Csudajó (Csudajó trilógia 1.) 376 csillagozás

Julia Quinn: Csudajó

Két ​tényt mindenki tud Alexander Ridgelyről. Az egyik, hogy ő Ashbourne hercege. A másik, hogy a házasság nem szerepel a közeli tervei között…
Ez egészen addig igaz, míg egy vörös hajú amerikai lány a kocsija elé nem veti magát, hogy megmentse a herceg fiatal unokaöccsét. A lány olyan, amilyennek Alex sosem gondolt volna hölgyet… Okos és humoros, fegyelmezett és bátor. De szolgáló. Nem illik egy rangos arisztokratához… Kivéve, ha a hölgy nem az, aminek látszik…
Az amerikai örökösnő, Emma Dunster körül tolongnak az angol urak, de ez nem jelenti azt, hogy szándékában állna bármelyikükhöz hozzámenni feleségül; akkor sem, ha beleegyezett, hogy részt vesz a londoni társasági szezon eseményein.
Amikor titokban, konyhalányruhában kiosont unokanővére londoni házából, csak egy kicsit még élvezni szerette volna az ismeretlenséget a debütálása előtt. Nem gondolta volna, hogy egy veszélyesen jóképű herceg karjában találja magát… és hogy ez a herceg meglehetősen zaklatott… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
GABO, Budapest, 2013
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636897086 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Emma Dunster · Alexander Ridgely (Ashbourne hercege) · William Dunford · Lady Arabella Blydon · Edward William 'Ned' Blydon


Kedvencelte 47

Most olvassa 9

Várólistára tette 113

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Julia Quinn: Csudajó

"– Most megtennéd, hogy elmész? Fel tudok menni a hálószobámba.
Alex ördögien mosolygott. – Henry! – bődült el. – Caroline!
– Mit művelsz? – szisszent Emma. – Tönkre akarsz tenni?
– Feleségül akarlak venni.
– Mi folyik itt? – Emma felnézett. Henry és Caroline sietett le az íves lépcsőn; zavart, döbbent tekintettel néztek le a párra.
Alex csípőre telte a kezét. – Teljes mértékben kompromittáltam az unokahúgotokat – jelentette ki. – Megtennétek, hogy ragaszkodtok ahhoz, hogy vegyem feleségül?
Caroline-nak a szeme sem rebbent. – Nahát! Ez felettébb különös – jelentette ki."

Oh, te jó ég!
Ezer éve nem olvastam ennyire izgalmas, magával ragadó történetet.

Most, hogy belegondolok én még semmit sem olvastam az írónő tollából, pedig megvettem már pár kötetét. o.O
Igen azt hiszem, ezt megint az adott hülyeségeim listájára fel fogom írni…xD

Visszatérve a történethez, elképesztően érzelem gazdag világba csöppentem.
Imádtam a főszereplőket egytől egyig.

Romantikus történet a javából, a XIX. századi Angliában egy cseppnyi erotikával és kalanddal fűszerezve.

Emma egy igazán szókimondó, talpraesett és furfangos hölgyemény.
Alex, pedig, ahogy lenni szokott, Anglia aktuális legfelkapottabb agglegénye.
Ugyan csöppet magának való, kerüli a társas összejöveteleket, és nem éppen házasság párti. Legalább is váltig állította, hogy nem óhajt nősülni.
Nos ennek ellenére főhősnőnk igen csak keresztül húzta a számításait és ami legjobban tetszett, ahogy a család többi tagja próbálja összeboronálni őket. Csupa cukiság volt végig.

Nagyon nagy szükségem volt, most egy ilyen hangulatú történetre. Még szerencse, hogy a következő kötet is itt van mellettem.

