romantika egyik gyöngyszeme ez a sorozat, számomra örök kedvenc, még sokszor újraolvasósós, ez is, és a többi rész is! :)

_Leelan_>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

Hatalmas nagy Happy ending és romantikus rajongó énem imádta ezt a részt!
A kicsit logikusabb és földhoz ragadtabb felem pedig egy-kettő epilogus miatt morog. De csak egy picikét.
A legjobban Gregory és Lucy, valamint Frennie és férje története no meg Simon és Daphne története tetszett a legjobban.
Frenniékért nagyon izgultam, kár, hogy csak ennyit kaphattunk belőlük :( sokkal több oldalt olvastam volna még róluk!
Ah elején kicsit nehezen rázódtam bele, mert nem emlékeztem pontosan arra, hogy ki kicsoda és milyen testvéri, barátnői és baráti kapcsolatban állnak egymással. De utána tisztázódott a helyzet :)
Quinn igazi királynője a tőrténelmi romantikus műfajnak!

SzAngelika>!
Julia Quinn: És boldogan éltek

„És mi történt azután?”

Ritkán olvashatunk arról, mi következik a boldogító igenek elhangzása után, ám itt pontosan erre nyílik alkalmunk, ugyanis az eredeti sorrendben haladva kapunk mindahány Bridgerton történethez egy-egy kiegészítő fejezetet, sőt, ráadásként egy plusz novellát is a család matriarchájáról. A részeket közvetlen hangvételű írónői feljegyzések vezetik fel, amelyek szerintem akár gyors emlékeztetőül is szolgálhatnak az egyes regények eseményeinek felelevenítéséhez.

Az egyes novellákról külön-külön: http://angelikablogja.blogspot.hu/2014/10/julia-quinn-h…


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

– Eloise – szólt Penelope, kissé pihegve az erőfeszítéstől, ahogy megpróbálta lerázni Hyacinthot.
– Penelope! – De Eloise hangjában furcsa, kíváncsi gyanakvás volt, amitől Penelope egyáltalán nem lepődött meg, Eloise nem ostoba, és pontosan tudta, hogy fivére nem az az ember, aki csak úgy kedves mosollyal néz rá.
– Eloise – szólt Hyacinth, ám Penelope ennek a megszólításnak okát és célját nem értette.
– Hyacinth.
Penelope ekkor célzatosan férjére nézett.
– Colin.
A megszólított ifjú férjet mintha mulattatta volna ez a furcsa párbeszéd.
– Penelope. Hyacinth.
Hyacinth vigyorgott.
– Colin. – Aztán: – Sir Phillip.
– Hölgyeim – szólt Sir Phillip, minden jel szerint a rövid és tömör megnyilatkozások híve.
– Ebből elég legyen! – fakadt ki Eloise. – Mi folyik itt?
– Minden arra utal, hogy keresztneveinket idézzük – jelentette ki Hyacint.

149-150. oldal

Vivi_>!

– A férjem mindenben támogat engem – felelte Hyacinth kedvesen, miközben le sem vette a szemét a karjában tartott kicsiről. – Mindig.
– A férjed egy szent – jegyezte meg Gregory, a másik kicsinek gügyögve, akit ő tartott a karjában. – Vagy egyszerűen elment az esze. Akárhogy is, végtelenül hálásak vagyunk neki, hogy feleségül vett téged.

Szelén>!

Tíz teljes másodperc eltelt mire Penelope megszólalt. Akkor azonban azt mondta: – Megöllek!
– Ó, abban egészen biztos vagyok – felelte a férfi fesztelen hangon. – Az egyetlen kérdés csak az, hogy mikor.
– Colin!
– Ezek szerint inkább előbb, mint utóbb – mormogta.

Kapcsolódó szócikkek: Colin Bridgerton · Penelope Featherington
Vivi_>!

– Ne mozgasd az ágyat! – jajdult fel. – Tengeribeteg leszek.
– Szárazföldön nem lehetsz tengeribeteg.
– De igen, ha várandós vagyok.

Ercsusz>!

– Azt hiszem, a férjuram meg fog ölni.
– Így, ennyi tanú előtt? – kérdezte Simon.
– Hogyan lehetséges, hogy pocsolyák képződtek a mezőn – mordult Anthony fenyegetőn –, amikor emberemlékezet óta nem volt ilyen száraz a tavasz?
Kate ismét rá oly jellemző, végtelenül bosszantó vigyorral nézett.
– Kiömlött a teám.
– És egy egész pocsolya lett belőle?
Kate vállat von.
– Fáztam.
– Szóval fáztál.
– És szomjas voltam.
– És minden jel szerint ügyetlen is – vetette közbe Simon.
Anthony igen mogorva pillantást vetett rá.

A vikomt, aki engem szeret

ggizi P>!

Minden hölgynek tudnia kellene egy másik nyelven káromkodni, mivel az előkelő társaság az angolt számunkra használhatatlanná tette.

Esküvő lesz

Kapcsolódó szócikkek: Hyacinth Bridgerton
Vivi_>!

– Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez egy olyan lecke, amit hamarosan az életben is meg fogsz tapasztalni. A fiúk szörnyűek.

Szelén>!

Azt hiszem, anyád azt akarja, hogy siessünk – súgta Penelope.
– Eloiiiiiiiiiise! – bődült el Violet. – MOOOOST!
Eloise szemöldöke rebbent, oldalvást pillantott Penelopére.
– Miből gondolod?

Ercsusz>!

– Azt hiszem, igazad van.
– Természetesen igazam van – felelte Michael. – De miben is?

Rossz kor


Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Jo Putney – Madeline Hunter – Sabrina Jeffries: Téli csábítás
Jodi Ellen Malpas: Ez vagyok
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők
Sylvia Day: Átverve / Átölelve
R. Kelényi Angelika: A porfészek
Sophie Jackson: Egy őrült pillanat
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei
Kiera Cass: The Selection Stories 2. – Párválasztó történetek 2.
Jennifer E. Smith: Ilyen a boldogság
Garai Ferenc: A pénz parancsol