Csókja ​megmondja (Bridgerton család 7.) 673 csillagozás

Julia Quinn: Csókja megmondja Julia Quinn: Csókja megmondja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​HŐS
Gareth St. Clair bajban van. Apja, aki megveti őt, elhatározta, hogy tönkreteszi a St. Clair-birtokot, hogy nyomorba döntse őt. Gareth egyetlen öröksége egy családi napló, amiben talán családi titkokról írnak… és ez lehet jövője nyitja. Csak az a probléma, hogy a szöveg olaszul íródott, mely nyelvet Gareth a legkisebb mértékig sem beszéli.

A HŐSNŐ
Az előkelő társaság egybehangzóan állítja, hogy Hyacinth Bridgerton kisasszonyhoz senki nem hasonlítható. Pokolian okos, rémesen szókimondó, és Gareth szerint valószínűleg csak kisebb dózisokban elviselhető. De van benne valami… valami bájos és bosszantó… ami megragadja a figyelmét, és nem ereszti.

SZEGÉNY MOZART ÚR
Valószínűleg éppen forog a sírjában, amikor Gareth és Hyacinth találkozik az évente megrendezett Smythe–Smith-zeneesten. Hyacinth jó hírű lány; az, hogy Gareth St. Clair társaságában látják, meglehetős merészség, de jól érzi magát a társaságában és felajánlja, hogy lefordítja a naplót,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
GABO, Budapest, 2021
384 oldal · ISBN: 9789635661015 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2021
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660773 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2011
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894658 · Fordította: Bozai Ágota

Kapcsolódó zóna

!

A Bridgerton család

87 tag · 16 karc · Utolsó karc: 2022. november 23., 11:57 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Anthony Bridgerton vikomt · Lady Danbury · Penelope Featherington · Daphne Bridgerton · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Hyacinth Bridgerton · Gareth St. Clair · Gregory Bridgerton


Kedvencelte 65

Most olvassa 22

Várólistára tette 143

Kívánságlistára tette 252

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

Nekem ez legfeljebb lagymatag volt. Tulajdonképpen az egész sorozattal ezt érzem lassan, ennek megfelelően csak részletekben és összevissza olvastam a részeket (még nem is az összeset). Hyacint amúgy is elég semleges karakter, a róla szóló történetben pedig nekem leginkább Eloisát jutatta eszembe. Szinte túlmagyarázta a könyv, hogy milyen okos nő, ehhez képest időnként feltűnően ostobán viselkedett. Ugyanaz volt a bajom Gareth-tel is. Már az első fejezetben élvhajhász világfiként volt feltűntetve, ehhez képest egy megbántott kisgyerek. A könyv összes humorát Lady Danbury jelentette, és a cselekmény is meglehetősen lineális, semmi meglepetés, fordulat vagy izgalom. Még legalább négy rész visszavan, úgyhogy erősen küzdök, viszont ezzel ellentétben sorozatot várom, valamiért sokkal jobban teszik mint a könyv.

Simon_Ziti>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

Nagyon szeretem a talpraesett szereplőket, főleg ha nők! Úgy éreztem, hogy ugy viselkedésben, mint gondolkodásban nagyon hasonlítunk. Végig szurkoltam, hogy ő is megtalálhassa az igaz szerelmet.

kocybaba P>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

”- Igen, Gareth? Vagy nem, Gareth?
– Még Gareth!”

Ez nem lehet kérdés, naná hogy még, még, még! Egyáltalán nem volt elég ez a rész.
Lady D. unokája és a nyelvgabalyító nevű Hyacinth csak úgy sziporkáztak. A bosszantó, eszes, minden lében kanál, mégis elbűvölő legifjabb Bridgerton hölgy az abszolút kedvencem lett lánytesók között és mókás volt látni, ahogy Gerath minduntalan elakasztotta a szavát. Elképesztő szócsörtéik elsöprő hatással bírtak és ragályos mosolyt ragasztottak az arcra. Rendkívül aranyosak voltak, és ha mindez nem lenne elég, még egy kincsvadászattal is meg lett spékelve az amúgy is élvezetes történetük. Ragyogó 5 csillag jár nekik!:)

2 hozzászólás
Iloonka>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

Még évekkel ezelőtt hagytam félbe a sorozatot, amikor még nem is lehetett sejteni, hogy bizony tv sorozat készül belőle. Itt és most ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, mennyire jól is tették, hogy filmvászonra vitték a sorozatot, igazán kijárt.

A Bridgerton család legfiatalabb tagja, Hyacinth része ez, aki sokadik báli szezonján van túl, de egy valamire való férfiba sem botlott bele. Aztán egy nap egy öreg barátjának unokájába belebotlik, akinek szüksége lenne fordítóra a nagymamája leveléhez. Hyacinth eleget tesz Gareth kérésének és közben szép lassan izzani kezd a levegő.

Igaz, már évekkel ezelőtt volt, így hát nem tudom ,hogy azóta vesztett a fényéből, vagy az a helyzet, hogy ez gyengébbre sikerült, mint az előzőek. Nekem legalább is ez merült fel olvasás közben. Igen, élvezem meg minden, de mégis…az a plusz, ami megvolt a többi történetben az most nem volt meg. Pedig kedveltem a főszereplőket, Hyacinth és Gareth annyira szimpatikus volt és annyira illettek egymáshoz. Külön tetszett, hogy volt benne a nagymama naplóján keresztül rejtély is, szóval abszolút fent tartotta az érdeklődésem. De ez most nem olyanra sikerült és őszintén sajnálom, hogy éveket vártam a folytatással, mert tényleg, egy kis Julia Quinn jót tesz az ember lelkének. Még akkor is, ha nem ez volt számomra a legerősebb rész.
Btw, imádtam Lady Danbury jeleneteit.

Nagyon kíváncsi vagyok ám a folytatásra, szóval most már nem hagyom hogy még egyszer ennyi időt várjon rám a sorozat.

beecebocaღ>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

Hyacinth Bridgerton a legkisebb a Bridgerton családban. Nagyon különleges személyisége van és nem egy egyszerű eset. De okos, kiáll magáért és csak a legjobbal elégszik meg. Vajon ki az aki ilyen tulajdonságokkal feleségül venné?
Lady D. unokáját (Gareth St. Clair-t) örömmel látná a legifjabb Bridgerton férjeként. De mindketten figyelmen kívül hagyják.
Majd jön a napló. Egy tárgy, ami közelebb hozza két főhősünket és igen izgalmassá teszi a cselekményt.
Nagyon tetszett az egész történet, izgalmas volt és fordulatos, imádtam!*-*

zuna19 >!
Julia Quinn: Csókja megmondja

A családnál semmi sem érezteti az emberrel jobban, hogy sosem nőtt fel.

Elég sokáig gondolkodtam, hogy mit írjak erről a részről. Mély benyomást nem tett rám a történet, maradandó élmény nem lesz. Annyira szerettem volna szeretni ezt is, de valamiért engem lehangolt az egész könyv.
Próbált izgalmat belecsempészni az írónő, tény és való, de még így is vontatott lett.
Viszont a főszereplő párosról csak jót tudok írni. Szerethetők iszonyatosan.
Violet kicsit unszimpatikus lett nekem, mikor ennyire erőltette a házasságokat.
Sajnáltam nagyon, hogy nem vett meg ez a sztori.

dorib99 P>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

Máris vége?! Imádtam. Ez a könyv nagyon különleges helyet foglal el a szívemben, ugyanis teljes mértékben azonosulok a főszereplő Hyacinth karakterével. Lady Danbury és Hyacinth tréfás párbeszédein sokat mosolyogtam, hiszen annyira hasonlítottak egymásra, nagyon megszerettem mindkettőjüket. Nagyon tetszett a könyvben még az a plusz, hogy belevitt a szerző izgalmas „kincskeresős” részeket. Hyacinth végre rátalált a boldogságra és ezért nagyon boldog vagyok.♥ Jöhet a kövi:)

_Leelan_ P>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

Hú, talán a legjobb Bridgerton rész volt :D
Hyacinth nagyon cserfes lány és St. Clair nagyon is illő pár hozzá.
Két szabályokat nem ismerő, az akkor normáktól eltérő lelkek találkozásáról és elsöprő szerelméről olvashattam.
Nagyon jól szórakoztam rajtuk. Hyacinth és Lady Danburry szócsatáin amikor pedig még Gareth is részt vett bennük… hát azok voltak az igazán széles mosolyt varázsoló pillanatok :)
Szerettem. Imádtam :D
Jajj… tényleg jó volt *-*
A végén meglepődtem. Vajon Hyacinth valaha meg fogja találni? :D Isabella…Isabella :DDD

4 hozzászólás
csfannie P>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

"Az előző kötetekben Hyacinth volt az idegesítő, mégis szerethető kishúg, akinek különösebb szerepe nem volt sosem. Emiatt kicsit Francescához tudnám hasonlítani tekintve, hogy a legtöbb esetben ő is kimaradt a cselekményből, ezért kíváncsi voltam, milyen tulajdonságokkal látta el Julia Quinn a legifjabb Bridgerton lányt.
Hyacinth és Gareth kapcsolata igazán szenvedélyes és érzéki. A testvérek többségével ellentétben ők nem buktak le egy kompromittáló jelenet során, a házasságuk érzelmeken alapul, és tökéletesen kiegyensúlyozzák egymást."

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2021/07/julia-quinn-…

BeliczaiMKata>!
Julia Quinn: Csókja megmondja

Ebben a kötetben megismerhetjük Hyacint-ot, aki folyton az idegeire megy mindenkinek, legalábbis ezt hangoztatja mindenki. De én mégsem ezt láttam elsősorban, hanem egy kalandvágyó, talpraesett lányt. Ami Gareth-et illeti, egy picit Simon jutott róla az eszembe, de csak halvány párhuzamot láttam. Sosem értettem meg az ilyen szülőket. Örülök, hogy kiderült a titok és megbékélt önmagával.
Szerettem az ő párosukat is.


Népszerű idézetek

Quiconque>!

Tíz év telt el és megismerhetjük a hősnőt, aki sosem volt félénk, visszahúzódó virágszál. A helyszín az évente hagyományosan megrendezésre kerülő Smythe-Smith-zenedélután, körülbelül tíz perccel az előtt, hogy Mr. Mozart forogni kezdett sírjában.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hyacinth Bridgerton
zia P>!

– Csodálatos nap ez a mai! – mormogta Anthony magában. – Igazán csodálatos nap! – Felnézett Garethre. – Nincsenek nővéreid vagy húgaid, ugye?
– Nincsenek – ismerte el Gareth.
– Nekem négy húgom van! – mondta Anthony, azzal egy hajtásra kiitta pohara tartalmának legalább háromnegyedét. – Négy! És most már egyik sem az én felelősségem. Kész. Teljesítettem a feladatomat. Férjhez adtam mindegyiket. – mondta, mintha bármelyik pillanatban táncra perdülne. – Szabad vagyok!

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Bridgerton vikomt · Gareth St. Clair
szanoca>!

– Mondd meg neki, ami a szívedet nyomja – tanácsolta. Aztán elfintorodott. – És ha ez nem működik, akkor fogj egy könyvet és verd fejbe!

308. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Violet Ledger Bridgerton vikomtesz
SzAngelika>!

[…] az a szomorú tény, hogy a férfiak többsége olyan, mint a birka. Oda gyűlnek, ahol már van más birka. A vezérürüt követik.

91. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gareth St. Clair
Odilia>!

– Csodálatos nap ez a mai! – mormogta Anthony magában. – Igazán
csodálatos nap! – Felnézett Garethre. – Nincsenek nővéreid vagy húgaid,
ugye?
– Nincsenek – ismerte el Gareth.
– Nekem négy húgom van! – mondta Anthony, azzal egy hajtásra kiitta
pohara tartalmának legalább háromnegyedét. – Négy! És most már
egyik sem az én felelősségem. Kész. Teljesítettem a feladatomat. Férjhez
adtam mindegyiket. – mondta, mintha bármelyik pillanatban táncra
perdülne.
– Szabad vagyok!
– Vannak lányaid, ha jól tudom – szólt Gareth, mert nem állta meg,
hogy ezt meg ne jegyezze.
– Csak egy. És ő még csak hároméves. Hosszú évekig nem kell
ilyesmin törni a fejemet. Ha szerencsém van, áttér a katolikus vallásra
és kolostorba vonul.

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Bridgerton vikomt · Gareth St. Clair
3 hozzászólás
Quiconque>!

Hyacinth magában megjegyezte, talán célszerű lenne olyan férfit választania, akinek nem él az anyja.

143. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hyacinth Bridgerton
3 hozzászólás
Ercsusz>!

A családnál semmi sem érezteti az emberrel jobban, hogy sosem nőtt fel.

Kapcsolódó szócikkek: Daphne Bridgerton
Quiconque>!

– Remek. Biztos vagyok benne, hogy Hyacinth is nagyon fog örülni a társaságának.
– Magamon kívül vagyok az örömtől – dünnyögte Hyacinth.
– Hyacinth! – utasította rendre Lady Bridgerton. Aztán Gareth felé fordult: – Nem gondolja komolyan.
Gareth a kisasszonyra nézett.
– Le vagyok sújtva.
– Mert magamon kívül vagyok, vagy azért, mert nem? – kérdezett vissza Hyacinth.

105. oldal

Quiconque>!

– […] az a szomorú tény, hogy a férfiak többsége olyan, mint a birka. Oda gyűlnek, ahol már van más birka. A vezérürüt követik. Jól értettem, hogy ön férjhez szeretne menni?
– Nem olyan emberhez, aki önt, mint vezérürüt követi – felelte Hyacinth.
[…]
– Erős kényszert érzek, hogy bégessek – felelte a férfi.

91-92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gareth St. Clair · Hyacinth Bridgerton
SzAngelika>!

– Okos nő lehetett – mormogta. – Családom férfitagjai csökönyös idióták.
A kisasszony mosolygott. Kicsit.
– Önt is beleértve?
Számíthatott volna erre a megjegyzésre.
– Ezt képtelen volt kihagyni, ugye?

101. oldal


A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Maggie Fenton: Erényes gazember
Eloisa James: Az én hercegem
Cassandra Clare: Aranylánc
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: A beosztott
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám