A ​vikomt, aki engem szeretett (Bridgerton család 2.) 512 csillagozás

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1814 ​is eseménydús szezonnak ígérkezik, de e sorok írójának véleménye szerint ez nem igaz Anthony Bridgertonra, London legkívántabb agglegényére, aki ez idáig semmi jelét nem mutatta házasulási szándékának. És az igazat megvallva, miért is mutatná? Nála jobban senki nem játssza a tökéletes élvhajhászt.
Lady Whistledown társasági lapja, 1814. április

De a pletykalap szerzője ezúttal téved. Anthony Bridgerton nemcsak hogy elszánta magát a nősülésre, de már ki is választotta magának a feleségjelöltet. Az egyetlen akadály a hölgy nővére, Kate Sheffield, a legalkalmatlankodóbb nőszemély, aki valaha londoni bálterembe tette a lábát. A tüzes intrikus megőrjíti Anthonyt elszántságával, hogy megakadályozza a házasságot. De amikor Anthony Bridgerton éjszakánként lehunyja a szemét, Kate igen erotikus álmokban jelenik meg neki. A közvélekedéssel ellentétben Kate biztosra veszi, hogy nem a megjavult szoknyavadászokból lesz a legjobb férj; Anthony Bridgerton pedig a legnagyobb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
GABO, Budapest, 2010
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893088 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Colin Bridgerton · Anthony Bridgerton vikomt · Penelope Featherington · Simon Basset, Hastings hercege · Daphne Bridgerton · Kate Sheffield · Edwina Sheffield Bagwell · Mary Sheffield


Kedvencelte 97

Most olvassa 6

Várólistára tette 62

Kívánságlistára tette 54

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Kawaii_vIVIv>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Ismételten nagyon jól szórakoztam a könyv olvasása közben. Anthony és Kate nagyon sokszor csaltak mosolyt az arcomra. Kedvenc jelenet, ami mindent vitt és könnyesre nevettem magam az a kertes rész, ahol találkoznak a méhecskével. XD Az a jelenet eszméletlen lehetett :D Komolyan teljesen magam előtt láttam az öreglányokat, amint Anthony khmm próbálta kiszívni a „mérget” Kate öhm na igen :D
Persze azért itt is ment a tagadás, hogy ez nem szerelem, csak barátság bla bla, de ezt ki veszi be? :D
A kedves, humoros részeken kívül volt szomorúbb rész is, amikor Mary elmeséli Kate-nek, hogy hogyan halt meg az édesanyja. De így minden a helyére került és minden jó, ha jó a vége. :)

Xoxoribizli P>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Fel nem foghatom, hogy a romantika miért jár mindig együtt a férfiak kézremegésével és könnyeivel?!
Annyira tönkre teszi ez az egész karaktert …
Az előszóban Quinn leírja, hogy Anthony tökéletes személyisége nem lett volna érdekes, hát gratulálok, mert határozottan tökéletlen lett.
Nem tudom, hogy a sorozat többi részében az összes pasinak lesz valami stikkje?!

9 hozzászólás
Nikyy18>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Sokkal jobban tetszett mint az előző rész. A szereplőket hamar megkedveltem. Sokat nevettem Anthony és Kate szócsatáin. Aranyos párt alkottak.

Tünde1>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Kedvencem lett.Anthony és Kate aranyos,vicces,egymást kerülgető páros.
A „méhes "jelenet mindent vitt.
Julia Quinn stílusa remek.

2 hozzászólás
K_Kata99>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

"-- Maga szörnyeteg! – toppantott Kate.
– Szerelemben és háborúban mindent szabad –riposztolt Anthony.
– Megölöm!
– Megpróbálhatja – évődött – De előbb utol kell érnie."

Könyvről könyvre egyre jobb! ❣️

Bagneso>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Bájos és humoros történelmi romantika Julia Quinn módra, második rész. Azt hiszem, ez akár a könyv alcíme is lehetne! :) És így, hogy újraolvastam, azt is kijelenthetem, hogy ez a sorozat talán legkedveltebb része számomra. Anthony Bridgertonnak már az első részben is (ahol csak mellékszerepelt még) egy nagyon vonzó és szimpatikus énjét tárta fel előttem a szerző, amit aztán csak tovább fokozott ebben a részben. Az elő- és utószóval nagyon jól keretbe foglalta a történetét, mert az elején még jobban meghozta a kedvemet, és felheccelte a kíváncsiságomat iránta, a végén pedig egy kis magyarázatot is adott a tetteivel, érzéseivel kapcsolatban. Ráadásul Kate személyében egy nagyon kedves és hozzáillő karaktert alkotott párjául Quinn. Az előző részhez képest maguk a Bridgertonok kevesebb szerephez jutottak együttesen, egyikük-másikuk viszont felbukkant azért, és üde színfoltja volt a cselekménynek, gondolok itt persze Colinra. :) Mélyebb tartalommal, és szenvedélyesebb pillanatokkal is bírt ez a rész. Komoly is volt, ahogy azt elvártam a legidősebb Bridgerton történetétől, de közben nem feledkezett meg a humorról, szórakoztatásról (gondoljunk csak a Pall Mall játékra), és persze az egészet átitatta az a bizonyos hangulatos Quinn stílus, ami csakis az ő sajátja.

