Ami ​Londonban történt (Bevelstoke-trilógia 2.) 433 csillagozás

Julia Quinn: Ami Londonban történt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Híresztelések ​és pletykák…
London éltető ereje.

Amikor Olivia Bevelstoke-kal közlik, hogy az új szomszédja állítólag megölte a menyasszonyát, egyetlen percig sem hiszi el. De azért nem állja meg, hogy ne kémkedjen a férfi után, biztos, ami biztos. Lecövekel az ablakánál, a függöny takarásában, és csak figyel, és vár… és felfedez egy hihetetlenül érdekes embert, aki határozottan készül valamire.

Sir Harry Valentine a hadügyminisztérium egy unalmas részlegénél dolgozik, ahol a nemzetbiztonság szempontjából fontos dokumentumokat fordít. Bár ő nem kém, megkapta a szükséges kiképzést, így amikor egy gyönyörű szőke nő figyelni kezdi az ablakából, azonnal gyanút fog. És épp, amikor úgy dönt, hogy a lány nem több egy bosszantóan kotnyeles elsőbálozónál, megtudja, lehetséges, hogy Lady Oliviát eljegyzi egy orosz herceg, aki viszont, lehetséges, hogy összeesküvést sző Anglia ellen. Amikor pedig Harryt utasítják, hogy kémkedjen Olivia után, rádöbben, lehetséges, hogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
GABO, Budapest, 2012
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895839 · Fordította: Palásthy Ágnes

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian Grey · Olivia Bevelstoke · Sir Harry Valentine · Alekszej Ivanovics Gomarovszkij herceg · Anne Buxton · Edward Valentine · Mary Cadogan · Winston Bevelstoke


Kedvencelte 46

Most olvassa 8

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 87

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Krisztina_Németh_2>!
Julia Quinn: Ami Londonban történt

Julia Quinn könyvei egytöl egyig olyan üditöek. Romantika, humor és egy kis krimiszálacska. Imádom az olyan könyveket amik humorral vannak átszöve, és meg kell modjam, vigyorogtam végig mint egy bolond. Olivia és Hanrry nagyszerü páros, igazán élveztem a párbeszédeiket. A lánykérés is tetszett, egyedi volt.

zuna19 >!
Julia Quinn: Ami Londonban történt

Olivia már az előző részben is nagyon szimpatikus karaktere volt, nagyszerű testvér és barátnő. Öröm, hogy az ő sztoriját is olvashattam.
Vicces és aranyos ez a rész is. Olvastatta magát a könyv, főleg az eleje.

Navi P>!
Julia Quinn: Ami Londonban történt

Miért csak 5 csillagot lehet rá adni??? Miért?
Imádtam minden sorát. Itt tényleg a szerelmen van a hangsúly. Nem egy kikényszerített vagy álházasság, ahol az egyik epekedik, a másik meg majd rájön, hogy ő is szeret.
Itt akkor hangzik el a lánykérés, amikor már bevallották egymásnak szerelmüket. és még hozzá milyen lánykérés?! Annyira édes és rájuk jellemző volt :)
Annyit mosolyogtam rajtuk. Azok a szócsaták vagy inkább csak szurka-piszkák, isteniek voltak. A krimi szál majdhogynem elhanyagolható, a végén volt pár oldal.
Nagyon szerettem őket, meg persze Sebastiant is, Mr. Kean :)

Ashriver>!
Julia Quinn: Ami Londonban történt

Ez nem volt annyira izgalmas, mint az első rész, de azért jó volt. Volt benne romantika, sok nevetés, és szerelem. Ez olyan édes volt, de semmi több.

Trice29>!
Julia Quinn: Ami Londonban történt

Hihetetlenül tetszett ez a rész. A történet izgalmas, a főszereplők nagyon egyediek és szeretnivalók ♥ A könyv egyik fő vonulata egy regény közös olvasása, ráadásul tele van finom humorral. Engem teljesen elvarázsolt ♥♥♥

Aoimomo P>!
Julia Quinn: Ami Londonban történt

Nem azért öt csillagos ez a történet, mert valami eget rengető mélység és magasság van benne. Ez a történet vicces. És nem akar több lenni egy kellemes kikapcsolódásnál. Adott két jó humorú ember, akik egymás szomszédai. Az egyikről pletykálnak valamit, amit a másik nem akar elhinni, de a kíváncsiság nagy úr, ezért a szobája ablakából megfigyelés alá veszi a szomszédot. Olivia nagyon béna kém, Harry az első napon kiszúrja, aztán igyekszik kellően furcsán viselkedni, hogy a lánynak legyen min gondolkozni, míg egy napon úgy esik, hogy szemtől-szemben kezdhetik froclizni egymást. Aztán megint az ablakban, de most már nyíltan.
Tényleg egyszerű, de ne becsüljük alá a nevetést. Nem hiszem, hogy olvastam valaha ennél viccesebb lánykérést. És ez csak egy apró részlet, az egészet végignevettem.

