A ​vikomt, aki engem szeretett (Bridgerton család 2.) 1738 csillagozás

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1814 ​is eseménydús szezonnak ígérkezik, de e sorok írójának véleménye szerint ez nem igaz Anthony Bridgertonra, London legkívántabb agglegényére, aki ez idáig semmi jelét nem mutatta házasulási szándékának. És az igazat megvallva, miért is mutatná? Nála jobban senki nem játssza a tökéletes élvhajhászt.
Lady Whistledown társasági lapja, 1814. április

De a pletykalap szerzője ezúttal téved. Anthony Bridgerton nemcsak hogy elszánta magát a nősülésre, de már ki is választotta magának a feleségjelöltet. Az egyetlen akadály a hölgy nővére, Kate Sheffield, a legalkalmatlankodóbb nőszemély, aki valaha londoni bálterembe tette a lábát. A tüzes intrikus megőrjíti Anthonyt elszántságával, hogy megakadályozza a házasságot. De amikor Anthony Bridgerton éjszakánként lehunyja a szemét, Kate igen erotikus álmokban jelenik meg neki. A közvélekedéssel ellentétben Kate biztosra veszi, hogy nem a megjavult szoknyavadászokból lesz a legjobb férj; Anthony Bridgerton pedig a legnagyobb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
GABO, Budapest, 2022
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635662883 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2022
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660728 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2021
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660728 · Fordította: Bozai Ágota

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Bridgerton család

115 tag · 22 karc · Utolsó karc: 2024. április 12., 14:23 · Bővebben


Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Colin Bridgerton · Anthony Bridgerton vikomt · Lady Danbury · Simon Basset, Hastings hercege · Penelope Featherington · Benedict Bridgerton · Kate Sheffield · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Daphne Bridgerton · Lady Whistledown · Mrs. Featherington · Edwina Sheffield Bagwell · Mary Sheffield


Kedvencelte 250

Most olvassa 66

Várólistára tette 178

Kívánságlistára tette 275

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Nagyon szerettem ezt a kötetet is, teljesen olvasási lázban égek, mióta végeztem vele.
Anthony hiába volt már ismerős karakter, ebben a részben egy másik arcát is megismerhettük. Ahogy az előszóban is írta a szerző, úgy döntött, hogy Anthony nem lesz tökéletes. Nekem tetszett ez az elképzelés, így sokkal jobban a szívemhez nőtt.
Kate is fenomenális női karakter. Viszonylag hamar megkedveltem, hiszen jó a humora, illetve a nyelve is eléggé fel van vágva, szóval ha ő a képben van, akkor biztosan nem lehet unatkozni.
Colin történetét várom a legjobban. Mihamarabb folytatni fogom, szerintem kedvenc sorozat lesz!

Simon_Ziti>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Ez a rész talán jobban tetszett, mint az első.
Kezdetben Anthony karakterére nem ismertem rá. Az első részben kialalkult róla egy kép, de nem az amit a második rész elején kaptam. A történet előrehaladtával viszont még inkább megismerhettük és megszerethettük, eleget téve ezzel az írónő kívánságának is.
Talán azért is tetszett jobban ez a rész, mert Kate sokkal közelebb állt termeszetileg hozzám, mint Daphne. De ez így van jól.
Még kiemelném azt is, hogy azért jó ez a sorozat, mert a kikapcsolódás mellett nagyon mély és elgondolkodtató témákat is érint.

R4ms3s>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Ámulatba ejtő, szívhez szóló és letehetetlen könyv! – vagyis én e szavakkal jellemezném.

A történet fantasztikus és izgalmas, számomra a sorozat legjobb könyve. Nemcsak a főszereplők, hanem a csodálatos történet és a kivitelezés miatt. Egyik oldalt sem nevezném átlagosnak, sem megszokottnak, mégis olyan belső, mélyebb tartalommal szembesülhet az olvasó, hogy nem csak elgondolkodtat, hanem teljesen el is varázsol!

Megható részek, rengeteg vicces esemény és romantikus szállak. Sokszor mosolyogtam olvasás közben. Imádtam a szereplők közötti „egymás ideigeinek a húzását” (akár a Bridgerton családon belül, akár a szerelmespár között). Tetszett az is, hogy nem volt „nyálas” romantika, hanem eléggé izgalmasan lett kivitelezve, szívhez szólóan. Bár elsőre nem gondolná az ember, hogy összeillenének, mégis volt bennük egy közös pont, ami összekötötte őket, mint engem a Bridgerton család sorozattal ez a könyv.
Kedveltem Kateet, a jellemét, az élettörténetét és a családját, könnyen tudtam vele azonosulni. Számomra nagyon szerethető karakter. Nem egy klisés szereplőről lehetett olvasni, hanem egy bátor és határozott nőről, aki példaértékű. Anthony (mint mindig) ebben a könyvben, teljesen rabul ejtette a szívemet, annyira szerettem őt! Egy igazi nagybetűs férfi!

Julia Quinn szerintem egy zseni! Nagyon jól meg tudja szólítani olvasóit, fenntartani az érdeklődésüket, ezáltal egy mesterművet rak le eléjük. Írása gyönyörű, igazán művészi. A vége különösen tetszett, ahogyan az írónő leírta, hogy mi lesz évekkel később és spoiler.

Egyszerűen: imádtam és imádtam és imádtam! Abszolút kedvenccé vált! Nem tudom elégszer ajánlani!

Pontosan ezért hatalmas csalódás volt számomra, hogy a Netflix így elrontotta az egészet – fontos részeket hagytak ki az adaptációból, a szereplők jellemeikkel átestek a ló másik oldalára és az a csodálatos szerelem és szeretet, maga az egész Bridgerton könyvek érzése ki lett írva/írtva belőle. Pont a két főszereplő személyiségének kialakulását hagyták ki és nem jön át a nézőnek, hogy igazából ők milyen csodálatos emberek! Így azt ajánlom, ha nem is tetszett a vásznon, mindenképp adjatok neki egy esélyt könyvben, ha meg ti is nagyon imádtátok ezt a könyvet akkor kerüljétek a sorozatot!

12 hozzászólás
DarknessAngel>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Imádtam! Látom, a Smythe-Smith Kvartett után, ez a sorozat is kedvenc lesz. Elvégre már az első rész is isteni volt, de Anthony könyve! Ah, egyszerűen kész vagyok.
Kate az egyik legjobb karakter eddig, nagyon imádtam, hogy mennyire energikus egy szószátyár. Ő aztán biztos nem fél odapirítani másoknak, ha úgy hozza a helyzet. És ha Antonyról van szó, akkor majdnem mindig úgy hozta a helyzet :D A drága Newt corgie nagy öröm volt a történetben, mindig a legjobb pillanatban bonyolított bizonyos részeken.
Tetszett, hogy Anthony és Kate mennyire egyformák egy csomó pontban, így természetes is volt, hogy sokszor összekülönböztek. Viszont a levegő is csak annál jobban forrt körülöttök. Én egyik dolog miatt sem tudok panaszkodni :D
Imádtam a vicces, szintúgy az érzelmesebb jeleneteket, Edwinát, Maryt és természetesen Bridgertonékat. A vége igazán szépre sikeredett, főleg, hogy a jövőbe is bepillanthattunk egy kicsit, illetve Julia is még megnyugtatott minket Anthony sorsát illetően.

Kawaii_vIVIv>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Ismételten nagyon jól szórakoztam a könyv olvasása közben. Anthony és Kate nagyon sokszor csaltak mosolyt az arcomra. Kedvenc jelenet, ami mindent vitt és könnyesre nevettem magam az a kertes rész, ahol találkoznak a méhecskével. XD Az a jelenet eszméletlen lehetett :D Komolyan teljesen magam előtt láttam az öreglányokat, amint Anthony khmm próbálta kiszívni a „mérget” Kate öhm na igen :D
Persze azért itt is ment a tagadás, hogy ez nem szerelem, csak barátság bla bla, de ezt ki veszi be? :D
A kedves, humoros részeken kívül volt szomorúbb rész is, amikor Mary elmeséli Kate-nek, hogy hogyan halt meg az édesanyja. De így minden a helyére került és minden jó, ha jó a vége. :)

kellyolvas P>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Gyorsan előrevettem a könyvet, mielőtt megnézem a második évadot a Netflixen. Egyszerűen tökéletes volt, nagyon jól szórakoztam rajta, hangosan megnevettetett többször is, és a végén elmorzsoltam egy könnycseppet. Egyszóval érzelemdús, igazi kikapcsolódást nyújtott, alig várom, hogy mindezt filmen is lássam. Az első évadban is nagy kedvencem volt Anthony, és akárhányszor láttam leírva a könyvben, hogy „élvhajhász”, annyiszor jutott eszembe, hogy mennyire így is állították be, csak hát a szerelem, az képes mindent megváltoztatni.

18 hozzászólás
zuna19 >!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

De az igazság az, hogy bár ezt nem hangoztathatom nyilvánosan… eléggé könyv-moly típus vagyok.

Most örülök csak igazán, hogy nekikezdtem a sorozatnak.
Iszonyatosan szerettem olvasni ezt a részt.
Anthony-val szemben nem voltak nagy elvárásaim, sajnos alapnak csak a Netflixet vettem és a sorozatban nem volt kedvelhető karakter szerintem. De itt kitett magáért az biztos. Teljesen más volt a könyv és a sorozat.
Kate már kedvenc lett az elején. Annyira élveztem a szerelmes pár civakodásait. Rengeteg vicces jelenetet kaphattunk a bénázásukból. Imádtam!
Kifejezetten tetszett, Kate családja. Jó, hogy abban a környezetben tudott felnőni. Szerencséje volt.

6 hozzászólás
kocybaba P>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Nohát Anthony Bridgerton és Kate párosa jobban megfőzött, mint azt hinni véltem.:) Kettejük hadakozása nem hogy mulattató volt, hanem olykor egyenesen a nevetéstől könnycsorgató! Istentelenül élveztem, ahogy egyik kalamajkából a másikba estek és közben szépen oldódott, majd szertefoszlott az a nagy ellenállás közöttük. A legemlékezetesebb viszont az volt, ahogy utolsó őket elválasztó fordulat konkrétan bekövetkezett. Mire lehet képes egy méhecske!:D De azért a vidámsághoz szomorúság is társult, de éppen csak annyi, hogy a főszereplők még jobban a szívünk közelébe kerülhessenek és a könyvük meg jobban hozzánk nőjön. Így volt teljes.:)

6 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

A Bridgerton Netflixes adaptációjából nekem a második évad sokkal jobban tetszett, annyira beszippantott, hogy amint az évad végére értem, máris újrakezdtem az elejéről. Alig vártam, hogy a könyvet is olvashassam Anthony és Kate párosáról. Nagyon szeretem az enemies to lovers történeteket, úgyhogy bíztam benne, hogy az adaptációjához hasonlóan ez is nagyon tetszeni fog majd. Szerencsére nem is lett ez másképp annak ellenére, hogy nagyon sok mindent átírtak a könyvhöz képest a sorozatban. Szinte alig van valami, amit változatlanul hagytak volna, csak a cselekmény fő váza és a szereplők maradtak hűek a könyvhöz. Anthony egy nagyon karakteres, határozott férfi, aki mindent megtenne a családjáért, Kate pedig hasonlóan bármire képes lenne a húgáért. Bár megismerkedésük elején nagyon élesen feszültek ők ketten egymásnak, a végére azért sikerült összecsiszolódniuk. Kíváncsi vagyok rá, hogy a Bridgerton sorozat további kötetei felül tudják-e múlni ezt a részt vagy sem.

Bővebben: link

19 hozzászólás
Xoxoribizli>!
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Fel nem foghatom, hogy a romantika miért jár mindig együtt a férfiak kézremegésével és könnyeivel?!
Annyira tönkre teszi ez az egész karaktert …
Az előszóban Quinn leírja, hogy Anthony tökéletes személyisége nem lett volna érdekes, hát gratulálok, mert határozottan tökéletlen lett.
Nem tudom, hogy a sorozat többi részében az összes pasinak lesz valami stikkje?!

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

Madame_Truska>!

– Azt jelenti, hogy a szerelem nem arról szól, hogy félünk az elmúlástól. A szerelem arról szól, hogy találunk magunknak valakit, aki beteljesíti szívünket, aki jobb emberré tesz, mint amilyennek valaha álmodtuk magunkat. Arról szól, hogy az ember belenéz házastársa szemébe, és tudja, hogy ő a legjobb ember, akit valaha ismert.

391. oldal

Quiconque>!

– Csak arról van szó, hogy a fivére meglehetős élvhajhász lehet.
– Melyik fivérem?
– A vikomt – mondta Kate, mert azt hitte, ez nyilvánvaló.
– Három fivérem van – magyarázta a férfi [Colin].
Kate igen ostobának érezte magát.
– Sajnálom!
– Én is sajnálom – felelte mélyen átérezve saját helyzetét. – Többnyire szörnyű kellemetlenséget jelentenek.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Colin Bridgerton · Kate Sheffield
Catronia>!