9 hozzászólás
oldmoviegirl01 P>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

A 21 éves ’vénkisasszony’ (idézem) „egy megperzselődött nárcisz” (idézet vége) és a Lady Whistledown társasági lapjában jelentős cikkmennyiséggel bíró, hírhedt élvhajhász története ez, akik még véletlenül sem szántak volna maguknak igaz szerelmet. Jól megvannak ők a maguk elgondolásaival és következtetéseivel. Na de az a fránya szikra már csak olyan, hogy a nem várt helyen pattan ki és kezd izzani, s bármennyire is igyekeznek mindenféle önámítással elfojtani, az egyre sokasodó szikrák mégis utat törnek maguknak és menthetetlenül lángra lobbannak.

Kate és Anthony meséje a lassú egymásra találás meséje, ahol az egymáshoz vezető úton mindkettejüknek szembe kellett nézniük saját, legrejtettebb félelmeikkel is.

*sóhaj*

A_Shara>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Anthony és Kate az eddigi legösszeillőbb J. Q. páros. Anthony párszor kifordult önmagából, hála Katenek és Newtonnak, de ezek a pillanatok voltak a legjobbak.
Mit meg nem tettek egymással ;) mint a gyerekek.
Nagyon nagyon nagy kedvenc lett ❤

tonks>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

A stílus továbbra is verhetetlen, Anthony tökfejsége meg így október végén, halloween közeledtével épp illik a hangulatba.

NightStar>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Legszívesebben egy Göncölszekérnyi csillagot adnék rá, mert az előzőnél is jobb volt, viszont azt sem értékelném ötnél kevesebb csillagra. Quinn bebizonyította, hogy lehet ezt még fokozni, a Bridgerton családot szerethetőbbé tenni. Anthony jelenleg a kedvenc Bridgertonom, imádom. Kate pedig egy karakán, erős nő, egyáltalán nem egy nebáncsvirág, aki segít elűzni Anthony démonait. Nagyon, nagyon szerettem olvasni a történetüket.
Quinn könyvei valahogy megnyugtatnak és segítenek kikapcsolni, és bár csak két könyvet olvastam tőle, a többi sem várat sokáig magára. :)


Népszerű idézetek

Tufuka>!

– Négy fivérem – szólt Daphne, leszúrva a kaput –, elég jó oktatást jelent.
– Biztosan sok mindent tanult tőlük – mondta Kate, meglehetős érdeklődéssel. – Tud monoklit csapni egy férfinak? Földre küldeni egyetlen ütéssel?
Daphne igen szélesen, kajánul mosolygott.
– Kérdezze meg a férjemet.
– Mit kell kérdeznie tőlem? – szólt oda neki a herceg, miközben Colinnal a fa másik oldalán szúrtak le kaput.
– Semmit, semmit – felelte a hercegné ártatlanul. – Azt is megtanultam – súgta Kate-nek – mikor a legjobb, ha az ember nem szól semmit. A férfiakkal sokkal könnyebb bánni, ha megértünk néhány alapvető dolgot a természetükről.
– Mik ezek? – érdeklődött Kate.
Daphne közelebb hajolt, tenyeréből tölcsért formálva súgta: – Nem olyan okosak, mint mi, nincs olyan ösztönös megérzésük, mint nekem, és a felét sem kell tudniuk, hogy mit csinálunk. – Körülnézett – Ugye nem hallotta?
Simon kilépett a fa mögül.
– Minden szót hallottam.
Kate küszködött, hogy el ne nevesse magát. Daphne talpra ugrott.
– Pedig igaz – szólt Daphne pajkosan.
Simon karba fonta a kezét.
– Hagyom, gondold csak így. – Azzal Kate-hez fordult – Az évek folyamán megtanultam egy-két dolgot a nőkről.
– Valóban? – kérdezte Kate nagy érdeklődéssel.
A herceg közelebb hajolt, mintha súlyos államtitkot közölne.
– Sokkal könnyebb bánni velük, ha hagyjuk, hadd higgyék, hogy okosabbak nálunk és jobban megéreznek dolgokat, mint mi, férfiak. És – tette hozzá sokatmondó pillantást vetve feleségére – sokkal békésebb az életünk, ha csak ötven százalékát tudjuk annak, amit tesznek.

Catronia>!

– Maga szörnyeteg! – toppantott Kate.
– Szerelemben és háborúban mindent szabad – riposztolt Anthony.
– Megölöm!
– Megpróbálhatja – évődött – De előbb utol kell érnie.
Kate a halál ütőjét nézte, aztán a férfi lábát.
– Ne is gondoljon erre! – figyelmeztetett Anthony.
– Olyan nagyon, nagyon kísértő gondolat! – mordult Kate.
Anthony fenyegetően közel hajolt.
– Tanúink vannak!
– Pillanatnyilag ez menti meg az életét.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Bridgerton vikomt · Kate Sheffield
dzsiudzsicu>!

Valljuk be: azért olvasunk romantikus regényeket, hogy szerelembe essünk. Jellemzően a főhősbe szeretünk bele. Nem mintha nem törődnénk a főhősnőkkel, részemről, ha a főhősnőt nem fogadnám szívesen barátnőmnek, a könyv annyit sem érne, mint a papír, amire nyomtatták."

(első mondat)

Quiconque>!

– Csak arról van szó, hogy a fivére meglehetős élvhajhász lehet.
– Melyik fivérem?
– A vikomt – mondta Kate, mert azt hitte, ez nyilvánvaló.
– Három fivérem van – magyarázta a férfi [Colin].
Kate igen ostobának érezte magát.
– Sajnálom!
– Én is sajnálom – felelte mélyen átérezve saját helyzetét. – Többnyire szörnyű kellemetlenséget jelentenek.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Colin Bridgerton · Kate Sheffield
Vivi_>!

Valljuk be: azért olvasunk romantikus regényeket, hogy szerelembe essünk. Jellemzően a főhősbe szeretünk bele. Nem mintha nem törődnénk a főhősnőkkel, részemről, ha a főhősnőt nem fogadnám szívesen barátnőmnek, a könyv annyit sem érne, mint a papír, amire nyomtatták.
De a főszereplő férfiakkal teljesen más a helyzet. Szeretném leszögezni, hogy végtelenül szeretem a férjemet (annak ellenére, hogy „megszerelte” a számítógépemet), de sajna, ha kézbe veszem a Büszkeség és balítéletet, mindig beleszeretek Mr. Darcyba.
Ezért, amikor leültem, hogy megírjam A vikomt, aki engem szeretett című regényemet, szinte szédültem az izgalomtól. A következő hat hónapot Anthony Bridgertonnal töltöm, akit A herceg és énből már ismertek. Elképesztően szép férfi, intelligens, megszokta, hogy megkapja, amit akar, más szóval: tökéletes romantikus hősanyag. Csakhogy én nem szeretem a tökéletes karaktereket. A tökéletes karakterek tökéletesen unalmas életet élnek, amiből szerintem nem lehet jó romantikus regényt írni, így hát döntést hoztam. Anthony elképesztően szép, és intelligens marad, de nem lesz tökéletes. És ezúttal nem fogja megkapni mindent, amit csak akar. Remélem, kedves olvasó, élvezettel olvassa majd ezt a könyvemet is. Ó, és ne felejtsen el szerelembe esni…
Őszinte üdvözlettel:
Julia Quinn

Kedves Olvasó!

Vivi_>!

– Pontosan olyan ember, akit mindkettőnknek messze el kell kerülnünk. Talán egy jéghegyet is elcsábítana.
– Na de Kate! – kiáltott fel Mary. (…)
– Pedig igaz – tette hozzá. – Úgy hallottam, több szeretője volt, mint nekem születésnapom.

Tufuka>!

Anthony előrehajolt, állkapcsa vészjóslón megfeszült.
– Nők ne tartsanak állatot, ha nem tudják kordában tartani.
– Férfiak ne menjenek sétálni kutyasétáltató nőkkel, ha egyiket sem tudják kordában tartani – vágott vissza Kate.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Bridgerton vikomt · Kate Sheffield
Madame_Truska>!

– Az embernek minden óráját úgy kell megélni, mintha az lenne az utolsó – mondta –, és minden napot úgy, mintha halhatatlan lenne.

389. oldal

Vivi_>!

Amikor legutóbb elkövette azt a hibát, hogy megpróbált egy, az iskolapadból frissen kikerült ifjú hölggyel beszédbe elegyedni, a nőszemély nem volt képes másról beszélni, mint az ételről (éppen egy tányérnyi eper volt a kezében) és az időjárásról (de még arról sem tudott, mert amikor Anthony azt kérdezte, szerinte front jön-e, a hölgy azt felelte: "Sajnos nem ismerem Front urat.")

otaksa>!

Anthony komolyan azon gondolkodott, hogy maga is valami úriemberhez méltatlan cselekedetet visz végbe. Esetleg ökle nagy mozgási energiáját Colin arcának felületén alakítja helyzeti energiává.


A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Idegen a férjem
Jane Austen – Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár
Christine Anne Colman: Megsebzetten
Kendall Ryan: Szeress és hazudj
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Julie Garwood: Lázadó vágy
Julie Garwood: Kastélyok
Lucinda Riley: Árnyéknővér