Imádtam! ♥

3 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai >!
Julia Quinn: Csudajó

Majdnem a végéig úgy gondoltam, hogy ez az eddigi legjobb Quinn könyvem, hogy csudajó, hiszen a főszereplők szerethetők, izzik körülöttük a levegő, és sziporkáznak, a rokonaik pedig az ő kárukra humorforrások. Aztán jött az utolsó fölösleges kb 50 oldal az üldözéssel, meg az emberrablással, és csak az éreztem, hogy ezt most miért kellett? Így most azt tudom csak mondani, h jó volt, jó volt, de most a kevesebb több lehetett volna…
Ja, és a borítója gyönyörű!
Màsodik nekifutàsra is baromira tetszett, nem is értem, miért nem folytattam én ezt a sorozatot, és már az üldözés sem fájt.

4 hozzászólás
anikho>!
Julia Quinn: Csudajó

Ezennel már biztosan állítom magamról, hogy a történelmi romantikusok függője lettem! :)

Csudajó volt a könyv, bár érezhető volt, hogy ez korábban keletkezett, mint amiket eddig olvastam. Mindazonáltal nagyon élveztem! Alex és Emma szópárbajai nagyon tetszettek, nem egyszer felnevettem, mikor olvastam – plusz öröm, hogy többen kinéztek maguknak a buszon, hogy ez meg min nevet. :D A szokásos Quinn effektek már megjelennek itt is, mint pl.: humor, érdekes cselekmény, mindenféle mellékutak nélkül, szenvedély, dráma, ízléses erotika, meglepő fordulatok és remek megoldások valamint szerethető, kiforrott karakterek.
Olvassátok! :)

2 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Julia Quinn: Csudajó

Csudajó trilógia 1

Ez nagyon jó volt, régen olvastam már, de újra nagyon tetszett.
Szellemes, könnyed hangvételű szerelmes történet volt, élveztem minden sorát.
Ha nem is eredeti ötlet, hogy az amerikai örökösnő szolgáló ruhában elcsavarja egy herceg fejét, mégis jó választás egy történetnek. Emma talpraesett, karakán hölgy, nem ijed meg a saját árnyékától és simán ledorongolja a gőgős arisztokratákat.
Nagyon szerettem a szereplőgárdát, mindegyik igazi egyéniség volt, felvonultatták az emberi érzések és cselekedetek teljes tárházát.
Remek tévedések és félreértések vígjátéka a könyv, sok humorral, szuper párbeszédekkel, szép helyszínekkel, csodás báli világgal, erotikával fűszerezve.
Nagyon jól szórakoztam olvasás közben, le sem tudtam tenni, úgyhogy nem sokat aludtam az éjjel.

2 hozzászólás
Nikyy18>!
Julia Quinn: Csudajó

Nagyon jó volt. Alex és Emma összeillő párt alkottak. Emmát hamar megkedveltem mert nem volt nyafogós és mindig kiállt magáért. És a szócsatáikon rengeteget lehetett nevetni. Volt mikor hangosan is nevettem és érdekes volt figyelni ahogy a családjuk megpróbálta összehozni őket :)

A_Shara>!
Julia Quinn: Csudajó

Idei kedvenc romantikus könyvem lett. Emma és Alex szócsatáin jókat nevettem, fergeteges volt. Julia Qinn humora utánozhatatlan, a szereplői emberiek és esendőek, éppen ezért nagyon szerethetőek.

2 hozzászólás
ppuummukli>!
Julia Quinn: Csudajó

Nagyon aranyos történet volt, érezni, hogy az írónő kezdeti művei közül való, de nem gondoltam volna, hogy ez az első, ha nem írja az elején. Tetszett, hogy a spoiler Alex és Emma szerethető karakterek, de Belle is szimpatikus volt, így az ő története is hamarosan sorra kerül.

meteoritastar>!
Julia Quinn: Csudajó

Én nagyon szeretem ezt a könyvet. Már 2x olvastam és még mindig nagyon tetszik.
Imádom a két főszereplőt és mindenkit ebben a könyvben. Különösen, ahogy szervezkedtek :D :D
Aranyos, humoros és romantikus történet. Igazi Julia Quinn könyv.

catilde>!
Julia Quinn: Csudajó

Egy romantikus történet, kellemes kikapcsolódást nyújtó könyv. A történet nagyon jó volt. A szereplők is nagyon szerethetők voltak csak a vége ne lett volna. Teljesen feleslegesnek éreztem.


Népszerű idézetek

Cicu>!

Néha a megszokottól eltérő dolgokat kell tennünk, hogy megvalósítsuk az álmainkat.

Kapcsolódó szócikkek: Emma Dunster
Amren>!

– Most megtennéd, hogy elmész? Fel tudok menni a hálószobámba.
Alex ördögien mosolygott. – Henry! – bődült el. – Caroline!
– Mit művelsz? – szisszent Emma. – Tönkre akarsz tenni?
– Feleségül akarlak venni.
– Mi folyik itt? – Emma felnézett. Henry és Caroline sietett le az íves lépcsőn; zavart, döbbent tekintettel néztek le a párra.
Alex csípőre telte a kezét. – Teljes mértékben kompromittáltam az unokahúgotokat – jelentette ki. – Megtennétek, hogy ragaszkodtok ahhoz, hogy vegyem feleségül?
Caroline-nak a szeme sem rebbent. – Nahát! Ez felettébb különös – jelentette ki.

Orsi_olvas>!

– Igen, de tudod, jót akar. Sosem kényszerítene arra, hogy férjhez menjek, csak azért, hogy végre férjes asszony legyek. Tavaly megengedte, hogy kikosarazzam Stockton grófját, akit pedig a szezon legjobb partijának tartottak.
– Mi volt a gond vele?
– Kissé aggasztotta, hogy szeretek olvasni.
Emma mosolyogva merte a lisztet a tálakba.
– Azt mondta, az olvasás nem való a női elmének – folytatta Belle. – Szerinte abból a nők mindenféle gondolatokat merítenek.
– Az ég ne adja, hogy gondolataink legyenek!
– Tudom, tudom. Azt is mondta, hogy ne aggódjak, mert biztos benne, ha összeházasodunk, le tud szoktatni erről a káros szokásomról.

1.fejezet

Virág_>!

– Szentséges ég! – súgta Belle, amint a komornyik hallótávolságon kívül került. – Esküszöm, legalább harmincszor jártam már itt, és még mindig kénytelen vagyok a küszöbön rostokolni.
– Nyilvánvalóan nagyon rajong a munkaadóiért. Esetleg megpróbálhatnátok átcsábítani magatokhoz – jegyezte meg Emma nevetve.
– Viccelsz? Akkor talán nekem is ajánlólevelet kéne hoznom, hogy bejussak a saját otthonomba.

115-116. oldal

Orsi_olvas>!

– A cél szentesíti az eszközt, drágám. Mint tudjuk, a cél szentesíti az eszközt.

9.fejezet

Cicu>!

– Remélem az unokahúgod szegény – nevetett Dunford, miközben figyelte, ahogy Linfield és Eversley esetlenül sürgölődik Emma körül.
– Valóban ezt reméled? – kérdezte Belle csodálkozva.
– Miért?
– A családodat így is erősen ostromolják miatta. Ha még pénze is van, Anglia minden hozományvadásza megrohanja a házatokat.
Belle felnevetett.
– Csak nem azt akarod mondani, hogy te is próbálkozni akarsz nála?
– Az ég szerelmére, dehogy! – kiáltott fel Dunford mosolyogva. Barna szeme melegséggel telt meg, ahogy felidézte, Alex mennyire rajong Emmáért. – Persze nem azért, mintha nem lenne különösen szép.
– Esze is van! – mutatott rá Belle élesen.
– El tudom képzelni! – évődött Dunford. – Egy pillanatig sem képzeltem, hogy ugyanolyan gyors észjárású, mint te. Csak úgy látom, nélkülem is elég sokan környékezik.
– Mit akarsz ezzel mondani?
– Ó, semmit, semmit, Belle – mondta szórakozottan, Alexet keresve a bálteremben. – Egyáltalán semmit nem akarok mondani ezzel. Jut eszembe, említettem már milyen gyönyörű vagy kékben? Jól áll neked ez a szín.
Belle fanyar mosolyra húzta a száját.
– Milyen kár hogy éppen zöld ruha van rajtam!

Kapcsolódó szócikkek: Lady Arabella Blydon · William Dunford
Cicu>!

– Most, hogy ebben sikerült megállapodni, mindazonáltal megkérdezném: jól hallottam, hogy ma arcul csaptál egy tolvajt?
– Ó, hát az… – hebegett Emma elvörösödve.
– Ó, hát micsoda? – tette fel a kérdést John szigorúan.
– Megláttam, hogy valaki megpróbálja ellopni Ned tárcáját. Ned és Belle civódtak valamin, ahogy szoktak, és Ned nem vette észre, hogy éppen kirabolják.
– Ezért arcul csaptad? Nem tudtál volna egyszerűen sikítani?
– Ó, az ég szerelmére, papa! Azzal mit értem volna el?
– Hát, akkor legalább rendesen ült az ütés?
Emma alsó ajkára harapott, félénken pislogott.
– Ami azt illeti, azt hiszem, eltörtem az orrát.
Caroline hallhatóan felnyögött.

nykyriana>!

Ilyen az én szerencsém, gondolta Alex.
London legszebb konyhalánya a hintómban köt ki, és kiderül, hogy teljesen hibbant.

Cicu>!

– Hát, kezd érdekes lenni ez a parti. – Azzal elindult a bálterem peremén, szándékosan kerülve Emma tekintetét. Végül beült egy benyílóba, közvetlenül Emma háta mögött. Nehéz bársonyfüggöny rejtette el a vendégek szeme elől, de Emma beszélgetéseiből minden szót hallott. Hátát a falnak támasztotta, alig látta a kisasszonyt a drapéria és a fal közti résben.
– Mi a fenét csinálsz? – tette fel a kérdést Dunford, amint újra megjelent Alex mellett.
– Megtennéd, hogy halkabbra fogod? És húzódj hátra! Még meglát valaki! – Alex berántotta barátját a függöny mögé, hogy egyikük se látsszon.
– Neked teljesen elment az eszed! – mormogta Dunford.
– El sem tudtam volna képzelni, hogy megérem azt a napot, amikor a büszke Ashbourne herceg függöny mögül leselkedik egy nőre.

Kapcsolódó szócikkek: Alexander Ridgely (Ashbourne hercege)
Virág_>!

– Meséltem már arról, milyen volt, amikor influenzás voltál?
Emma a fejét ingatta, zavarta a hirtelen témaváltás.
– (…) Felnőttnek is kicsi vagy, de akkor nagyon-nagyon kicsi és törékeny termetű voltál; nem hittem, hogy fel tudod venni a harcot a betegséggel.
Emma leült, mélyen meghatották apja érzelemmel teli szavai.
– De legyőzted – mondta hirtelen. – És akkor rájöttem, mi mentett meg téged. Egyszerűen túl makacs voltál ahhoz, hogy megadd magad a halálnak.
Emma nem tudta megállni, hogy el ne mosolyodjon.
– Én pedig – folytatta az apja – túl makacs voltam ahhoz, hogy hagyjalak meghalni. – Kihúzta magát, mintha a pillanat érzelgősségét akarná lerázni magáról. – Ami azt illeti, lehet, hogy én vagyok az egyetlen ember ezen a földön, aki még nálad is makacsabb, lányom, vagyis ennyi erővel akár el is fogadhatod a sorsodat.

13. oldal


A sorozat következő kötete

Csudajó trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Donnelly: A tearózsa
Lorraine Heath: Házasság receptre
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Gail Carriger: Szívtelen
Karen Hawkins: A makrancos hercegnő
Kathleen E. Woodiwiss: A láng és a liliom
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Nancy Bush: A botrány kedvese
Amanda Quick: A szerető
Amanda Quick: Légyott