Csókja ​megmondja (Bridgerton család 7.) 444 csillagozás

Julia Quinn: Csókja megmondja Julia Quinn: Csókja megmondja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​HŐS
Gareth St. Clair bajban van. Apja, aki megveti őt, elhatározta, hogy tönkreteszi a St. Clair-birtokot, hogy nyomorba döntse őt. Gareth egyetlen öröksége egy családi napló, amiben talán családi titkokról írnak… és ez lehet jövője nyitja. Csak az a probléma, hogy a szöveg olaszul íródott, mely nyelvet Gareth a legkisebb mértékig sem beszéli.

A HŐSNŐ
Az előkelő társaság egybehangzóan állítja, hogy Hyacinth Bridgerton kisasszonyhoz senki nem hasonlítható. Pokolian okos, rémesen szókimondó, és Gareth szerint valószínűleg csak kisebb dózisokban elviselhető. De van benne valami… valami bájos és bosszantó… ami megragadja a figyelmét, és nem ereszti.

SZEGÉNY MOZART ÚR
Valószínűleg éppen forog a sírjában, amikor Gareth és Hyacinth találkozik az évente megrendezett Smythe–Smith-zeneesten. Hyacinth jó hírű lány; az, hogy Gareth St. Clair társaságában látják, meglehetős merészség, de jól érzi magát a társaságában és felajánlja, hogy lefordítja a naplót,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
GABO, Budapest, 2021
384 oldal · ISBN: 9789635661015 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2021
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660773 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2011
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894658 · Fordította: Bozai Ágota

Kapcsolódó zóna

!

A Bridgerton család

31 tag · 4 karc · Utolsó karc: 2021. július 8., 06:59 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Anthony Bridgerton vikomt · Lady Danbury · Penelope Featherington · Daphne Bridgerton · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Hyacinth Bridgerton · Gareth St. Clair · Gregory Bridgerton


Kedvencelte 45

Most olvassa 24

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 210

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kocybaba P>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

”- Igen, Gareth? Vagy nem, Gareth?
– Még Gareth!”

Ez nem lehet kérdés, naná hogy még, még, még! Egyáltalán nem volt elég ez a rész.
Lady D. unokája és a nyelvgabalyító nevű Hyacinth csak úgy sziporkáztak. A bosszantó, eszes, minden lében kanál, mégis elbűvölő legifjabb Bridgerton hölgy az abszolút kedvencem lett lánytesók között és mókás volt látni, ahogy Gerath minduntalan elakasztotta a szavát. Elképesztő szócsörtéik elsöprő hatással bírtak és ragályos mosolyt ragasztottak az arcra. Rendkívül aranyosak voltak, és ha mindez nem lenne elég, még egy kincsvadászattal is meg lett spékelve az amúgy is élvezetes történetük. Ragyogó 5 csillag jár nekik!:)

2 hozzászólás
beecebocaღ P>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

Hyacinth Bridgerton a legkisebb a Bridgerton családban. Nagyon különleges személyisége van és nem egy egyszerű eset. De okos, kiáll magáért és csak a legjobbal elégszik meg. Vajon ki az aki ilyen tulajdonságokkal feleségül venné?
Lady D. unokáját (Gareth St. Clair-t) örömmel látná a legifjabb Bridgerton férjeként. De mindketten figyelmen kívül hagyják.
Majd jön a napló. Egy tárgy, ami közelebb hozza két főhősünket és igen izgalmassá teszi a cselekményt.
Nagyon tetszett az egész történet, izgalmas volt és fordulatos, imádtam!*-*

zuna19>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

A családnál semmi sem érezteti az emberrel jobban, hogy sosem nőtt fel.

Elég sokáig gondolkodtam, hogy mit írjak erről a részről. Mély benyomást nem tett rám a történet, maradandó élmény nem lesz. Annyira szerettem volna szeretni ezt is, de valamiért engem lehangolt az egész könyv.
Próbált izgalmat belecsempészni az írónő, tény és való, de még így is vontatott lett.
Viszont a főszereplő párosról csak jót tudok írni. Szerethetők iszonyatosan.
Violet kicsit unszimpatikus lett nekem, mikor ennyire erőltette a házasságokat.
Sajnáltam nagyon, hogy nem vett meg ez a sztori.

_Leelan_>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

Hú, talán a legjobb Bridgerton rész volt :D
Hyacinth nagyon cserfes lány és St. Clair nagyon is illő pár hozzá.
Két szabályokat nem ismerő, az akkor normáktól eltérő lelkek találkozásáról és elsöprő szerelméről olvashattam.
Nagyon jól szórakoztam rajtuk. Hyacinth és Lady Danburry szócsatáin amikor pedig még Gareth is részt vett bennük… hát azok voltak az igazán széles mosolyt varázsoló pillanatok :)
Szerettem. Imádtam :D
Jajj… tényleg jó volt *-*
A végén meglepődtem. Vajon Hyacinth valaha meg fogja találni? :D Isabella…Isabella :DDD

4 hozzászólás
Marianngabriella P>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

Végre elértem a legkisebb Brigertonhoz is. És én még azt hittem Eloise-ra hasonlítok… Hyacinth egy az egyben én vagyok, emiatt vele nagyon tudtam azonosulni. Ezt eddig egyedül Daphne és Simon történeténél éreztem, így az első regény mellett ez lopta be magát a legjobban a szívembe.
A pár mindkét tagja bámulatos. De meg kell jegyeznem, hogy már Simon és Sophie történeténél is ökölbe szorult a kezem, de itt… Nem gondoltam volna, hogy Hercegnél és mostoha grófnénál tudok valakit jobban utálni. De Lord St. Clair volt eddig a sorozat legundorítóbb embere. Ellenben Isabella nagymama – hiába nem él már a történések alatt –, nagyon szerethető karakter volt. A napló miatt végig olyan érzés volt az emberben, mintha aktívan alakítaná a történetet, azért, hogy az unokájának segítsen (Lady D-vel egyetemben)
Viszont a könyv megint pezsgett, a közepén valahogy úgy éreztem a sorozat kezd kifulladni, de most ebben megint benne volt minden, amiért annyira szerethető sorozat. És az epilógus is végre visszatért, ismét úgy éreztem van valami „haszna” a történet szempontjából. Az előző kettő annyira semmilyen volt, annyira nem vitte előre a történetet. De ez nagyon kedves és érdekes volt spoiler
Az pedig csak pont az i-re, hogy végre Lady D is igazán nagy szerepet kap. Violet mellett a kedvenc szereplőm. De Lady Whistledown még mindig nagyon hiányzik. Picit bíztam benne, hogy vissza fog térni, vagy legalább a családon belül pletykálkodik, amiket megismerhetünk mi is. De sajnos nem így történt. Emiatt egyébként sokat esett szerintem a könyvek szerethetősége. A Lady pletykái adták meg a történeteknek a keretet, amit itt már teljesen elveszítettünk ezzel a kis történetekkel (mint valami regény, ami nagyon nem sikerül jól…). Úgy gondolom az írónőnek nagy hiba volt elengednie Lady Whistledownt. Kicsit olyan érzésem van, hogy (és ebbe a nagy idő eltérés is besegít) a sorozat feléig volt összerakott, szépen szerkesztett, egybe fonódó, azóta pedig kicsit csapong.
De most is rangsoroltam:
spoiler

csfannie P>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

"Az előző kötetekben Hyacinth volt az idegesítő, mégis szerethető kishúg, akinek különösebb szerepe nem volt sosem. Emiatt kicsit Francescához tudnám hasonlítani tekintve, hogy a legtöbb esetben ő is kimaradt a cselekményből, ezért kíváncsi voltam, milyen tulajdonságokkal látta el Julia Quinn a legifjabb Bridgerton lányt.
Hyacinth és Gareth kapcsolata igazán szenvedélyes és érzéki. A testvérek többségével ellentétben ők nem buktak le egy kompromittáló jelenet során, a házasságuk érzelmeken alapul, és tökéletesen kiegyensúlyozzák egymást."

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2021/07/julia-quinn-…

Vivi_>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

Már nagyon vártam Hyacinth könyvét – akinek a nevét még mindig nehezemre esik leírni. Amikor megtudtam, hogy Gareth Lady D. unokája, akkor ujjongtam egy sort, mert tuti, hogy sok szerepet fog kapni a könyvben. És kapott is, aminek nagyon örülök, mert az egyik kedvenc szereplőm, még ha néha kiállhatatlan is, de az olvasóknak nagyon szórakoztató egyéniség. Hyacinth tényleg hasonló kaliberű nőszemély, ami által őt is nagyon szeretem. Garethnél nem is lehetett volna jobb férfit férjül vennie. Nagyon tetszett a kincskeresés is, kíváncsi lettem volna mi történt a kincsekkel. Sajnos már csak Gregory története maradt, meg a második epilógusokat tartalmazó És boldogan éltek. Nem akarom, hogy vége legyen a sorozatnak, nagyon megszerettem a Bridgertonokat. De nyugtat a tudat, hogy még egy darabig lesz mit olvasnom Quinntől.

NightStar>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

Hát kérem szépen, van olyan Julia Quinn könyv, amire én nem öt csillagot adnék? Ha létezik is ilyen, én még nem találkoztam vele. Egyrészt ahhoz, hogy a nüansznyi különbségeket szemléltetni lehessen, sokkal érzékenyebb skála kellene, mint a jelenlegi. Másrészt természetesen minden Quinn-könyv zseniális, így nem is adhatok öt csillagnál alább. :D

Hyacinth, a legkisebb Bridgerton már az előző részekben bebizonyította, hogy nem egyszerű eset: túl őszinte, túl magabiztos, túl nagyszájú, túl kíváncsi, legalábbis a hölgyektől elvárt mércéhez mérten. Már akkor kiderült, hogy férfi legyen a talpán, aki képes elviselni a különcségét és képes megzabolázni, valamint elismerni az értékeit. Ez a férfi pedig nem más, mint az apja által megtagadott Gareth St. Clair, akinek nincs senkije, senki, aki törődne vele, aki szeretné, kivéve egy személyt… Lady Danburyt, aki most nagymamaként mutatkozik be. Lady D már az előző részekben belopta magát a szívembe nyers őszinteségével, most pedig egy picit nagyobb adagot kaphatunk belőle.

Hyacinth és Gareth története megint egy hamisíthatatlan, édesen romantikus Quinn-sztori, habbal és cseresznyével a tetején.

hogolyo91>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

Könnyed, romantikus, bájos könyv, aminek az olvasása közben az ember szinte végig mosolyog. A Bridgerton testvérek közül mindig is a szókimondó, öntörvényű, a korszak csendes és visszahúzódó nőideáljától jelentősen különböző Hyacinth volt a kedvencem, így eléggé kíváncsi voltam az ő történetére, amiben nem is csalódtam.
A sorozat többi kötetéhez hasonlóan itt is van egy főhős, akinek szüksége lenne egy jó pszichológusra- de persze enélkül nem is lenne bonyodalom a cselekményben, és a könnyed felszín mögött ad egy mélyebb, lélektani megközelítést is a regényhez.
Amit kicsit hiányoltam, az a többi Bridgerton testvér és Lady Whistledown szereplése, akik rendszerint kiváló humorforrást jelentenek. Illetve teljesen lényegtelen egy ilyen regényben, de a történelmi hűséget rontja, hogy 1825-ben az Osztrák-Magyar Monarchiát emlegetik.

Brigi__>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

Csak ismételni tudom magam. Imádtam! Szerintem végérvényesen kijelenthetem, hogy hősnőnk végérvényesen átvette a vezetést a kedvenc szereplő kategóriájában. Imádtam, hogy ilyen szókimondó volt, hogy eredeti volt, hogy nem félt memgutatni milyen ő valójában nem érdekelvén, hogy elfogadják e vagy sem. Bátor volt és vakmerő. Irigylésre méltó. :)


Népszerű idézetek

Quiconque>!

Tíz év telt el és megismerhetjük a hősnőt, aki sosem volt félénk, visszahúzódó virágszál. A helyszín az évente hagyományosan megrendezésre kerülő Smythe-Smith-zenedélután, körülbelül tíz perccel az előtt, hogy Mr. Mozart forogni kezdett sírjában.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hyacinth Bridgerton
zia P>!

– Csodálatos nap ez a mai! – mormogta Anthony magában. – Igazán csodálatos nap! – Felnézett Garethre. – Nincsenek nővéreid vagy húgaid, ugye?
– Nincsenek – ismerte el Gareth.
– Nekem négy húgom van! – mondta Anthony, azzal egy hajtásra kiitta pohara tartalmának legalább háromnegyedét. – Négy! És most már egyik sem az én felelősségem. Kész. Teljesítettem a feladatomat. Férjhez adtam mindegyiket. – mondta, mintha bármelyik pillanatban táncra perdülne. – Szabad vagyok!

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Bridgerton vikomt · Gareth St. Clair
Quiconque>!

– Remek. Biztos vagyok benne, hogy Hyacinth is nagyon fog örülni a társaságának.
– Magamon kívül vagyok az örömtől – dünnyögte Hyacinth.
– Hyacinth! – utasította rendre Lady Bridgerton. Aztán Gareth felé fordult: – Nem gondolja komolyan.
Gareth a kisasszonyra nézett.
– Le vagyok sújtva.
– Mert magamon kívül vagyok, vagy azért, mert nem? – kérdezett vissza Hyacinth.

105. oldal

SzAngelika>!

(…) az a szomorú tény, hogy a férfiak többsége olyan, mint a birka. Oda gyűlnek, ahol már van más birka. A vezérürüt követik.

91. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gareth St. Clair
Quiconque>!

Hyacinth magában megjegyezte, talán célszerű lenne olyan férfit választania, akinek nem él az anyja.

143. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hyacinth Bridgerton
3 hozzászólás
szanoca>!

– Mondd meg neki, ami a szívedet nyomja – tanácsolta. Aztán elfintorodott. – És ha ez nem működik, akkor fogj egy könyvet és verd fejbe!

308. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Violet Ledger Bridgerton vikomtesz
Quiconque>!

– […] az a szomorú tény, hogy a férfiak többsége olyan, mint a birka. Oda gyűlnek, ahol már van más birka. A vezérürüt követik. Jól értettem, hogy ön férjhez szeretne menni?
– Nem olyan emberhez, aki önt, mint vezérürüt követi – felelte Hyacinth.
[…]
– Erős kényszert érzek, hogy bégessek – felelte a férfi.

91-92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gareth St. Clair · Hyacinth Bridgerton
SzAngelika>!

(…) élvezte a látványt, hogy Gareth St. Clair álla leesik a csodálkozástól, aztán kínosnak találja a helyzetet és összeszorítja ajkát. Mint egy tátogó hal. Egy görög isten vonásait viselő hal, de akkor is csak hal.

77. oldal

Odilia>!

– Csodálatos nap ez a mai! – mormogta Anthony magában. – Igazán
csodálatos nap! – Felnézett Garethre. – Nincsenek nővéreid vagy húgaid,
ugye?
– Nincsenek – ismerte el Gareth.
– Nekem négy húgom van! – mondta Anthony, azzal egy hajtásra kiitta
pohara tartalmának legalább háromnegyedét. – Négy! És most már
egyik sem az én felelősségem. Kész. Teljesítettem a feladatomat. Férjhez
adtam mindegyiket. – mondta, mintha bármelyik pillanatban táncra
perdülne.
– Szabad vagyok!
– Vannak lányaid, ha jól tudom – szólt Gareth, mert nem állta meg,
hogy ezt meg ne jegyezze.
– Csak egy. És ő még csak hároméves. Hosszú évekig nem kell
ilyesmin törni a fejemet. Ha szerencsém van, áttér a katolikus vallásra
és kolostorba vonul.

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Bridgerton vikomt · Gareth St. Clair
3 hozzászólás
SzAngelika>!

– Okos nő lehetett – mormogta. – Családom férfitagjai csökönyös idióták.
A kisasszony mosolygott. Kicsit.
– Önt is beleértve?
Számíthatott volna erre a megjegyzésre.
– Ezt képtelen volt kihagyni, ugye?

101. oldal


A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Idegen a férjem
M. Robinson: El Diablo
Christina Dodd: A sötétség lángjai
Erin Watt: Cifra palota
Christina Lauren: Gyönyörű rohadék
Kendall Ryan: Szeress és akarj
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Nicole Jordan: Beteljesült vágyak
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Kathleen E. Woodiwiss: A láng és a liliom