Elhaym>!
Julia Quinn: Ami Londonban történt

Ez volt a 11. Julia Quinn regényem és eddig ez szerintem a legjobb. Miért?

Zseniálisabbnál zseniálisabb karakterek miatt.
Tele van meglepetéssel, izgalommal.
Ez a leghumorosabb történet, nem is tudom mikor nevettem ilyen sokat egy könyvön, nagyon rég.
Szerelmi szál is kiváló. Egyértelmű, hogy Harry és Olívia mikor szeret egymásba. A lánykérés meg… Rengeteg romantikus könyvet olvastam már, de ilyen variációval még nem találkoztam.

Julia Quinn nagyon tudja, hogy lehet klisé mentes romantikus könyvet írni. Aki egy jót akar szórakozni, aki könnyesre akarja nevetni magát, annak ez a legjobb választás.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2012/08/02/julia-quinn-ami-…

8 hozzászólás
anikho>!
Julia Quinn: Ami Londonban történt

Újabb kedvenc, újra 5 csillag. :)

Olivia karaktere az előzőekben nekem kicsit sok volt, de ebben a történetben nagyon megkedveltem a lányt. Kíváncsi természetű, nem arról híres, hogy véka alá rejtse a véleményét, és amiben talán a legjobban hasonlítunk!: nem bírja elviselni az ostobaságot. Ezek azért pozitív tulajdonságok, akárhonnan nézzük is. Harry-t az elejétől fogva szerettem, biztos én is leskelődnék utána, hiszen az ilyen vonzó és rejtélyes férfiaknak nehéz ellenállni.

A szerelmi szál remek, az érzések itt is fokozatosan alakulnak ki, így a beteljesülés nagyon szép. Quinn-től ritka, hogy ily kevés pirulásban van része az olvasónak, de a humor, a nagyszerű szereplők és az utalások a Bridgerton-okra kárpótolnak ezért. :) Nem egyszer felnevettem olvasás közben, pl.: amikor Harry és Olivia megbeszélik, a lány miért figyelte a férfit az ablakból, Sebastian előadása valami eszméletlen volt, és már amikor megláttam, hogy a Miss Butterworth és az őrült báró itt is szerepel, kész voltam. :D ugye, Hyacinth is ezt a történetet olvassa fel minden kedden Lady D-nek, a Csókja megmondjában Megkedveltem Winston is, meg is lepődtem, hogy a következő könyv nem az ő történetét meséli el, de ha jobban belegondolok, Sebastian szerelmi kalandjaira jobban kíváncsi vagyok :)

dreamborder>!
Julia Quinn: Ami Londonban történt

Jaaaaaj!! Annyira, de annyira imádom Julia Quinnt! Most döbbentem rá, hogy már igazán hiányzott egy jó törtenelmi romantikus. Kell a lelki békémnek!
Hihetetlen, hogy az ő könyvei mennyire üdítően hatnak rám. Ma is csak azt vettem észre, hogy egész nap magamban vigyorgok és nevetek, mindegy éppen hol vagyok: buszon, villamoson vagy itthon.
Nem lehetett nem imádni a szereplőket! Olivia karaktere egyedi, igazán megkedveltem, ugyanúgy, mint Harry-t, aki szintén nagyon érdekes személyiség, nem az a „tipikus” hősszerelmes, aki már lassan elvárt ebben a műfajban. Hiába, Julia még soha nem okozott nekem csalódást. Szerettem a történetet úgy ahogy van. A kedvenc jeleneteim a csípős kis eszmecserék voltak, de a legjobban akkor nevettem, amikor Seb előadott egy jelenetet abból az idétlen könyvből. :) Nagyon jól szórakoztam és még az sem volt zavaró, hogy az első részt nem olvastam. Még több Julia Quinnt ide!

1 hozzászólás
Orsi_olvas>!
Julia Quinn: Ami Londonban történt

Egyértelműen a trilógia legjobb része, még úgy is, hogy a szereplőkkel meg kellett küzdenem.
Mind Olivia, mind Sir Harry Valentine karaktere távolabb áll tőlem mint mondjuk a következő rész Annabelje és Sebastianje de még így is azt kell mondjam Julia Quinn ismét zseniálisat alkotott!
A történet csavaros, fordulatos és váratlan.
És iszonyú okosan van felépítve, csodás íve van a történetnek: jó helyeken vannak a fordulatok, a tetőpont, semmit sem éreztem elnyújtottnak vagy épp túl rövidnek.
Bár Oliviától és Harrytől kicsit idegenkedtem, a saját személyes izlésemtől kissé távol állnak, de azt el kell ismernem, hogy nagyon jól működnek együtt. Remek kis szócsatáik, apró belső poénjaik és helyes kis rituáliéik voltak, tényleg remekül illenek egymáshoz, így végül én is megkedveltem őket.
A kis felolvasó esteket nagyon szerettem, illetve Sebastian előadását is ;)
Egy szó, mint száz remek szórakoztató olvasmány volt és a történelmi keret, no meg az elmaradhatatlan romatnika mellett kimondottan izgalmas cselekményt is kaptunk!
Jut eszembe: ez már az ötödik Julia Quinn-em és szerintem nem is fogom egyhamar abbahagyni!


Népszerű idézetek

Orsi_olvas>!

Az élet szép. Nagyon szép. Sőt olyan tökéletes és mesés, mint még soha.

323. oldal, 20.fejezet

3 hozzászólás
_Enii_>!

Oliviához fordult.
– Jól van? – A szíve még mindig őrült módra kalapált a rémülettől, hogy a lánynak talán valami baja esett. – Hallottam egy női sikolyt.
– Ó, az biztosan én voltam – szólalt meg Sebastian.

308. oldal

rebeka_kovács>!

Miss Butterworth és az őrült báró. Kiváló választás – jegyezte meg Sebastian elismerően.
– Ön olvasta ezt? – kérdezte Alekszej.
– Nem olyan jó, mint a Miss Davenport és a sötét márki, természetesen, de fényévekkel jobb, mint a Miss Sainsbury és a titokzatos őrnagy.
Harrynek elállt a szava.
– Most éppen a Miss Truesdale és a néma úriembert olvasom.
– Néma? – nyögte ki Harry.
– Határozottan feltűnő a párbeszédek hiánya – erősítette meg Sebastian.

278-279. oldal

5 hozzászólás
Leonine>!

Sőt talán még integethetne is, mivel tudta, hogy a férfi tudja, hogy ő tudja, hogy meglátta őt.
Kis szünetet tartott, míg még egyszer átfutotta, megfelelő számú tudta volt-e az előző gondolatban.

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Olivia Bevelstoke
_Enii_>!

– Most éppen a Miss Truesdale és a néma úriembert olvasom.
– Néma? – nyögte ki Harry.
– Határozottan feltűnő a párbeszédek hiánya – erősítette meg Sebastian.

279. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sebastian Grey · Sir Harry Valentine
otaksa>!

A lány fölényesen emelte magasba a Miss Butterworth-t.
– Nálam van a könyv.
– Dobja át – szólalt meg váratlanul Harry.
– Mi van?
Harry lekászálódott az ablakpárkányról, és felsőtestével kihajolt az ablakon.
– Dobja le.
A lány kétkedően kérdezte: – El tudja kapni?
Harry kihívóan mondta: – Ha ön ide tudja dobni, én el tudom kapni.
– Ó, én jól tudok dobni – válaszolt a lány, láthatóan megsértődve.
Harry elvigyorodott.
– Még sosem találkoztam olyan lánnyal, aki tudott volna.
Erre Olivia hozzávágta, és Harry csak a harctéren edzett gyors reflexeinek köszönhette, hogy képes volt úgy helyezkedni, hogy elkapja.
De elkapta. Hála az égnek. Nem élte volna túl, ha nem sikerül neki.
– Legközelebb finomabban dobja – zsémbelt.
– Az nem volna ilyen mulatságos.
Félre a Rómeó és Júliával. Ez sokkal inkább A makrancos hölgy, gondolta Harry.

208-209. oldal

Vivi_>!

– De még mindig nem nézel rám.
[…] – Épp elégszer láttalak.
– De én mindig rendkívül kellemes látványt nyújtok. Sokat veszít, aki nem néz rám – mondta Sebastian édeskés mosollyal.

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sebastian Grey · Sir Harry Valentine
_Enii_>!

Ki kell találnia valamit, hogy véget vessen ennek az estének. Ő sokkal jobb színész Winstonnál. Ha az öccse hihető megfázást tud színlelni, akkor ő, gondolta Olivia, egy pestist is tud produkálni.

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Olivia Bevelstoke · Winston Bevelstoke

A sorozat következő kötete

Bevelstoke-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Az ördög télen
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Mary Jo Putney: A kém szerelme
Cassandra Clare: A hercegnő
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Jennifer Ashley: Hart hitvese
Lorraine Heath: Botrány és szenvedély
Johanna Lindsey: Ha magadba bolondítasz…
Sylvia Day: Idegen a férjem