– Maga szörnyeteg! – toppantott Kate.
– Szerelemben és háborúban mindent szabad – riposztolt Anthony.
– Megölöm!
– Megpróbálhatja – évődött – De előbb utol kell érnie.
Kate a halál ütőjét nézte, aztán a férfi lábát.
– Ne is gondoljon erre! – figyelmeztetett Anthony.
– Olyan nagyon, nagyon kísértő gondolat! – mordult Kate.
Anthony fenyegetően közel hajolt.
– Tanúink vannak!
– Pillanatnyilag ez menti meg az életét.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Bridgerton vikomt · Kate Sheffield
Madame_Truska>!

– Az embernek minden óráját úgy kell megélni, mintha az lenne az utolsó – mondta –, és minden napot úgy, mintha halhatatlan lenne.

389. oldal

dzsiudzsicu>!

Valljuk be: azért olvasunk romantikus regényeket, hogy szerelembe essünk. Jellemzően a főhősbe szeretünk bele. Nem mintha nem törődnénk a főhősnőkkel, részemről, ha a főhősnőt nem fogadnám szívesen barátnőmnek, a könyv annyit sem érne, mint a papír, amire nyomtatták."

0. oldal

Tufuka>!

– Négy fivérem – szólt Daphne, leszúrva a kaput –, elég jó oktatást jelent.
– Biztosan sok mindent tanult tőlük – mondta Kate, meglehetős érdeklődéssel. – Tud monoklit csapni egy férfinak? Földre küldeni egyetlen ütéssel?
Daphne igen szélesen, kajánul mosolygott.
– Kérdezze meg a férjemet.
– Mit kell kérdeznie tőlem? – szólt oda neki a herceg, miközben Colinnal a fa másik oldalán szúrtak le kaput.
– Semmit, semmit – felelte a hercegné ártatlanul. – Azt is megtanultam – súgta Kate-nek – mikor a legjobb, ha az ember nem szól semmit. A férfiakkal sokkal könnyebb bánni, ha megértünk néhány alapvető dolgot a természetükről.
– Mik ezek? – érdeklődött Kate.
Daphne közelebb hajolt, tenyeréből tölcsért formálva súgta: – Nem olyan okosak, mint mi, nincs olyan ösztönös megérzésük, mint nekem, és a felét sem kell tudniuk, hogy mit csinálunk. – Körülnézett – Ugye nem hallotta?
Simon kilépett a fa mögül.
– Minden szót hallottam.
Kate küszködött, hogy el ne nevesse magát. Daphne talpra ugrott.
– Pedig igaz – szólt Daphne pajkosan.
Simon karba fonta a kezét.
– Hagyom, gondold csak így. – Azzal Kate-hez fordult – Az évek folyamán megtanultam egy-két dolgot a nőkről.
– Valóban? – kérdezte Kate nagy érdeklődéssel.
A herceg közelebb hajolt, mintha súlyos államtitkot közölne.
– Sokkal könnyebb bánni velük, ha hagyjuk, hadd higgyék, hogy okosabbak nálunk és jobban megéreznek dolgokat, mint mi, férfiak. És – tette hozzá sokatmondó pillantást vetve feleségére – sokkal békésebb az életünk, ha csak ötven százalékát tudjuk annak, amit tesznek.

Tufuka>!

Anthony előrehajolt, állkapcsa vészjóslón megfeszült.
– Nők ne tartsanak állatot, ha nem tudják kordában tartani.
– Férfiak ne menjenek sétálni kutyasétáltató nőkkel, ha egyiket sem tudják kordában tartani – vágott vissza Kate.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Bridgerton vikomt · Kate Sheffield
otaksa>!

Anthony komolyan azon gondolkodott, hogy maga is valami úriemberhez méltatlan cselekedetet visz végbe. Esetleg ökle nagy mozgási energiáját Colin arcának felületén alakítja helyzeti energiává.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Bridgerton vikomt · Colin Bridgerton
Szédültnapraforgó>!

A férfiak ellentmondásos teremtmények. Szívük és fejük sosincs összhangban. És mivel jól tudják ezt a nők, cselekedeteiket általában teljesen más szempontból értékelik.

9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: férfiak
6 hozzászólás
krisztin1>!

– […] gyakran azokkal a legnehezebb megosztani félelmeinket, akiket a legjobban szeretünk.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Bridgerton vikomt

A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Maggie Fenton: Erényes gazember
Eloisa James: Az én hercegem
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Vi Keeland: A kemény főnök
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Lucy Score: Amit sosem fedünk fel
Elle Kennedy – Sarina Bowen: Good Boy – Jófiú
Vi Keeland: Érzéki játék
Pippa Grant: Az utolsó facér milliárdos
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor