A ​vikomt, aki engem szeretett (Bridgerton család 2.) 1020 csillagozás

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1814 ​is eseménydús szezonnak ígérkezik, de e sorok írójának véleménye szerint ez nem igaz Anthony Bridgertonra, London legkívántabb agglegényére, aki ez idáig semmi jelét nem mutatta házasulási szándékának. És az igazat megvallva, miért is mutatná? Nála jobban senki nem játssza a tökéletes élvhajhászt.
Lady Whistledown társasági lapja, 1814. április

De a pletykalap szerzője ezúttal téved. Anthony Bridgerton nemcsak hogy elszánta magát a nősülésre, de már ki is választotta magának a feleségjelöltet. Az egyetlen akadály a hölgy nővére, Kate Sheffield, a legalkalmatlankodóbb nőszemély, aki valaha londoni bálterembe tette a lábát. A tüzes intrikus megőrjíti Anthonyt elszántságával, hogy megakadályozza a házasságot. De amikor Anthony Bridgerton éjszakánként lehunyja a szemét, Kate igen erotikus álmokban jelenik meg neki. A közvélekedéssel ellentétben Kate biztosra veszi, hogy nem a megjavult szoknyavadászokból lesz a legjobb férj; Anthony Bridgerton pedig a legnagyobb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
GABO, Budapest, 2021
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660728 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2021
400 oldal · ISBN: 9789635660964 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2010
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893088 · Fordította: Bozai Ágota

Kapcsolódó zóna

!

A Bridgerton család

39 tag · 4 karc · Utolsó karc: 2021. július 8., 06:59 · Bővebben


Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Colin Bridgerton · Anthony Bridgerton vikomt · Simon Basset, Hastings hercege · Penelope Featherington · Daphne Bridgerton · Kate Sheffield · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Benedict Bridgerton · Edwina Sheffield Bagwell · Mary Sheffield · Mrs. Featherington


Kedvencelte 170

Most olvassa 28

Várólistára tette 136

Kívánságlistára tette 206

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Simon_Ziti>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Ez a rész talán jobban tetszett, mint az első.
Kezdetben Anthony karakterére nem ismertem rá. Az első részben kialalkult róla egy kép, de nem az amit a második rész elején kaptam. A történet előrehaladtával viszont még inkább megismerhettük és megszerethettük, eleget téve ezzel az írónő kívánságának is.
Talán azért is tetszett jobban ez a rész, mert Kate sokkal közelebb állt termeszetileg hozzám, mint Daphne. De ez így van jól.
Még kiemelném azt is, hogy azért jó ez a sorozat, mert a kikapcsolódás mellett nagyon mély és elgondolkodtató témákat is érint.

DarknessAngel >!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Imádtam! Látom, a Smythe-Smith Kvartett után, ez a sorozat is kedvenc lesz. Elvégre már az első rész is isteni volt, de Anthony könyve! Ah, egyszerűen kész vagyok.
Kate az egyik legjobb karakter eddig, nagyon imádtam, hogy mennyire energikus egy szószátyár. Ő aztán biztos nem fél odapirítani másoknak, ha úgy hozza a helyzet. És ha Antonyról van szó, akkor majdnem mindig úgy hozta a helyzet :D A drága Newt corgie nagy öröm volt a történetben, mindig a legjobb pillanatban bonyolított bizonyos részeken.
Tetszett, hogy Anthony és Kate mennyire egyformák egy csomó pontban, így természetes is volt, hogy sokszor összekülönböztek. Viszont a levegő is csak annál jobban forrt körülöttök. Én egyik dolog miatt sem tudok panaszkodni :D
Imádtam a vicces, szintúgy az érzelmesebb jeleneteket, Edwinát, Maryt és természetesen Bridgertonékat. A vége igazán szépre sikeredett, főleg, hogy a jövőbe is bepillanthattunk egy kicsit, illetve Julia is még megnyugtatott minket Anthony sorsát illetően.

Kawaii_vIVIv>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Ismételten nagyon jól szórakoztam a könyv olvasása közben. Anthony és Kate nagyon sokszor csaltak mosolyt az arcomra. Kedvenc jelenet, ami mindent vitt és könnyesre nevettem magam az a kertes rész, ahol találkoznak a méhecskével. XD Az a jelenet eszméletlen lehetett :D Komolyan teljesen magam előtt láttam az öreglányokat, amint Anthony khmm próbálta kiszívni a „mérget” Kate öhm na igen :D
Persze azért itt is ment a tagadás, hogy ez nem szerelem, csak barátság bla bla, de ezt ki veszi be? :D
A kedves, humoros részeken kívül volt szomorúbb rész is, amikor Mary elmeséli Kate-nek, hogy hogyan halt meg az édesanyja. De így minden a helyére került és minden jó, ha jó a vége. :)

zuna19>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

De az igazság az, hogy bár ezt nem hangoztathatom nyilvánosan… eléggé könyv-moly típus vagyok.

Most örülök csak igazán, hogy nekikezdtem a sorozatnak.
Iszonyatosan szerettem olvasni ezt a részt.
Anthony-val szemben nem voltak nagy elvárásaim, sajnos alapnak csak a Netflixet vettem és a sorozatban nem volt kedvelhető karakter szerintem. De itt kitett magáért az biztos. Teljesen más volt a könyv és a sorozat.
Kate már kedvenc lett az elején. Annyira élveztem a szerelmes pár civakodásait. Rengeteg vicces jelenetet kaphattunk a bénázásukból. Imádtam!
Kifejezetten tetszett, Kate családja. Jó, hogy abban a környezetben tudott felnőni. Szerencséje volt.

6 hozzászólás
kocybaba P>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Nohát Anthony Bridgerton és Kate párosa jobban megfőzött, mint azt hinni véltem.:) Kettejük hadakozása nem hogy mulattató volt, hanem olykor egyenesen a nevetéstől könnycsorgató! Istentelenül élveztem, ahogy egyik kalamajkából a másikba estek és közben szépen oldódott, majd szertefoszlott az a nagy ellenállás közöttük. A legemlékezetesebb viszont az volt, ahogy utolsó őket elválasztó fordulat konkrétan bekövetkezett. Mire lehet képes egy méhecske!:D De azért a vidámsághoz szomorúság is társult, de éppen csak annyi, hogy a főszereplők még jobban a szívünk közelébe kerülhessenek és a könyvük meg jobban hozzánk nőjön. Így volt teljes.:)

6 hozzászólás
Xoxoribizli>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Fel nem foghatom, hogy a romantika miért jár mindig együtt a férfiak kézremegésével és könnyeivel?!
Annyira tönkre teszi ez az egész karaktert …
Az előszóban Quinn leírja, hogy Anthony tökéletes személyisége nem lett volna érdekes, hát gratulálok, mert határozottan tökéletlen lett.
Nem tudom, hogy a sorozat többi részében az összes pasinak lesz valami stikkje?!

11 hozzászólás
BeliczaiMKata P>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Anthony és Kate. Az ő életük és kapcsolatuk a félelmek legyőzésén alapul. Kate a spoiler, Anthony a spoiler fél. Két jelenetet emelnék ki, ami megmaradt bennem: az egyik, amikor Kate spoiler. Hangosan nevettem ezen a jeleneten, ahogyan elképzeltem ki milyen arcot vághatott közben.
A másik pedig amikor Kate-t megcsípi egy méh spoiler és Anthony spoiler és ezt ráadásul vannak, akik spoiler. Értem persze, hogy kellett valamilyen kompromittáló dolog, hogy Anthony spoiler, de nekem kicsit sok(k) volt ez a jelenet. Nem azért, mert prűd vagyok, hanem mert nem lehetett meggyőzni sehogyan sem, hogy hagyja abba.
Egyébként kedves kis történet volt, kicsit több Bridgerton családtagot el tudtam volna viselni.

Nikyy18>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Sokkal jobban tetszett mint az előző rész. A szereplőket hamar megkedveltem. Sokat nevettem Anthony és Kate szócsatáin. Aranyos párt alkottak.

Ibanez P>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Ritka az, hogy egy romantikus könyvre azt mondjam, kellemes olvasmány, még meglepőbb, ha az egy sorozat része, de ez a sorozat tényleg jó. Persze, rendben, kitalálható (már akár a fülszöveg alapján is), hogy happy end lesz a vége, kik jönnek össze, de maguk a történetek nem túl sziruposak. Ez a második rész kicsit a Büszkeség és balítéletre emlékeztetett engem, a kettejük közötti félre (meg nem-) értettséggel, szókimondással. Szépen viszi előre a mellékszálakat is, hogy esetleg már a következő, őket érintő történethez érkezve ismerősként üdvözölhessük őket. Talán ami nem tetszett ebben a részben a kiugrás volt a jövőbe, persze értem a megoldás szükségességét, hogy megnyugodhasson az olvasó. Mindenesetre egy igazi történelmi romantikus, semmi extra, de a családot egyre jobban megismerve egyre olvasóközelibb élmény.

3 hozzászólás
Tünde1>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Kedvencem lett.Anthony és Kate aranyos,vicces,egymást kerülgető páros.
A „méhes "jelenet mindent vitt.
Julia Quinn stílusa remek.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Catronia>!

– Maga szörnyeteg! – toppantott Kate.
– Szerelemben és háborúban mindent szabad – riposztolt Anthony.
– Megölöm!
– Megpróbálhatja – évődött – De előbb utol kell érnie.
Kate a halál ütőjét nézte, aztán a férfi lábát.
– Ne is gondoljon erre! – figyelmeztetett Anthony.
– Olyan nagyon, nagyon kísértő gondolat! – mordult Kate.
Anthony fenyegetően közel hajolt.
– Tanúink vannak!
– Pillanatnyilag ez menti meg az életét.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Bridgerton vikomt · Kate Sheffield
dzsiudzsicu>!

Valljuk be: azért olvasunk romantikus regényeket, hogy szerelembe essünk. Jellemzően a főhősbe szeretünk bele. Nem mintha nem törődnénk a főhősnőkkel, részemről, ha a főhősnőt nem fogadnám szívesen barátnőmnek, a könyv annyit sem érne, mint a papír, amire nyomtatták."

(első mondat)

Quiconque>!

– Csak arról van szó, hogy a fivére meglehetős élvhajhász lehet.
– Melyik fivérem?
– A vikomt – mondta Kate, mert azt hitte, ez nyilvánvaló.
– Három fivérem van – magyarázta a férfi [Colin].
Kate igen ostobának érezte magát.
– Sajnálom!
– Én is sajnálom – felelte mélyen átérezve saját helyzetét. – Többnyire szörnyű kellemetlenséget jelentenek.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Colin Bridgerton · Kate Sheffield
Tufuka>!

– Négy fivérem – szólt Daphne, leszúrva a kaput –, elég jó oktatást jelent.
– Biztosan sok mindent tanult tőlük – mondta Kate, meglehetős érdeklődéssel. – Tud monoklit csapni egy férfinak? Földre küldeni egyetlen ütéssel?
Daphne igen szélesen, kajánul mosolygott.
– Kérdezze meg a férjemet.
– Mit kell kérdeznie tőlem? – szólt oda neki a herceg, miközben Colinnal a fa másik oldalán szúrtak le kaput.
– Semmit, semmit – felelte a hercegné ártatlanul. – Azt is megtanultam – súgta Kate-nek – mikor a legjobb, ha az ember nem szól semmit. A férfiakkal sokkal könnyebb bánni, ha megértünk néhány alapvető dolgot a természetükről.
– Mik ezek? – érdeklődött Kate.
Daphne közelebb hajolt, tenyeréből tölcsért formálva súgta: – Nem olyan okosak, mint mi, nincs olyan ösztönös megérzésük, mint nekem, és a felét sem kell tudniuk, hogy mit csinálunk. – Körülnézett – Ugye nem hallotta?
Simon kilépett a fa mögül.
– Minden szót hallottam.
Kate küszködött, hogy el ne nevesse magát. Daphne talpra ugrott.
– Pedig igaz – szólt Daphne pajkosan.
Simon karba fonta a kezét.
– Hagyom, gondold csak így. – Azzal Kate-hez fordult – Az évek folyamán megtanultam egy-két dolgot a nőkről.
– Valóban? – kérdezte Kate nagy érdeklődéssel.
A herceg közelebb hajolt, mintha súlyos államtitkot közölne.
– Sokkal könnyebb bánni velük, ha hagyjuk, hadd higgyék, hogy okosabbak nálunk és jobban megéreznek dolgokat, mint mi, férfiak. És – tette hozzá sokatmondó pillantást vetve feleségére – sokkal békésebb az életünk, ha csak ötven százalékát tudjuk annak, amit tesznek.

Madame_Truska>!

– Mit jelentsen ez?
– Azt jelenti, hogy a szerelem nem arról szól, hogy félünk az elmúlástól. A szerelem arról szól, hogy találunk magunknak valakit, aki beteljesíti szívünket, aki jobb emberré tesz, mint amilyennek valaha álmodtuk magunkat. Arról szól, hogy az ember belenéz házastársa szemébe, és tudja, hogy ő a legjobb ember, akit valaha ismert.

391. oldal

Tufuka>!

Anthony előrehajolt, állkapcsa vészjóslón megfeszült.
– Nők ne tartsanak állatot, ha nem tudják kordában tartani.
– Férfiak ne menjenek sétálni kutyasétáltató nőkkel, ha egyiket sem tudják kordában tartani – vágott vissza Kate.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Bridgerton vikomt · Kate Sheffield
Vivi_>!

Valljuk be: azért olvasunk romantikus regényeket, hogy szerelembe essünk. Jellemzően a főhősbe szeretünk bele. Nem mintha nem törődnénk a főhősnőkkel, részemről, ha a főhősnőt nem fogadnám szívesen barátnőmnek, a könyv annyit sem érne, mint a papír, amire nyomtatták.
De a főszereplő férfiakkal teljesen más a helyzet. Szeretném leszögezni, hogy végtelenül szeretem a férjemet (annak ellenére, hogy „megszerelte” a számítógépemet), de sajna, ha kézbe veszem a Büszkeség és balítéletet, mindig beleszeretek Mr. Darcyba.
Ezért, amikor leültem, hogy megírjam A vikomt, aki engem szeretett című regényemet, szinte szédültem az izgalomtól. A következő hat hónapot Anthony Bridgertonnal töltöm, akit A herceg és énből már ismertek. Elképesztően szép férfi, intelligens, megszokta, hogy megkapja, amit akar, más szóval: tökéletes romantikus hősanyag. Csakhogy én nem szeretem a tökéletes karaktereket. A tökéletes karakterek tökéletesen unalmas életet élnek, amiből szerintem nem lehet jó romantikus regényt írni, így hát döntést hoztam. Anthony elképesztően szép, és intelligens marad, de nem lesz tökéletes. És ezúttal nem fogja megkapni mindent, amit csak akar. Remélem, kedves olvasó, élvezettel olvassa majd ezt a könyvemet is. Ó, és ne felejtsen el szerelembe esni…
Őszinte üdvözlettel:
Julia Quinn

Kedves Olvasó!

otaksa>!

Anthony komolyan azon gondolkodott, hogy maga is valami úriemberhez méltatlan cselekedetet visz végbe. Esetleg ökle nagy mozgási energiáját Colin arcának felületén alakítja helyzeti energiává.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Bridgerton vikomt · Colin Bridgerton
Vivi_>!

– Pontosan olyan ember, akit mindkettőnknek messze el kell kerülnünk. Talán egy jéghegyet is elcsábítana.
– Na de Kate! – kiáltott fel Mary. (…)
– Pedig igaz – tette hozzá. – Úgy hallottam, több szeretője volt, mint nekem születésnapom.

Madame_Truska>!

– Az embernek minden óráját úgy kell megélni, mintha az lenne az utolsó – mondta –, és minden napot úgy, mintha halhatatlan lenne.

389. oldal


A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julianne Donaldson: Edenbrooke
Karen Hawkins: Kalandor
Jane Austen – Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!
Rick Riordan: A vörös piramis
Stephanie Laurens: Titkos szeretők
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám